logo Poltur Polska Sp. z o.o Biuro Podróży

Poltur Polska Sp. z o.o Biuro Podróży

Zielona Góra

Opinie o Poltur Polska Sp. z o.o Biuro Podróży

kierownik 2015-07-14 08:33
grupy są z przetargów, w których podaje się dokładnie konkretne punkty programu, codziennie. Jeżeli się czegoś nie wykona zamawiający po prostu nie zapłaci lub naliczy kary. To też jest kwestia pewnej uczciwości wobec zamawiającego, jak się podało program to wypada go zrealizować a nie zwalać na dzieci, że czegoś nie chciały. Poza tym, w szkole ma lekcjach czy na studiach niekoniecznie wszystko co podawali nauczyciele czy wykładowcy studentom (uczniom) się wydaje interesujące. To samo jest na kolonii, to jest placówka wychowa2czo - edukacyjna a nie sama przyjemność. Program musi zawierać rzeczy poznawcze a nie tylko zabawy na boisku. Jeżdżę od czterech lat jako kierownik z Polturem i zawsze jest psycholog, kaowiec, ktoś od sportu, przewodnik itd. Jak ktoś pisze inaczej to chyba pomylił firmy. Tylko w Polturze jest tyle kadry. Przedtem byłem kierownikiem w innych firmach (nieważne w jakich) i tam to faktycznie była oszczędność na kadrze.
2013 2015-07-18 17:59
w Rewalu 2013 roku jeden psycholog był na 2 koloniach w Rewalu i na 1 koło Rewala ....
4
karolina 2015-07-18 22:12
NIE ROZUMIEM O CO CHODZI ....JESTEM NA KOLONII Z POLTUREM - I JESTEM OCZAROWANA , PREZESI TO OSOBY O WYSOKIEJ KULTURZE OSOBISTEJ , SZARMANCKIM STOSUNKU DO KOBIET... ZA WOALEM SŁUŻBOWYM KRYJĄ SIĘ DELIKATNI WRAŻLIWI FACECI O GOŁĘBICH SERCACH...PRZYJACIELE DZIECI , WYCHOWAWCÓW I KIEROWNIKÓW....
2
Nellie 2015-07-19 22:30
Ha!Ha!porostu śmieszne!!! Naprawdę!!! Kim jesteś?
eryk 2015-07-28 16:55
Witam czy ktoś był może na ośrodku HUTNIK w Jastrzębiej Górze jako Instruktor proszę napisać jak tam jest
mp 2015-07-28 17:52
Byłam w Hutniku w tamtym roku jako wychowawca. Warunki w ośrodku dobre, pokoje z łazienkami. Maks 4 osobowe. Dobre jedzenie. Na terenie ośrodka boiska i sala dyskotekowa.
Eryk 2015-07-28 18:20
Czy jest możliwość pokoju 1 osobowego w Hutnik i czy jest dobra baza sportowa pozdrawiam
wanda 2015-07-31 08:49
byłam na kolonii jako wychowawca z jednym z biur podróży za 12 dni dostałam 813 zł na rękę ...
irena 2015-07-31 09:17
a ja co roku jeżdżę na kolonie organizowane przez szkołę i gminę, dostaję symboliczne 150 zł za turnus 7-dniowy.
1
Eryk 2015-08-03 14:54
Cześć mam pytanie czy ktoś był w ogóle nie tylko w Hutniku Jastrzębia Góra z kierownikiem Włodzimierzem
6
Eryk 2015-08-03 15:04
Witam mam zapytanie to jakie to biuro że tyle płacą
mama 2015-08-04 22:28
witam obecnie moje dzieci sa na koloniach w lazach i placza cos stresznego nie zostawie tego tak opisze wszedzie gdzie sie da nawet w telewizji jak tak mozna traktowac dzieci tylko dlatego ze sponsorowala wyjazd opieka spoleczna ostatn raz pojechaly cala kadra powinna isc do wymiany a pozatym waronki sa straszne jak w hotelu dla pracownikow kolonie z piotrkowa tryb dzieci mialy tam odpoczaca nie byc zestresowane
5
maria 2015-08-05 15:33
proszę powiadomić kuratorium w koszalinie , powinna być interwencja
maria 2015-08-05 15:40
proszę się udać do Waszego mops-u zażądać kontroli warunków , czy np. biuro zapewnia to co jest w umowie , psychologa, ko , instruktora sportu i etc... wysłać rezydenta , przecież MOPS ma prawo do kontroli biura , jeżeli są skargi - TU CHODZI O DOBRO DZIECI , I O TO ABY PAŃSTWOWE PIENIĄDZE NIE BYŁY ZMARNOWANE !!!!!!!! PROSZĘ DZIAŁAĆ :)
realista 2015-08-05 17:22
a ja mam pytanie do administratora tego portalu, czy ktokolwiek sprawdza rzetelność wpisów ? pewnie konkurencja polturu robi tu w tej chwili sztuczną nagonkę na tę firmę, padają takie a nie inne oskarżenia i wielkie słowa. Jak mi admin nie odpowie, w ciągu powiedzmy 6 godzin, to pojawię się tu ze swoim wpisem o samym portalu.
3
renia 2015-08-06 16:48
przecież takie kontrole nic strasznego, trzeba matkę udobruchać , maria ma rację skoro biuro jest ok to matka wyjdzie na głupią
KOBIETA wychowawczyni 2015-08-08 19:47
te opinie o Kierownikach to prawda.krzyczna na NAS . Byłam na koloni nad morzem i w górach . wrzeszcza że macie tu pracowac 24 na dobę.... odprawy robi sie od godz...23 00- do 24. naprawde to smutne ze osoby dorosle czesto nauczcycile tak zle traktują - wychowawców .za rok napewno pojade z inna FIRMa .dzieci na koloni sa dobre i złe i trzeba dać im ciepło.
3
maja 2015-08-10 17:07
ja ci mogę napisać , 100 zł za post
realista 2015-08-10 19:04
kontrole są OK, ale nikt tu nie napisze o wyniku kontroli a ludzie czytają tylko, jak to niby strasznie było. Chodzi o samą zasadę weryfikacji nie sprawdzonych lub nieprawdziwych info, na których ludzie budują sobie potem obraz organizatora. Sam Poltur mi powiewa, to mogła by być poczta polska albo biedronka...
1
Andrzej Zając - pilot 2015-08-20 15:09
Informacja dla wszystkich pilotów - poltur nie chce rozmawiać z pilotami, którzy doznali wypadku w pracy. Nie wiem nic o ubezpieczeniu, nie mogę dostać od nich danych na ten temat. Zamilkli. Może Bonisławski na tym forum spędza zbyt wiele czasu i nie ma czasu odpowiedzieć
5
M.Bonisławski 2015-08-25 14:37
Informacja dla wszystkich Biur Podróży i organizatorów wyjazdów - pilot Andrzej Zając z Wrocławia nie zakończył żadnej umowy w BP Poltur, bo za każdym razem opuszczał wcześniej , w trakcie realizacji zadania grupy ze względów zdrowotnych. Po takim pechowym zakończeniu każdej z umów miał tysiące dąsów do Polturu, nagabywał notorycznie aby załatwiać jego pytania i problemy od razu, bez kolejki, a w przypadku jakichkolwiek rozbieżności straszył sądem. W tym roku dodatkowo oszkalował Poltur na forum internetowym. Mieczysław J. Bonisławski
Andrzej Zając - pilot 2015-08-25 23:29
dziękuję za opinię :)
sprostuję ponownie, bo jakoś niektóre wpisy znikają tutaj, (ciekawe za czyim pośrednictwem :). Po tym kiedy umieściłem informacje w dniu 20.05.2015r. na forum, uzyskałem w dniu dzisiejszym informację mailowo od prezesa Polturu, za co mu bardzo dziękuję i serdecznie pozdrawiam :)
Andrzej Zając - pilot 2015-08-25 23:35
dziękuję za opinię :)
sprostuję ponownie, bo jakoś niektóre wpisy znikają tutaj, (ciekawe za czyim pośrednictwem :). Po tym kiedy umieściłem informacje w dniu 20.05.2015r. na forum, uzyskałem w dniu dzisiejszym informację mailowo od prezesa Polturu, za co mu bardzo dziękuję i serdecznie pozdrawiam :) odnośnie szkalowania no comments
wychowawca 2015-09-02 08:21
Poltur to najlepsze biuro podróży , w kraju
Nack 2015-09-02 20:45
Ha! Ha! Ha! Wiemy kto wypisuje takie bzdury!Najlepsza firma...ale jaki tupet... Szok
wychowawca 2015-09-06 15:42
nie szok ale prawda Poltur , jest najlepszą firmą , nie ma lepszej , polecam wszystkim tą firmę , nie ma lepszej
Eryk 2015-09-09 10:27
Super jest na koloniach z Polturem polecam
łazy 2015-11-12 22:17
Byłam na koloni w łazach 2015 wakacje było fajnie dyhskoteki stół ta restauracja i wogóle ale sie wkurzyłam jak była nasza wyhowawcazyni kinga pewnie powinniscie kojarzyc została wylana i nadeszedł pan andrzej który sie nami opiekował a nie chodził sobie po plazy i oddalał sie od dzieci!
1
Marta 2015-12-06 18:25
Nie wyobrażam sobie inaczej spędzić wakacje niż pracując na koloniach organizowanych przez B.P Poltur.
Sebek 2016-03-23 20:06
SUPER JEST NA KOLONIACH POLECAM WSZYSTKIM SUPER POLTUR
ZAWSZE BĘDĘ JEŹDZIŁ Z POLTUREM
Wioletta 2016-03-31 11:41
Chciałam podjąć współpracę z POLTUREM, gdyż jestem organizatorem turnusów dla dzieci. Jestem w szoku jak zostałam potraktowana jako potencjalny klient, który jeśli zadowolony mógłby zostać na lata. Kilkukrotne telefony i maile z prośbą o przedstawienie oferty spotkały się z totalnym zbagatelizowaniem. Ostatni telefon wczoraj, pan prezes Mieczysław Bonisławski ponownie zaskoczony nie wie nic o mailu, prosi o przesłanie kolejnego na wskazany adres mailowy. Dziś sytuacja się powtarza, znów pełne zaskoczenie. Poinformowałam pana, że skoro nie zależy im na kliencie grupowym, to w sytuacji takiego podejścia rezygnujemy z jakiejkolwiek współpracy a on na to: "to niech mi pani nie zawraca głowy". NIE, NIE I JESZCZE RAZ NIE - OMIJAĆ SZEROKIM ŁUKIEM!
4
czytającyzuwagą 2016-03-31 13:17
jeżeli zaczyna pani od tekstu, że obrażona pani rezygnuje, to czego się pani spodziewa. Faktycznie, po co pani zawraca głowę. Może należało zacząć od pytania czy mail doszedł...
2
M 2016-04-01 06:21
Czy po drobnym nieporozumieniu trzeba od razu opisywać swoją frustracje na form zamiast spróbować jeszcze raz normalnie porozmawiać... Współpracuję z Polturem i nigdy nie miałam problemu, żeby się dogadać, porozumieć z prezesami.
KINGA 2016-04-11 20:41
Jeździłam na obozy i na kolonie przez 12 lat z innymi biurami(jako wychowawca i potem jako kierownik) i NIGDY, NIGDZIE !!! nie miałam - nie widziałam, tyle kadry co tutaj czytam!! a pan który pisze,że to nie wakacje tylko ciężka praca to chyba pomylił rolę wychowawcy i wczasowicza !!!
pra 2016-04-15 23:59
juz nigdy nie pojade do pracy z Polturem warunki fatalne brak slow
1
turr 2016-06-22 09:34
jeden z lepszych dowcipów jakie słyszałem; Miecio i Krzysio - szarmanccy ; to albo szydera albo ..... czegoś baaaaardzo potrzebowali.
4
Ania :) 2016-07-20 15:45
Oferty pracy są na bieżąco aktualizowane na głównych portalach ogłoszeniowych w Polsce . Także tutaj :) Zapraszamy do aplikowania.
1
maslowa 2016-08-10 12:00
Czy wie ktoś ile zarabia pilot w polturze?
Ania 2016-08-10 16:02
Zarobki są ustalane w zależności od doświadczenia- max 2400 brutto za miesiąc
belfer 2016-08-15 16:53
Powrót dzieci z kolonii: pilot z kierowcą na okrągło bluźnią, podważają autorytet wychowawców, opowiadają niestosowne żarty. Dzieci zdezorientowane, wychowawcy bezradni wobec chamstwa.
wychowawczyni 2016-08-16 09:15
Współpracowałam z Polturem wielokrotnie i nigdy nie było takich sytuacji... Tak z ciekawości... jaki pilot tak się zachowuje?
zw 2016-08-16 22:57
Pijany pilot grasuje w Słowińskiej Perle w Rowach. Obmacuje wychowawczynie. Czy ktoś jest w stanie coś z tym zrobić?
2
doświadczona 2016-08-17 08:49
Ej, z tego co tu piszecie czegoś nie rozumiem. Skoro gościu zachowuje sie wulgarnie to dlaczego wypisujecie bzdury w necie zamiast zadzwonić do tego kto go zatrudnia? Zwolnią gościa i bedzię spokój. Chyba,że ktoś chce zwrócić na siebie uwagę i trolluje... A wychowawczynie obmacywane to zamiast pisać ,powinny dać gościowi po "ryju" na stronie i spokój a nie się dają macać ;p
1
zw 2016-08-17 20:48
Szefostwo jak zwykle chcą ukręcić sprawie łeb. ( usunięte przez administratora )był poinformowany przez kadrę o molestowaniu, to stwierdził że panie są młode i widocznie jeszcze mało w życiu widziały. Szczyt chamstwa. Pilot nadal klnie przy wszystkich i mówi że wszelkie skargi ma w głębokim poważaniu i pokazuje środkowy palec. Pan pilot Jerzy.
1
Biuro Poltur Polska Sp. z o.o. 2016-08-18 07:55
W imieniu prezesa (usunięte przez administratora) występujemy w dniu dzisiejszym o ujawnienie danych osobowych osoby, która dokonała pomówienia naszej Firmy oraz Prezesa. Zarzut opisany w opinii jest zarzutem karnym, zatem pomówienie takie też podlega odpowiedzialności karnej. Nie pozwolimy na to, aby "ludzie" ukrywający się anonimowo rozpowszechniali kłamstwa o Firmie i członkach jej Zarządu.
9
wychowawca 2016-09-22 20:35
Pracowałam w tym roku jako wychowawca na turnusie 10-dniowym w Zawoi. To był mój drugi turnus (wcześniej byłam z inną firmą na 3-tygodniowym turnusie), więc mam pewne porównanie. Dlatego chciałabym wszystkim bardzo serdecznie odradzić współpracę z Polturem. Nie mają szacunku do pracownika. Wynagrodzenie jest po prostu śmieszne, ale nie to mi najbardziej przeszkadzało, bo tłumaczyłam sobie, że to dla dzieciaków, które naprawdę nie mają łatwo w życiu, więc można się trochę poświęcić. Ale teraz wiem, że nigdy więcej nie będę współpracować z Polturem, bo po prostu nie chcę być kojarzona z Tą firmą. Organizacja okropna, nie potrafią nawet zaplanować trasy. Jechaliśmy z centrum Polski do Zawoi i jakiś niezwykle kompetentny pracownik BIURA PODRÓŻY (gdzie chyba jednak umiejętność czytania mapy i znajomość geografii Polski powinny być podstawą) zaplanował drogę tak, że wychowawcom kazał spotkać się dzień wcześniej w Sieradzu (w jakiś kwaterach na zupełnym odludziu, gdzie nie dało się dojechać inaczej niż taksówką). Do Samego Sieradza również nie było się łatwo dostać. Żeby było jasne, dzieci z Sieradza nie braliśmy. Następnie pojechaliśmy po dzieci do miejscowości położonej na południe, aby w dalszej kolejności, przez 2 godziny jechać do Skierniewic (na północ!) przypomnę tylko, że miejscem docelowym była Zawoja (Małopolska, południe Polski!). Naprawdę, nasze dzieci z turnusu by im lepiej trasę ułożyły! Gdy dojechałam na kwaterę do Sieradza pani gospodyni była zaskoczona moją obecnością bo pan, który z nią rozmawiał zamówił pokoje dla pięciu mężczyzn i jednej pani, a przede mną przyjechała już jedna wychowawczyni. Ostatecznie okazało się, ze nocowało nas 3 kobiety i jeden mężczyzna.
Ale przejdźmy do sedna. To, co najgorsze, to opieka medyczna. Owszem jest pielęgniarka, na telefon, która wpada do ośrodka, nie informując o tym wychowawców. I np. wracałam ze spaceru z dziećmi, pytałam się o pielęgniarkę, bo dzieci narzekały na ból gardła. Okazało się, że pani pielęgniarka już była, przeszła sobie po pustych pokojach i pojechała. Była izolatka, w której były niby leki - rutinoscorbin, jakiś syrop, wapno, maść na ukąszenia i to by było na tyle... Nawet pielęgniarka narzekała, że nie ma jak pomóc dzieciom. Gdy jeden z chłopców upadł na łokieć i ręka zaczęła puchnąć (zdarzyło się to wieczorem), to pani kierownik i pani pielęgniarka chciały czekać do następnego dnia, bo po co jechać do szpitala. Na szczęście jedna z wczasowiczek z naszego ośrodka zaproponowała, że nas zawiezie. Bo przecież pani pielęgniarka nie mogła nas zawieźć, chociaż miała samochód i podejrzewam, ze płacili jej za opiekę nad uczestnikami kolonii ;) Dodam, tylko, że na wcześniejszym turnusie miałam taką samą sytuację, również stłuczony łokieć. Nikt się nie zastanawiał, tylko od razu pojechaliśmy na SOR. Owszem w obu przypadkach okazało się, że to tylko stłuczenie, ale kiedy chodzi o dzieci, lepiej chuchać na zimne, nigdy nie wiadomo, czy to tylko stłuczenie, czy pęknięcie, czy złamanie. Później robiłam dziecku okłady z altacetu, gdy zgłosiłam, ze się kończy, to usłyszałam, że nie opłaca się kupować nowego, bo koniec turnusu!
Teraz kilka słów na temat traktowania wychowawców
Pierwszy absurd - wychowawcy nie są kadrą! Kadra to kierownik, pilot, instruktor KO, psycholog, kierowca. Bo przecież bez wychowawców kolonia może się obejść. I pani kierownik traktowała nas jak idiotki, które do niczego się nie nadają. Cały czas narzekała, że ona musi myśleć o wszystkim i wszystko robić. A naprawdę wypełniałyśmy swoje obowiązki i zwracałyśmy się do niej tylko w sytuacjach, które wymagały konsultacji z kierownikiem.
Hitem była dla mnie funkcja pilota wycieczek. Pani również miała problemy z posługiwaniem się mapą i zwykle prowadziła nas okrężną drogę. (I jak tu wytłumaczyć dzieciom dlaczego robimy kółko!). Ponadto, gdy jedna z uczestniczek miała problemy zdrowotne i nie mogła wziąć udziału w wycieczce, to kto z nią został w ośrodku? Oczywiście pani pilot, no bo po co pilot wycieczek na... wycieczce :) Takich smaczków było jeszcze więcej. I teraz z perspektywy czasu wydaje mi się to po prostu śmieszne, ale wtedy, gdy wypełniałam swoje obowiązki i naprawdę się starałam, bo wiem, że jako wychowawca biorę odpowiedzialność za dzieci, to czułam się po prostu oszukana. Wychowawcy dostają najmniejsze pieniądze, są traktowani z góry i mają najwięcej obowiązków i żadnej pomocy od kadry (chyba, że trafi się na fajne osoby, u nas akurat była super pani psycholog i pani KO i na nie można było liczyć). A po swoim wcześniejszym turnusie wiem, że naprawdę można stworzyć zespół i sobie pomagać. Bo oczywiście wychowawca zawsze będzie odpowiadał za swoją grupę, ale to chyba normalne, że każdy jest człowiekiem, czasami po prostu trzeba chwilkę odzipnąć, szczególnie, gdy jest się na dłuższym turnusie. W Polturze program był tak ułożony, że były takie dni, że nawet nie miałam czasu iść do toalety, bo biegłam z jednej zbiórki na kolejną. Oczywiście dzieci
10
uak 2016-10-09 21:42
Wiecie czy oferta pracy na specjalistę ds. utrzymania ruchu jest wciąż aktualna? podejmowanie działań na bazie analiz awaryjności podzespołów maszyn, realizacja projektów optymalizacyjnych to normalny obowiązek, ale skoro, że nie określili rodzaju zawieranej umowy.
KATARZYNA 2017-08-10 08:17
BYłam z POLTUREM w 2014,, było strasznie z KOBIETA pani KIEROWNIK B..... polecam inne FIRMY i WYJAZDY do BULGARII- FIRMY INDEX GULIVER .OLIVER Morze jest gorące . zawsze jest słońce oraz duzo wieksza wyplata
Aniela 2017-08-22 19:13
Super firma...dobra organizacja...zgrany zespół dzieci płakały bo nie chciały wracać do domu...Pani B...na Hutniku zorganizowana, ale wymagająca
1
Aniela 2017-08-23 14:13
Witam pani B...wymaga...a jak się nie pracuje i nie dba o dzieci to się denerwuje...
Zostaw swoją opinię o Poltur Polska Sp. z o.o Biuro Podróży - Zielona Góra
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Poltur Polska Sp. z o.o Biuro Podróży