logo Grupa Pracuj

Grupa Pracuj

Warszawa

Opinie o Grupa Pracuj

... 2016-09-01 21:37
Polska rzecz - ponarzekać na forum. Zupełnie egzotyczną kwestią jest wypowiedzieć się pozytywnie. Więc dla odmiany: w zespole Tele Rzeszów nie torturują i nie wystawiają na ekstremalne próby niczyjej cierpliwości. Ile ludzi - tyle opinii - powyższa jest opinią moją, a że uprzedzeniami łatwiej się podzielić niż pozytywami to już kwestia chyba mentalności.... Ja pracę polecam.
5
Pracownik biura Rzeszów 2016-09-02 09:13
Mam poczucie, że na ten serwis wchodzą osoby, które chcą wylać swoje żale bo przykładowo zostały zwolnione. Kij ma zawsze dwa końce - ja wypowiem się z tej drugiej strony.
Jestem Pracownikiem GP w oddziale w Rzeszowie. Każdemu polecam pracę z tak wspaniałymi ludźmi, a Rekruterów GP podziwiam, ponieważ na pewno ciężko stworzyć tak zgrany zespół.
Atmosfera w pracy jest świetna, Kierownicy i Liderzy dbają o to, aby każdemu było po prostu dobrze.
Każdy Pracownik ma swoją "przestrzeń" co w obecnych czasach jest dość rzadkim zjawiskiem.
Osobiście polecam pracę w GP :)
8
Pokora 2016-09-02 13:48
Bardzo przykro czytać te obraźliwe opinie. To takie dziecinne.... Ostatnio słyszałem wypowiedzi na tym poziomie emocjonalnym na piaskownicy wśród kilkulatków.
Jeśli ktoś nie umie przepracować porażki, to tak się kończy właśnie - wszyscy są winni tylko nie ja. To takie polskie...
Ja pracę w tym zespole polecam.
7
Gość 2016-09-05 16:43
Firma daje ogromne możliwości rozwoju. Nie jest to dobre miejsce dla ludzi którzy dają minimum a chcą otrzymać maksimum. Świetne miejsce dla osób ambitnych i chcących dobrze zacząć swoja karierę zawodową.
4
K. 2016-09-06 11:00
Rekrutacji nie prowadzi jeden człowiek, ale grupa ludzi. Rozumiem Twoje wkurzenie, ale jak jest kilka etapów i ludzi biorących udział w rekrutacji to czasem może się coś wysypać i komunikacja zawiedzie.
1
Obecny pracownik 2016-09-08 19:30
zgadzam się z opinia.. Ludzie nie umieją przyjąc porazki i wylewają żale.
pewnie gdyby dalej firma dała im mozliwości pracy byli by bardzo zadowoleni..

Polecam pracę w Tele Rzeszów:

świetny zgrany zespół, wymarzone godziny pracy, stabilne zatrudnienie i szereg innych atrakcji , którymi firma nas codziennie zaskakuje :)

w porównaniu z moim wcześniejszym Pracodawcą mam wszystko na czym mi zależy.
biorąc pod uwagę rzeszowskie standardy firma daje bardzo dużo :)

zapraszam do aplikowania :)
2
Słabo 2016-09-21 17:50
Firma dobra tylko na start. Po początkowej euforii przychodzi chłodne spojrzenie na oferty innych pracodawców i swoje konto bankowe. Owoce w kuchni i dopłaty do języków nie wystarczają, kiedy człowiek posiada jakiekolwiek ambicje. Manipulacja jest na porządku dziennym i zostają tylko te osoby, które nie mają nic do powiedzenia, a wypłata na poziomie 1800zł w pełni je zadowala.
Trafnie zwrócono uwagę na dużą rotację - pracownicy odchodzą (i są też zwalniani z ww przyczyn) bo jest mnóstwo lepszych ofert pracy.
Potrafią się rozstać bez żalu z pracownikami, którzy decydowali o sukcesie firmy na przestrzeni kilku lat, bo po prostu nie są już dłużej potrzebni.
W grupie pracuj można zarobić tylko będąc handlowcem i to z niezłym portfelem klientów.
Młody handlowiec nie ma co liczyć, że coś zarobi, bo poszukiwać może co najwyżej małych firm, które w większości są juz w tele Rzeszów - a tam jest call center i je masowo obdzwaniają.
Polecam tylko w przypadku, gdy naprawdę nie ma nic lepszego.
20
KK 2016-09-23 13:22
Podpisuje się pod tym obiema rękami
1
pan_kapusta 2016-09-23 23:46
Tak jak pisał ktoś powyżej:
atmosfera w tej firmie była super, ale teraz to już dawno nie to, co było kiedyś. Ludzie odchodzą, bądź są zwalniani. Możesz przepracować tam kawał czasu, mieć na koncie parę sukcesów a i tak jeśli nie trzymasz kim powinieneś i zaczynasz się wychylać to bardzo szybko będziesz kontynuował karierę poza strukturami.
Inny temat to płace - naprawdę jest słabo, ostatnio urealnili trochę, ale nadal są to ochłapy. Najlepsi specjaliści wyciągają max połowę tego, co oferuje rynek.

Jeśli jesteś juniorem i nie znasz biznesu to w Grupie nauczysz się bardzo dużo i zapewne spodoba ci się atmosfera tworzona przez zespół, czesto skupiony w cichym przymierzu przeciwko swojemu antyspołecznemu przełożonemu
Jeśli coś potrafisz i jesteś specjalistą to szukasz pracy gdzie indziej, choćby nie wiem jakie historie opowiadali o kawie i o stole do piłkarzyków - to naprawdę prosty podział.
15
PROJECT MANAGER 2016-09-27 23:50
Napiszę w ten sposób. Nie jest tak źle, jak niektórzy tu piszą. I nie jest tak różowo jak starają się przedstawiać wszędzie i zawsze osoby z grupy Pracuj.pl Pracowałem przez 6 miesięcy w biurze w Warszawie. Owszem luz i dosyć swobodna atmosfera ma swoje zalety. Ale ma też i wady. Bywało tak, że nie można było zebrać grupy osób, aby omówić szczegóły projektu. Ktoś był ale wyszedł. Ktoś znowu nie dojechał bo coś miał do załatwienia na mieście. Z kolei ktoś tam miał być jutro ale nie był pewien. Z początku było to nawet śmieszne, ale z czasem zaczęło do mnie docierać, że wiele z tych osób nie rozumie podstawowych rzeczy. A swoją pracę traktują jako miejsce do wypicia kilki kaw, poplotkowania czy umówienia się wieczorem do kina czy klubu. Ruch w interesie zaczynał się w momencie gdy przychodziło do opiniowania czy finalizacji projektu. Wtedy sobie przypominali, że jednak tam pracują i przydałoby się coś zarobić. Postarać się o jakąś premię. Taki trochę kabarecik Olgi Lipińskiej w wersji amatorskiej. Po pół roku pracy w pracuj.pl miałem dosyć. Firma czerpała wzorce odnośnie warunków pracy, atmosfery z dużych amerykańskich firm typu Google czy Yahoo. Tyle tylko, że nie wzięli pod uwagę mentalności i uwarunkowań życiowych. Ale trzeba przyznać, że PR mają opanowany do perfekcji. Jako atut w pracuj.pl potrafią też zrobić lokalizację ( Rondo Daszyńskiego). Co akurat w przypadku osoby dojeżdżającej z Łomianek na bardzo średnie znaczenie. Ale dobrze brzmi. Tak samo jak banany czy jabłka w każdy poniedziałek. Od prawie roku pracuję u konkurencji (tak można to nazwać). Jestem managerem ds. projektu. Kiedy moi koledzy i koleżanki, którzy jeszcze tam pracują albo są w tym samym miejscu albo to miejsce w nieznaczny sposób zmienili. Reasumując: Jeśli liczysz na luźną i niczym (praktycznie) nie skrępowaną atmosferę w pracy - jak najbardziej 4/5 Jeśli liczysz na zdobycie wiedzy i doświadczenia w pracy - musisz się zastanowić 3/5 Jeśli liczysz na karierę adekwatną to Twoich umiejętności i wiedzy, radzę się zastanowić. Awanse są i owszem, ale nie zawsze awansują Ci co powinni 2/5
10
Nick 2016-09-28 14:06
Rozwój tylko na początku. Cała struktura jest nastawiona tylko na przemiał pracowników - niestety. I jak ktoś wyżej pisał, karierę robią Ci, którzy siedzą cicho i wypełniają często "niebiznesowe" polecenia bez zająknięcia.
Jeszcze słówko o Tele Rzeszow - nie do końca jest to call center, ale wielkimi krokami się nim staje.
Występuje tu ta sama zasada co w reszcie firmy - nie wychylaj sie bo oberwiesz, natomiast pieniądze sa naprawdę marne. Jest to najgorzej opłacany dział w całej Polsce i najbardziej marginalizowany.
Do tego nikt w firmie nie lubi tele, bo podbierają klientów.
Zasada jest prosta - przemielić jak najwięcej firm, pracowników, byle target się zgadzał.
A pracownicy żyją z klapkami na oczach i są poddawani ciągłemu "praniu mózgów" przez ich przełożonych. Jak ktoś jest odporny i nie ma dużych ambicji to być może trochę popracuje, ale jak zacznie się odzywać, to od razu wyleci. Podsumowując - szkoda czasu/życia.
4
Nick1 2016-09-28 22:11
Proszę Cię...przecież decydując się na jakąś pracę, warunki współpracy- ktoś robi to świadomie raczej, i nikt nikomu nie stawia pistoletu do skroni i nie każe podpisać umowy, kontynuować współpracy, czyż nie (?)
Więc załóż własną firmę ( o ile jej nie masz jeszcze) i sam/a planuj działania, decyduj, motywuj, wspieraj, rozwijaj, organizuj, prowadź wdrożenie, szkolenia, treningi - i wróć tu z mądrymi, konstruktywnymi przemyśleniami - czy to wszystko udało Ci się w 100% (?)
1
Terefere 2016-09-28 22:24
Szanowny użytkowniku, nigdzie i nikt nikomu nie da nic za darmo, to po pierwsze. Po drugie, jak komuś nie odpowiadają warunki współpracy - zmienia ją. I nie ma w tym nic złego. Mamy wolną wolę i każdy powinien z tego skorzystać.
1
Konstruktywnie 2016-09-28 22:38
Drodzy kandydaci - jeśli to czytacie, to jako społecznik, mam nadzieję, że kierujecie się rozsądkiem i nie oceniacie sytuacji, na bazie paru niezadowolonych byłych pracowników.
Nie tylko chodzi o tę firmę, ale też o inne tu oceniane. Szkoda, że nie ma takiego serwisu, gdzie można by było "oceniać" - wystawiać opinie, o byłych pracownikach, aby ustrzec, lub zachęcić następnych pracodawców, do zatrudniania ich.
Piszę ten komentarz, nie w obronie konkretnej firmy, ale pracodawców, którzy po, czasami max 3 etapach rozmów rekrutacyjnych, przyjmują do siebie pracowników, często nie wiedząc o nich nic - pod kątem uczciwości, i innych przyzwyczajeń.
Redakcjo Gowork, może warto utworzyć profile osób z możliwością anonimowej oceny przez byłych pracodawców/przełożonych (?)
Pozdrawiam
2
Kaska 2016-09-28 23:16
A piszesz głupoty :)... kto mądry Ci uwierzy, nie znajac Cię. Chyba nie wiesz jeszcze co to pranie mozgu. Popracuj w branzy MLM to zobaczysz czym jest pran u e mozgu. Wszystko przed Toba :)
fib 2016-09-29 11:36
Po ponad 4 latach pracy w GP mam także swoją opinię nt. tego pracodawcy a powyższe wypowiedzi innych osób tylko mnie w niej utwierdzają.
W większości firma oferuje umowy o pracę lecz nie jest tajemnicą, iż pracują także osoby na umowę zlecenie pomimo, że ich praca, godziny pracy nie odbiegają od pozostałych. Są benefity takie jak obiecują i nie ma co narzekać, wynagrodzenia są wypłacane w terminie. W GP masz możliwość poza tym w kilka dni w miesiącu pracować zdalnie z domu, rozpoczynać pracę między godziną 8 a 9:30 i chyba normalne jest, że należy uzgodnić to z przełożonym aby nie było sytuacji, że przez np. godzinę nie ma nikogo w dziale bo wszyscy nagle sobie stwierdzą, że przyjdą na 9:30.
Tu na forum są zarówno osoby, które widzą minusy GP, jak i tacy, co z zaciętością ratlerka będą szczekać na tych co mają odmienne zdanie nt. pracuj.pl.
Na pewno potwierdzę to, że atmosfera się bardzo popsuła i nic nie wskazuje na to aby była lepsza. Ludzie się wzajemnie obgadują, plotki są na porządku dziennym i każdy wie o wszystkich najlepiej, a jak nie wie to sobie dopowie i powie dalej. To nie sprzyja "wyjątkowej atmosferze". Ludzie z potencjałem i doświadczeniem odchodzą na potęgę, na niewygodnych (czyt. mających odmienne zdanie) szuka się haków i to rozchodzi się po firmie z prędkością światła. Rotacja jest bardzo wysoka i dotyczy to zarówno pracowników z kilkuletnim doświadczeniem jak i całkiem nowych.
@Nick1 zgadzam się z Tobą lecz napisz mi proszę jak to jest, że skoro firma tak rozwija, wspiera, motywuje, szkoli to skąd ta rotacja? Może zamiast wyniosłych słów należy robić a nie tylko pisać jacy to jesteśmy super. Nie jest profesjonalne opowiadać, że pracownik jest "be" bo zdecydował się odejść od Leadera HR (a to już ostatnio jest normą), każda osoba, która odchodzi jest piętnowana - tak jakby firma miała wyłączność na pracowników.
Prawdą jest także, że ludzie tu pracujący są przemęczeni, że cele stawiane przed nimi są nierealne do zrobienia. Nie tylko z ich winy ale także z powodu lekkiego podejścia do swoich zadań współpracowników i braku odpowiedzialności. Projekty ciągną się miesiącami aby w końcu ktoś z góry stwierdził, że nie .... tego nie będziemy realizować lecz często nie informując o tym wszystkich członków zespołu. Praca bieżąca, projekty, spotkania, które nic nie wnoszą powodują, że ludzie zasuwają po godzinach za "Bóg zapłać" (podobno to się nazywa odpowiedzialność i jest to wpisane w wartości firmy).
Czy polecam pracuj.pl jako pracodawcę - TAK, dla osób rozpoczynających pracę, bez większego doświadczenia. Możesz się dużo nauczyć i to prawda. Nauczysz się także dużo i ciężko pracować i na początku będziesz się z tego cieszył, następnie dotrze do Ciebie, że jako młodszy specjalista masz takie same obowiązki jak starszy specjalista tylko kasę inną i wcale to nie zależy od stażu i doświadczenia. A jak ktoś powyżej ładnie napisał - awanse w pracuju to osobny temat i zależy kto z kim trzyma, z kim chodzi na lunch, jak "krótko" się nosi i na kogo donosi :)
Spotkałem się także z opinią, że pracuj jest kuźnią kadr dla przyszłych pracodawców i to jest prawda! Przyjdź, przetrwaj, zdobądź doświadczenie i ..... rozwijaj się dalej poza strukturami korporacji. To już jest korporacja i należy się do tego przyznać.
To, że 99% kadry zarządzającej jest "wychowankami" Grupy Pracuj to akurat nie świadczy na plus - firma promuje tylko tych, co nie mają własnego zdania i nie dopuszcza doświadczonych menadżerów z rynku, gdyż mogliby okazać się (i pewnie by tak było) lepsi i zburzyć wyidealizowany wizerunek obecnych menadżerów. I tak to się wszystko kisi we własnym sosie a jak komuś duszna atmosfera doskwiera łapie świeże powietrze poza murami pracują.
11
Biedronka 2016-09-29 15:04
Skąd przypuszczenia, że byłym pracownikom się nie udało ? Może właśnie całkiem odwrotnie - po przejściu do innych firm otworzyły się im oczy, że może być dużo lepiej, a to czym tak szczyci się Grupa Pracuj (że jest ponad standardy rynkowe )jest tak naprawdę podstawą u innych pracodawców ? Mamy wolność slowa, wiec kazdy ma prawo podzielic sie swoimi doswiadczeniami. Ja pracę w Grupie Pracuj polecam poczatkujacym, aby nabyc doswiadczenia . W miare rozwoju praca u tego pracodawcy okazuje sie coraz mniej satysfakcjonujaca. Na dluzej odradzam, w wielu firmach jest znacznie lepiej. Warto wyjść ze strefy komfortu i ślepego zapatrzenia . :-)
6
Lolek 2016-09-29 15:41
Droga Anno, cząstkę "-by" z osobowymi formami czasownika piszemy zawsze razem. Widocznie to prawda, że ludzie odchodzą z pracuja bo mają za współpracowników osoby przekonane o własnej nieomylności z jednocześnie jak widać kiepską wiedzą na poziomie podstawowym. Z tego co widać niechęć pracowników do siebie przeniosła się z kuchni do sieci i to nie świadczy dobrze. Ktoś coś napisał, drugi podłapał, trzeci chce być lojalny i przytakuje. .. istna piaskownica.
Ludzie przychodzą do firmy i z niej odchodzą. Tak to wszędzie działa i należy to zrozumieć a nie szukać dziury w całym. Z tego co widać to broniący obecni pracownicy także po nocy piszą - nie śpią bo pracują? A Ty dowcipna Aniu widząc po godzinie wpisu to zaczynasz dzień pracy chyba od przejrzenia netu a nie maili; a może od przeglądania ofert pracy :)
4
PROJECT MANAGER 2016-09-29 18:10
Niewiele zrozumiałaś z tego co napisałem. Jeśli uważasz, że firma która wymaga i dobrze za to płaci to wyzysk, to znaczy, że jesteś jeszcze na bardzo wczesnym etapie rozumienia firmy. Praca to nie jest miejsce schadzek i obgadywania Zosi czy Kasi. Jak sama nazwa wskazuje jest to miejsce pracy. W pracuj.pl jest za dużo luzu i niektórzy wykorzystują to ponad miarę. Jednym zdaniem, na dzień dzisiejszy oprócz atmosfery i luzu, pracuj.pl nie oferuje praktycznie niczego więcej. Duża rotacja w pracuj.pl świadczy o tym dobitnie. Nikt nie uciekałby do innych firm gdyby wszystko było w porządku.
3
Nick1 2016-09-29 19:48
Chwila, chwila czytam tu na forum, że ponoć nie ma awansów w górę, a z Twojej wypowiedzi wynika ze jednak są. Tak to jest jak sie generalizuje.... raz drodzy użytkownicy, piszecie ze awanse są, raz ze nie ma.
To akurat dobrze swiadczy o organizacji, ze daje mozliwosci awansowania.
Nie prawde piszesz, ze praca w tej firmie jest tylko na poczatek dobra. Znam osoby w tej firmie ktore pracuja ponad 5 lat i jeszcze sie rozwijaja. Tylko nie poprzez stanowiska tylko wiedze ekspercka, bo o to w rozwoju chodzi.
Rotacja? A gdzie jej nie ma? Wskaż jedna firme w ktorej nie ma rotacji?
Nick1 2016-09-29 19:54
Chwila, chwila czytam tu na forum, że ponoć nie ma awansów w górę, a z Twojej wypowiedzi wynika ze jednak są. Tak to jest jak sie generalizuje.... raz drodzy użytkownicy, piszecie ze awanse są, raz ze nie ma.
To akurat dobrze swiadczy o organizacji, ze daje mozliwosci awansowania.
Nie prawde piszesz, ze praca w tej firmie jest tylko na poczatek dobra. Znam osoby w tej firmie ktore pracuja ponad 5 lat i jeszcze sie rozwijaja. Tylko nie poprzez stanowiska tylko wiedze ekspercka, bo o to w rozwoju chodzi.
Rotacja? A gdzie jej nie ma? Wskaż jedna firme w ktorej nie ma rotacji?
Akuku! 2016-09-29 22:33
Jak widać o zespole z Rzeszowa wypowiada się ktoś, kto nigdy w nim nie pracował. Nasluchal się od innych i no cóż..."nauczyć gówniarza to chodzi i powtarza". Pewnie był handlowcem, nie zrobił targetu i standardowo szuka winnych dookoła. Odpowiedzialność godna nagrody! Bardzo Ci współczuję. W call center też nigdy nie pracowałeś jak widać skoro potrafisz je porównać do tego zespołu. Pomimo to jednak dzielisz się tutaj na forum na zasadzie "powiedziała co wiedziała". Aż dziwne, że z taką wiedzą i doświadczeniem nie nominowali Cię Prezesem spółki?!

Tele Rzeszów - mega ludzie. Trudna praca dająca sporo emocji, wyzwań i ogrom satysfakcji. Kierownictwo to normalni młodzi ludzie, na których można liczyć. Polecam!
5
K 2016-09-30 10:54
Ttutaj narzekają ludzie, którzy zostali zwolnieni nie z jakiegoś widzimisie przełożonego tylko po prostu byli za słabi/nie wpasowali się w zespół/whatever. Nie zwolnień za darmo.

Ja obecnie pracuję w Tele Rzeszów i każdemu z całego serca polecam tą pracę, a co więcej, rekomenduję ją swoim znajomym.
1
Guest 2016-09-30 12:55
Skąd tyle złych emocji i wrogości do osób niezwiązanych z telemarketingiem? Czyżby przemawiał przez Ciebie żal, ze to co robisz to nie jest pracaTwoich marzeń i poniżej Twoich kwalifikacji ? Trochę pokory i poszerzenia swoich horyzontów Ci życzę, bo bez tych cech do końca życia będziesz pracować na słuchawkach.
1
Akuku! 2016-09-30 18:11
Najsłabsze ogniwa zawsze się wykrusza w każdej firmie i w każdych zespołach. Premie zależą od wyniku, to naturalne w sprzedaży. Na rynku rzeszowskim wypadają bardzo dobrze pod kątem finansowym. Ale jeśli ktoś myśli że zarobi leżąc na lezaku to nie ma co aplikować. Rozwój owszem - firma inwestuje w ludzi, to może być to "pranie mózgu", które się tu co chwilę pojawia w komentarzach, ale skoro ktoś nie umie docenić i zrozumieć po co ktoś go szkoli lub najnormalniej pomaga osiągnąć cele, to już trudno.

Podsumowując - warto! Jeśli chcesz się czegoś nauczyć, poznać super ludzi i pracować w atmosferze szacunku i optymizmu, to nie ma na co czekać!
1
wedrf 2016-09-30 21:33
no bo w sumie nawet taka oferta na stanowisko starszego progrmaisty. Net w Warszawie wygalda calkiem fajnie tak na prawde tylko podjrzwam ze trzeba spelniac oczywiście sporo wymogw no ale tez ciężko by było żeby bez odpiwiedniej wiedzy pracować na takim stanowisku
1
abc 2016-10-25 20:42
Firma jak pracodawca świetnie prezentująca się z poziomu centrali, wszyscy zadowoleni, uśmiechnięci, otwarci i bardzo pomocni. Odniosłem wrażenie, że pracują tam świetni ludzie, a GP bardzo dba o zadowolenie swoich pracowników. Natomiast wszystko zależy od tego do jakiego oddziału trafisz i pod czyje skrzydła... Ja akurat nie trafiłem dobrze, bo do jednego z oddziałów po zachodniej stronie PL. Mój przełożony od początku roku usiłował zbudować swój zespół, niestety nie wychodzi mu to... Sam nie do końca rozumiem powód nie przedłużenia ze mną umowy, bo nie potrafił mi tego normalnie wyjaśnić... Prawdopodobnie przyczyną było to, że mój przełożony wspominał, że ma fobię społeczne i być może to spowodowało zaburzenie relacji między nami... Myślę też że mógł mieć problem z osobami, które mają własne zdanie i nie boją się go głośno wypowiedzieć oraz nie chcą myśleć w sposób odgórnie narzucony. Nie znoszę sztuczności i przytakiwania...
4
Hans27 2016-11-10 07:50
Jeżeli jesteś mężczyzną, nie aplikuj do Rzeszowa. Jeżeli już Cie zatrudnią, to po pewnym czasie Cie zwolnią.
Są EWIDENTNIE nastawieni na kobiety!
8
Anka 2016-11-27 10:55
Do zmiany pracy przymierzałam się już od dawna. Przeglądałam oferty w różnych portalach. Ogłoszenia o osobie do telemarketingu, na doradcę klienta biznesowego, asystenta itd w Grupie Pracuj w Rzeszowie widywałam ciągle. Zastanawiałam się czy faktycznie zespół ciągle się powiększa, czy w całym Rzeszowie i okolicach nie mogą znaleźć nikogo odpowiedniego.

Zdecydowałam się kandydować. Miałam ponad 10-letnie doświadczenie w sprzedaży przez telefon, z dobrymi rezultatami. Nakłoniłam także mojego kolegę z pracy do złożenia aplikacji.

Pierwszy etap rekrutacyjny był przez telefon. Ja miałam dwie rozmowy. Kolega jedną.
Oboje zostaliśmy zaproszenie na rozmowę do biura. Na trzech rekruterów, tylko jednego można było nazwać profesjonalnym. Później okazało się, że dwie pozostałe rekruterki, to osoby posiadające tylko wiedzę teoretyczną, praktycznej nie za wiele.

Popracowałam trzy miesiące i mi podziękowali. Nie siedziałem i patrzyłam się w sufit tylko ciągle dzwoniłam. Ludzie, którzy tam pracują od kilku lat mają bazę najlepszych klientów. Nowe osoby muszą ciągle dzwonić. Dostają tzw "zimną" bazę i dzwonią. Non-stop. Wyzwanie nie jest łatwe, po pierwsze ceny pakietów Pracuj są bardzo drogie, po drugie - najlepsi pracodawcy są już zajęci- zostają sami mali przedsiębiorcy, których nie stać na wykupienie pakietów Pracuj i są jeszcze mocni pracodawcy związani z innymi serwisami. Wiedziałem, że nie przedłużą mi umowy. Rynek pracodawców nie rośnie z dnia na dzień, żadna firma nie szuka coraz to nowych pracowników, są także inne serwisy, gdzie również można szukać pracowników - za mniejsze pieniądze.

Ludzie zazwyczaj w porządku, ale nie wszyscy. Jak w każdej pracy - jedni są mili naturalnie, inni z przymusy. Jeszcze inni utopiliby cię w łyżce wody.

Jeżeli ktoś szuka stabilnej i stałej pracy, to Pracuj.pl raczej bym odradzała. Bardzo duża rotacja wśród nowych pracowników, wymagania duże (często niestety nie do zrealizowania z przyczyn wymienionych wyżej), prawdopodobieństwo zatrudnienia na stałe - znikome. Te same oferty pracy pojawiają się ciągle w sieci - zwalniają jednych, przyjmują drugich i tak w kółko.
8
Pracuj 2016-11-29 08:15
Warto dodać jeszcze informacje, że dobrzy przyjaciele jednej z Liderek mają lepsze "zycie" od pozostałych członków zespołu. Na porządku dziennym jest przekazywanie lepszych/bardziej rokujacyh firemek, tak żeby jej dobrzy znajomi nie mieli problemów ze zrobieniem targetu.oczywiście nigdy takie przekazanie firmy nie jest jasno zakomunikowane. To była świetna firma, super zespół, fajne miejsce pracy - ale od jakiegoś czasu idzie coraz bardziej na dno :( może pora zmienić kadrę zarządzająca a nie tylko szeregowych pracowników?
7
Maye 2016-12-03 08:41
Nie tylko handlowcy, ale również zarząd, dział hr, kierownicy, liderzy, obsługa klienta
Chn 2016-12-03 09:01
Do wszystkich którzy piszą ze w pracuj są mega ludzie, super współpracownicy i jest to WIELKĄ zaletą. W innych firmach też pracują wspaniali ludzie i nie jest to zasługa tych firm, tylko tych konkretnych ludzi. Jeżeli chcesz poznać takie osoby, idź do dowolnej firmy, czy nawet na piwo lub imprezę. NAPEWNO ich spotkasz.
6
Grupa Pracuj 2016-12-05 14:21 [pracodawca]
Dużą uwagę przykładamy do profesjonalizmu przeprowadzanych procesów i atmosfery podczas spotkań rekrutacyjnych, dlatego bardzo prosimy o kontakt pod adresem rekrutacja@pracuj.pl w celu wyjaśnienia tej sytuacji. Przeanalizujemy rekrutację, o której Pan/i pisze i jeśli okaże się, że możemy coś poprawić, dołożymy wszelkich starań, żeby ten proces udoskonalić.

Standardem w naszej firmie jest umowa o pracę, którą pracownik otrzymuje już na samym początku. Zależy nam na budowaniu relacji i długofalowej współpracy.

Dbamy o naszych pracowników. Każdemu oferujemy szeroki pakiet benefitów ( m.in. prywatna opieka medyczna, dofinansowanie języków obcych, budżet na szkolenia i karta Multisport).

Płeć w żaden sposób nie warunkuje zatrudnienia w naszej firmie. Najważniejsze są dla nas kompetencje, osobowość i motywacja do pracy potencjalnych Kandydatów i pracowników.

W Grupie Pracuj obowiązują wysokie standardy zarządzania zespołem. Liderzy są przygotowani do pełnienia swoich ról oraz na bieżąco wspierani w swoim rozwoju.

W razie jakichkolwiek pytań lub wątpliwości prosimy o kontakt pod adresem: rekrutacja@pracuj.pl

Pozdrawiamy

Grupa Pracuj
6
Pucuś 2017-01-05 11:49
Super praca i firma. Dobra załoga daje efekty a zazdrośnicy zawsze będą.
2
Michałek 2017-01-11 21:29
Obecnie aplikuję na stanowisko które w ogłoszeniu brzmi "wkręcony w obsługe klienta" do biura w Warszawie.
Obstawiam, że może to być telemarketing. Mam rację?
Jak kształtują się zarobki na tym stanowisku? Czy może mi odpowiedzieć ktoś z obecnych lub byłych pracowników?
Grupa Pracuj 2017-01-18 11:59 [pracodawca]
Panie Michale, dziękujemy za zainteresowanie ofertą „Wkręcony w Obsługę Klienta”.
Osoba zatrudniona na tym stanowisku będzie odpowiedzialna za kompleksową obsługę przypisanego do niej Klienta, a nie za telemarketing :)
Szczegółowy zakres obowiązków znajdzie Pan w naszej ofercie: http://bit.ly/2jw1lk1.
Informacje dotyczące zarobków omawiamy z Kandydatami podczas spotkania rekrutacyjnego.

Zachęcamy do aplikowania! :)
W przypadku pytań, prosimy o kontakt na adres: rekrutacja@pracuj.pl
5
Ula 2017-01-22 16:50
Słyszałam , że czasami mają oferty stażu w różnych działach. Słyszałam dobre opinie i gdybym znalazła takie miejsce będzie super.
1
Benek 2017-02-06 13:54
Pracę w tej firmie odradzam. Bezpowrotnie minęły czasy stabilności zatrudnienia i fajnej, partnerskiej atmosfery. Nastał czas mobbingu, zastraszania. Jest coraz wieksza rotacja przez to. A ludziom mydli się oczy kilkoma imprezkami w roku i banankami co poniedziałek.
7
Basia MF 2017-02-07 00:00
Aż się przykro robi czytając te "opinie". Niestety nie świadczy to dobrze nie tyle o firmie /co chyba niektórzy chcieliby osiągnąć pisząc powyższe rzeczy/ a o nich samych. Miałam przyjemność pracować w GP ponad 9 lat, obserwując jak firma się rozrasta, rozwija także pod względem benefitów, udogodnień dla właśnie pracowników. Obserwując wpisy zastanawiam się co wpływa na osoby, które tu zamieszczają opinię. Ludzie tu wchodzą aby móc poznać firmę, do której chcą aplikować - nie wszyscy mają "ambicje" aby być menadżerem po roku pracy ale chcą nabyć doświadczenia - a tego moi drodzy, jakbyście nie pisali i nie pluli - nie możecie zarzucić GP. Firma daje możliwość rozwoju, zdobycie wiedzy zależy przede wszystkim od Was, możecie się dużo nauczyć i to się liczy. Zwymyślacie wszystkich, począwszy od kierowników, sprzedaży ... a na HR kończycie ale jak podpisujecie umowy o pracę to macie zapewne uśmiech na twarzy, że to nie dzieło, że składki są odprowadzane. Mam prośbę - nie wylewajcie tu swoich żali, osoby, które tu zaglądają nie interesuje zapewne "kto z kim i na czym/pod czym/ tylko czy będą mieli zapewnioną umowę, wynagrodzenie w terminie, czegoś się nauczą i będą mogli to dalej wykorzystać. Tego nie możecie zarzucić GP - umowy są, składki odprowadzane są, opieka medyczna jest i dodatkowo możesz w korzystnej cenie wykupić opiekę dla członków rodziny, benefity w postaci np. karty Multsport, bilety do kina, kupony na zakup książek. Jak widać co niektórym odp.... i już nie wiedzą co ze sobą zrobić :( Odpowiedź prosta - wisisz tu i skamlesz to zmień pracę :) nikt nikogo nie przywiązał do GP, umowa o pracę to nie cyrograf - można ją wypowiedzieć, czego się boicie - że nie będziecie mieli stałego dochodu? Rynek pracy jest, więc może zamiast robić oburzające wynurzenia - sprawdź się, pokaż na co Cię stać i czego się nauczyłeś oprócz pisania anonimowych pytań typu: czy można zmienić herbaty w kuchni bo te już nam się przepiły, jest zimno i czy w związku z tym wróci soczek malinowy do kuchni.... ziółka nie takie więc może GP zakupiłaby inne... mleko zakupione jest za chude i kawa nie smakuje tak jak powinna, a to samo mleko jest bleee.. bo jest z laktozą a to szkodzi i z płatkami fit nie pasuje... i pewnie piszą to osoby, które z końcem miesiąca zapewne wiszą na telefonie lub komunikatorze do kadr - czy G..... puścił przelewy :) ... bo przecież wszyscy są na minimalnej ;) i aby nie umrzeć z głodu, wręcz z przymusu podłączają się pod te ohydne herbatki, darmowe mleka, ziółka i w poniedziałki wręcz muszą zjeść ile się da "darmowych owoców"... bo sklepów w drodze dom-praca nie ma....
@Benek piszesz o stabilności - co masz na myśli? czasy, gdzie dostawało się przydział pracy do firmy i tam do emerytury spędzało minęły... teraz to 5 lat w jednej firmie to na rynku dużo.
Podsumowując - GP to firma, gdzie: możesz się czegoś nauczyć, poszerzyć wiedzę... i jak najbardziej polecam ją szukającym pracy!... a osobom tu skamlącym życzę szybkiej zmiany pracy na inną - wszystkim wyjdzie na lepsze :)
14
Agnieszka_M 2017-02-08 20:16
I ja dorzucę parę słów od siebie :) Również przepracowałam w tej firmie 9 lat. Dzięki temu, że firma uczy, daje możliwości doszkolenia się, oraz możliwość podejmowania własnych decyzji, można się w firmie rozwinąć w wielu płaszczyznach.
Moje zdanie dla osób chcących pracować w tej firmie, a w szczególności w oddziale w Rzeszowie: polecam i jeszcze raz polecam. Świetna przygoda, b. kompetentni przełożeni, b. dobre pieniądze, warunki pracy, komfort, atmosfera, wartości, komunikacja.

5
Piotrek 2017-02-14 17:28
Super firma, która można polecać innym. Pracownicy mogą się rozwijać, zdobywać wyższe stanowiska i większe pieniądze więc o co chodzi? A może osoby dokonujące wpisów są inspirowane przez konkurencję? Nie jest normalne aby pracownicy mieli tak różne opinie o firmie.
Ja 2017-02-15 23:22
Rzeszów 2500 - 2800 br. Czy to są dobre zarobki?
2
ZnamySieNieOdDzis 2017-02-17 14:37
Z mojej perspektywy wszystkie opinie to są prawdziwe. Zarobki są na początek dobre dla ludzi bez doświadczenia. Owszem można się czegoś nauczyć ale o awansie lub zmianie stanowiska można zapomnieć jeśli ma się własne zdanie lub raczej zdanie odmienne. Podwyżki są znikome więc ludzie o dłuższym doświadczeniu i umiejętnościach uciekają do bardziej prestiżowych firm. Atmosfera w pracy pod znakiem tęczy i jednorożcy. Niestety nie wszystkim to pasuje bo ile można udawać że się wszystkich lubi. Przełożeni stawiają nacisk na atmosferę przyjaźni i stąd panuje zakłamanie. Są możliwe liczne szkolenia o ile zrobi się Targeo. Ta sama sytuacja w przypadku urlopu. Jest mobbing choć nikt nie chce tego otwarcie przyznać. Podsumowując: ja pracę polecam jako początek i dla zdobycia szkoleń i doświadczenia. Dalsze bycie czy też nie bycie z tym pracodawcą to kwestia indywidualna bo komuś akurat warunki będą odpowiadać. Proponuję wysłać cv przekonać się czy w ogóle zostanie się zaproszonym na rozmowę i kolejne etapy a później w razie propozycji zatrudnienia myśleć i sprawdzać opinie. Z mojej perspektywy praca dla osób w przedziale 20-30 lat bez rodziny i zobowiązań.
10
Jaa 2017-02-21 07:42
@Ja Znajdz sobie prace za lepsze pieniadze I takich samych warunkach pracy I przestań mieszać.
Piotr 2017-02-22 09:14
Jestem pracownikiem i chce powiedzieć, że miło mi się tu pracuje. Mam już kilka szkoleń a ponieważ firma bardzo dba o rozwój pracownika to myślę, że jeszcze czegoś się nauczę . Polecam pracę choć nie jest łatwo .
1
gosccccc 2017-03-01 16:38
jesli chodzi o pracę na słuchawce w grupie pracuj to sam kontakt z klientem jest ok, mimo że czasem sami niewiedzą skąd biorą tą bazę to jest w porządku, ale ktoś powinien zajmować się odsiewaniem firm jednoosobowych, firm które mają mało ludzi, które mają mały kapitał itd, bo to tylko marnowanie czasu i nerwów. dział sprzedaży jaknajbardzziej, dział wsparcia sprzedaży tak, ale na wszystkich akacjach marketingowych, bo robienie "leadów" to sprzątanie starych baz po kimś, gdzie ciężko znaleźć jedną porządną rozmowę w ciągu tygodnia, bo klienci to firmy których już nie ma, w upadłości, bez kompletnego zaintereoswania ani potencjału do sprzedaży.
moja ocena 7/10(plus za feedback, ogólnie jasne warunki współpracy, ładne biura, benefity, atmosfera w pracy) (minus za odwlekanie rozmów w sprawach ważnych np przedłuzenia umowy, problemów)
po prostu baza klientów powinna byc "sprawdzona" i większe wsparcie ze strony liderów :)
1
Dominika 2017-03-14 19:32
@gosccccc Myślę, że Twoje obserwacje z pracy byłyby cenne dla zwierzchników, może warto przekazać taką refleksję na adres e-mail :biuro@pracuj.pl
asdasd 2017-04-20 22:08
Na stronie pracuj.pl nie mogę znależć przycisku ENGLISH i FRENCH. Dlaczego nie tłumaczycie strony chocby na angielski. Wynika z tego ze Polska to prowincja.
1
Grupa Pracuj 2017-04-21 11:40

Dzień dobry, dziękujemy za uwagę dotyczącą naszego portalu, ponieważ cenimy sobie opinię naszych użytkowników przekazaliśmy ją osobie odpowiedzialnej za ten obszar, być może w przyszłości pojawi się taka funkcjonalność :)
Paweł 2017-05-02 22:50
Imponująca jest oferta pracy i mam nadzieję, że ktoś doceni starania firmy. Jak widać po wpisach są osoby niezadowolone z firmy. Tak najlepiej oskarżyć firmę o całe zło świata ale do pracy przychodzimy.
Zostaw swoją opinię o Grupa Pracuj - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Grupa Pracuj