brak logo

Noble Bank

Warszawa

Opinie o Noble Bank

Kasia 2008-12-31 01:20:29
Pracuje u nich od niedawna i jestem pod wrazeniem tego co sie tutaj dzieje, haos, niezorganizowanie to malo powiedziane...
Kasia Wo 2009-01-07 00:01:05
A ja pracuję tam od dawna i mam zupełnie odmienne zdanie o Noble. Fajna atmosfera i możliwości rozwoju. jeśli oczywiście ktoś chce się uczyć. stosunkowo nie długo istnieją na rynku więc odczucie jakie miałaś może wynikać z tego że wiele działów dopiero dociera swój plan działania. Pozdro
1
NB 2009-01-27 18:47:07
Jeżeli chodzi o Noble bank to płacą bardzo dobrze i tyle samo wymagają..a jeżeli chodzi o pracę w Noble banku to nikogo z zewnątrz nie biorą trzeba sobie zasłużyć bardzo dużą wiedzą oraz doświadczeniem w OF żeby trafić do NB
anonim 2009-01-27 18:50:27
anonim - 2009-01-26 15:49:50

sami oceńcie jak [usunięte przez moderatora] z skończył ogólniak i na finasach sie nie zna

Jeżeli uważasz ze któryś z doradców NB posiada słabą wiedzę o finansach zapraszam do jednego z oddziałów...czekam na twoje wrażenia
gosia 2009-06-26 21:38:58
Zgadzam sie z opiniami negatywnymi. Pracowałam tam ponad rok ostatnio udało mi sie na całe szczeście odejść. Noble bank to totalna klapa i porażka. Ludzie na stanowiskach kierowniczych zazwyczaj są najwiekszymi [usunięte przez moderatora] i obibokami a jedyne czym sie zasluzyli to tym ze dluzej pracuja w tej beznadziejnej firmie. jest to ostatnie miejsce jakie polecam, atmosfera-hmmm porazka kierownicy smigaja tylko na kawki a reszte wyliczaja z kazdej minuty. BEZNADZIEJA!!!
co do wiedzy doradcow przemilcze... sa jeszcze gorski
małpiszon 2009-10-13 22:09:29
Pensja w jednym z działów jest mizernie niska. Wyliczają z każdej złotówki i każdej minutki. Totalny chaos i brak procedur. Od współpracowników słyszę, że nie włożyliby tu złamanego grosza. Od miesięcy szukam jakiejś pracy w zamian, ale jest ciężko. Muszę tu strasznie cierpieć. Bank z ogromnym potencjałem, ale kadra do bani. Totalna porażka. Nic tak nie meczy jak praca w tym banku.
1
zdziwienie 2010-01-19 15:01:49
czytam i nie daje wiary jacy nieudacznicy pisza na tym forum :) zarobki w noble bank startuja od 20-30 k i to u doradcy sredniej klasy
2
maja 2010-01-26 00:09:57
czy ktos może orientuje sie jakie zarobki sa w noble na stanosisku asystenckim?? jakie kwoty wchodzą w grę??
Asystent :) 2011-01-17 19:02:51
Generalnie dostajesz cząstkę etatu i pracujesz jako pomoc swojego bankiera. U mnie nie muszę specjalnie ganiać za klientami, (jak już to z własnej chęci) i "żyję" z tego co odpali mi bankier. Mam ok. 100zł "podstawy" ale ze wszystkim wychodzę 2000-4000zł na rękę. Mi się podoba :)
iron-eddie 2011-02-04 19:54:54
Właśnie aplikuje na stanowisko asystenckie:) też będę miał cząstkę etatu, powiedz mi po ile godzin pracujesz? Jak wyglądało z kasą na początku? Czy zacząłeś dopiero zarabiać po paru miesiącach?
anonim 2011-05-18 22:18:22
\\\\\\\"Asystent\\\\\\\" widac cienki bolek z ciebie gdy zadowalaja cie te 2-4 tysiace. Tyle wyciagniesz w Mc Donald...Zmien prace lub zawod.
anonim 2011-06-21 15:43:01
A jak wyglądają plany sprzedażowe? Jakie są to kwoty? i czy możliwe do uzyskania. Na sprzedaż jakich produktów stawiają większy nacisk.
Doradca 2011-10-19 12:51:00
Jeżeli chodzi o plany sprzedażowe to napoczątku jest luz ale po kilku miesiącach nie jest już tak kolorowo. Na jednych produktach dają bardzo fajne stawki na innych słabe. Zarobki nie są złe i można naprawde dobrze zarabiać jak sie umie kombinować. Oczywiscie obiecują zarobki na poziomie 20 - 40k. Realnie ok 2k można wyciągnąć ale jak nie wyrobisz odpowiedniej liczby ponktów przychodowych to zostaje jedynie podstawa 100zł. Jeżeli chodzi o organizację, procedury, kontrolę procesów to jeszcze nie spotkałem się z takim haosem. Nikt nic nie wie, rażąca niekompetencja pracowników etatowych, spychologia na każdym kroku. Ogarnięcie dla klienta, wydawałoby się prostej sprawy, powoduje kilkudniową wymianę maili z kilkoma osobami, które odsyłają Cie wiecznie do kogoś innego. Brak jasno określonych zasad. Wsród doradców walka o klienta, niejednokrotnie perfidne podkradanie klientów. Bardzo nieprzyjazne i męczące środowisko pracy. Osoby, które lubią jasno określone reguły i komfort w miejscu pracy powinny olać tą firmę. Ciekawe czy pozostałe biznesy Pana[usunięte przez moderatora] są równie beznadziejnie zarządzane?
Marco 2012-07-08 18:23:59
Tylko bankierzy w noblu mają dobrą kasę reszta (asystenci.specjaliści) kończą na podstawie (2500 brutto) plus niewielkie premie. Premie byłby większe gdyby nie to że 3/4 oddaje się bankierowi.
System jest mega demotywujący dla ludzi którzy chcą pozyskiwać własnych klientów i budować własną bazę, bo 3/4 zarobionej premii oddają dla bankiera dosłownie za nic.
Najgorsze stanowisko to junior bankier( duże plany, 1/4 etatu, zero dodatków i też większość oddaje bankierowi).
Działalność gosp. na każdym stanowisku obowiązkowa.

Jeśli nie będziecie private bankierami to w wielu innych bankach zarobicie z premiami więcej.
Kasia 2012-07-17 10:09:56
a ja chciałabym pracować w noblu na stanowisku as. kredytowego tylko mam jeden problem ponieważ nikt nie czyta cv :(. Wcześniej pracowałam w OF mam doświadczenie w tej branży myślicie że moge zanieść cv bezpośrednio do oddziału?
gość 2012-08-15 15:25:15
czy w noble pracownicy mają jakąs podstawe?
ciekawa 2014-01-22 19:14:06
to w koncu jak sie pracuje w tym banku? czy d.g. jest wymagana w kazdym przypadku? jak wyglada sciezka kariery i plany miesieczne/kwartalne?
1
Ash 2014-03-15 23:08:32
Regionalnych jest tam trzech i wszyscy pracują w Noblu od założenia banku. Dyrektorzy oddziałów podobnie. Najwyższe stanowisko na jakie można wejść z zewnątrz, to Senior Private Banker. Biorąc pod uwagę, że dobry SPB zarabia w Noblu więcej od większości członków zarządów innych banków, to naprawdę mało komu nie opłaca się tam pracować.
Gaba 2014-03-19 15:41:01
ile zarabia asystent w krakowie?
1
leo 2014-07-08 19:19:46
Praca w noble = brak procedur.
1
primax 2014-11-25 11:50:12
Ostrzegam przed grupa GETinBANK NOBLE Bank i LOKAT POWIĄZANYCH Z FUNDUSZEM Noble Securities 50/50(rachunek w noble bank-fundusze). Zawarłem taka lokate na 10% (przez swoje niedoinformowanie-i brak wiedzy n.t) ktora byla na krótki okres lecz pracownik nie poinformowal mnie że lokata jest tylko na krótki okres a fundusze sa na 4 LATA-(przeczytany regulamin za późno przez dodatkową lokate promocyjna:/ -niemozliwy sposób wypowiedzenia) (pieniadze zamrożone na 4 lata strata bo te pieniadze nie przyniosly mi zadnego zysku ,jedynie strate-za wykup fuduszy 1,95% od całości (po zakończeniu okresu 4 lat-pieniadze przepadają )Odzyskane tylko pieniadze wpłacone w dniu zawarcia lokaty minus opłaty za wykup funduszy. Pieniądze zamrożone na 4 LATA.
Nie warto wierzyć doradcą:( Opinie pozytywne chyba sa pomyłką
1
lolek 2015-01-14 19:48:44
Getin, Noble, Idea Bank, Idea Leasing, TaxCare, HomeBroker, FinansLesing czy coś podobnego i jakiś Layonbroker czy coś podobnego, to wszystko są firmy Czarneckiego. W dodatku zorganizowane tak, że nie maja wspólnego marketingu i sieci sprzedaży tylko jedni drugich podkupują na rynku.
Działają na zasadzie zatrudniania na współprace - śmieciówki - i jedyne co zapewniają to telemarketing. Sprzedawcom dają prowizje do 50% tylko co z tego jak nic w zamian nie oferują - sprzedawcy sami muszą pozyskiwać klientów, sami ponosić tego koszty a wynagradzani są tylko z prowizji. Ci udawani przedsiębiorcy twierdzą, że zapewniają sprzedawcom marketing, tylko że to jest marketing ich znaku towarowego a nie działalności gospodarczej sprzedawców.
To jest pomysł polskiego cwaniaczka jak nic nie robić, a zarobić na tumanieniu ludzi. Jakieś młode wilczki z bogatych rodzin tam się utrzymają, bo tato, mam, wujek podsunie transakcje żeby synek miał ładne CV, że pracował w firmie Czarneckiego o dumnej nazwie Noble Bank albo sprzedawał nieruchomości przez Sotheby's.
Ale naprawdę dla ludzi prowadzących własną działalność, którzy się wdali we współpracę z nimi ta instytucja jest jak pryszcz na tyłku. Sekretarce całego regionu w Warszawie - jedynej chyba tam na etacie, płacili minimalną krajową, więc teraz dyrektorzy sami już sobie kawę parzą i omawiają spotkania.
Ta organizacja obraża ludzką inteligencję.
A za marketing jakikolwiek w sprzedaży kredytów czy sprzedaży nieruchomości powinni brać działkę najwyżej 10% od prowizji pośrednika/sprzedawcy a nie 50-75%.
Typowa patologia polskiej gospodarki.
lolek 2015-01-14 19:52:14
Getin, Noble, Idea Bank, Idea Leasing, TaxCare, HomeBroker, FinansLesing czy coś podobnego i jakiś Layonbroker czy coś podobnego, to wszystko są firmy Czarneckiego. Zorganizowane tak, że nie maja wspólnego marketingu i sieci sprzedaży tylko jedni drugich podkupują na rynku.
Działają na zasadzie zatrudniania na współprace - śmieciówki - i jedyne co zapewniają to telemarketing (komputer i telefon dadzą oczywiście) ale do klientów trzeba zasuwać za własne pieniądze i ZUS też samemu opłacić. Sprzedawcom dają 50% od prowizji za sprzedaż nieruchomości - tylko co z tego jak nic w zamian nie oferują - sprzedawcy sami muszą pozyskiwać klientów, sami ponosić tego koszty a wynagradzani są tylko z prowizji.
Ta pseudo-korporacja to jest pomysł z gatunku polskiego cwaniaczka - "jak nic nie robić, a zarobić" na tumanieniu ludzi.
Jakieś młode wilczki z bogatych rodzin przedsiębiorców tam się utrzymają, bo tato i mama poda na tacy klienta do transakcji ze swojego własnego biznesu żeby synek miał ładne CV, że pracował w firmie Czarneckiego o dumnej nazwie NobleBank albo sprzedawał nieruchomości przez Sotheby's.
Ale naprawdę dla ludzi prowadzących własną działalność, którzy się wdali we współpracę z nimi ta instytucja jest jak pryszcz na tyłku. .
Ta organizacja obraża ludzką inteligencję.
A za marketing jakikolwiek w sprzedaży kredytów czy sprzedaży nieruchomości powinni brać działkę najwyżej 10% od prowizji pośrednika/sprzedawcy a nie 50-75%
2
kris 2015-01-29 20:14:39
Jest to 7 opinie na temat siódmego Banku którego czytam opinie i widzę, że wszędzie jest tak samo…Wniosek wg większości złośliwych ludzi nie ma ani jednego dobrego pracodawcy w Polsce jeżeli chodzi o Banki i tym samym ani jednego dobrego Banku dla klienta ponieważ każdy napotkany przez mnie Bank czymś zawinił/oszukał itd..
katarzynka 2015-03-04 19:30:18
faktycznie, praca w bankowości jest bardzo wymagająca i bardzo dużo odpowiedzialności wymaga. dlatego oczekuję tez od niej większych pieniądzy: czy jeśli zatrudnię si e w Noble Bank to mogę liczyć przynajmniej na 3000 netto na rękę? jednak musimy się szanowac za swoją pracę, pozdrawiam serdecznie, cześć
bu 2015-04-23 19:59:40
tyle to jest problem nawet w it na starcie dostać...
igor.s@yopmail.com 2015-05-19 16:33:10
Witam, poszukuję byłych pracowników Getin Banku do współpracy. Można dodatkowo zarobić małym nakładem pracy. Zapraszam do kontaktu po więcej szczegółów.
1
chrzan 2016-09-04 23:05:31
czy moze ktos mi przybliżyć imformacje na temat stanowiskamlodszego doradczy klenta?
2
d 2016-10-14 22:38:30
@ chrzan - a powiedzco konkretnie chcesz wiedzieć
Zostaw swoją opinię o Noble Bank - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Noble Bank