logo Leasing Polski Sp. z o. o.

Leasing Polski Sp. z o. o.

Gdańsk

Opinie o Leasing Polski Sp. z o. o.

KLIENT LEASING POLSKI 2012-11-29 21:19:24
TAK TO PRAWDA. NAS OD POCZĄTKU PRÓBUJĄ NACIĄGNĄĆ: OGLĄDANIE I POBRANIE KWOTY ZA OCENĘ SYSTEMU ALARMOWEGO KTÓREGO W POJEŹDZIE NIE MA.

UMÓWILI SIĘ Z DHL I KURIER PODPISAŁ ZA NAS ODBIÓR DOKUMENTÓW NA DRUGIM KOŃCU POLSKI. W PACZCE BYŁY DOKUMENTY I FAKTURA VAT DO ZAPŁATY ALE JESZCZE BEZ ZGODY NA WYSYŁANIE BEZ PODPISU, WIĘC WŁAŚCICIEL WINIEN JĄ PODPISAĆ I ODESŁAĆ. POMIMO TEGO ŻE FAKTURY RAZEM Z PACZKĄ KURIER NIE DOSTARCZYŁ TO LEASING POLSKI WYSYŁA UPARCIE WEZWANIA DO ZAPŁATY, OPŁATY ZA WEZWANIA DO ZAPŁATY ITD.

RADZIMY SOBIE W TEN SPOSÓB, ŻE ODSYŁAMY FAKTURY JAKO NIEZASADNE.

PRZY SZKODZIE Z AUTO CASCO WYLICZYLI SOBIE PODWYŻKĘ EXTRA W NOWYM ROKU. A MY NIE - ODESŁALIŚMY PISMA I FAKTURĘ, WYLICZYLIŚMY I WYKAZALIŚMY PRÓBĘ NACIĄGANIA. PO OK 2 MIESIĄCACH - PRZYSYŁAJĄ LIST Z PRZEPROSINAMI I ZWROT KASY.

PKT.1. - ODBIERAĆ LISTY POLECONE PO 2 AWIZACH - 21 DNI I ODPOWIADAĆ. CZYTAĆ KODEKSY I WALCZYĆ O SWOJE.

PKT.2. - NIE ZGADZAĆ SIĘ NA KARNE, UMOWNE ODSETKI I INNE OPŁATY. PISAC DO UOKIK O NIEZGODNE Z PRAWEM KLAUZULE.

PKT.3. ZGŁASZAĆ DO PROKURATURY I SKARBÓWKI WSZYSTKIE PRZYPADKI.

UWAGA: OSTATNIO ZMIENILI KONTO, ALE JEŻELI NIE ZROBILI TEGO NA PIŚMIE DO TWOJEJ FIRMY, TO DALEJ PŁAĆ TAK JAK MASZ NA UMOWIE, A NIE NA FAKTURZE, BO SIĘ CZŁOWIEKU NIE POZBIERASZ.
były pracownik 2013-01-04 14:24:00
I tak teraz pracuje sie lepiej, bo za czasów pana (usunięte przez administratora) ( Idiota jakich mało ) to była Masakra. Kto tego nie przezył to nie ma pojecia.
lola 2013-03-01 09:19:42
Czy wiadomo kto przejął schedę po jako dyrektor handlowy po słynnym Wojciechu??
klient 2013-04-30 21:52:40
mam pytanko - czy mogę w Leazing Polski zleazingować ciężarówkę z naczepą czytam te wpisy i się zastanawiam prosze o odp od klientów kturzy korzystali z usług w/w firmy, byłym pracownikom bardzo dziękuje ale interesują mnie opinie klientów
2
pita 2013-05-22 15:42:32
Naprawdę nie rozumiem co kieruje ludzimi piszącymi posty takich forach. Jestem klientem i to całkiem zadowolonym. Oferta wcale nie była o tyle droższa jak ktoś tam pisał, a od najlepszej o raptem 2 % w skali 4 lat (więc o 0,5% na rok). Tyle że w banku nie miałem zgody na leasing bo mam drobny wpis w KRD. Płacę regularnie, jak coś potrzebuję dzwonię do handlowca który mi pomaga. Mam wrażenie że ci który wyzywają wszystkich od prostaków i złodziei sami muszę się zastanowic czy sami nie próbują kogoś okraśc. Skoro takie opłaty dostajecie, znaczy nie płacicie- umowa podpisana i to wasz zakichany obowiązek.
Wpisałem się, bo nikt kto nie ma problemów się nie wpisuje, bo po co...
BINLADEN 2013-05-22 18:54:05
PITA CHCIAŁBYM SIĘ Z TOBA SKONTAKTOWAC PONIEWARZ JESTEM W TRAKCIE ZAŁATWIANIA LEASINGU U NICH . PROSZĘ O INFO
BIN LADEN 2013-07-27 18:13:00
POPIERAM WCZEŚNIEJSZEGO ROZMÓWCE . WACHAŁEM SIĘ NAD LEASINGIEM U NICH ALE PODJOŁEM DECYZJĘ LEASING ZAŁATWIŁEM WSZYSTKO CO MÓJ DORADCA (usunięte przez administratora)OPISYWAŁ PRZED PODPISANIEM UMOWY JEST PRAWDĄ. SPŁACAM REGULARNIE JESTEM ZADOWOLONY BO PRACUJĘ NA SIEBIE A W PRZYSZŁOSCI ZAMIERZAM WZIĄĆ JESZCZE JEDEN SKŁAD PRZEZ LEASING POLSKI. JEST TO PRAWDA ZE NARZEKAJĄ TYLKO CI KTÓRZY NIE PŁACĄ LUB NIE SĄ WPORZĄDKU W STOSUNKU DO SWOICH ZOBOWIĄZAŃ.
ajkiu 2013-07-30 09:58:10
Uważam, że firma ta ma dosyć ciekawą propozycję [url=http://www.impuls-leasing.pl]leasing pojazdów[/url]. Jest wiele konkurencji na rynku leasingowym, dlatego trudno jest znaleźć jedną, najlepszą firmę.
Były pracownik 2014-03-21 16:06:27
Zarobki na start 2.500 PLN netto, 1.000 PLN na paliwo (potrącają jesli nie wyrobisz okreslonych targetów sprzedażowych), działalnosc gospodarcza. Uczciwa firma.
Misiek 2014-04-22 11:40:44
Są leasingi i leasingi bankowe, wszędzie kroją.
Ja biorę u nich kolejny leasing, nie mam żadnych problemów, ale płacę na czas.

2
Wolf1 2014-07-02 12:39:07
Nie polecam firmy ani jako leasingodawcę, ani jako pracodawcę! To najgorszy krok jaki do tej pory uczyniłem - rozpoczynając współpracę z nimi!MASAKRA
1
koko 2014-07-28 23:28:07
popieram przedmówcę, omijać bardzo szerokim łukiem ani pracodawca(duża rotacja)ani leasingodawca, opłaty, opłaty od opłat i tak dalej, jest parę firm uczciwych na rynku, trzeba tylko poszukać i prosić o oferty ze wszystkimi kosztami od początku do końca leasingu
były pracownik J.M 2014-07-29 22:52:13
Pracowałem w tej firmie około 3 lata podpisałem 68 umów leasingu 55 % to znane firmy z południa Polski nie licząc sprzedaży pojazdów za gotówkę (dane dokładnie podsumowane przez dział rozliczeń LP /GTL ) są na rynku dobre i złe firmy tanie drogie wybór należy do klienta Leasing polski polecam jako były pracownik i teraźniejszy klient co do zarobków jeśli się ma wykonany założony plan są dobre pieniądze + dodatki jeśli nie zostaje ryczałt i narzekanie , pozdrawiam
PS współpracę dla zainteresowanych zakończyłem z powodu przejęcia firmy rodzinnej to tyle .
Martin 2014-08-06 14:57:22
Jak LP traktuje pracowników?
W dość prosty, życiowy sposób, jeśli jesteś krętaczem i leniem to system w firmie szybko to weryfikuje....
Ala 2014-08-06 15:25:26
Heja,
przypadkowo trafiłam na opinię o Leasingu Polskim w GoWork.
(szukając opinii o ich leasingu) i z początku się wystraszyłam co za ofertę, jaką firmę przedstawia mi doradca leasingowy z Torunia.
Przekonał mnie, i mam u nich leasing, JESTEM ZADOWOLONA!
Polecam a JAK!
ALA
1
Oferty Pracy
2014-08-05
Żródło: pracuj.pl
Gdańsk
(pomorskie)
Leasing Polski Sp. z o.o., firma o ugruntowanej i stabilnej pozycji na rynku, posiadająca wieloletnie doświadczenie, w związku z rozwojem naszej firmy poszukujemy:SPECJALISTA DS. ANALIZY WNIOSKÓW LEASINGOWYCH Miejsce pracy: Gdańsk Osoba zajmująca stanowisko odpowiedzialna będzie za prawidłowe przygotowanie dokumentacji załączonej do wniosków leasingowych i ich wstępna analizę.ZAKRES OBOWIĄZKÓW:weryfikacja dokumentacji dołączonej do wniosków leas
Annna83 2014-08-06 23:05:57
Specjalista ds. analizy wniosków leasingowych Leasing Polski Sp. z o.o. 2014-08-05 Żródło: pracuj.pl Gdańsk (pomorskie) Leasing Polski Sp. z o.o., firma o ugruntowanej i stabilnej pozycji na rynku, posiadająca wieloletnie doświadczenie,[...]">@Oferty Pracy - 2014-08-06 23:05:57
Witam.Nawiązując do Stanowiska Specjalista ds.analiz wniosków leasingowych, czy ktoś może oriętuje się ile można zarobić na takim stanowisku?
Za wszelkie info o firmie i zarobkach będę bardzo zobowiązana.
Pozdrawiam
Krystian 2014-08-08 14:22:18


Profesjonalna firma, prężnie rozwijająca się! Zachodni styl działania, kładą duży nacisk na podnoszenie swoich umiejętności a wynagrodzenie adekwatne do zrealizowanej pracy.
3
Jasam 2014-08-20 19:48:31
Witam Chciał bym się dowiedzieć jaka jest atmosfera w firmie i jakie są zarobki miesięczne w firmie
1
Dave 2014-11-11 20:59:36
wynagrodzenie handlowca to 2.500 PLN netto, 1.000 PLN na paliwo (potrącają jeśli nie wyrobisz targetu), pierwsza umowa na 3 m-ce, target miesięczny to leasingi na kwotę od 150.000 na początku do 400.00 PLN/m-c, konieczność założenia/prowadzenia działalności gospodarczej. W firmie już nie pracuję, jednak dzięki niej miałem możliwość rozwoju i całkiem przyzwoitych zarobków. Polecam
2
cala prawda 2014-11-25 08:07:10
Ludzie chyba porownania nie macie z tymi zarobkami.
Wszystko prawda 2500 podstawy plus prowizja i paliwo i koszty samochodu.
Ale..... od podstawy nalezy odliczyc zus i podatek czyli zostanie na reke nie 2500 a jedynie 1100 zl.
Prowizja jest wyplacana dopiero po pokryciu kosztow handlowca czyli jak zaczynasz w branży to nie licz na dodatkowa kase. Mam porównanie z innymi leasingami to przy realizacji tego samego targetu ma sie2-3 razy wieksze zarobki.
Generalnie firma zarabia wielkie pieniadze placac ponizej sredniej w tej branży.
1
leasingowiec 2014-12-10 13:33:21
Niestety w tej firmie najważniejszy jest zarobek prezesa, nie prawda że traktują człowieka po ludzku, bo jak odchodzi jest traktowany jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i dają śmieszną klauzulę o zakazie konkurencji pod karą ponad 20 tys. zł. Żeby dostać prowizję trzeba zarobić tak naprawdę 3-krotność swoich kosztów, to można liczyć na prowizję. Finalnie wychodzi się na pensję najniższą w branży leasingowej. Nie ma co liczyć na coś fajnego od jednej z najgorszych firm leasingowych.
1
Bartosz 2014-12-15 10:46:06
Od dawien dawna mamy stabilny zespół, który systematycznie powiększamy.

Osoby, które mogę nazwać się specjalistami ds. leasingu - biorąc pod uwagę względy finansowe nie mają potrzeby szukania innego pracodawcy.

Sami odpowiedzcie sobie na pytanie: Czy chcecie być, specjalistami w swoim fachu?
1
cała prawda 2015-01-12 23:14:39
nie... z prostego powodu... zawsze poczujesz ze na czymś zostajesz wydymany. zrobisz połowę planu, dostaniesz połowę prowizji której i tak Ci nie wypłaca. zrobisz plan to dostaniesz prowizje tylko ze inne firmy leasingowe płacą 3x lepiej. wiec zawsze masz kwas.
1
cała prawda 2015-01-26 16:40:14
Nie mam wiedzy na temat Leasing Polska
cała prawda 2015-01-26 16:44:40
jesli chodzi o Leasing Polski to obowiązuje mnie tajemnica handlowa, ale mogę jedynie zasgynalizować ze są firmy leasingowe gdzie sam doradca decyduje ile dla niego ma byc % z danej transakcji. Najcześciej 2-4%
W Leasing Polski o 1,5 % to mozna sobie pomarzyć:) i jest to nierealne
Arczi 2015-02-06 13:09:04
Mam straszny kwas... ponownie przytuliłem jedynie 10 tys. :((
Lipa 2015-02-11 08:25:48
Bzdura kolego arczi.
10 tys minus vat daje juz 8 tys, minus podatek daje juz 6,5 tys - minus ZUS, to juz 5,4 tys minus koszty paliwa, serwisu pojazdu, minus telefony i inne rzeczy ktore firma potraca zrobi się lekko 4 tys:)
To faktycznie ma kwas, bo liczyc nie potrafi:)
Arczi 2015-02-19 15:30:44
Hehe to się uśmiałem ;))
Jest moc jeśli zarobki podajesz w brutto. Powodzenia

btw. jeśli robisz plan to większość kosztów, które opisałeś/łaś ZNIKA.
Arczi 2015-02-19 15:39:08
Skuszę się na jeszcze jedną wypowiedź, ponieważ nie mogę się powstrzymać:)

Twoja kalkulacja w poście jest błędna...
Jeśli 10 tys. brutto to 8130,08 netto, idąc dalej minus podatek dochodowy to daje nam już 6832 netto, minus ZUS, na temat reszty kosztów w poście powyżej.
marek 2015-02-21 09:23:08
Jest tak jak w innych firmach ,ciężko pracujesz dobrze zarabiasz . Chcesz się ślizga wysiadka , pozdrawiam Marek

3
Piotr 2015-04-27 13:26:51
Zorganizowana Grupa Przestępcza.Przestrzegam tych co szukają leasingu.W leasingu polskim miałem 3 umowy.Pierwsza dokładnie czytana itp,itd,podpisana,kolejne po łebkach i w momencie kłopotów wielkie zdziwienie.Podsunięto do podpisu zupełnie inną tabelę opłat.Ponadto pracownicy nie uprzejmi.Kolega mnie przed nimi przestrzegał ale nie słuchałem,teraz widzę że miał rację.Reasumując- jak chcecie zostać tylko w skarpetkach-umowa z leasingiem polskim wam to umożliwi.
1
Bartosz 2015-05-04 13:47:17
Witam,
p. Piotrze zainteresowałem się Pana sprawą, sprawdziłem zgłoszone reklamacje.
Nie znalazłem przykładu, który został podany w poście. Zapraszam do kontaktu, w celu wyjaśnienia opisanej sytuacji. Nr tel. ( usunięte przez administratora )
1
Leon 2015-09-04 09:31:52
Płaca w firmie jest na dość wysokim poziomie ale klienci wpuszczani są w bagno. Klient jest traktowany należycie do czasu podpisania umowy ale wystarczy, że nie zapłaci na czas 1 raty i już jest w dziale windykacji a tam w tri miga zostaną mu naliczone odpowiednie stawki. Windykatorzy natychmiast pojawia się u dłużnika i zabiorą mu pojazd. Ludzie dokonujcie wpłat na czas albo omijajcie tę firmę.
Pracowałem tam i wiem co piszę.
Ania 2015-09-04 13:42:36
Maniek, o jakich zabiegach mówisz? Z tego co napisałeś wnioskuję, że zabiegiem dyskwalifikującym firmę jest fakt, że ubiega się o swoją należność. Spróbuj nie zapłacić rat pożyczki/kredytu/leasingu za TV/dom/samochód itd.
james 007 2015-11-18 20:12:32
hehe znowu jestem w klubie milionera , jak się chce to mozna
taki los dobrego doradcy
LP daje kase za prace ,ryczałt to dodatek na koszty !
prowizja = wynagrodzenie
1
Piter 2015-11-26 07:49:14
W tej branży jedną średnią transakcją robisz plan. Dziękuję i tyle w temacie.
Ola 2016-02-04 13:30:03
2-3 letni zestaw (ciągnik + naczepa) i Plan jest zrobiony:)
afam 2016-02-14 09:38:57
ta firma powinna sie nazywac leasing mafijny . goraco nie polecam i ostrzegam przed utrata wszystkiego. jesli sa chetni do wspolpracy z ta instytucja to radze wszystkie czynnosci prowadzic w obecnosci lub przy konsultacji swego prawnika. likar@op.pl
aras 2016-02-14 12:46:46
Są dwa typy płac w leasingu. Doradca (tzw pensja) średnio ok. 5tys. z dodatkami. Jak zrobi się plan to wzrasta do 7tys. netto. I jest pośrednik. Jeden ciągnik siodłowy - 300tys. zł i średnio 2% prowizji daje 6000zł netto za 1 ciągnik. Ja w miesiącu sprzedaje 2-3 ciągniki + 5-6 małych furgonów. Jak trafisz na gościa ze złą historią to robisz mu 5% prowizji. U mnie zarobki to minimum 30tys. netto i w grupie moich znajomych to raczej średnie zarobki. ALe jak ktoś chce pensyjkę i styknie mu 7tys. to może się i tak bawić.
adam 2016-02-25 06:36:10
leasing polski nie jest dobra instytucja dla leasingobiorcow .przestrzegam wszystkich ktorzy szukaja sposobu na nabycie sprzetu.szukam poszkodowanych przez lp mail likar@op.pl
M. 2016-03-04 14:58:27
Ktoś mógłby napisać jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna w tej firmie ? Chodzi o stanowisko Specjalisty ds. Leasingu
1
007 2016-03-04 15:23:17
jedź się przekonaj , sam oceń
123 2016-06-09 12:29:32
szczerze nie polecam tej firmy wszystko jest ładnie kiedy podpisujecie umowę, nawet jeśli to oni popełnią błąd to klient za to płaci,,,,ludzie daleko od tej firmy......
Martin 2016-06-09 13:41:51
123 Twój post niczego nie wnosi, może jakieś konkrety podasz.

Pracowałeś w leasing polski?

Czy wylewasz pomyje, bo już tak masz?

jessa 2016-06-16 17:09:17
2% ? Chyba firmy pomyliłeś
arya 2016-06-16 18:12:51
nj nawet słyszałam że tu więcej jest. a specjalista ds. handlowych tez tak ma?
Znamsienatym 2016-12-07 11:18:12
Większej lipy nie widziałem. Zero organizacji. Wszystko na pokaz. Ludzie nie są odpowiedzialni. Nie mają klientów. Chwytają się najsłabszych sposobów żeby znaleźć frajera który weźmie u nich leasing. Auta po windykacji drogie i zniszczone. Leasing tylko dla odważnych.
James 2016-12-07 14:45:13
Tzw. znawca tematu czyli zakompleksiony, mocny handlowiec?
NicNieWiesz 2016-12-08 22:21:12
Zdolny, ale leniwy- Kolejny truciciel log in :) ^__^

W LP jest zajefajnie je je je...
Zostaw swoją opinię o Leasing Polski Sp. z o. o. - Gdańsk
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Leasing Polski Sp. z o. o.