logo Leasing Polski Sp. z o. o.

Leasing Polski Sp. z o. o.

Gdańsk

Opinie o Leasing Polski Sp. z o. o.

Krystian 2014-08-08 14:22


Profesjonalna firma, prężnie rozwijająca się! Zachodni styl działania, kładą duży nacisk na podnoszenie swoich umiejętności a wynagrodzenie adekwatne do zrealizowanej pracy.
5
Jasam 2014-08-20 19:48
Witam Chciał bym się dowiedzieć jaka jest atmosfera w firmie i jakie są zarobki miesięczne w firmie
4
Dave 2014-11-11 20:59
wynagrodzenie handlowca to 2.500 PLN netto, 1.000 PLN na paliwo (potrącają jeśli nie wyrobisz targetu), pierwsza umowa na 3 m-ce, target miesięczny to leasingi na kwotę od 150.000 na początku do 400.00 PLN/m-c, konieczność założenia/prowadzenia działalności gospodarczej. W firmie już nie pracuję, jednak dzięki niej miałem możliwość rozwoju i całkiem przyzwoitych zarobków. Polecam
2
cala prawda 2014-11-25 08:07
Ludzie chyba porownania nie macie z tymi zarobkami.
Wszystko prawda 2500 podstawy plus prowizja i paliwo i koszty samochodu.
Ale..... od podstawy nalezy odliczyc zus i podatek czyli zostanie na reke nie 2500 a jedynie 1100 zl.
Prowizja jest wyplacana dopiero po pokryciu kosztow handlowca czyli jak zaczynasz w branży to nie licz na dodatkowa kase. Mam porównanie z innymi leasingami to przy realizacji tego samego targetu ma sie2-3 razy wieksze zarobki.
Generalnie firma zarabia wielkie pieniadze placac ponizej sredniej w tej branży.
1
leasingowiec 2014-12-10 13:33
Niestety w tej firmie najważniejszy jest zarobek prezesa, nie prawda że traktują człowieka po ludzku, bo jak odchodzi jest traktowany jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i dają śmieszną klauzulę o zakazie konkurencji pod karą ponad 20 tys. zł. Żeby dostać prowizję trzeba zarobić tak naprawdę 3-krotność swoich kosztów, to można liczyć na prowizję. Finalnie wychodzi się na pensję najniższą w branży leasingowej. Nie ma co liczyć na coś fajnego od jednej z najgorszych firm leasingowych.
1
Bartosz 2014-12-15 10:46
Od dawien dawna mamy stabilny zespół, który systematycznie powiększamy.

Osoby, które mogę nazwać się specjalistami ds. leasingu - biorąc pod uwagę względy finansowe nie mają potrzeby szukania innego pracodawcy.

Sami odpowiedzcie sobie na pytanie: Czy chcecie być, specjalistami w swoim fachu?
1
cała prawda 2015-01-12 23:14
nie... z prostego powodu... zawsze poczujesz ze na czymś zostajesz wydymany. zrobisz połowę planu, dostaniesz połowę prowizji której i tak Ci nie wypłaca. zrobisz plan to dostaniesz prowizje tylko ze inne firmy leasingowe płacą 3x lepiej. wiec zawsze masz kwas.
1
cała prawda 2015-01-26 16:40
Nie mam wiedzy na temat Leasing Polska
cała prawda 2015-01-26 16:44
jesli chodzi o Leasing Polski to obowiązuje mnie tajemnica handlowa, ale mogę jedynie zasgynalizować ze są firmy leasingowe gdzie sam doradca decyduje ile dla niego ma byc % z danej transakcji. Najcześciej 2-4%
W Leasing Polski o 1,5 % to mozna sobie pomarzyć:) i jest to nierealne
Arczi 2015-02-06 13:09
Mam straszny kwas... ponownie przytuliłem jedynie 10 tys. :((
Lipa 2015-02-11 08:25
Bzdura kolego arczi.
10 tys minus vat daje juz 8 tys, minus podatek daje juz 6,5 tys - minus ZUS, to juz 5,4 tys minus koszty paliwa, serwisu pojazdu, minus telefony i inne rzeczy ktore firma potraca zrobi się lekko 4 tys:)
To faktycznie ma kwas, bo liczyc nie potrafi:)
Arczi 2015-02-19 15:30
Hehe to się uśmiałem ;))
Jest moc jeśli zarobki podajesz w brutto. Powodzenia

btw. jeśli robisz plan to większość kosztów, które opisałeś/łaś ZNIKA.
Arczi 2015-02-19 15:39
Skuszę się na jeszcze jedną wypowiedź, ponieważ nie mogę się powstrzymać:)

Twoja kalkulacja w poście jest błędna...
Jeśli 10 tys. brutto to 8130,08 netto, idąc dalej minus podatek dochodowy to daje nam już 6832 netto, minus ZUS, na temat reszty kosztów w poście powyżej.
marek 2015-02-21 09:23
Jest tak jak w innych firmach ,ciężko pracujesz dobrze zarabiasz . Chcesz się ślizga wysiadka , pozdrawiam Marek

3
Piotr 2015-04-27 13:26
Zorganizowana Grupa Przestępcza.Przestrzegam tych co szukają leasingu.W leasingu polskim miałem 3 umowy.Pierwsza dokładnie czytana itp,itd,podpisana,kolejne po łebkach i w momencie kłopotów wielkie zdziwienie.Podsunięto do podpisu zupełnie inną tabelę opłat.Ponadto pracownicy nie uprzejmi.Kolega mnie przed nimi przestrzegał ale nie słuchałem,teraz widzę że miał rację.Reasumując- jak chcecie zostać tylko w skarpetkach-umowa z leasingiem polskim wam to umożliwi.
2
Bartosz 2015-05-04 13:47
Witam,
p. Piotrze zainteresowałem się Pana sprawą, sprawdziłem zgłoszone reklamacje.
Nie znalazłem przykładu, który został podany w poście. Zapraszam do kontaktu, w celu wyjaśnienia opisanej sytuacji. Nr tel. ( usunięte przez administratora )
1
Leon 2015-09-04 09:31
Płaca w firmie jest na dość wysokim poziomie ale klienci wpuszczani są w bagno. Klient jest traktowany należycie do czasu podpisania umowy ale wystarczy, że nie zapłaci na czas 1 raty i już jest w dziale windykacji a tam w tri miga zostaną mu naliczone odpowiednie stawki. Windykatorzy natychmiast pojawia się u dłużnika i zabiorą mu pojazd. Ludzie dokonujcie wpłat na czas albo omijajcie tę firmę.
Pracowałem tam i wiem co piszę.
Ania 2015-09-04 13:42
Maniek, o jakich zabiegach mówisz? Z tego co napisałeś wnioskuję, że zabiegiem dyskwalifikującym firmę jest fakt, że ubiega się o swoją należność. Spróbuj nie zapłacić rat pożyczki/kredytu/leasingu za TV/dom/samochód itd.
james 007 2015-11-18 20:12
hehe znowu jestem w klubie milionera , jak się chce to mozna
taki los dobrego doradcy
LP daje kase za prace ,ryczałt to dodatek na koszty !
prowizja = wynagrodzenie
1
Piter 2015-11-26 07:49
W tej branży jedną średnią transakcją robisz plan. Dziękuję i tyle w temacie.
Ola 2016-02-04 13:30
2-3 letni zestaw (ciągnik + naczepa) i Plan jest zrobiony:)
afam 2016-02-14 09:38
ta firma powinna sie nazywac leasing mafijny . goraco nie polecam i ostrzegam przed utrata wszystkiego. jesli sa chetni do wspolpracy z ta instytucja to radze wszystkie czynnosci prowadzic w obecnosci lub przy konsultacji swego prawnika. likar@op.pl
2
aras 2016-02-14 12:46
Są dwa typy płac w leasingu. Doradca (tzw pensja) średnio ok. 5tys. z dodatkami. Jak zrobi się plan to wzrasta do 7tys. netto. I jest pośrednik. Jeden ciągnik siodłowy - 300tys. zł i średnio 2% prowizji daje 6000zł netto za 1 ciągnik. Ja w miesiącu sprzedaje 2-3 ciągniki + 5-6 małych furgonów. Jak trafisz na gościa ze złą historią to robisz mu 5% prowizji. U mnie zarobki to minimum 30tys. netto i w grupie moich znajomych to raczej średnie zarobki. ALe jak ktoś chce pensyjkę i styknie mu 7tys. to może się i tak bawić.
adam 2016-02-25 06:36
leasing polski nie jest dobra instytucja dla leasingobiorcow .przestrzegam wszystkich ktorzy szukaja sposobu na nabycie sprzetu.szukam poszkodowanych przez lp mail likar@op.pl
3
M. 2016-03-04 14:58
Ktoś mógłby napisać jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna w tej firmie ? Chodzi o stanowisko Specjalisty ds. Leasingu
1
007 2016-03-04 15:23
jedź się przekonaj , sam oceń
123 2016-06-09 12:29
szczerze nie polecam tej firmy wszystko jest ładnie kiedy podpisujecie umowę, nawet jeśli to oni popełnią błąd to klient za to płaci,,,,ludzie daleko od tej firmy......
Martin 2016-06-09 13:41
123 Twój post niczego nie wnosi, może jakieś konkrety podasz.

Pracowałeś w leasing polski?

Czy wylewasz pomyje, bo już tak masz?

jessa 2016-06-16 17:09
2% ? Chyba firmy pomyliłeś
arya 2016-06-16 18:12
nj nawet słyszałam że tu więcej jest. a specjalista ds. handlowych tez tak ma?
Znamsienatym 2016-12-07 11:18
Większej lipy nie widziałem. Zero organizacji. Wszystko na pokaz. Ludzie nie są odpowiedzialni. Nie mają klientów. Chwytają się najsłabszych sposobów żeby znaleźć frajera który weźmie u nich leasing. Auta po windykacji drogie i zniszczone. Leasing tylko dla odważnych.
2
James 2016-12-07 14:45
Tzw. znawca tematu czyli zakompleksiony, mocny handlowiec?
NicNieWiesz 2016-12-08 22:21
Zdolny, ale leniwy- Kolejny truciciel log in :) ^__^

W LP jest zajefajnie je je je...
1
Znamsienatym 2016-12-14 11:19
Nie jestem i nie byłem nigdy handlowcem w LP. Współpracowałem jako pośrednik. Nikomu nie polecam. Zawsze problemy. Zawsze.
1
NicNieWiesz 2016-12-14 14:27
Dzięki za odp., ale jakie było pytanie?
Znamsienatym 2016-12-20 18:19
Śmierdzi z daleka ze jesteś pracownikiem L.P.
Pozdrawiam
NicNieWiesz 2016-12-21 10:17
Hehe tak najłatwiej Sherlocku :) schowaj się do dziupli.
2
Klientka 2017-01-23 09:21
Fajna firma, współpracowałam z nimi i byłam bardzo zadowolona. Pełen profesjonalizm pracownika , super. Ci co tak narzekają powinni zmienić pracę i to szybko!!
3
markus 2017-02-27 12:19
Czy ta firma daje jakąś skodę firmową? Czy trzeba mieć swój samochód
Marta 2017-03-01 08:42
Czy jest tu ktoś, kto aplikował na stanowisko Księgowej w Gdańsku?
Taki gość 2017-03-08 21:37
Dają skodziny do jazdy. Szału nie ma. Jak się postarasz to dostaniesz hyundaia po innym handlowcu z niewielkim przebiegiem :) polecam
Marta 2017-03-10 09:10
@Znamsienatym, na czym polegały te problemy?
slawek 2017-04-27 14:49
Różnica pomiędzy kalkulatorem a rzeczywistym kosztem leasingu to ponad 50 %. Odradzam. Nigdy więcej.
Bartosz 2017-04-27 16:55
Panie Sławku,
proszę pamiętać, że fałszywe oskarżenie jest przestępstwem i może być prawnie ścigane.

Pozdrawiam
Bartosz
Pomidor 2017-04-29 08:38
Firma specjalizująca się w strzyżeniu frajerów, którzy nie mają czego szukać w poważnych instytucjach. Ględzenie o indywidualnym podejściu i szybkiej decyzyjnoście jest dobre dla amatorów. W normalnej firmie leasingowej decyzja dla normalnego klienta który przekaże kompletne kwity to 3 godziny.
Jerzyk 2017-05-02 14:15
Leasing Polski prowadzi takie usługi w których z całą pewnością nie znajdą miejsca ludzie z brakiem wewnętrznej sympatii. Klientów trzeba dopieszczać, szanować i zabiegać o nich.
Kasiula 2017-08-19 09:22
Nikt na siłę nie trzyma tu w firmie. Wiemy co to leasing i trzeba to umieć zastosować u klientów. Proste dla ludzi, którzy potrafią sprzedawać takie usługi.
Arczi 2017-08-21 10:13
hmm, skąd pojawiła się rata 800 zł? Proszę o odp.
Henry 2017-08-22 17:56
Jeśli ktoś nie wie jakie ma korzyści w firmie biorąc coś w leasing to sądzę, że nie wie co to jest! Może pracownik firmy nie potrafił wytłumaczyć całego mechanizmu? Sprzedawać i to dość trudny produkt trzeba umieć, tu nie ma miejsca na gdybanie tylko na pewność siebie.
Marta 2017-08-25 14:36
Dawno nie wypowiadali się pracownicy firmy Leasing Polski. Same są opinie klientów, a jednak ważne, żeby na forum pojawiały się opinie o firmie jako pracodawcy, bo zagląda tu dużo osób, które szukają pracy. Także, czy jakiś pracownik chce się wypowiedzieć o pracy w tej firmie? Każda informacja przyda się.
Zostaw swoją opinię o Leasing Polski Sp. z o. o. - Gdańsk
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Leasing Polski Sp. z o. o.