Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoła Policealna
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Lambertz Polonia Sp. z.o.o.

Pracowałeś w firmie Lambertz Polonia Sp. z.o.o. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
reks - 2014-05-24 19:09:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przecież lekarze musza teraz wystawiac faktury, czy paragony, a jak nie oni to takie coś otrzyma sie w recepcji.
zdjecie uzytkownika
Krzyś - 2014-05-25 16:41:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca w zakladzie Lambertz przechodzi wszelkie granice, gdyż wszyscy [usunięte przez admina] na urlopach. Wieczne postoje. System 12 godzinny. Pracujemy jak woły za marne pieniądze, bo kierowniczka zabiera premie. Podczas naszej pracy malują farba olejna sufit. Wszystko juz jest zgloszone do sanepidu i inspektora pracy. W tym zakladzie nie mozna pracować. A kierowniczki zmian i operatorzy calymi godzinami przesiaduja na palarnii. Skandal!!!
zdjecie uzytkownika
opra - 2014-05-25 23:24:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
i żaden kierownik nic z tym nie zrobił? gdzie oni mają głowy, żeby nie zauważać podstawowych naruszeń w pracy
zdjecie uzytkownika
Ola - 2014-05-26 14:45:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
K&K kłamie nie zwracają pieniędzy za badania !!!
Ciekawe kiedy to ktoś zauważy ze rzyruja na nas
zdjecie uzytkownika
Ona - 2014-05-26 15:04:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [big boy - 2014-01-31 15:42:11]:
Czy 12 godz czy 8 zawsze był i bedzie dla was problem
Ale to ze mamy tyle wolnego i możemy czas poświecić rodzinie i pozałatwiać dużo spraw to nie napiszecie zawsze wam zle.
To po co przychodzicie do pracy zostańcie w domu i dajcie nam pracować
Bo nie wszyscy myślą tak samo !!!
A to ze zakład rozbudowują to tylko możemy sie cieszyć ze prace nadal będziemy miec:)
zdjecie uzytkownika
Kinga - 2014-05-26 19:56:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy w wieku 17 lat mogę tam pracować ?
zdjecie uzytkownika
Ronela - 2014-05-26 22:35:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Kinga - 2014-05-26 19:56:09]:
W wieku lat 17 nie zatrudniają chyba że przez Agencje Pracy Tymczasowej
zdjecie uzytkownika
kawunia - 2014-05-27 21:44:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ola - 2014-05-26 14:45:54]:
Kiedy byłaś na badaniach?
Od kiedy próbujesz dostać zwrot? Interweniujesz, dzwonisz?
To ważne dla mnie pytania, bo będę zgłaszać firmę do PIPu....
zdjecie uzytkownika
meen... - 2014-06-09 14:58:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [xxx - 2014-05-21 14:58:01]:
W jaki sposób niby mamy to wywalczyć ??
zdjecie uzytkownika
kawunia - 2014-06-09 18:20:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Trzeba dzwonić, pytać, czyli po prostu tru [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] W tym samym czasie wysłać wezwanie do zapłaty powołując się na art. 229 § 6 Kodeksu Pracy (wzory można znaleźć w internecie) i że jak w ciągu 7/14 dni nie zapłacą, to idziecie do sądu. Warto też wstąpić do Państwowej Inspekcji Pracy i zgłosić to i oni muszą się tym zająć.

Oprócz tego, zauważyłam, że firma trzyma oryginalne książeczki sanepidowskie, a to również jest niezgodne z prawem!

Jeżeli jest dużo osób, które mają problem z odzyskaniem swoich pieniędzy, to warto zacząć się upominać o swoje, może w końcu coś to zmieni.
zdjecie uzytkownika
mimi - 2014-06-11 07:04:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ronela - 2014-05-26 22:35:09]:
Nie.Trzeba mieć 18 lat.
zdjecie uzytkownika
mimi - 2014-06-11 07:17:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Joolcia_2 - 2014-02-18 18:51:32]:
W firmie tej pracuje ponad 8 lat.Są osoby, które pracuja od poczatku zakładu, od pierwszego zakładu cukierniczego w tym miejscu czyli ok.20 lat (Lamberta przejął zakład wraz z pracownikami).
zdjecie uzytkownika
opra - 2014-06-11 15:05:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mimi - 2014-06-11 07:17:27]:
czyli ludzie ( przynajmniej Ci o których piszesz) są zadowoleni ze swojego pobytu tutaj. Inaczej daliby już dawno spokój
zdjecie uzytkownika
ja - 2014-06-12 12:15:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [opra - 2014-06-11 15:05:20]:
Lambertz to najwspanialszy zakład w jakim przyszło mi pracować. mili, uczynni, pomocni ludzie, wspaniałe brygadzistki, praca łatwa lekka i przyjemna, nie rozumiem o co wam chodzi z tym nalatywaniem na firmę. Taka praca to raj na ziemi !!!
zdjecie uzytkownika
opra - 2014-06-12 15:36:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ja - 2014-06-12 12:15:06]:
nie wiem teraz czy to ironia czy piszesz, aby na pewno poważnie. jeśli to prawda to tylko pogratulować etatu
zdjecie uzytkownika
Sambuś_Andrzej - 2014-06-15 22:53:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuję w tej firmie sporo już w życiu widziałem praca naprawdę ciężka 12 godzin przy taśmie z krótkimi przerwami no w zasadzie ciężej to tylko mają hindusi w Maranasi jak muszą w rykszy wieźć dwóch takich 100 kg europejczyków , lecz do lambertza pracują znacznie krócej trwa taka przejażdżka . A tak poważnie to praca ciężka lecz ludzie serdeczni i nastawieni przyjaźnie do nowych można spróbować tam pracować np zamiast ćwiczyć i płacić za siłownię można tam i jeszcze dostawać za to pieniążki. Wszystko kwestia nastawienia i motywacji
zdjecie uzytkownika
nobody - 2014-06-20 19:04:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z czystej ciekawości jak wygląda przykładowy grafik w systemie 12-godzinnym. I jakie zarobki najniższa krajowa (premie, dodatki za noc).
zdjecie uzytkownika
Sambuś Andrzej - 2014-06-28 17:01:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pieniądze to rzecz drugoplanowa dla mnie liczą się doznania praca tam to troszkę jak sporty ekstremalne najlepiej pracować tam dla przyjemności a pieniądze po prostu mieć no ale oczywiście najniższa krajowa i dodatek za zmianę nocną a grafik to jeśli ktoś tam pracuje poprzez agencję pracy tymczasowej to składa sobie propozycje i mu przyznają dniówki często dostaje się esemsy żeby przyjść , że Cię potrzebują byłbyś pożądanym gościem , ale jak pisałem najlepsze to są te doznania to jak długa podróż po Indiach a pracownicy jak już pisałem faktycznie jak Hindusi biedni lecz życzliwi i pomocni zwłaszcza dla tych nowych co "chcą "z nimi współpracować
zdjecie uzytkownika
opra - 2014-06-28 20:58:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
no dobra to o ile wcześniej się jeszcze zastanawiałem czy wpisy na tym forum są ironiczne to teraz jestem już o tym bardziej przekonany
zdjecie uzytkownika
gosia - 2014-07-09 18:48:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Te negatywne opinie piszą ludzie , którzy chcieli by przyjść do pracy i dostać pieniążki za ściemnianie,a jak ktoś ma chęci do pracy i się stara to na pewno nikt nie będzie na taka osobę krzyczeć w lambertz są wspaniałe brygadzistki np. Pani Agnieszka i Pani Ewa robią rzeczy które nie należą do ich obowiązków zapieprzają za ludzi którym się pracować nie chce.
zdjecie uzytkownika
Oniektywna - 2014-07-10 23:32:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
A ja wam powiem , że mnie najbardziej dziwi to że takich ludzi zatrudniają brygadzistki i kierowniczki nie są niczemu winne krzyczą tylko wtedy jak widzą że ktoś olewa robote i wcale się im nie dziwię też by mi nerwy puszczaly jakbym była na ich miejscu
zdjecie uzytkownika
Pomocna - 2014-07-18 13:34:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Dam Wam dobrą radę jak się Wam pracować w lambertz niechce to zadrudnijcie się do ochrony tam sie nie będziecie przemęczać .(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
przedsiębiorca - 2014-07-19 12:05:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
LAMBERTZ nie jest zły?Ludzie opamiętajcie się.Brygadzistki wydzierają się,klną,wyzywają i co tylko.Kierowniczka kłamie i oszukuje razem z kadrami.Kłamią na wypłatach,nie wypłacają urlopu w całości.Do dnia dzisiejszego nie wypłacono mi urląpu opiekuńczego z 2010 roku ponieważ kierowniczka się nie zgodziła na to,gdyż zagineła karta urlopowa którą osobiście ode mnie odebrała i podpisała w mojej obecnoci.SZOK!!!
zdjecie uzytkownika
julka - 2014-07-22 18:47:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Sa wyplacalni czy nie ale szczerze chce podjac prace bo mam ciezka sytuacje i chore dziecko
zdjecie uzytkownika
alice - 2014-07-23 10:35:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Zelka - 2013-10-17 23:12:31]:
zgadzam sie w 100 procentach [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a ludzi traktuja jak przedmiot, brygadzistki nie sa w ogole wykwalifikowane na te stanowiska, nie potrafia pracowac w grupie,sa prymitywne,niekulturalne,opryskliwe. 1 jest w miare ok, ale reszta,a zwlaszcza pewna (usunięte przez administratora) -jak ja widze to noz w kieszeni mi sie otwiera SSmanka . szkoda slow...
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lambertz Polonia Sp. z.o.o.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x