logo MIDAS Małgorzata Wesołowska

MIDAS Małgorzata Wesołowska

Kielce

Opinie o MIDAS Małgorzata Wesołowska

roman 2009-09-25 11:29:03
Pracowałem jako Handlowiec. Płacą 2000-3000zł.---górna granica.
czas pracy 10- 13 godz dziennie gsp w aucie czas pracy liczą od wizytay u 1 klienta i nie liczą jako czasu pracy powrotu do domu ( nieraz 2- 3,5 godz - duże regiony.) Jak nie macie innej propozycji to można popracować ALE:
Wyciskają z ludzi co się da jak cos nie tak jest pa pa
Plany sprzedażowe z założeniem takim robione że jak kombinujesz to co 2 miech premia( końcówke miesiąca odwalasz na nastepny i te 3000 masz)
Przełożeni mają cię w głębokim poważaniu ( nie starają się w żaden sposób związać z firmą wręcz przeciwnie dostajesz jasne sygnały że mozesz wylecieć w każdym momencie)
8
Fizyczny 2010-11-07 23:26:02
Handlowiec może wyciąga 3 co drugi miesiąc ale robolowi płacą najniższą...
Właściciele srają kasą a ludziom łaske robią za najniższą krajową.
Odradzam tam pracę!
Firma na zadupiu i jeszcze płacić niechcą. Niech se sami robią!
4
anonim 2011-01-27 00:49:29
Witam, ogólnie firma jest o.k., szczególnie dyrektor Krzysiek wielu ludzi go szanuje jako "bosa" i człowieka. Kasa faktycznie coraz mniejsza, brak narzędzi sprzedażowych i wzorników. Właściciel wprowadza nowe produkty, ale sposób wprowadzenia jak w latach 80-tych. Marketingu nie ma (brak katalogów, nie przejrzyste podziały marek,brak cenników i wzorników, o gadzetach dla sprzedawców nie wspomnę z przyzwoitości). Właściciel nie konsultuje potrzeb rynku i terminów wprowadzeń chyba nawet z dyrektorami (jest ich sporo), praca ok. 10-12 godz. codziennie, ale jak sprzedajesz dużo nikt szczególnie się nie czepia, ludzie w firmie na poziomie, z jednostkowymi wyjątkami. Brak szans na awans czy szkolenia podnoszące kompetencje - ale można gorzej trafić.
Decyduj...
Mały 2013-04-05 21:49:54
Witam,
pracowałem tam x lat, [usunięte przez moderatora] tylko normy ustalają których z maszyn nie idzie wyciągnąć, żeby zapłacić jak najmniej!! Pełno [usunięte przez moderatora] na czele z [usunięte przez moderatora]. mam nadziej że sie przejadą na tej chińszczyźnie tak tak już wszyscy wiedzą że produkują w chinach a na listwie MADE IN POLAND. Ściągnąć od kitajców i sprzedać 5 razy drożej to pomysł właściciela!!! JAKOŚĆ taaaa chyba JAKOŚ to będzie!!!!!!!! A zapomniałem o 20 dyrektorach nie wiadomo od czego!!!!
3
dees 2013-09-24 13:03:55
Jak to w internecie, złe opinie tylko sfrustrowanych pracowników, a kto myśli dobrze, ten się nie wypowie.... a ja to zrobie!
Rzeczywiście, nie zarabia się w złocie, ale atmosfera pracy i socjal nie jest najgorsze. Ludzie w porządku, nie ma się co spinać.
dobra klientka 2014-06-23 21:15:42
Ideą firmy Midas jest: Sprzedać wszędzie, wszystkim a nawet w tartaku!!!!!! Żenada i wiocha!!!!!! wszystko jest do czasu
5
Aplikantka 2014-10-09 13:55:01
No cóż, człowiek uczy się całe życie. Firma robi wrażanie, ale chyba presonel nie dorósł do rekrutacji. Aplikowałam na stanowisko kupca, rozmowa spoko, odpadłam, ale moje cv zostało przekazane do dyrektora handlowego. Spotkanie i dwie wstepne propozycje, sama miałam dokonać wyboru, gdzie wolałabym pracować. W razie niepowodzenia w jednej z opcji ( wybrałam eksport) miałam mieć mozliwość powrotu do rozmowy w dziale sprzedazy. Dostałam informacje , iz odezwie sie do mnie dyr. eksportu. Przez ponad miesiac zero kontaktu. W koncu zadzwonilam raz sama, dyr na urlopie, ale sie odezwie. Brak kontaktu, po miesiacu zadzwonilam znowu i .... pani dyr nie ma czasu i sama nie wie, ale chyba nie chce KOBIETY , bo maja one swoje ograniczenia ( jakie nie powiedzial) i jednak woli zatrudnic MEZCZYZNE. Na stanowisko w dziale sprzedazy juz kogos zrekrutowano. Firma robi ogolnie pozytywne wrazenie , ale standardy sa nie do zaakceptowania przez czlowieka obracajacego sie w cywilizowanych firmach na poziomie. Jasne jest, ze ludzie maja preferencje, ale albo aie je jasno okresla przed rekrutacja, albo "spławia" sie aplikujacego na pierwszej rozmowie, a juz na pewno nie udziela sie informacji o takiej tresci w ten sposob. Ogolnie nie polecam, nie jestem zainteresowana.
2
niepewna 2014-10-14 08:57:46
hej. zastanawiam sie nad aplikacja na stanowisko manadzera ds eksportu.
Do Aplikantka- jakie warunki finansowe proponuja?Jaka podstawa, dodatki do pensji?Jak wyglada socjal?
Bede wdzieczna za info
Aplikantka 2014-10-23 13:39:57
NNiepewna, proponuje 3200 netto plus premia kwartalna ( ponoc mozna dwukrotnosc pensji zarobic). Szału nie ma, ale jak na swietokrzyskie zle nie jest. Probuj, chociaz z nicku wynika, ze jestes kobieta ;-)
UUla, dziwne, dla mnie tym bardziej, z tego co wiem preferencje tego typu ustala sie przed rozpoczeciem procesu rekrutacji, ale wiedac nie znam sie ;-). Troche mi to "smierdzi" dyskryminacja. W przeciagu miesiaca bylam na kilku rozmowach i w trzech firmach wprost usłyszalam, ze albo wlasnie wola mezczyzne, albo.... cyt. " jak pani wyobraza sobie prace majac dzieci". No coz , mam te dzieci, zdecydowalam sie na nie pozno, ale mam i jakos sobie wyobrazam. Dokladnie tak samo, jak wczesniej, bo dzieci maja ojca,babcie, moga miec nianke ( zakladajac , ze zarobie na tyle duzo). Dla innych jest to problem. Od tej pory zaczne nagrywac rozmowy kwalifikacyjne.
2
były pracownik 2014-12-02 19:27:57
Zgadzam sie w 100 % z opinia małego dla tej firmy nie liczy sie pracownik ale firma ich stały tekst "nie pasuje Ci to sie zwolnij" co do podwyzek to jest wrecz odwrotnie.obnizaja jak moga zawsze znajdujac bezsensowne wytłumaczenie ogolnie nie polecam jak nie chcecie byc ponizani na kazdym kroku nie pracujcue w tej firmie.szajka wujkow pociotkow bez pojecia.
4
ulo 2015-01-27 21:38:24
dno
2
opinia 2015-03-18 21:08:59
odradzam pracę w tej firmie. Atmosfera z każdym miesiącem coraz gorsza, pracownik nie jest dla nich ważny. O podwyżkach nie ma mowy, prędzej i chętniej obniżą pensję pod byle pretekstem.
4
do eksportu 2015-04-07 13:05:50
Hej,
A czy możecie powiedzieć coś więcej na temat pracy managera ds. eksportu? Jak często się jeździ/lata w delegacje? Jaki procent podstawy można REALNIE wyciągnąć w postaci premii?
on28 2015-04-08 15:30:29
zdecydowanie odradzam pracę w tej firmnie...zero kompetencji osób zarządzaących...wielki bałagan i faworyzowanie wazeliniarstwa...
9
były pracownik 2015-05-08 16:05:34
co mogę powiedzieć. Kołchoz i tyle, zero szans na podwyżkę, niewolnicy lepiej byli traktowani. Pracownika traktują jak psa. Ja wytrzymałem dwa lata i się zwolniłem. Ileż można. Właściciele to ludzie bez honoru ODRADZAM!!!! Niech sobie sami robią.
5
Guest 2015-06-16 19:37:03
Dużo pytań o managera eksportu. Więc najpierw sprostowanie: nie ma tu żadnych managerów! Firma jest wyłącznie nastawiona na handel i potrzebują przedstawicieli handlowych (a szumne nazwy sa dla naiwnych). Nieważne czy będziesz pracować w eksporcie, czy w kraju, dostajesz samochód, wyliczenia co do grosza, o lotach zapomnij. Chyba że se red bula kupisz. Masz zapakowac bagażnik materiałów marketingowych i katalogów (jeśli zdążą je zrobić) jakieś wzorniki na siedzenie i jedziesz do czech, na słowację, albo na wschód. inne kraje? no nie żartuj - w cywilizowanych krajach nie kupią takiego towaru. Do tego rozliczenia z każdej kropli benzyny i przejechanego kilometra, zaliczonych odwiedzin i zużytych wzorników. Wiecej sie naklikasz w tych systemach niż najeździsz. Różnica między PL i exportem jest taka, że w exporcie musisz jeszcze znać język.

Atmosfera w pracy i rozwój firmy to osobna działka. Dawno temu firma rzeczywiście coś produkowała. teraz tylko ciągnie chińszczyznę - popatrz na metki. Parę lat temu zatrudniali naprawdę fajnych ludzi. Młodych, z pojeciem i doswiadczeniami. Zaczęli budowac zupełnie nową jakość ale ni z tego ni z owego wszyscy wyemigrowali. Domyśl sie dlaczego. Później padł blady strach na podrzędnych pracowników i raczej pracuje się bo nie ma nigdzie indziej zatrudnienia. Firma rodzinna z tradycjami, no i została sama rodzina i tradycyjnie kilku wyrobników.

Atmosfera? Cóż, zastraszenie, wszystko pod dyktando właściciela. Nawet jak jesteś managerem/ dyrektorem/ kierownikiem to i tak tylko wykonujesz polecenia, a jak coś nie tak - to Twoja wina. O jakichkolwiek kompetencjach możesz zapomniec. Nie ma planu marketingowego, nie ma planu handlowego. jest towar, bierzesz i jedziesz w świat go opylić. kiedyś były szkolenia z nowych produktów, później większośc o tym co masz sprzedawać brało się z internetowych stron firmy bo mało kto wiedział czym tak naprawdę jedziesz handlowac. Jak masz dobrze ułożona współpracę z partnerami to mozna się dogadać w wielu kwestiach. Ale na to potrzeba lat. A tu chcą wszystko na wczoraj.

Rekrutacja? A to w firmie jest profesjonalny dział HR? NIc mi nie wiadomo.

Płaca? jak małe doświadczenia ale coś już wiesz i gdzies jeżdzisz pewno 2800. Jak z językiem i trochę wiedzy to 3500. Premie - nierealne do zrobienia. Jak się zdecydujesz to walcz o wysoką podstawę bo rzekome premie to utopia.
Socjal? zerowy.

Jak masz możlwiość to lepeij na wyspach albo w skandynawii się zakręc.
6
eLeSDe 2015-06-16 20:04:17
a ty to kto? ratowac honor firmy przyszedłeś? chyba sie zagalopowales kolego bo tu nigdy socjalu nie było i nie ma
4
Łoś Superktoś 2015-07-28 00:12:40
Zdecydowanie odradzam - handlowanie chińszczyzną(tylko się nie przyznawaj),
symbol koloru ten sam a w rzeczywistości kolory różne!
Jak to klientom tłumaczyć jak cię opieprzają?
O pracy 8-mio godzinnej możesz pomarzyć.
Firma kiedyś fajna, obecnie zwija się z rynku i bez perspektyw.
Reklamacji do załatwienia tyle co sprzedaży.
Jako handlowiec szybko nauczysz się olewać klientów, nie odbierać tel,
albo zwariujesz.
4
do Guest 2015-11-16 22:40:57
rozumie, ze to na Twoje miejsce szukaja tego managera do spraw eksportu, bo wlasnie widzialam ogloszenie na pracuj. pl.
Hahhahaah dobre to podsumowania ;-)
Pozdrawiam
andy900 2016-02-16 11:29:40
popieram!!!!!!!!!!!!!
Ciekawy 2016-04-12 23:21:35
@rello co znaczy "sensowne zarobki"? Możesz coś bliżej powiedzieć o pracy w tej firmie? Widziałem ofertę operatora maszyny. Z góry dziękuję.
1
Smok 2016-05-10 15:48:25
Słaba firma, chce pracy na 4 województwach za 2700 brutto, auto tylko służy do pracy. Gonią człowieka przez Polskę, a później olewają.
1
nowy 2016-05-19 10:16:03
2700 zł brutto dla handlowca i samochód tylko do celów służbowych?!!! To jakaś kpina. Średnie zarobki w Polsce to 4200zł brutto. Omijajcie tą firmę z daleka!!!
4
dmao 2016-07-10 21:28:31
A jak wygląda rozmowa rekrutacyjna na serwisanta sieci telekomunikacyjnych? Do głównych obowiązków należy instalacja usług telekomunikacyjnych, lokalizacja oraz usuwanie uszkodzeń i awari, ale dobrze, że w ramach umowy o pracę.
Zostaw swoją opinię o MIDAS Małgorzata Wesołowska - Kielce
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MIDAS Małgorzata Wesołowska