Koksztys Biuro sp. z o.o.

Wrocław

Opinie o Koksztys Biuro sp. z o.o.

autotua 2014-12-10 15:35
Żorż - nawet się nie zastanawiaj - warto, jest bardzo pozytywnie!
mrCrab 2014-12-11 14:01
Bogu dziękować, że są takie firmy! idealna firma dla każdego prawnika któremu chce się pracować!
maria 2014-12-12 15:41
połączenie korporacji - mnóstwo benefitów z firmą rodzinną - znakomita atmosfera
P O L E C A M
luvluv 2014-12-15 08:06
dżentelmeni nie rozmawiają o pieniądzach :) skoro nikt nie narzeka tutaj, a ogólnie z pracy ludzie są bardziej niż zadowoleni, to sam wyciągnij wnioski :)
2
gość 2014-12-15 18:10
fajnie jest w koksztysie! :)
czosneug 2014-12-19 08:31
nikt nie odchodzi stąd z własnej woli, to o czymś świadczy
esbob 2014-12-29 08:59
szanse na dostanie się do koksztysa są duże, z tego co wiem rekrutują niemalże bez przerwy, przy czym nie każdy się nadaje. wiem, że nie biorą kogo się da, byle był, ale ludzi, którzy coś do firmy wniosą (wiedzę i umiejętności) i rzeczywiscie chcą coś osiągnąć. stawia się tu raczej na jakość a nie na ilość, w związku z tym jeżeli jesteś dobrym prawnikiem i chcesz pracować, to znajdziesz tu pracę.
3
A. 2015-09-11 22:02
Taka mi firma windykacyjna a sama nie potrafi zapłacić faktur od stycznia 2015 za zlecone usługi
14
Koksztys 2015-09-14 14:26
W odpowiedzi na wpis A.: Dzień dobry. Grupa Koksztys prowadzi firmę rzetelnie i uczciwie. Jeżeli doszło do jakichkolwiek opóźnień w płatnościach - mogą one wynikać jedynie z przeoczenia. Proszę w tej sprawie o kontakt mailowy: r.wlodarek@koksztys.pl
mrcll 2015-10-06 19:05
czemu usuwacie negatywne komentarze pracowników?
17
Ciekawy - windykacja 2015-11-06 11:11
Hej. Mam pytanie: jak wyglada praca w windykacji terenowej? Bardzo gnebia psychicznie? Trzeba jezdzi nocami? Daja umowę o pracę czy zlecenie?
1
xa 2015-11-13 15:03
Nie marnujcie swojego czasu na tę firmę. Nie warto od samego początku.
15
Vito Corleone 2015-11-29 23:56
Ile wynosi przeciętna podstawa wynagrodzenia "specjalisty ds. windykacji" ?
centrako 2016-02-29 17:36
Zgłosiłem we Wrocławiu zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa poprzez naciąganie podstępnym wyłudzaniem usług oferowanych wstępnie przez rozmowę telefoniczną i ignorowanie rezygnacji z usługi, a następnie nękanie firma windykacyjną za faktury które co miesiąc przychodzą.

Polecam również złożyć w zawiadomieniu wniosek o zabronienie tym osobom prowadzenia działalności gospodarczej.
14
Rozczarowana 2016-03-01 17:47
Temat - rozmowa rekrutacyjna. Jeżeli miałabym oceniać firmę wyłącznie po osobie, która ją reprezentuje, to raczej nie byłaby to pozytywna opinia. Wydaje mi się, że zapraszając kogoś na rozmowę kwalifikacyjną, wypadałoby chociaż przez 30 sekund przestudiować jej dokument aplikacyjny. Czułam się zażenowana podczas rozmowy sposobem w jaki była prowadzona i zadawanymi pytaniami, a po rozmowie pozostał jedynie niesmak.
10
iksińska 2016-04-20 15:15
czy ktoś może opisać dokładniej na czym polega praca i zakres obowiązków managera regionu? czy manager jest tylko z nazwy czy faktycznie zarządza grupą sprzedażową lub oddziałem? z góry dziękuję
iksińska 2016-04-20 18:16
dzięki Romek
Kazik 2016-05-01 10:07
Proszę Państwa firma jak widać na zdjęciach jest wielka i tak samo niesumienna. Nie odpowiada na stosowane pisma. Pracownicy celowo lub przypadkiem wprowadzają w błąd. Nigdy ale to nigdy nie można porozmawiać z właścicielami firmy. Dla próby proszę spróbować i podzielić się uwagami. Śmiem twierdzić że firma działa na krawędzi i stąpa po nie cienkim ale mega cienkim lodzie. Pracownicy jak widać z innych źródeł podlegają niezłemu stresowi związanemu z polityką prowadzenia firmy. Polega to na tym że prywatnie pracownicy zdradzają że mają naciski na sposób w jaki mają oddziaływać na na osoby kontaktujące się z kancelarią. Jeśli jesteś kimś kto chce zdobyć DOBRE doświadczenie zawodowe to zastanów się, jeśli chcesz być kimś kto ma szansę mieć sporo problemów to praca dla Ciebie.
6
Koksztys 2016-05-04 14:40
Dzień dobry

W odpowiedzi na Pana wpis chciałem poinformować, iż pełnię funkcję Prezesa Zarządu Koksztys S.A. Z ubolewaniem przyjąłem Pana, niesłuszne według mnie, zarzuty o nierzetelności naszej firmy. Bardzo proszę o kontakt bezpośrednio do mnie pod numerem telefonu (usunięte przez administratora)Pozdrawiam – Amadeusz Krawczyk.
2
Kazik 2016-05-15 11:25
Szanowny Panie Amadeuszu Krawczyk Prezesie firmy niech mnie Pan mnie nie rozśmiesza!!! Staram się z Panem skontaktować już długi czas a Pan wypisuje takie bzdury. Pana zdaniem niesłuszne zarzuty to niech szanowny Pan wskaże gdzie jest podany do Pana oficjalny mail lub telefon. Panie Amadeuszu nadal pogłębia Pan negatywne wrażenia jakie mam po wielu próbach kontaktu z Panem.
2
Miro 2016-05-16 15:35
Popieram że łatwiej w środku lata nad morzem pojeździć na nartach po śniegu niż dodzwonić się do szefostwa firmy. Wpis Pana Prezesa to czyste brednie lub sam nie wie co się dzieje w firmie.
2
Koksztys 2016-05-16 17:20
Szanowni Państwo. W dalszym ciągu oczekujemy na kontakt z Państwa strony – niestety w poprzednim wpisie administrator wykreślił numer telefonu. Proszę w takim razie o kontakt mailowy – a.krawczyk@koksztys.pl
Zbig 2016-05-20 09:31
Omijać szerokim kołem. Dlaczego? To prawda że otrzymanie odpowiedzi, kontakt graniczy z cudem. Wiem wiem cuda się zdarzają. Pisanie nic nie daje, proszenie nic nie daje. Szanowny Panie Prezesie nie kontroluje pan pracy swojej firmy lub przyzwala na takie praktyki co jak widać przekłada się na niezadowolonych.
1
Koksztys 2016-05-20 14:04
Szanowny Panie. Do tej pory nikt nie skontaktował się z naszą firmą mimo, iż o taki kontakt usilnie zabiegamy. Ponawiamy prośbę – proszę wysłać na adres mailowy: a.krawczyk@koksztys.pl opis sprawy i wyjaśnienie na czym polega problem.
Olka 2016-05-30 08:36
Szkoda słów. Popieram ostatnie wpisy.
1
Koksztys S.A. 2016-05-30 15:41
Z uwagi na ostatnie wpisy na forum Go Work KOKSZTYS S.A. informujemy, że indywidualne sprawy pracownicze nie będą omawiane i komentowane na forum ponieważ może to godzić zarówno w interesy Grupy KOKSZTYS S.A. jak też obecnych lub byłych pracowników. Wcześniejsze próby przekazywania kontaktu bezpośrednio do Prezesa Zarządu nie przyniosły w naszej ocenie zamierzonego efektu choć działanie takie uważamy za niestandardowe. Mimo to, aby wyjść naprzeciw oczekiwaniom, taką podjęliśmy decyzję. Aby w maksymalny sposób przybliżyć jednak kontakt ze Spółką w sprawach z obszaru HR w najbliższym czasie podamy do wiadomości specjalnie dedykowany adres e-mail do kontaktów w sprawach indywidualnych, szanując prywatność zarówno naszych byłych, obecnych i przyszłych pracowników.
Biuro Zarządu KOKSZTYS S.A.
Maniek 2016-07-09 17:58
Omijać i to BARDZO szerokim kołem.
3
Mor 2016-07-22 15:40
Wiem, że teraz szukają negocjatora do działu windykacyjnego. W opisie stanowiska mają: telefoniczne nawiązywanie kontaktu z klientami banku, wyjaśnianie przyczyn opóźnień w zakresie płatności, motywowanie klientów do zapłaty, realizowanie planów w zakresie kwot odzyskanych. Wysłałem aplikacje na rekrutacja.kadry@koksztys.pl Czekam teraz na odpowiedź. Moja kumpela tam pracowała, mówi że bardzo spoko, choc podobno nie jest łatwo sie tam dostac. Jak cos odpowiedżą dam znać.
Mor 2016-07-25 11:54
Z tego co wiem, to jest wielu chętnych, ale też wymagania maja wysokie, tak czy inaczej warto pisac, może odpowiedzą
rob 2016-07-27 15:10
Gdzies widziałem, chyba na ich stronie, że szukaja informatyka
ttt 2016-07-27 15:34
a coś więcej wiesz?
rob 2016-07-28 11:01
Koordynator Help Desk w Dziale IT
zakres podstawowy: koordynowanie pracy help desk, wykonywanie zadań typowych dla help desk w zakresie hardware i software, prowadzenie czynności administracyjnych w odniesieniu do rozwiązań informatycznych oraz obsłudze aplikacji typu ERP w tym diagnozowanie problemów, naprawa błędów i wdrażanie nowych projektów oraz konfiguracja nowych rozwiązań informatycznych. Cv wysyłać na adres biuro@koksztys.pl
Paweł 2016-07-28 13:44
Ktoś wie na czy polega windykator terenowy/objazdowy ? co robi taka osoba, i ogólnie warunki na jakich pracuje ? będę wdzięczny za odpowiedź ;)
Karol 2016-07-28 14:02
Kak wygląda praca windykatora terenowego ? będę wdzięczny za informacje .
rob 2016-07-28 14:54
Osoba doradzająca dłużnikowi przy spłacie jego zobowiązań. Sporządza raporty, foto-dokumentację, dostarcza listy. Czas pracy zależy wyłącznie od niego, bo sam sobie go organizuje. Musi to być człowiek bardzo mobilny, lubiący jeździć prawie cały dzień.
rob 2016-09-07 09:09
Szukają do pracy w sekretariacie - Stanowisko:
Pracownik Sekretariatu
Wymagania:
wykształcenie wyższe lub średnie
min. roczne doświadczenie na podobnym stanowisku
komunikatywna znajomość języka angielskiego
obsługa urządzeń biurowych i poczty elektronicznej
znajomość pakietu Microsoft Office (Word, Excel, PowerPoint)
Obowiązki:
obsługa biurowa Recepcji, Sekretariatu i Zarządu
obsługa telefoniczna Recepcji i Sekretariatu
obsługa wyjazdów służbowych Zarządu
prowadzenie kalendarza Zarządu
wprowadzanie części faktur do systemu
przygotowywanie pism na zlecenie Zarządu
inne tematy operacyjne zlecone przez Zarząd
Rodzaj umowy:
umowa zlecenie z możliwością przejścia na umowę o pracę
CV na adres: kancelaria@koksztys.pl w tytule Pracownik Sekretariatu

Pantera 2016-09-12 13:04
A myślicie, że takiej sekretarkę zapłacą chociaż te 1800-2000 zł na rękę, czy nie ma opcji?
zainteresowany 2016-09-12 21:32
a jak wygląda sprawa płatności za faktury, jeśli chciał bym podją pracę w ramach o współpracę gospodarczą? jakie terminy płatności?
Ruda-92 2016-10-07 00:21
Normalna firma. Bez mobbingu, bez kosmicznych wymogów i wymuszanych nadgodzin. Dużo złych opinii od studentów, którzy pierwszy raz w życiu zaczęli pracę. Atmosfera na plus, zarobki jak wszędzie- mogłyby być wyższe ale to PL nie DE. Doceniają starania pracowników. I nie czuć wyższości przełożonych nad zwykłymi pracownikami.
ona 2016-11-25 23:30
Bardzo proszę o opinie o firmie, jak jest z wynagrodzeniem, jakie są przedziały dla windykatora telefonicznego?
Sukces 2017-01-24 18:15
Znam firmę i wiem, że są solidni i ok dla pracowników. Atmosfera wśród ludzi jest również dobra, człowiek idzie do pracy bez strachu!. Jeśli ktoś chce zarabiać jako sekretarka 3 tyś. to może poszukać innej firmy.
Śmiech na sali 2017-02-10 18:31
Aplikantowi II roku aplikacji ze sporym doświadczeniem proponują netto 1600 zł, firma nieporozumienie.
1
Karol 2017-02-12 19:57
Szanowny aplikancie, musisz się jeszcze sporo uczyć żeby oczekiwać wyższych zarobków. Na razie firma musi szkolić młodych pracowników a to są wymierne koszty. Koksztys to profesjonaliści i nikt tego nie zmieni wpisami.
Kola 2017-02-19 16:29
Koksztys to profesjonalna kancelaria i nie może sobie pozwolić na błędy. Przed klientem nie ma tłumaczenia.
Dominika 2017-03-14 18:00
Co nowego słychać w Koksztys Biuro sp. z o.o.? Ostatnio bardzo mało wpisów.
rob 2017-04-21 10:28
szukają ludzi do pracy na stanowisku konsultantów - info na ich fb, podobno dobrze płacą, kumpela się do nich dostała
Luka 2017-04-22 20:13
KoksztysSA ma trudną rolę do wykonania, praca jest bardzo stresująca. Nie dziwi mnie, że niektórzy uciekają bo nie każdy wytrzymuje presje i stres. Widocznie mają teraz gorszy czas ale tak już bywa. ?
Kola 2017-05-01 17:26
Myślę, że spokojnie poradzą sobie z rotacją pracowników, to nic dziwnego raczej normalne . Pracuje już kilka lat, tak było i jest ponieważ ludzie zmieniają domy.
Karol 2017-05-10 09:10
Rodzaj działalności nie sprzyja miłym opiniom. Ściąganie długów to trudna działalność do tego bardzo stresująca.
Kokos 2017-05-25 22:00
Koksztys Biuro sp. z o.o. nie łatwego charakteru działalności. Z całą pewnością praca jest dla ludzi stresująca ale jeśli już ktoś wybrał ją to powinien być zadowolony. Wyniki pracy wpływają przecież na pozycję firmy i w konsekwencji na nasze zarobki.
Zostaw swoją opinię o Koksztys Biuro sp. z o.o. - Wrocław
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Koksztys Biuro sp. z o.o.