Ja widziałam tylko ogłoszenie od nich dla kucharza, ale innych ofert pracy w necie nie ma. Ale ja jestem ciekawa pracy np. w obsłudze klienta. Na stronie mają dane kontaktowe właśnie do BOK. Ktoś pracował w tym dziale i może napisać, czy jest szansa na pracę zdalną lub hybrydową?
(usunięte przez administratora)
kultura dzikiego kraju jak już ktoś wcześniej zauważył i wszystko co najgorsze się pod tym kryje. Omijać z daleka.
Kultura dzikiego kraju? Naprawdę to jedzenie, które tu serwują jest aż tak fatalne jak ludzie kiedyś pisali? Może coś się zmieniło do teraz?
jakby ci to powiedzieć... właściciel z całą pewnością nie jest dżentelmenem. A jedzenie? Nie wiem jak jest dzisiaj, bo ja zrezygnowałam wiele lat temu, obecnie pracuję w Holandii w tej samej branży i mam porównanie jak to wygląda tutaj a w Rettmanie, a właściciel który jest przecież tak bardzo zachwycony kulturą zachodu i ludźmi powinien tam pojechać, popatrzeć i się uczyć od tych bardziej kulturalnych i cywilizowanych od siebie.
Zaciekawiłeś mnie bardzo, co takiego robi ten właściciel w takim razie? :/ No i pracownicy wytrzymują taką atmosferę czy raczej duża rotacja tam jest?
Rettman jest najlepszym przykładem tego, jak batdzo odbiegamy od europejskich standardów i to jest przerażające!!!
Hej. Jaka umowę dają obecnie Kucharzowi? Pytam, bo wpadłam na ogłoszenie firmy w necie. Ale nie ma tam detali. I ciekawi mnie konkretnie, czy jest opcja na UoP od samego początku? I czy jest opcja na czas nieokreślony?
Mam doświadczenie z posiłkami tej firmy na stołówce pracowniczej. Jakieś 4/5 lat temu zjadłby to tylko ktoś bardzo wygłodniały(a i samopoczucie po tym czymś było tragiczne). Unikałem, nawet jak wstawałem w pośpiechu i zapomniałem wziąć jedzenia to nie ruszałem za cholerę. Wszystko zmieniło się jakoś w marcu 2022, widziałem kilkukrotnie jak kolega tym się stołował i postanowiłem dać Rettmanowi drugą szansę. U mnie w fabryce nie kosztuje to wiele gdyż firma dopłaca(kiedyś to i tej złotówki było szkoda na posiłek). Muszę przyznać iż smakowo jedzenie uległo sporej poprawie(czasem ze 2/3 dni jest coś na jedno kopyto, ale nie ma co narzekać), a i nie mam po tych posiłkach żadnych problemów z żołądkiem(poprawa znacząca gdyż wcześniej nawet ziemniaki nie były bezpieczne). Wiadomo, nie ma cudów, ale lepsze niż w wielu barach mlecznych czy od jakiegoś taniego kebaba.
Żeby pracować w tej firmie rodzinnej trzeba mieć nieżle zryty beret
Jest bardzo słabe jakościowo. Ponadto spotkałam się z sytuacja, gdzie spleśniałe nektaryny przekierowano na kompot zamiast ba deser, a porażone części kazano tylko odciąć. Tak, dzieci W przedszkolu to otrzymały do picia. Składniki są najtańsze, z najniższej pułki cenowej. Często dzieci bezgkutenowe otrzymują w posiłku gluten ukryty. Ostrzegam bardzo, bardzo. Znam temat od środka, bo pracowałam tam przez chwile, po zauważeniu tego co się dzieje rozpoczęłam poszukiwania nowej pracy.
Ma Pani całkowitą rację. Jedzenie najgorszej jakosci z tymi owocami to juz dwa lata temu tak bylo jak pracowalam. Tragedia oszczedzaja na chemii gospodarczej i na wszystkim innym. Odradzam tam pracowac
Wizytówka google firmy Rettman Catering mówi że jest tymczasowo zamknięta, ktoś wie z jakiego powodu i czy będzie jeszcze otwarta i będzie rekrutować nowych pracowników ?
Przestrzegam przed firmą wszystkich rodziców, bo jedzenie jest fatalne. Dzieci z przedszkola i szkół m.in. na Nowym Dworze i Kuźnikach jedzą te obrzydliwe obiady. Zupy bez smaku z niedogotowanymi warzywami, np. ogórkowa nie ma ani koloru ani smaku chociaż przypominającego ogórki kiszone. Głównie zupy to woda bez smaku ze śladową ilością warzyw. Ziemniaki do drugiego dania są szkliste i wodniste. Kotlety mielone czy raczej cos podobnego zbite i twarde, bez przypraw. Spaghetti to tylko makaron z sosem, mięsa brak. To samo makaron z serem-ser tylko w nazwie. Rodzice płacą za obiady, a dzieci spróbują i nie zjadają, wolą być głodne niż jeść to paskudztwo. W całej firmie na ul. Zemskiej cuchnie zepsutym jedzeniem, strach pomyśleć z czego gotują posiłki. Karygodne i niedopuszczalne w dzisiejszych czasach. Gdzie jest sanepid???
Czyli uważa Pani, że posiłki są marnej jakości? Czytam tutaj sporo negatywnych opinii ale skoro jedzenie jest na tak słabym poziomie jak to jest opisywane to dlaczego szkoła i przedszkole nadal współpracują z firmą a rodzice dalej wykupują obiady? Może do tej pory było wszystko w porządku i po prostu taka sytuacja miała miejsce raz czy dwa a nie występuje stale i nie powinniśmy uogólniać? Chętnie dowiem się coś więcej na ten temat.
Współpracuje bo cena czyni cuda.jest przetarg na to syfiaste żarcie i wygrywa najtańsza oferta to proste.Czyli oszczędzamy na składnikach kupując na granicy przydatności do spożycia i mamy pracowników na śmieciowych umowach(usunięte przez administratora)
Zawsze tak jest że cateringowe jedzenie jest robione z najgorszej jakości i syfiaste bo to kasa dla właściciela.Tylko kuchnie przyszkolne zdawały egzamin a w cateringu produkty najgorszej jakosci
Podpisuję się pod tą opinią obiema rękami.. Najgorsze jest to że ta firma cały czas funkcjonuje i karmi nasze dzieci..
Wiadomo, że o pracodawcach i dla pracowników ale jak klient napisze opinie to przecież nic takiego się nie stanie. Ty jesteś zatrudniony i masz info czy teraz z nowym rokiem przyjmują pracowników, bo byłbym zainteresowany robotą.
Jednym słowem jedzenie syf.Dzieci w przedszkolu jedząc kotlety znajdowały chrząstki ,które powinny być odcięte z mięsa podczas obróbki przed mieleniem,ale tu widocznie liczy się waga i wszystko mieli się jak leci. Ziemniaki zbutwiałe,surówki przykisniete,a owoce nawet na kompot się nie nadawały,a co dopiero do zjedzenia. Nie polecam
Miałem ten catering w szkole. Jednym słowem -->????
NIE POLECAM! szef (usunięte przez administratora) i kombinator, wprowadza strasznie niezdrowa atmosfere
Nigdzie nie jest idealnie więc może przestańcie ciągle narzekać bo firma jest ok a zapominamy jak teraz mamy czas trudny
Czy w Rettman Catering jest skuteczna reakcja na zgłaszane przez pracowników problemy?
Nie polecam pracy w tej formie a w szczególności na ulicy Zemskiej, rotacja ogromną kto może ucieka ,stare wyjadaczki ze zmywaka czuja sie jak Królowe pomiatają nowymi pracownikami , Pani Justyna stara rozwódka przychodzi do pracy tylko po to by się najeść i biegać do intedentki na ploteczki.
Czyli raczej nie składać cv?
Nie mam doświadczenia w gastronomii, więc napiszcie proszę czy mam szanse na pracę w Rettman Catering? Napiszcie.
Nie polecam pracy w tej firmie, jedno wielkie nieporozumienie. Atmosfera panującą na kuchni to dramat, są lepsi i gorsi! Zasuwasz jak wół i jeszcze źle! Zarobki nie są adekwatne do wykonywanej pracy! Obiecują premie co miesięczna, której nikt nie dostaje. A Szef wyliczy Ci każda minute pracy! Stary komunista! A Panie z biura, to wielkie damy.. Zależy od nastroju w danym dniu! Jednym słowem masakra ????
Oczywiscie, ze szef ma wplyw na atmosfere w pracy, bo kogos tak prostego i chamskiego nie spotkalam jeszcze na swojej drodze. I moge potwierdzic, ze zachowuje sie niestosownie w stosunku do niektorych kobiet. Rettman ma bardzo zla atmosfere pracy, bardzo zle warunki w ktorych sie pracuje i nieogarniete managerki. Kadry spozniaja sie z wyplatami, probuja wciskac umowy na kogos, zeby ominac oplaty skarbowe. Pani krystyna w "kadrach" pracujaca jako "ksiegowa" nawet najprostsze kalkulacje wykonuje na kalkulatorze. Czasami trzeba 3x tlumaczyc ze cos zle liczy, a pozniej pali glupa ze przeciez wiedziała. Tak niekompetentnej firmy krzak nie widzialam jeszcze na oczy. Pracowalam dwa tygodnie na stanowisku managera i nigdy wiecej tam nie wroce. Na moje miejsce przyszla nowa osoba, ktora wyszla po 2 dniach. Po prostu sie nie da pracowac w takim balaganie z psychicznym szefem i jeszcze bardziej psychiczna iwonką kucharską, ktora pelnila rolę managera.
Kazdy pisze ze to tylko szef taki bezczelny ,wyniosły i bez skrupułów a to oboje z żonką sa siebie warci ludzi uwazają za kategorie 2. MASZ NA CHLEB I JESTEŚ NASZĄ WŁASNOŚCIĄ!!! Ona z pogardą patrzy na ludzi z fałszywym usmiechem.Nie dbają o zdrowie pracownikow,nie motywują ich,nowo bogaccy.ZWYKŁE ZAKŁAMANE DNO
Czy w firmie Rettman Catering są regularne szkolenia pracownicze?
Nie tam nie ma żadnych szkoleń dla pracowników tam nikogo nie interesuje szary pracownik jest on tylko własnością firmy dopóki się da z niego wycisnąć do ostatniej krwi jeżeli zaczyna chorować wyrzuca się go na bruk nawet z umowy o pracę
A ja zamierzałem zapytać o dodatkowe benefity w postaci prywatnego ubezpieczenia dla pracowników czy dopłaty do karty multisport czy innych form motywacji pracownika ale odpowiedz sama sie narzuca chyba ze mnie czymś zaskoczysz?
Dysponujesz informacjami związanymi z tym pracodawcą, dlatego może mógłbyś napisać, czy nie mając doświadczenia zawodowego, można zostać pracownikiem tej firmy?
Witam chciałam się zapytać odnośnie firmy Rettman - czy moglibyście mi coś więcej napisać (bardzo prosiłabym o jakieś infomracje) co do pracy jako manager? :) z góry dziękuję :)
@Były pracownik dziękuję za odpowiedź. Rozumiem z Twojej opinii, że praca w Rettman Catering ma swoje plusy i minusy. Każdy musi samodzielnie rozważyć, co w pracy jest najważniejsze. Wspominasz, że jest to praca od godzin nocnych. Czy wszyscy pracują w takim nocnym systemie pracy, czy też jest to praca zmianowa?
Tak wszyscy muszą być w porze nocnej chyba że za chleją i są to mężczyźni ale szef im to wybacza bo uważa za wyższy gatunek niż kobiety
Często zadawane pytania
-
Jak się pracuje w Rettman Catering?
Zobacz opinie na temat firmy Rettman Catering tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 2.