logo Żywieckie Zakłady Papiernicze Solali SA

Żywieckie Zakłady Papiernicze Solali SA

Żywiec

Opinie o Żywieckie Zakłady Papiernicze Solali SA

XxX 2017-09-03 19:02
Ja nie dostałem ale wiem że dużo ludzi dostało, w sumie to chyba większość, podobno sprzedał jakieś maszyny i z tego kasa była i że nie starczyło dla wszystkich. Zaś mu kasa spłynie to pewnie dostaniemy. I to już chyba max co można od nich dostać
....... 2017-09-03 19:43
Z informacji w KRS można wyczytać że pierwszego września firma Solali została zlikwidowana. Tyle z całej historii...
aaaaa 2017-09-04 15:41
zostawcie jakieś do siebie numery telefonów. będzie łatwiej nagłośnić to w telewizji
Ch 2017-09-05 08:17
Kto ma miec numer to ma, po co tu takie bzdury piszesz? Kto ci publicznie swoj nr udostepni?
Blak 2017-09-05 10:08
Chlopie ten co kupil te maszyny od 15 lat bibule robi i ma takich ludzi, ktorzy te maszyny napewna beda modernizowac a nie uruchamiac zlom... one to tylko podstawa.... do rozszerzenia firmy. Firma chyba w Europie najwieksza a ty pieprzysz o uruchamianiu muzeum... wykupili konkurencje kednym slowem i tyle.. a konkurencja bylo solali.
2
Kibic 2017-09-06 16:51
Jutro o 16 (07.09.2017) przy papierni będzie spotkanie z TV internetową Fakt24.
Były Pracownik 2017-09-06 19:39
No i co zrobi ten Fakt24??
Jak firma została zlikwidowana dniem o1.o9.2o17r
Nawet prokuratura nic nie zrobiła jak firma istniała tylko że z siedzibą w Rzeszowie.
To już przegrana sprawa, no chyba że chcecie się pokazać w TV ;) napiszcie kiedy będzie transmisja bym mógł Was pooglądać i się pośmiać
MOCARZ 2017-09-07 15:23
A co z tymi nowymi miejscami w pracy w Hucisku? Jak ostatnio gadałem z Połą to mówił że sołtys dał już zgodę na budowę, woda ma być z rzeki a MP4 już się demontuje
Olee 2017-09-07 17:18
Dlaczego wypisujesz głupoty firma nie została jeszcze zlikwidowana. Siedź na czterech literach przed telewizorem sprawdzaj stan konta i czekaj aż będzie przelew i transmisja ze spotkania . Inni zrobią wszystko za Ciebie a Ty dalej będziesz głupoty wypisywal i rozsiewal plotki. Powodzenia
2
Były Pracownik 2017-09-07 17:48
Nie muszę sprawdzać stanu konta bo w tym tygodniu dostałem zaległe pieniądze i temat z Solali mam zakończony, teraz siedzę na czterech literach przed TV z zimnym browarkiem i cisza o Was. No wiem niektóre osoby nie mogą się pogodzić z faktem że Solali już nie ma lub wkrótce nie będzie
To co miałem zrobić to zrobiłem i teraz się śmieje...
Pozdrawiam i powodzenia Wam życzę
2
komess 2017-09-07 21:09
Nie rozumiem po co te wszystkie wpisy napis "arbeit mecht frei" został zdjęty pół roku temu zostaliście uwolnieni, nie musicie już tam robić za te głodowe stawki, zakładu już nie ma. Bezrobocia na żywcu też po kiego h... ta tv, likwidator żeby to zlikwidować to musi was w końcu spłacić, tak więc sfrustrowane nieroby do roboty budować V RP
....................... 2017-09-08 19:06
Jakies nowe informacje po wczorajszym spotkaniu?
lllllllllllllllllll 2017-09-09 12:47
Kim jest pola i macierewicz? konkretnie pisz a nie bzdury jakies.
P 2017-09-09 13:35
Dostaliscie pieniądze za kwiecień???Wszyscy??????kto jeszcze niedostał??? PISZCIE.....
Marta 2017-09-10 10:22
Wcześniej zamieszczałam posty i dopytywałam o warunki pracy w Żywieckie Zakłady Papiernicze Solali SA, jednak nikt nie odniósł się do moich pytań. Główna dyskusja forum też odbiega od jego głównego celu czyli poznania obiektywnych opinii nt. zakładu. @Wojtek z Ciśca, dla niewtajemniczonych w sprawy firmy, naprawdę nie wiadomo o co chodzi.
Wojciech 2017-09-10 12:27
Ten pierwszy to ty anonimowy baranie a ten drugi to szef mon
P 2017-09-11 06:21
Ludzie dostaliscie pieniądze za kwiecien wszyscy????kto jeszcze niedostał???piszcie.....bo ja jeszcze niedostalem
asd 2017-09-11 12:13
Baran to jest z Ciebie, roboty sie chwyc zamiast brednie na necie pisac, nie masz nic do powiedzenia to milcz! a nie pisz bzdury! Zamiast wypisywac de.bi.lizmy napisalibyscie konkretnie jaki jest obraz sytualcji, co sie dzieje na zakladzie, jakie sa jego losy itd.

RZETELNA INFORMACJA NIE BZDURY!

3
Wojciech 2017-09-11 13:21
W ten czwartek o 10.00 ma się odbyć na głównym placu obok magazynu celulozy XXV Międzynarodowy Kongres Świadków Jehowy na którym likwidator ma się wypowiedzieć jakie będą dalsze losy zakładu.
asd 2017-09-11 15:35
dalej se jaja robisz?

Pisz konkretnie a nie brednie! Jest spotkanie to w jakiej sprawie, BEDE!
xXx 2017-09-11 18:48
A co chcesz wiedzieć? Zakład już stoi ponad 7m-c
Ludzie nie mają wypłacanych pieniędzy,
Zarząd ma ludzi w du*pie dobrze jedynie mają Ci co dobrze żyją z Likwidatorem i z Boczkiem bo robią na lewo w papierni po cichu, ten zakład to dno a ludzie dalej chcą wrócić do pracy Żenada...
Ja już nie jestem związany z Solali i sie cieszę, teraz to może się narobie ale też zarobie a nie to co w Solali przy dobrych wiatrach 1,950pln.
Niech też inne osoby się wypowiedzią bo co to jest jedna opinia na ponad 200osob ktore tam pracowały i PRACUJĄ DALEJ;)
Hania 2017-09-11 21:37
A ty sie cepie naucz liczyć bo zakład stoi niecałe pół roku a zarządu nie ma od roku tylko jest likwidator, i zostaw tego Boczka w spokoju na pewno też lizałeś mu tyłek ty nędzny opierdalaczu z ZPP
asd 2017-09-11 22:30
To w koncu jest jakies spotkanie czy nie?
asd 2017-09-12 11:55
pomocni jak zwykle, no ale czego mozna wymagac od prostakow z tego zakladu, nie zapomne jak ja je.balem a co niektorzy siedzieli, pili piwo palili papierosa i sie ze mnie smiali! Teraz tacy jak ja smieja sie z was!!!

Pozdro i dzieki za nieudzielenie odpowiedzi
1
Adam 2017-09-13 15:31
Przechodziłem właśnie koło Solali i jakaś firma rozkłada namiot i scenę na placu, to jest w końcu to jutro spotkanie? Będzie likwidator?
psb 2017-09-13 18:30
Ja jechalem tam w poniedzialek i na placu wzmozony ruch ludzi (jacys obcy), osobowki tez tam byly jakies w srodku na zywieckich numerach
Były 2017-09-15 19:25
KTO JESZCZE NIE DOSTAŁ PIENIĘDZY ZA KWIECIEŃ..?LUDZIE PISZECIE ...BO TO BARDZO WAŻNE........,
ddd 2017-09-15 20:41
Ja też nie dostałem kasy za kwiecień
Były 2017-09-16 06:20
Niewiesz czemu??a ile ludzi jeszcze niedostało??
Pracownik 2017-09-16 07:27
P.Wysockiemu pieniędzy brakuje musi znów maszyny sprzedać...
To jest tak że bank dostanie 15,050zł i wypłaty są robione według listy banku czyli wypłatę za kwiecień dostanie 10 pierwszych osób z tej listy co nie dostali jeszcze za kwiecień. Czyli Ty możesz dostać na następnym zastrzyku gotowki albo czekać dalej w zależności ktory/a jesteś na liście.
Dtv 2017-09-17 09:13
Taaa maszyny sprzedać, zwłaszcza że już prawie wszystko sprzedane/rozkradzione hale już prawie oczyszczone i puste
Byly 2017-09-17 14:23
No tak,to juz reszta tych ludzi nie dostanie pieniedzy,no bo jak i skąd?Jak Myślicie????...
Dtv 2017-09-17 16:53
Ja wiem jedno, że zakładu zlikwidować nie mogą bez uregulowania zobowiązań w obec nas i innych.
bylo 2017-09-17 19:55
Mi wydaje sie ze te maszyny i wszystko jakos na lewo poszlo i moze ktos gdzies zrobi produkcje i ta produkcja ludzi beda splacac
T 2017-09-20 12:15
jaki tu spokój na na na na, nikt tu nie pisze na na na na................................
Pracownik 2017-09-21 20:37
Co ma honor do wiatraka? :)
Ania 2017-09-21 22:01
Ktoś napisał dziś na elewacji instalbudu i przy portierni białą farbą " Boczek to złodziej " ciekawe komu się chciało
byly pracownik 2017-09-22 19:08
Ta a swistak siedzi i zawija... Codziennie jade kolo zakladu i nic takiego nie mialo miejsca, nie siej!
Tic ta 2017-09-22 20:35
Pewno portier napisał on najlepiej wie co się tam dzieje :)
Pracownik 2017-09-22 21:55
Dobra zostawcie już tego gościa w spokoju wiadomo że chałpe wybudował za pieniądze z papierni ale był przy korycie i sie mu należało a co z typami pokroju sierściuch co nabrali miliony i auwidersen.... Gdzie k..wa nasze wypłaty, kiedy reszta przelewów?????
anonimowy 2017-09-23 10:12
caly tydzien wywoza z zakladu, kreci sie tam firma TRANS LOGISTIK
Były 2017-09-23 16:31
Ludzie gdzie reszta wypłat za kwiecień?????sku......yny czemu nam nie przelali??
Pracownik 2017-09-23 19:03
Bo maja Was już w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] I się z Was śmieją!!
Taka prawda...
Marta 2017-09-26 08:58
@Były czyli obecnie nadal jest problem z wypłacaniem zaległych wynagrodzeń? Jak obecnie jest rozwiązywana ta sytuacja? Czy widać jakieś możliwości rozwiązania tego problemu?
Były 2017-09-26 17:58
Kasy nie ma, władze zakładu nie kontaktują się z tej sprawie z pracownikami, nikt nic nie wie oficjalnie przynajmniej ja nie wiem bo wiem że tam płoty między ludźmi chodzą
ulka 2017-10-05 00:36
Ktoś już oddał do komornika sprawę?Czy jest szansa na jakiś grosz?
czlowiek 2017-10-07 11:57
Szansa na grosz jest zawsze, boczek juz wyslal ekipe w swiat w poszukiwaniu zlota, narazie szukaja w woj. dolnoslaskim, jak tylko znajda zloto to beda placic
Były 2017-10-07 14:16
Pan Boczek to oszust,pasożyt,oby w Polsce bylo takich ludzi jak najmniej,
5
tralala 2017-10-07 22:57
Przeciez Miek*isz i Ca*puta to zlodzieje, to przeciez przez nich solali zbankrutowalo - powtarzaliscie do do upadlego lizac [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] boc*zkowi a teraz u nich pracujecie? Na prawde chonoru nie macie!!! A z calym szacunkiem dla Mieki*sza i Cap*uty ale rozumu chyba nie mieli biorac was do roboty!

O Mi*ekiszu nawet obecny likwidator przed dziennikarzami wypowiadal sie w ten sam sposob!
4
pracownik 2017-10-13 22:27
dalej kreca lody? czy juz zwineli interes?
Zostaw swoją opinię o Żywieckie Zakłady Papiernicze Solali SA - Żywiec
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Żywieckie Zakłady Papiernicze Solali SA