logo CCC

CCC

Warszawa

Opinie o CCC

anonim 2009-03-11 23:00:38
w jedny z cccków w Warszawie szefowa pobiera od pracownikow na koniec miesiąca po 50 zl niby że na straty, bez pokwitowania, chyba do swojej kieszeni ,(usunięte przez administratora)
maja 2009-03-11 23:34:16
dzieki za informacje warto wiedziec
lalkazwawy 2009-09-01 07:18:15
Pracowałam w ich sklepie w warszawskiej Arkadii. Nie dosyć, że okazało się, że płacą mi 5zł 4 gr za godz. to jeszcze w dalszym ciągu tej "kasy" nie zobaczyłam. Będzie tak już ze dwa miesiące, jeśli mi zapłacą to oczywiście nieomieszkam napisać:)
anonim 2010-10-22 18:08:16
KATEGORYCZNIE NIE PRACOWAĆ W TEJ FIRMIE - OSZUŚCI I JESZCZE RAZ OSZUŚCI
Bucinnio 2013-06-18 20:13:10
anonim - 2013-05-25 14:47:28

No nie wierzę, żeby płacili 5zł 4 gr w CCC (przecież to duża znana firma), a zwłaszcza w warszawskiej Arkadii! Zweryfikuje ktoś jeszcze ta stawkę za godzinę i napisze parę słów o pracy, będę wdzięczna, pozdrawiam.
chyba trzeba mieć poprawkę na takie wpisy...no bo kto normalny pracuje 2 miechy nie widząc zapłaty?chyba jakiś ćwokson z pażmiechów...
1
Jowita 2013-09-07 08:27:23
w ccc pracuje sie za najnizsza krajową niby są jeszcze premie których nikt nie zobaczy bo jesli nie obciążą za braki na remanencie to co innego wymyślą
hehe 2013-09-07 08:30:34
to nie staż tyle płacą na umowe zlecenie kolega tam miesiac pracował za podobną kase
Jowita 2013-09-11 15:27:40
anonim - 2013-09-11 12:31:42

Jowita, to znaczy, że CCC obarcza za straty pracowników? Przecież to rola ochrony łapać złodziei, są bramki i tym podobne.
żeby chociaz te bramki działały :-)
Jowita 2013-09-14 12:06:21
po remanenecie u nas zabrali premie tylko dwóm osobom bo pracowały dłuzej niz pół roku reszta była świerza więc nie mogli ich obciążyć jest duza rotacja w miesiącu na 11 zatrudnionych srednio 5-6 osób odchodzi gdy zobaczy pensję i przychodza nowi :-) tu kto nie przyjdzie to od razu szuka nowej pracy zresztą ja też a bramki nie piszczą podobno od początku odkąd sklep istnieje
były pracownik 2013-09-18 15:44:01
anonim - 2013-09-11 18:21:52

Jowita, no już bez przesady, czasami piszczą... No, ale nie odpowiedziałaś, czy odbijają straty na pensji pracowników, czy coś w tym stylu? Bo ccc to znana marka, to powinni dbać o dobre imię.
dobre imię ccc? - to żart jakiś? poczytaj na money-u chyba o ccc :-) i na innych forach
taka prawda 2013-09-30 21:11:06
za brak usmiechu za zły ubiór w sumie za byle co jak tajemniczy napisze - to lecisz mało tego co róż trzeba w nocy pracowac bo brakuje ludzi przychodzi dostawa i dymasz nocke a potem moze pozwolą ci odebrać te godziny bo żeby zapłacić nadgodziny to sie nie kwapią a jakis zastępca prezesa w TVN -ie mówi ze ludzie nie narzekają i jest dużo podań o prace i co z tego jak kazdy pracuje miesiac dwa i ucieka bo o gorzej płatna pracę to w tym kraju trudno a regionalny tez ma to gdzies salony nie mają kierowników po 2-3 miechy jeden kierownik na dwa salony robi myslisz ze ma premie za to albo coś? guzik bajzel jakich mało wysługuja sie zwykłymi sprzedawcami jakby coś to są odpowiedzialni a nawet dodatku funkcyjnego nie dostaja
ElMacabra 2014-02-04 10:52:51
Jak świat stary tak bzdurnych opinii to ja dawno nie czytałam -.-
To że biorą po 50 zł za straty jest chyba lepsze niż jak mają zabierać z pensji znacznie więcej. (czasem straty sięgają 20000 a nawet więcej) Na premie od sprzedaży nie ma co się za bardzo nastawiać bo to psie pieniądze. To czy są czy ich nie ma niewiele zmienia.
Nawet nie wiecie co niektórzy ludzie robią żeby ukraść głupie buty. Czasem jak by się człowiek nie starał to nie da się wyłapać każdego złodzieja a ktoś za to konsekwencje ponieść musi. Pracownice są uśmiechnięte chociaż po całym dniu pracy każdemu spada poziom euforii.
Każdy zawód ma swoje plusy i minusy. Więc sory ale nie pojmuje o co ten cały ból (usunięte przez administratora). Jak się nie chce pracować tylko się od początku liczy na kwiatki i podziękowania za pojawienie się w pracy to sory ale dajcie pracować tym którzy tej kasy naprawdę potrzebują. Nikt się z nie będzie użerać z darmozjadami. Ot tyle w temacie... Jak na sieciówke to jest to bardzo dobry sklep. Trzeba być odpornym psychicznie bo klienci potrafią dać popalić :P
1
pink_m 2014-02-28 14:10:43
Wiesz co dziewczyno ja pracowałam w tej firmie 3 lata (sklep w Warszawie) i też oczekiwano ode mnie składania się na braki. Pracowałam na początku na 3/4 potem na cały etat - psie pieniądze oczywiście, ale wówczas nie mogłam zmienić pracy dlatego trwałam w tej grotesce. Mówisz, że ludzie kradną i że powinnam się składać na braki, czyli nie dość że ta firma wykorzystuje pracownika do granic możliwości to jeszcze mam sponsorować złodzieja, który ukradł obuwie, ze swojej pensji?, która i tak jest pożal się boże jak na takie oczekiwania ze strony firmy. Byłam na swoim sklepie kierownikiem zmiany i jako jedyna uczciwie wpisywałam braki w mailach do RKS, a reszta trzęsła tylko portkami na samą myśl o naszym RKS, panie T.N. A co do złodziejstwa to nie dziwie się nie kradną skoro od pracownika wymaga się żeby wręcz tańczył i śpiewał przy każdym kliencie, najlepiej powinien wszystkich w tym samym czasie obsługiwać idealnie, również w tym samym czasie powinien przyjąć dostawę np. 50-60 wielkich kartonów zbiorczych (takie dostawy są przed rozpoczęciem sezonu), następnie wszystko powkładać w regały na sklepie w odpowiedniej kolejności,bo instrukcja VM (na wszystko czas do 15) - oczywiście cały czas klient najważniejszy. W międzyczasie oczywiście musisz być ochroniarzem i detektywem sklepowym, bo potem odpowiadasz za braki. I to wszystko za 1180 zł miesięcznie (tyle średnio zarabiają cało etatowcy). A jeśli jeszcze jesteś kierownikiem zmiany to na bieżąco odpowiadaj na maile, telefony i wypełniaj RESa. I to wszystko przy łącznie trzech osobach (łącznie z kierownikiem zmiany) z personelu na sklepie. Wiadomo nikt nie chce żeby kradli w jego pracy, ale jak się robi z pracownika, który i tak ma wiele na głowie jeszcze ochroniarza, ciecia i sprzątaczkę (wszystko w jednym czasie) to ja się nie dziwie, że kradną. Wiele rzeczy jeszcze mogłabym powiedzieć o tej pracy i tej firmie, więc nie mydl dziewczyno oczu innym, że wystarczy sumienie pracować a wtedy firma Cię nagrodzi. Nie bez powodu ludzie nie chcą tam pracować.
2
frajer 2014-04-16 12:49:12
Trzeba dodać, że ludzie w tej firmie latami pracują za minimalne stawki na pół etatu z dopracowaniem do 3/4 etatu lub na 3/4 etatu z dopracowaniem do etatu. Więc można się zdziwić na bezrobotnym bo zarobki nie wystarczą by mieć zasiłek! Chorobowe i macierzyński też płacą od faktycznej podstawy więc z głodu można zdechnąć. Etaty dostają funkcyjni. Teoretycznie. Bo zamiast starszych sprzedawców mających pensje 1800 – 2000 brutto te same obowiązki wykonują sprzedawcy zmuszani przez kierowników. O prawdziwym awansie mogą pomarzyć dygając 7 dni w tygodniu na zmiany za 1300 zł netto z premiami. I faktycznie, po każdej inwenturze przez parę miesięcy ludzie z premii dostają 9, 90 netto bo ok. 100zł zabierają za kradzieże na sklepie. Tyle, że zatrudnienie na sklep jest minimalne i nie ma komu tych butów pilnować. A jak się podpisuje umowę to mówią, że wypracowane premie sprzedażowe będą wypłacać. Taaaa, sobie, w centrali za okradanie frajerów. A wypłacanie premii za dużą sprzedaż kierownikom regionalnym a nie tym, co w sklepach w dzień i w nocy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z kartonami to ku...two.
O przepisach prawa pracy: normach dobowych, dodatkach nocnych można zapomnieć. W każdym sklepie są 2 listy obecności. Spytajcie po co? ….
4
Amelia 2014-06-02 22:07:54
CCC jak każde inne. Pensja 3/4 etatu 1350 brutto czyli 1007 zł na rękę.
Żal !!! jak przeżyć za to nie mam pojęcia , ale są osoby, które w tym siedzą po 4-5 lat lecz na pełnym etacie i mają ok 1500 netto około. Osoby zatrudnione na 3/4 etatu w okresie letnim wakacyjnym mogą dorobić więcej a raczej nie maja wyjścia bo pracują za tych co są na urlopie i ich etat jest wtedy cały praktycznie. Lecz to jest liczone jak zwykła godzina czyli stawka normalna.
Pracownik jeśli nie jest na urlopie musi być obecny na inwentaryzacji godziny nocne i ma płacone 5 zł/h żal !!!!!! (ewent powrót we własnym zakresie)
(usunięte przez administratora)
3
Amelia 2014-06-02 22:12:12
Dodatkowo CCC Złote tarasy Arkadia mają prace na nocki czasem. W czasie dnia centrum nie pozwala na robienie dostaw i wykładanie towaru.
1
anonim 2014-07-20 22:46:24
Taa, jasne za nocki wyższe stawki. Prawda jest taka, że nocki i inwentaryzacje nocne w ccc są płatne 5zł za godzinę bo pracujesz na umowę zlecenie, a nie wliczają się do grafiku ;/
2
Nieznany! 2014-09-15 13:06:43
Ja chciał bym dodać coś od siebie, a mianowicie to, że podczas rozmowy kwalifikacyjnej kierownik, zastępca kierownika zawsze informuje o wynagrodzeniu miesięcznym i o wszystkich premiach... Więc jeśli macie zamiar czytać takie głupoty i wierzyć w to co ludzie tu piszą to powodzenia życzę...
1
ola 2014-09-22 19:15:27
od niedawna rozpoczęłam pracę w CCC, początkowo się ucieszyłam że dostałam pracę w silnie ustabilizowanej firmie. Możliwości awansu, premie... wszystko brzmi super. w efekcie praca jest śmieszna. Umowa jako kasjer/sprzedawca, kasy nawet nie dotykałam.... odgórnie firma zakłada że każda osoba wchodząca do sklepu to.... ZŁODZIEJ , klientem staje się dopiero wtedy jeśli podchodzi do kasy. moja funkcja polega na pilnowaniu 'złodziei' a nie pomocy klientom przy wyborze obuwia. Pieniądze są marne i to bardzo. umowa 3/4 etatu, nie dostaje nawet 1000zł wymagania ogromne, premi 0 bo kiepsko pilnujemy złodziei. Mam nadzieje że długo tam nie popracuję !!
1
gosia 2014-10-16 19:36:56
narzekacie że mało płacą w ccc ale jak praca taka płaca idźcie do biedronki tam wam zapłacą 1800 tylko tez będziecie narzekać że za ciężko. Pracowałam przez 2 lata i wiedziałam na jakie pieniądze się godzę atmosfera była ok kierownik super RKS też spoko można było się ze wszystkim dogadać myślę że jak wrócę z zagranicy i będę szukać pracy na pewno zapukam do ccc
1
M 2014-12-02 01:54:59
Uwaga na "Pracę w CCC" Robisz tam za ochronę, kamery, bramki, Sprzedawce, Sprzątaczkę, i czasem za kierownika, bo akurat kierowniczka musi miec wolne bo nie może pracować a drugiej za to się nie chcę i tak zostajesz wrobiony w rolę kierownika za te marne grosze. Kamery oraz bramki to atrapy. Kamery służą za straszaka na pracowników, dostajesz zjeby kiedy buty ci zginą bo nie byłeś/aś wstanie upilnować całego narodu... Pensja to 1000zł netto a 3/4 etatu a o premiach zapomnijcie... za cały etat bierze się marne 1200zł netto... Katastrofa
2
Nowa 2014-12-08 21:21:10
Dziewczyny a czy miałyście taką sytuacje, że NIE WOLNO mieć Wam telefonu komórkowego przy sobie? No i pytanie co jeśli nie podpisze oświadczenia odnośnie zgody na nocki, dodatkowe godziny mając dziecko do lat 4 ??!!!
1
Zuzia 2015-01-08 23:46:16
Własnie koncze okres próbny, pracy szczerze nienawidzę , umowy na pewno nie przedłużę , na 3/4 etatu w Warszawie 1000 zł na rękę, wymagania jak większość tu pisze.. no nie za takie pieniądze, najśmieszniejsze są te uwagi, każdego dnia czytasz na swój temat zazwyczaj krytyczne komentarze pełne wykrzykników, no chyba,ze dobry wskaźnik na kasie nabijesz, tak to własnie człowiek daje z siebie wszystko i dostaje takie podziękowanie ( no mnie to nie motywuje do pracy, tym bardziej,że często wyjaśniam sprawe i jak się okazuje kierowniczka niechcący się myli jak ją pisze). Każdy tutaj ma inne podejście do życia i może dla niektórych 1000 zł to dobra stawka, ale w Wawie raczej ciężko za to wyżyć. Mnóstwo nieprzyjemnych sytuacji, których tu nie opisze,ale zapamietam chyba do końca życia . Polecam,ale dla ludzi, którzy dają sobie w kasze dmuchać i mają dobre nerwy. A i kochanym klientom co nie potrafią czytać smsów CCC ze zrozumieniem gratuluje, napewno kasjer napisał wam tego smsa, a w domu pewnie też robicie kupe na dywan i nie sprzątacie ...
3
kamiloo 2015-01-28 10:51:52
CCCC ? Pffffff
Szczerze odradzam pracowania w tym juz nie powiem czym ...
- Bramki nie dzialaja / nie ma
- nie ma ochroniarki/ochroniaza
- kamery - sa ustawione tylko na pracownikow , "czy dobrze pracuja" a wyjscia nie obejmuja
- z powyzszych powodow potrafia nawet "klienci" zlodzieje przyjsc cala rodzina i krasc !
I kto jest winny za kradzieze ? - PRACOWNIK !
I TO PRACOWNIKOWI KRADNA PENSJE I PREMIE
Bo "wedlug osob wazniejszych od zwyklego robola to pracownicy maja latac po calym sklepie i ukladac towar caly dzien i w tym czasie maja pilnowac wyjscia "

Sprawujesz sie znakomicie w pracy ? I c**j z tego kierowniczka i tak napisze ci naganne zachowanie i pelno klamstw na twoj temat

Upomnisz sie by dali ci pelna wyplate lub bedziesz czepiac sie o to ze kierowniczka zle wypisuje przepracowane godziny zmniejszajac twoja o polowe - zwolnienie dyscyplinarne za : " caloksztalt ".

I wiele (ogrom) zlych i nie przyjemnych sytuacji na sklepie
Szkoda pisac dalej ale naprawde nie radze wdepnac w te gucio
i omijac ccc szerokim lukiem.
4
panpracownik 2015-03-23 20:48:31
okropna praca, pracowałem 5 dni i odszedłem i ile zaplacili 5 zł za godzine. śmieszne, do tego caly czas na nogach zero gadania, stania caly czas chodzic, bramki nie dzialaja, starsi pracownicy caly czas cie pilnuja zebys nie stał, nie gadał na zaplecze nie chodzil a sami bez przewry gadają stoją opaci o półkę i co 5 min latają na zaplecze.
1
sars 2015-04-10 08:06:55
Jednego nie rozumiem. Wszyscy narzekają, że jest źle, tragicznie i ogólnie do d..., ale dlaczego nikt z tym nic nie robi? W czasach kiedy kamerki i dyktafony maja miniaturowe rozmiary zbieranie dowodów na wykorzystywanie pracownika jest banalnie proste. I nawet jeśli ktoś nie chce iść z tym do sądu (bo wiadomo wygrywają tylko Ci co maja kasę)to wystarczy wrzucić takie dowody na you tube czy innym serwerze najlepiej zagranicznym i na pewno zrobi się szum. Tylko, że to jest właśnie domena Polaków - narzekać narzekać i jeszcze raz narzekać ale nic z tym nie zrobić. Po prostu zaczynamy mieć bardzo mało obrotne i mniej inteligentne społeczeństwo, które na wszystko się zgodzi.
1
M.M. 2015-04-18 03:21:28
Praca w CCC to tragedia... Pracowałem tam przez 7 miesięcy, brak prawdziwych kamer, brak bramek, te które są to są atrapy, pełno złodziej, musisz robić za ochronę, sprzedawcę, sprzątaczkę, płaca na 3/4 etatu to 1007zł na cały najniższa średnia krajowa, kpina... wymagania mają takie jak by płacili 2000 zł na rękę... Nie polecam tej pracy =, najgorszy pracodawca, Dariusz Miłek założyciel tej spółki obraca Miliardami... Złodziej Jebany!
3
pracownik 2015-04-21 10:31:41
W chwili obecnej jestem pracownikiem CCC. pracuje tam od 6 miesięcy. Nie wiem chyba trafiłam po prostu na lepszy salon niż Wasze. Pracuję na 3/4 etatu i nigdy nie dostałam wypłaty mniejszej niż 1150 zł. Jeżeli wypracowałyśmy plan z górką to z wszystkimi premiami zdarzyło się i 1500 zł netto (zaznaczam że na 3/4 etatu. Każda nadgodzina która wychodzi poza grafik jest płacona do dodatkowo i nie jest to 5 zł tylko kwota sporo wyższa. Ludzie bardzo fajni, kierowniczki owszem wymagające ale ludzkie, pożartują, zagadają. Owszem praca ciężka nie ukrywam, wszystko co piszecie o dostawach, klientach, złodziejach standardach układania i obsługi to prawda. Jak dla mnie praca nie jest aż tak zła jak większość opisuje.
1
NoNo 2015-06-16 09:59:51
daria: nie żartuj. Kiedyś były karty dla pracowników -30%. Odkąd tam pracuje to nie ma żadnych kart i zniżek dla pracowników. Buty kupuję jak każdy klient gdy są obniżki. Ale najczęściej buty do pracy kupuję nie w CCC bo mnie nie stać na buty z CCC pracując w CCC. Ironia losu. Ostatnio "rzucili" karty -20% aby porozdawać firmom. Łaska, jak za chwilę będzie -30 czy -40 dla wszystkich.

pracownik: nie wiem o jakie kwocie sporo wyższej piszesz ze nadgodziny poza grafik. Nic takiego nie ma. Jeżeli mam do przerobienia 120 godzin, a przerobię 140 to za te 20 godzin mam zapłacone dokładnie identyczną stawkę jak za te "etatowe".
apola 2015-06-19 16:25:13
Kpina i żenada, wyzysk i nic więcej. Nie wiem po co zatrudniają osoby na 3/4 etatu skoro i tak wszyscy robią cały etet, nie mówiąc już o śmiesznie niskiej pensji i uzupełnianiu braków z kradzieży z tejże niskiej pensji. Oczywiście traktowanie nowo przyjętych osób to już kompletna porażka, o 7 rano większość ekipy siedzi z kawką a świeżaki wykonują wymyślone przez kierowniczkę zadania które w większości są niepotrzebne i wymyślone tylko po to żeby się czymś zająć. A bałagan panuje taki, że nie sposób odnaleźć prawidłową parę, a co powiedzieć klientowi kiedy np na sklepie jest tylko jeden but z danego rozmiaru - drugi przepadł. Absurd i śmiech. Nic więcej nie można powiedzieć o pracy tam.
6
taaak racja 2015-10-12 13:31:05
Pracowałąm 4 miesiace w warszawie w ccc , dokladnie jestes tam od pilnowania klientow , czyli ochroniarzem , sprzątaczką a czasem kierownikiem jak jej nie ma . Pracowałąm na 3/4 etatu , czyli 6 godzin (powinnam pracowac ale niestety pracouje po 8 ) weekend pracujący ,zadnych znizek dla pracownika nie ma , moja stawka za miesiac wynosi 1050 zł....bardzo malo..
1
rosa 2015-10-19 18:09:26
solidny pracodawca pracuję pow 10 lat i mam zaciesza jak dostanę 1300, jestem bardzo sfrustrowana jak słyszę że firmy mają imprezy integracyjne, ze inne firmy po okr. próbnym płacą 2000tys, a ja muszę pisać podanie o przyznanie marnej kasy po przepracowaniu 10lat i ja muszę tego pilnować bo kierownik ma to gdzieś.
KTO przyznaje wyróżnienie takiej firmie, bo kryteria nie są spełnione FAŁSZ OBŁUDA KŁAMSTWA
3
Dżeki 2015-12-05 12:23:39
Pracuję od lipca w jednym z stołecznych salonów i czytam sobie te komentarze i porównuję, bo zanim zaaplikowałem do ccc również chciałem się dowiedzieć jak najwięcej o moim przyszłym pracodawcy. Teraz z perspektywy czasu mogę powiedzieć, że większość komentarzy opisuje rzeczywistość ale też wiele to po prostu narzekanie rozleniwionych niedojrzałych dzieciaków, którym się wydaje, że ktoś im zapłaci 2500 PLN na rękę tylko za to, że sobie stoją. A teraz po kolei:
-narzekacie, że nie puszczają Was na kasę na okresie próbnym. To nie jest kasa w KFC. Tutaj stojący na kasie musi ogarniać zwroty, reklamacje, formularze, wprowadzać dostawy do sys. A Wam się wydaje, że to tylko skanowanie towaru i wydawanie reszty. Bzdura. A to wszystko ociera się o bycie matematykiem i programistą w jednym.
Dwa - bramki - owszem bramki to atrapy i ubolewam ale niestety nie klipsujemy juz towaru bo klienci się skarżyli że klipsy niszczą buty. Gdyby ode mnie to zależało to na każdej sznurówce byłyby po trzy klipsy i nadajnik GPS. Kolejna rzecz - kamery - są ustawione na salon tam gdzie jest towar. Po co kamery na wyjście skoro jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ma buty pod kurtką to i tak nic nie będzie widać?? Następna sprawa - praca generalnie jest nudna. Stoisz cały dzień na nogach ale czasem jest zapierdziel zwłaszcza jak wyskoczy promocja, duża dostawa i akurat kogoś z pracowników nie ma. No to wtedy trzeba i układać i robić dostawę i pilnować czy nie kradną i jeszcze ludziom pomagać i butów im szukać. Niestety. Zadajcie sobie pytanie - ile byście byli w stanie zapłacić komuś tylko za to, że spędza czas w miejscu, które mu wskażecie. Bo są takie dni, że praca w tej firmie tak wygląda. A atmosfera jest spoko, z kierownikiem też można się dogadać.Ludzie nie wierzcie we wszystko co wyczytacie w komentarzach.
1
mmm 2016-01-03 17:41:11
pracowałam w ccc w Warszawie rok temu na 3/4 etatu. nie wspominam tej pracy dobrze. nie zdarzyło się ani razu,żeby po zamknięciu salonu wyjść punktualnie z pracy- czasem byłam w niej nawet 2 godziny dłużej, chociaż praca wykonywana po zamknięciu nie zawsze była potrzebna- przekładanie kartonów, dokładanie towaru- spokojnie można było część tych zajęć zrobić rano, kiedy przez godzinę lub półtorej chodziło się w tą i z powrotem wykonując polecenia kierownika- np. czyszczenie czystego i wiązanie sznurowadeł w butach na ekspozycji.praca w 90% czasu polega na staniu- przez co po 2 tygodniach bolały mnie plecy i pstrykało w kolanach. często miałam zmiany po 14 godzin, po których siedziałam kolejną przekładając kartony. oczywiście w ten sposób wyrabiałam grubo ponad 3/4 etatu a nawet ponad pełen etat - co w pensji przełożyło się na dodatkowe 50 zł (!), bo za skradzione buty potrącali z naszej wypłaty. nieklarowny był również czas wpisywania godzin- robił to kierownik, ale co sobie wpisywał, nie wiadomo. uciekłam po półtorej miesiąca, kiedy mimo, że miałam 41 stopni gorączki nie wypuszczono mnie z pracy, pod groźbą zwolnienia dyscyplinarnego, na które się zgodziłam- kierownik przede mną uciekał po sklepie udając, że mnie nie słyszy. z perspektywy czasu bardzo żałuje, że nie wyszłam z pracy- to był zwykły mobbing. nie polecam- pracowałam w kilku miejscach i wiem, że w Warszawie można znaleźć dużo lepszą pracę, za lepsze pieniądze i nie tak męczącą fizycznie i psychicznie(!). a, określenie 'elastyczny grafik' to jakaś farsa.
4
KierownikM 2016-02-28 18:37:32
Pracuję w CCC od ponad 5 lat - zaczynałam jako sprzedawca, obecnie jestem na stanowisku kierowniczym. Zarobki ok. 3000 brutto plus 30% premii sprzedażowej, co miesiąc - jeśli plan jest wyrobiony oraz 50% premii co pół roku. Dodatkowe bonifikaty w postaci bonów na święta, paczek dla dzieci, zniżek pracowniczych. Prowadzone są również konkursy wewnętrzne, gdzie można wygrać dodatkowe bony pieniężne, nagrody dla zespołu w postaci sprzętu elektronicznego czy kwity na obuwie i torebki. Trzeba tylko chcieć i dobrze dopasować sobie zespół. Jestem osobą po studiach, pracę w CCC zaczęłam na drugim roku (studiowałam dziennie - początkowo dwa kierunki). Decyzji o związaniu się z tym pracodawcą nie żałuję. Jednak tak jak już wspomniałam trzeba chcieć pracować, rozwijać się i przestrzegać pewnych reguł. Nic nie jest za darmo. Natomiast większość opinii na forach to jakieś bajki, a jeżeli faktycznie w waszych zespołach pojawia się coś takiego jak mobing, to nie rozumiem dlaczego nikt nie zgłosił tego na skrzynkę kontaktową usmiech.gif Życzę wszystkim wytrwałości usmiech.gif
ccc 2016-05-07 18:18:57
U nas nocki nie były płatne tylko obowiązkowe a jak nie przyszłaś to zwolnienie
Markus Aurelius 2016-06-22 13:04:17
Chcąc nie chcąc stanowisko sprzedawcy butów zawsze będzie się kojarzyło ze Światem wg Bundych (Married with Children). Taki Al Bundy w wersji polskiej. Wątek zarobków opisywany powyżej, nawet pasuje.
1
Pracownik 2016-10-17 22:31:43
Post z 2014 a nic się nie zmienia .
Niestety zmieniły się czasy i człowiek nie szuka pracy a praca człowieka , jak widać CCC nie zmienia polityki co do pracowników .
2
Zażenowana 2016-10-24 21:48:13
Właśnie przeczytałam historię założyciela tej firmy , jeden z bogatszych ludzi w Polsce I z ciekawości sprawdzam opinie na temat pracy w jego imperium , żal, że tyle ludzi w Polsce marnuje swoje życie za nawet 1500 zl w takich warunkach jak tu opisujecie, niby trzeba sie cieszyc ze praca jest ale godnosc tez trzeba swoja mieć. Kocham Polske I nie rozumialam ze ludzie tak masowo wyjezdzaja za granice, sama mialam jak do tej pory szczescie do pracodawcow , ale jak tu czytam co sie wyprawia w sklepach w galeriach to juz sie nie dziwie. Zycze wszystkim , jesli nie macie noza na gardle , nie dawajcie sie odzierac z czlowieczenstwa w takich pracach. Nikogo to nie wzruszy ale moja noga w ccc nie stanie.
2
Obóz pracy 2016-11-29 22:58:17
Przed rozmową rekrutacyjną przeczytałam wszystkie komentarze na temat CCC większość negatywnych ale pomyślałam że są wyolbrzymione. Obecnie od pół roku w jednym z warszawskich salonów pracuje a raczej zapier.......( złożyłam już wypowiedzenie ) i powiem że wszystko co piszą inni to prawda. Pracujesz za marne grosze po 12 godz, za nocki nie płacą więcej , jak się nie upomnisz o przerwe to nie dostaniesz, grafik elastyczny - zapomnij nawet się nie zapytają czy masz jakieś prośby grafikowe, sprzedawca-kasjer hahahaha raczej sprzedawca-ochroniarz-sprzątaczka itp. Dużo można jeszcze wymieniać ale samych negatywnych rzeczy no i kierowniczki strasznie zadufane w sobie samolubne i olewające to co pracownik mówi. Jedyne co mnie spotkało miłego w tej firmie to reszta pracowników bo ekipe mamy zajefajną :) Jak najbardziej ODRADZAM prace w CCC no chyba że ktoś lubi być traktowany jak ostatnia [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] do podłogi więc jeżeli macie szacunek do siebie samego to nie pchajcie się w to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
Zostaw swoją opinię o CCC - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie CCC