brak logo

AIRON INVESTMENT

Bydgoszcz

Opinie o AIRON INVESTMENT

hans 2017-01-27 21:01
bzdura z Tym księgowaniem, najpierw Warszawa potem niby Bydgoszcz a co do czego przyjdzie to pewnie urząd pracy, kłamią wszyscy włącznie z M.M który zapewniał ze 27 to termin ostateczny na szczęście jego dni są policzone i mam nadzieje ze pozostałych figurantów również ,droga kadro wasz czas się kończy,auf Wiedersehen
5
Last Mohicans 2017-01-27 21:49
Jeśli fundusz ma wprowadzić program naprawczy to w pierwszej kolenjości powinien pozbyć sie osób odpowiedzialnych za to co stało sie z firmą. Starsi pracownicy pamietają ze nie zawsze było kolorowo ale ciagnelo to wszystko.Potem nastała era pana K i polecialy stanowiska dla znajomych jeden przez drugiego i kolesiostwo. Pan W. że by sie wykazać że jest potrzebny wprowadził takie regulacje w dokumentacji że proces produkcji wydłuzyj sie do tego stopnia ze jedno zlecenie po drugim przeciagalo sie w czasie. dział KJ rozsypał sie w miesiac bo nikomu nie zalezalo na zatrzymaniu KJtów .Jak ktos powie ze mu sie nie podoba to usłyszy odpowiedz to sie zwolnij. pewnie licza ze na to miejsce znajda lepszego i tanszego pracownika- przeliczyli sie. Dalej p. P osoba odpowiedzialna za zakup maszyn które stoją bo mineły sie z celem zakupy a do innej produkcji poprostu sie nie nadaja. i mozna by tak wyliczac dalej ale to nie o to chodzi. osoby ktore doprowadziły do tej sytuacji nie maja odwagi przyznac sie do błędów i zachowując resztki godnosci odejsc. Dziekuję
10
PressWild 2017-01-28 08:23
Program naprawczy musiałby ograniczyć się jedynie do wymiany ogromnej części personelu. Potencjał jest bardzo duży, mało która firma w okolicy może pochwalić się takimi mocami przerobowymi. Co do KJ to fakt że dyro przed duże W znacznie przyczynił się do obecnej sytuacji, tak samo jak dyrektor produkcji i techno(nie)logiczny. Marketing też słabo, najlepsi już dawno odeszli. Technolodzy same asy przestworzy a jeden większy fachowiec od drugiego. Na koniec załoga hali po tak długich okresach ściemy okradania i niepłacenia... sami odpowiedzcie sobie jak wygląda obecny robotnik... (taki który nie potrafił zmienić pracy przez kilka lat).
Airon postawił na maszyny mało popularne, trudne w obsłudze i programowaniu, na które nie ma w okolicy wiele wyszkolonego personelu. Są dwie drogi, albo bierzemy fachowców dbamy o nich i płacimy, albo zatrudniamy fryzjerów uczymy ich obsługi latami a oni i tak jak tylko nauczą się tu uciekają do konkurencji, jest jeszcze trzecia droga która podąża obecnie AI.
6
oncichy 2017-01-29 12:42
Po radykalnych zmianach i zwolnieniach bylych dyrektorow jakos powstal ale ta sama prawie zaloga tam byla co teraz w aironie te same madre glowy
3
reCAPCHA 2017-01-29 20:22
Mrówczyński odejdź- nikt cię tu nie chce za twoje kłamstwa
5
ciekawski 2017-02-03 19:22
Czy już wypłacili płace?
1
Dovve 2017-02-08 19:36
Grupo inwestycyjna czy wyrzucicie w końcu dyrektorów odpowiedzialnych za tą całą sytuacje? Czy z nimi chcecie restrukturyzować firmę?
4
Kumaty 2017-02-09 14:11
Których? ;)
3
Dd 2017-02-10 20:49
Ja nie wiem ludzie czemu wy tam jeszcze siedzicie mialem przyjemnosc pracowac tam rok temu przez 4 miesiace jako spawacz i powiem ze byla to najgorsza praca jaka widzialem. Kadra zarzadzajaca nie ma pojecia co wogole robi w tej firmie na czele z mrówa... jedna brygada robiaca pod gorke drugiej w przypadku spawalni .... kasa topiona w, bloto.... i wieczne sciemnianie ..... czy wy nie widzicie co tam sie dzieje ? Podejrzewam ze nie ma żadnego inwestora.... a wy wierzycie we wszystko co wam mowia zycze wam powodzenia.... w dalszej pracy w tej super firmie
6
Belf 2017-02-10 23:24
Panowie stare dyrektory jeszcze siedzą ?? Bo nie wiem czy CV składać.
2
edi 2017-02-10 23:30
Firma potrzebuje technologów, handlowców, kierowników i księgowych. Ci co są na tych stanowiskach nadają sie tylko do wymiany. A za działania na szkodę spółki są paragrafy, może nowy zarząd sie tym zajmie.
2
reCAPCHA 2017-02-12 10:14
Starzy jeszcze siedzą i podlizują się nowym jeszcze bardziej by ich oszczędzili...
3
Genek 2017-02-14 08:00
Panowie teraz mamy dyrektora FUGO z konina więc będzie gożej poczytajcie opinie. niewolnictwo za grosze
6
malaga 2017-02-16 17:18
Chętnie zatrudniłbym sie w aironie ale firmy nie stać na fachowców. Widocznie reklamacje i serwis bardziej sie oplaca
1
Elektrownia 2017-02-16 19:34
Firmie brak podstawowych maszyn, może i park mają wysokiej klasy ale nic nie robią kompleksowo. Aż nie chce mi się pytać o robotę tam. Jak odejdą debbile z kierownictwa to tam wróce
1
jaki? 2017-02-17 05:45
Ta firma jest już stracona! Za dużo złodzieji tam pracuje. Nic sie nigdy nie zmieni!
3
Ex 2017-02-19 09:42
Firma zlekceważyła przacowników do końca, skubią z karzdego ile sie da do puki Syndyk nie wpadnie i nie zamknie tego Cyrku. Na maszynach brak fachowców,ślusarnia powoli się rozpada, na spawalni kilku niewolników jeszcze ledwie utrzymóje produkcje,magazyn nie ma co robić, malarnia pod znakiem zapytania ? Reszta personelu czyli ( nie produktywni pracownicy) spacerują jak spacerowali od wypłaty do wypłaty,brak dosłownie podstawowego wyposażenia w firmie ,lekceważący stosunek dyrekcji w stosunku do pracowników , brak jakiego kolwiek socjalu i nie skończona ilość innych uchybień
Jeśli ktoś chce się tu zatrudnić to powinien uczciwie wiedzieć jakie tło tej wizualnie wspaniałej firmy jest ukryte za kulisami . Jeśli lubisz dreszcz emocji, stres ,pogardę,brak spokoju psychicznego ,i stabilizacji finansowej,oraz wieczną walkę o swoje prawa to coś dla ciebie .
Pozdrawiam Ex employer
6
Żywiec 2017-02-28 17:36
Jak długo jeszcze Ci nieudacznicy Mrówczyński, Wodziński i Piotrowski będą siedzieć w tej firmie ?
4
maria 2017-03-01 00:05
gdzie są moje piniądze? od dwuch miesięcy czekam na wypłatę? gdzie są pieniądze? czy ktoś mi jeszcze je wypłaci?
3
Obserwator 2017-03-01 08:05
Miejmy nadzieję, że nowy zarząd i właściciel zrobią porządek i wyprowadzą firmę na prostą. Zapotrzebowanie na rynku jest.
2
Zatroskany 2017-03-02 13:42
@Obserwator. Obyś miał rację. Zobacz jak zasuwa np. Laserstar z Torunia. Nie mają problemów z kasą , maszynami i zleceniami. Może warto do nich przesłać CV....
2
nikt 2017-03-05 16:13
mocne
Zaza 2017-03-08 20:03
Ciekawe czy nowy zarząd też oszuka pracowników
Obserwator 2017-03-09 07:36
Na razie czyszczą stary skład. Czy to uzdrowi? zobaczymy
Edi 2017-03-09 16:52
Kolego nikogo nie czyszczą Ci co mają negatywny wpływ na atmosferę w firmie nadal trzymają się stołków i ostro li [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nowym
4
Niemy 2017-03-20 18:27
Napisałbym coś!
Brak mi słów!
2
zwała 2017-03-25 12:21
ahahahaha zwała parodia pracuje tam kilka lat i cały czas zwala fachowcy jeden lepszy od drugiego ogólnie ide tam robie swoje i spieprzam jak najdalej nie jestem wykształcony ale jak patrze na te kierowniczyny i dyrektorzyny to czuje się profesorem no zwała na maxa więcej takich zakladow to zycie będzie piękniejsze tak trzymać chłopaki jedziemy dalej a jak się człowiek tam najara to idzie się posikac
Obserawtor 2017-03-25 13:34
Ej ludzie, ruszmy tę firmę do przodu zamiast tak narzekać - i to dotyczy wszystkich od góry do dołu. Koniunktura w przemyśle rośnie, zapotrzebowanie na towary i usługi też. To co potrzeba to mądrzy szefowie i dobre decyzje - wszystko inne jest na miejscu. Pozdrawiam.
6
Luki 2017-03-29 17:33
A jak na magazynie? Oferta pracy ciekawa
Zatroskany 2017-04-05 14:27
Cóż, konkurencja wypisuje głupoty i wieszczy upadek od dłuższego czasu. A tu jak na złość. Pensje na czas, zamówień coraz więcej. Niektórym widzę to nie w smak.
3
Zniechęcony 2017-04-07 23:29
Firma ściema.
Cwel beka 2017-04-09 09:09
A co sądzicie o skraw mechu? Może warto tam pogadać?
zyga 2017-05-17 19:41
Jeśli nowy prezes nie zrobi porządku z dyrekcją to firma leży i już się nie podniesie. W lipcu koniec Airona
szybko dochadzący 2017-05-19 11:11
tez słyszałem o lipcu i końcu firmy
1
Kusiciel 2017-05-20 15:25
Wodzińsky znów na jakieś szkolenia się wybrał- i nic z tego nie wynika byle by wyciągnąć kasę z firmy i jak go wywala to żeby mial papiery. To istna pijawka
5
byly pracownik 2017-05-20 22:51
To on jeszcze tam jest? Nikt go nie wywalil? Znów pewnie głęboko wszedl tak jak w poprzedników..
1
Elo 2017-05-23 19:20
A ja wam powiem wszystkim kazdy pracownik w tej firmie jest ru chany jak nie wiem co nie odprowadzaja zadnych podatkow nie oplacaja zusow nic mi rowniez nie oplacali naszczescie tylko przez 4 miesiace pracowalem tam w 2016 a dowiedzialem sie, tydzien temu przez przypadek w urzedzie miasta wiec ci co rpbia tam dlugo beda mieli [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie policzone lata....pozdrawiam
1
78 2017-05-23 21:52
Kolejna załoga odchodzi , bo nie potrafi ich zatrzymać dyrektorek. Nowy prezes też już został omotany przez tą wierchuszke
4
aktywny 2017-05-24 19:58
Ankiete zrobili i myślą co teraz nakłamać. Podobno system działa, jakość jest dobra, organizacja produkcji na najwyższym poziomie. To czemu jest jak jest skoro wszystko jest na cacy ?
1
FAQ 2017-05-25 21:18
chaos chaos chaos !
oprawca 2017-05-31 22:56
Walczcie o ludzi a nie fachowców puszczacie! I kogo myślicie że znajdziecie ?
newsy 2017-06-01 09:02
Zakompleksione dyrektorki K.W i M.M zamiast ratować firmę którą do upadłości doprowadzili bawią się w ściganie pracowników którzy nie mogą już na nich patrzeć. Pod koniec czerwca zarząd ma podjąć decyzję o zamknięciu nierentownej spółki a wtedy dyrektorki do pośredniaka ,chyba że już Arek obiecał w gwarancie koleją ciepłą posadkę i nic nierobienie .
4
f_r 2017-06-06 07:10
firma porażka.
dla Bydgoszczy dobrze że znika z mapy miasta.
50cent 2017-06-06 20:53
Wodzina to najlepszy dyrektor przebija wszystkich w nieróbstwie.
5
jerzy z twoich pacierzy 2017-06-08 20:52
synek czyta. Brawo ty.
Whisky 2017-06-14 09:07
Panowie operatorzy za drobne... W Kauflandzie na magazynie płacą więcej i na czas i robota spoko i Mrówy ani wodzianka nie uświadczycie.
3
Jan 2017-06-21 14:40
Dzień dobry. Zajmuję się handlem używanymi maszynami. Zapraszam do kontaktu w przypadku chęci zbycia maszyn produkcyjnych do obróbki metali. W szczególności zainteresowany jestem maszynami do obróbki skrawaniem i giętarkami. serwis@maszyny24.eu
2
handlarz bydłem 2017-06-21 17:25
Do Pana Jana , dorzucimy wodzyńskiego w gratisie i tak nic nie robi.
5
Airon 2017-06-24 21:37
Makrum powstało z kolan jak was wywalili i Airona również wstanie jak już was nie będzie. Dajcie like jak wiecie o kogo chodzi.
7
Myster 2017-06-26 23:13
Z takimi dyrektorami to nawet orlen miał by problemy finansowe. A jak te wasze Turbiny które mialy zmienić świat, coś zostało chociaż sprzedane?
Zostaw swoją opinię o AIRON INVESTMENT - Bydgoszcz
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie AIRON INVESTMENT