brak logo

AIRON INVESTMENT

Bydgoszcz

Opinie o AIRON INVESTMENT

Rozczarowany 2017-01-11 00:07
Śmieszne zebrania śmiesznych ludzi co 10 każdego miesiąca, obiecują poprawę warunków finansowych"priorytetem jest dla nich, żeby pracownik godniej zarabiał i dzięki temu był wydajniejszy" nie mają odwagi nawet spojrzeć pracownikowi w twarz- tłumacząc się że to już ostatni raz nie wpłyneła wypłata itp. Itd. Dyrektorzy z przypadku, którzy wysługują się kierownikami bo inaczej nawet sznurowadeł by samodzielnie nie zawiązali. Kompletny brak poszanowania pracownika, który mamiony kolejnymi obietnicami ciężko wypracowuję swoje i ich wynagrodzenie. Podsumowując lepiej już było, teraz brak opłaconych składek Zus, brak prywatnej opieki zdrowotnej, brak wypłat,brak bhp i brak perspektyw...
12
Patyki 2017-01-12 10:03
Ciekawe kiedy Pan Niemczewski zauważy że kondycja firma jest coraz gorsza głównie za sprawą kierownictwa i dyrektorstwa ściągniętego przez prezesa...
4
Sebol@66 2017-01-12 16:44
Firma Airon Inwestment poraz kolejny pokazała,że nie można jej ufać !!!
Listopad spotkanie z prezesem K... zapewniał na spotkaniu przed całym personelem firmy,że ten brak ciągłości finansowej na wynagrodzenie dla pracowników będzie ostatni raz,będą tez podwyżki i stabilne zlecenia które zapewnią firmie jak i pracownikom spokojną pracę jak i zarobki niemal jak na zachodzie w uni europejskiej, okazało sie ,że nie trzeba było długo czekać na brak wynagrodzeń grudzień więc znów spotkanie tym razem z prezesem N...
ten sam dialog te zame zapewnienia
Będzie na 1000000 % lepiej w nowym roku
Ok. Zwolniło się znów kiła osób z art .55 a dokładniej za porozumieniem stron bo zakład nie może sobie pozwolić na taki skandal .art 55 mówi nam:- w § 1¹ określono również możliwość rozwiązania umowy o pracę bez wypowiedzenia, gdy pracodawca dopuścił się ciężkiego naruszenia podstawowych obowiązków wobec pracownika.

W obu przypadkach oświadczenie pracownika o rozwiązaniu umowy o pracę bez wypowiedzenia powinno nastąpić na piśmie.

Rozwiązanie umowy o pracę w w/w trybie przez pracownika ograniczone jest terminem i nie może nastąpić po upływie 1 miesiąca od zdarzenia uzasadniającego decyzję pracownika. Powyższe wynika z art. 55 § 2, który stanowi o odpowiednim stosowaniu art. 52 § 2 K.P.

Rozwiązanie umowy w omawianym trybie pociąga za sobą takie skutki, jakie przepisy prawa wiążą z rozwiązaniem umowy przez pracodawcę w wypowiedzeniu.

Pracownikowi, który rozwiązał umowę o pracę w trybie art. 55 Kodeksu pracy przysługuje odszkodowanie w wysokości wynagrodzenia za okres wypowiedzenia. Przy wypowiedzeniu 1 miesięcznym odszkodowanie przysługuje w wysokości jednomiesięcznego wynagrodzenia, przy wypowiedzeniu 3 miesięcznym – odszkodowanie w wysokości trzymiesięcznego wynagrodzenia, a przy wypowiedzeniu 2 tygodniowym przy umowach zawartych na czas określony lub na czas wykonywania określonej pracy - odszkodowanie w wysokości dwutygodniowego wynagrodzenia.

I tu mamy już nowy rok 2017 Pracownicy całej firmy z niedoczekaniem oczekują wynagrodzenia na 10.01 No bo przecież większość ludzi już bez grosza w kieszeni ,okres grudniowy święta,wyjazdy ,nowy rok, to za sobą pociąga wielkie wydatki tym bardziej w większych rodzinach,
No i znów co ? Nie ma wynagrodzeń dla ludzi :D wielkie rozczarowanie i to poraz kolejny wiec trzeba wysłać kogoś na spotkanie Hmmmm? Najlepiej kogoś kogo nie było jeszcze wiec znów spotkanie z dyrektorem,Prok.. M... przebieg rozmowy już znacie tak jak wyżej kilka zdań dodanych nowy inwestor itp itd.. a pieniędzy jak nie było tak nie ma mija weekend No i co znów spotkanie
7
Sebol@66 2017-01-12 16:55
Byli wszyscy No i niby przedstawiciel nowego inwestora, nie zgadniecie ta sama gadka,zapewnienia co wcześniej jak byście przewijali taśmę poraz kolejny
4
nickelodion 2017-01-12 20:25
Panowie opiszcie proszę stan maszyn.
Jak jest z serwisem?
Jeśli nie płacą na czas to pewnie nie dbacie o maszyny.
Dużo reklamacji?
Długo jeszcze firma pociągnie zanim ogłosi bankructwo i zostaniecie bez wypłat?
3
kolorowy 2017-01-12 22:48
Panowie ,koledzy,przestańcie pisać i się użalać,zróbmy coś,poprostu nie podejmijmy pracy urlopy na zadanie lub strajk tak strajk ,kto tu jest dla kogo ,my dla nich czy oni dla nas,oni bez nas nie istnieją bez roboli z hali ich nie ma,Panowie konkrety a nie użalanie się na tym głupim forum,pokażmy ze siła jest w większości,pojedynczo nikt nic nie zdziała ale w większości możemy duzo,przemyślcie to i coś może ugramy
6
Rozczarowany 2017-01-12 23:18
Popieram
4
czarno biały 2017-01-13 09:24
Kolorowy były juz takie próby. Wszyscy którzy chcieli dobrze dla firmy zostali zwolnieni z paragrafem. Ta firma ma upaść. Turbiny to ściema. Więcej kasy zarobią sprzedając na lewo maszyny. Maszyny które zostały zakupione za pieniadze unijne. Ceny zawyżone a zyskiem podzielił się prezes z szefem i gra. Jak ma być dobrze jak dyrektor marketingu wycenia robotę po kosztach a później przyjmuje koperty pod stołem. Ta firma to pralnia pieniędzy.
6
Elektrownia 2017-01-16 17:56
Elektrownia odłączyła prąd , oby stanowiska kierownicze i utrzymania ruchu pognali w pieruny.
5
230v 2017-01-16 20:21
nie ma ochrony,nie ma prądu,nie ma kasy i nie ma perspektyw,ciemność widzę ciemność
7
? 2017-01-16 21:33
Bankrut?
4
pracownik 2017-01-17 08:56
no to jest dramat brak wyplat nawet prad odcieli nie wiem smiac sie czy plakac bo smieje sie juz cala bydgoszcz jak mozna zmarnowac tak firme bardzo nie polecam tej firmy bo za grudzien nie zaplacili a juz mysla co w marcu bedziemy robic chyba bedziemy robic w innych firmach ja napewno sobie odpuszczam
5
HR MIND 2017-01-17 13:51
Witam serdecznie,

Drodzy Państwo, chciałabym móc zapoznać Państwa z naszą ofertą pracy.

Naszym Klientem jest firma z branży obróbki CNC. Na chwilę obecną poszukujemy Kandydatów na stanowiska:
- Technolog,
- Młodszy Technolog,
- Konstruktor,
- Operatorzy Maszyn CNC.

Zatrudnienie na podstawie umowy o pracę (zawartej z Pracodawcą). Bardzo dobre warunki finansowe. Stabilna praca w firmie, która posiada pozycję lidera w branży.

Praca na terenie woj.mazowieckiego (bliskie okolice Warszawy).

Wszystkich zainteresowanych, zapraszam do kontaktu: dagmara@hrmind.pl
9
Ostatnia szansa 2017-01-17 16:11
Panie Robercie,
Jeżeli nic dalej nie będziesz robić i prawdą jest że będą rządzić ci sami nieudacznicy którzy doprowadzili Airona do takiej sytuacji, Nikt z produkcji nie pomoże panom dyrektorom J.K, M.M, KW, T.P i nie ma co dalej tej agonii przedłużać, ci ludzie już nie jedną firmę położyli od koryta sami nie odejdą, nie mają honoru.Kłamali, kłamią i będą kłamać.
Wszyscy wiemy jaki jest w Nas potencjał i możliwości jeszcze Airon może się z kolan podnieść ale tylko bez nich.
12
aaaaaaaa 2017-01-19 14:17
firma jest w postępowaniu sanacyjnym, kłopoty Panie kłopoty przez duże k
4
loczek 2017-01-19 17:45
aaaaaaaaa. napisz coś więcej o tym postępowaniu,co one oznacza dla pracownika(robola hali)
prac_innej_firmy 2017-01-20 18:58
To jest prawda z tą upadłością Aironu. Bo do mojej firmy ludzie przychodzili się pytać o pracę...
Nawet dobry znajomy mi mówił, pytając się w tej firmie o pracę.
Szkoda gadać. Budowa hali i tylu ludzi w zeszłym roku Chcieli zatrudnić.
No tak jak się zatrudnia pseudo-fachowców to potem firma upada.
Pazerność nie popłaca. Czegoś się nauczyliście w końcu.
Potem będzie Pesa. NO ale tam to już nie ma praktycznie fachowców , tylko ludzie z lewymi ręcami.pozdr
3
dyskietka 2017-01-23 20:41
dali 500 i cisza, czy naprawdę jesteście zadowoleni?żenada Panowie...........................................
4
sabotaż 2017-01-24 19:17
Piękna reklamacja się szykuje. Ciekawe czy firma się z tego podniesie.
3
Rozczarowany 2017-01-24 20:24
Jakaz?
1
plastuś 2017-01-27 20:02
i kolejny raz nas oszukali,wypłat jak nie ma tak nie ma, co o tym sądzicie Panowie,kuźwa co robić,jakieś pomysły.............................................
6
Rozczarowany 2017-01-27 20:26
Panowie, powiem tak od rana dział księgowości zajmował się podobno przelewami a o godzinie 18 brak środków na moim koncie czyli ewidentnie i z premedytacją kłamią! Rozwiazanie jest jedno zmienić zakład pracy.
7
hans 2017-01-27 21:01
bzdura z Tym księgowaniem, najpierw Warszawa potem niby Bydgoszcz a co do czego przyjdzie to pewnie urząd pracy, kłamią wszyscy włącznie z M.M który zapewniał ze 27 to termin ostateczny na szczęście jego dni są policzone i mam nadzieje ze pozostałych figurantów również ,droga kadro wasz czas się kończy,auf Wiedersehen
5
Last Mohicans 2017-01-27 21:49
Jeśli fundusz ma wprowadzić program naprawczy to w pierwszej kolenjości powinien pozbyć sie osób odpowiedzialnych za to co stało sie z firmą. Starsi pracownicy pamietają ze nie zawsze było kolorowo ale ciagnelo to wszystko.Potem nastała era pana K i polecialy stanowiska dla znajomych jeden przez drugiego i kolesiostwo. Pan W. że by sie wykazać że jest potrzebny wprowadził takie regulacje w dokumentacji że proces produkcji wydłuzyj sie do tego stopnia ze jedno zlecenie po drugim przeciagalo sie w czasie. dział KJ rozsypał sie w miesiac bo nikomu nie zalezalo na zatrzymaniu KJtów .Jak ktos powie ze mu sie nie podoba to usłyszy odpowiedz to sie zwolnij. pewnie licza ze na to miejsce znajda lepszego i tanszego pracownika- przeliczyli sie. Dalej p. P osoba odpowiedzialna za zakup maszyn które stoją bo mineły sie z celem zakupy a do innej produkcji poprostu sie nie nadaja. i mozna by tak wyliczac dalej ale to nie o to chodzi. osoby ktore doprowadziły do tej sytuacji nie maja odwagi przyznac sie do błędów i zachowując resztki godnosci odejsc. Dziekuję
8
PressWild 2017-01-28 08:23
Program naprawczy musiałby ograniczyć się jedynie do wymiany ogromnej części personelu. Potencjał jest bardzo duży, mało która firma w okolicy może pochwalić się takimi mocami przerobowymi. Co do KJ to fakt że dyro przed duże W znacznie przyczynił się do obecnej sytuacji, tak samo jak dyrektor produkcji i techno(nie)logiczny. Marketing też słabo, najlepsi już dawno odeszli. Technolodzy same asy przestworzy a jeden większy fachowiec od drugiego. Na koniec załoga hali po tak długich okresach ściemy okradania i niepłacenia... sami odpowiedzcie sobie jak wygląda obecny robotnik... (taki który nie potrafił zmienić pracy przez kilka lat).
Airon postawił na maszyny mało popularne, trudne w obsłudze i programowaniu, na które nie ma w okolicy wiele wyszkolonego personelu. Są dwie drogi, albo bierzemy fachowców dbamy o nich i płacimy, albo zatrudniamy fryzjerów uczymy ich obsługi latami a oni i tak jak tylko nauczą się tu uciekają do konkurencji, jest jeszcze trzecia droga która podąża obecnie AI.
6
oncichy 2017-01-29 12:42
Po radykalnych zmianach i zwolnieniach bylych dyrektorow jakos powstal ale ta sama prawie zaloga tam byla co teraz w aironie te same madre glowy
3
reCAPCHA 2017-01-29 20:22
Mrówczyński odejdź- nikt cię tu nie chce za twoje kłamstwa
5
ciekawski 2017-02-03 19:22
Czy już wypłacili płace?
1
Dovve 2017-02-08 19:36
Grupo inwestycyjna czy wyrzucicie w końcu dyrektorów odpowiedzialnych za tą całą sytuacje? Czy z nimi chcecie restrukturyzować firmę?
4
Kumaty 2017-02-09 14:11
Których? ;)
3
Dd 2017-02-10 20:49
Ja nie wiem ludzie czemu wy tam jeszcze siedzicie mialem przyjemnosc pracowac tam rok temu przez 4 miesiace jako spawacz i powiem ze byla to najgorsza praca jaka widzialem. Kadra zarzadzajaca nie ma pojecia co wogole robi w tej firmie na czele z mrówa... jedna brygada robiaca pod gorke drugiej w przypadku spawalni .... kasa topiona w, bloto.... i wieczne sciemnianie ..... czy wy nie widzicie co tam sie dzieje ? Podejrzewam ze nie ma żadnego inwestora.... a wy wierzycie we wszystko co wam mowia zycze wam powodzenia.... w dalszej pracy w tej super firmie
6
Belf 2017-02-10 23:24
Panowie stare dyrektory jeszcze siedzą ?? Bo nie wiem czy CV składać.
2
edi 2017-02-10 23:30
Firma potrzebuje technologów, handlowców, kierowników i księgowych. Ci co są na tych stanowiskach nadają sie tylko do wymiany. A za działania na szkodę spółki są paragrafy, może nowy zarząd sie tym zajmie.
2
reCAPCHA 2017-02-12 10:14
Starzy jeszcze siedzą i podlizują się nowym jeszcze bardziej by ich oszczędzili...
3
Genek 2017-02-14 08:00
Panowie teraz mamy dyrektora FUGO z konina więc będzie gożej poczytajcie opinie. niewolnictwo za grosze
6
malaga 2017-02-16 17:18
Chętnie zatrudniłbym sie w aironie ale firmy nie stać na fachowców. Widocznie reklamacje i serwis bardziej sie oplaca
1
Elektrownia 2017-02-16 19:34
Firmie brak podstawowych maszyn, może i park mają wysokiej klasy ale nic nie robią kompleksowo. Aż nie chce mi się pytać o robotę tam. Jak odejdą debbile z kierownictwa to tam wróce
1
jaki? 2017-02-17 05:45
Ta firma jest już stracona! Za dużo złodzieji tam pracuje. Nic sie nigdy nie zmieni!
3
Ex 2017-02-19 09:42
Firma zlekceważyła przacowników do końca, skubią z karzdego ile sie da do puki Syndyk nie wpadnie i nie zamknie tego Cyrku. Na maszynach brak fachowców,ślusarnia powoli się rozpada, na spawalni kilku niewolników jeszcze ledwie utrzymóje produkcje,magazyn nie ma co robić, malarnia pod znakiem zapytania ? Reszta personelu czyli ( nie produktywni pracownicy) spacerują jak spacerowali od wypłaty do wypłaty,brak dosłownie podstawowego wyposażenia w firmie ,lekceważący stosunek dyrekcji w stosunku do pracowników , brak jakiego kolwiek socjalu i nie skończona ilość innych uchybień
Jeśli ktoś chce się tu zatrudnić to powinien uczciwie wiedzieć jakie tło tej wizualnie wspaniałej firmy jest ukryte za kulisami . Jeśli lubisz dreszcz emocji, stres ,pogardę,brak spokoju psychicznego ,i stabilizacji finansowej,oraz wieczną walkę o swoje prawa to coś dla ciebie .
Pozdrawiam Ex employer
4
Żywiec 2017-02-28 17:36
Jak długo jeszcze Ci nieudacznicy Mrówczyński, Wodziński i Piotrowski będą siedzieć w tej firmie ?
4
maria 2017-03-01 00:05
gdzie są moje piniądze? od dwuch miesięcy czekam na wypłatę? gdzie są pieniądze? czy ktoś mi jeszcze je wypłaci?
3
Obserwator 2017-03-01 08:05
Miejmy nadzieję, że nowy zarząd i właściciel zrobią porządek i wyprowadzą firmę na prostą. Zapotrzebowanie na rynku jest.
2
Zatroskany 2017-03-02 13:42
@Obserwator. Obyś miał rację. Zobacz jak zasuwa np. Laserstar z Torunia. Nie mają problemów z kasą , maszynami i zleceniami. Może warto do nich przesłać CV....
2
nikt 2017-03-05 16:13
mocne
Zaza 2017-03-08 20:03
Ciekawe czy nowy zarząd też oszuka pracowników
Obserwator 2017-03-09 07:36
Na razie czyszczą stary skład. Czy to uzdrowi? zobaczymy
Edi 2017-03-09 16:52
Kolego nikogo nie czyszczą Ci co mają negatywny wpływ na atmosferę w firmie nadal trzymają się stołków i ostro li [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nowym
3
Niemy 2017-03-20 18:27
Napisałbym coś!
Brak mi słów!
1
zwała 2017-03-25 12:21
ahahahaha zwała parodia pracuje tam kilka lat i cały czas zwala fachowcy jeden lepszy od drugiego ogólnie ide tam robie swoje i spieprzam jak najdalej nie jestem wykształcony ale jak patrze na te kierowniczyny i dyrektorzyny to czuje się profesorem no zwała na maxa więcej takich zakladow to zycie będzie piękniejsze tak trzymać chłopaki jedziemy dalej a jak się człowiek tam najara to idzie się posikac
Obserawtor 2017-03-25 13:34
Ej ludzie, ruszmy tę firmę do przodu zamiast tak narzekać - i to dotyczy wszystkich od góry do dołu. Koniunktura w przemyśle rośnie, zapotrzebowanie na towary i usługi też. To co potrzeba to mądrzy szefowie i dobre decyzje - wszystko inne jest na miejscu. Pozdrawiam.
1
Zostaw swoją opinię o AIRON INVESTMENT - Bydgoszcz
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie AIRON INVESTMENT