brak logo

RIMSA PLUS Sp.z o.o.

Piekary Śląskie

Opinie o RIMSA PLUS Sp.z o.o.

Mistrz 2013-08-22 16:54:41
Sam bym chciał wiedzieć jak tam jest i ile zarabiają.
2013-08-27 16:00:17
5 euro na godzie czyli 20 zl licz srednio 10 godzin dziennie i wolne niedziele to wychodzi jakies 5 tysiecy miesiexcznie z tego plus minus tysiac zloty idzie na wyrzywienie i zostaje ci 4 tysiace:) na kazdej budowie jest inaczej wiecej badz mniej godzin :)
2013-08-30 15:27:12
rambo - 2013-02-15 20:52:45

witam pracowalem w tel firmie jestam taki kerownik(usunięte przez administratora)zajmuje sie kto wody nie spuscil(usunięte przez administratora) zero pojecia natemat roboty czysty wyzysk codrugi pracownik to konfident.Nie polecam
(usunięte przez administratora)Większym kretynem jest (usunięte przez administratora)Ma chyba kompleksy na punkcie swojego wyglądu i wyżywa się na ludziach . Z większych kretynów , to jeszcze ten co za (usunięte przez administratora) wskoczył w biurze siedzi zapomniałem jak mu tam . Jedyny w miarę uczciwy z tej całej bandy to (usunięte przez administratora) kierownik eksportu . Co do zarobków to tak jak koledzy piasali 6 E + 1E jak spawasz . Jeśli chodzi o ludzi to również jak wyżej . Uważaj na tą całą bandę ze wschodu,która myśli że Boga za nogi złapała. Jest paru fajnych ludzi ale to przeważnie ze Śląska , choć też zdarzają się wyjątki . Jeśli chodzi o hotele , to różnie. Zależy jak trafisz . Powiem tak , jeśli jedziesz zarobić a nie pić to spoko , dasz rade . Organizacja zerowa . Nikt nic nie wie . Co kiedy ,gdzie i jak ..nic . To chyba tyle . Pozdrawiam Kilera . (usunięte przez administratora)
2013-08-31 08:48:38
Urlop normalnie masz 26 dni jak wszedzie :) jak potrzebujesz to wezniesz i zaplaca ci za niego liczac srednia z ostanich 3 miesiecy wyplat :) a co do zjazdow bywa roznie mozesz pojechac do hiszpani i po tygodniu zhjechac i siedziec 3 miesiace w domu a moze byc tak ze pojedziesz na 3 miesiace i beda mieli problem by cie zeslac bo robota jest :) zjazdy przejazdy itp sa za darmo dojazd do pracy tez ty zarabiasz czyste 5 euro za godzine i placisz sam jedzenie :) ogolnie jedzie sie na 3 miesiace i do domu wracasz takie jest zalorzenie :) pozdro
1
2013-09-05 17:19:52
znalazł się hanys z zachodu ,ale pewnie tego nie wiesz ale rimsa powstała dzieki ludziom ze wschodu tam na poczatku pracował prezes .Jakie 6 euro moze ci co pracuja dłużej tak to jest 5 euro.Pisał mi kolega że jest na akcji w hiszpanii ale w biurze oczywiście nikt nic nie wie o akcji i nie ma dodatku euro do godziny.A prezes jak był w turcji mówił że urlopy dopiero po akcji w hiszpanii
wojtek 2013-09-05 17:45:53
Pracowałem w tu 5 miesięcy za 5 euro żadne pieniadze za pracę 3 miesiące za granicą i rozłaka z rodzina teraz pracuję w katowicach za 15 zł na godzinę ale jestem codziennie w domu. Zawsze się można zwolnić bo gożej nigdzie nie płacą.Kto pracował na kontraktach na pewno rozmawiał z polakami z różnych firm i nikt nie ma takich świetnych stawek jak rimsa.Niektórzy mówią ż e jaest mało ale kasa na czas to w takim przekonaniu mozna tu pracować do emerytury i ciągle nażekac
marcin 2013-09-28 19:27:17
Wiesz nie zgodzom sie z twoja opinia ja mialem mieszkanie czyste i czysta posciel moze wy jestescie brudasami i nie dbacie o czystosc kazdy pracownik powinnien po sobie sprzatac odwiedzalem kolegow w innych mieszkaniach to flejtuchy na maxsa pewnie nigdy nie byli we wojsku aby nauczyc sie porzadek utrzymac dlaczego nie piszesz ile pijokow na przyjmowali lasery do roboty a chcieli by fortune zarobic to niech teraz Tusk da im zarobic 4 zl na godzine to jest Super pieniad pozdrawiam was koledzy z mojego pokoju Marcin:)
xxx 2013-09-30 15:46:25
Wszystkie elementy są wykonywane na miejscu.
Złóż zapytanie a napewno odpowiemy o termin realizacji.
lol 2013-10-13 20:08:37
rimsa istnieje 13 lat [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
2013-10-13 20:23:11
lol to jest podstawowy obowiązek pracodawcy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z biura
2013-10-23 21:22:09
praca jest ok i to da wysokie pieniadze
2
2013-10-23 21:31:27
za wysokie pieniądze ??? hymm z kad jestes ????
2
opinia 2013-10-28 10:20:10
Ci co piszą są po prostu osobami, które nie potrafią się zaaklimatyzować..... Co do firmy to jest solidna: ma się pakiet ubezpieczeń, duże zarobki, koszty transportu i pobytu za granicą są pokrywane(oprócz wyżywienia)oraz jest umowa o pracę(choć jest podpisywana na bardzo krótkie okresy i tylko osoby, które naprawdę się sprawdzą i nie robią problemów za granicą zostają i mają umowę na dłużej). Uważam, że to jest zdrowa selekcja! Zawsze na czas wypłacają pieniądze! Fakt, że jak się jest na takiej robocie to jest zapierdol, ale za granice nie jedzie się na wczasy tylko po to by zarobić!!! A Ci co uważają, że były za małe dochody i ogólnie narzekają to mają chyba za wysokie mniemanie o sobie!!!
000000 2013-11-24 11:39:44
pakiet ubespieczen powiec mi jakich ??? co gwarantuja ??:) gdzie je podpisywales w jakiej firmie te ubespieczenie jakiej grupy ????
1
xxx 2013-12-03 15:28:59
W PZU
1
monter 2013-12-11 10:04:42
Witajcie! Dobrze, że tu piszecie bez ogródek. Takie komentarze są bardzo przydatne niezorientowanym, a chcącym związać się z tą firmą.
Właśnie chciałbym z Wami wyjechać do pracy do Hiszpanii, bo słyszałem, że i tam firma ma swoje projekty. Może mi ktoś powiedzieć jak wygląda sytuacja z Hiszpanią? Może wysyłają gdzie indziej też i jak to załatwić? Wolałbym zahaczyć się na kontrakt u jakiegoś pośrednika, bo moja sytuacja nie pozwala mi na stałe zatrudnienie w Rimsie. Mam nóż na gardle i może znajdzie się wśród Was jakaś dobra dusza i podzieli się informacjami.
1
ja 2014-01-22 20:57:38
Niestety jestes w bledzie malo wiesz.Poczatek wszystkich firm ktore weszly na rynek samochodowy a szczegolnie w budowe Lakierni dał Prodryn Ruda Slaska i przyjezdzal caly wschod na nauke i do pracy.Po prywatyzacji powstal Promus Ruda slaska a nastepnie Promus Wola Dalsza,ktora sie przeksztalcila po odejsciu z Promusa na Transsystem.Pan Prezes Rimsy plus nie zaczynal na wschodzie bo 1990 roku byl w tym miejscu POM.Czytajac wszystkie opinie tych wielkich fachowcow musze wam powiedziec ze malo wiedzy posiadacie.Myslicie ze postawic konstrukcje,czy urzadzenia to koniec pracy.Nie wiem czy wiecie ze trzeba ja jeszcze klientowi sprzedac.Wiekszosc wrzuca tony i jedzie do domu .Potem nastepuja poprawki na ktorych sie siedzi i po pol roku na koszt firmy bo klient nie zaplaci za spieprzona robote.Nie bylo przypadku we firmie aby pracownik na wlasny koszt naprawial lub poprawiał sknocona robote.Stawki we firmie nie sa tajemnica i kazdy kto przyjmuje sie do pracy wie za ile bedzie pracowal.Stekanie po fakcie mija sie z celem.Stawki we firmie nie dostaje sie za wysluge jak za komuny tylko za stosunek do obowiazkow i fachowosci ,a to ocenia wylacznie przelozony.Wiem ze dobre mniemanie o sobie to 50% sukcesu ale to niestety nie wystarczy.Jezeli chodzi o zakwaterowanie to jest tak jak z hotelami w internecie widok na morze a po przyjezdzie widok na ogrodek sasiada.Tam gdzie ja pracowalem byly warunki dobre .Nawet przy tych dobrych warunkach po pol roku mieszkania "monterow"wygladaly jak slumsy.
Reasumujac sa ludzie co pracuja w Rimsie plus od poczatku jej powstania ,sa tacy co nie dawno sie przyjeli i juz maja żądania.Sa wsrod nich ludzie ktorzy posluguja sie glowa i sa tacy co sa zawsze za 5 tego do 4 osobowej brygady.Patrza na zegarek aby co gadzine kaplo 5 euro lub potrafia pol dniowki siedziec z telefonem przy uchu.Sa i tacy fachowcy co w miesiacu sa po 5 dni "chorzy".Byli i tacy co po pracy uwazali ze sa prywatnie a jak narozrabiali to do ambasady trzeba bylo z nim jechac juz nie prywatnie ale sluzbowo na koszt firmy aby wyrobic nowy paszport(usunięte przez administratora).Nie na darmo ludzie mowia ze punkt wiedzenia zalezy od punktu siedzenia.Im wyzej siedzisz np. w aucie tym lepiej widzisz.
Pozdrawiam wszystkich bylych i obecnych pracownikow Rimsyplus.
ja 2014-01-22 21:14:06
na jakiej budowie byles w niemczech non stop pol roku.Musiales byc bardzo nie zastapionym fachowcem.
ja 2014-01-22 21:39:20
Wojtek jak rozmawiales z polakami z innych firm to dlaczego nie wziales adresu pracodawcy i nie zlozyles CV aby pracowac za te lepsze pieniadze.Musisz wiedziec ze placa zalezy od ceny kontraktu podniesiesz place musisz drozej sprzedac produkt finalny.Jest pytanie czy wtedy Rimsaplus dostanie kontrakt.Powstalo tyle firm po bylym transsystemie( byl taki dobry i upadl) ze tylko czekaja aby wejsc na rynek.Jak na razie Rimsa w swojej specjalnosci montazu bierze ok 30% kontraktow od zleceniodawcow(usunięte przez administratora)Te inne firmy placa moze wiecej ale 80 % ludzi nie ma ubezpieczenia zdrowotnego i nie placi sie za nich ZUS,wyplata pod stolem bez umowy.Pamietaj te o tym ze pracujac w uni dluzej jak 183 dni trzeba w danym kraju zaplacic podatek a te dobre firmy nie melduja ludzi i nie placa podatku.Ci polacy o ktorych piszesz pracuja prawdopodobnie nie w Polskiej firmie tylko w nimieckiej i dostaja minimum tego co w niemczech mozna dostac.Pracuje juz 23 lata na montazu i jak byla polska firma to zarobki byly takie jak nasze.Taka firma KLEBL na porsche robila Polakami ale to byla niemiecka firma i miala bezposrednio kontrakt od Porsche a Rimsa przez Inna niemiecka firme ,Kazdy musi po drode zarobic.
1
ja 2014-01-22 22:15:05
Po prostu złóż dokumenty.Rimsa nie jest zadnym posrednikiem.Monter to jest ogolne okreslenie.Monter moze montowac instalacje elektr.gazowe wodne ,konstrukcje itd.Jaki jestes monter.Jak konstrukcji i urzadzen to masz szanse na kontrakt.jak znasz jezyk obcy to nawet lepiej bo mozna wynegocjowac wyzsza stawke.Jezeli szukasz tylko srodka transportu do kraju twoich marzeń to zapomnij o Rimsie.3 pierwsze umowy na czas okreslony potem umowa na czas nie okreslony.
1
Ryba 2014-01-28 22:38:07
Proszę nie wierzyć w umowy na czas nieokreślony.
Tutaj niema takich umów. Najpierw 3 miesiące, później rok, i przedłużanie po 2 - 3 lata.
Nie polecam tej firmy.
2
siwek 2014-03-23 12:40:54
w ciągu miesiąca czasu przeprowadzalismy sie 4 razy naprawde solidna firma nie ma co:)))
tomcio-spawacz 2014-03-27 09:35:20
czesc Siwek! a gdzie byłeś? Być może pomożesz mi podjąć decyzję, bo mam dość dziadostwa. ;)
marek 2014-03-29 20:26:35
witam Panowie pomimo ogolnych narzekan chcialbym sie dowiedziec czy sa do was przyjecia pracuje u konkurencji za osiem z groszami ale miesiac a potem odsiadka trzy bo nie ma roboty i h.. ci wylazl z moimi uprawnieniami robionymi przezemnie na wlasny koszt zeby byc bardziej atrakcyjnym na rynku pracy Jak nie maja roboty to nawet telefonu nikt nie raczy odebrac choc umowe o prace daja nawet na trzy lata na starcie
mietek 2014-03-30 13:41:59
Szukają technologa
mietek 2014-03-30 13:41:59
Szukają technologa
mietek 2014-05-04 08:06:22
chyba emerytów tacy tam dorabiają do emerytury
2
Pracownik 2014-08-02 10:09:34
W firmie od wielu lat pracuje dużo osób z rodziny i znajomych. Warunki są dobre, zarobki także. Ten kto narzeka, to by chciał tylko siedzieć na dupie, chlać alkohol i dostawać za to pieniądze, ale niestety nie ma tak dobrze.
Jeżeli chodzi o warunki mieszkalne za granicą, to z reguły są dobre, ale tak jak ktoś wcześniej napisał, nie zawsze się da ocenić po zdjęciach (chyba każdy wie, że robi się je tak, aby wszysto wyglądało jak 5 gwiazdkowy hotel). Nie zapominajmy, że firma płaci za cały dojazd, zakwaterowanie i wszystko oprócz jedzenia. Pieniądze są ZAWSZE na czas i ten kto się zatrudnia ZAWSZE wie ile będzie zarabiał. Więc wydaje mi się, że tylko idioci po fakcie narzekają. Jak nie chcesz pracować za tyle, to się po prostu nie zatrudniaj, i koniec! A nie potem jakieś pierd**enie o tym ile kasy przychodzi. Wszyscy od początku wiedzą za ile będą robić. Wieć jak się nie podoba, to zrezygnuj od razu.
Jak się dobrze wykonuje robotę, a nie opier**la na prawo i lewo, to nie ma żadnbych problemów i narzekania. Nie róbmy z siebie ciot i dorośnijmy.
Osobiście, polecam tę firmę.
wierzyciel2014 2014-09-03 08:24:42
Rimsa Sp. z o.o. Uwaga nie płacą!! Oszuści!! Dodaj do ulubionych

wierzyciel2014 02.09.14, 16:57 Skasujcie Odpowiedz Rimsa Sp. z o.o. - sprzedam dług, nieuczciwa firma. Rimsa Sp. z o.o. nie płaci swoich zobowiązań za dobrze wykonane usługi OSTRZEGAMY!!!
Jak miesiąc wcześniej trzeba było zapłącić 14 tys przedpłaty to zapłacili a już za następny transport nie chcą zapłacić!!!
Sprzedam dług!!!

DŁUŻNIK:
Rimsa Sp. z o.o.
ul. Pawła 9
41-708 Ruda Śląska
NIP: 641-252-99-25


Sprzedam dług nieuczciwej firmy RIMSA Sp. z o.o. wynikający z faktury VAT 40/06/2014 na kwotę 7099,98 zł brutto. Termin płatności ww faktury to

09.07.2014 r. Firma RIMSA Sp. z o.o. pomimo wezwań do zapłaty nie chce uregulować faktury za transport mimo tego że transport został wykonany terminowo i prawidłowo.

ODRADZAMY WSZYSTKIM WSPÓŁPRACĘ Z NIEUCZCIWĄ FIRMĄ RIMSA Sp. z o.o.



W sprawie zakupu długu prosimyo kontakt (usunięte przez administratora)
Nip wierzyciela:(usunięte przez administratora)

Masakra 2014-09-17 14:31:38
Rimsa SP. Z O.O. to NIE RIMSA PLUS SP. Z O.O. To są dwie odrębne firmy! Pierwsza ma siedzibę w Rudzie Śląskiej a ta, na której stronie zamieściliście ten śmieszny post mieści się w Piekarach Śląskich - PROSZĘ NIE MYLIĆ POJĘĆ!!! O matko... brak słów po prostu...
xyz 2014-09-27 08:11:31
W tej firmie prezes B.R ma wszystkich za nic. Uwaza sie za Boga i pomiata wszystkimi od technologow po majstrow na pracownikach ochrony konczac.
Maniek 2014-10-01 12:52:02
Zero premi
1
hektor 2014-10-14 22:57:05
nik to jest to
hektor 2014-10-25 21:20:22
ludzie to bagno piją alkochol i rono jadą kierowcy do pracy spawacze dziadki codzień piją gargamel i inne(usunięte przez administratora)swięte krowy q a wypieprzać pijaki z tej firmy zainwestować w nowych pracowników mdm lepsza firma polecam zmianę firmy
2
beno 2014-12-04 22:17:51
jestes spawaczem to wszystko ci wolno piany możesz być w pracy pić w pracy bo monterom nic nie wolno a kierowników wysłać na badania do psychologa i psychiatry i tacy tam kieruja ludzmi [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pastuchy wiejscy filozofi
2
Guinness 2014-12-17 00:21:36
Większość załogi jest ok, ale jak wszędzie są też idioci.
Im jesteś starszy tym więcej zarobisz, możesz być totalną ciamajdą.
Chcesz tu pracować ? Nie będę Cię zniechęcał.
Ale powiem Ci jedno kolego kandydacie, jeśli jesteś świeżo bądź kilka lat po skończeniu szkoły - nie składaj tu papierów. Urobisz się jak wół za trzech a zarobisz 1/3 stawki starego alkoholika emeryta z zmiany "na rano"
Nie inwestuj w żadne uprawnienia i kursy z własnych pieniędzy.
Później to wykorzystają do audytów, kontroli iso, albo innych ciulstw.
A Ty drogi kolego zostaniesz z palcem w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> Emeryt - zwłaszcza górniczy - bomba, raj na ziemi, eldorado, wódka strumieniami, fuchy, drzewo do kominka.
Pracownik - przechlapanie - wolno, szybciej, więcej, dokładniej, lepiej.
Młody - najgorzej - powiedzmy że ogólnie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Chyba że jesteś dupowłazem majstra.
Wszędzie kamery, odbijanie wejść i wyjść do pracy, non stop gnębienie i jedna a ta sama gadka (xxxxxx.....xxxxxxxxx) z brodą " jesteście za drodzy i na siebie nie zarabiacie "
A żeby zarobić tu na siebie, najpierw trzeba zarobić na wszystkich emerytów którzy tu pracują, a jest ich sporo.
1
samwieszkto 2014-12-17 09:10:24
co mądrzejszy ucieka :) Pozostaną sami emeryci i ci którzy mają blisko i im jest tak wygodnie i nie maja wiekszych aspiracji czy ambicji dotyczy to produkcji i biura :).
2
świadomy 2015-01-20 13:47:39
najgorsze jest to że;
- ludzie są w podziałach jeżeli jest ktoś spokrewniony lub bardziej otwarty[ oczywiście wiecie co mam na myśli] wyjeżdża cały czas, a są pracownicy naprawdę w porządku i siedzą w domach bez środków do życia nawet 4 miesiące.. tu prośba do Kierowników exportu proszę to przynajmniej przemyśleć
Wojtek Sz. 2015-03-25 19:27:42
Byłem ostatnio na awarii na laserze, poszedłem się wykąpać, i nie mogłem tego wytrzymać. Takiemu jednemu emerytowi tak jeb*** stopy, że zwróciłem posiłki z ostatnich trzech dni!!!
1
Monter_spawacz 2015-03-26 13:30:04
Pracuje juz 7 lat u konkurenci chcialem zlorzyc cv do rimsy mialbym bliżej o wiele do pracy ale bardzo mi pomogly te opinie dziekuje teraz wiem ze bylby to moj blad zyciowy pozdrawiem i powodzenia wam zycze :)
GKS 2015-04-08 08:46:12
Wy tam w biurze na pewno to czytacie więc miłej lektury:
Wypłata wynagrodzenia za przepracowane nadgodziny stanowi obowiązek pracodawcy. Zgodnie z art. 151¹ par.1 kodeksu pracy za pracę w godzinach nadliczbowych, oprócz normalnego wynagrodzenia, przysługuje dodatek w wysokości 100 proc. wynagrodzenia za nadgodziny przypadające w nocy, w niedziele i święta, nie będące dla pracownika dniami pracy. Natomiast za pracę w godzinach nadliczbowych, przypadających w każdym innym dniu pracy, przysługuje dodatek w wysokości 50 proc. wynagrodzenia.
zwiedzający 2015-04-15 06:36:17
Jakie dodatki :P to nie w rimsie, a biuro pracuje w godzinach nienormowanych :D
oikot 2015-09-03 20:05:06
Hahahaha co za bzdury !
tokin 2015-09-08 10:55:00
Wierz mi - nie warto.
ubyga 2015-12-16 02:01:30
Co to? Nikt nie pisze az tak różowo jest tam strach bo akcje swiateczne a radzionkuw swieta w domu co a reszta robi na rych z biura H.
świadomy 2015-12-31 18:32:27
tu nikt nie jest zły.... Tylko ludzie będą wykorzystywani jeszcze więcej za mniejsze pieniądze. A"PANOWIE"będą się bogacić...I myśleć że są kimś wyjątkowym a czy są odpowiedz sobie sam.
wscibski 2016-01-25 03:21:49
To cudo firma znają przyszlosc jak idziesz na chorobowe to dzień wczesniej jestes zwolniony jacys magowie tam pracuja a moze by tak tvn 24 ? Sprawa dla reportera ?
świadomy 2016-02-03 16:26:31
wszystko się kiedyś kończy....
były z TS-u 2016-05-01 22:31:46
A w TS-ie pracował taki jeden niedomyty i niedogolony delikwent o ksywce Hanysek. Podobno poszedł do was tzn. do Rimsy Plus. Jest u was? jeśli jest to czy też lubi się nachlać i nażreć na tzw. "Krzysia"? Bo w TS to było na porządku dziennym! Trzeba było z gościa na siłę wyciągać zapłatę za żarcie i picie! Wielki to był kierownik! Przynajmniej tak sam o sobie mniemał:) Raz już myślano uszkodzić mu jego Galaxę bo nie miał chęci rozliczyć się z chłopakami. Uważajcie na tego Hanyska!
2
tir 2016-08-28 18:30:28
Przywozilem ostatnio stal,nie wiem co to za firma ale od dwoch osob zalatywalo alkoholem,a moze byli na czym innym,najlepsze ze obok stal brygadzista,kierownik?????
2
Zostaw swoją opinię o RIMSA PLUS Sp.z o.o. - Piekary Śląskie
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie RIMSA PLUS Sp.z o.o.