brak logo

Gasket Sp. z o.o.

Bielsko-Biała

Opinie o Gasket Sp. z o.o.

Robol 2012-08-08 17:55:30
Co wy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] icie . Ta firma jest zajebista . Wynagrodzenia w terminie. Nikt nie stoi nad tobą przy robocie. Ekipa zajebista . Nic dodać nic ująć .


Zarobki od 1800 - 3000 zł - zwykły robol

Jeżeli chodzi o kierownika produkcji , to się zmienił .


1
robert 2013-06-01 21:42:53
Od czego zależy, czy ten zwykły robol dostanie 1800, czy 3000, bo przedział jest dość spory. Poleca ktoś jeszcze Gasket? Da się nauczyć w pracy czegoś nowego, czy taka trochę monotonia? Pozdrawiam, robert.
2
mario 2013-09-09 23:31:20
czyli co, nie dostajecie do podpisania umowy przed rozpoczęciem pracy? macie jakiś okres próbny? na to też są przecież umowy.
1
... 2013-12-05 16:25:02
[usunięte przez moderatora] skoro tam nie pracowales to nie pisz takich bredni.. 1800 to masz brutto, do tego szkodliwa chemia + zero szacunku ze strony biura. kłamstewka dyrektora nabieraja na sile, jesgo bezsilnosc w obec pracownikow handlu jest zenujaca, zero autorytetu.. to nie przypadek w prawdzie, lubi wyzywac swoja bezsilnosc na pracownikach produkcji. prawdziwy robol!
1
kk 2014-02-16 22:12:51
chciałabym tam pracować czy jest jakaś szansa. Czy przyjmują tylko mężczyzn.
pracownik 2014-02-24 14:29:02
Słyszałam, że rozwijają produkcję i szukają do pracy na maszynach oraz kontroli i wykończenia.
2
kk 2014-03-20 20:55:17
Tez tak słyszałam. A wiesz może na jaki adres mail mogę wysłać CV. Może warto zaryzykować. Jestem kobietą ale pracy się boję. Pracowałam 7 lat na magazynie przyjmowanie towaru wysyłka faktury inwentaryzacje itp Pozdrawiam
3
kk 2014-03-20 20:57:44
Ale numer chciałam powiedzieć że pracy się NIE BOJĘ. To chyba z wrażenia że ktoś odpowiedziała na mój post
47 2014-06-01 21:07:49
JA osobiście pracy w tym zakładzie nie polecam,ze względu na chemię,atmosferę kierownictwa wobec pracowników i naturalnie kasy
1
007 2014-06-04 15:27:09
W obecnym czasie firma kiepsko prosperuje .Już jest na dużym minusie a nic nie wskazuje na to,że będzie lepiej .Co prawda inwestują w nowe maszyny itp ,ale nie ma to przełożenia na praktykę.Nowy dyrektor jest do bani. Jego młody wiek niech nikogo nie zwiodą iż będzie bezproblemowy . Do tego dochodzi chemia i kiepskie zarobki . Robol na start dostanie 1680 PLN brutto czyli najniższą krajową
2
47 2014-06-10 20:49:39
Dokładnie a do tego,machloje oraz brak zaangażowania
1
47 2014-06-10 20:51:19
Zapomniałem dodać ,że nawet kasa jest nie na czas,ponieważ przed chwilą sprawdziłem,chyba ktoś nie lubi płacić
lola 2014-08-21 21:43:19
A moze mi ktos powiedziec ile pracuje kobiet na produkcji.
szogun 2014-08-22 18:13:36
jeżeli chodzi o Gasket to muszę przyznać , że jest to chyba jedyna firma na rynku tworzyw sztucznych i wyrobów z gumy jaką obecnie kojarzę. Uważam , że jak na wszechobecny kryzys to i tak potrafią odnaleźć się w nim całkiem nieźle. Nie wiem jak jest z kobietami na zakładzie , ale to raczej nie jest praca dla nich
parm 2014-08-23 00:54:44
firma jest nieduża kontakt między pracownikami jest od biura po produkcję, ludzie wiedzą mniej więcej co ile na siebie zarabia. Pieniądze są jak się nie zarabia to się pakuje interes.
pan Parma 2014-08-23 01:40:22
Nowy dyrektor jest do bani jakie rozkapryszone dziecko to musiało napisać. Nikt sobie nie da rady tak dobrze jak Franczesko, dobry wzór od produkujacego do dyrektora. Jest w temacie i tyle.
of 15 2014-08-27 20:12:38
witam! kobiet na produkcji nie ma bo to faktycznie nie praca dla nich,czasami i panowie wysiadają.Jest ciężko i śmierdząco a zarobki?cóż K.....małe za takie warunki.
Pracownik 2014-09-04 20:20:02
Polecam firmę Gasket!
-Zarobki wcale nie są takie złe.
-Atmosfera w pracy jest bardzo przyjazna, nie widać wyższości kierownictwa, dyrekcji nad zwykłymi pracownikami.
-Wypłaty są na czas. Bardzo rzadko zdarza się jeden dzień opóźnienia.
-Nie trzeba się długo prosić o narzędzia/sprzęt.
-Nowy dyrektor panuje nad sytuacją, firma odnosi kolejne sukcesy. :)
1
sanek 2014-09-11 17:57:10
zazwyczaj gdy ktoś pisze , że "zarobki nie są takie złe" to jednak one takie niestety są, bo nikt nie mówi głośno o konkretnych wynagrodzeniach. Dopiero gdy człowieka przychodzi do takiej pracy to dowiaduje się jak mało będzie zarabiał za tak naprawdę ciężką pracę, jaka na pewno w tym przypadku czeka go w Gaskecie
kolo 2014-09-29 15:53:41
Gosket to jest wielka ściema
Od kiedy Franciszek zostal dyrektorem
troche się zmieniło ale niewiem czy na lepsze
Smród na halach jest okropny ale nikt z tym nic nie robi
A co do zarobków to jest śmiech na sali chyba że
się jest wazeliną albo rodziną
Zero jakich kolwiek podwyrzek lub premi za wdychanie
tego syfu
Z tego co słyszalem to ze 3 miesiące temu zwolnił
sie gościu co od wdychania tego syfu wylądował
w szpitalu na 3tygodnie
Janeczek Motyka 2014-10-08 10:25:03
Gasket to firma specyficzna. Większość tzw. brygadzistów, to "sami swoi" czyli chłopaki z fabryki gwoździ. W firmie panuje nepotyzm na niesłychaną skale. Aktualny dyrektor produkcji Franciszek H. to były... kierownik produkcji, który został zdjęty z tego stanowiska, ponieważ się nie sprawdził...i został zastąpiony Dyrektorem Heniem "Składakiem", który z zawodu był...dyrektorem (Bareja wieczne żywy). Degradacja z kierownika produkcji w Gaskecie nie oznacza tego, że nie można zostać dyrektorem produkcji czyli otrzymać wyższe stanowisko, jak w przypadku Frania. Dodatkowo z rodzinki Franeczka w firmie pracuje jeszcze jego małożonka Urszulka oraz dwóch szwagrów. "Zawrotna" kariera Frania nie powinna nikogo dziwić, w końcu jest on protegowanym byłego wiceprezesa Gasketu czyli Janka M., który najpierw zdiął go z kierownika, by później awansować o dwa szczebelki:D. Janek M. to aktualnie główny technolog, który dorabia sobie do "skromnej" emerytury (utrzymanie Audi Q3 do tanich nie należy), w sumie finanse to sprawa 2-rzędna, ponieważ praca pozwala mu na wyładowanie swoich złości na pracownikach, z czego bardo często i chętnie kożysta. W firmie często zdażają się wypadki. Ostatni zakończył się wizytą Policji oraz Państwowej Ispekcji Pracy, a dla pracownika szwami na głowie oraz gipsem na ręce. BHP stoi na bardzo niskim poziomie. Płace dla pracowników produkcji to minimum socjalne, dlatego zdecydowanie lepszą pracą jest etata w Biedrące. Większość ludzi, która coś potrafiła i nie była z "kręgu swojaków" zwolniła się już dawno.
1
wawa 2014-10-13 13:52:12
czytając ostatnie wpisy ciężko sobie wyobrazić atmosfere jaka panuje w Gaskecie właśnie. Wiadomo , że ludzie mają skłonność do przesady w swoich opiniach, ale na pewno coś musi być w kwestii tego , że szef zachowuje się momentami irracjonalnie , bo ta fama akurat ciągnie się już od dłuższego czasu w komentarzach
Przekładaniec 2014-10-14 12:24:28
Atmosfera panująca w firmie jest straszna. Premiowani są tylko pracownicy "ambitni" i "oddani" czyli wszyscy ci, którzy są znajomymi lub rodziną. Jeśli pracują jednocześnie 2 osoby, jedna "znajoma" i druga z poza kręgu rodzinnego, to pieniądze zobaczy tylko ta pierwsza (wiem, bo pracowałem w tej firmie dobrych kilka lat) Niestety organizacja w gaskecie jest czymś niespotykanym, wszystko jest robione na słowo honoru, honoru, którego brakuje kierownictwu. W firmie zatrudnia się głównie osoby bez doświadczenia, ponieważ są najtańsze i dostają minimum socjalne, a nawet jeśli doświadczenie zdobędą i się wykażą, to zawsze można powiedzieć (przy próbie otrzymania podwyżki), że są "ludzmi z ulicy" i nie mają pojęcia o poliuretanie. Zgadzam się z poprzednią opinią na temat technologa Janka M, ponieważ na porządku dziennym jest "łacina podwórkowa" w jego wykonaniu. Płaca w firmie to podstaw + premia regulaminowa + premia uznaniowa (uznaniowa wiadomo dla, których pracowników)
Regulamin wewnętrzny jest na birząco dostosowywany do potrzeb finansowych firmy. Co do kompetencji dyrektora produkcji to muszę przyznać, że są one naprawdę bardzo wyskie... tak jak pasma górsie w Holandii.
Krótka mówiąc polecam pracę w firmie Gasket
Norbert 2014-10-29 22:43:15
Widzę, że raczej niezbyt zachęcające panują przekonania osób wyżej się wypowiadających. Jeśli taka atmosfera panuje jaka została opisana to w dalszym ciągu osoby pracują w tej firmie ( czy jednak coś jest przesadzone ). Więc byłbym wdzięczny za realną ocenę, a jeśli taka ona była to jakie są zarobki (bo rozumiem że to one trzymają jedynie )?
Karol 2014-11-30 22:56:33
@norbert, ja to myślę że opinie w internecie każdy powinien traktować według własnego uznania i wiadomo że nie zawsze warto im wierzyć w 100%, bo nei wiemy kto siedzi po drugiej stronie ekranu. ale coż. Wa każdym razie wszystkim szukającym pracy życzę powodzenia i szybkiego znalezienia. powodzeeenia!
Max 2014-12-22 19:59:31
Wcale nie jest tak, jak nie którzy mówią.Pracuje w tej firmie i jakoś nie narzekam aż tak bardzo.Jeśli chodzi o zarobki, to oczywiście mogły by być lepsze, no ale cóż...chyba nigdzie na start miodu nie ma, praca nie jest jakoś bardzo skomplikowana i nie zgadzam się, że pracują tam ludzie nie wykwalifikowani. TO JEST BZDURA.Premię dostają ci, którzy na to zasługują, po prostu zarabiają na firmę i się im należy.Jeżeli ktoś chce zarobić, to zarobi.Takie są fakty.Czy praca w Gaskecie jest ciężka? zależy jak na to spojrzeć.Nigdzie nie jest lekko. Jeśli chodzi o dyrektora produkcji Franciszka H, spoko gość a jak ktoś zazdrości mu stanowiska to trudno.Nie wiem jacy ludzie piszą te złe opinie na temat atmosfery w Gaskecie, ale tak naprawdę nie jest. Nikt nad nikim nie stoi i nie pogania,ekipa ze wszystkich hal jest naprawdę ZAJEBISTA a jeśli ktoś sądzi inaczej to trudno...POZDRAWIAM GO. Chciałbym tylko zapytać tych, którzy tak nadają na tą firmę, żeby mi pokazali drugi taki zakład w tym mieście, w którym można pracować na takim luzie???? W kilku pracowałem i jest kolosalna różnica. Trzeba pamiętać, że to jest praca, a nie przedszkole. Jak się komuś nie chce robić to będzie narzekał na wszystko.Smród na halach.... ludzie bez przesady to jest zakład produkcyjny, a nie drogeria, a tak w ogóle montowana jest obecnie wentylacja, na kilku halach już jest więc bez jaj. Faktycznie jeszcze kilka miesięcy temu był z tym problem. Jakiś czas tam pracuję i naprawdę każda osoba, która chce tam pracować i wykonywać normalnie swoje obowiązki może być pewna pracy. Jeśli ktoś jest zwalniany, to naprawdę musi być LEWY i nieogarnięty totalnie.Ludzie w każdej firmie są mniejsze, lub większe problemy, a Gasket jest dobra alternatywą dla ludzi, którzy chcą po prostu pracować.
konik 2015-02-26 23:31:01
Max, widzę że jesteś rzetelną osobą, taki wydaje mi się twój komentarz, dość rzeczowy. możesz w takim razie napisać też nieco konkretniej jakie są zarobki na starcie jeśli teraz zdecyduję się pójść do Gasket Sp. z o.o. do pracy? z góry dziękuję, będe ci bardzo wdzięczny za odpisanie mi i pomoc, pozdro
Wiwaldi 2015-03-19 14:06:16
Gasket sp. z o.o. to firma z dużym doświadczeniem na rynku. Produkują wyrobi z poliuretanu, gumy i innych tworzyw sztucznych. Cały czas się rozwiją i chcą się dalej rozwijać, a no i tu mnie teraz zaciekawiło, bo do rozwijania się potrzeba też nowych pracowników, a niestety nie mogę nigdzie znaleść ogłoszeń, wiecie czy będą w najbliższym czasie jakieś rekrutacje ?
XYZ 2015-03-23 13:24:28
Pracuje w gaskecie juz troche czasu i moge napisac, ze reczywiscie pracuje sie niezle . Natomiast wszystko zalezy na ktorej hali pracujesz i tu musisz miec szczescie, albo kogoś kto dobrze Cie pokieruje z kim rozmawiac, tak aby trafić na dobra ekipe . Powiem krótko na poczatek mozna liczyc na 1500 (3 miesiace ) , 1650 (6 miesiecy) , 1800 (rok) , jaka ostatnia umowa to ciezko mi powiedziec mialem ja okolo poltorej roku temu wiele rzeczy sie pozmienialo , ale nie narzekam . Jest szansa robic nadgodziny. O uszy obilo mi sie, że Delex bedzie sie wynosił i powstanie nowa hala . Pozdro
XYZ 2015-03-23 13:30:04
Zauważyem, że czesto padaja pytania o jakieś nabory, przyjecia do pracy itp . Odpowiadam- nie ma czegos takiego w Gaskecie . To nadal jest małą firma max 70 osob, nie jakis fiat gdzie robi sie masowe przyjecia. Tutaj ludzie przychodza i odchodza , są to pojedyńcze przypadki. Poprostu , albo uda sie dostac, albo nie i tyle .
1
elmondo 2015-04-08 08:32:24
Pracuje w Gaskecie juz od pewnego czasu. Zarobki sa jak w kazdej podobnej firmie. Wiele ludzi mysli, ze przyjdzie do pacy i to juz wystarczy aby dostac podwyzke. Atmosfera moim zdaniem jest w porzadku a warunki pracy. Sorry, ale osoby, ktore narzekaja w komentarzach powyzej chyba nigdy nie pracowaly w zadnej firmie produkcyjnej. Warunki jak i BHP sa na dobrym poziomie.
Hołkiet 2015-04-30 15:34:44
Ja osobiście nie pracowałem w tej firmie, ale dużo o niej wiem od znajomych bo mam tam dwóch kolegów i jak najbardziej podzielam zdanie @elmondo. Chłopak dobrze gada.
lalala 2015-05-15 00:14:00
Boże drogi jak tam jest atmosfera przyjazna to chyba pisze sam dyrektor żeby siary nie było że taki syf... !!! KOBIETY muszą zapie*dalać za facetów !! Prezes ściemnia że kasy nie ma, już od 5 lat nie ma podwyżki !!
1
Kinga 2015-07-16 17:28:02
Jak to możliwe, żeby kobiety za facetów pracowały? Na podstawie jakieś umowy czy po prostu są szykanowane? Osobiście chciałam się tam zgłoić do pracy ale chyba zawodowo zostałam odstraszona proszę o wyjaśnienie. 1500 zł na początek to jak na początek jest dla mnie do zaakceptowania wypłata. Jestem dość młoda :)
lol 2015-07-21 23:22:39
a ile tam pracuje kobiet i na jakich działach
szogun 2015-08-29 00:07:18
Nie wydaje mi się , aby praca w tym miejscu była dobrym pomysłem dla wszystkich. Odnajdują się tutaj ludzie przede wszystkim pracowici i Ci , którzy wiedzą, że praca to nie wakacje. Dlatego może też jest tyle niejasności tutaj odnośnie atmosfery i tym podobnych. Niektórzy zwyczajnie minęli się z powołaniem
blady i slaby 2015-09-22 23:23:12
Z doświadczenia serdecznie odradzam Wszystkim pracę przy oparach jakie towarzyszą procesowi produkcji w tej firmie i innych tego typu
1
gasket 2015-10-03 03:37:45
chec do pracy za pensje minimalna
daniel 2015-10-28 17:23:18
@gasket, przeciez nie jestes jedyny, ja tez pracuje za minimalna krajowa, gdzies przeciez trzeba pracowac i za cos, przeciez jak sie nam cos nie podoba to po co tkwic w tym dalej i narzekac i miec ciagle pretenscje do swiata ze malo sie zarabia, ale przynajmniej mamy umowy o pracy i te pieniadze nie kazdy tam ma
szubi 2016-04-10 16:32:08
Idealnie, że zapewniona jest umowa o pracę, o takie stabilne zatrudnienie jest teraz dość trudno, a przynajmniej nie ma co narzekać na socjale do nich doliczane.
daniel 2016-05-11 14:00:17
Wszystko spoko tylko, że nikogo nie szukają już od dawna..ma ktoś jakieś dojścia do nich specjalne? Zależy mi bardzo na zdobyciu tutaj jakiegoś doświadczenia do dalszej pracy za zagranicą!
zibbi 2016-08-25 00:43:02
nadal bardzo smierdzi na halach?i jak chodza ubrani odlewnicy maja specjalne kominezony? czy trzeba caly czas chodzic z maska na ustach odpowiedzcie rosze.
redr 2016-08-30 11:32:06
Wiadomo czy w najbliższym czasie bedzie szansa załapać się na cieślę szalunkowego? Oferty mają rozsądne.
Elvis z Tresnej 2016-09-16 00:31:07
"nadal bardzo śmierdzi na halach?" Nawet na Hali Miziowej czasem śmierdzi owczymi bobkami. Wielu w dzisiejszych czasach szuka pracy z daleka od hałasu i wszelakich smrodków. W tym wypadku polecam pracę w bibliotece, albo posadę parkingowego. Pracuję w tej firmie kilka dni i mogę przedstawić fakty z którymi się zderzyłem. Na wstępie otrzymałem umowę o pracę na godziwych warunkach, uwzględniając okres próbny. Jako pracownik z doświadczeniem w innych firmach jestem mocno uczulony na różnorakie formy mobbingu, czy chore stosunki międzyludzkie. Zostałem miło przyjęty przez ekipę i nie zauważyłem niczego, co może psuć nastrój , czy nie pozwalać spać w nocy. Słowem, jak na razie jestem bardzo pozytywnie zdziwiony. Odnośnie smrodków i kontaktu z samą chemią też nie widzę niczego, co może rzucać na kolana, uzależniać, czy degradować zdrowie. W porównaniu do pracy przy laminatach poliestrowych, najbardziej śmierdząca praca w Gaskecie pachnie górskim powietrzem. Nie widziałem w załodze nikogo z trzema rękami, więc nie mutują od oparów acetonu a właściwie jego szczątkowych ilości. Jeżeli chodzi o normy produkcyjne z natury nikt z przełożonych nikogo z pejczem nie ściga a pracownik z syndromem diesel'a w zimie jest w stanie wypracować dniówkę zadaniową z palcem w .. nosie. O ile nie zabawia się w patologię i nie śpi w tzw kiblu z komórką w ręce. Żeby zbytnio nie przesłodzić napiszę o minusach. Chwilowe i przejściowe problemy z ilością szafek ubraniowych były ale już nie są problemem. Przez kilka dni układałem ubranie na krześle w kostkę jak na unitarce. Palący muszą pracować pół godziny dłużej. Reszty minusów jeszcze nie doświadczyłem. Chyba, że sam fakt ośmiu godzin spędzonych nie w hamaku a w pracy stanowi dla kogoś minus. W skali od 1 do 5 daję firmie mocne cztery i nie mam zamiaru się w najbliższym czasie z niej ruszać na krok. Tyle.
boss 2016-09-16 21:00:46
No ale to wiadomo jakich średnich zarobków można się teraz spodziewać? Chętnie bym się załapał, bo dbają o stabilne zatrudnienie, a skoro umowa jest w pełni respektowana, to nic dziwnego, że są teraz tak popularni.
Zostaw swoją opinię o Gasket Sp. z o.o. - Bielsko-Biała
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Gasket Sp. z o.o.