brak logo

NOVICHEM

Chorzów

Opinie o NOVICHEM

nowy 2011-08-08 12:11:57
Witam ! Czy ktoś miał okazje tam pracować lub pracuje bo słyszałem że są tam przyjęcia do pracy i chciałbym się dowiedzieć na czym polega tam praca ile można zarobi jaka atmosfera tam panuje itp.
5
Leszek 2014-01-23 21:17:55
Nie polecam.Masakra.
6
krul 2014-06-25 20:39:06
byłem, pracowałem, zdrowie zmarnowałem
tyle o novichemie .. (usunięte przez administratora) Nawet największemu wrogowi nie życzę tam pracować.
Lepsze jest juz rozdawanie ulotek z Providenta :)
4
arturp 2015-03-09 13:31:49
praca stabilna wynagrodzenie na czas tylko uciążliwa
3
łytek 2015-05-12 08:36:42
Tragedia byłem zobaczyć tą robotę i kiszka miałem wrażenie że zakład ma 200 lat moim zdaniem z bezpieczeństwa to tylko okulary noszą nie polecam
2
chętny do pacy 2015-06-16 11:42:41
Jeśli zagląda tu ktoś kto pracuje w tej firmie to proszę o opinie, z powyższych nie wygląda to dobrze:/ jak kierownictwo, podejście do pracownika, czy zarobki są dobre?
Pozdrawiam.
viola 2015-06-17 05:18:47
Stanowczo nie polecam. Jeśli jesteś kobietą to tym bardziej. Każda podoba się szefowi więc na początek bliska randka z prezesem bo on lubi świeżą krew jak to określa a poza tym lepiej nie mówić. Prywatnie mogłaby ci dużo powiedziec o moich aż 3 miesiącach pracy. Az mi szkoda tych dziewczyn z laboratorium
2
pracownik Novichemu 2015-06-29 06:39:52
hmmm, Pani Violu czytam i tak myślę, że szkoda, że nie pisze Pani nic o jakości pani pracy. Miałam okazję obserwować Pani pracę i Pani podejście do pracy - jako Kierownik Laboratorium nigdy w życiu nie zatrudniłabym Pani jako laborantki, ani nawet pomocy - no ale jak Pani pisze tutaj trzeba mieć świeżą krew, widocznie Pani nie była aż tak świeża:-)
Pisze Pani brednie, nie mając nawet na nie pokrycia.
Laborantek Pani szkoda bo musiały wykonywać za Panią pracę.
Pracownik 2015-07-21 16:12:14
Opinie tutaj wypisywane są najczęściej od osób o aspiracjach wyższych niż sami siebie reprezentują.
"łytek" dla Ciebie praca to zapewne siedzenie przed komputerkiem i pierdzenie w stołek.
"krul" pracowałeś? Zdrowie zmarnowałeś? No tak, przecież pracowałeś w hucie przy piecu martenowskim - ironia...


"Pani" violu, polecam obciąć tipsy, które tak Pani eksponowała pracując w zakładzie PRODUKCYJNYM. Polecam też poszukać roboty, która jest odpowiednia dla Pani predyspozycji oraz ambicji zawodowych bo do pracy w zespole to raczej się Pani nie nadaje :) A bzdury jakie Pani pisze o laborantkach - wstyd. To co Pani sobą zaprezentowała, ocenić mogą pracownicy.Nie dziwię się, że dalsza współpraca z Panią nie miała sensu - nikt za Panią pracować nie będzie...ani na Pani tipsy...

Zakład ma charakter produkcyjny i jeżeli ktoś chce pracować to będzie pracował - to świadczy o człowieku.
były pracownik 2015-10-09 18:00:27
Po pracy w firmie Novichem nadajesz się do każdej pracy fizycznej. Nie po każdej pracy fizycznej nadajesz się do pracy w firmie Novichem.
1
były pracownik 2015-10-24 12:24:53
zawsze szukają, bo pracownicy przychodzą i odchodzą jak w każdej innej firmie. Z moich obserwacji podczas pracy w tej firmie zauważyłem, że najlepiej startować tam między marcem a sierpniem. Wtedy jest najczęściej szczyt zamówień, ale nie jest to regułą (sam przyjąłem się w listopadzie), bo zamówienia tam mogą być na najwyższym poziomie nawet przez cały rok. Poza tym firma się rozrasta, budują nowe budynki na terenie zakładu itp.
2
masakra 2015-11-02 09:47:37
to co tam produkuja jest tak zrace ze ubrania - nawet bielizna zmienia kolor, czlowiek wykapany po przyjsciu do domu przechodzac zaledwie przez ten zaklad na reczniku do ktrego sie wytrze rowniez ma przebarwienia - nie placa pracownikom dodatku szkodliwego i robia tam za najnizsza krajowa mimo ze co innego pisza na iumowach i obiecuja.... jesli to sa tak zrace substancje to nie chce widziec swoich pluc... porazka....
2
regina 2016-01-11 22:58:29
Nic sie nie zmieniło. Było kiepsko. Jest żle. A nawet jeszcze gorzej. Jak wyglądają jak z prastarych czasow, tak traktują ludzi. Nie polecam.
2
pracownik 2016-02-02 15:38:51
Podwyżki czy raczej jałmużna.
1
XYZ 2016-02-12 18:09:30
Szkoda zdrowia.
1
poeta produkcyjny 2016-03-14 19:21:39
O systemie pracy:


W weekend, święta bierzesz urlop,

By jak inni mieć czas wolny.

Gdy zaś inni biorą urlop,

Zapier...asz do roboty.



Oczywiście jak są duże zamówienia, to urlop ciężko dostać.
O zarobkach i stopniu trudności pracy:



Praca, praca, normy, kasa -

Zysk w tej firmie najważniejszy.

Chudniesz w oczach i marniejesz,

A twój portfel coraz lżejszy.



Porady dla nowych lub starających się o pracę Z PRZYMRUŻENIEM OKA (pozdro dla dobrych pracowników tej firmy, bo naprawdę mają ciężko i wiedzą że nie jest tam tak różowo)



Lubisz siedzieć, pierdzieć w stołek.

Z lenistwa nie kiwniesz palcem.

Wołaj przeto wszem i wobec:

"Dziś to ja wybieram walce!!!"



Wolisz w ciszy se posiedzieć

I odbębnić dzienną normę.

Powiedz, że chcesz na syntezę.

Przypomnisz se czasy szkolne...



Lubisz sobie pofolgować.

Z powołania jesteś leniem.

To nie wahaj się ni chwili

I wal śmiało na suszenie!



Chcesz posiedzieć sobie w necie.

Ciekawostki se poczytać.

Napisz pismo, że "od zawsze

Pragnąłeś robić na sitach!"



Dalej nie wiesz co masz wybrać

Zanudzony długim wątkiem?

Poproś mistrza na rozmowie,

Że byś chciał na "siedem-piątkę"!!!



PS



Słuchaj majstra, rób uczciwie:

Jedno mycie, boś nie frajer

Długo tak nie popracujesz,

Więc uśmiechnij się do kamer.
5
Honzel 2016-03-20 21:02:56
Pracowałem w tej firmie ładnych parę lat ! Najgorszy czas w moim życiu !!!! Nie polecam tej firmy. Praca : świątek , piątek i niedziela, wielkanoc , wigilia itd. W [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] mają człowieka i jego rodzinne. Człowiek tylko traci zdrowie i zatrzymuje się w rozwoju ! Awans - nie ma szans, ponieważ tam nie ma takiego stanowiska na które mógłby awansować pracownik fizyczny. Podwyżki.... można zapomnieć. A pracownik jest traktowany jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a nie jak człowiek ! Przestarzałe, cieknące i niebezpieczne instalacje które trzymają się tylko dzięki stretchowi i taśmie , mogą w każdej chwili wylecieć w powietrze. Napiszę jeszcze raz : Kilkanaście lat spędzonych w tej firmie , to : NAJGORSZY CZAS (ZAWODOWY ) w moim życiu. Oczywiście na produkcji pracuje tam wielu fajnych ludzi, którzy niestety boją sie odezwać i cały czas s [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] przez przełożonych. I tak jak napisał ktoś wyżej , lepiej iść roznosić ulotki...A ten wierszyk , bardzo realistyczny ,napisał ktoś , kto na 100% pracował w Novichemie!!! Ja już uwolniłem się od tej gównia**j firmy i nawet za 10 koła wypłaty nigdy bym tam nie wrócił !!!! NIGDY !!!! NIE NIE NIE idźcie tam szukać pracy !!!!!!!
4
Honzel 2016-04-21 22:04:55
Szanowny/a Pan/i oki
Nie wiedziałem że Novichem zatrudnia się internetowych trolli , którzy bronią firmy w internecie. Opisałem rzeczywistość i żaden troll tego nie zmienii . Pracowałem tam bardzo długo i mam prawo do napisania swojeje opini na tym portalu . Jeszce raz powtarzam : Novichem to jedne wielkie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] gdzie Gówno jest delikatnym określeniem !!!!!!
5
.... 2016-04-26 15:46:03
Honzel pracowałeś w novichemie bardzo długo? :) w warunkach które opisujesz? :) bez podwyżki i traktowany jak bydło? Zabawna opinia. Ja pracuje kilka lat i widzę zmiany na lepsze. A ktoś kto tego nie widzi potrafi tylko narzekać i jak to w polsce bywa - ściemniać za plecami, zwalać robotę na inną zmianę.
Jo 2016-06-24 20:37:27
Skonczciie dupcyc
edf 2016-07-07 16:55:54
@puk ale jaka to foerta dokladnie byla ? bo nie pamietam
Zostaw swoją opinię o NOVICHEM - Chorzów
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie NOVICHEM