brak logo

NOVICHEM

Chorzów

Opinie o NOVICHEM

nowy 2011-08-08 12:11
Witam ! Czy ktoś miał okazje tam pracować lub pracuje bo słyszałem że są tam przyjęcia do pracy i chciałbym się dowiedzieć na czym polega tam praca ile można zarobi jaka atmosfera tam panuje itp.
5
Leszek 2014-01-23 21:17
Nie polecam.Masakra.
6
krul 2014-06-25 20:39
byłem, pracowałem, zdrowie zmarnowałem
tyle o novichemie .. (usunięte przez administratora) Nawet największemu wrogowi nie życzę tam pracować.
Lepsze jest juz rozdawanie ulotek z Providenta :)
4
arturp 2015-03-09 13:31
praca stabilna wynagrodzenie na czas tylko uciążliwa
3
łytek 2015-05-12 08:36
Tragedia byłem zobaczyć tą robotę i kiszka miałem wrażenie że zakład ma 200 lat moim zdaniem z bezpieczeństwa to tylko okulary noszą nie polecam
2
chętny do pacy 2015-06-16 11:42
Jeśli zagląda tu ktoś kto pracuje w tej firmie to proszę o opinie, z powyższych nie wygląda to dobrze:/ jak kierownictwo, podejście do pracownika, czy zarobki są dobre?
Pozdrawiam.
viola 2015-06-17 05:18
Stanowczo nie polecam. Jeśli jesteś kobietą to tym bardziej. Każda podoba się szefowi więc na początek bliska randka z prezesem bo on lubi świeżą krew jak to określa a poza tym lepiej nie mówić. Prywatnie mogłaby ci dużo powiedziec o moich aż 3 miesiącach pracy. Az mi szkoda tych dziewczyn z laboratorium
2
pracownik Novichemu 2015-06-29 06:39
hmmm, Pani Violu czytam i tak myślę, że szkoda, że nie pisze Pani nic o jakości pani pracy. Miałam okazję obserwować Pani pracę i Pani podejście do pracy - jako Kierownik Laboratorium nigdy w życiu nie zatrudniłabym Pani jako laborantki, ani nawet pomocy - no ale jak Pani pisze tutaj trzeba mieć świeżą krew, widocznie Pani nie była aż tak świeża:-)
Pisze Pani brednie, nie mając nawet na nie pokrycia.
Laborantek Pani szkoda bo musiały wykonywać za Panią pracę.
Pracownik 2015-07-21 16:12
Opinie tutaj wypisywane są najczęściej od osób o aspiracjach wyższych niż sami siebie reprezentują.
"łytek" dla Ciebie praca to zapewne siedzenie przed komputerkiem i pierdzenie w stołek.
"krul" pracowałeś? Zdrowie zmarnowałeś? No tak, przecież pracowałeś w hucie przy piecu martenowskim - ironia...


"Pani" violu, polecam obciąć tipsy, które tak Pani eksponowała pracując w zakładzie PRODUKCYJNYM. Polecam też poszukać roboty, która jest odpowiednia dla Pani predyspozycji oraz ambicji zawodowych bo do pracy w zespole to raczej się Pani nie nadaje :) A bzdury jakie Pani pisze o laborantkach - wstyd. To co Pani sobą zaprezentowała, ocenić mogą pracownicy.Nie dziwię się, że dalsza współpraca z Panią nie miała sensu - nikt za Panią pracować nie będzie...ani na Pani tipsy...

Zakład ma charakter produkcyjny i jeżeli ktoś chce pracować to będzie pracował - to świadczy o człowieku.
były pracownik 2015-10-09 18:00
Po pracy w firmie Novichem nadajesz się do każdej pracy fizycznej. Nie po każdej pracy fizycznej nadajesz się do pracy w firmie Novichem.
1
były pracownik 2015-10-24 12:24
zawsze szukają, bo pracownicy przychodzą i odchodzą jak w każdej innej firmie. Z moich obserwacji podczas pracy w tej firmie zauważyłem, że najlepiej startować tam między marcem a sierpniem. Wtedy jest najczęściej szczyt zamówień, ale nie jest to regułą (sam przyjąłem się w listopadzie), bo zamówienia tam mogą być na najwyższym poziomie nawet przez cały rok. Poza tym firma się rozrasta, budują nowe budynki na terenie zakładu itp.
2
masakra 2015-11-02 09:47
to co tam produkuja jest tak zrace ze ubrania - nawet bielizna zmienia kolor, czlowiek wykapany po przyjsciu do domu przechodzac zaledwie przez ten zaklad na reczniku do ktrego sie wytrze rowniez ma przebarwienia - nie placa pracownikom dodatku szkodliwego i robia tam za najnizsza krajowa mimo ze co innego pisza na iumowach i obiecuja.... jesli to sa tak zrace substancje to nie chce widziec swoich pluc... porazka....
2
regina 2016-01-11 22:58
Nic sie nie zmieniło. Było kiepsko. Jest żle. A nawet jeszcze gorzej. Jak wyglądają jak z prastarych czasow, tak traktują ludzi. Nie polecam.
2
pracownik 2016-02-02 15:38
Podwyżki czy raczej jałmużna.
2
XYZ 2016-02-12 18:09
Szkoda zdrowia.
2
poeta produkcyjny 2016-03-14 19:21
O systemie pracy:


W weekend, święta bierzesz urlop,

By jak inni mieć czas wolny.

Gdy zaś inni biorą urlop,

Zapier...asz do roboty.



Oczywiście jak są duże zamówienia, to urlop ciężko dostać.
O zarobkach i stopniu trudności pracy:



Praca, praca, normy, kasa -

Zysk w tej firmie najważniejszy.

Chudniesz w oczach i marniejesz,

A twój portfel coraz lżejszy.



Porady dla nowych lub starających się o pracę Z PRZYMRUŻENIEM OKA (pozdro dla dobrych pracowników tej firmy, bo naprawdę mają ciężko i wiedzą że nie jest tam tak różowo)



Lubisz siedzieć, pierdzieć w stołek.

Z lenistwa nie kiwniesz palcem.

Wołaj przeto wszem i wobec:

"Dziś to ja wybieram walce!!!"



Wolisz w ciszy se posiedzieć

I odbębnić dzienną normę.

Powiedz, że chcesz na syntezę.

Przypomnisz se czasy szkolne...



Lubisz sobie pofolgować.

Z powołania jesteś leniem.

To nie wahaj się ni chwili

I wal śmiało na suszenie!



Chcesz posiedzieć sobie w necie.

Ciekawostki se poczytać.

Napisz pismo, że "od zawsze

Pragnąłeś robić na sitach!"



Dalej nie wiesz co masz wybrać

Zanudzony długim wątkiem?

Poproś mistrza na rozmowie,

Że byś chciał na "siedem-piątkę"!!!



PS



Słuchaj majstra, rób uczciwie:

Jedno mycie, boś nie frajer

Długo tak nie popracujesz,

Więc uśmiechnij się do kamer.
7
Honzel 2016-03-20 21:02
Pracowałem w tej firmie ładnych parę lat ! Najgorszy czas w moim życiu !!!! Nie polecam tej firmy. Praca : świątek , piątek i niedziela, wielkanoc , wigilia itd. W [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] mają człowieka i jego rodzinne. Człowiek tylko traci zdrowie i zatrzymuje się w rozwoju ! Awans - nie ma szans, ponieważ tam nie ma takiego stanowiska na które mógłby awansować pracownik fizyczny. Podwyżki.... można zapomnieć. A pracownik jest traktowany jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a nie jak człowiek ! Przestarzałe, cieknące i niebezpieczne instalacje które trzymają się tylko dzięki stretchowi i taśmie , mogą w każdej chwili wylecieć w powietrze. Napiszę jeszcze raz : Kilkanaście lat spędzonych w tej firmie , to : NAJGORSZY CZAS (ZAWODOWY ) w moim życiu. Oczywiście na produkcji pracuje tam wielu fajnych ludzi, którzy niestety boją sie odezwać i cały czas s [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] przez przełożonych. I tak jak napisał ktoś wyżej , lepiej iść roznosić ulotki...A ten wierszyk , bardzo realistyczny ,napisał ktoś , kto na 100% pracował w Novichemie!!! Ja już uwolniłem się od tej gównia**j firmy i nawet za 10 koła wypłaty nigdy bym tam nie wrócił !!!! NIGDY !!!! NIE NIE NIE idźcie tam szukać pracy !!!!!!!
4
Honzel 2016-04-21 22:04
Szanowny/a Pan/i oki
Nie wiedziałem że Novichem zatrudnia się internetowych trolli , którzy bronią firmy w internecie. Opisałem rzeczywistość i żaden troll tego nie zmienii . Pracowałem tam bardzo długo i mam prawo do napisania swojeje opini na tym portalu . Jeszce raz powtarzam : Novichem to jedne wielkie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] gdzie Gówno jest delikatnym określeniem !!!!!!
5
.... 2016-04-26 15:46
Honzel pracowałeś w novichemie bardzo długo? :) w warunkach które opisujesz? :) bez podwyżki i traktowany jak bydło? Zabawna opinia. Ja pracuje kilka lat i widzę zmiany na lepsze. A ktoś kto tego nie widzi potrafi tylko narzekać i jak to w polsce bywa - ściemniać za plecami, zwalać robotę na inną zmianę.
edf 2016-07-07 16:55
@puk ale jaka to foerta dokladnie byla ? bo nie pamietam
pracownik 2017-01-08 12:08
Nie jest najgorzej ale na dłuższy czas raczej nie praca przy truciźnie nie służy dobrze człowiekowi
6
Maja 2017-04-05 15:19
@pracownik długo już pracujesz w NOVICHEM? Chętnie dowiemy się więcej na temat warunków zatrudnienia/benefitów oferowanych przez firmę.
Honzel 2017-06-05 22:28
Ja pracowałem tam ponad 10 lat !!!! Poczytaj sobie moje komentarze i zastanów się dwa razy zanim nawet pomyślisz Novichem
Maja 2017-07-04 13:53
@Honzel
oczywiście zapoznałam się z Twoimi komentarzami. Chciałabym tylko jeszcze dopytać od jak dawna w firmie już nie pracujesz. @.... 2016-04-26 15:46 pisze, że w NOVICHEM następują zmiany na lepsze. Dlatego też ważne są nie tylko opinie byłych, ale również aktualnych pracowników. Jednak rozumiem, że Ty nie masz dobrych wspomnień z pracy w NOVICHEM i tak jak piszesz, masz prawo do swojej opinii.
Honzel 2017-07-08 22:15
Szanowna Pani !!! Nie widziałem że na portalu go work można usuwać złe komentarze. Odpowiedziała mi Pani na wpis który dziwnym trafem zniknął. cyt. Ważne są nie tylko opinie byłych, ale również aktualnych pracowników@.... 2016-04-26 15:46 pisze, że w NOVICHEM następują zmiany na lepsze. A wiadomościach TVP o 19:30 mówią że Krystyna Pawłowicz jest normalna :-) Napiszę jeszcze raz : dwie osoby straciły tam życie, a kilkanaście osób straciło tam zdrowie przez poparzenia itp.
zainteresowany 2017-07-13 12:44
widzę już dość długo ogłoszenie o pracy w Novichemie nie wiem czy jest tak źle czy tak mało płacą a może są inne powody
edi 2017-07-18 15:58
chcesz pracować to przychodź 1850 netto czterobrygadówka i praca przy czymś co jest trujące
Zostaw swoją opinię o NOVICHEM - Chorzów
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie NOVICHEM