brak logo

Żłobek Miejski

Mikołów

Opinie o Żłobek Miejski

INGA 2012-10-31 19:11:59
Żłobek Mikołów hmmm owszem Panie są miłe, ale nie maja doswiadczenia o dzieciach. Pani Dyrektor od czasu śmierci dziecka w żłobku zatrudnia opiekunki tylko po szkole medycznej nie ważne w jakim kierunku można skończyc szkołe medyczną w kier. opiekun osób starszych i praca jest pewna, grunt to szkoła medyczna. Własnie takie panie opiekuja sie waszymi dziećmi, brak doświadczenia a co jak dziecko ma kolke co zrobią? Gdy płacze za mamą- masz tu zabawkę i tyle. czas poruszyć temat.W przedszkolach są wykwalifikowane nauczycielki a żlobek tragedia
klient 2012-11-09 23:53:14
Niestety panie w żłobku wszystkiego się czepiają i ciągle czegoś wymagają bezpodstawnie.
kasia 2012-11-30 19:52:03
Dokładnie, a tu jakies pismo albo zaswiadczenie od lekarza....Ha a we wrzesniu nowo przyjete dzieci muszą mieć aktualne badania na pasożyty! Dla nich aktualne to z przed 2 dni bo 3 dni to juz przedawnine ha ha
ta dyrektorka to jakas nawiedzona kobieta, chyba juz powinna byc dawno na emeryturze
mama 2012-12-13 20:46:50
Do Inga
Skąd pewność że zatrudniane są osoby po szkole medycznej? Robiłaś przegląd w dokumentach?
jak dziecko płacze za mamą to co mają zrobić? Dziecko wpakować do auta i zawieść do pracy mamie? Z doświadczenia wiem, że dziecko na początku ma ciężko a potem jest ok. Moja córa też się napłakała a potem wychodzic stamtąd nie chciała. Jak się ma pod opieką 30 dzieci to ciężko siedzieć cały dzień z 1 na kolanach. Takie życie niestety.... Ja tam nie mam zastrzeżeń co do pracy Cioć. A co do zaświadczeń, to to jest dla bezpieczeństwa wszystkich dzieci... dla pewności że dziecko może chodzić do żłobka po chorobie. Znowu nie przesadzajmy że chcą czegoś bezpodstawnie.
Klaudia 2013-02-14 11:33:15
Zgadzam się z Panią w 100%. Mam takie same spostrzeżenia i cieszę się, że dba się o zdrowie i bezpieczeństwo naszych pociech. Moje dziecko jest zadowolone idąc do żłobka i czasem nawet nie chce wracać do domu. Miejsce doskonałe dla prawidłowego rozwoju dziecka i to pod względem psychicznym i fizycznym. Wiele umiejętności moje dziecko zawdzięcza właśnie "Ciotką" z którymi spędza najwięcej produktywnego czasu.
Kana 2013-02-22 20:04:57
W ogóle nie masz racji z tego co wiem ( a wiem z pewnego źródła) to opiekunki tego żłobka posiadają wykształcenie wyższe!!!!!!!
Kasia 2013-05-29 13:54:17
Ha Ha jakie wyższe bo chyba nie mowa o skończonych studiach i mgr? Śmiechu warte, wystarczy medyczna szkoła policealna, wiem bo po takiej szkole jestem i tam pracowałam
Iga 2013-05-31 22:35:55
Kasia - 2013-05-29 13:54:17

Ha Ha jakie wyższe bo chyba nie mowa o skończonych studiach i mgr? Śmiechu warte, wystarczy medyczna szkoła policealna, wiem bo po takiej szkole jestem i tam pracowałam
No popatrz popatrz a tak sie składa, że o mgr mowa!!!
Anula 2013-12-19 20:19:40
z tego co wiem, teraz trzeba miec wyższe i kilka pracowników takie posiada. czasy sie zmieniją...i bardzo dobrze!
Ala 2014-05-28 10:25:45
Nie trzeba mieć wyższego wyksztalcenia ( oczywiście takie osoby też tam pracują ) wystarczy skończyć szkołę medyczną i tyle.
Anna jeśli masz zamiar tam pracować do kilka razy się zastanow, bo pani dyrektor jest nie do wytrzymania "wykańcza psychicznie" wiem z doświadczenia.
mama 2014-10-25 10:27:48
Nie wiem jak jakie są stosunki między Ciociami a panią Dyrektor, chociaż ja nie mogę nic tej pani zarzucić. Moje dziecko ma już 2 latka , do tego żłobka chodzi od 8 miesiąca życia. Wiadomo, że jedna bardziej lubi inne mniej. Ale ogólnie to bardzo lubi chodzić do tej placówki rano zazwyczaj z uśmiechem macha rączką i idzie do sali ,a popołudniu nie chce wracać. Co do jakiś dziwnych wymogów i czepiania się Cioć o jakieś papierki czy tym podobne rzeczy to nic takiego w moim wypadku nie miało miejsca. Uważam , że te panie i tak mają dużą cierpliwość do rodziców bo raz byłam świadkiem jak jedna mam opowiada co i w jakiej konsystencja jej dziecka je( makaronik i ryż średnio rozgotowany ;-) a Ciocia cierpliwie słuchała cennych wskazówek mamy:-).Ciekawe jak przy takiej ilości dzieci można jednemu poświęcać tyle uwagi mamy opamiętajcie się.
rajmund 2015-02-19 22:23:23
Zostawienie dzieci w żłobku wiązało się kiedyś zapewne z dużo większym ryzykiem. Obecnie jest to co raz bardziej popularne wśród osób które muszą łączyć pracę z wychowywaniem maleństwa. Wiadomo , że lepiej byłoby gdyby rodzic zajmował się tylko dzieckiem ale wiele rodzin nie może sobie na to pozwolić
AaP 2015-03-26 18:07:46
Witam.A o której możecie odbierać Wasze pociechy do domu? Bo w Łaziskach w Żłobku dopiero rodzicom drzwi otwierają o 14.45.Proszę sobie wyobrazić jak działa nasza wyobrażnia:(W pierszym roku dziecko moglam odbierać jadąc prosto z pracy a w tym roku niestety nie.Dlaczego? Panie tłumaczą to bezpieczeństwem. Pyatm czyim? Bo chyba nie rodzicow
mama 2015-03-26 18:29:07
Dzieci można odbierać o każdej porze dnia. Żłobek jest otwarty cały czas i w każdej chwili można przyjść po dziecko.
rodzic 2015-05-28 15:59:46
Żłobek ok, opiekunki miłe, wszystko w porządku, tylko dyrektorka okropna. Gdyby się udało mieć drugie dziecko to poproszę męża żeby załatwiał miejsce w żłobku bo ja z tą panią nie chcę mieć już więcej do czynienia, nie mam zamiaru z nią więcej rozmawiać ani jej oglądać, powinna się już wybrać na emeryturę bo się tam nie nadaje.
mamusia 2015-08-27 13:49:52
Moje dziecko chodzi tam od roku. I powiem jedno zanim poszedł do żłobka miałam wątpliwości, ale po 2 tygodniach (prawda, trochę płakał) wszystko się zmieniło. Mały jest zachwycony, często nie chce wracać do domu. Panie są super - zarówno dla dzieci, jak i do rodziców (Ci chyba czasami są bardzie uciążliwi od swoich pociech...). A zaświadczenia (zdarzają się rzadko)- nie oszukujmy się, czasami są dla mnie problematyczne, ale przynajmniej mam pewność, że dzieci są zdrowe i nie zarażają jedno drugiego. Nie wiem, jakie wykształcenie mają Ciocie, ale widzę, że mój Mały świetnie się tam rozwija (mam skalę porównawczą z rówieśnikami, które są pod opieką babć), je różnorodne produkty i - co najważniejsze- lubi tam chodzić.
ona 2015-10-22 09:44:56
Nie polecam. Pani dyrektor starszna osoba, wogóle nie kontaktowa, nieprzyjemna. Moje dziecko półtora roku tak chodziło i półtroa roku płakało i prosiło żeby nie tam. Na sam widok budynku dziecko wpadało w histerie.. teraz chodzi do przedszkola ,jest super chodzi z chęcią,a słyszy nazwe złobek to prosi mama nie. atmosfera straszna .
ona 2015-10-22 09:46:56
pOTWIERDZAM,OKROPNA KOBIETA
Ewa 2016-09-05 11:42:23
Opiekę w tym żłobku oceniam b. dobrze, mam porównanie z placówką prywatną do której chodziło pierwsze dziecko i musze przyznać ze ten żłobek wypada lepiej. Tam nie dość że strasznie wysokie opłaty to jeszcze personel przymykał oko na to że dzieci były przyprowadzane chore i jedno drugiego non stop zarażało. dobrze wiec ze tu wymagaja tych zaświadczeń ze dziecko jest zdrowe. Co to samej pani dyrektor to nie mam do niej jakis wiekszych zastrzezen w rozmowie ze mną zawsze była miła. Jedyne do czego można sie przyczepić to to, że niedokładnie weryfikują to ze kobiety podaja sie za tzw. "samotne matki" dzieki czemu mają pierszenstwo przy przyjeciu a tak naprawde zyja w nieformalnych zwiąkach z ojcem dziecka - ale to wina bardziej systemu niz jej samej.
Mama 2016-09-12 22:40:17
raczej jest ok, a czy wasze dzieciaki też są takie spragnione jak je odbieracie? mój to od razu picia się domaga. pić im tam nie dają czy co?
uhj 2016-09-18 22:16:03
No to swietnie, że atmosfera teraz dopisuje @ktoś, to dobry znak na to, że się dobrze dzieje, ale zastanawiam się jednak jakich przeciętnych zarobków można się teraz spodziewać, wiesz może? Dzięki za odpowiedź
Zostaw swoją opinię o Żłobek Miejski - Mikołów
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Żłobek Miejski