brak logo

ALLIS JACEK GRYCZKA UL. TADEUSZA KOŚCIUSZKI 90 lok.9 , CHORZÓW

Miasteczko Śląskie

Opinie o ALLIS JACEK GRYCZKA UL. TADEUSZA KOŚCIUSZKI 90 lok.9 , CHORZÓW

greg 2014-06-03 10:08:47
Nie polecam tej firmy-np.przy tynkach i wylewkach gościu bierze podwykonawce i płacicie podwójny characz-bierze sobie dole że ich skołowal.Centralne ogrzewanie to dla niego kosmos,woda ciepła i zimna to samo wogóle sie nie zna ,nie powiem że nie umią nawet rury kanalizacyjnej polożyć w odpowiedni sposob.MASAKRA-dziwie się jak on wogole prosperuje...Jest nas w Rudzie Śląskiej dużo niezadowolonych.Pozdrawiam.
1
ALLIS Jacek Gryczka 2014-08-27 11:39:21
Witam.

Proszę nie mieszać mojej żony w sprawy firmy ALLIS. Pełną decyzyjność w sprawach firmy, również w sprawach płatności mam osobiście jako właściciel firmy i osoba nią zarządzająca. Firma ALLIS nie ma żadnych zaległości wobec jakichkolwiek osób, firm lub innych podmiotów, z którymi jest związana i współpracuje co potwierdza m.in uczestnictwo w programie Rzetelna Firma Krajowego Rejestru Długów.

W firmie szanowane są prawa pracownicze, wynagrodzenia wypłacane są terminowo, wobec żadnego nie ma żadnych zaległości, praca jest jednozmianowa, staramy się, aby nie było nadgodzin - szanujemy czas wolny pracowników, jednocześnie istnieje możliwość dodatkowego dorobienia sobie w dni wolne od pracy takie jak weekendy oraz jest możliwość wypracować sobie dłuższe tzw dniówki. Tak więc staram się szanować pracownika oraz oczywiście wymagam szacunku z drugiej strony.

Prawdopodobnie osoba, która pisała opinię nie pracuje aktualnie w firmie, gdyż nie mogliśmy zgodzić się na stawkę jaką ten Pan chciał za pracę (mimo przyzwoitych moim zdaniem stawek w granicach 8-17 zł/h netto na rękę). Jego oczekiwania Nas przerastały mimo, iż rozumieliśmy, że dojeżdża on z drugiego końca Polski. Niestety jego umiejętności nie były wycenione na tyle ile ten pan oczekiwał. Nie mogliśmy również zgodzić się na pracę na czarno bez odpowiedniej umowy zlecenia lub o pracę, a wojospeed nie podpisał umowy przez co musiał opuścić grono Naszych pracowników. Mało tego, pewnego dnia nic nie mówiąc po prostu nie przyjechał sobie do pracy.

Tak więc w tym konkretnym przypadku to chyba pracownik nie szanuje pracodawcy nie stawiając się w pracy. Rozumem to jako porzucenie pracy po kilku dniach pracy. Wziął zaliczkę i nawet nie podpisał umowy.
Luk 2014-10-17 09:21:09
Panie Jacku, proszę się bardziej nie pogrążać... u mnie na budowie było 2 w porywach 3 studentów w dresach którzy nie mieli pojęcia o budowie i tym co robią. Pracowali do 13 w porywach do 15 tak więc żenada i jakoś robót poniżej krytyki. Sami narzekali, że nie mają stosownych świadczeń i pracują "na czarno" Więcej w temacie Firmy Allis na wcześniejszym forum: http://www.gowork.pl/opinie_firma,1024770,0 Sam właściciel Jacek Gryczka ma tyle problemów z rozczarowanymi klientami, że nie może doglądać budowy. Zdecydowanie nie polecam i odsyłam na inne strony z opiniami o tej firmie.
Gość 2015-02-26 11:46:58
Coś chyba w tym jest.... Aktualnie trwa " Nabór " nowych pracowników. Nie wiem jak wyglądały i wyglądają budowy ale na rekrutacje przychodzi kilkadziesiąt osób naprawdę różnego pokroju... Być może Pan Jacek ma żyłkę marketingowca i faktycznie ma tyle pracy, że przyjmuje już każdego. Zaskoczył mnie fakt, że w jednym czasie zatrudnia tyle ludzi, a jak się później okazało jego pracownik biurowy też pracuje dopiero od 2 tygodni. Może pracują po miesiąc czasu i dla tego trzeba zastępować ich nowymi "fachowcami" .... Jeżeli ktoś miałby więcej informacji lub pracował w tej firmie proszę dać znać. Pozdrawiam.
waldi 2015-02-28 01:26:51
A... nowi pracownicy to: studenci, bezrobotni, Ukraińcy, gimnazjaliści, czy może więźniowie ? Tak z ciekawości pytam o u mnie na budowie był zatrudniony przez Pana Gryczkę piekarz który próbował coś nieudolnie wymurować.
Cała ta groteska przypomina kreowanie pseud-gwiazd na wielkich celebrytów, coś w stylu "Rafalala" Dziwię się,że jeszcze nikt z tym nie zrobił porządku i nie przerwał jeszcze trwającej farsy... albo ludzie nie czytają opinii o wykonawcach tylko pozwalają się naciągać. Jak ktoś tylko może niech udostępnia do mnie odezwało się już parę osób naciągniętych przez Pana Jacka i aż strach pomyśleć co on jeszcze może wymyślić. Proponuje monitować temat żeby oszczędzić innym nerwów, straconego czasu i pieniędzy. Panie Jacku czekamy na wypowiedź, coś w stylu, że nie może się Pan opędzić od zadowolonych klientów... Może Urząd Skarbowy i PIP powinien się również przyjrzeć działalności Pana Gryczki
Firma Instalacyjna 2015-07-09 15:08:48
Witam. Trafiłem tu przez przypadek. Jakiś czas temu zadzwoniła do nas klientka, która miała problem z instalacją. Prosiła o zlokalizowanie nieszczelności. Ciśnienie wody w instalacji spadało mimo wielokrotnego uzupełniania. Pierwsze moje pytanie po przyjechaniu na budowę było : "Czy wykonawca nie poczuwa się do odpowiedzialości i czy czasem nie chce usunąć usterki ?" Wolałem zapytać bo czasem ludzie zapominają, że nie tylko telewizor czy lodówka podlega gwarancji ale wykonana instalacja również. Pani powiedziała, że od roku wydzwania do wykonawcy ale ten nie odbiera jej telefonów, a gdy zadzwoni z innego numeru to odbiera, umawia się i nie przyjeżdża.

Po inspekcji okazało się, że rury PEX do grzejników prowadzone w podłodze ( pod wylewką ) były WIELOKROTNIE łączone. Na 8 nitkach do 4 grzejników było 6 złączek i tylko jedna nie ciekła co nie wskazuje jednoznacznie czy była dobrze wykonana bo jej wygląd na to nie wskazywał. Instalacja była mieszana - ogrzewanie podłogowe z grzejnikami. Niestety wykonawca nie wiedział jak to połączyć i wszystko "spiął" w jednym rozdzielaczu na wysokim parametrze. Naczynie przelewowe połączył z kotłem rurą PEX 16...

Niedociągnięć i bardzo poważnych błędów na tej instalacji jest tak wiele, że poleciliśmy Pani aby wezwała rzeczoznawcę, który jasno wskaże jej wszystkie
błędy.

Podsumowując. Panią czeka kucie wylewek i bardzo kosztowne przeróbki. Na koniec zapytaliśmy, kto to w ogóle robił. W odpowiedzi usłyszeliśmy : ALLIS JACEK GRYCZKA. Poszukałem trochę na internecie, poczytałem i zweryfikowałem te informacje z tym co zobaczyłem na budowie i szczerze powiem załamałem ręce. Tak wykonana instalacja realnie zagraża życiu mieszkańców. Brak prawidłowych zabezpieczeń może w ostateczności doprowadzić do wybuchu kotła !!!

Nie polecam współpracy z tą firmą !!! I każdemu kto został oszukany przez JACKA GRYCZKA polecam kierowanie spraw do sądu.
to chyba farsa 2015-09-09 15:00:54
Faktycznie osob niezadowolonych przybywa , wlasciciel naciąga na wszystkim co tylko przez niego przechodzi , momentami smiac mi sie chcialo jak sluchalem jego kolejnych wytlumaczeń :) doszlo do tego ze nie odbiera telefonow , a obietnic jeszcze sporo :) tak samo jak spora rotacja na budowie do tego stopnia ze kierownik nie wiedzial juz z kim kompetentnym rozmawiac :) Sam wlasciciel nie lubi nadzorowac pracownikow , daje im po prostu wolna reke :) ogolnie nie polecam , przez takie firmy budowlanka w Polsce ma opinie jaką ma :/
Luk 2015-09-10 10:50:27
Witam ponownie wszystkich... widzę, że Pan Jacek Gryczka wcześniej ALLIS teraz ZBUDUJ.TO dalej wymyśla durne tłumaczenia i naciąga ludzi.
Aż dziwne, ze nikt nie zrobił z tym porządku...
Gdyby ktoś chciał pogadać o Tym "Panu" i nawiązać kontakt z innymi oszukanymi, podaję e-maila: diesel30@o2.pl oraz w ramach przestrogi link do zdjęć z mojej budowy co wyczyniał Pan Gryczka (nawet tam jest nasz "Bohater" w gatkach z napisem allis): https://dl.dropboxusercontent.com/u/8419105/Wyczyny%20Gryczki%20-%20Kopia.rar
Proszę zwrócić na jakość prowadzonych prac, porządek, oraz "tłumy" studentów na budowie w ilości 2-3 sztuki :)
Luk 2015-09-10 11:32:06
Jak by ktoś chciał pooglądać fotki z wyczynami Pana Gryczki, wrzuciłem na stronkę, ponieważ tutaj administrator może skasować linka: proszę wpisać w wyszukiwarce: chorzow.naszemiasto allis jacek-gryczka Życzę miłego oglądania i komentowania mój adres: diesel30@o2.pl
Pozdrawiam i przestrzegam przed tym naciągaczem i partaczem
Mam nadzieje, że niedługo zajmie się sprzedażą pietruszki
Przemek 2015-09-19 22:17:53
Człowieku.... budowlana to raka branża ze dobrego fachowca to ze świecą szukać. Nikt dobry, żaden ceniących się pracownik w sezonie letnim od wiosny do jesieni pracy nie szuka. Jak poszukują pracy to tylko ci których nikt nie chce. Alkoholicy, obiboki, kombinatorzy. A potem się dziwić że ludzie narzekają na pracowników różnych firm ze zpartolą robotę. Trafiłem tu przypadkowo ale albo ta firma jest rzeczywiście taka kiepska i nie ma żadnych zleceń a co za tym idzie powinna zniknąć z rynku lub cos tu jest nie tak skoro chwali sie tu ze tyle ludzi u nich pracuje wiec muszą mieć dużo zleceń i roboty. A poza tym kto to ma robić w Polsce? Jak ktoś coś umie to się ceni i robi za granicą. A nie za marne grosze na umowie zlecenie w mikro firmach.
Luk 2016-01-13 11:34:53
Proszę ew o kontakt osoby poszkodowane w sprawie działalności Pana Gryczki, Allis, Zbuduj to.. i kolejnych jego "Tworów" zgłosiło się już do mnie parę osób.
Przypominam adres diesel30@o2.pl
Krzysiek 2016-02-04 20:25:00
gowno prawda z tymi waszymi narzekaniami. Spotkałem tu kilkadziesiąt rożnych opinii. Piszą je z pewnością albo zwolnieni pracownicy zapewne za picie lub zjeb.ną robotę. Albo niezadowoleni klienci. Widać 3 lub 4 podobne posty a potem szereg komentarzy. Ktoś albo tu chce zrobić koło dupy komuś lub firma ma się dobrze i tyle robi ze pewien procent, nie wiem może 5 a może 50 niezadowolonych klientów lub pracownikow tu się zali. Ale żadnych konkretów. A z tego co widać to jednak musi mieć trochę tez zadowolonych bo na stronach i innych forach firma sprzedaje mieszkania i domy, buduje osiedle domków i kamienice czy lokale czy coś. A szef jakiś kombinator czy bóg wie kto tam ale kogoś żal dupę ściska bo ktoś się chwali audi czy Porsche jeździ. Nikt nie pisze ze został wyjebany na kasę. Żaden pracownik nic konkretnego nie napisze a klient niezadowolony tez nie. Ludzie tylko ateiście i narzekacie. z waszych opini nic nie wynika. Czy ta firma to taka zła. Może jakies konkrety? Bo nie wiem o co tu chodzi.
Nieustępliwy 2016-02-14 10:20:35
Chciałbym dołączyć do „Fanów” prezesa Gryczki i „ku przestrodze” innym, podzielić się moimi doświadczeniami.
Zgłosił się do mnie poprzez portal „oferteo.pl” i sprawiał wrażenie poważnego przedsiębiorcy, a ja w to uwierzyłem i to był mój błąd. W rzeczywistości to podstępny naciągacz, mistrz niekompetencji budowlanej, lawirant i kłamca. Na podstawie wstępnego kosztorysu podpisałem z nim umowę o budowę domu i myślałem, że jestem bezpieczny. Umowa przewidywała płatności za zakończone etapy, gdzie kwoty żądane przez niego były dużo wyższe niż ich wartość kosztorysowa dlatego wyegzekwowałem zapis w umowie, że kwoty te miały być za zakończone etapy i materiały na następne. Na początku kiedy płatności były wysokie roboty szły bardzo szybko, jednak trzeba było wszystko sprawdzać i pilnować żeby nie zostać oszukanym. Nic nie było takie jak miało być. Zawsze, jak to Gryczka mówił w granicach błędu budowlanego, albo było mniejsze, albo większe, albo krzywe w tę lub w tamta stronę. Fachowców zatrudniał takich, że szkoda gadać. Kiedy płatności stawały się mniejsze spadała również szybkość wykonywanych prac, a zatrzymały się i już nie ruszyły do przewidywanego terminu realizacji umowy odkąd zażądałem zmiany pracownika, który s…ł wystawienie komina w sposób, który urągał wszelkim zasadom sztuki budowlanej i pozbawiał go funkcjonalności. Kiedy wystąpiłem o odstąpienie, zapłatę kar umownych i zwrot nadpłaconych wartości materiałów okazało się, że Gryczka nie jest już prezesem i współwłaścicielem Spółki. Wyobraźcie sobie, że na walnym zebraniu wspólników, właściciele firmy posiadający w sumie udziały o wartości 5000 zł, czyli on i jego żona sprzedali spółkę osobie „znikąd” i Gryczka został zwolniony z funkcji prezesa - jak mi to powiedział: „Bo nowy właściciel uznał, że on był złym prezesem”. A firma ALLIS INVESTMENT istnieje tylko w KRS-ie. W taki cudowny sposób nie musiał mi nic zwracać, choć zaklinał się, że daleki jest od tego by mnie oszukać. W tej chwili Gryczka prowadzi działalność gospodarczą Allis Jacek Gryczka; jest prezesem i razem z żoną wspólnikiem firmy MOZDI Spółka z o.o.; jest prezesem oraz wspólnikiem razem z Jackiem Wieczorkiem, Jackiem Sznajderem i Aleksandrem Kuszem firmy LEGIONÓW 7 Spółka z o.o. Uważajcie, nie dajcie się oszukać. Osoby, które zostały przez Jacka Gryczkę oszukane, naciągnięte proszę o wiadomość na adres pozwijmy.go@gmail.com – nie darujmy mu.
Kontad 2016-06-05 23:03:33
Umowa o prace na czas nieokreślony lub na 12 - 18 miesięcy. Wyedy kolejna na czas nieokreślony. Zarobki na rękę ok 2600 zł (pomocnik ok 1800-2000 zł) wiec raczej lepiej niż gorzej.
***** 2016-06-21 13:47:54
Cytat z opinii rzeczoznawcy na temat wykonania instalacji wodno-kanalizacyjnej przez prezesa.
,, Prace zostały wykonane niezgodnie z obowiązującym prawem i procedurami reżimu technologicznego. Z punktu widzenia technicznego wykonana instalacja nie spełnia warunków użytkowych. Z punktu widzenia prawnego zagraża zdrowiu i życiu użytkowników. WYKONANA INSTALACJA NIE JEST DOPUSZCZONA DO RUCHU,, Sprawa w sądzie.
marek 2016-07-13 19:20:48
wiec jak widze zarobi nie sa takie złe a o jakim stanwosiku mowisz? mi by akurat pasowala taka umowa, bo przez dluzszy czas mam zapewniona prace i nie musze czegos szukac po 3 miesiacach wiec pod tym wzgledem dobrze
Zostaw swoją opinię o ALLIS JACEK GRYCZKA UL. TADEUSZA KOŚCIUSZKI 90 lok.9 , CHORZÓW - Miasteczko Śląskie
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ALLIS JACEK GRYCZKA UL. TADEUSZA KOŚCIUSZKI 90 lok.9 , CHORZÓW