Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o "Mga Entertainment Poland" Sp. z o.o.

Pracowałeś w firmie "Mga Entertainment Poland" Sp. z o.o. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
A ja już tam nie pracuję - 2014-06-05 09:22:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Potwierdzam. Nie ma przerw. (usunięte przez administratora)Bynajmniej tak jest w 3 brygadzie na cozach
zdjecie uzytkownika
Slupsk - 2014-06-24 21:32:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To zależy gdzie robisz MGA to pojęcie względne bo ja np. pracuje w MGA na magazynie Lac- pol i nie narzekam ani na prace ani na zarobi. A co do przerw śniadaniowych na produkcji to jak coś skończysz to wtedy robisz sobie przerwę a nie o danej godzinie codziennie (podobno tak słyszałem). A co do sobót i niedziel wolnych to w sezonie można zapomnieć ( sezon trwa 3-4 miesiace w roku) a po sezonie zwalniają jedną brygadę i wracają do 3 zmian od poniedziałku do piątku. A praca na magazynach to 1 zmiana 7- 15 badź(2 zmiany w sezonie, 2 zmiana od 10-18) i jedna obowiązkowa sobota, chyba, że ktoś chce wiecej godzin to może pracować ale to już dobrowolnie. Atmosfera ok, zrobić swoje trzeba nie ma leżenia
zdjecie uzytkownika
Słupsk - 2014-06-24 21:41:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zapomniałem dodać, że pracuje 9 miesięcy na magazynie. Na produkcji nigdy nie pracowałem
zdjecie uzytkownika
PREZES - 2014-07-09 20:02:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Jeśli komuś nie chce się pracować to każda firma będzie dla niego zła. Słabi jesteście do pracy to na jagody. Nikt nikogo na siłę tutaj nie trzyma. MGA ENTERTAINMENT POLAND jest OK.
zdjecie uzytkownika
Aeiou - 2014-07-09 23:07:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie ma co narzekać. Bo narzekają Ci, którzy wiecznie spodziewają się zmian. Jeżeli nie pasuje obecna opcja życia sugeruję zmianę miejsca pracy.
zdjecie uzytkownika
hahaha - 2014-08-10 17:15:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
No nieźle:) jestem drobna osoba i smiac mi sie chce ze faceci na produkcji nie dają rady a ja daję. Smiechu warte. Z reszta juz z koleżankami stwierdzilam ze chlopacy są jak dzieciaki yczepieni kiecki. Robić im ssie nie chce i tylko narzekają i ze zagranice wyjeżdżać będą bo w slupsku lipa. A tam na miesiąc pojada bo tez im ciezko będzie bo takie z nich juz typy. Ja pracuje drugi sezon i nie narzekam. Pienadze mam na czas i staly grafik bo daje z siebie zawsze sto procent. Dla chcącego nic trudnego
zdjecie uzytkownika
Bingo - 2014-10-07 10:03:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Może to wcale nie jest kwestia dawania rady czy nie dawania rady. Bardziej to tak jak mówisz kwestia niskiej chęci do pracy, a wiadomo, że w każdej jednej pracy trzeba od siebie sporo włożyć, żeby coś przyniosło jakiś konkretny efekt. Mga z tego co widzę ma takie samo podejście z tą różnicą, że pieniądze raczej można uzyskać niezłe
zdjecie uzytkownika
takija - 2014-10-10 08:21:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Nie rozumiem zachowania tych ludzi.Pracowałem w 4 brygadzie masakra, brygadzista wymusza na ludziach podpisywanie listy z przerwami jak nie to sie na tobie zaczyna mścić.Jedna dziewczyna która poznałem jest przez tego brygadziste tak podle traktowana że asz mi jej szkoda...ten człowiek powinien sie leczyć...ustawiacz masakra bez powodu sie czepia i wyzywa, jak staniesz do przyuczenia z kimś ciagle sie wyrzywaja choc wiedza ze robisz tu pierwszy dzień...to przechodzi luckie pojecie....
zdjecie uzytkownika
Marek - 2014-10-25 22:19:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Interesuje mnie podjęcie pracy w "Mga Entertainment Poland" Sp. z o.o. Czy przyjmują osoby bez doświadczenia ? Jak długi czas jest okres próbny ? Jakie dają wynagrodzenie na początek? Stali pracownicy mają dość zróżnicowane zdanie o firmie ale może na jakiś czas i zdobycie doświadczenia Mga Entertainment Poland. się nadaje? Proszę o podpowiedź
zdjecie uzytkownika
xyz - 2014-10-27 13:18:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Wytrzymałem 2 dni,gdy poszedłem do mistrza z pytaniem o przerwe to powiedział że takowej nie ma gdzie przed pracą mówił żebym zostawił rzeczy w szatni bo będzie przerwa i czas żeby po nie przyjść, nie polecam naprawdę jest to tylko masowa produkcja nie zważając na pracowników, jak można kazać komuś pracować 8 godzin bez przerwy nawet do WC, takową mozna zrobić ale wracasz do zapełnionego stanowiska pracy gdzie co 5 minut są nowe zabawki
zdjecie uzytkownika
yyyyyyy - 2014-10-27 14:13:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Marek - 2014-10-25 22:19:27]:
Tak,przyjmują osoby bez doświadczenia,taka łapanka z ulicy w sumie.Okres próbny trwa podobno 2 tygodnie,tak podczas rozmowy kwalifikacyjnej mi mówiono, 10zł brutto bez umowy i 11zł brutto z umową + 0,50zl za godzine przepracowaną na III zmianie (nocka)
Praca jest bardzo ciężka,zostają tam osoby które mają tak słabe CV że gdzie indziej ciężko im coś znaleźć.Pracujesz 8h gdzie 30min. przed pracą musisz być na miejscu gotowy do działania.Przerw nie ma chyba ze pracujesz przy piecu z kimś ogarniętym to masz 5 minut na obowiązki i jak sie wyrobisz to reszta czasu dla Ciebie (zazwyczaj około minuty masz),na taśmie nie masz nigdy przerwy,gdy wychodzisz do WC to wracasz do zawalonego stanowiska gdzie nikt nie bedzie czekał aż dokończysz zaległą czynność.
zdjecie uzytkownika
ryba w cieście - 2014-11-18 16:55:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czyli produkcja typowa z tego co widzę, a firma międzynarodowa i solidna. a wiecie może czy są dla kobiet jakieś lżejsze stanowiska, np. biurowe w jakimś dziale? gdyby mieli stronę internetową wersji polskiej to bym sobie sama dała rade a tak to was muszę zapytać.ktoś tam pracuje na stanowiskach biurowych z was obecnie>?
zdjecie uzytkownika
poljag - 2015-01-09 18:59:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
a czy sytuacje o których pisze xyz zdarzają się non stop, nagminnie? Poza tym nie moge znaleleżć zadnych informacji dotyczących tej firmy. Gdzie mogę złożyc cv? kto mi odpowie na pytania: od czego bezpośrednio zależy wysokość wynagrodzenia, co można zrobić, aby zarabiać więcej, jak wygląda wdrożenie do pracy i rozmowa rekrutacyjna? Dzieki z góry :-)
zdjecie uzytkownika
ojej - 2015-01-19 12:35:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam
niestety ta praca to porazka
pracuje tam jakiś czas bo nie mam innego wyjscia, a co do zarobków o których piszecie ze są nie najgorsze to jakiś mit. Kasa to 1600 do 1800 miesięcznie.
Przerw NIE MA, ale trzeba codziennie podpisywac że są, takie małe oszustwo.
Tak zwani ustawiacze to tragedia, szczególnie w 4 brygadzie
zdjecie uzytkownika
józef makaron - 2015-01-29 21:32:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
szanowny ojej, nie rozumiem dlaczego narzekasz na 1800 miesięcznie. przecież to kwota, jeśli netto, dość wysoka na standardy współczesnego rynku pracy, nieprawdaż?n ja chętnie przyjdę na twoje miejsce jeśli nie chcesz pracować w Mga Entertainment Poland, okej? proszę napiszcie w takim razie jakie firma ma wymagania wobec nowych pracowników
zdjecie uzytkownika
antek - 2015-02-07 18:10:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
szanowny józef makaron,to lec do mga bo teraz tam zatrudniają .A co Pana/Pani ojejku, to zgadzam się z opinią co do ustawiaczy,jeden z nich to bawidamek choc teraz pracuje tam jego żonka która go pilnuje i chodzi się panoszy .
zdjecie uzytkownika
weron - 2015-02-17 03:34:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [antek - 2015-02-07 18:10:25]:
@antek , a nie ma tam czasem w MGA Entertainment czegoś... no nie wiem... ciekawego do roboty? bo jak widać na Twoim przykładzie plotki są chyba największą uciechą pracowników. Jeśli już rozmawiamy na forum o firmie to może poruszymy jakieś poważniejsze tematy. Chociażby wynagrodzenia ot tak na początek
zdjecie uzytkownika
hej - 2015-02-24 11:55:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
pracuję w MGA juz trochę czasu. Na początku było cięzko ale teraz jest ok.Uważam ze każdy da sobi radę kto ma dwie ręce i dwie nogi, ale przede wszystkim chce pracować. Pieniążki to okołó 1500 -1800zł miesięcznie wypłacane zawsze na czas.Atmosfera w pracy bywa różna ale to jak wszędzie, ogólnie jest spoko szczególnie w 4 brygadzie :-)
zdjecie uzytkownika
gość - 2015-02-28 20:17:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam pracowałem w wakacje na umowę zlecenie czy PIT-y były już rozsyłane na adres domowy czy sam mam się zgłosić po odbiór ?
zdjecie uzytkownika
GJ - 2015-03-01 21:02:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [józef makaron - 2015-01-29 21:32:07]:
Tak, sle jak zrobiłaś co swoje, jadłeś kanapkę a potem międzyczasie wafelka wsunełeś.


GJ
zdjecie uzytkownika
GJ - 2015-03-01 21:09:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [xyz - 2014-10-27 13:18:41]:
Tak, ale jak zrobiłaś co swoje, jadłeś kanapkę a potem międzyczasie wafelka wsunełeś.


GJ
zdjecie uzytkownika
Były pracownik restauracji macdonald - 2015-03-01 21:23:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ale, marudzicie, może zobaczcie jak to wygląda w słupskim Macdonalds:
cały etat tam rzadko ujrzysz, mimo że bardziej ich stać.
A te grafiki - wykończyć się można. A orka (nie praca w niedzielę - soboty pomijam i jeszcze na dodatek każą przychodzić w pierwsze dni świąt, choć nie opłaca się, mało kto tam wtedy zagląda - energię jedynie się nie potrzebnie czerpie a potem trzeba za prąd zapłacić.
zdjecie uzytkownika
JA - 2015-03-01 23:39:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [poljag - 2015-01-09 18:59:55]:
Ja, sama muszę sporządzającego pouczać, jak ma wykonać prawidłowo dokumenty, i mnie się ta osoba słucha i jeszcze płaci mi za to.
zdjecie uzytkownika
GOSC - 2015-03-01 23:45:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [GJ - 2015-03-01 21:02:23]:
A ja o to nie muszę się martwić i dziwię Ci się, że ty się martwić, po prostu przysyła Tobie pocztą.
zdjecie uzytkownika
J - 2015-03-02 00:04:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [PREZES - 2014-07-09 20:02:14]:
No to ciaś na poród - bedom chrzciny
zdjecie uzytkownika
Były pracownik restauracji macdonald - 2015-03-02 00:12:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [PREZES - 2014-07-09 20:02:14]:
Trochę masakra, ponieważ praca tymczasowa, trochę nie masakra, bo o dziwo opłaca się im zatrudniać na cały etat w przeciwieństwie do wiele więcej zarabiającego np. Macdonalda
zdjecie uzytkownika
Młoda - 2015-03-02 23:27:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [weron - 2015-02-17 03:34:15]:
A to chyba ta z wąsami jest jego żoną, bo przychodzi co jakiś czas i nazywa się Dyrektor oraz ma kochankę panią sprzątaczkę również ma konkubenta pana stróża.
zdjecie uzytkownika
nabywcz - 2015-03-02 23:54:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kubełeczekmiodu - 2011-12-01 07:34:04]:
Ja nie pracuję, gdyż jestem na emeryturze, ale jak kupiłem ze swoją babcią wnukowi samochodzik, to dostaliśmy z wkładką (takie urządzenie z taśmą klejącą i podpisane było Irena) w październiku albo w listopadzie 2014 roku, sąsiadka też coś tam stamtąd kupiła, ale nie było z wkładką, a wkładka się przydała do wysłania paczki.
zdjecie uzytkownika
mały - 2015-03-03 10:33:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
praca w MGA spoko trzeba przecierpieć swoje [ czyli zakwasy] a co do bawidamka i jego żonki to prawda
zdjecie uzytkownika
Przyszł pracowni - 2015-03-03 23:54:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mały - 2015-03-03 10:33:30]:
Bardzo pies na baby? Czy chłopów?
zdjecie uzytkownika
TOJA - 2015-03-04 00:18:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Marek - 2014-10-25 22:19:27]:
Na pewno jest najniższa krajowa, cały etat, osiem godzin, kultura w języku, choć majster może zadać dziwne pytanie typu, czy piłeś w weekend ( jeśli jestem kobietą), bo ja trochę się zdziwiłam, ale nic, majster chyba może coś se zrobił jakby sondaż, czy coś. A co do tej mady na sukces - wszyscy ze wszystkimi, to np. w macdonaldzie gorzej i bardziej, a niektóre tam takie osoby daleeko zaszły, jakby na tym świat polegał, a tutaj jak któś - nie wiem baba czy chło, - z bawidamkiem będzie mieć chcicę toich tam nic i nikt powstrzyma, a na pewno zrobią to z większą kulturą niż w macdonaldzie, bo tam to jak na dłoni po pracy ale przed zakładem pracy, to znaczy w ogródku ze stolikami przed restauracją, a tu w MGA to nie wiem, może gdzieś tam na polu, gdzie pasą sie krowy.
zdjecie uzytkownika
Ryszard - 2015-03-04 02:30:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, a czy w ogóle Mga Entertainment Poland przyjmuje co jakis czas nowe osoby? Bo jak patrzyłem na ich stronie internetowej https://mgae.tms.hrdepartment.com/cgi-bin/a/alljobs.cgi?qty=25&order=jobs.timedate%20DESC to w ogóle nie mają ogłoszeń na Europę, a co tu mówic o Polsce. Możecie napisac skąd dowiedzieliście sie, że poszukują nowych osób? Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
mały - 2015-03-04 12:31:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tak przyjmują do MGA cały czas z tego co wiem to na baby ale kto go wie może i lubi chłopców
zdjecie uzytkownika
JA - 2015-03-04 23:19:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [józef makaron - 2015-01-29 21:32:07]:
Nowi pracownicy nie mogą chorować
zdjecie uzytkownika
JA - 2015-03-04 23:22:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ojej - 2015-01-19 12:35:38]:
to tak jak w MacDonaldzie, przerwa jest uzależniona od gości, czyli na nocce w weekend wcale a w dzień podobnie
zdjecie uzytkownika
JA - 2015-03-04 23:27:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Ryszard - 2015-03-04 02:30:06]:
Zajrzyj tam, gdzie wszyscy, na tablicę
zdjecie uzytkownika
Zoha z bagienha - 2015-03-04 23:36:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mały - 2015-03-03 10:33:30]:
Wszystko się potwierdza, gdyż i ja musiałem se dziewczynę pilnować w pewnym lokalu,żeby jej nie wkręcili a i siebie też bo oni w trójkącie łajdaczyli się z jakąś kicią Andżelka, kierowniczką, która też była z kierownikiem Piorusiem.(piła ta Andźelka na umór)
zdjecie uzytkownika
Misiaczek - 2015-03-04 23:53:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [mały - 2015-03-04 12:31:00]:
Cieszy mnie to, ponieważ jestem homoseksualistą i mam nadzieję, że ja i on spodobamy się sobie. Co do żony - jestem w stanie ją zaspokoić, gdyż tacy jak ja są po prostu seksualnie nie okiełznani,a o finanse także nie będzie musiała się przy mnie martwić.
zdjecie uzytkownika
Znajoma - 2015-03-05 00:03:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Moja znajoma tu też pracowała a potem przyszła pracować w MacDonalds. Mówiła, że tu to poparzyła sobie ręce, a pracując ze mną w MacDonaldze przy grillu dopiero poparzyła sobie ręce ściekającym z górnej klapy tłuszczem. I ma teraz takie czerwone plamki. Następnie poparzyła sobie ręce koszykiem do frytek, a to bardzo ja bolało - powiedzcie, jak to jest z tymi oparzeniemi u Was?
zdjecie uzytkownika
mały - 2015-03-05 12:15:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Znajoma - 2015-03-05 00:03:28]:
to zatrudnij się w MGA jak widzisz fajnie się tam pracuje i można coś ciekawego przeżyć
zdjecie uzytkownika
Znajoma - 2015-03-05 23:11:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mały - 2015-03-05 12:15:09]:
Nie omieszkam, ponieważ w MacDonaldzie jest tak ciasno, że każdy na każdego włazi i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] się obcierają przy czym kanapki zwalają, niektóre kanapki po dziesięciu minutach jest przepis wyrzucić do pojemnika nie do spożycia przez ludzi. U was też tak się łatwo marmotrawi wszystko?
zdjecie uzytkownika
Znajoma - 2015-03-05 23:14:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mały - 2015-03-05 12:15:09]:
A przeżycia także są interesujące w życiu.
zdjecie uzytkownika
króliczek - 2015-03-05 23:20:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy pracują tutaj jakieś syreny rude i z ogonem?
zdjecie uzytkownika
Jola - 2015-03-06 23:54:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeśli chodzi o seks w MacDonald's, to raczej menagerki z np. przystojnymi pracownikami, bo tylko one mają tak dużo wolnego czasu i normalny grafik oraz dobre zarobki, by sobie na na to pozwolić. To prawda, niektóre w ten sposób właśnie zostały menagerkami.
W MGA, jak wolisz? Seks kulturą, czy z żoną/ z mężem?
zdjecie uzytkownika
Dżolanta - 2015-03-07 00:29:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dla porównania (usunięte przez administratora) Czyli praca w macDonald's będzie dobra dla studentów, choć, bardzo mocno obawiam się o ich wychowania, bądź co bądź są już dorośli, lecz co z tego - czym za młodu skorupka nasiąknie. Nie, nię bardziej bym im zalecała pracę w MGA lub w tego typu zakładzie pracy
zdjecie uzytkownika
Dżolanta - 2015-03-07 21:59:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
(usunięte przez administratora) Dla porównania: każdy stał w codziennej swojej kolejce za wyżerką, chyba dającą popadnięcie w nałóg, lub uwydatniająca miłość do kolejek z poprzedniego systemu komunistycznego, co bardzo wszystkich tak zamracza iż popadają w znieczulicę - lub niektórym za złapanie telefonu po prostu gruba ściana gości restauracji tak mocno zasłoniła, że była niemożność.
zdjecie uzytkownika
j - 2015-03-15 19:11:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Jola - 2015-03-06 23:54:25]:
Odpowiadam, co znaczy seks z kulturą? To jest publiczny.
zdjecie uzytkownika
wirus - 2015-06-19 15:59:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ma ktoś jakieś informacje jakie teraz są szanse na stworzenie jakiś stanowisk pracy w Mga Entertainment bo nie wiem szczerze czy są jakieś plany. Teraz nie widziałem żadnej nowej oferty, ale może coś będzie grane. Jakby ktoś coś gdzieś wiedział to proszę o informację będzie łatwiej podjąć decyzję - dzięki.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Łapanka ludzi z ulicy, nie ma znaczenia czy skończyłeś studia czy tylko gimnazjum prace tam dostaniesz.Zamazywanie oczu zarobkami a co okazało sie mówili o kwocie brutto.Jeżeli nie jesteś osobą uczącą się otrzymasz skierowanie na badania,koszt 200zł szkoda tylko że osobiście wytrzymałem 2 dni na taśmie i mój wysiłek i koszt badań poszło na marne.
Pytania:
zdjecie uzytkownika
hej ho - 2015-10-26 20:53:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@wirus - no pewnie, jakieś szanse zawsze są. Przecież zawsze samemu warto się dowiadywać czy pojawiło się ogłoszenie pracy u nich. Może ktoś wie jak wygląda u nich rozmowa kwalifikacyjna? Sam jestem chętny znaleźć zatrudnienie u nich, więc bardzo by mi się przydała informacja na ten temat. Dzięki za odpowiedź.
zdjecie uzytkownika
Słupszczanin - 2016-01-22 19:35:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Od kilku lat w MGA Entertainment w Słupsku zaczęło się robić "dziadostwo" - sukcesywnie płace pracowników zaczynają się zrównywać z minimalną krajową, co jest nie do zaakceptowania. Spora część pracowników ma wynagrodzenie 12zł/h brutto, gdzie minimalna wynosi nieco ponad 11,50zł/h brutto. A praca jak wygląda? Wcześniej już pisałem: brak przerw, ciężka praca fizycznie, jako monter pakowacz trzeba przychodzić o wiele wcześniej, żeby przygotować kartony, pakiety, etykiety na kartony, itd. Rekompensat za brak przerwy też nie ma, ale wyłudzić podpis to potrafią - a jak ktoś nie podpisze przerwy, to i tak je podrabiają ponoć liderzy (tzw. ustawiacze).

Inspekcja pracy przychodzi i oczywiście nie stwierdza jakichkolwiek nieprawidłowości.

Przez niektóre zabawki 30letni pracownicy z wieloletnim doświadczeniem zaczynają się uskarżać na bóle dłoni.

Obecnie Polaków zaczynają zastępować Ukraińcami, bo oczekujemy podwyżek (chcemy żyć godnie, a nie egzystować - utrzymać rodzinę, dzieci, kupić jakieś ubranie, coś do jedzenia, opłacić rachunki, czynsz, dokonać opłat za samochód), zaś Ukrainiec zadowoli się minimalną krajową. Szkoda, że przełożeni zapominają, iż kij ma 2 końce - dziś nas zastąpią Ukraińcy, a jutro ich :) Hipokryzją zaś jest to, że niektóre propozycje obniżenia kosztów zużycia materiałów w firmie są po prostu odkładane na bok, a w koszu na odpady wciąż wala się pełno dobrej taśmy samoprzylepnej lub folii strech, która generalnie do najtańszych nie należy.

Atmosferę dodatkowo psuje brygadzista (mowa o brygadzie nr 2), który potrafi się przyczepić do dosłownie wszystkiego. A jak sam prezentuje swoje "umiejętności" przy taśmie produkcyjnej, to jest jedno wielkie pośmiewisko - jak na osobę, która w firmie przepracowała około 20 lat, to ma takie tempo obcinania wyprasek, jak osoba wzięta z łapanki wprost z ulicy. W dodatku ma czelność wymagać, ale jeśli pracownik coś od niego oczekuje, to może sobie czekać w nieskończoność, bo wielmożny pan udaje, że notorycznie zapomina. Gdy zgłasza mu się problem, gdzie powinien się wstawić za pracownikiem lub wysłać ustawiacza do wstawiennictwa, to ten coś tam pomruczy pod nosem i w rezultacie olewa sprawę.

Dodatkowe premie comiesięczne dla brygady wykorzystuje dla swoich stałych ludzi, zamiast przydzielać faktycznie tym, którzy się sprawdzili w danym miesiącu. W sumie to daje 50zł brutto i się tym wielce szczyci oraz każe być pracownikowi grzecznym z tego powodu..

Kompromitacja i upokarzanie człowieka niemal na każdym kroku, ale człowiek to odkrywa dopiero po czasie. Niech szanowny pan brygadzista z 2 brygady wie, że Ukrainiec z chęcią zajmie pana stanowisko i nie weźmie około 4tys. zł netto tak jak pan, lecz weźmie 2,5tys. zł i będzie cały w skowronkach tym bardziej, że siedzi pan na 4 literach i nic praktycznie nie robi przez 8h - dzień w dzień.

Jeśli nie możecie znaleźć nigdzie pracy, to przychodźcie tutaj, ale generalnie nie polecam tej firmy, bo to nie jest to, co było jeszcze kilkanaście lat temu.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie "Mga Entertainment Poland" Sp. z o.o.!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie "Mga Entertainment Poland" Sp. z o.o.

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert