Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o "Mga Entertainment Poland" Sp. z o.o.

Pracowałeś w firmie "Mga Entertainment Poland" Sp. z o.o. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
lechu - 2014-02-12 07:31:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Siema wszystkim. wszedize tu jest przedstawiona praca "na dole"... a praca na piecu?? zabawki z formy same nie wypadaja... my je wyreywamy z form, zasypujemy, odkrecamy, zakrecamy i napelniamy wiadra konkretnym tworzywem (i waga tworzywa). Jest opis pracy przy czyszczeniu i pakowaniu zabaek... To teraz pora na Gore ^^: Wchodzisz na platforme, ubierasz rekawiczki, kask ochronny (OMG Ochronny^^xD) i ruzasz do napelniania wiader. po momecie łancuchowy mowi zeby sie szykowac do kolejnej formy... idziesz do formy kluczem wazacym ok. 5kg napazasz w sruby (ilosc rozna naprawde zdarzaja sie z 25 srob). forma rozkrecona, wyrywasz czesci zabawek (zgrzanki) lancuchowy zasypuje forme, zuca wiadrami do kontenerow... idziesz je napelnic tworzywem i natrafiasz na problem bo nie napelniles poprzednich wiader... lapiesz za lopatke na szybkiego napelniasz te wiadra(Kolor i Waga musi sie zgadzac) ustawiasz je pietrowo i przesowasz w kierunku formy... lecisz do nastepnych wiader ktore lancuchowy juz wsypal do formy, ale nieee bo forme trzeba wyczyscic po poprzedniej zmianie i zmienic wate zeby wylewki sie nie robily... konczysz czyszczenie czas na zakrecanie formy, napazasz kluczem te sruby, zeby jak najszybciej bo trzeba jezcze wiadra napelnic... zakrecasz a tu na zegarze 0.20s do konca formy a z 15 wiader do napelnienia:/... napelniasz ze 4-5 a tu juz czas na kolejna np. jeszcze wieksza forme... czas operacyjny 5min 55 sec na forme
Podsumowuje... MASAKRA Panowie (bo kobiet tam nie ma) jesli jestescie twardzi i myslicie ze dacie rade... No coz moze czas to sprawdzic? ^^ najszybszy typek po 1dnej formie poszedl do WC i nie wrocil... xDxD jedyne co tam 3ma czlowieka to kasa (ktora sie zgadza) i to ze w tym Słupsku nie ma zbytnio roboty i nie ma wyboru... :/... Sory za bledy wkoncu jestem nie wykrztalconym DESPERATEM jak opisano mnie wyzej... xDxDxD
Praca najtrudniejsza/najciezsza w Słupsku i okolicach. Nr2 to Morpol ^^ Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
przerażona - 2014-04-13 08:52:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
STUDENCI, ODRADZAM. Byłam wczoraj pierwszy dzień. Dziś od ósmej wiszę na telefonie do firmy, która mnie zatrudniła, ponieważ chcę jak najszybciej uciec stamtąd. Nikt nie potrafił przyjąć do wiadomości, iż pracuję pierwszy dzień i trzeba mi wszystko pokazać, szczególnie osoba, która miała mnie wdrożyć (mylę się, biegam i szukam czegoś, coś źle ułożyłam w kartonie, co wyrażało się kwiecistym językiem i krzykiem na mnie). 8 godzin bez przerwy nawet na wc. Te osiem godzin w MGA skończyło się u mnie zerwaniem ścięgien w nadgarstku, bólem pleców i psychicznym zniszczeniem.
zdjecie uzytkownika
Zły - 2014-05-06 22:23:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja popracowałem 4 dni do 15 kwietnia i kazali czekać na grafik, następnie dzwoniłem 21 kwietnia gdzie powiedzieli że jak będzie grafik to zadzwonią, a dziś tj.6 maj dowiedziałem się dzwoniąc do nich że jestem zwolniony od dnia 17 kwietnia oraz moich 2 znajomych i nikt nie powiedział jaka jest tego przyczyna. Nie zostałem powiadomiony o tym przez 3 tygodnie ani ja ani moi znajomi to są jakieś jaja ! Nikt w pracy nie miał do nas zastrzeżeń ponieważ wyrabialiśmy się na spokojnie ze wszystkim ! Tak traktują tam ludzi ! Odradzam !
zdjecie uzytkownika
Zły - 2014-05-10 08:57:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
MGA leci w kulki. (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
Przemek - 2014-05-21 00:24:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
a w poniedziałek mam iść na rozmowę kwalifikacyjną w sprawie żeby pracować w MGA Entertainment.
zdjecie uzytkownika
Kadrowiec - 2014-05-28 15:04:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jesli ktos ma jakies wątpliwości co do przerw. Potwierdzam ze ich nie ma !!! (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
A ja już tam nie pracuję - 2014-06-05 09:22:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Potwierdzam. Nie ma przerw. (usunięte przez administratora)Bynajmniej tak jest w 3 brygadzie na cozach
zdjecie uzytkownika
Slupsk - 2014-06-24 21:32:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To zależy gdzie robisz MGA to pojęcie względne bo ja np. pracuje w MGA na magazynie Lac- pol i nie narzekam ani na prace ani na zarobi. A co do przerw śniadaniowych na produkcji to jak coś skończysz to wtedy robisz sobie przerwę a nie o danej godzinie codziennie (podobno tak słyszałem). A co do sobót i niedziel wolnych to w sezonie można zapomnieć ( sezon trwa 3-4 miesiace w roku) a po sezonie zwalniają jedną brygadę i wracają do 3 zmian od poniedziałku do piątku. A praca na magazynach to 1 zmiana 7- 15 badź(2 zmiany w sezonie, 2 zmiana od 10-18) i jedna obowiązkowa sobota, chyba, że ktoś chce wiecej godzin to może pracować ale to już dobrowolnie. Atmosfera ok, zrobić swoje trzeba nie ma leżenia
zdjecie uzytkownika
Słupsk - 2014-06-24 21:41:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zapomniałem dodać, że pracuje 9 miesięcy na magazynie. Na produkcji nigdy nie pracowałem
zdjecie uzytkownika
PREZES - 2014-07-09 20:02:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Jeśli komuś nie chce się pracować to każda firma będzie dla niego zła. Słabi jesteście do pracy to na jagody. Nikt nikogo na siłę tutaj nie trzyma. MGA ENTERTAINMENT POLAND jest OK.
zdjecie uzytkownika
Aeiou - 2014-07-09 23:07:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie ma co narzekać. Bo narzekają Ci, którzy wiecznie spodziewają się zmian. Jeżeli nie pasuje obecna opcja życia sugeruję zmianę miejsca pracy.
zdjecie uzytkownika
hahaha - 2014-08-10 17:15:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
No nieźle:) jestem drobna osoba i smiac mi sie chce ze faceci na produkcji nie dają rady a ja daję. Smiechu warte. Z reszta juz z koleżankami stwierdzilam ze chlopacy są jak dzieciaki yczepieni kiecki. Robić im ssie nie chce i tylko narzekają i ze zagranice wyjeżdżać będą bo w slupsku lipa. A tam na miesiąc pojada bo tez im ciezko będzie bo takie z nich juz typy. Ja pracuje drugi sezon i nie narzekam. Pienadze mam na czas i staly grafik bo daje z siebie zawsze sto procent. Dla chcącego nic trudnego
zdjecie uzytkownika
Bingo - 2014-10-07 10:03:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Może to wcale nie jest kwestia dawania rady czy nie dawania rady. Bardziej to tak jak mówisz kwestia niskiej chęci do pracy, a wiadomo, że w każdej jednej pracy trzeba od siebie sporo włożyć, żeby coś przyniosło jakiś konkretny efekt. Mga z tego co widzę ma takie samo podejście z tą różnicą, że pieniądze raczej można uzyskać niezłe
zdjecie uzytkownika
takija - 2014-10-10 08:21:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Nie rozumiem zachowania tych ludzi.Pracowałem w 4 brygadzie masakra, brygadzista wymusza na ludziach podpisywanie listy z przerwami jak nie to sie na tobie zaczyna mścić.Jedna dziewczyna która poznałem jest przez tego brygadziste tak podle traktowana że asz mi jej szkoda...ten człowiek powinien sie leczyć...ustawiacz masakra bez powodu sie czepia i wyzywa, jak staniesz do przyuczenia z kimś ciagle sie wyrzywaja choc wiedza ze robisz tu pierwszy dzień...to przechodzi luckie pojecie....
zdjecie uzytkownika
Marek - 2014-10-25 22:19:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Interesuje mnie podjęcie pracy w "Mga Entertainment Poland" Sp. z o.o. Czy przyjmują osoby bez doświadczenia ? Jak długi czas jest okres próbny ? Jakie dają wynagrodzenie na początek? Stali pracownicy mają dość zróżnicowane zdanie o firmie ale może na jakiś czas i zdobycie doświadczenia Mga Entertainment Poland. się nadaje? Proszę o podpowiedź
zdjecie uzytkownika
xyz - 2014-10-27 13:18:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Wytrzymałem 2 dni,gdy poszedłem do mistrza z pytaniem o przerwe to powiedział że takowej nie ma gdzie przed pracą mówił żebym zostawił rzeczy w szatni bo będzie przerwa i czas żeby po nie przyjść, nie polecam naprawdę jest to tylko masowa produkcja nie zważając na pracowników, jak można kazać komuś pracować 8 godzin bez przerwy nawet do WC, takową mozna zrobić ale wracasz do zapełnionego stanowiska pracy gdzie co 5 minut są nowe zabawki
zdjecie uzytkownika
yyyyyyy - 2014-10-27 14:13:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Marek - 2014-10-25 22:19:27]:
Tak,przyjmują osoby bez doświadczenia,taka łapanka z ulicy w sumie.Okres próbny trwa podobno 2 tygodnie,tak podczas rozmowy kwalifikacyjnej mi mówiono, 10zł brutto bez umowy i 11zł brutto z umową + 0,50zl za godzine przepracowaną na III zmianie (nocka)
Praca jest bardzo ciężka,zostają tam osoby które mają tak słabe CV że gdzie indziej ciężko im coś znaleźć.Pracujesz 8h gdzie 30min. przed pracą musisz być na miejscu gotowy do działania.Przerw nie ma chyba ze pracujesz przy piecu z kimś ogarniętym to masz 5 minut na obowiązki i jak sie wyrobisz to reszta czasu dla Ciebie (zazwyczaj około minuty masz),na taśmie nie masz nigdy przerwy,gdy wychodzisz do WC to wracasz do zawalonego stanowiska gdzie nikt nie bedzie czekał aż dokończysz zaległą czynność.
zdjecie uzytkownika
ryba w cieście - 2014-11-18 16:55:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czyli produkcja typowa z tego co widzę, a firma międzynarodowa i solidna. a wiecie może czy są dla kobiet jakieś lżejsze stanowiska, np. biurowe w jakimś dziale? gdyby mieli stronę internetową wersji polskiej to bym sobie sama dała rade a tak to was muszę zapytać.ktoś tam pracuje na stanowiskach biurowych z was obecnie>?
zdjecie uzytkownika
poljag - 2015-01-09 18:59:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
a czy sytuacje o których pisze xyz zdarzają się non stop, nagminnie? Poza tym nie moge znaleleżć zadnych informacji dotyczących tej firmy. Gdzie mogę złożyc cv? kto mi odpowie na pytania: od czego bezpośrednio zależy wysokość wynagrodzenia, co można zrobić, aby zarabiać więcej, jak wygląda wdrożenie do pracy i rozmowa rekrutacyjna? Dzieki z góry :-)
zdjecie uzytkownika
ojej - 2015-01-19 12:35:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam
niestety ta praca to porazka
pracuje tam jakiś czas bo nie mam innego wyjscia, a co do zarobków o których piszecie ze są nie najgorsze to jakiś mit. Kasa to 1600 do 1800 miesięcznie.
Przerw NIE MA, ale trzeba codziennie podpisywac że są, takie małe oszustwo.
Tak zwani ustawiacze to tragedia, szczególnie w 4 brygadzie
zdjecie uzytkownika
józef makaron - 2015-01-29 21:32:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
szanowny ojej, nie rozumiem dlaczego narzekasz na 1800 miesięcznie. przecież to kwota, jeśli netto, dość wysoka na standardy współczesnego rynku pracy, nieprawdaż?n ja chętnie przyjdę na twoje miejsce jeśli nie chcesz pracować w Mga Entertainment Poland, okej? proszę napiszcie w takim razie jakie firma ma wymagania wobec nowych pracowników
zdjecie uzytkownika
antek - 2015-02-07 18:10:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
szanowny józef makaron,to lec do mga bo teraz tam zatrudniają .A co Pana/Pani ojejku, to zgadzam się z opinią co do ustawiaczy,jeden z nich to bawidamek choc teraz pracuje tam jego żonka która go pilnuje i chodzi się panoszy .
zdjecie uzytkownika
weron - 2015-02-17 03:34:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [antek - 2015-02-07 18:10:25]:
@antek , a nie ma tam czasem w MGA Entertainment czegoś... no nie wiem... ciekawego do roboty? bo jak widać na Twoim przykładzie plotki są chyba największą uciechą pracowników. Jeśli już rozmawiamy na forum o firmie to może poruszymy jakieś poważniejsze tematy. Chociażby wynagrodzenia ot tak na początek
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Łapanka ludzi z ulicy, nie ma znaczenia czy skończyłeś studia czy tylko gimnazjum prace tam dostaniesz.Zamazywanie oczu zarobkami a co okazało sie mówili o kwocie brutto.Jeżeli nie jesteś osobą uczącą się otrzymasz skierowanie na badania,koszt 200zł szkoda tylko że osobiście wytrzymałem 2 dni na taśmie i mój wysiłek i koszt badań poszło na marne.
Pytania:
zdjecie uzytkownika
hej - 2015-02-24 11:55:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracuję w MGA juz trochę czasu. Na początku było cięzko ale teraz jest ok.Uważam ze każdy da sobi radę kto ma dwie ręce i dwie nogi, ale przede wszystkim chce pracować. Pieniążki to okołó 1500 -1800zł miesięcznie wypłacane zawsze na czas.Atmosfera w pracy bywa różna ale to jak wszędzie, ogólnie jest spoko szczególnie w 4 brygadzie :-)
zdjecie uzytkownika
gość - 2015-02-28 20:17:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam pracowałem w wakacje na umowę zlecenie czy PIT-y były już rozsyłane na adres domowy czy sam mam się zgłosić po odbiór ?
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie "Mga Entertainment Poland" Sp. z o.o.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy "Mga Entertainment Poland" Sp. z o.o.?
Zadaj pytanie