Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o "Mga Entertainment Poland" Sp. z o.o.

Pracowałeś w firmie "Mga Entertainment Poland" Sp. z o.o. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
racjonalista - 2012-04-26 07:27:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
..osoby bez wykształcenia.
- Długoletni pracownicy - chyba jedynymi długoletnimi pracownikami jest kierownictwo firmy :> a jeśli chodzi o pracowników fizycznych, to tylko desperaci oraz osoby, które mają problem ze znalezieniem pracy w Słupsku, a z tym niestety jest niestety duży problem :/
- Rotacje pracowników - są sytuacje, w których osoby zwalniają się grupowo, ponieważ mają dosyć warunków, w których przychodzi im pracować. W tym miesiącu pewien pracownik popracował 1 dzień i następnego już nie przyszedł do pracy, inny zaś po 2 tygodniach okresu próbnego nie przyszedł już więcej w celu przedłużenia umowy
- Wynagrodzenie - stawka za 1h 9,38zł brutto (czyli min. krajowa). Po 2ch tygodniach oferują umowę na nieco dłuższy okres i nieco wyższą stawkę, bo około 10zł/h (wow - 70gr brutto więcej niż min. krajowa -.-). Ponoć dają premie uznaniowe - ja niestety za krótko pracuję, by potwierdzić lub zaprzeczyć.

Tak więc podsumowując - w MGA Entertainment p
zdjecie uzytkownika
racjonalista - 2012-04-26 07:28:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak więc podsumowując - w MGA Entertainment pracują raczej tylko osoby, które mają problem ze znalezieniem pracy w Słupsku i okolicach - czyli ludzie z niskimi kwalifikacjami zawodowymi (bez wykształcenia), z orzeczeniem o niepełnosprawności, skore do ciężkiej pracy w niesprzyjających warunkach - jednym słowem DESPERACI. Szkoda, że amerykańska/brytyjska firma (MGA i Little Tikes) to wykorzystują :/ Firmę oceniam bardzo negatywnie
zdjecie uzytkownika
ja - 2012-05-03 09:17:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niestety to jest prawda. Ja pracuje tam parę miesięcy, jet bardzo ciężko ale zarobki są nie najgorsze. Trudno jest o pracę w Słupsku, a tu jest umowa na pełny etat i trzeba z czegoś żyć. MGA wykorzystuje
to że jest u nas w takie bezrobocie i nie szanuję swoich pracowników, [usunięte przez moderatora]
zdjecie uzytkownika
krew - 2013-02-06 14:15:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja także zgadzam sie z opiną wyżej wymienioną ,i tez firmę oceniam negatywnie,,złe warunki pracy poprostu [usunięte przez moderatora] ludzie są bardzo nie mili ponadto ,nie ma tam przer ,chyba ,że człowiek się wyrobi z tym co zchodzi z taśmy ,a jest to nie możliwepomimo ,że tępo pracy jest bardzo szybkie.Cóż ,dla niektórych nie liczy się człowiek i dobro pracownika tylko myśl,,będe mieć duzo w portfelu,,
zdjecie uzytkownika
123 - 2013-02-21 15:56:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na zatrudniali ludzi i zawolaja moze raz do pracy a umowa podpisana. Kiepsko. Bylem raz, dwa tygodnie temu i nie ma narazie miejsca dla mnie, siedz i czekaj na telefon a moze zadzownia.
zdjecie uzytkownika
Ola - 2013-11-07 13:49:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Każdemu, kto poszukuje pracy, natrafił na oferte pracy w MGA w zabawkach na ulicy Grottgera odradzam to istne piekło. Panie,ktore podpisuja umowy tak pięknie wszystko przedtswiają, mówią o elastycznym grafiku ,przerwach, zarobkach, a to za przeproszeniem (usunięte przez administratora) prawda! Studenci, nie dajcie sie wciagnac w ten (usunięte przez administratora). Ja po 3 dniach nie czuje rąk,nie ma sie zcasu na przerwe(ktora jest wtedy jesli wyrobisz sie ze swoja zabawka, a jak wyrobic sie na poczatku swojej pracy?! ), tempo w jakim trzeba pracowac jest nie do pomyslenia. (usunięte przez administratora) w pieknie przedstwionym swietle ;/
zdjecie uzytkownika
Słupszczanin - 2013-11-18 10:17:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W ogromnym skrócie powiem tyle, że ta praca nie jest przeznaczona dla tzw. gryzipiórków, tylko dla twardych facetów i kobiet. Można wyćwiczyć swój charakter, że pomimo przeciwności losu, ciężkich warunków, początkowego bólu rąk i palców oraz nóg - z czasem dajesz radę. Mija dzień, drugi, itd. aż w końcu tydzień, miesiąc. Atmosfera w pracy bywa różna, choć z czasem ulega poprawie. Nie bądźmy dla siebie wrogami - to tylko praca, której kwintesencją jest z biegiem czasu coraz to lepsza wypłata :)
zdjecie uzytkownika
słupszczanka - 2014-02-07 10:46:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca cięzka, pracuje jakiś czas nie czuje rąk ani nóg, atmosfera jest moim zdaniem dobra, lecz zależy do jakiej bryady się wpadnie.(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
lechu - 2014-02-12 07:31:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Siema wszystkim. wszedize tu jest przedstawiona praca "na dole"... a praca na piecu?? zabawki z formy same nie wypadaja... my je wyreywamy z form, zasypujemy, odkrecamy, zakrecamy i napelniamy wiadra konkretnym tworzywem (i waga tworzywa). Jest opis pracy przy czyszczeniu i pakowaniu zabaek... To teraz pora na Gore ^^: Wchodzisz na platforme, ubierasz rekawiczki, kask ochronny (OMG Ochronny^^xD) i ruzasz do napelniania wiader. po momecie łancuchowy mowi zeby sie szykowac do kolejnej formy... idziesz do formy kluczem wazacym ok. 5kg napazasz w sruby (ilosc rozna naprawde zdarzaja sie z 25 srob). forma rozkrecona, wyrywasz czesci zabawek (zgrzanki) lancuchowy zasypuje forme, zuca wiadrami do kontenerow... idziesz je napelnic tworzywem i natrafiasz na problem bo nie napelniles poprzednich wiader... lapiesz za lopatke na szybkiego napelniasz te wiadra(Kolor i Waga musi sie zgadzac) ustawiasz je pietrowo i przesowasz w kierunku formy... lecisz do nastepnych wiader ktore lancuchowy juz wsypal do formy, ale nieee bo forme trzeba wyczyscic po poprzedniej zmianie i zmienic wate zeby wylewki sie nie robily... konczysz czyszczenie czas na zakrecanie formy, napazasz kluczem te sruby, zeby jak najszybciej bo trzeba jezcze wiadra napelnic... zakrecasz a tu na zegarze 0.20s do konca formy a z 15 wiader do napelnienia:/... napelniasz ze 4-5 a tu juz czas na kolejna np. jeszcze wieksza forme... czas operacyjny 5min 55 sec na forme
Podsumowuje... MASAKRA Panowie (bo kobiet tam nie ma) jesli jestescie twardzi i myslicie ze dacie rade... No coz moze czas to sprawdzic? ^^ najszybszy typek po 1dnej formie poszedl do WC i nie wrocil... xDxD jedyne co tam 3ma czlowieka to kasa (ktora sie zgadza) i to ze w tym Słupsku nie ma zbytnio roboty i nie ma wyboru... :/... Sory za bledy wkoncu jestem nie wykrztalconym DESPERATEM jak opisano mnie wyzej... xDxDxD
Praca najtrudniejsza/najciezsza w Słupsku i okolicach. Nr2 to Morpol ^^ Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
przerażona - 2014-04-13 08:52:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
STUDENCI, ODRADZAM. Byłam wczoraj pierwszy dzień. Dziś od ósmej wiszę na telefonie do firmy, która mnie zatrudniła, ponieważ chcę jak najszybciej uciec stamtąd. Nikt nie potrafił przyjąć do wiadomości, iż pracuję pierwszy dzień i trzeba mi wszystko pokazać, szczególnie osoba, która miała mnie wdrożyć (mylę się, biegam i szukam czegoś, coś źle ułożyłam w kartonie, co wyrażało się kwiecistym językiem i krzykiem na mnie). 8 godzin bez przerwy nawet na wc. Te osiem godzin w MGA skończyło się u mnie zerwaniem ścięgien w nadgarstku, bólem pleców i psychicznym zniszczeniem.
zdjecie uzytkownika
Zły - 2014-05-06 22:23:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja popracowałem 4 dni do 15 kwietnia i kazali czekać na grafik, następnie dzwoniłem 21 kwietnia gdzie powiedzieli że jak będzie grafik to zadzwonią, a dziś tj.6 maj dowiedziałem się dzwoniąc do nich że jestem zwolniony od dnia 17 kwietnia oraz moich 2 znajomych i nikt nie powiedział jaka jest tego przyczyna. Nie zostałem powiadomiony o tym przez 3 tygodnie ani ja ani moi znajomi to są jakieś jaja ! Nikt w pracy nie miał do nas zastrzeżeń ponieważ wyrabialiśmy się na spokojnie ze wszystkim ! Tak traktują tam ludzi ! Odradzam !
zdjecie uzytkownika
Zły - 2014-05-10 08:57:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
MGA leci w kulki. (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
Przemek - 2014-05-21 00:24:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a w poniedziałek mam iść na rozmowę kwalifikacyjną w sprawie żeby pracować w MGA Entertainment.
zdjecie uzytkownika
Kadrowiec - 2014-05-28 15:04:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jesli ktos ma jakies wątpliwości co do przerw. Potwierdzam ze ich nie ma !!! (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
A ja już tam nie pracuję - 2014-06-05 09:22:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Potwierdzam. Nie ma przerw. (usunięte przez administratora)Bynajmniej tak jest w 3 brygadzie na cozach
zdjecie uzytkownika
Slupsk - 2014-06-24 21:32:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To zależy gdzie robisz MGA to pojęcie względne bo ja np. pracuje w MGA na magazynie Lac- pol i nie narzekam ani na prace ani na zarobi. A co do przerw śniadaniowych na produkcji to jak coś skończysz to wtedy robisz sobie przerwę a nie o danej godzinie codziennie (podobno tak słyszałem). A co do sobót i niedziel wolnych to w sezonie można zapomnieć ( sezon trwa 3-4 miesiace w roku) a po sezonie zwalniają jedną brygadę i wracają do 3 zmian od poniedziałku do piątku. A praca na magazynach to 1 zmiana 7- 15 badź(2 zmiany w sezonie, 2 zmiana od 10-18) i jedna obowiązkowa sobota, chyba, że ktoś chce wiecej godzin to może pracować ale to już dobrowolnie. Atmosfera ok, zrobić swoje trzeba nie ma leżenia
zdjecie uzytkownika
Słupsk - 2014-06-24 21:41:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zapomniałem dodać, że pracuje 9 miesięcy na magazynie. Na produkcji nigdy nie pracowałem
zdjecie uzytkownika
PREZES - 2014-07-09 20:02:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jeśli komuś nie chce się pracować to każda firma będzie dla niego zła. Słabi jesteście do pracy to na jagody. Nikt nikogo na siłę tutaj nie trzyma. MGA ENTERTAINMENT POLAND jest OK.
zdjecie uzytkownika
Aeiou - 2014-07-09 23:07:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie ma co narzekać. Bo narzekają Ci, którzy wiecznie spodziewają się zmian. Jeżeli nie pasuje obecna opcja życia sugeruję zmianę miejsca pracy.
zdjecie uzytkownika
hahaha - 2014-08-10 17:15:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No nieźle:) jestem drobna osoba i smiac mi sie chce ze faceci na produkcji nie dają rady a ja daję. Smiechu warte. Z reszta juz z koleżankami stwierdzilam ze chlopacy są jak dzieciaki yczepieni kiecki. Robić im ssie nie chce i tylko narzekają i ze zagranice wyjeżdżać będą bo w slupsku lipa. A tam na miesiąc pojada bo tez im ciezko będzie bo takie z nich juz typy. Ja pracuje drugi sezon i nie narzekam. Pienadze mam na czas i staly grafik bo daje z siebie zawsze sto procent. Dla chcącego nic trudnego
zdjecie uzytkownika
Bingo - 2014-10-07 10:03:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Może to wcale nie jest kwestia dawania rady czy nie dawania rady. Bardziej to tak jak mówisz kwestia niskiej chęci do pracy, a wiadomo, że w każdej jednej pracy trzeba od siebie sporo włożyć, żeby coś przyniosło jakiś konkretny efekt. Mga z tego co widzę ma takie samo podejście z tą różnicą, że pieniądze raczej można uzyskać niezłe
zdjecie uzytkownika
takija - 2014-10-10 08:21:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Nie rozumiem zachowania tych ludzi.Pracowałem w 4 brygadzie masakra, brygadzista wymusza na ludziach podpisywanie listy z przerwami jak nie to sie na tobie zaczyna mścić.Jedna dziewczyna która poznałem jest przez tego brygadziste tak podle traktowana że asz mi jej szkoda...ten człowiek powinien sie leczyć...ustawiacz masakra bez powodu sie czepia i wyzywa, jak staniesz do przyuczenia z kimś ciagle sie wyrzywaja choc wiedza ze robisz tu pierwszy dzień...to przechodzi luckie pojecie....
zdjecie uzytkownika
Marek - 2014-10-25 22:19:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Interesuje mnie podjęcie pracy w "Mga Entertainment Poland" Sp. z o.o. Czy przyjmują osoby bez doświadczenia ? Jak długi czas jest okres próbny ? Jakie dają wynagrodzenie na początek? Stali pracownicy mają dość zróżnicowane zdanie o firmie ale może na jakiś czas i zdobycie doświadczenia Mga Entertainment Poland. się nadaje? Proszę o podpowiedź
zdjecie uzytkownika
xyz - 2014-10-27 13:18:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wytrzymałem 2 dni,gdy poszedłem do mistrza z pytaniem o przerwe to powiedział że takowej nie ma gdzie przed pracą mówił żebym zostawił rzeczy w szatni bo będzie przerwa i czas żeby po nie przyjść, nie polecam naprawdę jest to tylko masowa produkcja nie zważając na pracowników, jak można kazać komuś pracować 8 godzin bez przerwy nawet do WC, takową mozna zrobić ale wracasz do zapełnionego stanowiska pracy gdzie co 5 minut są nowe zabawki
zdjecie uzytkownika
yyyyyyy - 2014-10-27 14:13:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Marek - 2014-10-25 22:19:27]:
Tak,przyjmują osoby bez doświadczenia,taka łapanka z ulicy w sumie.Okres próbny trwa podobno 2 tygodnie,tak podczas rozmowy kwalifikacyjnej mi mówiono, 10zł brutto bez umowy i 11zł brutto z umową + 0,50zl za godzine przepracowaną na III zmianie (nocka)
Praca jest bardzo ciężka,zostają tam osoby które mają tak słabe CV że gdzie indziej ciężko im coś znaleźć.Pracujesz 8h gdzie 30min. przed pracą musisz być na miejscu gotowy do działania.Przerw nie ma chyba ze pracujesz przy piecu z kimś ogarniętym to masz 5 minut na obowiązki i jak sie wyrobisz to reszta czasu dla Ciebie (zazwyczaj około minuty masz),na taśmie nie masz nigdy przerwy,gdy wychodzisz do WC to wracasz do zawalonego stanowiska gdzie nikt nie bedzie czekał aż dokończysz zaległą czynność.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie "Mga Entertainment Poland" Sp. z o.o.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x