brak logo

"Mga Entertainment Poland" Sp. z o.o.

Słupsk

Opinie o "Mga Entertainment Poland" Sp. z o.o.

takija 2014-10-10 08:21:04
Nie rozumiem zachowania tych ludzi.Pracowałem w 4 brygadzie masakra, brygadzista wymusza na ludziach podpisywanie listy z przerwami jak nie to sie na tobie zaczyna mścić.Jedna dziewczyna która poznałem jest przez tego brygadziste tak podle traktowana że asz mi jej szkoda...ten człowiek powinien sie leczyć...ustawiacz masakra bez powodu sie czepia i wyzywa, jak staniesz do przyuczenia z kimś ciagle sie wyrzywaja choc wiedza ze robisz tu pierwszy dzień...to przechodzi luckie pojecie....
3
xyz 2014-10-27 13:18:41
Wytrzymałem 2 dni,gdy poszedłem do mistrza z pytaniem o przerwe to powiedział że takowej nie ma gdzie przed pracą mówił żebym zostawił rzeczy w szatni bo będzie przerwa i czas żeby po nie przyjść, nie polecam naprawdę jest to tylko masowa produkcja nie zważając na pracowników, jak można kazać komuś pracować 8 godzin bez przerwy nawet do WC, takową mozna zrobić ale wracasz do zapełnionego stanowiska pracy gdzie co 5 minut są nowe zabawki
1
yyyyyyy 2014-10-27 14:13:37
Tak,przyjmują osoby bez doświadczenia,taka łapanka z ulicy w sumie.Okres próbny trwa podobno 2 tygodnie,tak podczas rozmowy kwalifikacyjnej mi mówiono, 10zł brutto bez umowy i 11zł brutto z umową + 0,50zl za godzine przepracowaną na III zmianie (nocka)
Praca jest bardzo ciężka,zostają tam osoby które mają tak słabe CV że gdzie indziej ciężko im coś znaleźć.Pracujesz 8h gdzie 30min. przed pracą musisz być na miejscu gotowy do działania.Przerw nie ma chyba ze pracujesz przy piecu z kimś ogarniętym to masz 5 minut na obowiązki i jak sie wyrobisz to reszta czasu dla Ciebie (zazwyczaj około minuty masz),na taśmie nie masz nigdy przerwy,gdy wychodzisz do WC to wracasz do zawalonego stanowiska gdzie nikt nie bedzie czekał aż dokończysz zaległą czynność.
2
ojej 2015-01-19 12:35:38
witam
niestety ta praca to porazka
pracuje tam jakiś czas bo nie mam innego wyjscia, a co do zarobków o których piszecie ze są nie najgorsze to jakiś mit. Kasa to 1600 do 1800 miesięcznie.
Przerw NIE MA, ale trzeba codziennie podpisywac że są, takie małe oszustwo.
Tak zwani ustawiacze to tragedia, szczególnie w 4 brygadzie
antek 2015-02-07 18:10:25
szanowny józef makaron,to lec do mga bo teraz tam zatrudniają .A co Pana/Pani ojejku, to zgadzam się z opinią co do ustawiaczy,jeden z nich to bawidamek choc teraz pracuje tam jego żonka która go pilnuje i chodzi się panoszy .
hej 2015-02-24 11:55:26
pracuję w MGA juz trochę czasu. Na początku było cięzko ale teraz jest ok.Uważam ze każdy da sobi radę kto ma dwie ręce i dwie nogi, ale przede wszystkim chce pracować. Pieniążki to okołó 1500 -1800zł miesięcznie wypłacane zawsze na czas.Atmosfera w pracy bywa różna ale to jak wszędzie, ogólnie jest spoko szczególnie w 4 brygadzie :-)
1
gość 2015-02-28 20:17:09
Witam pracowałem w wakacje na umowę zlecenie czy PIT-y były już rozsyłane na adres domowy czy sam mam się zgłosić po odbiór ?
GJ 2015-03-01 21:02:23
Tak, sle jak zrobiłaś co swoje, jadłeś kanapkę a potem międzyczasie wafelka wsunełeś.


GJ
1
GJ 2015-03-01 21:09:09
Tak, ale jak zrobiłaś co swoje, jadłeś kanapkę a potem międzyczasie wafelka wsunełeś.


GJ
Były pracownik restauracji macdonald 2015-03-01 21:23:53
Ale, marudzicie, może zobaczcie jak to wygląda w słupskim Macdonalds:
cały etat tam rzadko ujrzysz, mimo że bardziej ich stać.
A te grafiki - wykończyć się można. A orka (nie praca w niedzielę - soboty pomijam i jeszcze na dodatek każą przychodzić w pierwsze dni świąt, choć nie opłaca się, mało kto tam wtedy zagląda - energię jedynie się nie potrzebnie czerpie a potem trzeba za prąd zapłacić.
JA 2015-03-01 23:39:36
Ja, sama muszę sporządzającego pouczać, jak ma wykonać prawidłowo dokumenty, i mnie się ta osoba słucha i jeszcze płaci mi za to.
GOSC 2015-03-01 23:45:04
A ja o to nie muszę się martwić i dziwię Ci się, że ty się martwić, po prostu przysyła Tobie pocztą.
1
J 2015-03-02 00:04:12
No to ciaś na poród - bedom chrzciny
Były pracownik restauracji macdonald 2015-03-02 00:12:07
Trochę masakra, ponieważ praca tymczasowa, trochę nie masakra, bo o dziwo opłaca się im zatrudniać na cały etat w przeciwieństwie do wiele więcej zarabiającego np. Macdonalda
Młoda 2015-03-02 23:27:41
A to chyba ta z wąsami jest jego żoną, bo przychodzi co jakiś czas i nazywa się Dyrektor oraz ma kochankę panią sprzątaczkę również ma konkubenta pana stróża.
nabywcz 2015-03-02 23:54:10
Ja nie pracuję, gdyż jestem na emeryturze, ale jak kupiłem ze swoją babcią wnukowi samochodzik, to dostaliśmy z wkładką (takie urządzenie z taśmą klejącą i podpisane było Irena) w październiku albo w listopadzie 2014 roku, sąsiadka też coś tam stamtąd kupiła, ale nie było z wkładką, a wkładka się przydała do wysłania paczki.
mały 2015-03-03 10:33:30
praca w MGA spoko trzeba przecierpieć swoje [ czyli zakwasy] a co do bawidamka i jego żonki to prawda
Przyszł pracowni 2015-03-03 23:54:49
Bardzo pies na baby? Czy chłopów?
TOJA 2015-03-04 00:18:01
Na pewno jest najniższa krajowa, cały etat, osiem godzin, kultura w języku, choć majster może zadać dziwne pytanie typu, czy piłeś w weekend ( jeśli jestem kobietą), bo ja trochę się zdziwiłam, ale nic, majster chyba może coś se zrobił jakby sondaż, czy coś. A co do tej mady na sukces - wszyscy ze wszystkimi, to np. w macdonaldzie gorzej i bardziej, a niektóre tam takie osoby daleeko zaszły, jakby na tym świat polegał, a tutaj jak któś - nie wiem baba czy chło, - z bawidamkiem będzie mieć chcicę toich tam nic i nikt powstrzyma, a na pewno zrobią to z większą kulturą niż w macdonaldzie, bo tam to jak na dłoni po pracy ale przed zakładem pracy, to znaczy w ogródku ze stolikami przed restauracją, a tu w MGA to nie wiem, może gdzieś tam na polu, gdzie pasą sie krowy.
mały 2015-03-04 12:31:00
tak przyjmują do MGA cały czas z tego co wiem to na baby ale kto go wie może i lubi chłopców
JA 2015-03-04 23:19:47
Nowi pracownicy nie mogą chorować
JA 2015-03-04 23:22:55
to tak jak w MacDonaldzie, przerwa jest uzależniona od gości, czyli na nocce w weekend wcale a w dzień podobnie
JA 2015-03-04 23:27:02
Zajrzyj tam, gdzie wszyscy, na tablicę
1
Zoha z bagienha 2015-03-04 23:36:03
Wszystko się potwierdza, gdyż i ja musiałem se dziewczynę pilnować w pewnym lokalu,żeby jej nie wkręcili a i siebie też bo oni w trójkącie łajdaczyli się z jakąś kicią Andżelka, kierowniczką, która też była z kierownikiem Piorusiem.(piła ta Andźelka na umór)
Misiaczek 2015-03-04 23:53:06
Cieszy mnie to, ponieważ jestem homoseksualistą i mam nadzieję, że ja i on spodobamy się sobie. Co do żony - jestem w stanie ją zaspokoić, gdyż tacy jak ja są po prostu seksualnie nie okiełznani,a o finanse także nie będzie musiała się przy mnie martwić.
1
Znajoma 2015-03-05 00:03:28
Moja znajoma tu też pracowała a potem przyszła pracować w MacDonalds. Mówiła, że tu to poparzyła sobie ręce, a pracując ze mną w MacDonaldze przy grillu dopiero poparzyła sobie ręce ściekającym z górnej klapy tłuszczem. I ma teraz takie czerwone plamki. Następnie poparzyła sobie ręce koszykiem do frytek, a to bardzo ja bolało - powiedzcie, jak to jest z tymi oparzeniemi u Was?
1
mały 2015-03-05 12:15:09
to zatrudnij się w MGA jak widzisz fajnie się tam pracuje i można coś ciekawego przeżyć
Znajoma 2015-03-05 23:11:34
Nie omieszkam, ponieważ w MacDonaldzie jest tak ciasno, że każdy na każdego włazi i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] się obcierają przy czym kanapki zwalają, niektóre kanapki po dziesięciu minutach jest przepis wyrzucić do pojemnika nie do spożycia przez ludzi. U was też tak się łatwo marmotrawi wszystko?
Znajoma 2015-03-05 23:14:59
A przeżycia także są interesujące w życiu.
króliczek 2015-03-05 23:20:37
Czy pracują tutaj jakieś syreny rude i z ogonem?
Jola 2015-03-06 23:54:25
Jeśli chodzi o seks w MacDonald's, to raczej menagerki z np. przystojnymi pracownikami, bo tylko one mają tak dużo wolnego czasu i normalny grafik oraz dobre zarobki, by sobie na na to pozwolić. To prawda, niektóre w ten sposób właśnie zostały menagerkami.
W MGA, jak wolisz? Seks kulturą, czy z żoną/ z mężem?
Dżolanta 2015-03-07 00:29:57
Dla porównania (usunięte przez administratora) Czyli praca w macDonald's będzie dobra dla studentów, choć, bardzo mocno obawiam się o ich wychowania, bądź co bądź są już dorośli, lecz co z tego - czym za młodu skorupka nasiąknie. Nie, nię bardziej bym im zalecała pracę w MGA lub w tego typu zakładzie pracy
Dżolanta 2015-03-07 21:59:06
(usunięte przez administratora) Dla porównania: każdy stał w codziennej swojej kolejce za wyżerką, chyba dającą popadnięcie w nałóg, lub uwydatniająca miłość do kolejek z poprzedniego systemu komunistycznego, co bardzo wszystkich tak zamracza iż popadają w znieczulicę - lub niektórym za złapanie telefonu po prostu gruba ściana gości restauracji tak mocno zasłoniła, że była niemożność.
j 2015-03-15 19:11:41
Odpowiadam, co znaczy seks z kulturą? To jest publiczny.
Słupszczanin 2016-01-22 19:35:32
Od kilku lat w MGA Entertainment w Słupsku zaczęło się robić "dziadostwo" - sukcesywnie płace pracowników zaczynają się zrównywać z minimalną krajową, co jest nie do zaakceptowania. Spora część pracowników ma wynagrodzenie 12zł/h brutto, gdzie minimalna wynosi nieco ponad 11,50zł/h brutto. A praca jak wygląda? Wcześniej już pisałem: brak przerw, ciężka praca fizycznie, jako monter pakowacz trzeba przychodzić o wiele wcześniej, żeby przygotować kartony, pakiety, etykiety na kartony, itd. Rekompensat za brak przerwy też nie ma, ale wyłudzić podpis to potrafią - a jak ktoś nie podpisze przerwy, to i tak je podrabiają ponoć liderzy (tzw. ustawiacze).

Inspekcja pracy przychodzi i oczywiście nie stwierdza jakichkolwiek nieprawidłowości.

Przez niektóre zabawki 30letni pracownicy z wieloletnim doświadczeniem zaczynają się uskarżać na bóle dłoni.

Obecnie Polaków zaczynają zastępować Ukraińcami, bo oczekujemy podwyżek (chcemy żyć godnie, a nie egzystować - utrzymać rodzinę, dzieci, kupić jakieś ubranie, coś do jedzenia, opłacić rachunki, czynsz, dokonać opłat za samochód), zaś Ukrainiec zadowoli się minimalną krajową. Szkoda, że przełożeni zapominają, iż kij ma 2 końce - dziś nas zastąpią Ukraińcy, a jutro ich :) Hipokryzją zaś jest to, że niektóre propozycje obniżenia kosztów zużycia materiałów w firmie są po prostu odkładane na bok, a w koszu na odpady wciąż wala się pełno dobrej taśmy samoprzylepnej lub folii strech, która generalnie do najtańszych nie należy.

Atmosferę dodatkowo psuje brygadzista (mowa o brygadzie nr 2), który potrafi się przyczepić do dosłownie wszystkiego. A jak sam prezentuje swoje "umiejętności" przy taśmie produkcyjnej, to jest jedno wielkie pośmiewisko - jak na osobę, która w firmie przepracowała około 20 lat, to ma takie tempo obcinania wyprasek, jak osoba wzięta z łapanki wprost z ulicy. W dodatku ma czelność wymagać, ale jeśli pracownik coś od niego oczekuje, to może sobie czekać w nieskończoność, bo wielmożny pan udaje, że notorycznie zapomina. Gdy zgłasza mu się problem, gdzie powinien się wstawić za pracownikiem lub wysłać ustawiacza do wstawiennictwa, to ten coś tam pomruczy pod nosem i w rezultacie olewa sprawę.

Dodatkowe premie comiesięczne dla brygady wykorzystuje dla swoich stałych ludzi, zamiast przydzielać faktycznie tym, którzy się sprawdzili w danym miesiącu. W sumie to daje 50zł brutto i się tym wielce szczyci oraz każe być pracownikowi grzecznym z tego powodu..

Kompromitacja i upokarzanie człowieka niemal na każdym kroku, ale człowiek to odkrywa dopiero po czasie. Niech szanowny pan brygadzista z 2 brygady wie, że Ukrainiec z chęcią zajmie pana stanowisko i nie weźmie około 4tys. zł netto tak jak pan, lecz weźmie 2,5tys. zł i będzie cały w skowronkach tym bardziej, że siedzi pan na 4 literach i nic praktycznie nie robi przez 8h - dzień w dzień.

Jeśli nie możecie znaleźć nigdzie pracy, to przychodźcie tutaj, ale generalnie nie polecam tej firmy, bo to nie jest to, co było jeszcze kilkanaście lat temu.
2
ZŁOŚNICA 2016-04-01 07:32:21
To prawda co pisze Słupszczanin pracowników w MGA traktuje się coraz gorzej teraz harówa jest większa a pensje coraz mniejsze .
PREZES 2016-04-09 15:11:02
Jeśli komuś nie chce się pracować to każda firma będzie dla niego zła. Słabi jesteście do pracy to na jagody albo do Biedronki. Nikt nikogo na siłę tutaj nie trzyma. Na podwyżkę trzeba zasłużyć ale jak ktoś bierze lewe chorobowe to jego sprawa. MGA ENTERTAINMENT POLAND jest OK.
jjj 2016-04-25 18:13:15
w 2 brygadzie też
1
ttt 2016-04-25 18:23:07
debil
1
melepeta:) 2016-04-29 23:29:24
PREZES - czy raczej PINOKIO xD - pochwal się lepiej ile ty zarabiasz i jak długo pracujesz - kilkanaście lat i stawka 14 czy tam 14,50zł/h brutto + stawanie na najtrudniejszych zabawkach, bo większość nie da rady? A i przyznaj się, czy nie planujesz zmienić pracy, bo za mało płacą.
2
ghjf 2016-05-15 08:06:07
pracuje tam 4 lata i mam przerwy co pol godz nawet po 10 min ale jak ktoś nie potrafi [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ruszyc i solidnie pracować to na ta przerwę nie zasluzy sobie proste!!!!!!!!!!!!!!!!!
ghjf 2016-05-15 08:30:09
mowie o MGA a po drugie ustawiacz to nie bawidamek tylko normalny człowiek który potrafi pozartowac ale jak niektóre panie inaczej twierdza to chyba leca na niego a ten jak je nie chciał to teraz na niego gadaja i wiem kto poza tym wszędzie jest ciężko i nie pracują tam osoby które nie maja szkoły albo zadnej wiedzy wlasnie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] się tam nie przyjmuje bo nie nadaja się do niczego a br 4 jest najlepsza . jak nie chcecie to nie pracujcie, na ulice zamiatać a na umowę tez trzeba sobie zasluzyc jak w każdej firmie. pozdrawiam pracownik MGA
2
tryk 2016-06-10 18:19:14
To pewnie dzięki swoim leginsom masz te 10 minut a propo 4 brygady to wcale nie jest najlepsza chyba że bierzesz pod uwage wasze wyczyny na każdej imprezie a szczególnie ostatniej z tobą w roli główej..... to rzeczywiście nie mamy z wami szans
2
nowa 2016-06-10 21:50:12
Ha ha bawidamek to porażka te panie co na niego lecą to jakieś desperatki a uwierz mi że chciał on żadnej nie odpuści ja też wiem nawet które sam chodzi i się chwali
rak 2016-06-10 21:53:25
a ty co jedna z tych pań które zaliczył czy żona że tak go bronisz ???
pop 2016-06-14 22:56:11
odpowiedz na tryk ona na każdej imprezie jest w roli głownej
marian 2016-06-15 22:05:52
Spora część osób na produkcji nie zarabia 14zł brutto na godzinę tylko 12 lub 12,50zł. 14zł zarabiają ludzie pracujący kilkanaście lat. Oczywiście są też tacy, co zarabiają 16zł, ale licho wie jakie mają konszachty wśród przełożonych, bo skoro taki zarabia 16zł, zaś wieloletni pracownik czy pracownica nie ma nawet 13zł, to coś jest nie tak. Słabo zarabiają starsze koleżanki - widocznie firma wie w jakim jest położeniu oraz te osoby i wykorzystuje ten fakt.

Premia? Premia jest uznaniowa, więc zawsze pracodawca może powiedzieć, że ma taki kaprys i nie dostaniesz nawet złotówki, czego w sumie raz sam doświadczyłem.

Zastanawiam się co zrobią w 2017r., w którym ma wzrosnąć w Polsce płaca minimalna do nawet 13zł/h brutto - podwyższą mi stawkę z 12zł a innym z 12,50zł na 13zł? To ja podziękuję, bo nie będę się zabijać dla minimalnej krajowej po wielu latach pracy - nienagannej pracy.
przerwa 2016-06-15 22:21:02
Kolego czy ty jesteś poważny? Czy wg ciebie na przerwę zasługuje wyłącznie ten pracownik, który pracuje szybko? oj to możecie się kiedyś na takim podejściu przejechać, bo przerwa 15min należy się pracownikowi niezależnie od tego, czy wypracowujesz sobie 5min czy 10min czy może nie masz nic przerwy między kolejnym rzutem zabawek na taśmę produkcyjną. Dziwi mnie tylko że osoby z kilkuletnim doświadczeniem jeszcze nie wywalczyły prawdziwej przerwy. Najwyraźniej nie potraficie postawić na swoim tylko wolicie bezmyślnie podpisywać papier, że przerwę mieliście, a tak naprawdę poświadczacie nieprawdę na piśmie, a w efekcie przerwę zobaczycie co najwyżej to w filmie jakimś lub ewentualnie w innej firmie.

Jeśli ktoś powie, że w MGA są NORMALNE przerwy, to wiedzcie o tym, że człowiek ten bajki opowiada - no chyba, że brygadzista, albo magazynier lub ktoś z biura - to oni faktycznie mają przerwy. Widocznie produkcja nie zasługuje na nie i kodeks pracy nie dotyczy tej części zakładu (art 134 KP).
1
njh 2016-06-18 12:44:17
kochana jak się stoi na takich zabawkach jak ty to rzeczywiście ma się 10 monut przerwy ale przerwa należy się każdemu , a propo szkoły to wiedz że wiedzy nie kupuje się w puszkach i przez twoje zachowanie takie jak plotki chlanie w pracy i kompromitujące zacowanie na imprezach razem z tym twoim kochasiem i kumplami więcej imprez nie będzie więc socjal cały już nam przepadł wszystko zgarnie sobie biuro a nam zostaną nędzne paczki dla dzieci na święta i co z tej twojej wiedzy istażu pracy skoro ty nie znasz prostych zasad pracy i przebywania z ludżmi którzy nie kupują rozumu w puszkach... baw się dobrze na tych swoich 10 minutowych przerwach
amen 2016-06-21 10:23:04
@przerwa potwierdza,przerwaq być musi, to poprawia wydajność. produkcja i dystrubucja i zabawek Little Tikes to nie jest taka łatwa praca
Zostaw swoją opinię o "Mga Entertainment Poland" Sp. z o.o. - Słupsk
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie "Mga Entertainment Poland" Sp. z o.o.