brak logo

First International Traders Dom Maklerski S.A.

Radom

Opinie o First International Traders Dom Maklerski S.A.

anonim 2009-05-25 15:55:27
FIT do rodowodem chyba z WGI ( Warszawskiej Grupy Inwestycyjnej ) która to "oskalpowała" niejednego inwestora !! Wystarczy porównać nazwisko doradcy, członka Zarządu WGI i Prezesa FIT i wszystko jasne!! chyba że zbieżność przypadkowa .
Twój Przyjaciel
były klient FIT 2009-09-05 23:17:18
FIT mnie też oskalpował. Takich oskalpowanych musi być tysiące. Wystarczy kalkulator i trochę logiki . Wyliczyłem że, w tej firmie przez ponad 2,5 roku działalności nikt nic nie zarobił. Zyski teoretycznie są, ale i tak mniejsze niż na lokacie bankowej. Mają je te osoby które wpłaciły pieniądze pierwszego dnia działalności FIT. Tylko kto wpłaci pieniądze do nowo powstałej instytucji finansowej pierwszego dnia? Podejrzewam że pierwsi klienci zaczęli wpłacać pieniądze po obejrzeniu wyników finansowych . Najwcześniej po pierwszym kwartale. Obliczyłem, że jedynie ci którzy wpłacili pieniądze w ciągu pierwszego półrocza działalności FIT mają zyski. Pozostali już tylko straty. Najlepszym przykładem manipulacji może być najnowszy produkt FIT ” Strategia maksymalnego ryzyka” Za pierwszy kwartał można było zarobić 72,56%. Komunikat o nowym produkcie ukazał się 23 marca czyli na końcu kwartału, Oznacza to że nikt nie skorzystał z tego produktu. Nowy klient omamiony gigantycznym zyskiem wpłaca pieniądze na początku drugiego kwartału. (analogiczna sytuacja którą opisałem ciut wyżej z rozpoczęciem działalności FIT) Tu niespodzianka . W ciągu trzech miesięcy stracił 43,33%. Jak wpłacił 100 000zł to zostało mu tylko około 56 tysięcy. Żeby odzyskać swoje pieniądze musi zarobić prawie 80%. Tylko niech ktoś z FIT wskaże mi choć jednego ich klienta który zarobił u nich 80%. Przypominam że komunikat o nowym produkcie ukazał się 23 marca. Oznacza to że ten kwartał ma wymiar tylko propagandowy. Jest sposobem na zwabienie jeleni. Odradzam powierzania swoich ciężko zarobionych pieniędzy tej instytucji . Dałem się nabrać na wspaniałe wyniki uzyskane w pierwszym półroczu 2007roku działalności tej instytucji. Piszę te słowa ku przestrodze innym.
1
elżbietka 2009-11-02 16:40:49
Możecie pisać, co chcecie. Ja w lipcu zainwestowałam 50 000. Na dzić stopa zwrotu z inwestycji to 170%!!! Pozdrawiam wszystkich pesymistów!!!
anonim 2011-03-15 11:45:05
Mnie tez oskalpowal, nie polecam!! Kiepska strategia, same straty!
inwestor 2011-04-14 18:03:40
panowie czy kroś potwierdzi czy FIRST INTERNATIONAL TRADERS DOM MAKLERSKI S.A. WARSZAWA TO TO SAMO CO FIT RADOM ? PROPONUJĄ MI INWESTYCJĘ Z OCHRONĄ KAPITAŁU 85 % I PROWIZJĄ TYLKO OD ZYSKU .
1
Henryk 2011-12-16 08:05:22
Nie pisz bzdur. Mam u nich pieniadze od roku - straciłem przeszło 20%. Podejmuje decyzje o wycofaniu. Raporty miesieczne nie daja cienia nadziei na jakikolwiek zysk. To grupa cwaniakow. Nie dajcie im ani grosza.
Wolf 2014-08-28 17:21:29
Banda złodziei i oszustów. Straciłem 30 % tego co wpłaciłem. Pocieszające jest tylko to, że jest wobec nich prowadzone postępowanie przez Nadzór Bankowy.
1
Piotr 2014-09-10 11:20:35
Potwierdzam. Banda oszustów. Nie dawajcie im żadnych pieniędzy
Oszukany 2014-09-18 09:20:28
Rok temu zostalem obligatariuszem FIT DM. Otrzymalem odsetki tylko za pierwszy okres, pozniej juz tylko cisza.
Nie radze inwestowac w zadna dzialalnosc tych Panow.
Oszukany 2014-09-23 11:26:43
do Janka,
Ta opinia jest negatywna i taka ma byc, zeby ostrzec innych przed tym DM. Poczynilem pewne kroki prawne , ale bez skutku, a i tak kasa jest stracona, Nie bede ciagnal sprawy w sadzie i karmil prawnikow za 50-60% kapitalu.
Wedlug Ciebie gdzie jeszcze mialbym to zglaszac?
Pozdrawiam
zbyszek 2014-10-11 07:08:46
nie wiem czy działa, ale nie mogę się z nimi skontaktować, nie odbierają telefonów, nie odpowiadają na maile.
Wiem, że KNF rozesłał do Urzędów Skarbowych w całej Polsce informacje o przekrętach fit
oszukany 2 2014-10-17 20:02:35
do oszukanego
Też zaufałem FIT DM i też czuje się oszukany, wysłałem do nich pismo o natychmiastowy wykup obligacji, na razie cisza. Obligacje mam zabezpieczone ale do odzyskania kapitału długa droga. Napisz czy udało Ci się czegoś dowiedzieć. Ja będę dzwonić do nich na dniach.
1
mamu 2014-10-30 15:07:27
Także skusiły mnie przedstawiane zyski ale wystarczały by mi większe od bankowych. A tu niespodzianka; przez 7 miesięcy już straciłem 13%.
Trudno się z nimi skontaktować bo w tym okresie zmieniły się osoby , które ze mną rozmawiają. Raporty miesięczne są przysyłane dopiero na interwencje telefoniczną - logika mówi "uciekaj" ale aby przez 7 miesięcy Firma nie wygenerowała zysku??
Oszukany 2014-11-12 14:36:52
do oszukanego 2
Mam nieoficjalne wiadomosci. Napisz na adamkorea@wp.pl to napisze wszystko co wiem.
Zabezpieczenie jest na spolkach zaleznych, wiec nie wiem czy odzyskanie kapitalu jest takie pewne.
mamu 2014-12-10 13:51:07
do aniak; ciekawe że poszukują pracowników. W jaki sposób nawiązują kontakt skoro ich strona internetowa jest zawieszona a w telefonach jest tylko angielska sekretarka.Może ktoś poda mi możliwość kontaktu do FIT DM?
kwitek64 2015-01-17 11:17:58
Witam. Dzisiaj listem poleconym otrzymałem informację od nich, że w związku z decyzją Komisji Nadzoru Finansowego o cofnięciu zezwolenia na prowadzenie działalności maklerskiej wypowiadają mi umowę. Też przez ubiegły rok na moim rachunku były same straty i rozważałem wycofanie pozostałych środków. Nie zdążyłem. Po dzisiejszej korespondencji i wyłączonych telefonach jestem pełen najgorszych obaw czy oda mi się cokolwiek odzyskać. Czy ktoś podziela moje obawy? Nie bardzo wiem co dalej robić.
Skr 2015-01-24 14:47:14
A to ciekawe, bo wszystkim obligatariuszom wysłali w listopadzie listy z informacją o odwołaniu od decyzji KNF, a 20.01 na moje pytanie jakie są jego efekty napisali, że właśnie 20.01 jest w tej sprawie narada. Ściema jakich wiele w ich wykonaniu.
Piotr 2015-01-26 15:17:56
Jestem w tej samej sytuacji,po zainwestowaniu 100000,00 tez wypowiedzieli MI umowę i prześłali na konto 15000,00
mamu 2015-03-07 09:51:41
Na stronie FIT jest informacją że zaczynają postępowanie upadłościowe, podają nowy adres emaliowy, przysłali nawet PIT 8C ( b.dziwny) - ok ale dlaczego nie podają informacji co jest z naszymi zaległymi pieniędzmi skoro ponoć KDPW ma uruchomić System Rekompensat? Czy coś jest innym wiadomo na ten temat?
mamu 2015-08-12 13:07:09
cd. FIT DM-obecnie już nie ma nawet tymczasowej siedziby ani adresu mailowego oficjalnego. KNF dała dyspozycje do KDPW o uruchomieniu Systemu Rekompensat, FIT DM przekazał Listę Inwestorów ale FDPW odesłał ja do FIT DM ( do Kogo jak się Panowie pochowali) z powodu braków formalnych i sprawa leży. Ostatnie informacje są na stronie KDPW zakładka System Rekompensat.Czy ktoś ma bardziej optymistyczne informacje?
zerotolerancji 2016-02-06 12:24:47
Na takich sqrwysynow jest tylko 1 metoda - podzkodowani oplacaja Ukrainca, a ten wysyla przekretow-wlascicieli na tamten swiat ( kasy i tak nikt nie odzyska, ale jest wymierzona SPRAWIEDLIWOSC.!!!)
1
Ran 2016-05-19 17:17:20
ADA- Relo Firma Usługowo Handlowa Adrianna Kupczak-Mikiewicz ma się dobrze :)
Zostaw swoją opinię o First International Traders Dom Maklerski S.A. - Radom
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie First International Traders Dom Maklerski S.A.