brak logo

Market Share

Warszawa

Opinie o Market Share

aaa 2013-06-26 12:25:29
Jeśli komuś zależy na terminowo i szybko wypłacanych pieniądzach to zdecydowanie nie polecam...Współpracowałam z innymi agencjami i mam porównanie. To jest jakaś parodia po prostu. W innych agencjach pieniądze wpływają zawsze terminowo, do 10 czy 20 dnia następnego miesiąca za przepracowany poprzedni miesiąc... A tutaj - jedna wielka niewiadoma, minimum 2 miesiące czekania na wypłatę, dziwnie skonstruowana umowa w której pojawia się zapis że pieniądze zostaną wypłacone po rozliczeniu Marketshare z ich Klientem. Jeśli ktoś ma czas na zabawę w pracę za którą kiedys tam dostanie pieniadze to polecam
aaa 2013-06-26 12:30:21
Jest tyle różnych agencji reklamowych, nie warto marnować czasu na tą firmę, te opinie nie są wyssane z palca. Ich okres rozliczeniowy, skonstruowanie umów jeśli chodzi o zapisy dotyczące płatności, terminowość - to jest śmiechu warte. Atmosfera jest nawet przyjemna ale musisz upominać się o swoje, pisać maile, nie masz pojęcia kiedy dostaniesz pieniądze. W innych firmach takie sytuacje nie mają miejsca, wiadomo kiedy można spodziewać się wypłaty.
Ola 2013-07-01 21:16:50
Ludzie, nie marnujcie czasu na tą agencję !! Uważnie czytajcie umowę - w zapisie jest że rozliczenie nastąpi najpóźniej w ciągu 90 (!!!) dni od zakończenia miesiąca w którym odbyła się realizacja zlecenia. To są jakieś kpiny, lepiej roznosić ulotki albo plewić komuś [usunięte przez moderatora] ogródek. Powiedzmy pracujecie na samym początku maja a pieniądze za to możecie zobaczyć nawet pod sam koniec sierpnia. Jedna wielka kupa a nie agencja reklamowa.
Ola 2013-07-01 21:26:53
Dziewczyny - jeśli zastanawiacie się nad pracą jako hostessa w tej agencji to naprawdę nie marnujcie czasu, napiszcie jakiś komentarz a ja w następnym podam mailowe namiary na siebie i przekaże Wam informacje o UCZCIWYCH agencjach w których warto pracować. Market share to jest brak szacunku dla ludzi...Żeby na takie małe pieniądze czekać tyle czasu? Każdy ma swoje życie, często naukę, studia, egzaminy...jaki jest sens angażować się w pracę, pracować uczciwie i przykladać się do promocji kiedy kasę za to mozesz wg umowy zobaczyć prawie dopiero za 4 miesiące ! Nawet nie wiesz kiedy. To jest kpina, parodia, śmiech na sali. Lepiej już pójść na jakiś wolontariat w tym czasie, wyjdzie na to samo!!!!!!!!
Ola 2013-07-01 21:37:42
Jeśli ktoś myśli może że takie komentarze są pisane przez hostessy które nie wywiązały się ze swoich obowiązków, albo przez kogoś z konkurencji to niech pojedzie do ich biura i zobaczy na własne oczy tą umowę...nie wiadomo czy się śmiać czy płakać. Szkoda kasy nawet na bilet autobusowy żeby dojechać do siedziby tej pseudofirmy.
Nola 2013-07-05 19:52:31
Firma jest nie odpowiedzialna i nie wypłacalna, nie odpowiadają zarówno na maila jak i na kontakt telefoniczny tj, połączenia są odrzucane a na sms nie odpowiadają. Nie polecam nikomu
sandra 2013-07-08 20:02:40
Anonim - 2013-07-03 09:15:04

Fajni ludzie? Da się pogadać?
Supervisorzy są super. Naprawdę polecam!
1
Myszka25 2013-07-09 22:14:27
Dziewczyny...to prawda ..ja za pieniędzmi czekam od lutego i nadal cisza!!!!!
ania 2013-07-19 17:27:09
Fajni są! Fakt, wypłata nigdy nie jest od razu po zleceniu, ale czasem potrafią podwyższyć stawkę za dobrze wykonaną robotę. I jeszcze nigdy nie wypłacili mi pieniędzy, co zdarza się w innych agencjach.
xxx 2013-07-24 12:57:19
Jeszcze nigdy nie wypłacili Ci pieniędzy co się czasem zdarza w innych agencjach? :P no tak, zazwyczaj zdarza się że agencje wypłacają pieniądze...ironizuję, rozumiem że zapewne przejęzyczyłeś się i chodziło Ci o to że w niektórych agencjach zdarza się, że pieniadze nie są wypłacone a tutaj takiej sytuacji nigdy nie bylo...
ALe mimo wszystko - Boże, widzisz i nie grzmisz ! mamy jako pracownicy cieszyć się i byc zadowolonym ze w ogole dostalismy kase bo mogło być gorzej? Litosci - nie jesteśmy dziesięciolatkami, którzy pracują w ogródku u wujka i cieszą się że zapłacił - bo przecież mógł tego nie zrobić ! Jestesmy dorosłymi ludźmi, pracujemy na umowę-zlecenie i jest to ZOBOWIĄZANIE obustronne, nikt nam łaski nie wyświadcza, że zrobi przelew. To jest ich obowiązek. I to jest upokarzające dla dorosłych ludzi, żeby musieli zastanawiać się czy wypłatę dostaną za prawie 4 miesiące czy za 2 ( zero określenia jakiegokolwiek możliwego terminu , przewidywalność zerowa, do 90 dni od KONCA miesiaca) , pytać i dopominać sie o to. Żyjemy w Warszawie, sądze że nawet dorabiajacemu studentowi nie chcialoby sie bawic w cos takiego...czy szefostwo i osoby zajmujace sie finansami tez dostaja wyplate po 3 - 4 miesiacach?:) nie godzcie sie na to, dopoki ktos sie godzi na takie warunki, pseudopracodawcy beda nas tak traktowac. a te komentarze to chyba sami sobie piszecie i juz nie wiecie jak sie bronic. jestescie niewypłacalni to nie bawcie sie w agencje reklamowa tylko zajmijcie czyms innym. Pracowałam w 4 agencjach i pieniadze sa normalnie a to jest parodia.
ania 2013-07-26 11:50:35
UPS!, tak, przejęzyczyłam :P
Ale ja mam miłe skojarzenia z tą Agencją, serio. :)
Do Anka 2013-08-22 03:14:48
Marketshare to jest agencja reklamowa - można pracować w różnym charakterze. Pewnie większość negatywnych opinii ( łącznie z moją !) piszą osoby które pracowały dorywczo jako hostessy/hości/ankieterzy itp. Nie wiem jak się przedstawia sytuacja z wypłatami dla etatowych pracowników ( pewnie zatrudnionych i tak na zleceniu) którzy pracuja w pełnym wymiarze godzin...
Agencja jest żenująco niewypłacalna. Mnóstwo opinii to potwierdza. Pracowalam w maju jeden dzien na akcji , powinnam dostać coś ok 80-90 zł i do tej pory nie mam pieniędzy. To jest żenada... albo pozostaje współczuć agencji tak ogromnych kłopotów finansowych że nie moga zaplacic takiej sumy, albo trzeba głęboko gardzić za takie podejście do ludzi i świadome robienie w balona.
Może to taka taktyka? Coś na zasadzie : zaoferujemy w miare fajne stawki godzinowe, podpiszemy umowę zeby nikt nie miał podejrzen a potem nie wypłacimy kasy. No bo komu chcialoby się sądzić o 100-500 zł za pare dni akcji promocyjnej.
Pokrzywdzonych jest jak widze duzo. Warto kazdemu NIE POLECAĆ tej agencji.
cd 2013-08-22 03:20:17
..cd oprocz tego jednego dnia w maju już wcześniej pracowałam dla nich. Pieniądze były późno i trzeba bylo naciskać, dopominac się, przypominac, mailować. Mimo wszystko sprobowalam jeszcze raz, myslalam ze to nie jest jednak reguła - jednak jest...
Strasznie krótkowzroczna strategia - lepiej mieć sprawdzone, pewne osoby, które chetnie pracuja niz ciagle rekrutować nowe. A po takich numerach NIKT nie zeche drugi raz podjac jakiejkolwiek współpracy. Po jakimś czasie także nikt nowy nie zeche podpisac umowy. Agencji reklamowych jest mnóstwo i są wypłacalne.
patt 2013-08-24 01:04:07
hostessy , hosci, ankieterzy maja 10-15/ netto. etatowy pracownik - nie wiem konkretnie ale zapomnij o klasycznym etacie- umowy o priacę to tam nie dostaniesz. Kiedyś szukali recepcjonistki to oferowali niewielkie pieniadze i chyba pół etatu na zleceniu. A w jakim charakterze chciałabys pracować? Poczytaj o standardowych zarobkach na danym stanowisku w Warszawie i spróbuj w innych agencjach - jest ich pełno, i świetnie wypłacalnych nie upieraj się na Marketshare, bo sama widzisz...
Ola 2013-08-24 12:08:06
Mija 3,5 miesiąca odkąd nie wypłacili pieniędzy. Wg ich głupiej umowy mają jeszcze kilka dni i już napisałam maila w tej sprawie. Nie zamierzam wypisywać, mailować, dzwonić, pytać i prosić, dopominać się o swoje. DO WSZYSTKICH KTÓRYM AGENCJA ZALEGA Z WYPŁATAMI : odzywajcie się tutaj jeszcze raz ( widziałam opinie z maja, lipca tego roku że zalegaja komus z platnosciami nawet i od lutego czy listopada ;o) zobaczmy dokładnie ilu nas jest i może zbiorowo przejdźmy się do nich . W kupie siła. Póki agencja działa i funkcjonuje walczmy o swoje i pokażmy że nie można tak traktować ludzi. Nie wniosę do sądu sprawy o 80 zł ale gdyby to była trochę wyższa kwota bez namysłu bym to zrobiła od razu. z tego co widzę moga tu byc osoby którym nie wypłacono większych sum. Nie dajmy się, trzeba osobiscie pojsc i wygarnac co sie mysli. Mailowo i telefonicznie beda umywać ręce i traktować nas jak małe pionki.
misiu 2013-08-29 16:49:47
Ta firma lada dzień upadnie, jeśli chcecie odzyskać pieniądze to się [usunięte przez moderatora]
lyyyna 2013-09-05 11:59:22
Ja tez czekam na pieniądze za maj. Napisałam już maila w tej sprawie i nikt nie raczył odpisać, pomimo, że mail został odczytany.
bb 2013-09-06 12:36:38
A może ktoś ma z Was nr telefonu do Pani od finansów -
Pani nazywa się[usunięte przez moderatora].

Organizowaliśmy eko akcje w maju z Tesco i opóźniają się z wypłatami
Akim 2013-09-13 12:26:26
TO [usunięte przez moderatora]!!! OKROPNI I BEZCZELNI!! NIE RACZA ODPISAC NA EMAILE, ODBIERAJĄC TELEFON PRÓBUJĄ ZROBIĆ Z CIEBIE GŁUPKA I SPŁAWIAJĄ CIE!!! Są mi winni 900zł!!
wi0l3tka 2013-09-23 13:12:39
Na stanowiskach etatowych.. haha, no jest jeszcze lepiej. Sa mi winni ok 2000 zł bo pracuje w charakterze supervisora a pieniędzy jak nie bylo tak nie ma. Raz na trzy, cztery miesiace wyslac mi 200 zl i to jest wszystko, a zlecenia dalej wysylaja. W pewnym momencie powiedziala dosc bo do mnie maja pretensje osoby ktore zatrudniam, a oni im pieniedzy nie wysylaja. Masakra, nie polecam nikomu.
Rozczarowana 2013-12-10 22:22:32
Koleżanki i koledzy!!! Praca zapowiadała się dobrze, piękne biuro, sala konferencyjna, formularze, umowa.
PRAWDA JEST TAKA, ŻE TO NAJGORSZA AGENCJA DLA JAKIEJ PRACOWAŁAM, a było ich duużo.
Wynagrodzenie dostałam po -uwaga PONAD 5 miesiącach od wykonania zlecenia! Mało tego! Musiałam się o nią dopraszać, pisać maile, dzwonić, kontaktować się z działem finansów i jeździć do siedziby Firmy. Zapłacili, bo postraszyłam trochę, ale też nie całą sumę, ale już nie miałam siły się z nimi kłócić. Nie ma co się zastanawiać po prostu NIE POLECAM !!!
1
cool 2014-01-06 23:32:56
Nie wiem jak było, ale chyba coś się poprawiło, bo ja jestem bardzo zadowolona. :))))
3
. 2014-01-18 00:04:13
Taa.. bardzo się poprawiło.. zapłacili Ci za tą opinię, czy jesteś członkiem tej jakże "uczciwej" firmy?? O swoje pieniądze walczyłam 7 miesięcy !!(usunięte przez administratora)
cool 2014-01-20 09:57:35
Nikt mi nie płacił za TĘ opinię, żyjemy w wolnym kraju, mam prawo być zadowolona i wypraszam sobie takie pomówienia.
2
intercom.bielsko 2014-03-18 15:45:31
Witam ,firma jeśli chodzi o zapłate za wykonaną prace to poprostu dramat trzeba czekac dwa trzy miesiące po terminie i powiem tak gdyby nie pomoc KRD i Kaczmarski Inkaso pewnie bym nie odzyskał prawie 12tyś zł tak 12000tyś zł , oni mają to gdzieś że ludzie tzn pracownicy mają rodziny dzieci że są święta i że czekają na zarobione pieniądze brak mi słów do tej firmy już nigdy za żadne pieniądze nie będe dla nich pracował z moją ekipą chyba że zrobią 90% przedpłaty na wykonane usługi wtedy się możemy zastanowic ale po co takie rzeczy pisac skoro oni zalegają nawet po 80zł hostessom , nie polecam i niech nikt nie da się skusic na ich piękne słówka i niewiadomo jakie zarobki są mocno nie ucvzciwi i nie szanują pracowników ani wykonujących dla nich usługi .
Wykonawca 2014-08-06 20:08:39
NIE POLECAM TEJ FIRMY!!! Zalegają z płatnością (1500 zł)nie odbierają telefonów,nie odpisują na email i sms... KPINA!!! Żałuje ,że nie poczytałam opini przed zrobieniem usługi.
4
Wykonawca 2014-10-23 07:30:22
NIE POLECAM!!! Trzy miesiące czekam na pieniądze!!!
2
DOPADNE CIE KLAUDIO 2014-11-06 20:14:21
FIRMA KATASTROFA WISZA MI 1000 ZLOTY PODAM ICH DO KDF JUZ WKROTCE ROBIA ZE MNIE FRAJERA , WYKONALEM IM USLUGE I SLAD PO NICH ZAGINAL NIE ODBIERAJA TELEFONOW , MOWIA ZE TO POMYLKA NIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE POOOOOOOOOLECAM DORWE WAS MARKET SHARE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
4
Poszkodowany 2014-11-10 08:18:49
Ta sytuacja nadaje się do telewizji. Widzę,że jest dużo poszkodowanych, więc należny coś z tym zrobić!!!
1
pytajaca 2014-11-15 00:07:58
Nie rozumnie dlaczego do telewizji , a nie np do sądu. Mi jak firma zalegała 200 zł ( nie ta) to podałam do sądu( to nic nie kosztuje ) i odzyskałam pieniądze. To dlaczego inny czekaja po 4-7 miesięcy. Bo albo to w ciemnie bita hołota , albo ściemniają tu?.
1
Ktoś 2015-01-13 19:37:56
To oni jeszcze zatrudniają nowych ludzi? Niech zapłacą zaległości!!!
yolo 2015-06-06 12:32:21
Zrobiłem rozeznanie i nie wiem czy zauważyliście, że MarketShare Sp. z o.o. to inna firma i inna osoba jest właścicielem/prezesem niż MarketShare Renata Łącka?
Bo ta druga już nikogo nie zatrudnia, więc nie wiem skąd te posty z np. 2015 roku.
4
oszukana 2015-07-14 00:15:20
Nie trzeba być specjalistą, żeby zauważyć, że ostatnie dwa wpisy to rozpaczliwa próba ratowania wątpliwej reputacji... Do dzisiaj nie dostałam pieniędzy za swoje zlecenie!!! Trzymajcie się z dala od tej firmy. Banda oszustów i tyle!!!
6
Danik 2015-07-21 20:30:14
Szkoda że wcześniej nie sprawdziłem tego marketshare. Na początku płacili regularnie (po miesiącu, oczywiście trzeba było się przypomnieć), aż tu nagle nie dostałem płatności za mycie 14 sklepów znanej drogerii (myjemy witryny sklepowe) za październik 2014r. na 5000zł. Opłaciłem vat, podatek i pracowników. Najpierw Pani Renata mówila o przeprowadzce, potem że komputer ksìęgowej w naprawie, potem że działalność już zamknięta (co okazało się nieprawdą), że czeka na koniec lokat. Potem przestała odbierać telefon i maila. Sprawa poszła do prawnika. Zobaczymy co z tego będzie...
1
Dorota 2016-02-17 16:18:34
To chyba jakieś dawne dzieje. Może mieli jakieś kłopoty. A może ktoś nawalił lub nie dostarczył dokumentów, to trudno się dziwić. Pracowałam ostatnio kilka razy dla tej agencji i wszyscy dostają pieniądze albo od razu, albo najdalej w ciągu miesiąca - zależy od akcji.
4
misia 2016-05-21 22:44:02
Fajne akcje, nie tylko degustacje i stanie przy półce. Kasa szybko, często do ręki, najpóźniej w ciągu miesiąca :)
2
yolo 2016-09-22 16:10:21
Polecam, naprawdę spoko atmosfera i kasa. Pieniążki na czas, ludzie mili, akcje fajne.
pani k 2016-09-24 10:30:56
no skoro już tak bardzo chwalisz to wynagrodzenie nto nie zachowuj się na forum jak jakiś wierny firmie pracownik z działu pr tylko powiedz konkretnie o jakiej stawce wynagrodzenia jest tutaj mowa rzyjacielu
Zostaw swoją opinię o Market Share - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Market Share