Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o B.T. Jaworzyna Tour

Pracowałeś w firmie B.T. Jaworzyna Tour i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Marcin22 - 2014-08-07 17:27:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
WItam, własnie wróciłem z Rimini z wjazdu , miejsce piękne , hotel cudowny, jedzenie wyśmienite, kierowniczka (usunięte przez administratora)- katastrofa ciągłe straszenie kosztami dodatkowymi , sprawdzanie mlodziezy ciagle a miala po 16-17 lat , a szczytem szczytów byla proba wyludzenia od nas 25 euro na jedna z dyskotek gdzie wystepowal showtek, grupa po uslyszeniu ceny zrezygnowala , bylismy w szoku , wieczorem na miescie , spotkalismy grupe innych polakow z innego biura podrozy i poinformowali nas ze tą sama dyskoteke odwiedza w cenie 10 euro ale maja swoj wlany autokar wynajety , pomijajac fakt ze na ulicy bilety sprzedawali po 5 zł. I moim zdaniem to ta pani byla źródłem problemów , ona wydaala polecenia a wychowawcy musieli sie dostosowac , bezsensowne gry integracyjne ( kalambury ) itd ... ok raz , dwa a nie codziennie po godzine . Kolejna sprawa ktora warto bylo dodac to przerwy miedzy posilkami a wyjsciami na plaze siegaly nawet 2 godz sniadanie konczylismy o 9 a na plaze wychodzilismy o godzzinie 11 , przerwa trawala tyle co planowana siesta. WYchowawcy notorycznie sprawdzali nas, wieczorem na miescie mielismy tylko godzine czasu bo oczywiscie ne umieili opuscic gier , i tak w ktore nikt nie mial ochoty grac , ciagle liczenie grupy , mialem wrazenie ze jestem na kolonii dla niepelnosprawnych a nie na obozie mlodziezowym . dziekuje , nie polecam Pani Agnieszki Dziedzic bardzo zadumana w sobie pani z wygórowanym ego , dzieki ktoremu wiekszosc osob marzylo juz o powrocie .

zdjecie uzytkownika
artur - 2014-08-12 22:10:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
SUPER !!! POLECAM, BYŁEM W BUŁGARII I BYŁO REWELACYJNIE. JEDZENIE CO PRAWDA ŚREDNIE I NA MIEŚCIE CIĘŻKO BYŁO COŚ DOBREGO KUPIĆ ALE HOTEL FAJNY I KADRA NAJCUDOWNIEJSZA NA ŚWIECIE !
zdjecie uzytkownika
ts - 2014-08-12 22:13:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mirka - 2014-05-23 11:23:00]:
zgadzam się w 100 % . Jaworzyna jest godna polecenia
zdjecie uzytkownika
koliber - 2014-08-27 22:04:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
szczerze odradzam!!! moja córka wróciła z obozu artystycznego. Warunki tragiczne! Dzieci mieszkały w starym ośrodku gdzie obecność myszy i innych gryzoni była na porządku dziennym, żadnego z pracowników nie dziwiła... tłumaczyli zaistniała sytuacje faktem że obok są pola i lasy, a gryzonie gdzies musza zimować...
zdjecie uzytkownika
luz - 2014-08-30 12:35:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mega super wyjazd !!!! Kadra młoda, z jajem, mieliśmy mnóstwo zajęć i nigdy się nie nudziłem.
zdjecie uzytkownika
Matylda - 2014-08-31 16:05:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Do "koliber" : Ma pani na myśli Burzenin? Absurd, budynek pierwszy może wygląda z zewnątrz staro, ale tam jest wszystko pięknie wyremontowane. Ośmielę się stwierdzić, że żartuje pani. Moje pociechy jak były młodsze to dwa razy były w Burzeninie. Pokoje ładne, czyste i schludne, liczne boiska, korty tenisowe. Teraz już są starsi i jeżdżą za granice - w końcu niech się wyszaleją - ale ja uważam, że to znakomite miejsce dla dzieci i młodzieży i ja słyszę takie niedorzeczności to aż mi ciśnienie się podnosi. Nie wiem skąd te opinie negatywne. Jednakże domyślam się, że to wina infantylnych rodziców, którzy wierzą we wszystko, co im dziecko powie. Takie mamy czasy, taki klimat. Ja bym nie powiedziała złego słowa na Jaworzynę - podzielam opinię powyższą, że kadra jest bardzo skrupulatnie dobierana i jednocześnie, w imieniu moich dzieci, pragnę polecić z wyjazdów zagranicznych Rimini - podobno jest fantastycznie.
zdjecie uzytkownika
J-A-S-I-U - 2014-09-02 22:17:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
NAJLEPSZE WAKACJE W ŻYCIU - POZDRAWIAM NAJSYMPATYCZNIEJSZĄ NA ŚWIECIE KADRĘ
zdjecie uzytkownika
vloger - 2014-09-14 00:27:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
polecam z pełną odpowiedzialnością biuro turystyczne Jaworzyna. Zresztą jeżeli nie wierzą Państwo w moje referencje to polecam obejrzeć jacy klienci chwalą sobie ich usługi. Wypoczynek zorganizowany był bardzo profesjonalnie. Wszystko czego oczekiwaliśmy po wyjeździe było zagwarantowane. Pozdrawiam :)
zdjecie uzytkownika
Luiza - 2014-09-30 13:02:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Polecam! Burzenin jest rewelacyjny, mnóstwo sportów i zajęć
zdjecie uzytkownika
ulubiona - 2014-10-12 12:02:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Jeździłem z Jaworzyną od 4 lat. Jako kadra. Co obozów kolonii, zazwyczaj dobrze. Płaca - żenada. Rada dla przyszłej kadry - negocjujcie z Wilkową - prezes bo daje śmieszne pieniądze ludziom za pracę w porównaniu z innymi biurami;)
To tyle.
+ nielegalny proceder podpisywania umów inblanco ;) Pani już zgłoszona do PIPu.
zdjecie uzytkownika
lion - 2014-10-27 15:45:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Faktycznie podpisywanie umów inblanco nie jest dobrym sposobem na przyciagniecie pracownikow. Są to praktyki, które nie powinny mieć miejsca w żadnej poważanej firmie. Przeciez mozna tam pozniej wpisac wszystko co sie podoba pracodawcy. Ja na waszym miejscu bym tego w ogole nie podpisywał. To nie jest zgodne z prawem
zdjecie uzytkownika
Opik - 2014-12-22 13:26:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Najciekawsze dla mnie jest to, że skoro inne biura dają zdecydowanie lepsze warunki to dlaczego i tak wiele osób chce podejmować współpracę z Jaworzyna Tour? Mam nadzieję, że taka sytuacja nie będzie trwała wiecznie, bo sezon się pomału zbliża i przydałoby się rozpatrzeć każdą ewentualność tak żeby finansowo dobrze na tym wyjść.
zdjecie uzytkownika
Kingor - 2015-01-13 08:02:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wiecie może jak wygląda perspektywa zatrudnienia w Jaworzynie w 2015 roku? Zastanawiam się czy jest sens podjęcia pracy, czy można zdobyć jakieś niezłe doświadczenie? Prosiłbym o podpowiedź, bo chciałbym się w rozsądny sposób przygotować również i do rozmowy rekrutacyjnej, która by na pewno wiele mi powiedziała o samej firmie.
zdjecie uzytkownika
luiza - 2015-02-12 08:27:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Powiem wam, że pracowałam już z Atasem, Almaturem, Juventurem. W Jaworzynie zarobki są podobne, natomiast niższe od Almatura. Zaś jeśli chodzi o kadrę, to zdecydowanie jako ekipa do współpracy najlepsza jest w Jaworzynie. Niestety w Almaturze choć byłam 3 razy to wszyscy mieli gdzieś wszystko i byłam jedyna, której chciało się tam pracować, co mnie bardzo denerwowało, bo ile można siedzieć na plaży. Wiem, że pewnie niektórym to odpowiada, ale nie mnie. Natomiast do Almatura ciężko się dostać, bo jeżdżą głównie ekipy znajomych, te same od wielu lat. Do Jaworzyny też ciężko, bo dyrektorka jest bardzo wymagająca i prowadzi bardzo szczegółową weryfikację. Z tym, że jeśli się pojedzie z Jaworzyną i ma się po tym wyjeździe dobrą opinię od kierownika, wychowawców i ostatecznie biura, to w każdym innym biurze przyjmują z otwartymi rękami.
zdjecie uzytkownika
voyager - 2015-02-23 17:43:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Kadra- opiekunowie z Jaworzyny to dramat, piją nie zajmują się naszymi miluśińskimi. To powtarza się notorycznie, warunki też odbiegają od oferty katologowej.Nigdy więcej z Jaworzyną!!!!!
zdjecie uzytkownika
you - 2015-02-28 14:02:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widzę, że znów pracownicy konkurencji piszą :) Byłem z nimi 4 razy a od 2 lat jeżdżę jako kadra i zawsze był najwyższy standard i chyba jest to jedno z dwóch biur w Polsce, które nie biorą kadry "z ulicy" a dostać sie tam do pracy jest bardzo trudno
zdjecie uzytkownika
Voyager - 2015-02-28 19:23:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [you - 2015-02-28 14:02:05]:
Żadna konkurencja, tylko sprawdzona sprawa i potwierdzona rzecz.Jeżeli to ma być najwyższy standard to chyba od dna, a kadra to chyba " z ulicy " pijaństwo nagminne.
Powtarzam żadna konkurencja!!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
Lukrecja - 2015-03-08 23:01:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie wiem, czy Voyagerze wiesz, ale pomówienie jest karalne ;) Wypowiadanie/wipisywanie niepochlebnych i nieprawdziwych opinii o innej osobie/firmie " może mieć dwojakie skutki. Z jednej strony tego typu czyny mogą naruszać dobra osobiste, z drugiej zaś być podstawą wniesienia prywatnego aktu oskarżenia do sądu z art. 212 kodeksu karnego".W internecie możesz pisać wszystko, ale zostawiasz po sobie ślad w postaci IP, w związku z tym jeśli nie jesteś w stanie potwierdzić tej informacji, to zdecydowanie odradzam takie wpisy, bo jakby np. właściciel biura się zaparł, to mógłby Cię pozwać. Poza tym z tego co wiem, akurat co jak co, ale dostać się do Jaworzyny jako kadra jest bardzo ciężko, bo wymagania duże. Ewentualnie mógłbyś/abyś napisać, że np. wychowawca xxx pił na kolonii jako kadra, ale wtedy musisz mieć na to dowody.
zdjecie uzytkownika
Szczerość - 2015-03-19 16:12:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Rozumiem, ze w dzisiejszych czasach wyłącznie pracodawcy mogą wypowiadać negatywne opinie o pracownikach, a gdy jest na odwrót to się nas straszy artykułami... Boooże kiedy ten chory rynek pracy się zmieni? W Polsce to wszystko jakaś szopka!
zdjecie uzytkownika
onomatopeja - 2015-04-07 21:39:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bardzo serdecznie odradzam pracę z Jaworzyną.
Nie jestem z żadnej konkurencji, miałam tylko "przyjemność" złapać się na ich rzekomy profesjonalizm, wokół którego potrafią robić tyle szumu i pojechałam jako wychowawca na kolonie. Uważam, że to co napiszę może pomóc innym dwa razy się zastanowić zanim pójdą na rozmowę kwalifikacyjną (na którą, nota bene czeka się ponad pół godziny na ulicy przed biurem, bo wszytko w środku się opóźnia).
Firma działa bardzo nieprofesjonalnie i wiele rzeczy, które robi jest na granicy prawa, jeśli już nie za nią.
Podobno normą jest to, że na grupę ponad 30 dzieci (podkreślam: dzieci! wiek od 5 do 12 lat) przypada dwóch wychowawców. Tak też było w moim przypadku. W mojej grupie znajdowało się 16 dzieci w wieku od 5 do ok. 9 lat. Dla takiego przedziału wiekowego maksymalna ilość uczestników w grupie wynosi 15 osób. Nie mówiąc już o jakimkolwiek komforcie pracy czy możliwości indywidualnego podejścia do dzieci.
Przed samym wyjazdem nie było żadnej odprawy (to też podobno normalne), co więcej sama musiałam nękać kierownika kolonii telefonami co do szczegółów, po czym na 2 dni przed rozpoczęciem turnusu, po pofatygowaniu się do biura dowiedziałam się, że... kierownik się zmienił. I do tego dojedzie na miejsce dopiero w 3 lub 4 dzień, a do tego czasu jego funkcje będzie pełnić zwykły pracownik biura bez uprawnień kierownika. Drugi (poza mną) wychowawca też się zmienił - dziewczyna dowiedziała się 2 dni przed, że jedzie na kolonie. Także możecie sobie wyobrazić przygotowanie do programu i ogólne nastawienie do pracy.
Cały ten czas kolonii był jedną wielką porażką. Współpraca w kadrze była ciężka, wszystko wykańczało nerwowo. Cały czas było straszenie kontrolą z biura (trzeba dokładnie robić program). No i oczywiście płaszczyć się przed rodzicami, ale to chyba wszędzie norma ;)
Na koniec za o wszystko, po odtrąceniu podatku dostałam całe... 440 zł. Słownie: czterysta czterdzieści. Po które zresztą musiałam się upominać telefonicznie. Dodam, że kolonie za jednego dzieciaka kosztowały jakieś 1100 zł. Jeżeli biuro żałuje więcej pięniedzy na wynagrodzenie to mogłoby chociaż pokusić się o zatrudnienie chociaż jednego dodatkowego wychowawcy...
zdjecie uzytkownika
mati - 2015-04-15 20:54:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ja jako kadra z 5 letnim doświadczeniem bardzo szanuję Jaworzynę. Fakt, trzeba było sie wystać w kolejce, gdy była weryfikacja i trochę to trwało i było stresujące, natomiast dzięki temu pracowałem z najlepszymi. Atmosfera jest bardzo w porządku, ludzie sympatyczni, pracowici. Trzeba to lubić, nie każdy nadaje się do takiej pracy, fakt, że jest męcząca a niektórzy rodzice są bardziej niedojrzali niż ich dzieci, ale świata się nie zmieni :)
zdjecie uzytkownika
marko - 2015-04-30 17:11:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No dobra, ale nie samą atmosferą człowiek zyje, chociaż dobrze, że wszystko na tej płaszczyźnie jest w porzadku. Napiszcie prosze jakieś orientacyjne widełki płacowe, czy zarobię tu 2000 na rekę?
zdjecie uzytkownika
wa-ga-bun-da - 2015-05-26 21:27:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie, płace w biurach podróży są małe. Sporo biur zapłaci Ci ledwo 400 - 500 zł za tak odpowiedzialną pracę. W Jaworzynie za turnus 10-12 dniowy zarobisz około 700 zł jako wychowawca, biura warszawskie płacą koło tysiąca i więcej.
zdjecie uzytkownika
Tadeusz - 2015-06-05 14:27:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Polecam, mają bardzo dobrze zorganizowane wyjazdy, wychowawców, z którymi się świetnie współpracuje
zdjecie uzytkownika
uleńka980 - 2015-06-15 12:01:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@wa-ga-bun-da nie masz prawa narzekać na finanse jakie ci płacą bo przecież widziałaś na umowie ile będziesz zarabiać, nie musiałaś się na to zgadzać skoro teraz jesteś taka obrażona o te pieniądze. w sumie jak zarobisz 700-1000 zł za turnus to nie jest źle,. przecież wiesz że z czasem stawki rosną jak jesteś dobra
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie B.T. Jaworzyna Tour

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy B.T. Jaworzyna Tour?
Zadaj pytanie
alert