brak logo

Centrozłom

Wrocław

Opinie o Centrozłom

pies 2015-05-17 15:41:40
i tak się konczy era centrozlomu na rynku złomowym odbiorco przejmują mniejsi kontracheci bo poprostumaja lepsze ceny ,a na gorze ju [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] się pala a i czapki goreja bo niedługo nie będzie kasy na wyplaty zlomktory przychodzi na plac to same smieci pruwaciarze którzy przywza zlom po prostu czyszczą sobie place teraz chcieli remontować strzepiarke jak ona nadaje się tylko do popalenia na przysłowiowe tony ,zawolali jedna z wielu firm w Polsce do wyceny naprawy to padlo to samo stwierdzenie ,a mówili ze nowa jakość napraw serwis będzie tanszy ,efekty widać golymokiem dawałem im pol roku a .tu po trzech miesiącach już kicha mieli dobrych fachowcow którzy znali te maszyny i wiedzieli co w trawie piszczy , a teaz po nich dzwonią żeby przyjechali bo czarna magia ,ci co przyjezdzaja powinni ich kasować 10 razy więcej niż serwis czasy swietnosci centrozlomu już minely niedługo wybory do sejmu przyjdzie nowa wladza to upadek będzie dla niektórych bardzo bolesny
3
king 2015-05-25 14:42:05
Na jesień wybory, wygra PiS, będzie wtedy zmiana prezesika :-)
1
sraczka 2015-05-25 16:55:00
grzechu juz robi pod siebie ze strachu podobno wiec jego pociotki poszukaja nowej pracy w listopadzie
OLAF 2015-05-27 13:21:12
Czyli Arkadiusz zagrożony? I jego armia "przydupasów" też? Na pewno nie będzie to ze stratą dla firmy :-) Te Bawełki i Waszczakowskie, Żuka i inne marionetki można by pogonić do urzędu pracy :-))))))))) Czas zmian nadchodzi PO-wcy haha
1
on 2015-05-27 22:01:08
racja!dodam jeszcze alki i nieuki gasiki
4
7 zgłoś się 2015-06-18 11:22:33
ja będę mocny na wyborach i zagłosuje przeciw PO może wreszcie odpowiednie służby zajmą się degradacją firmy która jeszcze kilka lat temu coś znaczyła, obecnie jest pośmiewiskiem
u nas 2015-06-18 17:08:20
Centrozłom to klasyczny przypadek jak mierni, bierni ale zawsze wierni, w tym kraju, ślepo podążali za swoimi"szefami", bez protestu, po równi pochyłej ku upadkowi wszystkiego co dobre w tym zakładzie i kraju, ze strachu przed konfrontacją z przełożonymi, którzy od wielu lat uważają się za "panów" i jedynych właścicieli, a są tylko chwilowymi zarządcami tego majątku, którzy wszystko co można było [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] spieprzyli perfekcyjnie.
szczesliwy 2015-07-08 03:20:38
A jak się ma nasza TELEFONISTKA?
2
ZAZAZEL 2015-07-13 21:56:10
Firma jest mega upolityczniona to skarbonka dla kolesi z układu na górze,
ta firma nie jest ustawiona na przynoszenie zysków(przykład podpisanie kontraktów z hutami po takich cenach że jest to śmieszne).
Obecnie co możesz tu na forum przeczytać nawet mały prywaciarz ma lepsze ceny jak Centrozłom. Ogólnie nie polecam, jako przedstawiciel nie osiągniesz sukcesu bo jest on nie możliwy jeśli konkurujesz z gościem który na starego żuczka i stara a daje lepsze ceny. Co do większych graczy na rynku złomowym to nawet jesli graja nieczystą gre z terminami zapłaty to i tak wiara patrzy na cene, to tylko mały przykład konkurenci, nie mówie tu o takich graczach jak TOM, Drapol, Złomrex itp bo my do nich nawet się nie umywamy np: gdy my na oddziale kupujemy max 2000 ton/miesiąc oni 4000-5000 ton dłubiąc w nosie i nie wysilając się. Prawda jest taka że Centrozłom jest jeszcze na rynku bo konkurencja nie inwestuje w ilość kontenerów i auta, ale jeśli ktoś zrozumie że wystarczy dokupić tego co trzeba, może się okazać że Centrozłomek wypadnie z gry i reszta z torcika przestanie spływać już i tach wyschniętym strumyczkiem.
u nas 2015-07-14 19:59:29
Wystarczy tylko, żeby pasożytom z wyższych stanowisk biurowych zwiększyć zakres obowiązków jak zwiększyli zwykłym robotnikom, zamrozić przyjęcia do biura jak na produkcje oraz wprowadzić zasady takie jak u Pana Kazia co ma Żuka a Centrozłom znowu zacznie przynosić zyski(nie obrót dla samego obrotu, aby tylko słupki sobie rosły, tylko zyski mają rosnąć)to stanie się potęgą o jakiej mogliby z konkurencji tylko pomarzyć. A pozdrowienia dla telefonistki.....hahaha.
1
ZAZALER 2015-07-15 12:50:05
Masz racje że nie najważniejsza jest obrót, ale ktoś w naszej firmie nie rozumie że z takimi kontraktami i takim minimalnym zyskiem przy tak dużych kosztach (czytaj tak cudowni ludzie z biurowca) nie wyrobi się zysku!! Dlatego oczywiste aby Centrozłomek istniał musi mieć zysk- obrót na odpowiednim poziomie - podałem przykład konkurencji dlatego że oni oczywiście mają mniejsze koszty ale nie mają tak potężnego zaplecza jak KGHM (studnia finansowa bez dna :) )Oni są zarządzani przez ludzi nie z spotkań partyjnych, tylko z ludzi którzy zęby zjedli na złomie, rozumieją zasady tego biznesu nie pozwalają na rozrost biurokracji jak za PRLu. To co się stało u Utrzymaniem Ruchu jest tylko przykładem na idiotyczne szukanie oszczędności a nie na prawdziwe biznesowy plan- szukanie rynków zbytu - Niemcy, właściwie podpisywanie kontraków a nie opieranie się na hucie która traktuje nas jak niewolnika - z miasta na Z :)
4
glosujesz na PIS ? 2015-07-30 00:23:46
.......o tym, jakimi rzekomo metodami ma działać G.Schetyna, pisał niedawno "Puls Biznesu". W tekście "House of cards po polsku" obsadził Schetynę w roli Franka Underwooda i sugerował, że to właśnie on stoi za wyciekiem nagrań w aferze podsłuchowej. Gazeta pisała też o próbach wpływania przez szefa MSZ na kształt zarządu KGHM. Kombinat był niegdyś jego królestwem - to w nim pracę znajdowali jego "żołnierze". PB nie rozwija tego wątku, ale jak wynika z naszych informacji, kilka tygodni temu Schetyna miał podjąć starania o wprowadzenie do zarządu spółki dwóch swoich ludzi - Mirosława Krutina, szefującego już w przeszłości Kombinatowi, i obecnego prezesa Centrozłomu Arkadiusza Miszuka. Próba nie powiodła się. A w partii mówi się, że zablokować zmiany miał właśnie Protasiewicz. To o tyle ważne, że obie strony toczą również walkę informacyjną. Według stronników Schetyny to on jest w doskonałych stosunkach z Ewą Kopacz, czego dowodem ma być choćby jego obecność w rządzie. Według ludzi Protasiewicza premier zrozumiała swój błąd, którym miała być ta nominacja, i robi wszystko, by powstrzymać rosnący apetyt swojego ministra. Wie też, że kto ma kombinat, ten ma za sobą pracujące w nim rzesze. Dlatego wraz z ministrem skarbu zmiany zablokowała.
ujciwpupe 2015-08-03 21:21:56
i co schetynowce!? Nieroby i tumany Niszuki, Pawełkiewiczowie, Żuki, Madejuki i inne nieuki...Dupki będą bolały w paździeniku. Zacznijcie pisać CV ... hahaahahaha
1
obywatl 2015-08-06 20:54:33
przypuszam ze tak fukcjonuja wszysCY pozostalI Panstwowi giganci: Orlen, JSW, PGE,-masakra jakas
4
znawca 2015-08-06 21:06:30
wali ukraińcem z kilometra pod wiatr!!!! same nazwiska kończące się na -uk!!!
1
neutral 2015-08-27 12:29:57
Dobrze zauważyłeś, pracodawcy będą zadowoleni z kociej roboty, a kto jest w C W pracownikiem, a kto pracodawcą to zupełnie "wyliniałe kociarstwo" zapomniało, uważając się za "tygrysów C W"a to tacy sami pracobiorcy(parobasy) jak inni, tylko im się wydaje, że są właścicielami C W, a oni tylko zarządzają tym majątkiem w imieniu właściciela(KGHM i SP)i prędzej czy póżniej spotka ich ten sam los co zgotowali swoim współpracownikom.
2
worker 2015-08-27 22:48:10
Niestety rekrutacje za dużo nie zmienią. Z uwagi na poziom Dyrektora Ds Kadr i Płac oraz jej zastępczyni można mieć obawy o werbowanie nowych, wydajnych pracowników do spółki. Sam pan Prezes też nie grzeszy inteligencją ani wyczuciem rynku. Ta jego błazenada (nie mylić z Panem Tabelką którego musiał degradować) podczas spotkań zarządu i innych zebrań kiedyś się skończy. Nie dość że gościu nie ma pojęcia o zarządzaniu, przez przydpaek znalazł się na takim a nie innym stanowisku to jeszcze sam siebie ośmiesza, no ale cóż tak to jest jak się napcha słomy do butów. Ludzie z jego poprzednich spółek cieszą się że odszedł, bo mieli go po prostu dosyć. Wydaje mi się że pomysł obsadzenia zarządu KGHM Prezesem Areczkiem od razu był skazany na niepowodzenie, on nie ma kwalifikacji stosownych do piastowania takiego stanowiska a w takim małym Centrozłomie to może i sobie posiedzi trochu i narobi szumu za dużą kase,
2
dario 2015-09-25 16:51:19
nie warto! daj sobie spokój! chyba ze chcesz robic za 1900 i nic wiecej a do tego chcesz pracowac z idiotami
2
info_dla _kandydatów 2015-09-28 19:21:54
Firma nieuczciwa i nierzetelna. Uwaga na umowę o pracę, w której znajdują się dziwne zapisy i niedozwolone prawem klauzule. Po rozpoczęciu pracy otrzymacie do podpisania lojalki, współodpowiedzialność majątkową za powierzone mienie, ... i inne dokumenty jak np. o odbyciu szkolenia wstępnego (którego nie przeprowadzono). Firma jest nie właściwie zarządzana i nadzorowana. Pracownicy bez środków ochrony osobistej /kasków, butów ochronnych,..) a w razie wypadku przysyłają dokumenty do podpisania z datą wsteczną. To powinno być zbadane przez Prokuraturę.
Firma nie oferuje stabilności zawodowej a dokumenty, które podpisujecie są wykorzystywane przeciw wam i może to drogo was kosztować. Prowadzona jest tutaj polityka kolesiostwa i znajomości. Odradzam pracę w tej firmie.
3
neutral 2015-09-29 11:22:39
Całkowicie się zgadzam z tym opisem, dodał bym jeszcze jeden drobiazg a mianowicie, nie trzeba być dobrym fachowcem ale trzeba być wiernym i ślepo wykonującym polecenia przełożonych narzędziem, które bez protestu i zastanawiania się nad sensem i konsekwencjami wykonuje zadanie bez względu na złą organizację pracy(nadgodzinach) czy łamanie przepisów BHP.
2
były 2015-10-14 01:22:11
i poleciał Marcinek z Oławy? teraz czekamy na Misia Marcisia z Wrocławia!!!
3
dyrektor 2015-10-14 12:37:20
W erze panów Nalewajki i Psiurskiego ta firma dysponowała najlepszą kadrą, sprzętem ogólnie całym zapleczem. Teraz to nawet oni nie byliby w stanie zreanimować tego "trupa".
Najlepsi pracownicy odeszli a sprzęt został rozsprzedany zaś place przypominają szroty- cmentarzyska. Jedynie biurowiec i ilość w nim dyrektorów może świadczyć że firma się rozrasta ;) a jak jest każdy pracownik wie
Kwestia czasu jak zamkną Oławę i następnie kolejne oddziały. Coś co jedni budowali całe życie kilku kolesiów rozwaliło w 2 lata.
A wszystko przez prywatyzację i lepkie ręcę kolesi z KGHMu
5
neutral 2015-10-15 11:21:12
Za rządów Nalewajki też nie było tak różowo, to jego rozdmuchane ego doprowadziło załogę do poniżania i mobbingu, kierownicy oddziałów mieli za wszelką cenę robić obroty a nie zyski(zamawianie na magazyny dużych ilości stali oraz skup złomu, czekając na zwyżki cen, które nie nadchodziły powodując panikę i sprzedaż po kosztach).Pomysły i inwestycje byłego prezesa z jego "nadzorcami"też o mało nie położyły firmy na plecy, ale wtedy pomagała nam zgrana załoga i szczęście że nie było takiej konkurencji jak jest teraz. Poczytajcie wpisy z 2005/08 na temat mobbingu niejakiego "Fidela", więc nie piszcie o dobrobycie w erze panów Nalewajki i Psiurskiego bo to był początek niewolnictwa i zbliżającego się końca tej firmy, którą prywatyzacja tylko przyspieszyła, bo trafiła na takich zarządzających i grunt, który sprzyjał dalszemu marnotrawieniu naszego wspólnego dorobku.Wiele przedsiębiorstw państwowych w Polsce oraz S.A ma ten sam problem z nieudolnymi, nieodpowiednimi ludżmi na stanowiskach, którzy robiąc z siebie jedynych prawowitych właścicieli, pogardzając załogą, działają jak dyktatorzy niszcząc całą dobrą energie załogi ukierunkowaną w przyszły rozwój firmy...no cóż, ale takie mamy czasy, że zaangażowanie, oddanie, uczciwość wobec "naszej" firmy, straciły na wartości, teraz się liczy tylko przetrwanie do następnej wypłaty.
4
arturro 2015-10-19 20:44:49
krysa obsadzająć przypadkowymi ludzmi stanowiska potwierdza ze sam był przypadkiem.
neutral 2015-10-21 19:35:21
Oto przykładowy wpis na temat Pana Nalewajki z roku 2007: doberman kto zrobi ten strajk?
może przewodniczący związków zawodowych,siedzący u starego w kieszeni,rada pracownicza nie ma takich uprawnień,młodzi pracownicy nie mający pojęcia co się w firmie dzieje.No kto?
Szkoda pracowników z wieloletnim stażem pracy to oni są motorem firmy Centrozłom,ta szmata teraz robi co chce a klakierzy tylko kibicują i cieszą sie bo im wsadza kase do kieszeni
a ci wyprzedają majątek narodowy wypracowany przez 60 lat!
Ej Ty Fidel to nie twoja firma więc łapy precz!
W piekle robią dla ciebie duży kocioł żebyś mógł tam dupsko wsadzić!
mywyoni 2015-10-26 09:40:45
Jak operator prasonożyc z Wrocławia zostaje dyrektorem złomu w Oławie, a operaor ładowarki zostaje szefem zbrojarni to chyba wiadomo że to się wszystko rozpieprzy w czortu. Przydupasy mają sie dobrze czyli bez zmian niestety -(
3
orfh 2015-10-30 16:28:18
a schetynek-przygłup juz zaczął sie pakować??
5
CBA 2015-11-02 19:05:05
IDZIEMY JUŻ PO WAS
Zostań Zombie ! 2015-11-10 10:16:07
Co Ty za brednie wypisujesz,sprzedawca kasjer, to odpowiedzialność finansowa obwarowana kwitami z wszystkich możliwych stron aby chronić pracodawcę ale już co do ochrony pracownika to wygląda strasznie,samodzielne wyjazdy do Banku po gotówkę,tabelki, wykresy, raporty, to chleb codzienny. Za każdy błąd pełna odpowiedzialność karno-finansowa.Możliwości awansu, zerowe, jeżeli nie jesteś dupowłazem to zapomnij o zdrowej pracy i współpracy z doświadczonymi specjalistami lub przełożonymi bo takich tam nie ma, zostali sami nieszkodliwi idioci i ci co są posłuszni jak niewolnicy, wykonujący prace za innych bez protestu. Własne zdanie, dyskusje i kreatywność są nie mile widziane. Jeżeli szukasz pracy w charakterze zombi, to trafiłeś na odpowiednią firmę. Powodzenia.
2
on 2015-11-11 14:36:32
ta oferta jest już nieaktualna to skąd masz te informacje, że potrzebują?
on 2015-11-12 13:56:41
nie jest już aktualna oferta
ja 2015-11-13 19:53:38
to co się dzieje teraz to już przechodzi wszelkie granice rozsądku, niestety ale ta firma nie ma prawa funkcjonować w gospodarce wolnorynkowej
1
były 2015-11-17 10:20:41
Szkolenia ha, ha jak się sam wyszkolisz. Awans jak kogoś zepchną bo będzie niewygodny to wskoczysz. Dostaniesz odpowiedzialność za mienie nad którym nie do końca masz nadzór. Jak zgłosiliśmy na policje kradzieże złomy dwukrotnie i przedstawiliśmy to dyrektorom to i tak nie miało to wpływu na rozliczenie inwentaryzacji i noty obciążeniowe trzeba było zapłacić. Powodzenia miłej pracy i rozwoju.
3
były 2015-11-19 13:17:00
Tak, "Masz tu zarządzenie, przeczytaj, podpisz że się zapoznałeś, zastosuj".
Tak w skrócie, powodzenia jeszcze raz miłej pracy.
3
gang_bang 2015-11-27 20:07:29
Defraudacja majątku firmy... Czy nikt już tego nie kontroluje ??? Brak złomu ??? Przecież można jeszcze pociąć kontenery, szyny, elementy infrastruktury.... Byle były stalowe...
On 2015-12-28 12:28:12
Witam pracowałem w tej firmie i jedno mogę powiedzieć, że jest jeden wielki bajzel.Pan Dyrektor to jest ale jakby go nie było. Jak zapytasz o coś to stale nic nie wie. Poza tym dają kupe oświadczeń do podpisania, nawet jak nie dotyczy danego stanowiska pracy. Musisz podpisać i koniec. A w razie czego to przecież podpisales zarządzanie! Zdecydowanie nie polecam.
3
dawid 2016-03-20 19:51:41
złodziejska firma zarządzana bandą oszustów politycznych ze schetynkiem na czele dziadkiem z policji którego trzeba było schować.oszusta
4
Bawełkiewicz-kretyn 2016-04-05 13:08:30
Kiedy zmiana Zarządu? Jest termin najbliższej Rady?
1
obserwator 2016-05-20 20:49:40
Zatrudniają osobę np. która miała kiedyś z centrozłomem sądy a teraz jest DYREKTOREM ŁÓdz
artur 2016-06-29 13:23:03
I jak się czujesz teraz po wyborach i obietnicach? Masz lepiej?Ja osobiście nie czuje żadnej mądrej zmiany .Dla niektórych się dało aby zabrać innym . Z pustego to i Salomon nie naleje! 500+? to jak się robi dzieci bez zastanowienia , co dalej!? Czemu podatnicy maja płacić za cudza przyjemność????
3
I love miszcz w 2016-07-27 23:20:05
A ten krysa się głupkiem zrobił bez kompetencji.
8
Anal 2016-07-27 23:21:03
A ten krysa się głupkiem zrobił bez kompetencji.
11
tolek 2016-09-07 21:41:29
zmiany zmiany i jeszcze raz zmiany
Były prcownik 2016-10-03 12:14:22
niestety ale Centrozłom w takiej formie zarządzania otoczony nie kompetentnymi pracownikami nie utrzyma się na rynku i nie pomoże mu nawet 70 letnia tradycja ...potrzebne są głębokie zmiany i ludzie z szeroką perspektywą dla tego przedsiębiorstwa...mają możliwości, może jeszcze finanse ale nie mają pomysłu jak to wszystko ogarnąć a są bardzo proste metody i środki żeby stali się znowu poważnym graczem na rynku...ale nie będę pisał dalej co trzeba zrobić gdyż są tam ludzie którzy biorą za to pieniądze....
1
Były prcownik 2016-10-03 12:18:16
premie to mit
jaś 2016-10-05 20:38:24
najlepiej opisują sytuacje słowa piosenki Lady Pank - Zostawcie Titanica
a dał się to jeszcze uratować, brak słów i nerwów szkoda
jahwe 2016-10-05 20:51:26
teraz to masz kompetentnych ludzi, pokaż choć jednego
1
As 2016-10-17 16:17:26
Pozamiatane
1
Stefan 2016-10-17 18:05:50
A jakie są opinie na temat zakładu zbrojarni Oława co do jakości zbrojenia - czy kontrolują wytopy ?
Ttt 2016-10-17 19:10:37
To jest już koniec, nie ma już nic, jesteśmy wolni, możemy iść
13
Zostaw swoją opinię o Centrozłom - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Centrozłom