brak logo

Baker Tilly Poland Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Baker Tilly Poland Sp. z o.o.

jo_gurt 2013-05-25 12:46:47
Ja akurat złego słowa powiedzieć nie mogę. Wypłata na czas, pieniądze przyzwoite (choć nie powalające na kolana).
Czasem wyjdzie jakiś kwas, ale ogólnie o ile sam sobie kłopotów nie narobisz to ich mieć nie będziesz.
Polecam.
dawid 2013-09-25 11:07:02
Hej jakie mają widelki wynagrodzenia na asystenta ksiegowego ?prosze pilnie o odpowiedz
hehe 2014-06-08 15:55:37
nie ma żadnych widełek,dostajesz minimum na przeżycie i abyś dalej pracował.
hehehe 2014-07-13 12:51:37
serdecznie polecam staż w Baker Tilly. Nie będzie cię stać nawet na lunch, ale za to perfekcyjnie opanujesz funkcję kopiuj-wklej do excela :)
2
trampek 2014-08-07 19:26:50
lepiej w Zarze ciuchy przewalać niż w BTP pracować, przynajmniej więcej płacą ! pewnie socjal też lepszy :)
2
trampek 2014-08-07 19:51:03
a obiecany miesiąc szkoleń to w praktyce pół dnia roboczego :)) (bo po co szkolenia - do googlania? :))) )
Gościówa 2014-10-11 09:44:09
Pracuję w BTP prawie 10 lat. Wiadomo, były dni lepsze i gorsze. Ale ogólnie jestem zadowolona. W ostatnim czasie jest duża rotacja, ale jest też spore grono osób takich jak ja, ale również z dużo większym stażem. Niektórzy mówią, że gdzie indziej jest lepiej. Wiadomo, wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma ;) Mnie tylko ciekawi, co z siebie dali Ci co są nie zadowoleni, bo mam wrażenie, że negatywne opinie piszą osoby, dla których to jest pierwsza praca, nie mają żadnego doświadczenia, ale za to potrafią wymagać wyższej pensji i dłuższej przerwy ;/ Wybija 16.30 rzucam dokumenty i wychodzę, bo do tej godziny pracuję, a gdzie jakiekolwiek poczucie obowiązku?
W BTP można się dużo nauczyć, bo obsługuje firmy z każdej gałęzi gospodarki i jest przekrój przez wszystkie możliwe rodzaje dokumentów.
Mnie też nie wszystko się podoba, ale z pracy jestem zadowolona!
robe 2014-12-12 09:23:42
Jak zarobki w audycie?jak praca?
melon 2014-12-21 13:51:17
jak mieszkasz z rodzicami albo sponsorem to zarobki całkiem spoko. nawet starczy na zabranie dziewczyny raz w miesiącu do McDonaldsa.
4
melon 2014-12-21 13:51:29
jak mieszkasz z rodzicami albo sponsorem to zarobki całkiem spoko. nawet starczy na zabranie dziewczyny raz w miesiącu do McDonaldsa.
2
robe 2014-12-22 16:53:42
widzę, że miałeś z nimi niezła przeprawę, a sama praca? dużo nadgodzin?jak rozliczane?jak managerzy?jakie spółki, ciekawe?
bo zastanawiam się by do nich złożyć Cv
hej 2015-01-22 21:32:32
jak ktoś lubi wolontariat to lepiej w schronisku popracować.
2
BYŁY PRACOWNIK 2015-01-26 17:01:29
Żenująca firma, asystenci w księgowości zarabiają mniej niż na produkcji, do tego straszny wyzysk i manipulacja, księgowe zarabiają dwa razy mniej niż średnia rynkowa, naprawde żal, jedynie warte uwage dla osób które nie mają żadnych szans na znalezienie doświadczenia na rynku pracy -ale również na maks 6-8 m-cy, po tym czasie mało co wiecej mozna sie nauczyc. potwierdzam wszystkie wczesniejsze negatywne opinie.
8
jelina30 2015-02-04 10:31:18
firma stawia na pracowitość i profesjonalizm. Ludzie bez ambicji i leniwi czytaj "wiecznie niezadowoleni i reprezentujacy postawe roszczeniowa" jak wyzej, nie znajda u nas satysfakcji. To jest firma, w ktorej stawia sie na talent i pracowitość. Polecam dla ambitnych.
3
impressed 2015-02-05 11:34:03
słoik by się nie utrzymał z tej pensji w Warszawie (chyba że kogoś jara wynajmowanie psiej budy) :D

postawa roszczeniowa? czy ktoś, kto wykonuje dobrze swoją pracę i oczekuje w zamian godziwego wynagrodzenia i szacunku reprezentuje postawę roszczeniowa? widzę, że ktoś już nawet w sieci próbuje robić pranie mózgu... ludzie, jak już wyżej wspomniane, ktoś chce robić wolontariat - niech idzie do schroniska, popracuje w domu dziecka, z tego chociaż jakaś satysfakcja będzie :)


A wszyscy ambitni juz dawno stamtąd uciekli albo czekają jedynie na własciwą okazję...
3
meduza 2015-02-05 18:49:42
może mało zarabiasz bo masz słabe kwalifikacje? ja jestem zadowolona :)
1
impressed 2015-02-05 19:49:41
i nie, teraz nie zarabiam mało - właśnie dzięki temu, ze juz mnie tam nie ma! :)
3
Muniek 2015-02-28 10:38:45
Moim zdaniem to praca dobra dla osób, które nie lubią/nie dają sobie rady w korporacji. Tutaj też się dużo pracuje, ale nie ma takiego pośpiechu. Każdy zna swoje obowiązki i zazwyczaj nie było jakiegoś nagłego dodatkowego nawału pracy (oczywiście nie licząc ostatnich dni miesiąca, ale to oczywiste dla tej branży).
To by były jednak jedyne plusy. Mi nie podobało się wyraźne zaznaczenie różnicy między asystentami, a pracownikami "wyższej rangi". Nie można było pytać o nic księgowych bo przeciez sa takie zapracowane i dawały to do zrozumienia. Asystenci tak na prawdę wykonują ta samą pracę co księgowe (za mniejsze pieniądze) ale je jak najbardziej męcz do woli.
Drugi minus to kuchnia. Skandaliczne warunki do jedzenia czy odpoczynku (na kilkadziesiąt osób 6 krzeseł i 3 stoliki - a pomieszczenie ma ze 3 m2. Tak więc jak chcesz w spokoju zjeść to tylko ok 11 albo 15 bo inaczej siedzisz (albo stoisz) i jesz w pospiechu bo czujesz nad sobą oddechy innych osób, które chcą zająć Twoje miejsce. Według mnie to bardzo ważne bo przy umysłowej pracy należy się pracownikowi trochę relaksu (a i kolejny plus mi się przypomniał - nie ma jakiejś super kontroli nad przerwą; oczywiscie bez przesady ale nikt nie stoi nad nikim z zegarkiem w ręku)
Trzeci minus to oczywiście płaca - bardzo niska jak na biuro rachunkowe. Osoby, które wynajmują mieszkanie wychodzą na zero, ale trzeba sie pilnować. Żadnych szaleństw :(
Tak więc podsumowując jeśli ktoś chce w pracować w raczej spokojnym otoczeniu, a nie zależy mu tak bardzo na zarobkach to praca jest spoko.
Natomiast osoby dynamiczne i nastawione na sukces powinny szukać dalej ciekawych miejsc pracy :)
Ja nie żałuję bo nie było źle, ale należę do tej drugiej kategorii osób :).
2
:) 2015-03-06 20:27:42
widzę, ze ktos tu dał się chyba przekupić, usuwając tyle negatywow (niestety prawdziwych) ;).

(usunięte przez administratora)
widzę, że cel na rok 2015 to ocieplenie wizerunku :D
3
BYŁY PRACOWNIK 2015-07-15 08:41:56
szkoda czasu na tę firmę, (usunięte przez administratora)
1
Magowska 2015-07-23 19:15:36
Programy stażowe ? Chyba mylisz firmy. Pracowałam tam jakiś czas i jakoś nie spotkałam się z czymś takim chyba że przewalaniem papierów za dosłownie kilka groszy. I tak międzynarodowa z 4 krzesłami w kuchni na tylu pracowników. A o jakichkolwiek szkoleniach nawet nie myśl ponieważ w BTP one nie istnieją. Obcy język dla księgowych, a i tak co niektórym trzeba tłumaczyć słowo ''missing'' bo x latach edukacji. Ciągle wymagają od Ciebie cięższej pracy, aby przy nowej umowie usłyszeć że to ciągle za mało i że ogólnie to są średnio zadowoleni bo możesz więcej i nie mają Ci nic do zaoferowania oprócz możliwości pracy. Co za łaska pańska. A jak już przebijesz się kilkunastu latach przez asystentkę i starszą asystentkę i zostaniesz młodszą księgową to może przed emeryturą awansują Cię wyżej o ile dożyjesz.
2
joł 2015-08-28 14:47:17
haha jaka ściema -padłam
. 2015-09-01 13:20:35
dobrze rzeczesz . Póki nie otworzą oczu nie uwierzą.
1
maday 2015-09-15 12:40:14
zgadzam się. choć powiem Ci że jest garsc stałego teamu którzy wierza ze robią to dla narodu i na poczet przyszlych pokoleń też też - i nawet mielą mózgi nowo pracującym i pewnie znajdując takie komentarze siedza i się dziwią jacy my jesteśmy ŹLI =D zdolni i młodzi a nie naiwni jakże tak droga pani drogi panie można =D
pampampam 2015-10-25 11:26:42
chyba szybko zwijającego się działu - przecież ostatnio wszyscy się zwalniają :D
1
oliwkilubie 2015-11-02 23:04:08
na rynku znajdzie się wiele lepszej pracy. firma dobre lata albo ma za sobą, albo ich w ogóle nie miała... odradzam szukającym - szkoda czasu
byly pracownik 2015-11-12 09:10:34
powyższe dwa komenty znowu ściema jak nic.
były praconik** 2015-11-17 22:24:13
To to jak cię śmieszą te komentarze, to sie śmiej, proszę bardzo. Ciekawe czy byłoby Ci do śmiechu jakbyś po studiach, z doświadczeniem, zarabiał tam (usunięte przez administatora). No pachy zrywać.
3
xoxoxo 2015-12-03 23:07:46
to źle slyszales. Moze i średnia krajowa jest ale po 10 latach pracy tam jeśli masz tyle cierpliwości lub po prostu brak ci odwagi czy umiejetności znalezc cos innego. Niestety jeśli chodzi o zarobki to prawda-dlatego firma wybiera taką a nie inną politykę obecnie nowo zatrudniani są tam przede wszystkim tylko studenci na umowę zlecenie. Osoby po studiach szybko stamtąd uciekają!!!
3
pozdrawiam 2015-12-09 22:01:41
hehe, apropos tego, ze ksiegowe nie maja czasu nic tlumaczyc - nigdy nie zapomne jak podeszlam do jednej, pytajac czy ma chwile i uslyszalam odpowiedz "NIE" :))) (a mialam pytanie, gdzie doslownie potrzebowalam odpowiedzi typu TAK/NIE, zeby wiedziec jak wykonac zadanie :) ). Potulnie wiec musialam wrocic do biureczka i domyslac sie o co babie chodzilo! ale co sie dziwic... (usunięte przez administratora)
2
ava 2015-12-28 15:44:16
Byłam z ciekawości na rozmowie rekrutacyjnej i podsumuję to tak: śmiech na sali. Ludzie, niczym korposzczury, którzy zgrywają mega profesjonalnych i ich oferta: płaca jak na stażu a wymagania na stanowisko jak dla specjalisty. Miałam ochotę roześmiać się do rozpuku i wyjść w trakcie, ale postanowiłam wysłuchać do końca. Oczywiście zadzwonili, że chcą mnie przyjąć do pracy, ale nawet podczas studiów nie zarabiałam takich śmiesznych pieniędzy.
4
elo 2015-12-29 03:23:14
A co sądzicie na temat pracy w dziale IT? kasa jest również słaba? duże wymagania?
elo 2015-12-29 04:40:34
I odnosnie angielskigo na tym stanowisku, jest to weryfikowane na rozmowie (rozmowa po angielsku) czy luźno, jakiś test?
1
Kandydat 2016-01-07 14:44:49
Witam, czy ktoś z obecnych/byłych pracowników mógłby się pokusić o ocenę plusów i minusów organizacji, próbując chociaż oddzielić emocje od w miarę możliwości obiektywnej oceny? Rozważam wysłanie aplikacji, ale to co czytam absolutnie mnie nie zachęca.

A może dostrzegacie jakieś pozytywy w konkretnych działach/spółkach - z tego co widzę są 3.

Będę wdzięczny za pomoc.

Kandydat

pracownik 2016-02-03 12:02:11
A czy mówią, że za pakiet socjalny trzeba płacić? Oprócz podstawowej opieki medycznej za wszystko musisz płacić.
jkj 2016-02-04 15:03:20
jaka ściema
1
taera 2016-02-10 05:08:17
slaba firma.nie placa dobrze a mase roboty (wszystkie dzialy). kiedys bazowali na sytuacji rynku pracy wiec mieli pracownikow. teraz sie sytuacja zmienila i mase ludzi od nich odchodzi z powodu finansow i atmosfery. zatrudniaja za grosze stazystow (nawet wstyd ludziom dawac takie pieniadze-kilkaset brutto przez 3 miesiace)a potem niby umowe za 2 razy mniej niz rynkowe stawki.polityka firmy kilku wycisnac soki z mlodych ludzi a sami za ich robote na wyzszych stanowiskach brac krocie. chociaz by placili srednia rynkowa to rozumiem.
7
aer 2016-02-11 08:52:52
tak staz za kilkaset zl brutto i nic nie ucza, a pozniej umowa za grosze.
1
french 2016-02-25 08:57:33
Chciałem aplikować do oddziału w Łodzi, orientuje się ktoś jak utaj wygląda sytuacja? Ale skoro w Warszawie zarabia się (usunięte przez administratora) netto, to boję się o tutejsze warunki...
wet 2016-03-02 21:36:32
nie ma sensu.z tej firmy ludzie odchodza na potege.maja problem z zatrudnianiem nowych wiec starzy praciwnicy musza przejmowac ich obowiazki i tez im sie nie chce.tym batdziej uczyc nowych.rozwiazanie placic wiecej i dawac szkolenia.oni wola udawac ze jednak nic sie nie dziejw.
4
szok 2016-04-02 12:28:59
minka - czyzbys byla jednym ze stazystow w audycie, ktorzy w praktyce dostaja za zadanie poprawianie wizerunku firmy ?? :) Spoko, na pewno docenia.

Przynajmniej wpis do CV bedzie. Gorzej na rozmowie czasem ktoś pyta co robiles faktycznie w danej firmie!
heheszki 2016-04-11 17:54:40
Czy ktoś mógłby udzielić informacji na temat pracy na stanowisku konsultanta doradztwa biznesowego? Z tego co wiem to zatrudnienie tylko na zasadzie własnej działąlności gospodarczej.
Test pozycji 2016-09-07 23:09:02
powiem krotko... dno dno i jeszcze raz dno..chyba ze ktos lubi marnowac swoj czas
8
judge dread 2016-09-14 21:27:09
hmmm

rozbroiles mnie swym zapytaniem, no chyba ze to pisza HRy probujace ratowac lajbe idaca na dno.
zycze powodzenia bo 1 ludzie nie sa tak naiwni, 2 firma dziala w wawie glownie i chyba o tym nie pamieta
dziwnie pierw pytasz jak jest a potem stwierdzasz ze nie jest zle... to jestes tam czy nie? czytasz czasem to co piszesz? nie zakladam schizofrenii ale jakas zagrywke...
1
janeczko 2016-09-21 22:16:54
zauwazylem ze masz juz kilka wpisow tu, kazdy pozytywny ze ojoj. HRy ukryte czy kto? bo we wpisy pracownicze to nie wierze..
1
mtaula 2016-10-28 19:37:22
Bałagan, chaos, brak organizacji, bardzo duże wymagania, bardzo duża rotacja , pracuję jakieś pół roku w księgowości i to co widziałam to się w oczach nie mieści. Taka jest moja prywatna opinia. Bardzo małe wsparcie dla nowych osób, stres, nadgodziny, pensja nie wystarczająca jak na taką pracę- ale to subiektywne odczucie. Na plus- dobra lokalizacja, blisko metra, opieka medyczna, dla chętnych dodatkowe ubezpieczenia, te informacje są akurat prawdziwe w ogłoszeniach. Na rozmowach kwalf. luz, standardowe pytania.
6
NN 2016-12-01 18:58:36
uciekać, uciekać i jeszcze raz!!! szefowe z Wrocławia - leniwe , fałszywe i złośliwe, no chyba że dobrze się im podlizujesz... a jak nie to szybko odczujesz jak to jest być wykorzystywanym i poniżanym, wymagania bardzo wysokie a pensja żałosna, ciągła presja, brak wsparcia, brak komunikacji, co skutkuje wysoką rotacją wśród pracowników - jednym słowem ŻENADA!!!!
North 2016-12-05 12:37:34
Witajcie, czytam opinie o tej firmie i niestety potwierdzam, że wszystko się zgadza jeśli chodzi o negatywy. Plusem jest rzeczywiście fakt, że osoby szukające pierwszej pracy mogą się tu sporo nauczyć- oczywiście w bardzo długim czasie bo przez wiele miesięcy zajmują się przekładaniem papierów i archiwizacją . Na rozmowach rekrutacyjnych obiecują wiele szkoleń, niestety jest to również kłamstwo. Organizują jedno profesjonalne szkolenie na pół roku. Jeśli chodzi o atmosferę pracy to jest ona typowo korporacyjna, nawet na tą słynną przerwę lunchową niewiele osób wychodzi. Dlaczego? Podobno po to, aby do minimum ograniczyć zostawanie po godzinach. Team Leaderzy to wieloletni pracownicy. Z dużym doświadczeniem i niewątpliwie eksperci ale sprawiają wrażenie , że pracują tam za karę. Niektórzy potrafią narzekać od rana do wieczora. Wynagrodzenie zasadnicze tragiczne, żadnego funduszu socjalnego, żadnej premii. Lokalizacja organizacji jest dogodna ale czy to wystarczy aby się męczyć w tej korporacji?
1
Zostaw swoją opinię o Baker Tilly Poland Sp. z o.o. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Baker Tilly Poland Sp. z o.o.