brak logo

Firma Ogólnobudowlana "Arat"

Staniszewo

Opinie o Firma Ogólnobudowlana "Arat"

pracownik 2014-01-02 17:15:04
pracuje już kilka lat, firma - normalna, praca - jak wszędzie trzeba pracować , kasa - taka jaką ustalisz z Szefem . jak się wykażesz to zarobisz więcej lub awansujesz na brygadzistę /kierownika robót . Ja polecam.... oczywiście zawsze znajdzie się ktoś z pracowników , którym coś nie pasuje - głównie kasa - a o o tym że podpadli - nie pamiętają
1
as 2014-04-14 20:27:50
Dziwni ludzie tam pracują )::[sami najlepsi:-]
1
w 2015-01-16 22:12:38
a że zatrudni na czarno i nie zapłaci to wiesz....?
2
tomas 2015-02-08 12:01:15
Nie polecam tej firmy ani jako pracodawcy ani jako zoecenodawcy.nie wyplaca na czas ob ina faktor za byle taczke ziemi a sam nie placi za swoje szkody .0rzeciaga platnosci miesiacami tlumaczac ze jemu jest potrzebna nowa fura.jego kierownik to dopiero jest pacjent inzynier za kaczki i jajak.Najwazniejsze zabiera kase ktora chcesz dac na fundacje na biedne dzieci Zabiera kase dz8eciakom jak cos przekazesz to napewno to zabierze dla siebie..t6lko mowi o Bogu aby sie modlic a kase jemu oddawac taki Rydzyk z kaszub.ale to nie kaszub bo tu za ograb8anie dzisci dostaje sie w twarz
Jarosław 2015-02-08 15:37:09
Popieram porzednią opinię sam sam byłem świadkiem jak ofiarodawca wyrzaił chęc przekazania dosy6ć dużej kwoty z swojego zlecenia na cele dobroczynne -leczenia dziecka na cytomegalię ale niestety firma Arat ni e przeznaczyła kasy na ten cel tylko zwyczajnie sobie do kieszenie .pracowałem dla nich i niestety to prawda gośc trzyma kasę po kila miesiecy i udaje niemca .Mówi tylko o tym jak to trzeba wierzyć w Boga hymm ale jakiego bo mój nie zezwala na zabieranie biednym dzieciakom .
wiki 2015-03-02 13:13:05
Nie zgadzam się z opinią powyżej ponieważ pracuje w tej firmie od lat jako pracownik jestem z pracodawcy i pracy zadowolony - wypłata zawsze jest na czas, za dobre wyniki w pracy jest premia - awans .polecam
1
Jarosław 2015-03-04 11:10:44
Michał to chyba twoj a opinia liżesz tyłek szegowi ,pytanie ile już wlazłes mu do tyłka , niestety nie masz poszanowania na tym rynku za kopanie dołow pod każdym .
ludzie nie dajcie się zwieśc tym opisem facet w styczniu dla oszczednosci w zusie zwalnia ludzi a potem zatrudnia bo nie ma kasy
Edit 2015-03-05 21:15:00
popieram wszystkie negatywne opinie a skad to wiem oj wiem
Michał 2015-03-17 10:34:21
Panie Andrzeju (Jarosław - 2015-03-04 11:10:44, tomas - 2015-02-08 12:01:15) to jest moja opinia. W przeciwieństwie do Pana potrafię i mam odwagę się prawidłowo podpisać. Jak zwykle pisze pan z telefonu i nawet nie czyta tego co pan napisał co widać bo literkach i cyferkach w wyrazach :D Standardowe niechlujne zachowanie podobnie jak ze świadczonymi przez pana usługami. Może nakreślę czytającym tu opinie dlaczego tak się stało. Dużo Pan napisał o mnie ale potraktuję to jako pana opinię i nie będę się wypowiadać na ten temat.

Pan Andrzej zachowuje się jak "odrzucony pies" i gryzie rękę która go karmiła. A,że ugryzł za mocno to dostał kopa.
Pracował dla nas prawie przez 2 lata nie mając własnego kapitału. Ciągłe telefony o zaliczki itp naprawę są męczące ale jakoś daliśmy rade współpracować przez te dwa lata. Ile pan u Nas przerobił bo mi wychodzi ok. 1.000.000,00 - 1.500.000,00 zł ale mogę się mylić. Pisząc teraz, że Nasza firma pana oszukała to świadczy tylko o Pana braku logicznego myślenia i popełnianiu przez dwa lata tego samego błędu. Bo uważa Pan, że nie został nigdy na czas wypłacony. Zgadzam się z Panem bo pobierał pan zaliczki ! Czyli przedpłaty. Nie wspomnę też o nieuregulowanych przez pana płatnościach w hurtowniach, które do Nas czy inwestorów pisały pisma.

Obecnie sieje pan zamieszanie o gwarancje na ul. Królowej Bony. Może przypomnę, że spotkkaliśmy się tam trzykrotnie. Pierwszy raz na przeglądzie na którym ustalono niedoróbki i usterki do usunięcia. Drugi raz po zgłoszeniu o ich usunięciu. Jednak wcale usterki nie zostały usunięte co było troszkę irytujące. Trzeci raz podobnie jak drugi wyglądał. Mianowicie zgłosił pan usunięcie usterek a wcale tego nie uczynił. Więc czekam na kolejne zgłoszenie. Mam nadzieję, że tym razem poprawienie izolacji słupów czarna farba i wypionowanie dwóch z dziesięciu nie będzie przerastała możliwości waszych dwóch pracowników. Obecnie Pana miejsce zajęła firma Protel czy Pan Andrzej Richert, które serdecznie pozdrawiam i gorąco polecam. Skończyły się problemy z nieterminowym wykonaniem i ciągłymi usterkami, pismami (typu napisze byle co ale coś napisze) krzykami czy wymachiwaniami rąk na odbiorach.

Pisze pan tutaj jakieś słowa bez pokrycia o pracownikach pracujących na "czarno" i o nie wypłacaniu na czas ?? hmm Chyba się panu pomyliło ze swoją firmą :D Z tego co pamiętam pracownicy zostali w grudniu bez materiałów na budowie i wypłat bo pan (z grupą inwalidzką) pojechał na narty do Włoch.


Do osób czytających tutaj opinie i szukających pomocy czy informacji: Firma Arat jest firmą ogólnobudowlaną a nie piaskownicą gdzie przychodzimy dla relaxu i zabawy. Proszę mnie źle nie zrozumieć bo to nie jest obóz pracy. Jest czas na jedzenie, kawę, żarty ale musi być również czas na pracę. Pomimo opinii pana Andrzeja Nasza firma jest na rynku od ponad 15 lat i z pewnością to się nie zmieni :D


ps 1. Ulubiona bajka mojej córki to : "Piękna i Bestia. Przez imię pięknej Bell'i mam delikatny uraz do tej bajki :(

ps 2. Zapraszam na 17.30 w czwartek. Ciekawe czy będzie pan miał odwagę, żeby stawić się na zwołanym spotkaniu. Znając Pana pewnie NIE

ps 3 . Niech Pan napisze o włazie za 200 zł jak to Pan robi przy każdej nadarzającej się okazji.

ps 4. Dla Pana Andrzeja powinni stworzyć stronę www.żal.pl

ps 5. Pierwszy i ostatni raz się tu wypowiedziałem.


pozdrawiam Michał
1
Tomas 2015-04-06 18:34:29
Widzisz Michału jaki jestes niedy boś głupi a dlaczego głupi boś biedny ,pomyliłeś i fakty , i nie zgadłeś kto cie ocenia , z tego co ja wiem to za burego psa do kopania ty tam pracujesz a na rynku inżynierów masz kiepską opinię zwłaszcza po tym jak doniosłeś do swojego szefa ,że ktoś chce ciebie podkupić do innej firmy ,natomiast pisząc o moim koledze z grupa inwalidzka to muszę ci powiedzieć ,że lepiej mieć grupe na nogi niż na glowę .
Firma Arat ma kiepskie notowania a ty przy tym też zwłaszcza jak ukradłec materiał na budowie .c.d.n
Tomas 2015-04-06 18:40:14
Masz racje to nie piaskownica to żarty z ludzi kr przekazuja kase na dobroczynne cele a szef chowa do kieszeni w imie Boga ale jakiego .wystarczy na F.B popatrzeć jaka opinie maja szefowie od 7 boleści kt zgodnie z wiara -tylko jaką zabierają kasę dla biednych dzieci brawo to jest naprawde dobry biznes .
Tomas 2015-04-06 18:52:51
PS od zajączka pamietaj ,że siła netu jest jak siła tłumu nikt nigdy tego nie opanował a ludzie bardzo szybko ocenią to co zrobił twój szef z darowizną na poszkodowane przez los dzieci i teraz dochodzę do wniosku ,że p.podobnie mogłeś mieć coś z tym wsólnego MICHAŁ.P .CHCESZ SPRAWDZIĆ JAKA TO POTĘZNA SIŁA I DZIAŁĄNIE .WYSTARCZY POPROSIĆ
mieszkaniec 2015-06-26 23:11:31
czytałem dziś te opinie i odoszę wrażenie ,że coś jest tu nie tak .
Moje jest wilkie zdziwienie ,że Panie Michale bo rozumiem ,że to pan był kierownikiem budowy i niestety przez ostatnie 365 dni muszę o tym pamiętać zwłaszcza jak co rano po porannej kawie idę zapalić na balkon i widzę te dwie "wyspy " które Pan mi tu zbudował ,nie nie zbudował same wyrosły po około 4 mc od zakończenia budowy Wow cud
Mieszkaniec 2015-07-29 09:47:58
Wiszę tu zachowanie Pana Andrzeja zachowuje sie gorzej niz małe dziecko ...Najpierw trzeba spojrzeć na siebie a następnie krytykować innych... To bardzo dobrze ,żę Pan Krzysztof wraz z małżonką pomagają poszkodowanych dzieciom ,które tego potrzebują wszyscy tacy mądrzy a co do czego jak coś się stanie to karzy oczekuję pomocy ... A jesli komuś by się coś stało , wtedy dopiero chcemy aby nam ktoś pomógł , ale wtedy nie ma nikogo .. Ale czasami zdarza się cud i może własnie znajdzie się jakaś osoba która pomoże.. Pan Andrzej za każdym razem w każdej swojej wypowiedzi pisze o Bogu.. A Pan jest wierzący ? Bo chyba Pan Bóg nie dał Panu daru mądrości .. Nie powinien Pan mieszać do takich spraw Boga a w szczególności każdy ma swoją wiarę .. Jeszcze nie widziałam osoby , która wszędzie tak potrzebuje Boga.. Pisze Pan o przykazaniach a sam sie Pan do nich nie stosuje .. Przykre ..;( Znam Pana Krzysztofa , i wiem jaki jest wiadomo jak ktoś ma firme to ma dużo na głowie .. myślicie ,że każdy z nas jest w stanie wszystko zapamiętać i pamiętać o wszystkim ! Każdy taki mądry może sami spróbujcie prowadzić taką firmę , która jak zauważyliście dobrze prosperująca .. Może czasami ma swoje ii głośno mówi heh Ale jak na szefa jest dobry można się z nim dogadać , bez żadnego problemu trzeba pamiętać ,że każdy jest człowiekiem .. Jeżeli Pan Krzysztof nie miał by takiego rygoru to ta firma na pewno by nie przetrwała bo ludzie na głowę by weszli !! Pomyliście i zastanówcie się czasami co mówicie i piszecie na temat tej firmy .. Ja jestem zadowolona z prac tej firmy , jest ona wypłacalna 100 % !! I JA osobiście ją polecam ..
1
Waldek 2015-07-30 09:51:32
Bardzo miło mi się pracuje w tej firmie . Polecam
1
Magdalena 2015-07-30 09:59:47
Sądzę ,że osoby które piszą negatywne opinie na temat tej firmy i szefa to znaczy " Tomas,Jarosław,Edit" to te same osoby to znaczy jest to Pan. Andrzej B. Który ma widocznie jakiś żal i nie może się z czymś pogodzić..Albo po prostu nie ma pieniędzy ;p Nie rozumiem Pana zachowania bo zachowuje się pan jak dziecko , które nie rozumie pewnych spraw..
1
Mieszkaniec 2 2015-09-27 21:55:26
Pozdrowienia dla Andrzeja :D

Te "wyspy" są tam od samego początku no ale skąd pan może wiedzieć skoro nie był pan nigdy na budowie :D

Ostatnio przejeżdżając koło wspomnianego zbiornika retencyjnego zauważyłem, że "ślicznie " złużą przyrodzie a dzieci na pewno są zadowolone z obecności dzikich kaczek na zbiorniku. Dla mnie bomba !!!
Janina 2015-10-10 21:27:26
Zabawne Halina to ty piszesz te bzdury wiesz doskonale jaki jest tw.mąż szura do wszystkich a potem masz pretensje ,że ktoś sie wkurzył ,przypomnij sobie jak było na imprezie o mało Krzysztof nie zarobił od Prezesa Elwoza a miał za co a ty masz czelność pisać o jakiejś pomocy .
Ubawiłaś mnie pysznie
Staś 2016-05-14 20:37:44
No Firma OgĂłlnobudowlana jest całkiem niezła, polecam
1
Marta 2016-11-14 15:39:20
Jestem zadowolona z usług firmy .. Polecam
Zostaw swoją opinię o Firma Ogólnobudowlana "Arat" - Staniszewo
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Firma Ogólnobudowlana "Arat"