brak logo

Radio Fama

Kielce

Opinie o Radio Fama

prezenter 2014-09-21 16:36
Co do wynagrodzeń to szkoda się wypowiadać. Natomiast są złodziejami pomysłów. Wysłane przeze mnie projekty programów, wykorzystali bezprawnie na antenie. Sprawę mam zamiar zgłosić do KRRiT. Nigdy nie wysyłajcie im żadnych pomysłów.
7
gosc 2016-03-14 18:39
Praca i wynagrodzenia Radio Fama (oddziały poza centralą w Kielcach).

Cześć wszystkim, może ktoś powiedzieć jak radio Fama płaci przedstawicielom handlowym, czy dają umowę o pracę czy tylko prowizja. Spotkałem się z wypowiedziami, że tylko prowizja, że nie płacą na czas, choć obiecują "złote góry". Czy ktoś to może potwierdzić zaprzeczyć.

Może ktoś pracował?
3
gosc 2016-03-23 22:58
zwlekają po kilka miesięcy z kasą, jedna wielka lipa! Kosztów paliwa nie zwrócą również, a umową o pracę i szansą rozwoju mamią naiwnych.
7
p. handlowy 2016-03-27 11:22
cyt.: "Jagielski? (...) załoga Famy pracuje prawie za darmo a Jagielski ma dar omotania ludzi i zapewnienia im wspaniałej kariery radiowej." - http://forum.gazeta.pl

11 lat temu ktoś napisał powyższe zdanie i nic się nie zmieniło!!! Robią z ludzi frajerów! Jak chcesz odzyskać wypłatę z przed 2, a czasami 3 miesięcy to stajesz się "niedoskonały" i zaczynają się uwagi do Twojej pracy!

Szkoda czasu na pracę w tej firmie. Wąski wianuszek [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w pana Jana J. żyje dobrze wyzyskując pozostałych w Kielcach i "koloniach".
7
gościni 2016-03-28 21:58
cyt.: "RADIO FAMA nie zarabia!!! Nie polecam tam pracy! Strata czasu, obietnice i po 3 mieś bez wynagrodzenia i brak perspektyw na otrzymanie jej. Brak umów nawet o dzieło!!! Urząd skarbowy trzeba by tam wysłać mieliby co robić! W imię szacunku do innych...to nie praca to zabawa bez wynagrodzenia!" - (usunięte przez administratora)
jak widać to radio działa tak samo w całe Polsce, szkoda czasu i nerwów!

2
gosc 2016-05-14 15:08
Rotacja, ciągła rotacja i brak szacunku dla pracowników,których uważa się za idiotów!
4
gość 2016-05-29 16:38
Nikt Ci tyle nie da co obieca Ci pan prezes JJ. Wizja rozwoju, umowy o pracę to standardowa zachęta dla naiwnych. Wiem bo moje uszy też tego wysłuchały. Rzeczywistość jest jednak o wiele mniej atrakcyjna.

Przeglądając ten wątek zobacz cytaty, pochodzą z innych forów a najstarsze mają po naście lat, A wszystko się zgadza co do joty.
5
osoba pracująca w Radiu Fama w Żyrardowie (104,1 M 2017-07-24 20:47
cytat z forum Gazety (do wygooglania jako fraza): "he he... człowieku w Radia Fama sie nie zarabia.. tam sie pracuje społecznie... to najbardziej dziadowskie z kieleckich radyjek od dawna nikomu nie płaci :) " - koniec cytatu. 17.12.04, 21:16. Tak wpis z 2004 roku. Zanim pomyślisz o pracy w tej firmie przeczytaj wątek.
3
zaciekawiony 2017-09-05 14:41
Na tej firmie WRESZCIE poznała się KRRiT i nie przyznała koncesji na Ostrowiec Świętokrzyski 92,5 FM. Tak radio oceniła KRRiT cyt.: „KRRiT miała także na uwadze w przedmiotowym postępowaniu wyniki przeprowadzonej kontroli programów nadawanych przez spółkę Radio „TOP” Sp. z o.o. pod kątem realizacji zapisów wykonywanych już koncesji. KRRiT stwierdziła, że Wnioskodawca ten nie realizował wymagań koncesji w zakresie programów. Jak wykazała kontrola programu spółki Radio „TOP” Sp. z o.o. – „Radio FAMA Tomaszów” (monitoring tygodniowej próby programu w dniach 24-30 czerwca 2015 r., koncesja Nr 341/2006-R) tematyka lokalna w tygodniowym czasie nadawania programu w godz. 6.00-23.00 była realizowana w wymiarze 5,17 % (wobec minimum 10 % określonego w koncesji). Udział własnych lokalnych serwisów informacyjnych (dzienników) i publicystyki na tematy lokalne zajął 4,02 % czasu jw. (wobec minimum 5 % określonego w koncesji). Przeprowadzone w dniach 13-19 kwietnia 2015 r. monitoringi programów spółki Radio „TOP” Sp. z o.o. – „Radio FAMA Słupsk” (koncesja Nr 464/2011-R) i „Radio FAMA Wołomin” (koncesja Nr 450/2010-R) oraz w dniach 20-26 kwietnia 2015 r. monitoring programu „Radio FAMA 104,1 FM” (koncesja Nr 558/2014-R) wykazały, że tematyka lokalna w tygodniowym czasie nadawania programów w godz. 6.00-23.00 miała wynosić, zgodnie z ww. koncesjami, nie mniej niż 24 %, natomiast była realizowana odpowiednio w wymiarze 4 %, 4,66 % i 3,67 %. Udział własnych lokalnych serwisów informacyjnych (dzienników) i publicystyki na tematy lokalne zajął odpowiednio 3,2 %, 4,66 % i 3,61 % czasu jw., wobec minimalnego udziału określonego na poziomie 16 % (koncesje Nr 464/2011-R oraz 450/2010-R) i 10 % (koncesja Nr 558/2014-R). W świetle tych faktów tj. naruszenia warunków wykonywania ww. koncesji przez spółkę Radio „TOP” Sp. z o.o., w wyniku dokonanej oceny przesłanki z art. 36 ust. 1 pkt 5 ustawy, zgodnie z którym w postępowaniu o udzielenie koncesji ocenia się w szczególności dotychczasowe przestrzeganie przepisów dotyczących radiokomunikacji i środków masowego przekazu, KRRiT uznała, że nie należy udzielić koncesji podmiotowi niewykonującemu obowiązków programowych wynikających z już udzielonych koncesji, co jest podstawową powinnością każdego koncesjonariusza;” - koniec cytatu, strona 42 decyzji z dnia 28 lipca 2016 w sprawie o wydanie koncesję nr 652/2016-R

Dlaczego nie odebrano im pozostałych koncesji i nie przekazano zajmowanego przez nich eteru innym podmiotom, które wykonają to do czego się zobowiążą?
1
zaciekawiony 2017-09-05 14:44
95,2*
DD 2017-09-18 13:30
Skoro nie odpowiadają tobie zarobki w tym mieście to jedź do Warszawy i tam pracuj miasto małe to zarobki niskie zmień pracę i przestań narzekać.
1
Felek 2017-09-18 13:35
Radio Fama w Żyrardowie jest najlepszą stacją sam bym poszedł tam pracować jak bym nie miał innego zawodu ale jestem informatykiem, więc dlaczego miałbym pójść pracować do radia? Radio dopiero wystartowało, więc dlaczego miałaby być wysokie zarobki zarobki są ok jak by pracującym tam nie odpowiadały to by tam nie pracowali albo mam lepszy pomysł niech idą do elektro-marketu pracować za 1300zł
1
Kartofelek 2017-09-18 14:36
Felek, a ile się zarabia w tym radiu? Nie pytam o naczelnych dyrektorów i prezesów, a o prezenterów i dziennikarzy. I czy te osoby pracują na umowę o pracę, zlecenie czy dzieło?
Jacek 2017-09-21 13:19
Reklamodawcy zapytajcie o PRAWDZIWE badania słuchalności, ale nie takie, że dzwonią do nas słuchacze z "bardzo daleka".
link tu --> antyweb.pl/wp-content/uploads/2017/01/kielce.png , gdyby został wymoderowany google "badania słuchalności radia lokalne"
Moim zdaniem radio, które po 22 latach istnienia ma 2,7 - 3,2% słuchalności nie ma się czym pochwalić. A to oznacza, że ta firma jest źle zarządzana i szkoda Waszego czasu.
1
test 2017-09-21 13:21
Testuje
Zostaw swoją opinię o Radio Fama - Kielce
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Radio Fama