logo Saint-Gobain Polska

Saint-Gobain Polska

Dąbrowa Górnicza

Opinie o Saint-Gobain Polska

sztapel 2011-07-02 18:18:16
co ty piepszysz? Pracuje tam i nie ma tam zadnych agencji pracy ani posrednikow. pracujesz przez firme i zarobki i klimat sa ok. Na miesiac w 4 bryg wychodze 2400 na reke a do tego dofinansowania do wczasów , paczki, bony, obiady i śniadania za grosze itd, a roboto luzna i spokojna. Nie wiem o co ci chlopie chodzi ( chyba ze jestes z budparku i zapierdzielasz przey stłuczce ) ogolnie jest to najlepszy zakład w regionie a troche ich juz wczesniej zwiedziłem.
spoko ziom 2011-08-02 17:09:48
mam pytank9o moze ktos mi powiedziec cos na temat firmy saint gobain hanglass w dabrowiegorniczej z gory dzięka:)
ggg 2011-10-12 20:25:09
2400zl pewnie na EQ1 lub 2 a koleś pewnie o magazynie pisał....
brak 2011-12-06 22:06:02
a pzacuje tam gonzo satora ktury jest opaśny
mag 2012-01-06 17:31:17
sztapel - 2011-07-02 18:18:16<(usunięte przez administratora) Pracuje tam i nie ma tam zadnych agencji pracy ani posrednikow. pracujesz przez firme i zarobki i klimat sa ok. Na miesiac w 4 bryg wychodze 2400 na reke a do tego dofinansowania do wczasów , paczki, bony, obiady i śniadania za grosze itd, a roboto luzna i spokojna. Nie wiem o co ci chlopie chodzi ( chyba ze jestes z budparku i (usunięte przez administratora) przey stłuczce ) ogolnie jest to najlepszy zakład w regionie a troche ich juz wczesniej zwiedziłem.
sam pieprzysz kolego, ja też pracuję w tym zakładzie na magazynie i to parę lat pod firmą i po 1 są agencje i pośrednicy i zarobkowo to przy bardzo dobrym wietrze to ledwo 1900zł ale to bardzo rzadko a chłopaki z ADECCO o MENPOWER wychodzą prawie tak samo, co do bonów no faktycznie ale super je dają raz w roku na Boże Narodzenie w wartości 400zł i nawet na Wielkanoc już nic nie dają, to w podrzędnych firmach u prywaciarzy mają 2 razy do roku i przynajmniej po 700zł.
Robota luźna jak skurczybyk zwłaszcza że każdy z biura chodzi i patrzy tylko jak tu cię za co ukarać i to bezpieczeństwo że jest najważniejsze i za byle co cie zwolnią a jednocześnie naciski że się za wolno i za mało robi i wydajność jest mała a jak się ma wyrabianie 200% normy do bezpieczeństwa?
Ten zakład to jeden wielki cyrk i paranoja.
adecco 2012-02-15 15:50:03
było super do puki pan (usunięte przez administratora) nie przyszedł tu z fiata, teraz każdy każdemu patrzy na ręce .... a kadra kierownicza potrafi tylko donosić nic więcej a co gorsza jak już podpadniesz to się nie wytłumaczysz bo to tylko w jedna stronę działa walą(usunięte przez administratora)ak leci i normy nie wyrabiasz bo jeszcze bhp śmieszne, ludzie są naprawdę w porządku kasa marna 1600 nawet jak robisz przy rozpłatanym szkle. ogólnie trzeba bardzo uważać na konfidentów ... fizycznie spokojnie ...
cypis 2012-05-12 19:29:46
oj hucioki hucioki za robote sie wezcie
cypis 2012-05-12 19:43:56
jak popracujesz tu trochę to stajesz się ofiarą EURESTU i tak naprawdę to tylko to cię tu trzyma
prawda 2012-05-13 20:58:44
przydał by się nowy związkowiec który by robił coś dla pracowników a nie zajmował się pierdołami typu wycieczki pijackie i turnieje (usunięte przez administratora)o tylko statysta i zwykły kpiarz , śpi tylko w tej norze i pasie się na tej stołówce zakładowej ,ale kiedyś zła karma się odwróci Jeszcze wrócę i ujawnię kilka prawd
Marek Surówa % 2012-06-11 16:02:32
przydał to by się nowy kierownik bo ten to juz nie wie co wy myśleć, miota się ze swoimi pomysłami najlepsze sa buźki na stojakach piaskownica ....i granie w kręgle pajac

(usunięte przez administratora)
prawda 2012-06-14 23:24:18
brawo !!! każdy ma go dość. Alfons traktuje lepiej swoje panienki niż nas w tym zakładzie
1
nikt 2012-06-14 23:29:46
KIEROWNIKU ZWOLNIJ SIĘ SAM !!!
bingo 2012-06-27 21:26:57
Kolejny hit parkowanie przodem na parkingu ( i każdy ma mieć fajke ułożoną na prawą stronę )
sztapel 2012-07-19 16:53:17
To przecież jak jest tak źle to sie ZWOLNIJ!!!! Nie nawidze jak ktoś tak wielce narzeka a robi co mu każą , pasie sie na eurescie a potem marudzi. Socjal jest dobry( w innych zakładach w okolicy nawet takie nie ma) A praca na magazynie jest leciutka, zero fizycznej harówki.
A jak jest tak źle to dlaczego kupa ludzi powracała po zwolnieniach?

Widocznie gdzie indziej była masakra!
sztapel 2012-07-19 16:53:38
To przecież jak jest tak źle to sie ZWOLNIJ!!!! Nie nawidze jak ktoś tak wielce narzeka a robi co mu każą , pasie sie na eurescie a potem marudzi. Socjal jest dobry( w innych zakładach w okolicy nawet takie nie ma) A praca na magazynie jest leciutka, zero fizycznej harówki.
A jak jest tak źle to dlaczego kupa ludzi powracała po zwolnieniach?

Widocznie gdzie indziej była masakra!
1
Stefan 2012-10-08 12:35:35
Gościu co ty chcesz od związkowców, gdyby nie oni zwolnili by mnie bez prawnie i nikt z was krzykaczy nawet by palcem nie kiwnął. Kiedyś ten drugi związkowiec mnie zapytał wprost: kto to jest związek ja czy wy? Związek i jego siła jest w członkach, ilu z was stanęło by za związkowcami. Niestety większość skuliła by ogon i krzyczała z za winkla. pewnie razem ze mną. Mówiłem im żeby wypisali w punktach co osiągnęli i wywiesili na ścianie bo ludzie szybko zapominają. Raz widziałem ile związkowiec zarabia, ludzie zapewniam was że za takie pieniądze żaden z nas by nie chciał się narażać. To SGGPL jest problemem zdajecie sobie sprawę jak byśmy mięli bez związków.?
bingo 2012-10-30 18:32:23
ale drogi [stefanie ]zwiazki sa wlasnie po to zeby sie narażać i walczyc np. o podwyzki Pewnie jestes wlasnie zwiazkowcem skoro piszesz takie brednie
xxxxx 2012-11-13 09:32:00
Stefanie te twoje punkty które związki zrobiły to są jakie:
mecz . mecz .mecz oraz andrżejki za 150 od pary
więcej aktywności nie zauważyłem
kibic 2013-01-14 19:33:08
wspaniały mecz chłopaki wystawcie swoje koszulki na allegro to kupie jedną najlepiej kiera
adceco 2013-02-05 17:00:56
no co ty kiera nie kupisz rudy juz zarezerwował hahaah, wymieniaja sie po pracy ten mu daje koszulke a ruddy SSaaaa do oporu
Anonim 2013-06-13 01:15:03
Można w SAINT GOBAIN GLASS POLSKA Dąbrowa Górnicza związać koniec z końcem?
pracownik 2013-06-22 10:09:33
Stawki są różne i czasem może być ciężko. Ja mam na rękę prawie 1600 (minus 100 co zostawiam na stołówce) więc szału nie robi. Na różnych wydziałach jest różnie i cześć chłopaków ma się całkiem dobrze jak sobie to tego dodasz premie itp. Socjal jest pełny i robota dość lekka.
Trochę kicha bo szefowie zmieniają się często i co chwila jakiś nowy jest ale nie dziwię im się bo czasem spotykam swojego kierownika jak mam na nockę.
xxxxx 2013-06-24 23:45:43
1600 na ręke , to gdzie ty pracujesz bo napewno nie SGGPL tylko ADECO
anonim 2013-06-26 22:43:57
pracownik jak często zmienia się szefostwo w SAINT GOBAIN GLASS POLSKA? na jakim stanowisku tam pracujesz?
1
gość 2013-06-28 00:04:14
gość pewniee z Jaroszowca przeszedł i niźle teraz zarabia
SUPER ma stawkę , lepiej się powiesić za te 1600
A roszad w zarządzaniu to jakoś nie pamiętam poza tym co na magazynie z kierownikiem zrobili w ostatnim czasie
anonim 2013-06-30 14:53:33
czy jest jakaś osoba która pracuje w firmie SAINT GOBAIN GLASS POLSKA dłuzszy czas i jest zadowolona?
xxxxxxxxxxx 2013-07-03 22:29:03
7 lat jakoś zleciało i nie mam zastarzeżeń w porównaniu do poprzedniej firmy w której pracowałem to jest super wręcz miaaaaaaaał
anonim 2013-08-20 12:00:43
wojtus dlaczego według ciebie firma SAINT GOBAIN GLASS POLSKA jest jak to napisałeś bagnem bez dna? co tam jest nie tak?
anka 2013-09-28 19:46:07
witam w tej firmie SAINT GOBAIN GLASS pracują też kobiety i czy są dla nich jakieś przyjęcia jak ktoś coś wie bardzo proszę o odpowiedz byłabym bardzo wdzięczna
1
monti 2013-10-02 12:56:22
czy może SAINT GOBAIN GLASS POLSKA przyjmuje teraz jakichkolwiek nowych pracowników? czy raczej zwalniają?
3
cyc 2014-05-17 10:20:08

Dziękujemy Dyrekcjo za -NOWĄ PREMIĘ...
owery 2014-10-02 23:03:20
SAINT-GOBAIN GLASS POLSKA jest wiodącym producentem szkła płaskiego w Polsce. Fabryka firmy w Dąbrowie Górniczej jest jedną z najnowocześniejszych hut szkła float na świecie. Produkowane w Polsce szkło wykorzystywane jest w budownictwie jako szkło okienne, dekoracyjne i fasadowe, w przemyśle meblarskim oraz do produkcji szyb samochodowych. Saint-Gobain Glass Polska zaopatruje w szkło płaskie rynek krajowy oraz rynki krajów Europy Środkowej i Wschodniej.
ddawid 2015-01-05 22:56:32
czy mozna sie dowiedziec cos sensownego na temat pracy w tej firmie bo sie zastanawiam czy warto bo mam doscy daleko a za 1500 zl na reke to nie warto bo na paliwo za duzo wyjdzie :)
1
pikutrem 2015-01-12 14:50:52
hej, może mi ktoś napisać sprawę dotyczącą zarobków w SAINT GOBAIN GLASS,bo szukam pracy, wysłałem cv i mam nadzieję że zadzwonią. Podstawą przygotowania się do rozmowy kwalifikacyjnej powinno być zdobycie jak największej ilości informacji o firmie, w której się chce pracować dlatego napiszcie mi jak tam jest obecnie i co powinien wiedzieć nowy pracownik a czego nie powie pracodawca.
ksyyy 2015-01-31 05:19:55
no kazdy jest nastawioony glownei na kas - tylko kurcze nie ma komu tego placic i zatrudniac ludzi - taka bida jest teraz z tym bezrobociem - znalezienie dobrej pracy to na prawde trudne zajecie mozna nawet poweidziec ze niemozliwe.chcialbym znalezc idealna prace ale wiem ze to jest takie trudne - prosze o infomracje czy w ogole warto bedzie mi tutaj sie dowiadywac dalej czegos czy nie ?
1
itman 2015-02-19 02:59:48
Hej, na stronie saint gobain jest kilka ofert pracy, mnie zainteresowało jedno z działu IT, a mianowicie SPECJALISTA INFRASTRUKTURY I WSPARCIA IT. Wie ktoś, czy warto ubiegac się u o pracę? Bo wymagania spełniam, ale jak czytam, że wykształcenie wyższe to dodatkowy atut, to nie wiem jak bardzo oferta jest powazna.
kajtek 2015-04-20 19:11:18
o, a chyba już nie ma tej oferty o któej piszesz @itman, była podana tam kwota jaką mozna zarobić na tym stanowsiku? bo jestem ciekawy, moze się pojawi jeszcze
1
waldek 2015-07-27 22:08:30
witam prosto z mostu od 18 sierpnia zaczynam prace jak wyglada i jak z zarobkami o opinie sa rozne a bede pracowal przez agencje wiec z gory dzieki
Ernest 2015-08-19 11:52:51
@waldek obawiam się, że możesz mieć problem z uzyskaniem konkretnej informacji, bo to pewnie zmienia się jak w kalejdoskopie: zarobki, atmosfera itd. Saint-Gbain szuka teraz inżynierów jakości. Czy ktoś się orientuje, jak wyglądają pieniądze na tym stanowisku. Może jednak ktoś pomoże i coś powie w tej kwestii.
tycjko 2016-01-21 19:40:58
wiele rzeczy może się zmienić, ale jedno jest pewne - atmosfera w firmie jest naprawdę ok... poza tym teraz @Ernest szukają też inżyniera ds. pomiarów współrzędnościowych w żarach
krosno 2016-02-08 21:32:19
Fajna w sumie ta oferta, trzeba jednak znać się na rzeczy. Nie każdy ze statusem inżyniera mółby podjąć taką pracę. Szkoda tylko, że to w Żarach, za daleko dla mnie :)
pawełe 2016-02-15 20:49:35
właśnie nie wiem cczy oni nawet jakiegoś transportu nie organizują czasem, wydaje mi się, ze to możliwe. Jako Inżynier ds. pomiarów współrzędnościowych szukają ludzi i doświdczenie na pierwszym miejscu jest.
noh 2016-02-29 20:51:03
pawełe, tutaj przede wszystkim trzeba machnać papierkiem z wyższej uczelni że wie się coś o geodezji.. Z tego co się dowiadywałem to wynagrodzenie ponad 2,5 tyś jest osiągalne.
3456 2016-03-04 20:26:40
@noh no czyli nie sa to jakies duze pieniadze no ale wiaodmo dsiwadczenie potrzebne oczywiscie to taki inzynier to za wiele rzecyz jest odpowiedizlny..
bazarek 2016-03-08 12:20:34
Dla mnie jest to spoko opcja, że może liczyć na wynagrodzenie przekraczające ponad 2,5 tysięcy złotych. Przecież można utrzymać z tego siebie i swoją rodzinę.
szczera 2016-04-25 14:54:01
Pracuję w tej firmie od kilku lat. Zarabiam tyle samo ile pracownik nowo przyjęty,więc szału nie ma,nie ma tu czegoś takiego jak docenianie starego pracownika. Zarobki średnio 1800-2000 na rękę jeśli robisz w systemie belgijskim-czyli taka śmieszna czterobrygadówka,gdzie na okrągło jesteś w pracy i jeszcze dwa dni niebieskie w grafiku do dyspozycji pracodawcy-jednym słowem żenada jeśli chodzi o wynagrodzenie za taki system pracy. Robota ciężka. Niech mi tu nikt nie pisze że jest lekko. Może na magazynie,albo w kontroli jakości to może ilekko jest. A jakbyś miał przerzucić z 600 szyb o wadze 15 kg ,gdzie do kibelka wyjdziesz jak Cie ktoś podmieni,to pomyśl jaka to lekka praca.Normy kosmiczne,prawie nie osiągalne.Są wydziały,gdzie można się sprężyć i wygospodarować trochę więcej wolnego czasu dla siebie,ale to już przechodzi do historii.Zakładają kamery,podglądają ludzi i masz robić od dzwona do dzwona,więcej i więcej. Nie jest kolorowo.Może jest i socjal,ale gdybym znalazła pracę ,gdzie zapłacą mi ok.500 zł więcej na rękę,to biorąc pod uwagę te moje zarobki plus te socjalne,to na jedno w skali roku wyjdzie. Nie ma się co chwalić pracą w tej firmie. Owszem,z braku laku można ,czemu nie,robić przecież wszędzie trzeba,ale zarobki mówią same za siebie. A 2400 to ja może naświęta widzę ze wszystkimi premiami,albo jak nawalę z pięć setek w międzyczasie,więc ludzie,o czym mówimy? Stawka obecna to 12.50-tożto prawie najniższa krajowa.
2
chrum 2016-04-26 09:36:47
Zarobki powyżej 2500zł są super, ale czy wypłata jest na czas?
ono 2016-04-26 16:32:12
oczywiście ze jest na czas.
Np. zarobki Inżyniera są kolosalne,np. premia roczna ponad 3 tys,ja sie pytam za co?Hmmmmm
spir 2016-05-05 15:27:56
czy wypłaty robią 10 czy wcześniej
cyklop 2016-05-10 21:35:22
To chyba zalezy od tego jak sie dogadasz i co masz zapisane w umowie
Zostaw swoją opinię o Saint-Gobain Polska - Dąbrowa Górnicza
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Saint-Gobain Polska