brak logo

euspecjalista.eu

Grodzisk Wielkopolski

Opinie o euspecjalista.eu

gosc 2011-06-14 14:09:10
Hans a przez jaką firmę wyjechałeś??? Ponieważ wiem, że z pewnością Twoja opinia nie dotyczy addcon-swiss i euspecjaklista.eu
gość 2011-06-14 15:02:32
Schemat działania pośrednictwa pracy za granicą jest taki sam!!! Nie zarobisz tyle ile zarabia potencjalny Szwajcar, dostaniesz tylko to minimum i to jeszcze przy takiej liczbie godzin gdzie żaden Szwajcar się tej pracy nie podejmie...Trudno się dziwić w tym momencie, że szukają :JELENI" i to nie tylko z Polski.... Nie ma też co ukrywać, że koszty życia w Szwajcarii są wysokie. I żaden z pośredników nie zapewni Ci "życia w luksusie" tylko to niezbędne minimum, żebyś miał gdzie spać ( żebyś nie narzekał) a o resztę swoich wygód musisz zadbać sam, oczywiście płacąc swoje ciężko zarobione pieniądze innym naciągaczom tam na miejscu. Nikt z tych którzy wyjechali (.......) nie przyzna się tak otwarcie co tak naprawdę zastali tam na miejscu bo "KTOŚ" im ZABRONIŁ i każdy z nas wie kto. Nie ma też co ukrywać, że komuś się usrało....że spadło zainteresowanie tym biurem. Prędzej czy później i tak wrócą. Nikt nie daje umów na stałe!!! Na jakim świecie żyjecie!!!! W Polsce jest problem żeby taką umowę dostać a tym bardziej w tak cywilizowanym kraju jakim jest Szwajcaria!!!
anonim 2011-06-14 18:35:03
Gdyby to był dobry pośrednik to nie organizowałby swoich wyjazdów tak na łapu capu, z dnia na dzień gdzie nawet nie jesteś w stanie dobrze się spakować. A do pracy na stałe z jedną walizeczką się nie jedzie :) Po prostu \"ktoś\" znalazł sobie dobry sposób na wyciąganie kasy od ludzi i się bogaci.
gość 2011-06-15 07:50:28
Hans, ja też bardzo chciałbym wiedzieć jakie pośrednictwo tak Cię zrobiło, bo poza addcon jestem w paru innych i nie chciałbym tak umoczyć, czy to było mc-work czy jeszcze jakieś inne [usunięte przez moderatora]?
anonim 2011-06-15 08:02:06
Każda firma pośrednicząca to [usunięte przez moderatora]! Każdy chce jak najwięcej mieć dla siebie (...) i nie licz na to, że jak uda Ci się wyjechać to będzie tam kolorowo (...) bo nie będzie a możesz jeszcze wdepnąć w większe [usunięte przez moderatora]... bo zobowiążesz się umową i nie dość, że nie zarobisz to jeszcze będziesz musiał płacić za zerwanie umowy!
Magdana 2011-06-15 09:16:13
Przeanalizowałam wypowiedź Hansa i czegoś tu nie rozumiem. Pomijam kwestię, że po miesiącu wrócił, bo może po prostu kiepsko trafił, na to niestety trzeba ZAWSZE brać poprawkę, gdy jedziemy z polskiego pośrednictwa i już.
Ja chce odnieść się tylko do samej kalkulacji hansowych dochodów i kosztów. Że życie w Szwajcarii jest bardzo drogie można się dowiedzieć przed wyjazdem z Polski. A więc ja pozwolę sobie na małe podsumowanie.
Po pierwsze - wynagrodzenie - tyle stoi w większości ofert dla specjalistów w budownictwie i tyle się spodziewam - 5000 CHF brutto, cudów nie ma, jeśli więc netto wychodzi 4000, to i tak jest cud (policz ile dostałbyś w Polsce)
Jedzenie na mieście? Obiad - ok., ale śniadania i kolacje to chyba da się zrobić sobie w domu nawet bez kuchni i wyjdzie taniej i zdrowiej niż codzienny hamburger. W pokoju jest chyba jakieś gniazdko i może dałoby się ugotować wodę w czajniku (już wiesz, że musisz go zabrać)? Wyszłoby pewnie taniej o jakieś 300 CHF.
Ale niech będzie po hansowemu czyli:
pensja netto: 4100 CHF (13,2 tys. zł.)
koszty życia: 2200 CHF (7,1 tys. zł.)
na czysto: 1900 CHF (6,1 tys. zł) SŁOWNIE: sześć tysięcy złotych.
Niech będzie nawet i te hansowe 4,5 tys. miesięcznie na odłożenie czy dla rodziny w Polsce czy na cokolwiek innego (plus ew. zwrot podatku?).
Jeśli coś pomyliłam, to proszę mnie poprawić, a jeśli nie, to czy to naprawdę jest tak tragicznie? I ile tak właściwie spodziewacie się odłożyć z tych 5 tys. CHF?
I jak wam się wydaje - ile przywieziecie z Holandii zarabiając nawet 2 tys. EURO netto?
No, ale na marginesie, choć przykro mi to mówić, to trzeba przyznać, że addcon-swiss niestety nie daje rady wywiązać się z umowy. Na początku sierpnia mija nam 6 miesięcy od jej podpisania, więc wtedy to dopiero spodziewam się kolejnego i pewnie już ostatniego kontaktu od Przedstawiciela.
Pozdrawiam
anonim 2011-06-15 09:41:57
Bo z Euspecjalista pracy nie ma i nie będzie, dlatego nikt się do Was nie odzywa.... Na to wychodzi, że praca była ale tylko dla ( ......... ) a to nie są specjaliści, zwykli ludzie, którzy prędzej czy później będą tego żałować...
informacje 2011-06-16 06:59:04
Ja pracuje w niemczech jako majster brygadzista zarabiam 12 euro "na reke" + umowa na czas nieokreslony.... mialem farta bo zwolnilem sie z poprzedniej firmy liczac na prace przez euspecjalista i addcon swiss oraz Pana [usunięte przez moderatora]. Czekalem od 28 lutego na prace....dokladnie ten sam schemat zastosowali czyli "praca bedzie z pana papierami i doswiadczeniem minimum 8000 frankow miesiecznie skladalem papiery jako majster brygadzista. Umiem niemiecki angielski w stopniu komunikatywnym....Pracowalem tez w szwajcarii kiedys przez 3 miesiace i wiem i znalem warunki jakie tam panuja cenowe. ............ I co ??? Pracy nie ma dzwonilem dosyc czesto ciagle te same odpowiedzi ze jestem na liscie pierwszych wyjezdzajacych itp.Przestalem dzwonic i koniec oni juz zamilkli:/ nie dzwonia nie interesuja sie ja tez juz odpuscilem jak masz zbedne 126 zl i za duzo darmowych minut na wydzwanianie i glupie nadzieje to podpisz smieszna umowe ktora i tak nic nie daje po przeanalizowaniu tylko to ze mozemy miec nadzieje ze kiedys znajda nam prace:) i jeszcze te darmowe karty z sieci lebara :) co by wszystko wiarygodnie wygladalo :)...pozdrawiam wszystkich ktozy sie nabrali :)

dobrze ze znalazlem szybko prace za normalna stawke w niemczech i spokojnie te 2800 euro zarobie i to mnie juz zadowala :) mieszkanie oplaca pracodawca po mojej stronie lezy tylko wyzywienie. samochód firmowy i telefon na stan.

moja ocena po dlugich namyslach jest bardzo negatywna!! dlugo wstrzymywalem sie z opinia!!
i nie boje sie podpisac. po tym co mnie spotkało
[usunięte przez moderatora]. osoba ktora tez podpisala ta smieszna umowe z Addcon Swiss i przy pomocy Pana [usunięte przez moderatora].
anonim 2011-06-17 08:14:59
No cóż...czego innego można było się spodziewać. Szkoda słów po prostu!!!! Żenada!!!!
do addcon swiss 2011-06-18 19:49:17
zakonczyly sie wpisy" franek kimono wyjechal za 33 chf na godzine" jest fajnie itp. kolejna firma ktora wyludza pieniadze!! od ludzi!! euspecjalista i addcon swiss
anonim 2011-06-19 11:09:24
"CI" co wyjechali niech nie myślą, że złapali Pana Boga za nogi, że jest tak pięknie i kolorowo, bo NIKT W TO WAM NIE WIERZY.... Byście na kolanach nie wrócili...i z długami wobec pośrednika!!!!Prędzej czy później...
to prawda 2011-06-21 21:56:55
[usunięte przez moderatora] firma bylem od nich 2 tygodnie szybko wyjechałem i szybko wróciłem szkoda słów jak masz temu [usunięte przez moderatora] dać 126 zł to je lepiej przepij to nie bedziesz żałował że jeszcze 2 tygodnie za darmo pracowałeś . NIEJEDZ OD NICH OSTRZEGAM A CI KTÓRYCH OSZUKAŁ NIECH ZGLASZAJĄ TO NA POLICJE .BEDZIE SIEDZIAŁ WIELKI PRAWNIK I BEDĄ GO KOLEDZY W [usunięte przez moderatora] TAK JAK WAS [usunięte prze moderatora]
filll 2011-06-22 09:08:08
co się dzieje ? dlaczego euro specjaliści nic nie wyjaśniają ,co to za firma ,co ludzie mają myśleć ? ile można czekać ,?zero wszystkiego starości się doczekam
anonim 2011-06-22 10:44:52
Kto i co ma Ci ma wyjaśnić jeżeli nikt konkretny nie wyjechał....a nawet jeśli to pracują po tyle godzin, że im się nawet palcem kiwnąć nie chce, tylko piwsko żłopią wieczorami. Niejeden zostanie alkoholikiem...Nie dość,że naciągnięty przez pośrednika, to jeszcze z uzależnieniem.
ala 2011-06-23 13:39:01
ludzie coś wam powiem czoraj do mojego męża zadzwonił przedstawiciel że jest praca do niego w zawodzie murarz już od poniedziałku .Czy jedzie ,mąż odpowiedział że moment musi to z rodziną przedyskutować więć Pan Leszek powiedział że rozumie to i zadzwoni o 18stej .Mąż nadmienił mu że słyszał że w necie są opisanie i że oszukują ludzi na to ten Pan że to konkurencja .Do dnia dziszejszego telefonu nie ma .Czyżby wystraszył się ten Pan że ludzie nie są gupi i czytać umieją Uważajcie to wszystko to ściema pozdrawiam
anonim 2011-06-23 14:13:41
Bardzo dziwi mnie fakt, że wyjazd organizowany jest właśnie tak z dnia na dzień. I nie ma nawet jak się zastanowić co robić, w końcu jakieś ryzyko jest i zawsze będzie. Pan właściciel bardzo dobrze wie, że to nie konkurencja pisze komentarze tylko Ci których próbował oszukać i naciągnąć lub rodzina / znajomi tych co wyjechali. Jak tak się czyta te wszystkie komentarze wychodzi, że wyjechali tylko Ci na fermę. Może powinien Pan zmienić nazwę firmy bo to na pewno nie są specjaliści...
naiwniak 2011-06-25 10:02:41
Ludzie jak prawnik może prowadzić [usunięte przez moderatora] ,podstawia sie za prawnika żeby nikt nie zgłaszał się na policję że został oszukany . Na chłopski rozum prawnik napewno nie ,jak zostałeś oszukany zgłos to na policję ja tak zrobiłem ale musi być więcej zgłoszeń żeby odzyskać kasę 126 zł .
kris, breda, nl 2011-06-25 11:07:14
fajne to forum!!! od 2000 roku do 2010 wrzesień pracowałem w firmie British American Tobacco gdzie również było podobne forum.
również były 2 grupy ludzi, jedni opluwali firmę i kadrę zarządzającą a inni chwalili.dlatego do takiego forum podchodzę sceptycznie!!
obecnie prowadzę własną działalność gospodarczą na terenie holandii i niestety trochę się przeliczyłem. koszta utrzymania firmy są bardzo wysokie (księgowość 119E i to nie jest najdroższa firma, ubezpieczenie podstawowe 100 E bez dentysty i refundowanych lekarstw, mieszkanie byle jaka kawalerka 750 euro miesięcznie bez opłat) nie wspomnę o podatkach, które trzeba płacić BTW i podatek dochodowy!!! nie można przekroczyć w roku ok 16000 E bo wejdzie się w 2 próg podatkowy i tak już zostanie, mniej też nie proponuje bo ktoś spyta z czego płacisz swoje rachunki!! dałem się omamić niedoinformowanym ludziom że tu jest tak pięknie i są do wszystkiego dopłaty. [usunięte przez moderatora] prawda dlatego zaryzykuje i wpłacę te pieniądze może coś z tego wyjdzie??
pozdrawiam
dla niektórych naiwniak.
kris, breda, nl 2011-06-25 17:17:17
anonim - 2011-06-25 14:44:53

Prawnik już dobrze wie jak zrobić by nikt się do niego nie [usunięte przez moderatora] !!!
A Tobie Kris życzę szczęścia bo w Szwajcarii \
jeżeli byłeś w Szwajcarii z tego biura to podziel się proszę ze mną szczegółami jak tam jest. będę wdzięczny za pomoc. może uda mi się wtedy nie wdepnąć w następne bagno!!!!
anonim 2011-06-25 18:43:01
Podpisujesz umowę i zobowiązujesz się do płacenia pośrednikowi 5% wypracowanych pieniędzy przez rok...jeżeli w tym czasie zrezygnujesz i tak z Ciebie ściągną te pieniądze...
Znajomy wyjechał i szczerze przyznam ciężko to wszystko widzę. Nikt nie jest z żelaza by [usunięte przez moderatora] codziennie po 12 godzin kosztem swojego zdrowia, no i żeby nie mieć czasu dla siebie. To jest dobre na jakiś czas, na parę miesięcy ale nie na stałe. A po za tym sama organizacja wyjazdu daje dużo do myślenia...Z drugiej strony jeśli jesteś pazerny na pieniądze próbuj...może Tobie się uda :)
gość 2011-06-25 22:43:55
Może właśnie o to chodzi by tak z dnia na dzień organizować wyjazd.Małe prawdopodobieństwo, że się ktoś wycofa, i pieniążki co miesiąc będą wpływały na konto.
anonim 2011-06-30 14:33:55
Złożyłem wszystkie potrzebne dokumenty i obiecano mi że praca jest dla mnie i jakoś nikt się nie odezwał do dnia dzisiejszego. Pytanie więc: praca jest czy jej nie ma?!
Widocznie opinie są prawdziwe i mają sens.
addcon-swiss GmbH 2011-07-01 21:02:24
Pozdrawiamy dekarzy: Mateusza Sz. Bernarda Sz. drogowca: Łukasza S., blacharzy: Jacka Ch. i Tomka S. którzy rozpoczęli pracę w tym tygodniu, wszelkich informacji udzielamy przez naszego reprezentanta w Polsce lub w naszym biurze w Szwajcarii.
Łukasz 2011-07-02 14:08:48
Po co mam dzwonić do kogoś w Szwajcarii i nabijać sobie rachunek jeżeli po złożeniu dokumentów, rozmowie i gwarancji z Waszej strony, że z moimi papierami praca jest nikt dalej się nie odezwał. [usunięte przez moderatora] Nie na darmo macie taką opinię, z nieba ona się nie bierze, a że ludzie mają oczy i do Was już nie przychodzą no cóż - trudno.
Leszek 2011-07-04 17:39:38
Panie Andrzeju, był Pan w Szwajcarii i też Pan pracy nie znalazł? Może dlatego, że ma Pan kiepskie kwalifikacje? Zastanawia sposób Pańskich wypowiedzi, obrzucanie kogoś inwektywami i pomawianie niezgodne z prawdą nie jest w dobrym tonie i nie świadczy to o tym kogo Pan opisuje tylko o Panu. Sposób w jaki Pan szuka pracy też świadczy o Panu, nikt rozsądny nie zwalnia się bo zobaczy ofertę w internecie tak jak Pan zrobił. Raczej należy to zrobić, kiedy ma się uzgodnioną umowę z nowym pracodawcą. Wielu ludzi wyjechało i pracę ma, tylko Pan jest taki pokrzywdzony, dlaczego więc inna Firma nie dała Panu pracy w Szwajcarii.? Odpowiem Panu, ponieważ ponieważ pracując przez dość krótki okres jako monter magazynów w Niemczech to dużo za mało, aby zostać kierownikiem budowy w Szwajcarii. Pańskie osobiste niepowodzenia wylewa Pan na tym forum, obarczając nas winą.

Poza tym, na koniec publicznie Pana ostrzegam, że jeśli jeszcze raz będzie Pan wysyłał groźby pod moim adresem, z telefonu, który jest zarejestrowany w Niemczech, nie pozostawię tego bez odpowiedzi.
Dokładnie teraz się okazało, że nie jest Pan człowiekiem godnym zaufania i wartym współpracy, co przeczuwałem od pierwszego dnia kiedy Pana poznałem.
Andrzej 2011-07-04 19:36:28
Ja na tym forum wypowiedzialem sie raptem dwa razy! Dlugo sledzilem wypowiedzi róznych osób! ja nikogo nie obrzucałem błotem o co Pan mnie posadza! Tylko chodzi o to ze sprzedajecie bajki w ktore ludzie wieżą a to juz nie mój na szczescie problem...Ale poznałem wiele osób ktore byly na rozmowie w firmie w gordzisku i dokladnie ten sam schemat zostal zastosowany.Czekać można ale najgorsze jest okłamywanie ludzi. Ja nie wylewam swoich żali.Tylko opisalem sytuacje jaka mnie spotkała z firmą addcon swiss i euspecjalista.Bylem pozytywnie nastawiony ale z wielu regionów polski ludzie pracuja w róznych firmach i byli w firmie euspecjalista i dokladnie tak samo zostali potraktowani!
Jesli ktos postępuje uczciwie mowi prawde dotyczaca zatudnienia!
z poważaniem
Andrzej R.
anonim 2011-07-04 20:13:31
Magdana - 2011-05-27 14:54:02

Janie, prawda jest taka, że mój mąż już kilka miesięcy temu usłyszał, że dla osoby z jego kwalifikacjami praca jest, ja też to słyszałam w rozmowie telefonicznej niespełna miesiąc temu. Specjalnie o to pytałam, ponieważ mąż dostał już kilka ofert z innych krajów niż Szwajcaria, ale Szwajcarię dotychczas traktowaliśmy priorytetowo. Chciałam się zorientować, czy warto czekać, rezygnując z innych propozycji. I w jakim stopniu realne jest znalezienie pracy w Szwajcarii z takimi kwalifikacjami, jakie posiada mój mąż. Zostałam zapewniona, że ofert w zawodzie męża jest mnóstwo, ale pomimo tego do dnia dzisiejszego otrzymaliśmy dwie takie, z których żadna nie odpowiadała naszym oczekiwaniom. Nie wątpię, że w Szwajcarii oferty pracy SĄ, wystarczy poszukać na Euresie czy SECO, ale zorientowałam się również, że oferty przedstawione na stronie pośrednictwa na pewno nie są nimi sensu stricte i absolutnie nie warto się nimi kierować.

(usunięte przez administratora), jak Pani zdążyła się zorientować, nie ma Pani racji, ponieważ oferty są jak najbardziej rzeczywiste, o czym mógł przekonać się Pani mąż. Ale o tym już Pani nie raczy wspomnieć, a szkoda, należałoby.
anonim 2011-07-04 20:21:52
Magdana - 2011-06-15 09:16:13

Przeanalizowałam wypowiedź Hansa i czegoś tu nie rozumiem. Pomijam kwestię, że po miesiącu wrócił, bo może po prostu kiepsko trafił, na to niestety trzeba ZAWSZE brać poprawkę, gdy jedziemy z polskiego pośrednictwa i już.
Ja chce odnieść się tylko do samej kalkulacji hansowych dochodów i kosztów. Że życie w Szwajcarii jest bardzo drogie można się dowiedzieć przed wyjazdem z Polski. A więc ja pozwolę sobie na małe podsumowanie.
Po pierwsze - wynagrodzenie - tyle stoi w większości ofert dla specjalistów w budownictwie i tyle się spodziewam - 5000 CHF brutto, cudów nie ma, jeśli więc netto wychodzi 4000, to i tak jest cud (policz ile dostałbyś w Polsce)
Jedzenie na mieście? Obiad - ok., ale śniadania i kolacje to chyba da się zrobić sobie w domu nawet bez kuchni i wyjdzie taniej i zdrowiej niż codzienny hamburger. W pokoju jest chyba jakieś gniazdko i może dałoby się ugotować wodę w czajniku (już wiesz, że musisz go zabrać)? Wyszłoby pewnie taniej o jakieś 300 CHF.
Ale niech będzie po hansowemu czyli:
pensja netto: 4100 CHF (13,2 tys. zł.)
koszty życia: 2200 CHF (7,1 tys. zł.)
na czysto: 1900 CHF (6,1 tys. zł) SŁOWNIE: sześć tysięcy złotych.
Niech będzie nawet i te hansowe 4,5 tys. miesięcznie na odłożenie czy dla rodziny w Polsce czy na cokolwiek innego (plus ew. zwrot podatku?).
Jeśli coś pomyliłam, to proszę mnie poprawić, a jeśli nie, to czy to naprawdę jest tak tragicznie? I ile tak właściwie spodziewacie się odłożyć z tych 5 tys. CHF?
I jak wam się wydaje - ile przywieziecie z Holandii zarabiając nawet 2 tys. EURO netto?
No, ale na marginesie, choć przykro mi to mówić, to trzeba przyznać, że addcon-swiss niestety nie daje rady wywiązać się z umowy. Na początku sierpnia mija nam 6 miesięcy od jej podpisania, więc wtedy to dopiero spodziewam się kolejnego i pewnie już ostatniego kontaktu od Przedstawiciela.
Pozdrawiam


(usunięte przez administratora), dlaczego Pani nie napisze, że mąż dostał ofertę pracy? Jak Pani doskonale wie, nie musiała Pani czekać na ostatni kontakt w sierpniu. Pani mąż dostał ofertę pod koniec czerwca, dlaczego Pani tego nie napisze? Czy to jest uczciwe? Tak gorąco pisze Pani o swoich negatywnych spostrzeżeniach i domysłach, a pozytywne fakty Pani przemilcza? Dlaczego? Mimo wszystko zapraszam męża po powrocie, postaramy się, pomimo upływu 6 miesięcznego okresu znaleźć dla niego miejsce pracy i ponownie wykazać się, że wywiązujemy się z umów.
anonim 2011-07-04 20:58:25
Ktoś tu kogoś zaczyna straszyć. Z czym do ludzi?!
Sama organizacja wyjazdów daje dużo do myślenia.

Żenada!!!!
Magdana 2011-07-05 10:40:18
Chciałabym się wypowiedzieć w sprawie Mc-Work, skoro sami się tu odezwali. Mąż zarejestrował się w tej firmie już w kwietniu. 13 maja wysłał wszystkie żądane przez nich dokumenty. Od tego czasu nie otrzymaliśmy już od nich żadnej informacji. ŻADNEGO KONTAKTU, pomimo wysyłanych maili z prośbami o jakiekolwiek informacje w sprawie rekrutacji! Na swojej stronie internetowej podawali 3 tyg. okres oczekiwania, czekaliśmy do 13 czerwca, czyli miesiąc. Bez rezultatu. W związku z brakiem ofert i kontaktu 13 czerwca mąż wysłał rezygnację z ich usług z żądaniem usunięcia danych osobowych z ich rejestru. Nadal cisza. Raczej więc ZDECYDOWANIE ODRADZAM. Jedyny plus, że opłat żadnych nie wymagają, choć wydaliśmy tylko pieniądze na przysięgłe tłumaczenie świadectwa szkolnego, ale przydało się w innej sprawie.
gość 2011-07-05 12:15:18
Dla mnie jednoznaczne jest, że nawet jeśli są oferty pracy to ich wymagania są tak wysokie, że nikt się nie załapie (bądź rzadko kto!!!). Ja już dawno zrezygnowałem ( a nie uważam bym miał zbyt małe kwalifikacje i doświadczenie w pracy!!!!)... i nie czekam już za telefonem od Państwa. Szkoda, że na początku miał Pan inne zdanie na ten temat,że nie będzie problemu, że reszta to czysta formalność tylko czekać na telefon.
anonim 2011-07-05 14:36:12
Leszek - wczoraj o 17:39

....''Dokładnie teraz się okazało, że nie jest Pan człowiekiem godnym zaufania i wartym współpracy, co przeczuwałem od pierwszego dnia kiedy Pana poznałem''...

Wyjął mi Pan te słowa z ust. Też tak uważam o Euspecjalista i jego przedstawicielu !!!!
Zwykła (usunięte przez administratora) i tyle.
mini 2011-07-05 19:40:40
To jakim cudem z Euspecjalista umowy są na stałe,przecież nikt nikogo tak nie zatrudni a zwłaszcza obcokrajowca widząc go ,,5 minut,, i po papierach . Nawet jesli taka umowa będzie do wglądu przed wyjazdem to i tak na miejscu może okazać się coś zupełnie innego, inna stawka, droższe mieszkamie ,,na kupie,,z pozostałymi...
anonim 2011-07-06 06:54:22
Czytając wypowiedź z 05.07 z godz 18:20 nie nasuwa mi się żaden konkretny wniosek oprócz tego, że ta druga firma ma większy procent od wypracowanych godzin. Schemat jest ten sam... nie ufam żadnemu pośrednictwu bo każdy patrzy tylko jak zrobić sobie dobrze, na niekorzyść osoby wyjeżdżającej.
anonim 2011-07-13 20:58:38
Chyba Tobie żal (usunięte przez administratora) ściska bo coraz mniej ludzi puka do Twoich drzwi. (usunięte przez administratora) bo znam opinię tych co wyjechali. Nie dziwne, że uciekają do innych pośrednictw tam już na miejscu, bo ich ewidentnie wycykałeś i zorganizowałeś wyjazd tak jak zorganizowałeś. Oni kiedyś też zaczną mówić o tym , nawet szybciej niż Ci się zdaje... więc zastanów się dobrze. Ludzie wiedzą już dużo na temat tego co robisz i nie boją się o tym mówić i Twoje(usunięte przez administratora) wobec nich nic Ci nie pomogą!!!
anonim 2011-07-13 21:36:07
Od kiedy jesteśmy na TY, a po za tym Pan nie wie kto pisze...i nigdy nie będzie wiedział, bo pisać może każdy, zwłaszcza jak wie jak jest naprawdę z Waszym. Zajmij się w końcu czymś konkretnym i nie wciskaj ludziom ciemnoty albo nie organizuj wyjazdów na łapu capu....
anonim 2011-07-27 22:42:41
Tak to już jest jak się straciło klientów, trzeba jakoś się poratować :p
anonim 2011-08-22 22:29:26
Ja cały czas jestem tego zdania, że nikt nie zatrudnia drugiego człowieka przez telefon.... ściema jakich mało... ciekawe co się za tym kryje... większa opłata za mieszkanie niż obiecywał pośrednik? warunki nie takie? wyjazd zorganizowany na łapu capu? zastanów się czy te pieniądze są tego warte...bo i tak część z nich będziesz musiał zapłacić pośrednikowi i oszczędzać na czym się da bo życie w Szwajcarii jest drogie.
dmdmdm 2011-08-23 21:20:34
Tak dzwonili ze Szwajcarii
anonim 2011-09-01 17:15:17
skoro benq twietrdzi ze dzwoniono i proponowano mu prace to gdzie tu kant?, ja znam ludzi co wyjechali z euspecjalista i sobie chwala:)
anonim 2011-09-01 22:48:33
anonim - 2011-09-01 17:15:17

skoro benq twietrdzi ze dzwoniono i proponowano mu prace to gdzie tu kant?, ja znam ludzi co wyjechali z euspecjalista i sobie chwala:)

Nie na darmo tyle złych opinii krąży na ich temat, z powietrza się chyba nie wzięły!!!!
szwajcar 2011-09-18 20:22:07
Witam nie prawda ze inni pobieraja oplaty prosze podac jakie kolwiek namiary kto tak robi firma eurospecjalista wyslala pare osob do szwajcarji tylko zadna z tych osob nie wiedziala ze jedzie do nastepnego posrednika.Ja takze tak pracowalem w szwajcarskim biurze i wiem na czym to polega tez jak p( usunięte przez administratora ) moge zalatwic prace malo tego ( usunięte przez administratora ) prowizji za kazdy miesiac przez rok a potem zarabia jeszcze po 3 miesiacach ( usunięte przez administratora ) za kazda glowe,i tak oto gosc bije fortune bez pracy.Ludzie dajcie mi tylko 5% przez miesiac i tez zarobie a co do tej prowizji kto wyjechal niech im nie placi nic wam nie zrobia,pozdrowienia ( usunięte przez administratora ) niech sie wypowiedza czy nie jest to prawda
euspecjalista.eu 2011-09-21 11:57:53
Szanwoni państwo, firma euspecjalista.eu nie pobiera opłat.
Powyższe opinie dotyczą firmy( usunięte przez administratora ) , z którą euspecjalista już nie współpracuje, a te opinie są dla nas zwyczjnie nie prawdzie i krzywadzące. Żadna z osób wypowiadających się na tym forum nie ma podpisanej umowy z euspecjalista, tylko( usunięte przez administratora ) , dlatego to forum winno dotyczyć firmy addcon a nie euspecjalista.eu.
Nie jest też prawdą, że trafia do nas 5% prowizja, ponieważ to nie my jesteśmy stroną umowy( usunięte przez administratora ) z którym jak już zaznaczyłem nie współpracujemy.
anonim 2011-09-21 23:17:57
No jak...??.. przecież przez Pana ręce \\\"przechodziły\\\" osoby które wyjechały do pracy i nic Pan z nich nie ma?? Nie podobno, że wysyłając z ( usunięte przez administratora ) nic Pan nie zarabiał???
zal mi was 2011-10-15 10:51:58
(usunięte przez administratora)Jeżeli chcecie koniecznie pracować w Szwajcarii przyjedźcie w marcu... praca na pewno się znajdzie... Rolnicy potrzebują silnych mężczyzn do cebuli albo ziemniaków. Polaków z tego co wiem szczególnie sobie cenią. A jak już poznacie szwajcarskie realia, zdobedziecie kontakty to może trafi się coś lepszego.. pozdro
ajmk 2012-02-02 23:39:54
(usunięte przez administratora)jestem juz tutaj ladnych pare lat i ciagle kogos trzeba ratowac z opresji, przez takich pseudo posrednikow ! Czytajcie tutaj, co moze posrednik , a czego nie moze Prawdziwy posrednik pracy!! Ci co powplacali moga sie pozegnac z zaliczka, ewentualnie komus kto nie zna jezyka uda sie wyjechac do pracy i pracowac od 05 do 21 za grosze na roli !!!
CZYTAC i Nie Dawac sie Naciagac ! Pytac o Certyfikaty firmy !!!
(usunięte przez administratora)
bywalec 2012-03-11 19:20:31
Jezeli cie wykrecila agencja w szwajcarji to mozesz pieniadze odzyskac przez unia1 sa to zwiazki zawodowe w szwajcarji.Ja wyjechalem przez euspecjaliste i robie do dzis,jakos mi sie udalo a od 6 miesiecy pracuje w poteznej firmie bez posrednika i na stale umowa na szwajcarskich warunkach.Pozdrawiam z Wetzikon kolo Zuri [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
alwin 2015-01-08 20:24:37
Czy aby eurospecjalista.eu już nie istnieje? Bo jak patrze na ich stronę internatową, to składa się ona głównie z reklam. Jak tez patrze na ocene profilu 1/6 - ‎347 głosów to chyba zbyt dobrze, to oni nie traktowali ludzi. Cisza na tym forum tez wskakuje na to, że zamknęli działalność. Także kotek, niestety.
maciek 2015-03-25 14:41:09
reklamy to w dzisisjeszych czasach musza być obecne wszedzie, więc akurat tego nie brałbym im jakoś bardzo za złe @alwin, ale co do reszty sie zgodze, nie ma tutaj jakiś faktycznie dbrych ocen, wiec i jak sam zastnawiam się jak to wszystko powinno wyglądać jeśli chodzi o prace i jkie są u nich warunki?
maniek 2016-05-14 16:30:05
@jaon nie wiem ile pracujesz w Sun Farm, ale podejrzewam, że długo. Twoja wypowiedź daje nadzieje na to, że firma dobrze traktuje pracowników a zarobki.. no mnie osobiście zachęcają jednak, warto przemysleć.
Zostaw swoją opinię o euspecjalista.eu - Grodzisk Wielkopolski
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie euspecjalista.eu