brak logo

Lagardere Travel Retail Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Lagardere Travel Retail Sp. z o.o.

nick 2016-12-30 21:23
Troche prawdy troche bzdur. Fakt praca lekka nie jest a jeszcze jak masz jakas kawiarnie albo bistro to dopiero..wtedy masz w sklepie dosłownie wszystko-jesteś dobrym handlowcem dobrym managerem to ogarniesz i osiągniesz sukces a KR czy RKS potrafią powiedzieć -kurde fajna robotę wykonales/las, ale fakt jest ze jesteś caly rok swiatek piatek i niedziela-możesz odpuścić ale jednak polecam pilnowac-to Wasza/Nasza kasa. Wyplaty na czas w sklepach typu cafe, a w prasowkach faktycznie bywają po 10tym jak wypada w weekend . Wrzuty towaru z centrali jak sie nie sprzedadza to likwidujemy ale nie na własny koszt tylko na koszt firmy-dobry RKS czy tam KR to zatwierdza pod warunkiem ze wykażesz ze to nie Twoje zamowienie-a jest to bardzo proste wiec bez obaw ale faktycznie to co my zawalimy albo likwidujemy na własny koszt inwentura albo odkupujemy w hipermarketach bo taniej i to niestety jest slabe ze placimy za ubytki w cenach sprzedaży..... I jest jeszcze kilka minusów ....brak spokojnego urlopu....nawet jak masz zaufanego człowieka to i tak caly czas myślisz a jak nie masz takiego człowieka to jesteś w du...pie. Pieniadze nie sa tragiczne.....ale sa nieadekwatne do obowiązków odpowiedzialności i godzin spędzonych w pracy. Reasumując oszustami nie sa ale placa za Malo za taka ilość godzin przez caly rok...za zakres obowiązków....dla pracowników zostaje Nam za malo-a Ci pracownicy maja również masę obowiązków i żeby ich utrzymać wypadałoby im dac więcej a nie stać Nas na to i następuje smutna zmudna rotacja, rekrutacja i szkolenia które trwają minimum miesiac:( KR I RKS to tez ludzie jak ktos ma jakiś hamow i gburów należy o tym mówić pisac i dzwonic gdzie trzeba...na poludniu Polski naprawde nie jest tak zle z nimi....ale pracujemy po to żeby zyc a nie żyjemy po to żeby pracowac i tu jest pies pogrzebany....zycia prywatnego jak chcesz byc dobrym ajentem prawie nie ma i kasy tez nie ma.... Ja jestem dobrym biednym ajentem i rozglądam sie za czymś nowym ....nie dlatego ze mnie mobi huja robią naloty oszukują dają kary , nie tego nie ma , tylko za maloplaca...duzo za malo....bo dadzą 6,7,8,9 tysiecy ale w zależności od punktu i tak pochlonie to w 60% koszt personelu a Ty i tak dymasz na okrągło.
7
nick 2016-12-30 21:25
Troche prawdy troche bzdur. Fakt praca lekka nie jest a jeszcze jak masz jakas kawiarnie albo bistro to dopiero..wtedy masz w sklepie dosłownie wszystko-jesteś dobrym handlowcem dobrym managerem to ogarniesz i osiągniesz sukces a KR czy RKS potrafią powiedzieć -kurde fajna robotę wykonales/las, ale fakt jest ze jesteś caly rok swiatek piatek i niedziela-możesz odpuścić ale jednak polecam pilnowac-to Wasza/Nasza kasa. Wyplaty na czas w sklepach typu cafe, a w prasowkach faktycznie bywają po 10tym jak wypada w weekend . Wrzuty towaru z centrali jak sie nie sprzedadza to likwidujemy ale nie na własny koszt tylko na koszt firmy-dobry RKS czy tam KR to zatwierdza pod warunkiem ze wykażesz ze to nie Twoje zamowienie-a jest to bardzo proste wiec bez obaw ale faktycznie to co my zawalimy albo likwidujemy na własny koszt inwentura albo odkupujemy w hipermarketach bo taniej i to niestety jest slabe ze placimy za ubytki w cenach sprzedaży..... I jest jeszcze kilka minusów ....brak spokojnego urlopu....nawet jak masz zaufanego człowieka to i tak caly czas myślisz a jak nie masz takiego człowieka to jesteś w du...pie. Pieniadze nie sa tragiczne.....ale sa nieadekwatne do obowiązków odpowiedzialności i godzin spędzonych w pracy. Reasumując oszustami nie sa ale placa za Malo za taka ilość godzin przez caly rok...za zakres obowiązków....dla pracowników zostaje Nam za malo-a Ci pracownicy maja również masę obowiązków i żeby ich utrzymać wypadałoby im dac więcej a nie stać Nas na to i następuje smutna zmudna rotacja, rekrutacja i szkolenia które trwają minimum miesiac:( KR I RKS to tez ludzie jak ktos ma jakiś hamow i gburów należy o tym mówić pisac i dzwonic gdzie trzeba...na poludniu Polski naprawde nie jest tak zle z nimi....ale pracujemy po to żeby zyc a nie żyjemy po to żeby pracowac i tu jest pies pogrzebany....zycia prywatnego jak chcesz byc dobrym ajentem prawie nie ma i kasy tez nie ma.... Ja jestem dobrym biednym ajentem i rozglądam sie za czymś nowym ....nie dlatego ze mnie mobi huja robią naloty oszukują dają kary , nie tego nie ma , tylko za maloplaca...duzo za malo....bo dadzą 6,7,8,9 tysiecy ale w zależności od punktu i tak pochlonie to w 60% koszt personelu a Ty i tak dymasz na okrągło.
Charlie P 2016-12-31 18:02
Witam, odzywa się były ajent sklepu :). Praca sama w sobie nie jest zła, duza samodzielność, rzadkie naloty kierowników (czasami raz na miesiąc) poza Warszawą oczywiście :), jak kierownik rejonu jest ok to jest calkiem sympatycznie a jak jest zły to i tak się zmieniają co pare miesięcy. Największą bolączką tej pracy jednak całkowita odpowiedzialność za towar. Umowa tak sporządzona, że za wszystko (kradzieże, straty, błędy inwentaryzacji, dostawców,prasy) płacisz z własnej kasy. Ja podchodziłem do pracy lajtowo , i mimo praktycznych braków w kradzieży musiałem dokładać co inwenturę po 1000 -3000 tys zł (prasa, przeterminowane produkty, zle policzony towar). Po wszystkich gimnastykach z fakturami, podatkami itd. (prowadzenie innej działalności dla kosztów) zostawało mi około 2500 zł na rękę (za kasą prawie nie stałem), co jest praktycznie rekordem w tej firmie :). Mimo to zrezygnowałem, ponieważ umowa nie dawała mi spokoju, tak duża odpowiedzialnośc za tak małe pieniądze, strach przed utratą pracowników (nowych tak dobrych bym nie znalazł), i brak możliwości zrezygnowania w każdej chwili (2 miesiące wypowiedzenia, a co jak złamiesz nogę ? nikogo to nie obchodzi punkt musi działać inaczej potężne kary). Punkt był w galerii, w której pracowała sprzątaczka, która wcześniej prowadziła 3 żabki i powiem wam, że jeszcze nigdy nie widziałem tak zadowolonej osoby z faktu, że czyści toalety bez żadnej odpowiedzialności. Osobiscie znam przynajmniej trzech ajentów, którzy współpracę z HDS (tylko od restauracji) zakończyli z kilkudziesięcioma tysiącami zobowiązania wobec firmy.
Happy New Year :)
4
Gabamalutka07 2017-01-01 17:06
firma zmieniła nazwę po aferze pracowniczej na Okęciu kiedy zbuntowany się pracownicy z Aelia na Lagardere są bezkarni stosują mobbing ukryte kary za chorowanie pracowników a mimo to wygrali sprawę.. Dlatego tez robią co chcą i nie liczą się z Tobą bo mają innych losi na Twoje miejsce odchodzi dużo fajnych ludzi, tych którzy widzą co się dzieje i jaka jest atmosfera nie polecam pracy w tej firmie.. Wycisna jak cytrynke, widzą zasługi tylko tych których chcą, dział atg w Krakowie jeszcze ok, PC ma nieogarnieta kierowniczke która kieruje się osobistymi sympatiami, magazyn tez charuje i jeszcze ma zabierają premie za straty na sklepie śmiech na sali proponuje się mocno zastanowić tam nic się nie zmieni pomimo ciężkich naruszeń pracowniczych mają za duże plecy
4
Zbyszek 2017-01-02 08:39
Większość tych wpisów odzwierciedla całą prawdę o firmie...ze wszystkich ajentow z np. Warszawy większości po inwentaryzacji ponosi koszty błędów jesli nie blednie wyliczone inwentaryzacje przez zle księgowanie zwrotów prasy do ruchu to dostawy centralne ktore zalegaja w psd i brak lub lenistwo rks w przenoszeniu towarów do psd z lepszym obrotem.To rks ma troszczyć sie o to by np.przenieść papierosy ze starą banderą do innego psd i zalegajace towary ...Jestem ajentem z warszawy a moja pani RKS pojawia sie raz na trzy miesiące z wielką łaską a podobno ma mi pomagać i jak ona robi arkusz kotroli jesli u mnie jej nie ma a wyniki sie pokazują czary? Czy arkusz robi jak ja zamykam i ide do domu?Ale jak liczy kasę w kasie telepatycznie?
4
Handlowiec 2017-01-02 09:02
A po co ty tam jesteś skoro pani RKS ma wszystko za ciebie robić.
Mistrzu przekazując ci sklep przekazano ci cała wiedzę o tym biznesie. To ty masz zwiększać sprzedaż i minimalizować straty a nie RKS.
To tak jak zatrudnić handlowca który bierze kasę, a dyrektor ma [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] po rynku i sprzedawać za niego.
Chłopie na jakim ty świecie żyjesz, ewidentnie masz dwie lewe ręce do pracy i ani w Lagardere ani w każdej innej firmie się nie sprawdzisz z takim podejściem.
3
Jacek 2017-01-02 12:03
O jak ladnie sie centrala wypowiada. ..Zbyszek weź sie do roboty swojej i swojej pani rks zrób za nią jej robote tak najwygodniej, zwiększ obrót by ta pani otrzymała premię za wyniki a ty aneks do prowizji bo zmiana akcyzy sie szykuje i prowizja maleja..chłopie przyzwyczaj sie ze pracujesz sam i nie licz na nikogo...to nie ta firma.
Ciekawe jesli mamy dwie lewe ręce to jak przeszliśmy wasze szkolenie oraz kto pracuje na wasze pensję. Chłopak sie żali i prosi o pomoc a oni go zlewają. .Brawo.
10
bezrobotna 2017-01-05 08:45
patrząc na te wypowiedzi widzę że ludzie maja kupę czasu na narzekanie.
Jacek, Handlowiec, Zbyszek i wielu wielu innych, piszecie że Firma jest zła , że to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] e nie ma czasu na siku, mała kasa itd.
Tym czasem na pisanie takich głupot macie czas i na wieszanie psów na pracodawce i jeszcze macie pretensje że wam za to mało płacą.
Każdy pracodawca płaci za wykonaną pracę i oczekuję efektów a nie za bierne nic nie robienie.
Sądziłem że po tworzy się po to takie portale aby szukający mógł się dowiedzieć prawdziwych refleksji o danym pracodawcy bo akurat szukam pracy.
czytając wasze wpisy mam wrażenie że są one mocno odbiegające od rzeczywistości. Ktoś wyżej napisał o wymianie łańcucha przez RKS u każdego ajenta bo skoro to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to i pewnie jakiś dodatkowo inny RKS siedzi pilnuje na wieżycce żeby ktoś się nie zerwał i wystrzeli do niego serię pocisków jak ten przepiłuje Łańcuch.
Ludzie błagam was piszcie normalne wypowiedzi i prawdziwe bo każdy z nas był jest czy będzie w sytuacji szukania pracy a takie portale mają nam pomóc w ocenie pracodawcy i ew. związaniu się z nim.
dziękuję za uwagę !
Gregor9090 2017-01-07 19:50
Lagardere to to samo co Aelia zmieniona nazwa poprzez zniszczony PR codziennie stosują mobbing ale mają dobrych prawników smutne
1
Była Ajentka 2017-01-08 07:50
Bezrobotna, właśnie ludzie tu piszą prawdę na temat tej firmy. poczytaj sobie na temat innych firm. Są dobre i są złe opinie, a jak tutaj są same złe to musi coś w tym być. A jak Ty w nie nie wierzysz to zacznij prace z nimi i po roku (albo i szybciej) napisz swoją opinie. Zobaczymy jaka będziesz mądra wtedy.
8
mądry po szkodzie 2017-01-10 18:18
wszyscy ajenci to niewolnicy a ich pracownicy są wyzyskiwani jeszcze bardziej niż niewolnicy. Za taki zapierdal i odpowiedzialność jaka jest w Inmedio każdy ajent powinien mieć na czysto 5-7 tys. zł. a jego pracownicy, którzy dobrze wykonują swoją pracę, powinni zarabiać na rękę przynajmniej 2-2,5 tys. zł.+ mieć opłacany zus. O ile niektórzy ajenci prowadzący kilka punktów (ale tylko wtedy) mają te 5-7 tys, tak ich pracownicy na pewno nie.
4
Maciej 2017-01-13 14:30
Właśnie aplikowałem, będę proszony na spotkanie, a dopiero po tym przeczytałem opinie ( typowe dla Polaka mądrego po szkodzie). No to muszę to poważnie przemyśleć, bo 100% negatywnych opinii coś znaczy. Mam 25. letnie doświadczenie w zarządzaniu sprzedażą i już mnie to zmęczyło ( stąd zmiana) - miałem "pod sobą" 20 rks'ów. My naprawdę pracowaliśmy w myśl zasady " pomóż swojemu handlowcowi, to on pomoże tobie" i " naszym najważniejszym klientem jest nasz handlowiec". Dlatego, gdy odchodziłem z pracy, ku memu szczeremu zaskoczeniu, wszyscy handlowcy urządzili mi pożegnanie w wynajętej restauracji i sami za to zapłacili. Piszę o tym ponieważ rks świadczy o wyższym kierownictwie i firmie jako takiej. Skoro tutaj jest tak wiele negatywnych ocen rks, to " wyzysk" jest filozofią firmy ( częste w firmach francuskich w Polsce). RKS jest wyzyskiwany przez swojego szefa, więc sam wyzyskuje swoich handlowców. Zadowolony jest wyłączeni prezes spijając śmietankę. Słabo to widzę, nie będę szukał dowodów na sobie. Jest wiele firm uczciwie traktujących swoich pracowników.
7
Normalny 2017-01-15 11:42
To jakim cudem mają 900 sklepów wraz z Aelia w całej Polsce i nadal otwierają kolejne.
Skoro jest tak źle nie powinni mieć racji bytu na naszym rynku a jest odwrotnie.
Coś mi tu nie pasuje chyba kilkoro z was zaliczyło wtope i teraz próbujecie się wybielic.
A pseudo dyrektorek z 25-im stażem post wyżej mając pod sobą cały dział handlowy startuje na ajenta kiosku z prasa.
To jest naprawdę żałosne.

1
aaa 2017-01-16 08:49
Też się zastanawiam jakim cudem mają tyle sklepów. Może dlatego że okłamują ludzi na pierwszych spotkaniach i szkoleniach zapewniając ich ze to jest raj na ziem a później dopiero cala prawda wychodzi na jaw ze to jest tylko strzelenie sobie w kolano? Czemu nie ma pozytywnych opinii?
6
Lolo 2017-01-16 18:00
Teraz trzeba mieć 85% z TK.
Lolo 2017-01-16 18:20
Jest obecnie mnóstwo ogłoszeń o nawiązaniu chęci współpracy z nowymi ajentami . Nie rozumiem dlaczego Pan/Pani wyraża swoją opinię nie wiedząc jak naprawdę jest. Skoro deklaracja jest statusu bezrobotnego to zapraszamy w szeregi przyszłych ajentów. Każdego przyjmą z pocałowaniem ręki.
1
gość 2017-01-16 22:40
Witam panią bezrobotną.Pisząc ten wpis jest pani kobieta czy facet bo podpisując się jako bezrobotna,a jednocześnie pisząc że" Sądziłem"(a trudno pomylić na klawiaturze E z A) że po tworzy się po to takie portale aby szukający mógł się dowiedzieć prawdziwych refleksji o danym pracodawcy bo akurat szukam pracy. to myślę że jest PAN/I jest pracownikiem lub wręcz kierownikiem/czką która/y chce zabarwić /ubarwić współpracę z tą firmą.Po przeczytaniu ogłoszenia współpracy byłem chętny podjąć to wyzwanie,ale po przeczytaniu tych wpisów negatywnych w 99 % nie chcę się pakować i ostrzegam innych.Nie bądźcie naiwni.
1
gość 2017-01-16 23:08
ACH I JESZCZE JEDNO.SKORO PAN/I OPISUJE TĄ FIRMĘ W SAMYCH SUPERLATYWACH,TO DLACZEGO JAKO osoba bezrobotna nie podejmie współpracy?Zero nakładu tylko trzeba otworzyć firmę i tyle Good lack.
2
mądry po szkodzie 2017-01-17 13:10
takim cudem mają 900 sklepów, że w kraju takim jak nasz o nadal wysokim bezrobociu i skandalicznie niskich zarobkach zawsze znajdą się ludzie, którzy dadzą się zwabić możliwością posiadania swojego biznesu (większość skrycie o tym marzy), chociaż w rzeczywistości w tym swoim biznesie nie masz nic, absolutnie nic do powiedzenia (ale o tym się później dowiadujesz). Masz tylko tyrać i posłusznie, bez słowa sprzeciwu, wykonywać polecenia centrali. A jak nie to kara. Słodycze chcesz czy nie chcesz musisz przyjąć, leki i inne rzeczy, które mogą się przeterminować też. Nie ważne czy rotują u Ciebie czy nie. Musisz je mieć. A jak Ci się przeterminują to musisz je kupić i to po cenach sprzedaży a nie zakupu (!). Bajką jest to, że RKS pomaga Ci się tych jeszcze nieprzeterminowanych nierotów pozbyć przesuwając je na inny punkt. Jak mu się chce to czasem pomoże a jak nie to nie. Albo jak przywożą Ci jakiś nowy stojak, ekspozytor z jakąś nową promocją a Ty masz tak ciasno w punkcie, bo tyle masz innych stojaków, że ludzie się o nie przewracają i mają słuszne pretensje o to do Ciebie, to też nikogo nie interesuje. Musisz i na ten nowy stojak znaleźć miejsce. Przykłady można mnożyć. Na domiar złego jak musisz zwolnić pracownika, bo np. kradnie to zostajesz sam i zapierdzielasz bez przerwy 15 godzin dopóki nikogo nie znajdziesz. I to również nikogo nie interesuje. To nie jest tak, że ktoś zaliczył wtopę i próbuje się tu wybielić ( chociaż pewnie są i tacy). Chodzi tutaj o to, że nie każdy wytrzymuje taki kierat i nie każdy ma tyle szczęścia, żeby trafić na odpowiednich pracowników.
14
aaa 2017-01-18 12:32
Szczera prawda. Ja dodam od siebie że ta firma to banda wyzyskiwaczy! Wielka harówa z naprawdę małe pieniądze.
3
mądry po szkodzie 2017-01-22 21:13
Bylem ajentem i wiem co piszę. Ta firma nie da Ci nic dobrego. Zarobisz nie więcej niż na normalnym etacie przy takiej samej ilości godzin a się natyrasz tyle, że się wykonczysz fizycznie i psychicznie zwłaszcza. Powiem więcej. Każdy ajent, który dla nich pracuje to zwykły frajer, który nie ma odwagi, żeby otworzyć własny biznes albo zarobić pieniądze pracując w jakiejś firmie, która zatrudnia na umowę o pracę. Ja też byłem frajerem, ale zmadrzalem i jestem z tego dumny.
12
Naiwny ajent 2017-02-26 18:02
Szkoda, że ja tego nie poczytałem wcześniej. Jestem frajerem, który dał się nabrać i podpisał z Inmedio umowę. Zresztą do dziś (a minęło już ponad miesiąc czasu) nie otrzymałem podpisanych egzemplarzy umów. Po miesiącu okazało się, że nie ma mowy o możliwości uzyskania uzgodnionej na spotkaniu rekrutacyjnym prowizji. Po opłaceniu ZUS, podatków, pracownika itd. pozostało mniej niż dostaje kasjerka w Biedronce. A odpowiedzialność ajenta ogromna i jeszcze mnóstwo biurokracji. Tak więc ajent to jeden etat do obsługi dokumentów i korespondencji, której od liku wpływa codziennie z centrali, a do obsługi klientów trzeba zatrudnić co najmniej 2 pracowników w PSD otwartym codziennie w galerii handlowej. Zupełnie nieopłacalne to zajęcie. Już wypowiedziałem im umowę, której zresztą nadal nie mam z ich podpisami.
13
TajemniczyAjent 2017-03-24 00:53
Sama prawda byłem ajentem hdsu i juz nigdy skarby nie chce żadnych Inmedio ,ząbek itd.TYLKO W TO NIE WCHODZCIE BO Z TEGO NIE MA KASY .
5
prawie zadowolony ajent 2017-03-24 18:10
Pracuje jako ajent od 3 lat i z większością negatywnych opinii się nie zgadzam. Cóż, może mam szczęścię.
2
mądry po szkodzie 2017-04-04 19:44
To nie szczęście. To sposób bycia. Po prostu lubisz czuć się wykorzystywany. Niektórzy tak po prostu mają, że to lubią. I czasem nawet nie zdają sobie z tego sprawy.
1
N. 2017-04-16 01:46
Witam.
Czytam te posty i faktycznie - każdy zawiera krytykę dla tej firmy.
Nie jestem ajentką, ani nie pracuje w centrali.
Pracuje na lotnisku w restauracji, która została otworzona przez tą firmę.
I jako pracownik w zasadzie chyba najniższego szczebla wyciągam 2000 przy 148 h pracy w miesiącu, więc nie narzekam, nie jestem jakoś przepracowana. Mogłabym zrobić więcej godzin, ale studia na to nie pozwalają.
Skoro tak bardzo narzekacie to może faktycznie przestańcie gonić za "własnym biznesem". Poza tym trudno o "własny biznes" w takiej firmie, która jest korporacją :)
:) 2017-04-18 08:58
Pracowałem jako RKS i czytając te wasze bzdury zastanawiam się kto je pisze. ..?Na 34 ajentow z którymi pracowałem może jeden mógłby pisać takie bzdury reszta nie narzekała ani na warunki pracy ani na zarobki. ..każdy mógł złożyć wypowiedzenie i przejść do konkurencji lecz tego nie robili.Jeśli Ajent byl dobry to obejmował psd z większymi obrotami oraz z wyższą prowizją ..tak jest w każdej pracy dobry awansuje a inny tyko narzeka i pisze bzdury . Nikt za leżenie nie płaci. Praca Ajenta nie jest lekka ale polecam choć jest ciężko. Pozdrawiam Ajentow z Warszawy oraz tych złych RKS-ów ☺
2
ANTY RKS 2017-04-27 08:48
Panie RKS a co Ty myślałeś że ludzie będą płakać Ci w kolana jak im jest źle i narzekać? Nie będą bo się boją że zaraz im kare jakąś wywalisz albo będziesz się czepiał byle czego ... To skoro ta praca jest taka wspaniała to wytłumacz dlaczego co chwila się ajenci zmieniają? Dlaczego ajent musi tyrać po około 250 - 300 godzin w miesiącu bo nie stać go na zatrudnienie tylu pracowników. I dlaczego jest tyle negatywnych opinii na temat tej "firmy"... Nie wydaje mi się żeby to pisała jedna osoba...
2
Ajent 1MINUTE 2017-05-08 18:12
Opinie są negatywne na temat Inmedio i to jest prawda ponieważ Kierownicy to niestety oszuści i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Firma prowadzi jeszcze inne sklepy 1 Minute i restauracje i tych akurat polecam ponieważ sam prowadzę kilka i układa się super jeżeli ma się jeszcze uczciwych pracowników. Ale jeżeli chodzi o Inmedio czy Ralay to nie polecam a wręcz odradzam bo tak jak wspomniałem kierownicy na każdym kroku będą was oszukiwali i zabierali wasze pieniądze aż wreszcie zostaniecie tylko z długami
1
dziś zadzwonili z propozycją 2017-05-09 18:08
Niestety statystyka jest taka, ze jeśli na goworku są złe opinie to rzeczywistość potwierdza te opinie. Miałem okazje sprawdzić to osibiście. W związku z powyższym odradzam. To tak samo jak z ryzykownym zachowaniem seksualnym, są tacy którym się udaje, ale większość bardzo źle na tym wychodzi. W związku z powyższym nie podpiszę umowy.
3
Zosia 2017-05-13 09:03
Jestem ajentką od 8 lat . Na samą pracę ( poza jakością sprzętu na jakim pracuję ) nie narzekam . Mam dwa punkty In Medio i szczęśliwie takich pracowników w tej chwili, którym mogę powierzyć nawet wprowadzanie do systemu dostaw, zwrotów itd. Pracy jest dużo, nawet bardzo dużo , co chwilę coś nowego, ale można to ogarnąć. Przygotowanie pracownika ( nowego ) zanim można go postawić choćby za kasą 2 tygodnie minimum. I tutaj jest bolączka niestety. Kiedy osoba chętna do pracy orientuje się jak dużo tej pracy jest zaczyna liczyć i bardzo często okazuje się, że po 4-5 dniach już się takiej osoby nie ogląda. I trzeba pracować samemu. jeśli chodzi o premie , to tylko z konkursów można coś dostać ( u mnie te pieniądze idą dla pracowników, bo premii nie mam z czego im dać ) . Zastanawiam się nad oddaniem obu punktów, tylko dlatego , że po 8 latach pracy mam taką prowizję z jaką nowy ajent zaczyna i po opłaceniu składek Zusów podatków i pracowników zostaje mi tyle co najniższa krajowa x 2 . A stresu jest naprawdę dużo. No i odpowiedzialność ogromna. Jeśli chodzi towary z datą ważności - można sobie z tym poradzić w tej chwili i tylko chyba ktoś kto nie myśli ma słodycze i napoje po terminie. RKS ??? Nauczyłam się , że jak nie marudzi to już jest dobrze :) ( nie narzekam, chociaż poprzedni o mało co mnie nerwicy nie doprowadził, zgłosiłam do KR i sytuacja się zmieniła ). Czy zdecydowałabym się drug raz? Nie - dużo jeszcze czasu upłynie zanim "szefostwo" tej firmy zrozumie , że zadowolony ajent to bardzo dobry ajent. I od takiego ajenta można i trzeba wymagać.
4
Piotr 2017-05-14 22:41
Ale można oszukiwać klientów, tak jak robi to panienka w saloniku w pobliżu wejścia na perony na Dworcu Centralnym w Warszawie. Nie wydaje paragonu, oszukuje na pieniądzach i struga głupią idiotkę.
1
Jagna 2017-05-25 22:33
Ja kawairni nie miałam a 60-tys w plecy...
przyszła ajentka z mieszanymi uczuciami 2017-06-11 02:03
Jak wyglądają te szkolenia? Może ktoś mi to opisać? Mam ostatni dzień przed kiedy jeszcze mogę się wycofać. Rzeczywiście bite 3 tygodnie bez zjazdów do domu się tam siedzi? A jeżeli ktoś np bierze ślub, który wypada w trakcie takiego szkolenia, a data była ustalona rok wcześniej i nie można tego przesunąć lub np. ważna operacja? Proszę o wszystkie szczegóły nt. szkolenia zanim nie będę miała odwrotu.
nikass 2017-07-06 17:27
Siema, byłem pracownikiem od 3 lat w 1 minute od 3 miesięcy prowadzę punkt jako ajent nie wiem z jakich informacji posiadacie takie informacje, jeżeli ktoś liczy na gruszki na wierzbie, liczy że zatrudni pracowników a sam będzie siedział na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w domu i miał wyj.. na pracę to się nie dziwie z waszych opinij
Nierobom mówię NIE !! nie jestem żadnym pracownikiem HDS tylko ajentem który awansował za swoją pracę bez znajomości zarobki z 2500 zł razy 3 a nawet 4 zależnie od miesiąca, a jeżeli ktoś nie respektuje swoich poglądów do poglądów wymagań firmy i RKS lub KR to niech robi wypad
1
nieznajomy 2017-07-11 15:49
Jeżeli taki cham i prostak jak ty, który obraża innych ludzi i który wysłowić się nie potrafi zostaje ajentem w sieci Lagardere Travel Reatail to oznaczać może tylko jedno. Że musi być problem z ajentami i siec nawiązuje współpracę z kim popadnie, bo nikt ceniący siebie i znający swoją wartość nie chce z nimi współpracować. Firmie Lagardere radzilbym zastanowić się z kim nawiązuje współpracę a tobie jaki masz stosunek do ludzi. Jeżeli tak jak zwykłych ludzi traktujesz też swoich pracowników, to życzę ci, żebyś skończył jako bezrobotny. Może wtedy nauczysz się szacunku.
1
Dominika 2017-07-19 22:17
@nieznajomy możesz wyjaśnić, dlaczego uważasz, że praca ajenta nie jest atrakcyjna? Chętnie poznam konkrety - na pewno skorzystają na nich wszyscy zainteresowani, bo jak widać po opiniach innych osób (np. @Zosia) są też osoby zadowolone z tego stanowiska.
nieznajomy 2017-07-26 21:28
Ta podobno zadowolona Zosia napisała, że nie zdecydowałaby się drugi raz na bycie ajentem, więc chyba nie jest jednak zadowolona. Odpowiem jednym zdaniem. A co może być atrakcyjnego w prowadzeniu własnej działalności w sytuacji kiedy nie masz nic, absolutnie nic, do powiedzenia w prowadzeniu tej działalności, bo wszystko jest narzucane odgórnie? Jedyne na co masz wpływ i o czym decydujesz to dobór pracowników, tylko że to akurat jest, według mnie, najmniej przyjemne i najtrudniejsze w tym wszystkim.
1
Ajent 2017-07-27 07:36
Nieznajomy a jakie ty masz oczekiwania? Na jakim świecie ty żyjesz i przestań wprowadzać ludzi w błąd.
Działalność o której mowa to wszystko co inwestujesz reszta należy do Firmy Lagardere więc z jakiej paki masz mieć wpływ na ich biznes . Wyloz trochę grosza zainwestuje w lokal sprzęt towar i wtedy cwaniakuj a nie tylko oczekiwania na prezenty. Mikołaj jest raz w roku i jeszcze nie ma pewności że coś dostaniesz.
nieznajomy 2017-07-27 14:49
Jeżeli jesteś taki prawdomówny to dlaczego nie powiesz całej prawdy. Jakie niskie są prowizje za naprawdę ciężką pracę. Jakie są problemy z pracownikami i na jakich niskich stawkach pracują. Jak trzeba się nakombinować, żeby nie przeterminowały się produktu, które mogą się przeterminowac, bo Lagardere ma to gdzieś, chociaż narzuca ich sprzedaż. Jak wysokie są kary i jak łatwo ją dostać za niewykonanie czegoś. Jeżeli ja wprowadzam ludzi w błąd to jak nazwać twoje działanie?
3
Rafii 2017-07-27 22:02
A będąc na swoim nie będziesz miał kłopotów o których piszesz.
Mistrzu przestań bredzic i radzę odpuść sobie dzialnosc gospodarcza bo jak widać nie masz o tym pojęcia.
Coś Ci chyba krzywdę wyrządziła firma Lagardere że tak jadę kasasz a ja sądzę że jesteś sam sobie tego autorem.
Powiem więcej jak ZUS lub US też Ci wyrządzić krzywdę będziesz pisał równie głupoty jak piszesz.
No cóż ten typ tak ma.
nieznajomy 2017-07-27 22:57
Niekoniecznie muszę zatrudniać pracowników mając własną działalność gospodarczą a co za tym idzie mogę uniknąć problemów z tym związanych. W przypadku Lagardere jest to nieuniknione, bo nikt nie jest w stanie pracować sam przez blisko 360 dni w roku po 12-14 godzin. Myślę, że nie masz pojęcia o czym piszesz. Bycie ajentem Lagardere z prowadzeniem własnej działalności gospodarczej nie ma nic wspólnego. Wymagają od ludzi założenia działalności, żeby zatrudnianie pracowników i problemy z tym związane oraz odpowiedzialność materialna była wyłącznie na ich głowie. Cały czas próbuje to przekazać, ale jak widzę nie każdy potrafi to zrozumieć i ty do takich osób należysz.
3
Rafii 2017-07-28 08:29
Nieznajomy
Dalej nie rozumiesz co się do ciebie mówi więc nie dziwię się że boykasz się z problemami.
Tacy kozacy właśnie płyną w długach i nie dziwię się że widnieją później w KRD itd.
Masz pretensje do Lagardere że wymagaj to i owo i mało oferują prowizji, a czy ty wogole czytasz jakiekolwiek umowy nie tylko z Lagardere ale każda inna? Chyba nie i m.in stąd wywodzą się twoje roszczenia.
Powiem Ci na koniec jedno choć wiem że i tak tego nie zrozumiesz to mimo wszystko napiszę,
Prowadząc dzialnoscna na własną rękę w szczegolnosci handel/sprzedaż w 99% przypadku jest to działalność 365 dni w roku.
Handel to najcięższe pracę spójrz na kasjerow sprzedawców w Ch, dyscountach itd, jak tyraja to samo dotyczy gastronomii w kuchni. Tego oczy klienta niestety nie widzą ale niestety tak jest.
Po za zatrudnieniem o którym psiaczysz bo musisz wydać na nich kasę za długo, sam nie pociągniesz brak regeneracji brak czasu na sprawy administracyjne no ale tak niestety wygląda zarządzanie.
Prowadzenie dzialnosc to nie tylko ładowanie kasy do kieszeni są niestety mój drogi opłaty i to ciężkie opłaty.
Dodatkowo musisz zmagać się z opłatami czynszu mediów, płatnościami w terminie wobec kontrahentów.
Narzekasz na niskie prowizję a będąc wolnym strzelcem z pewnością dostawcy dadzą Ci taki rabat jak sieci i takie terminy platnosci że będziesz mógł spkojnie konkurować z wszelkimi sieciami.
Proszę cię zejdź na ziemię.
Jeszcze raz powtórzę mistrzu na jakim ty świecie żyjesz? Odpuść sobie dzialnosc bo przerastaja cie problemy i absolutnie nie radzisz sobie z handlem. Idź proszę na etat ale do produkcji bo jako handlowiec będziesz narzekał że wymagają od Ciebie realizacji planów i powiesz ze to mobbing - uwzieli się na ciebie biedny ty.
Niestety taki jest handel kto tego nie rozumie niech trzyma się od niej z daleka bo jak czytam te brednie to mi się słabo robi.
Inn 2017-07-28 11:48
Przeczytanie umowy niczego nie rozwiązuje - tam nie jest napisane jak będzie wyglądała twoja praca. Jeśli tak myślisz to chyba jesteś idealistą i nie znasz życia. Prowadziłam Inmedio rok i wiem jaka to ciężka i absorbująca praca. I wcale nie zarabiasz kokosów.
nieznajomy 2017-07-28 16:56
Jaki ty mądry jesteś. Wiedzę na temat handlu masz taką, że powinieneś wykładać na uniwersytecie. A zgromadzonymi kapitałem to pewnie z Kulczykami możesz się równać. Tylko po co komu te twoje mądrości na temat handlu skoro nie o to tutaj chodzi. Bo chodzi o to, żeby przestrzec ludzi, że jeżeli myślą, że nawiązując współpracę z Lagardere znaleźli fajne zajęcie, bo prowadzą działalność a np. nie muszą się martwić z czego za lokal i inne rachunki zapłacić, to są w błędzie. To harówka i odpowiedzialność porównywalna i najczęściej za mniejsze pieniądze niż własna działalność z prawdziwego zdarzenia. Z tą jednak różnicą, że na swoim to ty zarządzasz swoim biznesem i decydujesz o tym co jest dla ciebie najlepsze a w Lagardere jesteś po prostu nikim. Ja prowadziłem Inmedio, ale zrezygnowałem, bo skala problemów jakie wywołuje Lagardere przez sposób prowadzenia działalności mnie po prostu przerosła. Dużo lepiej jest mi teraz na etacie. Pracę mam znacznie mniej stresująca a pieniądze wcale nie mniejsze.
2
Inn 2017-07-28 18:48
W pełni popieram Nieznajomego. Lagardere wykorzystuje swoich ajentów, traktuje ich jak przedmioty a nie jak partnerow. Czytając te opinie myślę, że wszystkie negatywne są pisane przez osoby, które mają doświadczenie z tą firmą, które tam pracowały, a pozytywy piszą ci ktorzy nie mieli nigdy do czynienia z nią albo są z obsady.
1
Podmiot 2017-07-28 19:46
Albo potrafią prowadzić działalność i wiedzą z czym to się je, jakie zagrożenia a jakie pozytywy.
Rafii pokazuje tylko schemat prowadzenia dzialnosci która nie jest łatwa a wszyscy patrzą przez pryzmat oszustów Lagardere.
Ludzie zdejmnijcie klapy Prowadząc dzialnosc każdy chce was wy..... nie tylko przytaczane Lagardere ale dosłownie każdy.
I albo macie głowę na kraku albo nie,
Nie oszukujmy się prowadzenie dzialnosci nie jest dla każdego.
Czytając te posty potwierdzają zasadę i niestety [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Boli.
nikas 2017-07-31 17:47
Powiem tak to dziwna sprawa ze tak narzekacie moja poprzednia ajentka zarabiała na czysto po ucięciu wynagrodzenia dla pracowników grubo ponad 10-12 tyś NETTO po opłaceniu ZUS i US której nigdy nie było kur.. w sklepie i ciągle narzekała że za takie pieniądze i jej kur... ciężką prace to mało ja pier.., jaką ciężką prace ja się pytam ? pracownicy latali do banku, robili zamówienia a wielce pani przychodziła 2-3 razy w tygodniu w weekendy to nie możliwe było aby ktoś ją zobaczył w sklepie i ciągle narzekała na niskie stawki ja pier... jedzcie do norwegii czy do orlenu na prezeza to dopiero może ktoś was zaspokoi jak wam 10 tyś netto mało !!! za nic nie robienie AJENTCI-NIEROBY !!!! WYKORZYSTUJĄCY PRACOWNIKÓW I CIĄGLE NARZEKAJĄCY NA NISKI STAWKI 10 TYŚ NETTO MAŁO ?? CHYBA WAS POJE...
Ajent 2017-08-09 19:43
Jedynie nie radzę wchodzić w Inmedio ponieważ tam RKS i RK to świnie które wszystko robią żeby mieć kasę dla siebie a ajentowi pozostają dlugi. Nie radzę wchodzić w Inmedio w Iławie bo miałem już styczność z kierownikami którym zależy tylko na tym żeby Ajent pracował za darmo a jak coś to tak załatwią że napewno z długu nie wyjdziecie. Walczę z nimi już 3 miesiące i coś na ten temat wiem. Pamiętajcie że tylko nie Iława S raczej ogólnie przede wszystkim warmińsko mazurskie
Dominika 2017-08-12 14:21
@Ajent czyli ta współpraca nie przynosi zysku? A jak praca w Lagardere Travel Retail Sp. z o.o. na innych stanowiskach? Może ktoś opowiedzieć, czy firma zapewnia jakiś socjal, lub inne dodatkowe benefity?
Zostaw swoją opinię o Lagardere Travel Retail Sp. z o.o. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lagardere Travel Retail Sp. z o.o.