brak logo

Ultima Displays Polska

Straszyn

Opinie o Ultima Displays Polska

X 2016-08-22 15:23
Odradzam osobom szukającym pracy aplikowanie do tej "firmy"! Proces rekrutacji trwa ok. miesiąca. Zapraszają kandydata na 3 rozmowy (każda z kim innym) z których absolutnie nic nie wynika... Nie ma osoby decyzyjnej... Odbijanie piłeczki jeden do drugiego. Firmą kierują osoby niesłowne nie mające w sobie choć tyle kultury by powiadomić pracownika o wyniku pseudo rekrutacji po miesiącu oczekiwania i niezliczonej liczbie wykonanych telefonów... Zero szacunku dla kandydatów... Jednym słowem CHAMSTWO.
6
Kasia 2016-08-29 18:26
Stanowczo odradzam! Firma krzak mieszczaca sie w Pruszczu Gdanskim! nie
5
Y 2016-09-08 19:06
polecam jezeli ktos chce dostawac 7zl\h za nadgodziny
2
Życzliwa. 2016-09-22 18:51
Żeby 7 zł na nadgodzinę. Ja za 60 nadgodzin dostałam 300 zł :).Chcę nadmienić że chodzi o pracę na produkcji i osobę nią zarządzającą, bo nie wrzucajmy do 1 wora całej firmy i innych osób nią zarządzających,ponieważ inni "szefowie" są naprawdę w porządku.
1
Z 2016-10-01 16:58
Nie polecam ludziom którzy nie są "ROBOTAMI" praca "pod presją czasu"tj. 10/12 godz. Umowa o pracę - 8 godz. Mobbing .. to tylko niektóre fakty z życia tej firmy . Firma ta jest wiodącym europejskim producentem i dostawcą szerokiego asortymentu systemu wystawienniczego oraz przenośnych rozwiązań dla marketingu. Kieruje nią osoba niedoświadczona, nienadająca się do kierowania zespołem ludzkim. Kobieta młoda, bezdzietna. Praca pod jej kierownictwem to pasmo stresu , upokorzeń , oraz wyrzeczeń. Po za tym jeśli posiadasz kilkuletnie doświadczenie w wykonywanym zawodzie ( bądź stanowisku) to i tak i tak nie otrzymasz zadowolenia z wynagrodzenia, pomimo iż takie zapewnienie otrzymujesz już w pierwszym kontakcie PRZEPATRUJĄC OFERTĘ PRACY DLA TEJ FIRMY "wynagrodzenie adekwatne do posiadanego doświadczenia" to znaczy ciut więcej niż minimalna krajowa. Szczerze odradzam współpracę z tą osobą
6
Karol drugi 2017-01-16 22:39
Nie płacą tam za godzinę to raz tylko stała wypłata, Także ten co takie brednie pisze myślał że będzie dyrektorem po tygodniu, co za idiotka.
Mariusz rugi 2017-01-16 22:42
To Ty Adamie? Mogę podać twoje dane jak chcesz i w twarz to powiesz, do niczego się nie nadawales. To wiedzą wszyscy w Ultima dlatego cie splukali. Zero zera jesteś.
2
Ewa iJola ze szwalni Tczew. Polecamy! 2017-01-16 22:45
Bardzo proszę, nie czytajcie tych negatywów. To napisali ludzie których zwolniono bo się nie nadawali do niczego, prostych zadań nie rozumieli. Praca fajna i w super zespole. Polecam ją ja 50 osób z załogi. Przyjdź i się przekonaj sam, a nie czytając opinie rozwydrzonych bahorków. Dobrze że ich zwolniono!
1
Klamczuszki kłamać nie Polecamy! 2017-01-16 22:53
Był Adam co tylko by leżał teraz sprzedaje ubezpieczenia, zwykły nieudacznik, Jola i Ewa co by tylko kawę piły, dwie przyjaciółki były co nic nie robiły Ewelina i kumpela jola, masakra tylko by leżały. Byli też inni i szkoda słów. Przekonaj się sam, jeżeli się dostaniesz masz okres próbny podejmujesz decyzję, proste nikt nikogo na siłę nie trzyma.
2
Majk 2017-01-18 09:34
A Tobie kto ku*wa ukradł marzenia ? do ch*ja ...
3
Życzliwa. 2017-01-26 17:53
Wiem "Idioto"...że jest stała pensja, ale nadgodziny się do niej nie wliczają, no chyba,że Ty masz ochotę dymać gratis:) jak inni "idioci" w tej FIRMIE.
2
pracownik 2017-01-27 10:55
Inteligentną osobą to Ty chyba nie jesteś ! Brak odwagi żeby się pod tymi bzdurami podpisać ? Ludzie którzy już tam nie pracują to osoby które wykorzystano na maxa w rozkręceniu tej firmy. Wszyscy dawali z siebie 100 a nawet więcej procent. Nie raz zostawali dłużej ale to w rozumieniu Twoim i tak za mało. Prace swoje wykonywali i innych by pomóc w zrealizowaniu zleceń ,bo w tej firmie liczy się zlecenie a nie człowiek. Nie raz ludzie Ci zostawali po 12 g bywało że dłużej ( jak chińczyki ) by zrealizować zlecenia narzucone przez firmę. Nie liczy się dla firmy że ludzie mają rodziny i swoje sprawy. Co do Adama to nie dość że pracował ponad normę to był na każde pierdnięcie :) w firmie Nic nie robił ?? Dla mnie zrobił zbyt wiele , zrobił w firmie kuchnię której tam nie było i inne takie rzeczy które nie wchodziły w jego obowiązki łącznie z szyciem ... ;) Nie ma to jak obsmarowywać ludzi którzy tam już nie pracują ? ! Tylko trzeba dodać że wiele z tych ludzi odeszło samych i wielu ma to w planach. Zwolnieni przez osobę która te bzdury tu pisała , zostali wykorzystani i wywaleni za to że potrafili się ODEZWAĆ. W tej firmie są potrzebni "idioci" którzy będą na każde pierdnięcie i boją się odezwać. Nie walczą o swoje prawa i dadzą sobą pomiatać. Hasło w tej firmie brzmi " NIKT NIE JEST NIE ZASTĄPIONY JAK SIĘ NIE PODOBA TO WON" czyż nie tak ? pozdrawiam osobę produkcją zarządzającą ;)
1
pracownik 2017-01-27 13:07
Co za głupota że piszą to ludzie których zwolniono ? ! zwolniono 4 osoby które znały swoje prawa i które nie dały się wykorzystywać . Wszystkie te osoby myślały o zmianie pracy , ale niestety ich wyprzedzono. Trzeba też dodać fakt że osoby które jak to ujęto " wywalono " było tylko około 4 , a Ci co sami zrezygnowali , z powodu nawału prac, oraz nie zadowolenia z wynagrodzenia aż około 10 jak nie więcej !!!! Chyba samo się nasuwa , jak to faktycznie jest . Gdyba firma była ok, to ludzie by nie rezygnowali z takiej "fantastycznej" pracy i nie szukaliby lepiej płatnego zarobku. Trzeba też dodać ile było osób które były na okresie próbnym i które zrezygnowały z tej "fantastycznej" pracy ??? pewnie też jakieś 10 i więcej . Radzę zastanowić się osobie która te bzdury pisze i obraża ludzi nie mając pewności kto pisał negatywne komentarze, każdego wrzucać do jednego wora ?? nieładnie. Kto miał przyjemność pracować w tej firmie, bądź się starał o pracę , został potraktowany PO CHAMSKU !
1
Ewelina 2017-01-31 12:41
Nie wiem skąd takie wiadomości posiadasz człowieku ?? pierwsze słyszę że mnie zwolniono ! To że ktoś jest na chorobowym nie znaczy że go zwolniono ! Chory nie z własnej winy nadaje się rozumiem tylko do zwolnienia ? MASAKRA KTO TO PISAŁ , SZKODA SŁÓW I NERWÓW !! Kto Ci dał prawo do obgadywania innych którzy nie pracują już w firmie ?? To chyba lekka przesada ;) i pozdrawiam osobę która tyle o mnie wie ;))
1
Arkadiusz T. 2017-03-14 14:16
Brak w ofercie pracy widełek płacowych. Kontakt z firmą mało konkretny, odpowiedzi email mało satysfakcjonujące niezachęcające potencjalnego pracownika- kandydata do wysłania cv. Skierowałem pytanie przez @ dotyczące zarobków i niestety nie otrzymałem odpowiedzi. Dlaczego potencjalny kandydat ma poświęcić swój czas nie wiedząc czy owa firma może zaproponować mu oczekiwaną stawkę ? Jak dla mnie nie polecam. Mam wieloletnie doświadczenie w zawodzie , każdy szuka lepiej płatnej pracy, ale wiadomo że nikt nie będzie marnował czasu na przejazd tam i z powrotem tylko po toby by dowiedzieć się jaką stawkę oferuje firma. Podejście do kandydata z taką profesją z jaką się sam zetknąłem szczerze nie polecam. Zresztą czytając komentarze w tym zwłaszcza pierwszy , dotyczący rekrutacji nie aplikował bym do tej firmy, nie chcąc stracić czasu i pieniędzy.
5
Pracownik 2017-03-21 10:41
Akurat do nadgodzin bym się nie czepiał, naprawdę jest uczciwa ewidencja czasu pracy i zgodnie z przepisami 1,5 stawki za nadgodzinę , może firmy się pomyliły?
1
;) 2017-03-21 21:19
Mi się nie pomyliły firmy może ty za krótko tam pracujesz , że teraz dają tyle ile piszesz ;) to w końcu dostosowali się do norm . Wcześniej jakoś nie kwapili się by wypłacać nadgodziny pracownikom i ten kto pracował od "początku można powiedzieć " to wie o czym mowa . Ty widać nie wiesz .
2
Pracownik 2017-03-22 21:36
Nawet jeśli było jak piszesz, to sam przyznałeś, że to historia. Teraz jest rewela, można się dogadać. Robota jak każda, raz jest ciężej innym razem lżej, firma się rozwija, cały czas dzieje się coś nowego. Ja pracuję już trzy lata i jestem zadowolony!!!
1
;) 2017-03-24 11:53
to widać dobrze "wchodzisz bez mydła " ;) jesteś wyjątkiem ale każdy normalny wie co to znaczy
3
Też pracownik 2017-03-26 20:46
"teraz jest rewela" - nie jest.
9
Pracownik 2017-08-08 07:22
Uciekać jak najdalej się da. Dramat nie firma. Kierownictwo spoko,brygadzista ? Oszołom !! Patrzy tylko gdzie by tu kogoś nie sprzedać. Jeszcze trochę i sam zostanie na swoim mydlanymi stanowisku.
12
Inny Pracownik 2017-08-18 14:41
....Tyle krzyku o to, że czyjeś oczekiwania rozminęły się z rzeczywistością. To jest tylko praca, jeśli ktoś przychodzi na rozmowę, może poprosić o oprowadzenie po firmie, może poznać przed podjęciem pracy osoby, z którymi będzie pracować. Niektórzy myślą, że wejdą do firmy, która jest na rynku już 7 lat i wprowadzą swoje porządki, podczas gdy są pracownicy z długim stażem, mający duży wkład w dotychczasowy rozwój firmy, poświęceniem i ciężką pracą zapracowali na stanowiska, które zajmują.
Czytając powyższe opinie i wiedząc, co dzieje się w firmie, zauważam, że najbardziej niezadowoleni są Ci, którzy najmniej się angażują, a najwięcej mają do powiedzenia. Ta firma naprawdę potrafi docenić poświęcenie swoich pracowników - większość się o tym przekonała. Raz na jakiś czas zmuszeni jesteśmy wykazać się cierpliwością, aż wyładuje się negatywna atmosfera i wszystko wróci do normy. Życie w tej firmie pokazuje, że wszystkie czarne owce prędzej czy później same opuszczają stado. Mam przesłanie dla niezadowolonych - ta wieża ma zbyt mocne fundamenty, by ją zburzyć :)
2
były pracownik :) 2017-08-18 15:47
hahaha ...normalnie siadam czytając te bzdury.Pracownicy którzy rozkręcali firmę już nie pracują bo firma nie potrafiła docenić tych pracowników którzy poświęcali się - w tej firmie nie ma czegoś takiego że " nie możesz robić nadgodzin " po prostu " musisz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Płaca za nadgodziny nie satysfakcjonująca , porażka ! Najmniej to się angażują chyba ci co siedzą z [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na krzesłach i popijają kawkę u "góry" a nie ci co [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na produkcji. Czarne owce to ci co firma po wykorzystaniu na MAXA wyjebała na bruk...gdy zaczęli upominać się o swoje prawa. Brygadziści mają płacone za [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] innych ... więc i kierownictwo do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za przeproszeniem , tak było jest i będzie w tej firmie . Szkoda psuć sobie tam nerwów .
4
Pracownica 2017-08-18 15:55
Święte słowa-nic dodać, nic ująć. W pełni zgadzam się z tą wypowiedzią:)
3
"dół" ;) 2017-08-20 19:55
Szkoda że nie masz się odwagi podpisać swoim prawdziwym imieniem, ale czytając co piszesz chyba każdy tu wie ktoś Ty taki ... firma jest na rynku od 7 lat ?? Może pomyliło Ci się z Mado... może biuro pracowało - rozkręcało firmę w pewnym stopniu, ale to chyba produkcja, ludzie którzy na tej produkcji pracowali i tak naprawdę tą firmę rozkręcili. Nie porównuj pracy za biureczkiem do pracy na produkcji bo i pieniążki inne i praca inna ;) Każdego ( byłych pracowników - tych zwolnionych i tych co sami odeszli w czas ) oczekiwania rozeszły się z rzeczywistością, jak popracowali trochę to się sami przekonali że to dramat . Twierdzisz, że każdy pracownik przed podjęciem pracy mógł poznać osoby z którymi będzie pracować uważasz zatem, że po 1 dniu pracy można kogoś ocenić ,czy poznać ?? jak będziesz się pięknie uśmiechać to można powiedzieć że jesteś miła, a tak naprawdę to kawał " ****" z Ciebie... ;) Twoje przesłanie " Mam przesłanie dla niezadowolonych - ta wieża ma zbyt mocne fundamenty, by ją zburzyć :) " jest tylko potwierdzeniem na to że wieża ta ma " górę " czyli tzw. siedzących na stołkach i "dół " czyli tzw. pracujących na produkcji. dziwne że "dół" ma nieco inne - niezbyt miłe a nawet przykre doświadczenia w związku z tą rozwijającą się firmą i osobami nią zarządzającymi ;) Może u "góry" tak wiele się nie dzieje , chociaż nie wiem, bo sądząc po ciągle nowych ofertach pracy można stwierdzić, że jest duża rotacja pracowników.
5
niezadowolony pracownik 2017-08-28 19:11
tu się nie żyje tylko wegetuje, zero perspektyw na przyszłość , ta firma to porażka , kompletnie odradzam aplikującym o pracę w tej firmie
3
Bardzo zadowolony pracownik 2017-08-29 00:42
To wcale nie jest tak, że Ultima jest złym pracodawcą! Jak w ogóle można się wyrażać w taki sposób na ten temat. Świetny pracodawca... wyjątkowy, nigdy wcześniej się z taką fajną atmosferą w pracy nie spotkałem, ludzie super, rozmowa o pracę przyjemna, konkretna i tak jak pisał jeden z moich przedmówców zostałem oprowadzony i poznany z innymi pracownikami. Na tym w sumie mógłbym zakończyć moją wypowiedź, jednak tego nie zrobię gdyż wszystko co powyżej napisałem to same KŁAMSTWA. Przyznaję się bez bicia. No... może poza tym oprowadzaniem... to akurat jest fakt.
Prawda jest taka, że jeśli masz w życiu jakieś ambicje, aspiracje, wartości, którymi się kierujesz ( np. szczerość, lojalność, autentyczność) to się nie wpasujesz i będziesz kolejną rozgoryczoną osobą.
Ultima zatem to zbiorowisko kłamców, szyderców, donosicieli, " karierowiczów po trupach do celu" . Oczywiście nie wszyscy.Ci nieliczni są nazywani czarnymi owcami i rzeczywiście sami odłączają się od toksycznego stada.
Jeśli zastanawiasz się nad karierą plastyka w tej firmie, to musisz wiedzieć, że etatowe 8h pracy to fikcja. Musisz również wiedzieć, że na tym stanowisku jest coś takiego, jak nieprzymusowe obowiązkowe nadgodziny. Co to takiego..? Otóż to niepisana zasada, w myśl której jasnym jest, że nikt Cię do nadgodzin nie zmusza, ale jak nie zostaniesz na nadgodzinach lub zadeklarujesz się na zbyt małą ich ilość to po prostu wylecisz. Praca po 12, 14h tam to norma, więc na jakąkolwiek formę wdzięczności za poświęcenie tak wielu godzin swojego życia nie oczekuj.
Tak więc reasumując. Jeśli chcesz być zadowolonym docenianym pracownikiem musisz się do tego odpowiednio przygotować. Po pierwsze : porzuć rodzinę, przyjaciół i innych bliskich. Po drugie: porzuć dotychczasowe pasje i zainteresowania. Po trzecie: porzuć ambicje, aspiracje i wartości życiowe którymi się dotychczas kierowałeś. To wszystko wygląda dosyć tragicznie, ale nie martw się. W miejsce porzuconej rodziny wejdzie RODZINKA ultimadisplays .PL ( patologiczna, ale lepsza taka niż żadna) . Twoją nową pasją będzie praca ( im jej więcej tym lepiej). W miejsce trzeciego punktu po prostu nabędziesz inne, o wiele bardziej wartościowe " wartości". Będziesz nałogowym kłamcą, będziesz donosicielem, będziesz jadowitą żmiją i szmatą . I takich właśnie osób poszukuje Ultima Displays Polska. Więc jeśli to wszystko Ci odpowiada, to będziesz zadowolony na 100%. Jeżeli jednak nie, uciekaj jak najdalej.
7
Wujek dobra rada 2017-08-29 10:20
Już raz widziałem jak podobna wieża roztrzaskała się o ziemię. Fundamentem tej wieży są ludzie... a tych jest coraz mniej, zatem i fundament coraz słabszy. Ja bym się na waszym miejscu zastanowił nad tym czym jest ta firma, bo kilka osób nie utrzyma takiej wysokiej wieży. W Polsce do 1989r . donosiciele też mieli najlepiej. Tylko że tamtych czasów w Polsce już nie ma i jak nic się w Ultimie nie zmieni to i ona przestanie istnieć.
3
S 2017-08-29 16:44
"W Polsce do 1989r . donosiciele też mieli najlepiej. Tylko że tamtych czasów w Polsce już nie ma i jak nic się w Ultimie nie zmieni to i ona przestanie istnieć."

Z tego co wiem (w firmie wisiały nawet kartki informujące), co najmniej jeden z pracowników Ultimy, przed rokiem 89 był TW, co można łatwo sprawdzić na słynnej liście wildsteina. Kto wie czy własnie dzięki temu całe kierownictwo przymyka oko na jego nieróbstwo. W każdym razie taka osoba, skłonna donieść na każdego doskonale wpasowuje się w wewnętrzą politykę firmy.
4
Pracownik 2017-08-29 21:57
O jakim fundamencie mowa ? Jak w samym sierpniu odeszło 5 osób,produkcja oraz druk. W jakiej firmie odchodzi 5 osób w jednym momencie ? Ale się tym nie przejmują,będą następni.
3
IPN 2017-08-30 05:50
Nawiązując do wypowiedzi pani lub Pana S, nadmienić trzeba iż pewien tajny współpracownik był w latach 73-82 funkcjonariuszem niemieckiej policji sztasi posługującego sie imieniem Heinrich Mimmler. Historycy do tej pory spierają się o powody oddelegowania go z NRD na tereny Rzeczpospolitej ludowej, wiadomo jednak iż miał on za zadanie inwigilowanie środowiska gdańskich stoczniowców a także sabotowanie podziemnego druku. Wnioski wyciągnięcie państwo sami , dziękuje za uwage.
4
pracownik ...były 2017-09-02 20:04
w Ultimie nie ma przyszłości ..i każdy kto tam jest już jakiś czas ( rok, półtora) sam do tego doszedł dlatego odchodzi z tej "fantastycznej" firmy ;) a Ci co niestety nie zdążyli sami odejść ...no cóż padli ofiarami tajnych "brygadzistów" , którzy chodzą za Tobą krok w krok, nawet w stołówce jedzą posiłki razem z podwładnymi...żeby jak najwięcej się dowiedzieć i potem donieść tym adminom"prawego skrzydła" . jak dla mnie to chore , nie ma chwili spokoju od "oszołomów" ... żeby innych pracowników tak doceniali za faktyczną pracę i poświęcenie , co tych co robią za "mydło"
4
Zostaw swoją opinię o Ultima Displays Polska - Straszyn
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ultima Displays Polska