brak logo

Ultima Displays Polska

Straszyn

Opinie o Ultima Displays Polska

X 2016-08-22 15:23
Odradzam osobom szukającym pracy aplikowanie do tej "firmy"! Proces rekrutacji trwa ok. miesiąca. Zapraszają kandydata na 3 rozmowy (każda z kim innym) z których absolutnie nic nie wynika... Nie ma osoby decyzyjnej... Odbijanie piłeczki jeden do drugiego. Firmą kierują osoby niesłowne nie mające w sobie choć tyle kultury by powiadomić pracownika o wyniku pseudo rekrutacji po miesiącu oczekiwania i niezliczonej liczbie wykonanych telefonów... Zero szacunku dla kandydatów... Jednym słowem CHAMSTWO.
5
Kasia 2016-08-29 18:26
Stanowczo odradzam! Firma krzak mieszczaca sie w Pruszczu Gdanskim! nie
4
Y 2016-09-08 19:06
polecam jezeli ktos chce dostawac 7zl\h za nadgodziny
2
Życzliwa. 2016-09-22 18:51
Żeby 7 zł na nadgodzinę. Ja za 60 nadgodzin dostałam 300 zł :).Chcę nadmienić że chodzi o pracę na produkcji i osobę nią zarządzającą, bo nie wrzucajmy do 1 wora całej firmy i innych osób nią zarządzających,ponieważ inni "szefowie" są naprawdę w porządku.
1
Z 2016-10-01 16:58
Nie polecam ludziom którzy nie są "ROBOTAMI" praca "pod presją czasu"tj. 10/12 godz. Umowa o pracę - 8 godz. Mobbing .. to tylko niektóre fakty z życia tej firmy . Firma ta jest wiodącym europejskim producentem i dostawcą szerokiego asortymentu systemu wystawienniczego oraz przenośnych rozwiązań dla marketingu. Kieruje nią osoba niedoświadczona, nienadająca się do kierowania zespołem ludzkim. Kobieta młoda, bezdzietna. Praca pod jej kierownictwem to pasmo stresu , upokorzeń , oraz wyrzeczeń. Po za tym jeśli posiadasz kilkuletnie doświadczenie w wykonywanym zawodzie ( bądź stanowisku) to i tak i tak nie otrzymasz zadowolenia z wynagrodzenia, pomimo iż takie zapewnienie otrzymujesz już w pierwszym kontakcie PRZEPATRUJĄC OFERTĘ PRACY DLA TEJ FIRMY "wynagrodzenie adekwatne do posiadanego doświadczenia" to znaczy ciut więcej niż minimalna krajowa. Szczerze odradzam współpracę z tą osobą
6
Karol drugi 2017-01-16 22:39
Nie płacą tam za godzinę to raz tylko stała wypłata, Także ten co takie brednie pisze myślał że będzie dyrektorem po tygodniu, co za idiotka.
Mariusz rugi 2017-01-16 22:42
To Ty Adamie? Mogę podać twoje dane jak chcesz i w twarz to powiesz, do niczego się nie nadawales. To wiedzą wszyscy w Ultima dlatego cie splukali. Zero zera jesteś.
2
Ewa iJola ze szwalni Tczew. Polecamy! 2017-01-16 22:45
Bardzo proszę, nie czytajcie tych negatywów. To napisali ludzie których zwolniono bo się nie nadawali do niczego, prostych zadań nie rozumieli. Praca fajna i w super zespole. Polecam ją ja 50 osób z załogi. Przyjdź i się przekonaj sam, a nie czytając opinie rozwydrzonych bahorków. Dobrze że ich zwolniono!
1
Klamczuszki kłamać nie Polecamy! 2017-01-16 22:53
Był Adam co tylko by leżał teraz sprzedaje ubezpieczenia, zwykły nieudacznik, Jola i Ewa co by tylko kawę piły, dwie przyjaciółki były co nic nie robiły Ewelina i kumpela jola, masakra tylko by leżały. Byli też inni i szkoda słów. Przekonaj się sam, jeżeli się dostaniesz masz okres próbny podejmujesz decyzję, proste nikt nikogo na siłę nie trzyma.
2
Majk 2017-01-18 09:34
A Tobie kto ku*wa ukradł marzenia ? do ch*ja ...
3
Życzliwa. 2017-01-26 17:53
Wiem "Idioto"...że jest stała pensja, ale nadgodziny się do niej nie wliczają, no chyba,że Ty masz ochotę dymać gratis:) jak inni "idioci" w tej FIRMIE.
2
pracownik 2017-01-27 10:55
Inteligentną osobą to Ty chyba nie jesteś ! Brak odwagi żeby się pod tymi bzdurami podpisać ? Ludzie którzy już tam nie pracują to osoby które wykorzystano na maxa w rozkręceniu tej firmy. Wszyscy dawali z siebie 100 a nawet więcej procent. Nie raz zostawali dłużej ale to w rozumieniu Twoim i tak za mało. Prace swoje wykonywali i innych by pomóc w zrealizowaniu zleceń ,bo w tej firmie liczy się zlecenie a nie człowiek. Nie raz ludzie Ci zostawali po 12 g bywało że dłużej ( jak chińczyki ) by zrealizować zlecenia narzucone przez firmę. Nie liczy się dla firmy że ludzie mają rodziny i swoje sprawy. Co do Adama to nie dość że pracował ponad normę to był na każde pierdnięcie :) w firmie Nic nie robił ?? Dla mnie zrobił zbyt wiele , zrobił w firmie kuchnię której tam nie było i inne takie rzeczy które nie wchodziły w jego obowiązki łącznie z szyciem ... ;) Nie ma to jak obsmarowywać ludzi którzy tam już nie pracują ? ! Tylko trzeba dodać że wiele z tych ludzi odeszło samych i wielu ma to w planach. Zwolnieni przez osobę która te bzdury tu pisała , zostali wykorzystani i wywaleni za to że potrafili się ODEZWAĆ. W tej firmie są potrzebni "idioci" którzy będą na każde pierdnięcie i boją się odezwać. Nie walczą o swoje prawa i dadzą sobą pomiatać. Hasło w tej firmie brzmi " NIKT NIE JEST NIE ZASTĄPIONY JAK SIĘ NIE PODOBA TO WON" czyż nie tak ? pozdrawiam osobę produkcją zarządzającą ;)
1
pracownik 2017-01-27 13:07
Co za głupota że piszą to ludzie których zwolniono ? ! zwolniono 4 osoby które znały swoje prawa i które nie dały się wykorzystywać . Wszystkie te osoby myślały o zmianie pracy , ale niestety ich wyprzedzono. Trzeba też dodać fakt że osoby które jak to ujęto " wywalono " było tylko około 4 , a Ci co sami zrezygnowali , z powodu nawału prac, oraz nie zadowolenia z wynagrodzenia aż około 10 jak nie więcej !!!! Chyba samo się nasuwa , jak to faktycznie jest . Gdyba firma była ok, to ludzie by nie rezygnowali z takiej "fantastycznej" pracy i nie szukaliby lepiej płatnego zarobku. Trzeba też dodać ile było osób które były na okresie próbnym i które zrezygnowały z tej "fantastycznej" pracy ??? pewnie też jakieś 10 i więcej . Radzę zastanowić się osobie która te bzdury pisze i obraża ludzi nie mając pewności kto pisał negatywne komentarze, każdego wrzucać do jednego wora ?? nieładnie. Kto miał przyjemność pracować w tej firmie, bądź się starał o pracę , został potraktowany PO CHAMSKU !
1
Ewelina 2017-01-31 12:41
Nie wiem skąd takie wiadomości posiadasz człowieku ?? pierwsze słyszę że mnie zwolniono ! To że ktoś jest na chorobowym nie znaczy że go zwolniono ! Chory nie z własnej winy nadaje się rozumiem tylko do zwolnienia ? MASAKRA KTO TO PISAŁ , SZKODA SŁÓW I NERWÓW !! Kto Ci dał prawo do obgadywania innych którzy nie pracują już w firmie ?? To chyba lekka przesada ;) i pozdrawiam osobę która tyle o mnie wie ;))
1
Arkadiusz T. 2017-03-14 14:16
Brak w ofercie pracy widełek płacowych. Kontakt z firmą mało konkretny, odpowiedzi email mało satysfakcjonujące niezachęcające potencjalnego pracownika- kandydata do wysłania cv. Skierowałem pytanie przez @ dotyczące zarobków i niestety nie otrzymałem odpowiedzi. Dlaczego potencjalny kandydat ma poświęcić swój czas nie wiedząc czy owa firma może zaproponować mu oczekiwaną stawkę ? Jak dla mnie nie polecam. Mam wieloletnie doświadczenie w zawodzie , każdy szuka lepiej płatnej pracy, ale wiadomo że nikt nie będzie marnował czasu na przejazd tam i z powrotem tylko po toby by dowiedzieć się jaką stawkę oferuje firma. Podejście do kandydata z taką profesją z jaką się sam zetknąłem szczerze nie polecam. Zresztą czytając komentarze w tym zwłaszcza pierwszy , dotyczący rekrutacji nie aplikował bym do tej firmy, nie chcąc stracić czasu i pieniędzy.
5
Pracownik 2017-03-21 10:41
Akurat do nadgodzin bym się nie czepiał, naprawdę jest uczciwa ewidencja czasu pracy i zgodnie z przepisami 1,5 stawki za nadgodzinę , może firmy się pomyliły?
1
;) 2017-03-21 21:19
Mi się nie pomyliły firmy może ty za krótko tam pracujesz , że teraz dają tyle ile piszesz ;) to w końcu dostosowali się do norm . Wcześniej jakoś nie kwapili się by wypłacać nadgodziny pracownikom i ten kto pracował od "początku można powiedzieć " to wie o czym mowa . Ty widać nie wiesz .
2
Pracownik 2017-03-22 21:36
Nawet jeśli było jak piszesz, to sam przyznałeś, że to historia. Teraz jest rewela, można się dogadać. Robota jak każda, raz jest ciężej innym razem lżej, firma się rozwija, cały czas dzieje się coś nowego. Ja pracuję już trzy lata i jestem zadowolony!!!
1
;) 2017-03-24 11:53
to widać dobrze "wchodzisz bez mydła " ;) jesteś wyjątkiem ale każdy normalny wie co to znaczy
3
Też pracownik 2017-03-26 20:46
"teraz jest rewela" - nie jest.
7
Pracownik 2017-08-08 07:22
Uciekać jak najdalej się da. Dramat nie firma. Kierownictwo spoko,brygadzista ? Oszołom !! Patrzy tylko gdzie by tu kogoś nie sprzedać. Jeszcze trochę i sam zostanie na swoim mydlanymi stanowisku.
7
Inny Pracownik 2017-08-18 14:41
....Tyle krzyku o to, że czyjeś oczekiwania rozminęły się z rzeczywistością. To jest tylko praca, jeśli ktoś przychodzi na rozmowę, może poprosić o oprowadzenie po firmie, może poznać przed podjęciem pracy osoby, z którymi będzie pracować. Niektórzy myślą, że wejdą do firmy, która jest na rynku już 7 lat i wprowadzą swoje porządki, podczas gdy są pracownicy z długim stażem, mający duży wkład w dotychczasowy rozwój firmy, poświęceniem i ciężką pracą zapracowali na stanowiska, które zajmują.
Czytając powyższe opinie i wiedząc, co dzieje się w firmie, zauważam, że najbardziej niezadowoleni są Ci, którzy najmniej się angażują, a najwięcej mają do powiedzenia. Ta firma naprawdę potrafi docenić poświęcenie swoich pracowników - większość się o tym przekonała. Raz na jakiś czas zmuszeni jesteśmy wykazać się cierpliwością, aż wyładuje się negatywna atmosfera i wszystko wróci do normy. Życie w tej firmie pokazuje, że wszystkie czarne owce prędzej czy później same opuszczają stado. Mam przesłanie dla niezadowolonych - ta wieża ma zbyt mocne fundamenty, by ją zburzyć :)
były pracownik :) 2017-08-18 15:47
hahaha ...normalnie siadam czytając te bzdury.Pracownicy którzy rozkręcali firmę już nie pracują bo firma nie potrafiła docenić tych pracowników którzy poświęcali się - w tej firmie nie ma czegoś takiego że " nie możesz robić nadgodzin " po prostu " musisz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Płaca za nadgodziny nie satysfakcjonująca , porażka ! Najmniej to się angażują chyba ci co siedzą z [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na krzesłach i popijają kawkę u "góry" a nie ci co [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na produkcji. Czarne owce to ci co firma po wykorzystaniu na MAXA wyjebała na bruk...gdy zaczęli upominać się o swoje prawa. Brygadziści mają płacone za [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] innych ... więc i kierownictwo do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za przeproszeniem , tak było jest i będzie w tej firmie . Szkoda psuć sobie tam nerwów .
2
Pracownica 2017-08-18 15:55
Święte słowa-nic dodać, nic ująć. W pełni zgadzam się z tą wypowiedzią:)
2
"dół" ;) 2017-08-20 19:55
Szkoda że nie masz się odwagi podpisać swoim prawdziwym imieniem, ale czytając co piszesz chyba każdy tu wie ktoś Ty taki ... firma jest na rynku od 7 lat ?? Może pomyliło Ci się z Mado... może biuro pracowało - rozkręcało firmę w pewnym stopniu, ale to chyba produkcja, ludzie którzy na tej produkcji pracowali i tak naprawdę tą firmę rozkręcili. Nie porównuj pracy za biureczkiem do pracy na produkcji bo i pieniążki inne i praca inna ;) Każdego ( byłych pracowników - tych zwolnionych i tych co sami odeszli w czas ) oczekiwania rozeszły się z rzeczywistością, jak popracowali trochę to się sami przekonali że to dramat . Twierdzisz, że każdy pracownik przed podjęciem pracy mógł poznać osoby z którymi będzie pracować uważasz zatem, że po 1 dniu pracy można kogoś ocenić ,czy poznać ?? jak będziesz się pięknie uśmiechać to można powiedzieć że jesteś miła, a tak naprawdę to kawał " ****" z Ciebie... ;) Twoje przesłanie " Mam przesłanie dla niezadowolonych - ta wieża ma zbyt mocne fundamenty, by ją zburzyć :) " jest tylko potwierdzeniem na to że wieża ta ma " górę " czyli tzw. siedzących na stołkach i "dół " czyli tzw. pracujących na produkcji. dziwne że "dół" ma nieco inne - niezbyt miłe a nawet przykre doświadczenia w związku z tą rozwijającą się firmą i osobami nią zarządzającymi ;) Może u "góry" tak wiele się nie dzieje , chociaż nie wiem, bo sądząc po ciągle nowych ofertach pracy można stwierdzić, że jest duża rotacja pracowników.
2
Zostaw swoją opinię o Ultima Displays Polska - Straszyn
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ultima Displays Polska