brak logo

Nasze Szwederowo

Bydgoszcz

Opinie o Nasze Szwederowo

kolonista 2009-06-23 23:23:19
tragedia, ten cały prezes to niefajny człowiek. bardzo kiepskie zarobki, trzeba dzieci odwozić daleko w kraj, a poza tym warunki współpracy z tymi ludźmi to bardzo przykra sprawa. o umowę trzeba się prosić
andzia 2009-07-25 20:11:43
Człowieku jeśli jesteś KOLONISTĄ to co możesz wiedzieć o współpracy z prezesem?? i z wszystkim co z tym związane?
Niekiedy rodzice dzieciaków nic za to nie płacą a jeśli wakacje są nad Morzem to trudno żeby było do niego z całej Polski blisko!!
Wychowawcy muszą być cierpliwi i pracować by dzieci się nie nudziły.
Jako wychowawca dostałam umowę dość szybko a ponieważ mam kompetencje to dawałam sobie nieźle radę.
A co do zarobków to cóż... każdy gdzieś musi zdobyć doświadczenie to praca wakacyjna a nie za granicą.
Towarzystwo NASZE SZWEDEROWO stara się by dzieci miały raz w roku te dwa tygodnie wakacji. Koloniści są często z rodzin niepełnych i patologicznych jesteśmy tam żeby zająć im czas, pomóc i wychować żeby mogły odejść od codziennych kłopotów.
3
max 2010-02-17 23:26:02
Ja pracowałem z nimi w Wakacje przez 1,5 miesiąca iw ferie zimowe-firma OK.kadra doświadczona,nic dodać i nic ująć...no nad zarobkami mogli by popracować i dać więcej.Ale czym masz więcej doświadczenia i wyższe wykształcenie pedagogiczne można liczyć na więcej
1
Marta 2010-09-25 18:43:53
Ja byłam w tym roku w Jarosławcu, było niesamowicie. Żadnych problemów, wszystko co potrzebowaliśmy było na miejscu. Dzieci wspaniałe, bardzo grzeczne, choć szalone "asy" też się zdarzały, ale inaczej byłoby nudno. Szczerze polecam. Jedynym minusem jest to, ze bardzo mało płacą, ale cóż....nie można mieć wszystkiego. Za rok na jeden turnus na pewno pojadę, ale na więcej to nie wiem, może znajdę coś lepiej płatnego.
1
770127 2011-06-21 19:41:21
Nasze Szwederowo to towarzystwo organizujace super kolonie dla dzieci, widać ich uśmiech na twarzach podczas trwania turnusu oraz łzy podczas wyjazdu. Prezes - Maciej jest powazna a zarazem ciepłą osoba dla dzieci.polecam.profilaktyk
3
odp. 2012-08-09 17:35:42
tak pawilon Olek"warunki sanitarne dają wiele do życzenia.2 toalety na piętrze, a pełno dzieci.
1
Marta 2013-05-06 20:17:42
Pracował ktoś jeszcze w Naszym Szwederowie? Mógłby ktoś podać jakieś szczegóły? Jak wygląda to dzisiaj, bo trochę minęło od ostatniej opinii, pensje są wypłacane terminowo? Dobrze płacą (proszę o odpowiedź orientacyjną, jakiś przedział dla nowego, powiedzmy, że mam małe doświadczenie w pracy z dziećmi i mam wykształcenie wyższe z pedagogiki)? Jakiekolwiek dodatki socjalne?
mery 2013-05-13 22:21:01
hahaha! dodatki socjalne! żatry komuś się 3mają! powodzenia z takim podejściem!
Jeśli miałaby to być twoja pierwsza kolonia to jedź, nabierz doświadczenia i w przyszłym roku jedź z kimś innym!
ja 2013-07-03 16:06:59
mery, czyli polecasz Nasze Szwederowa tylko do zdobycia doświadczenia? Ogółem to mieszkanie jest za darmo, posiłki razem z dzieciakami w stołówce też?
zainterere 2014-06-16 12:57:53
zagladałem na stronę tego ośrodka bo gdzies widzialem info, że przymują do pracy. Czy jest tu ktoś z kadry Naszego Szwederowa? Dzieki za odp.
Gucha 2014-06-19 19:01:04
Jade w tym roku po raz drugi na kolonie, mam nadzieje ze bedzie tak samo symatycznie i milo jak rok temu ;) Pozdrawiam
opiekunka 2014-07-28 11:23:39
Pracowałam dla TNS podczas kolonii nad morzem. Praca bardzo ciężka, kierownik wymagający, władczy i nieuprzejmy dla podwładnych. Opieka nad dziećmi z trudnych rodzin 24h/dobę. Zarobki BARDZO NISKIE (500 zł za 10 dni) plus trzeba za własne pieniądze dojechać do miejsca zbiórki po dzieci i z niego wrócić. Krótko mówiąc, nie polecam.
1
k 2014-08-07 17:16:51
ja wspominam bardzo miło współpracę z TNS. Rzeczywiście zarobki są żenująco niskie a prezes typ "cwaniaczka" mimo to nie miałam z nim nieprzyjemności. Kierowniczki w Jarosławcu ( Pani Magda) i Tleniu (Pani Maria)były rewelacyjne, wymagające lecz jednocześnie pomocne. Dużo się nauczyłam i zdobyłam cenne doświadczenie. Jeżeli chodzi o dojazd na miejsce zbiórki to zwracają koszty.
malwina 2014-08-12 13:19:29
Tesz mieszkam w Jarosławcu i szukam pracy, ale nie mogę znaleźć zadnej ciekawej oferty na stronie Naszego Szwederewa. Mam nadzieje ze masz jakies informacje na temat wakatów, bo chetnie zaczepilabym sie do nich.
2
rozczarowana 2014-10-13 10:26:39
Pracowałam ze Szwederowem w 2014 i jestem pewna, że więcej tego błędu nie powtórze! To co się działo było straszne! Kierownik miał w nosie problemy kadry a chore dzieci cytuje "ależ proszę pani to nie problem, wymiotuje to świetnie dać wody i będzie dobrze", dzieci się źle zachowywały i lekceważyły wychowawców, odpowiedź kierownika "typowe zagrywki rówieśnicze". No ale za to jak kogoś lubiła Pani Kierownik to mógł bezkarnie pić piwo przy dzieciach bez żadnych konsekwencji. Pomijam już kwestie obowiązkowej wycieczki na wydmy, przed którą dzieci dosłownie płakały czy wysłania JEDYNEGO ratownika po odbiór dzieci gdy była piękna pogoda i dzieci siedziały na plaży ale nie weszły do wody bo ratownicy WOPR nie chcą kąpać dzieci z TNS. Serdecznie odradzam.
waldemar 2014-10-29 12:39:19
no ktoś tu coś kręci, jedni pisza że dojazd na miejsce zbiórki w sensie koszty są potem zwracane a inni piszą że na własną rękę. to samo z mieszkaniami. gdzie prawda jest?
wychowawca 2014-11-10 00:09:26
Pracowałam dla NTS już kilka razy. Zawsze wracam do domu zadowolona i chętnie do nich powracam. Dzieci maja zapewnione dodatkowe zajęcia z terapeutą i sportowce o czym można zapomnieć w przypadku innych firm. Koszty dojazdu po dzieci zawsze miałam zwrócone. Trzeba się tylko przypomnieć, a nie siedzieć i czekać bezczynnie. Kierownik ma dużo na głowie i zastanawianie się czy któremuś z wychowawców musi jeszcze zwrócić jakieś pieniądze nie jest rzeczą najważniejszą. Co do wycieczek, rodzice czy MOPS za nie zapłaciły i muszą się odbyć, dzieciaki znają plan kolonii, podpisały regulamin więc muszą jechać. Niestety większość z nich jest leniwa i myśli, że płaczem i symulowaniem choroby się z tego wykręcą. Ja z czystym sumieniem mogę polecić NTS. Nie mam nic do zarzucenia pracodawcy.
1
Gośka 2014-11-30 23:09:40
@waldemar, prawda to na pewno leży gdzieś po środku, bo to internet, tu każdy ma część racji i ciężko określić kto w 100% mówi prawdę :) dlatego ja bym na opiniach w internecie w 100% nie polegała tylko zawsze brała na wszystko poprawkę ale to tylko moje zdanie, nie musisz się z nim liczyć. iłego wieczoru :)
1
Pracowniczka 2015-01-05 23:08:12
Jak ktoś nie umie sobie poradzić z dziećmi to niech nie podejmuje się takiej pracy. Te dzieci potrzebują rozmowy i wsparcia a nie "teraz musimy się bawić". Pani Kierownik traktuje osoby tak jak one ją i nikomu nie pobłaża i chyba domyślam się kto mógł napisać powyższą opinię, osoba, która myślała, że jest bardziej kompetentna niż sam szef. Pieniądze są zawsze zwracane, a jeśli chodzi o wypłatę, jeśli komuś ona nie odpowiada to trudno, może nie jest dużo, ale gdy ktoś kocha dzieci to nawet za darmo by się jej podjął.
pkli 2015-01-19 21:27:49
Ja właśnie tak zrobiłem- złożyłem cv i zostałem zaproszony na rozmowę. Dobre przygotowanie do rozmowy jest tym elementem, który znacznie podnosi naszą pewność siebie, pozwala czuć się bardziej komfortowo, lepiej wyrażać opinie i tym samym budować pozytywną atmosferę na spotkaniu z osobą rekrutującą dlatego prosiłbym o porady dziekuje
1
dryg 2015-02-04 03:32:53
oczywiście , zgadzam się z Tobą @pkli. Możesz w takim razie powiedzieć w jaki sposób w Twoim przypadku potoczyła się ta rozmowa kwalfikacyjna ? czy rzeczywiście trzeba było być aż tak dobrze przygotowanym czy też bazując tylko na swojej wiedzy i uroku można było się starać o pracę tutaj i co więcej dostać ją?
onna 2015-02-17 13:31:12
w Szwederowie dostaniesz pracę nawet bez rozmowy kwalifikacyjnej
1
ryszardo 2015-02-19 18:50:54
a to jak się tam dostaje prace? jak nie poprzez rozmowe kwalifikacyjną to jak konkretnie? ciekawa sprawa, a doświadczenie trzeba tam mieć czy niekoniecznie? bo nie wiem już co mam teraz robić naprawde. Mam nadzieje, że jednak macie jakieś nowe informacje o tym jak działa i co konkretnie? czekam kochani.
onna 2015-02-26 13:06:17
a wiesz znajoma mnie poleciła. Wysłałam dokumenty, zero doświadczenia. Tam chyba najlepiej z polecenia iść.
Ja tam nie wiem bo nie mam porównania, ale nawet mi się podobało.
Mistrzu 2015-03-02 20:45:07
Generalnie luz, plan idealnie wypełniony dla dzieciaków mega. Co do kadry wiadomę jak się trafi u Mnie było spoko. Kierowniczki każde moją swoje fanaberie ,ale da się dogadać. Ogólna ocena 4. Kasa 600 brutto, ale chyba nie po to się tam jedzie.
pzdr
jola 2015-03-06 02:26:32
Może i racja, projekt, który wykonuje Nasze Szwederowo, czyli niech kazdy ma wakacje dla dzieci z rodzin biednych, czy patologicznych jest szczytny, jednakże nie każdy byłby w stanie utrzymać się za takie pieniądze. To 600 brutto było za opiekę podczas jakiegoś wyjazdu, typu tygodniowego, czy za cały miesiąc roboty?
wychowawca 2015-03-12 19:57:08
600 za turnus. Powiem tak, bardzo mi się nie podoba brak kompetencji u kierowników, może oni byli doświadczeni 30-40 lat temu nie teraz, nie przy takich dzieciach. Metody leczenia biegunki Pani "kierownik" skutkowały wizyta na pogotowiu. Dodatkowo segregacja dzieci na lepsze i gorsze (zależy ile się płaci) to nie jest zachowanie pedagogiczne.
Jeśli chodzi o pozostałych wychowawców bardzo dobrze mi się z nimi współpracowało i tylko dzięki nim przetrwałem ten brak organizacji i to, że "kierownik" jak ktoś wyżej napisał "miała nas gdzieś".
botek 2015-08-21 20:26:42
600 złotych to jednak nie jest dużo, ja bym powiedział nawet że to bardzo mało, ale to już zależy. Z tego co wiem nigdy w tej firmie nie było żadnych incydentów więc na pewno przynajmniej z tego powodu zainteresować się tą firmą. Ceny są jak już mówiłem przyzwoite, a no i wielkich zastrzeżeń do opieki nie ma.
e-lern 2016-04-16 11:58:55
nie oczekuj tutaj wielkich pensji jak w biurze podróży, wiadomo że top towarzystwo, bardziej misja niż zysk, pomoc dzieciom
eddy 2016-05-19 22:10:13
co konkretnie miałaś na myśli pisząc swoją opinie @ e-lern???
Jadwiga 2016-06-20 13:57:00
Kilka razy byłam opiekunką na Koloniach w Jarosławcu i innych , uważam ,że to porządna firma ,,Nasze Szwederowo,,dba o dzieci, program jest ciekawy i urozmaicony . Gdybym mogła to napewno chciałabym opiekować się dziećmi na koloniach
mmmmm 2016-06-20 18:03:53
dlaczego twierdzicie ze są to kolonie dla biednych dzieci i patologi zapisałam swoje dziecko na kolonie ale nie jestem patologią trochę mnie to przeraża jeśli wychowawcy tak uważają
onna 2016-06-21 10:07:42
Wychowawcy przekazują tylko to co mówi o dzieciach kierownik, więc trzeba zwrócić uwagę bezpośrednio kierownikowi
mmmmm 2016-06-27 10:59:40
moje dziecko jechało 2 lata z biura mój londyn z południa do dnia wyjazdu nie wiadomo czym pojedzie ogłoszenie moje szwederowo jest fajne bo zabiera dzieci z miasta ale wasze podejscie wychowawcow zniecheca mie na wszystkie turnusy są zajete miejsta ale chyba wycofam bo nie chcę zeby moje dziecko bylo traktowane za biedaka lub patologie opre się za wasze wpisy i zadzadam zwrotu
nnn 2016-07-01 14:31:18
Ja pracuję od wielu lat dla TNS Bydgoszcz, jeżdżę do Jarosławca i dziwią mnie te wpisy... Czy tak trudno zrozumieć, że turnusy są na różnych obiektach i niektóre turnusy są dla dzieci prywatnych, a inne dla dzieci korzystających z różnego rodzaju pomocy!!!!

Organizacja super, współpraca z Panią kierownik także, ja jestem bardzo zadowolona.
Nikt tutaj nie dzieli i nie różnicuje dzieci, wszystkie są wspaniałe i traktowane jednakowo.
Pan x 2016-08-01 19:38:14
Jejku z kim Ty pracujesz że tak mówisz? Ja zawsze widziałem tam tylko brak zainteresowania dziećmi i brak podatawowych rzeczy przy ogranizacji!
nnn 2016-08-02 18:48:25
Ja w Jarosławcu a Ty gdzie?
Zostaw swoją opinię o Nasze Szwederowo - Bydgoszcz
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Nasze Szwederowo