logo PAS Polska

PAS Polska

Łódź

Opinie o PAS Polska

nigdy wiecej 2012-02-02 21:14:49
Doslowne dziadostwo...nie Firma,a jezeli chodzi o prace tam..odradzam..normalni ludzie nie pracuja tam dlugo,zostaja ci ktorzy wciskaja sie w (usunięte przez administratora)..i donosiciele...ja obecnie nie spotkalam sie z taka atmosfera jaka tam panuje...zal...:(
B.P 2012-09-04 20:20:45
Zupełnie zgadzam się z tą opinią mało tego że jest (usunięte przez administratora)to jeszcze Bosch tam żądzi i kierownik Pretla musi robić z pracownikami to co mu bosch każe no i najlepsze w święta jak pracownicy dostają kase na kartę bonusową to kierownik odbiera za nic pracowniką premie
Jeśli chodzi o p.dyrektora to on już w ogóle ma gdzieś pracowników on tylko kierownikowi wierzy i koniec
1
zośka00 2013-02-05 15:02:52
PAS Polska najgorsza firma jaka może być!!!Miałam przyjemność pracować na zmianie A i to co tam sie dzieje jest nie do opisania!Mgazynierzy przesiadują przy biurkach,ludzi traktuja jak śmieci a niestety Pani (usunięte przez administratora) nie widzi albo poprostu nie chce widziec co sie dzieje...
kajak 2013-02-08 17:49:43
(usunięte przez administratora)
A gdzie pracowałaś. Na papierniczej czy na Technicznej?
zośka 2013-03-02 11:40:49
Na papierniczej na zmianie A...
Szukajacy pracy 2013-06-25 20:05:13
Właśnie mam iść na rozmowę o prace w tej firmie.I moze ktos powiedziec o pracy na ulicy Technicznej.
... 2013-06-26 16:02:18
masakra jednym slowem , wiekszosc tutaj to osoby ktore boja sie cokolwiek odezwac w obawie przed strata pracy... sa osoby wyroznione przez brygadzistki.. to one maja duza wladze..potrafia zgnoic pracownika ktory im nie odpowiada a brygadzistka postara sie o zwolnienie tej oto osoby.. bydlo a nie ludzie.. stanowczo odradzam pracy w tej firmie chyba ze ktos chce odczuwac jak wysiada psychika ..
Szukajacy pracy 2013-07-05 19:13:47
Nawet jak ktoś ci tu napisze ile zarabia,to i tak to wykropkują A i po przeczytaniu komentarzy co do firmy nic nie wiadomo..
Szukajacy pracy 2013-07-05 19:25:03
Nikt nie napisał tu nic sensownego co do zakładu Pracy i pracowników..Tylko bezsensowne wywody.
Szukajacy pracy 2013-07-14 15:22:24
Obilo mi sie o uszy ze ok.2k mozna wycisnac.Zobaczymy czy wykropkuja...
Szukajacy pracy 2013-08-02 21:17:40
Poczytaj komentarze już ktoś pisał co do odbioru za dni wolne.No i wynika ze więcej nie wyciągniesz kasy.
,,,, 2013-08-05 10:39:45
na produkcji jak zobaczysz 1600 to będzie wielka radość(ul techniczna) dopóki firmą trzęsie brygadzistka zm C to nie będzie lepiej. Dość długo pracowałam i wiem co się dzieję na jej zmianie. Żałosne że ma więcej do powiedzenia od kierownika-jest to opinia starych pracownków. Odeszłam z własnej woli, miałam dosyć
pracownik 2013-09-12 12:33:38
Pracuję na Technicznej już kilka lat i to co tu opisujesz mija się z prawdą. Widać nigdy nie pracowałaś faszystki na zmianie B. Pani brygadzistka tej zmiany przejawia syndrom wiecznego niezadowolenia, co sprawia, ze wyżywa sie na pracownikach za bzdury.
pracownik 2013-09-12 12:35:40
,,,, - 2013-08-05 10:39:45

na produkcji jak zobaczysz 1600 to będzie wielka radość(ul techniczna) dopóki firmą trzęsie brygadzistka zm C to nie będzie lepiej. Dość długo pracowałam i wiem co się dzieję na jej zmianie. Żałosne że ma więcej do powiedzenia od kierownika-jest to opinia starych pracownków. Odeszłam z własnej woli, miałam dosyć
Pracuję na Technicznej już kilka lat i to co tu opisujesz mija się z prawdą. Widać nigdy nie pracowałaś (usunięte przez administratora)na zmianie B. Pani brygadzistka tej zmiany przejawia syndrom wiecznego niezadowolenia, co sprawia, ze wyżywa sie na pracownikach za bzdury.
1
Anka 2013-09-13 16:25:16
(usunięte przez administratora)No brawo, gratulacje :) Odnośnie groźnej brygadzistki zm. C. Ktoś to bardzo źle odebrał,jej zachowanie. A może dziewczyna w ludzki sposób broni i potrafi swojej zmiany a nie trzęsie tyłkiem o własny stołek??? A (usunięte przez administratora) Kierownik ma swój świat i niech tak zostanie.
byla 2013-09-27 14:30:43
to prawda ze ta firma to najgorsza chołota jaka moze byc istny (usunięte przez administratora),kierownik niczym sie sie interesuje tylko dlubie w nosie,utworzyli zmiane D bo jest wiecej zamowien postawili pania (usunięte przez administratora) na brygadzistke i robi sie co sie chce ,czyli brygadzistka jest ale ma wszystko w szanownej (usunięte przez administratora)stare pracownice robia co chca czyli przesiaduja caly czas na papierosie badz na stolowce a nowy pracownik zapierdziela na kilku maszynach i nawet nie moze na przerwe isc bo go cofna i jeszcze sflugaja ze biedak wogole chce isc,zreszta stawiaja nowego co zmiana na innych maszynach i radz se sam czlowieku i tak premii nie bedzie ,tak gwarantuje regulamin premii,nikomu nie polecam tej firmy a co do zarobkow to jesli masz nadgodziny to 1600bedziesz mial i praca przez biuro posrednictwa pracy (10 zl na godz brutto)umowa co dwa tyg.
2013-09-29 23:21:35
akurat u niej największy ład. a nastrój u ciebie (usunięte przez administratora), tez bywa zmienny
..... 2013-10-06 00:10:15
pkt.1 brygadzistka jest bez zarzutow pkt.2 roznorodnosc detali idacych na maszynie to decyzja planistki pkt.3 nikt nie zabrania nikomu wychodzic na przerwe pkt.4 stare pracownice pomagaja nowym osoba a ze jest przerwa papierosowa to wiadomo ze kazdy palacz pojdzie. Pozdrowienia msciwa bez powodu (usunięte przez administratora)! Twoja opinia to glupia zemsta za to ze poprostu nie nadawalas sie do tej pracy!
4
............ 2014-03-13 23:42:30
Przerwa Papierosowa wchodzi w przerwe pracownicza (przy kazdym wyjsciu z hali trzeba sie odbic i ten czas zabierany jest z przyslugujacych 20minut)Ogolnie kazde opuszczenie hali wymaga odbiciu sie karta i nalezy juz do przerwy pracowniczej. W firmie z czasem jest coraz gorzej przykladowo maszyny pracuja coraz szybciej przy czym coraz ciezej sie wyrobic, brygadzistki nie zwracaja uwagi czy ktos sobie radzi czy nie , dyrektor czepia sie o byle co przy czym kierownik i inni "wszyscy swieci" tez zaczeli szukac dziury w calym (ostatnie sytuacje- notki pracownicze za nic tak naprawde). Odradzam pracy w tej firmie ,psie pieniadze za taka prace i nieszanowanie pracownikow i drugiego czlowieka.Podstawowe wynagrodzenie to 1500zl netto (nie ma co liczyc na premie gdyz kierownik zawsze znajdzie cos by nie dac jej pracownikom oraz zalezna jest od liczby zwrotow od klienta)
niepolecam 2014-03-16 10:47:31
zarobki sa super jesli jestes pupilem brygadzistek lub kierownika. a jesli ktos nie lubi wchodzic gleboko w du* to bedzie zawsze stawiany na najgorszych maszynach, bedzie o byle co pozbawiany premii. jesli chodzi o urlop to nie ma co marzyc. za dzien na żądanie macie tez juz po premii no i kilo pomyj wylane, bo wg nich powinno sie stac przy maszynie 8 godzin, bez przerw ( jest to bardzo czeste, nie ma nawet kogo poprosic by stanal za ciebie na maszynie bo wszycy maja to gdzies) musicie zyc ta praca bo w przeciwnym razie do zwolnienia idziecie od razu!!!! (usunięte przez administratora)
coolio 2014-04-12 23:48:27
Byłem na rozmowie w Opalenicy, stanowisko ustawiacz maszyn/operator czy coś takiego, umowa na dwa tygodnie odnawiana w nieskończoność przez agencję job impulse, zero socjalu, za chorobowe zabierana premia, trzy zmiany z opcją na cztery, nadgodziny raczej nie płatne, netto około 1700pln, nie dziękuję.
1
asi 2015-01-06 18:21:00
Praca w PAS to najgorsze co może być.. Ludzie traktowani są strasznie, nikt z niczym sie nie liczy...Nowi pracownicy są zdani na siebie, nikt nie interesuje sie tym żeby cokolwiek wytłumaczyć, a jak zostanie puszczony jakiś błąd detalu to są gnębieni..Pracowałam tak trochę bo moja psychika tego napięcia i stresu nie wytrzymała...Ustawiacze na zmianie C są chamscy i ciągle naburmuszeni. Atmosfera i warunki pracy które tam panują niszczą człowieka, nie jest się w stanie tam długo wytrzymać.Odradzam pracę w PAS.
1
były pracownik 2015-01-16 19:54:32
Tu ustawiacze nie sa chamscy ani naburmuszeni podobnie z innymi pracownikami Wszystko tak stąd że każdy jest przeciążony swoją pracą i choćby chciał to pomóc nie da rady pozostaje tylko takie zachowanie
2
znam te firme 2015-01-17 07:02:32
tu jest jak w każdej dużej firmie z zachodnim budżetem kiedy tylko Polak dostanie kierownictwo a ma wtedy dzień do nocy to co w polskiej mógłby zdobyć to musi swoich przygnębić żeby się wyróznic i aby czasem go nie dogonili W tym problem
6
Maxi 2015-01-22 12:51:11
W tej firmie nie ma żadnej organizacji. Od pracownika wymagane są rzeczy ponad siły a i co najlepsze firma nawet nie wyposaża pracownika w przyrządy do wykonywania pracy, pracownik sam musi sobie wymyślić jak ma sie przygotować do pracy,bo nikogo nie obchodzi to że nie masz jak pracować, to jest normalne? Firma wymaga solidności pracy a nie potrafi tej pracy zorganizować i zapewnić potrzebnych narzędzi.... Tam każdy jest zmęczony i przeciążony praca, dlatego każdy powinien się wspierać żeby lepiej i milej sie pracowało a nie jeszcze kogoś zezwać aż w pięty pójdzie.. Do pracy tam chodzi się ze strachem i myślą ze nigdy nie wiadomo co nas tam czeka...Tam po prostu nie ma organizacji i osoby rządzącej, bo aktualni ludzie nie nadają sie do tego...
3
ona 2015-02-06 21:54:29
najlepsi sa panowie od przestawianbia maszyn, jedyne zajecie jakie maja przez caly dzien to obsluga telefonu komorkowego lub innego sprzetu dzieki ktopremu graja, na nocach to nawet spia po katch. bruygadzistki troche sie uspokoily no moze poza Pania M ze zmiany A. zarabia sie nei najgorzej bo mozna i 2k wyciagnac jka sie ma platne nadgodziny... atak norma to 1500-1700. atmosfera srednia, jak ktos umie sie dogadac z ludzmi to nawet ma ok a jak ktos sobie z tym nie radzi to siedzi sam
heros 2015-02-25 20:08:18
macie tam utrzymanie ruchu ? można się tam dostać ?
txx 2015-03-16 09:07:53
to masakra... i tam wszyscy ludzie! najgorsza zm. a i b...o przerwie to tylko pomarzyc . Najgorszy zaklad na calym swiecie
1
loli 2015-07-28 22:55:20
Praca w PAS jest gorsza niż za Hitlera... To jaki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to co tam sie wyprawia z pracownikami to ludzkie pojęcie przechodzi... zero szacunku do ludzi, pracownik jest traktowany jak śmieć. Nie wiem jak ludzie tam wytrzymują ale to tylko kwestia czasu. A całe kierownictwo nie nie właściwe osoby na wyższym stanowisku, takie jest moje zdanie... to najgorsza firma jaką znam..
1
pracownik 2015-09-19 22:33:26
ostatnio nawet sie troche poprawilo ale to i tak nie jest lekka praca, taka na przetrwanie trudnego okresu w zyciu, dociagniecie do emerytury.
Bocian89 2015-10-02 16:25:11
Zapraszam do Amazona.Tam nie ma takiej patologii
1-mala 2015-10-14 02:13:54
Pas to (usunięte przez administratora) w Polsce tak jak za Hitlera podczas 2 wojny światowej
1
zyta 2015-11-07 10:35:19
zgadzam się pracuje tam już kilka lat ale to co teraz tam się dzieje to wielka kpina nakazy pracy w sobotę zastraszanie [jak nie przyjdziesz to szukaj sobie pracy]nie wyrażaj głośno swojej opini bo zostaniesz bez pracy
4
Marek 2015-11-23 17:51:19
Zabawne są wpisy zachwalające warunki pracy i płacy w PAS. Widać, że ich autorami są osoby zainteresowane zachęceniem ludzi do podjęcia pracy. Rzeczywistość jest inna - jeśli chcesz pracować jako pomocnik ustawiacza, to nie licz na awans, chyba, że będziesz miał kogoś z rodziny na odpowiednim stanowisku w firmie. Będziesz zasuwał ciężko, nierzadko bez przerwy nawet na śniadanie, bo ustawiaczy jest od dawna za mało, a maszyn ciągle przybywa, a te, które są, starzeją się i coraz gorzej działają, a formy są tak rozwalone, że w miarę chociaż dobre ustawienie jest bardzo trudne. Nikt tu nie chce przychodzić do pracy, bo ustawiacze w Łodzi w większości się znają i wiedzą, gdzie można pracować, a gdzie nie warto nawet dzwonić. Lepiej poszukaj gdzie indziej, bo w PAS nastały rządy niekompetentnych buców, którzy rozwalą tę firmę, jeśli dyrekcja z Opalenicy w końcu się nie obudzi i nie rozgoni łódzkiej kadry zarządzającej.
3
Marek 2015-11-23 18:04:40
Pytałeś jeszcze o atmosferę. Wszyscy są nerwowi, przepracowani i zastraszani. Życzliwości za wiele raczej tu nie znajdziesz. O wszystko awantury, ryki i pretensje.
2
Pracus 11 2015-11-28 04:24:10
Zgadzam się co do atmosfery jest stres i napięcie nie ma możliwości normalnej rozmowy z dyrektorem produkcji ponieważ kierownik produkcji do tego nie dopuszcza. Ludzie nie ma czegoś takiego jak nakaz pracy! !jest tylko zlecenie nadgodzin na które pracownik może się zgodzić a nie musi Porostu brak w pracownikach jedności dwóch trzech się odezwie areszta. .... Dlatego zarząd i kierownicy robią sobie co chcą. .... LUDZIE ODWAGI W GRUPIE SIŁA CO ZEOLNIA NP.20 OSOB ODRAZU NAPEWNO NIE POMYSLCIE LUDZIE! !!
2
dania 2015-12-20 02:30:01
Jak ktoś nie jest bystry nie daje sobie rady w pracy przeć co na ogół go wyrzucają to pozostaje mu tylko wystawić złą opinię o firmie
dania 2015-12-21 03:24:19
Zachwycona nie byłam ale tak wygląda niestety zwykłego człowieka praca na produkcji tu i w każdej podobnej fabryce a sporo ich zwiedzilam Żadna dobrej opinii nie ma Wszędzie jest kilku pracowników których się docenia a reszta tylko do wykorzystania niskim kosztem To są fabryki które mają na celu zarobić a nie instytucje charytatywne
noell1963 2016-01-24 17:50:50
Od kilku lat słyszę -jak się nie podoba to się zwolnij,na twoje miejsce jest 10 chętnych.Tylko ciekawe że ci chętni szybko przychodzą i jeszcze szybciej uciekają.Wytrzymują 2 tygodnie do miesiąca i w nogi,a potem następny jeleń.
3
Marek 2016-01-26 19:59:13
Nakazu pracy może i nie ma, ale było powiedziane przez kochanego kierownika, że jak ktoś nie będzie zostawał na nadgodziny, to będzie zwolniony. I jak obiecali, tak zrobili. Kto nie chciał na każde gwizdnięcie zostawać na dodatkowe 4 godziny, czy tam przyjść 4 godziny wcześniej, został wywalony. To były osoby pracujące nieraz po kilka lat! Nie zapijały, nie chorowały często, dobrze pracowały. Przyszły nowe jelonki - stare do lamusa. Nieważne, że doświadczone, dawały sobie radę na wszystkich, zresztą coraz bardziej rozwalonych, formach, ale nieposłuszne, nie chciały zapie...ać codziennie po 12 godzin, kiedy ludzie masowo odchodzili. Zdaje się, że nikt jeszcze nie napisał jednej, ważnej rzeczy: W PAS JEST CZTEROBRYGADÓWKA, ZA KTÓRĄ NIE MA ŻADNEGO DODATKU!!! Dawniej był, nawet spory, aż chciało się przychodzić w te weekendy, kiedy cała rodzina siedziała na grillu, ale od paru lat zlikwidowano ten dodatek, robi się za gołą pensję, plus oczywiście nadgodziny. Premia rzadko kiedy jest, trzeba spełnić tyle warunków, coraz bardziej niemożliwych do osiągnięcia, że nie ma co na nią liczyć. Zresztą i tak jest coraz mniejsza... Jest tak "dobrze", że już Ukraińców zatrudniają, bo Polacy nie chcą już tu przychodzić, a desperaci, którzy już przyjdą, są, delikatnie mówiąc, słabymi pracownikami... Jest jeden plus pracy w PAS. Po tej robocie wszędzie będzie Ci lepiej.
5
noell1963 2016-03-26 20:43:45
Co mają wspólnego realia polskiej kariery z robieniem pracownika w "h..."
W biurze coraz więcej znajomych, pensje mogą sobie po znajomości ustawiać bo połowa to znajomi i koledzy pana M.C. Robol jest do roboty a nie do rozmowy. Każą robić po 12 godzin to powinien tylko pytać jak długo a nie za ile i potem żądać premii i dodatków. Za pracę w nadgodzinach powinien być wdzięczny a nie żądać dodatkowej kasy, wolnego dnia i jeszcze protestować na prace w niedziele. Niewdzięczne głupie baby zamiast modlić się z wdzięczności do pana M.C. za prace to wypisują takie teksty -straszne. ALE PRAWDZIWE.
1
staly 2016-05-13 16:55:38
pracuje tak juz dluzszy czas, co chwile nowe rekrutacje a po 2 tygodniach wszystkich nowych ludzi zwalniaja. po czym za chwile bsh sie rozmysla i jednak daje szanse na dalsza wspolprace i znow ludzi zatrudniaja, i tak w kolko
1
dd 2016-05-24 09:12:40
czy przyjmują męszczyzn na produkcję ? niech ktoś odpisze.... Jeśli tak to czym sie zajmują ??
1
magdzik 2016-05-30 18:07:23
Przyjmują, oczywiście, że przyjmują. Tu każdego biorą, aby tylko chciał przyjść. A jak zostanie na dłużej niż tydzień, czy dwa, to jest święto. A czym się zajmują faceci? Tym samym, co kobiety - stoją przy taśmie, odbierają plastikowe elementy, piłują, skrobią, czyszczą, obcinają niepotrzebne fragmenty i oczywiście dokładnie oglądają, czy aby jakiś czarny punkcik wielkości czubka szpilki, albo kreseczka zarysowania nie pojawiły się na gładziutkiej, białej powierzchni. Potem to pakują. Masz dwie maszyny do obrobienia, podczas przerwy nikt cię nie zastąpi, jak wrócisz, masz pełną taśmę plus to, co przez przerwę ci zdejmie osoba z sąsiedniej maszyny i tak zasuwasz w dzikim upale (wiatraki 3 na halę - kto pierwszy, ten lepszy), 8 godzin i do domu, chyba, że akurat ci wlepią dodatkowe 4 godzinki, bo na każdej zmianie zawsze brakuje ludzi i nie ma kto obrabiać maszyn. Jeżeli jesteś lekko niepełnosprytny, to nic nie szkodzi, też możesz przyjść, ludzi od dawna tu brakuje, wezmą i kalekę. No i naszykuj się na czterobrygadówkę, pracą w soboty, niedziele, jak leci, oczywiście za zwykłą pensję, nie ma nawet złotówki dodatku poza 20% za godziny nocne, ale to wszędzie muszą dawać. Na premię nie licz, zawsze coś się znajdzie, żeby jej nie dać. Ale oczywiście serdecznie zapraszamy kolegę
4
młoda 2016-06-02 02:04:59
(usunięte przez administratora) i tyle...omijajcie szerokim łukiem
PASownik fizyczny 2016-07-03 18:36:27
Mam wrażenie że kierownik to gej bo pozwala mężczyznom na wszystko a kobitki prześladuje. Nie pozwala im na radio ,telefony ani na słuchawki. Faceci grają w gry na telefonie oglądają ME 2016 na telewizorze nad placami i nic się nie dzieje, a kobitkę za telefon z ratajnerów omal nie wyrzucił. Ciekawe co na to urząd do spraw opłat za abonament RTV może by się zainteresował nielegalnym oglądaniem.
Podobno posiadanie telewizora jest płatne.
świ 2016-07-08 15:54:51
Wydaje mi się, że ostatnio nie pojawiła się nowa oferta pracy @mann, ale zobacz, że cały czas było ogłoszenie na operatora ustawiacza maszyn. Może jest jeszcze szansa.
Rumburak 2016-12-05 21:28:49
szkoda tylko, że przedstawiasz sytuację dość stronniczo......to może zabawa w pytania i odpowiedzi:
jest zakaz rozmowy przez telefon ? NIE
jaka jest zasada ? albo wykonujesz procesy związane z pracą albo rozmawiasz przez telefon..........
Ale jak nick wskazuje, to fizyczny może mieć za daleko do łba żeby to ogarnąć :P
Zostaw swoją opinię o PAS Polska - Łódź
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PAS Polska