brak logo

Huber + Suhner

Tczew

Opinie o Huber + Suhner

Pocomilogin 2016-05-17 23:32
Praca sama w sobie nie należy do najcięższych, atmosfera też jest w porządku. Zarobki mają wysokie Ci co ładnie potrafią przylizac u reszty to wyglada że obiecanki cacanki że wszystkim aż się znudzisz czekaniem i odchodzisz z tej firmy
1
haha2016 2016-05-28 17:31
Do @kalosz praca może nie ciężka ale kasa mała a socjal jeszcze mniejszy no chyba że dasz się skusić na cotygodniowy owoc.....polecam i smacznego
6
zaciekawionyfirma 2016-06-07 18:21
Witam

Dostałem zaproszenie na rekrutację z tej firmy.
Gdzieś przeczytałem, że koordynator budynku może liczyć na 3 tysiące.
Powiem szczerze, że takie zarobki mnie nie interesują i poniżej 4,5 tysiąca na rękę za 8h nie mam o czym rozmawiać.
W tej firmie takie zarobki są realne?
2
born 2016-06-15 20:44
Na tej stronie wypowiadają się analfabeci.
1
prof 2016-07-04 18:57
To tobie się strony pomyliły,to są opinie o pracodawcy.
1
ciekaw2016 2016-09-06 01:36
Co nowego w Huberze?Pracuje ktoś tam jeszcze bo ostatnio cicho o firmie.
Daro82 2016-09-12 17:43
Witam

Ktoś może ma informację na jakie wynagrodzenie może liczyć magazynier ?
mag85 2016-09-13 16:56
@Daro82 z tego co wiem to zarobki zaczynają się od 2300 zależy czy zatrudnią Cię przez agencję lub bezpośrednio.Jeżeli szukasz czegoś na początek to Huber jest dobry ale z biegem czasu firma nie daje nic więc trzeba po zdobyciu jakiegoś doświadczenia szukać czegoś lepszego i z większym wynagrodzeniem!Pozdro
7
ja 2016-10-22 21:34
Zgadzam się z każdym słowem powyżej..wytrzymałam w tej firmie długo ale to co się teraz tam wyrabia to jest poprostu paranoja,jeśli ktoś chce zniszczyć sobienerwy to może spróbować
6
byłyhuber 2016-10-23 18:10
Do ja@ to prawda co piszecie ta firma to ściema i paranoja,ludzie lugają codziennie po 12h wprawdzie dostali parę złotych podwyszki dla zamknięcia im ust ale to jest i tak nowoczesne niewolnictwo w tej firmie przydały by się związki zawodowe ale to nie na rekę dyrekcji........najlepiej wykorzystać na maxa pracowników na produkcji i magazynie,zwykły pracownik do niczego nie dojdzie w tej firmie ale najlepiej zatrudniać nowych kierowników i ich zastepców pytanie po co?Większość kadry to same znajomki dyrekcji a wiedza ich na temat produkcji i innych obszarów jest równa zeru.Ja naszczęście już tu nie pracuję ale to moje zdanie i nie chcę nikogo zniechęcić najlepiej samemu to przeżyć!Pozdrawiam jeszcze tam pracujących kolegów ,trzymajcie się.
7
Made in Ukraine 2016-10-23 19:36
Ale to co piszesz - to masz rację! Jestem z Ukrainy i do początku lata pracowaĺem w tej firmie))). Najbardziej co wkurzało, to organizacja pracy!!! Chodziłem po dwie godziny i szukałem rysunku))). Potem jeszcze 2 godziny szukałem czym uzbrajać stuł.))). A brygadystam ani w głowie ani w d-pie))). A najlepszy i wzórowy pracownik - to Marysia brygadystka))). A tak naprawde, to dla mnie do dzisiaj wielka zagadka, jak z taką robotą brygadystów na produkcji Huber istnieje do dzisiaj????)))). Pozdrawiam wszyskich byłych koleźanek i koleģów . Andrzej ze Lwowa. P.S. - Pracują jeszcze ludzie z Ukrainy???
6
maghaus 2016-10-27 17:08
Zgadzam się z Tobą że w tej firmie nie ma odpowiednich i kompetentnych ludzi jak sam nie podejmniesz jakieś decyzji to po człowieku bo na pewno nie możesz liczyć na brygadzistów/cistki.Kiedyś ta firma coś znaczyła i była dobrą marką a terez to jedne wielke bagno.Ludzie odchodzą a nowych zatrudnionych można policzyć na obu dłoniach tak jest na każdym obszarze od produkcji po magazyn.Ludzie tu są traktowani jak woły do roboty alba maszynki do pieniędzy dla szwajcarów.Cała nadzieja w nowo otwieranych zakładach pracy jak odejdzie znaczna część pracowników to może wtedy otworzą co niektórzy oczy z dziwienia.Czasy kiedy pracodawca mówił na twoje miejsce jest 10 pracowników już dawno mineły,teraz to pracodawca niech walczy o ludzi.A apropos to chyba jeszcze są Ukraińcy ale i niedługo oni znajdą lepsze oferty pracy.Pozdrawiam sąsiadów za granicy.
4
Piotr G 2016-11-02 13:46
Bardzo marna ocena , miałem okazję przepracować 1,5 miesiąca, straszny bałagan. Mobbing nie jest im obcy... Pozdrawiam cieplutko.
6
Niedobrze 2016-11-04 01:16
Tą firmą powinien zainteresować się PIP.Jak tam panuje i nie jest obcy mobing.
5
Były pracownik 2016-11-05 19:01
Nie polecam nikomu. Warunki pracy poniżej krytyki, pensja również poniżej krytyki, po 3 latach pracy 50 zł podwyżki do najniższej krajowej i jeszcze każą dziękować na kolanach za łaskawość, brak możliwości rozwoju, brak ludzi do kierowania całą produkcją, zero myślenia, które doprowadza do tego, że ludzie pracują miesiąc po 12 godzin. Po prostu firma zatrudnia chińczyków, którzy będą pracowali całe życie za miskę ryżu. Stanowczo odradzam każdemu. Nie warto.
8
jeszczeTu 2016-11-07 17:54
To prawda ja jeszcze tu pracuję ale jestem na etapie poszukiwania nowego miejsca pracy bo tutaj oprucz garba to się nie da dorobić no chyba że bedziesz zapieprzał po 12 godzin dziennie i nie przerwalnie 12 miesiecy.Podejście do pracownika to kpina i wyzysk,brak przestrzegania kodeksu pracy ludzie tu charują po 200-280 godzin miesięcznie i mają jeszcze kłopot z uzyskaniem urlopu,straszenie,dyskryminacja to tej firmy chleb powszedni.Ludzie boją się przeciwstawić pracodawcy bo brak związków zawodowych mają tu psełdo radę zakładową podległą dyrektorowi,czyli pracownik ma gów.......do powiedzenia i tak błędne koło się kręci.Dlatego także nie polecam tu pracy nikomu a sam mam nadzieję że nie zabawię tu długo.
8
pracownik 2016-11-09 22:52
Tu do pracy biorą wszystkich, bo tak naprawdę nikt nie chce tu pracować. Agencje pośredniczące nie przeprowadzają żadnych rekrutacji tylko odrazu dawaja skierowanie na badania lekarskie. A potem narzekania na firmę jak to jest źle i w ogóle, a tak naprawdę to ludzie tworzą atmosferę pracy. Dlaczego nikt tu nie napisze, że tak naprawdę niektórzy się do tej pracy nie nadają, bo nie myślą i nie potrafią zrobić najprostszych rzeczy/zadań. Albo inni, którzy przychodzą"odpekac" osiem godzin i do domu.
2
wiemjakjest2016 2016-11-10 17:22
To co piszesz to trochę nie tak dlaczego ludzie nie chcą tu pracować bo opinia o huberze jest nie zaciekawa.praca przez agancje,małe zarobki a kadra sama nie nadaje się do pracy (nie posiadają odpowiedniej wiedzy) tu pracują sami znajomki dyrka kierownik-zastępca kierownika-zastepca zastępcy kierownika to sztuczne stanowiska dla znajomków.A samo traktowanie pracowników daje wiele do myślenia np.naciskanie na nadgodziny czy zmuszanie do nich albo szafki dla pracowników w toalecie to jest normalne?Ta firma niedługo bedzie miała status obozu pracy jak flex czy pressglas.....to dopiero początek.Jak firma stawiała by na pracownika i go doceniała to i do pracy by chętnie ludzie przychodzili.Jeżeli ktoś chce pracować to pracę znajdzie i nie musi być to Huber bo w Tczewie jest dużo lepszych firm.A na dobrą opinie i komentarz oraz ludzi chetnych do pracy trzeba zapracować.Więc "pracownik"pisz w szerszej perspektywie pracy bo jak firma jest dobra zatrudnia odrazu na okres próbny a nie przez agencję,jak firma ceni pracownika i docenia jego pracę to sami pracownicy wytworzą dobrą atmosferę i inni się do pracy znajdą bo opinia krąży od jednego do drugiego........
10
fizol 2016-11-11 16:43
To prawda co piszesz o tej firmie.Żal tylko tych pracowników co tam pracują że muszą znosić takie traktowanie i całą otoczkę,za granicą chodziazby nasi sąsiedzi (Niemcy) już dawno by się im do du.....dobrał urząd od pracy i prześwietlił by od podatków do kodeksu pracy a w Polsce to na pracownika się wypina i ma się go za gówn.....gdzie jest państwowa inspekcja pracy pewnie dostali łapówkę i mają to gdzieś.Tak wygląda praca w Polsce nie tylko w Huberze.Może kiedyś się to zmieni ale do tej pory trzeba trzymać język za zębami i charować za marną kasę dla nie polskich pracodawców i trzymać im polec prosto w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Najlepiej omijać takie firmy!
3
zadowolony 2016-11-20 09:32
Nie wiem skąd się biorą takie opinie na temat Huber Suhner pracuję już 4 lata w tej firmie . Jeśli chodzi o zarobki to nie narzekam w Tczewie jest wiele gorszych firm niż Huber np. Flex czy PressGlass lub Vetrex.
Co do zatrudnienia przez agencję to prawda dużo ludzi jest zatrudnionych lecz są to osoby , które dopiero skończyły szkołę więc są niedoświadczone , a pracodawca ceni ludzi doświadczonych , więc dostają umowe przez firme.Większość ludzi krytykuje tą firme na tej stronie kierując się zawiścią spowodowaną własnymi niepowodzeniami życiowymi.Nie rozumiem skarg I zażaleń dotyczących tej firmy , bo pchają sie do pracy ludzie , którzy tej pracy nie lubią ze względu na to iż podchodzą z załozenia że pracować I tak trzeba lub krytykując z zewnątrz nie mając pojęcia co się w niej dzieje.Nie którzy mącą ludziom głowach przelewac cała swoją gorycz niepowodzeń na nowych pracowników zniechęcajac ich , co potem odbija sie negatywnie na opinii tej firmy.
6
(prawie)zadowolony 2016-11-20 17:24
No co Ty nie powiesz!Ja także pracuję w tej firmie i wiekszość tych opini to prawda,praca ciężka nie jest ale podejście do nas pracowników daje do myślenia a zarobki każdy ma inne i tu nie chodzi o doświadczenie bo są ludzie co pracują nawet po 10 lat a mają gówniane pensje a ci wazeliniaże co pracują krótko mają dużo więcej.Więc nie pisz bzdur bo pewnie jesteś w gronie tych...........albo z grona adoratorów brygadzistów,kierowników.Po pierwsze są tu ludzie (brygadziści,liderzy czy kierownicy) co na swojej robocie się kompletnie nie znają a gróbą kasę dostają a pracownik ma ochłapy a do tego praesja i wykańczanie psychiczne wyrabianie ponad stan nadgodzin,praca po 12h,szafki pracownicze w wc to dobry wizerunek firmy twoim zdaniem "zadowolony"tylko nie pisz że nie ma miejsca bo dla chcącego nie ma nic trudnego to Pracodawca ma obowiązek zpewnić dobrą i godną pracę i jej warunki,poczytaj Kodeks Pracy!Patrzac na inne firmy w Tczewie to Huber nie jest aż taki zły a dlaczego nie może być firmą jedną z najlepszych w Tczewie?Bo mają pracowników gdzieś a liczy się tylko kasa w tym żydowskim folwarku.A wracając do młodych po szkole to pracują max miesiąc a potem szukają czegoś lepszego tylko sztarzy pracownicy pracują bo muszą wiadomo rodziny,kredyty itp i głosu swojego nie podniosą wiadomo dlaczego.........tak wygląda praca na produkcji i magazynie.Tu pasuje zdanie z niewolnika nie bedzie dobrego pracownika!Pozdrawiam kolegów i koleżanki z produkcji i magazynu a Tobie "zadowolony"życzę realizmu i szczerego obiektywizmu.
5
blondi83 2016-12-03 17:15
Ta firma to jedna wielka kicha,ludzi mają za tanią siłę roboczą.Nie przestrzegają praw pracowniczych bo pracownik nie ma do niczego prawa ma pracować...tyrać po 12 godzin i musi chodzić regularnie na nadgodziny i ma za to jeszcze serdecznie dziękować pracodawcy.Praca jest z stoperem w ręku wszystko na czas aby pracownik nie miał czasu pomyśleć nie długo pewnie nawet do toalety bedzie musiał lecieć na czas takie realizacje i pomysły wdrażają kierownicy...lepiej zakupić pampersy.Kierownictwo i brygadziści nie mają żadnego doświadczenia i wiedzy bo po co,znają się jedynie na wchodzeniu w du...... i gnebieniu pracownika.Takie są realia pracy w tej firmie.Tu można jedynie nabawić się nerwicy,załamania nerwowego lub zdobycia doświadczenia w podlizywaniu i donoszeniu na kolegę/koleżankę.Taka jest praca w naszym kraju i pewnie jeszcze wiele lat tak będzie wyglądać.Dlatego jek się szuka pracy lepiej omijać takie firmy.
3
Doświadczony 2016-12-07 23:18
Jedna z najgorszych firm w okolicy Tczewa, omijać szerokim łukiem. Firmę deklasuje silnie rozbudowany mobbing, niekompetencja kadry nadzorującej pracę, głodowe stawki, maksymalny wyzysk!
3
assistant2016 2016-12-08 17:27
W krótkim zdaniu opis faktyczny pracy i atmosfery firmy H+S.Praca w tej firmie to systematyczny powolny i dyskretny mobbing dotyczy obszaru produkcji i magazynu.W magazynie mobbing zaczyna się od brygadzistów do kierownictwa,najpierw presja,potem samo podejscie do pracownika jak do wołów na roli i etap nie przestrzegania KP wpływanie na pracownika do nadgodzin ( i to nie zmusznie do nadgodzin) bo to brygadziści cwaniaki potrafią tak zmanipulować że pracownik nawet nie wie że jest zmuszany,brygadziści stosują tak zwaną dyktaturę (pokazują swoją wielkość) pracownik kiedy chce np.urlop to go "dostanie" ale kiedy na to ma ochotę Pan i Władca a nie kiedy chce pracownik.Firma oficjalnie jest przyjazna pracownikowi w ogłoszeniach by zwerbować ludzi do pracy ale póżniej pokazuje prawdziwe oblicze.Jednym słowem trzeba się grubo zastanowić nim tu się podejmnie pracę bo szkoda zdrowia i nerwów.
6
magazynier 2016-12-09 17:11
Zgadzam się z Twoją opinią,ja pracuję akurat na magazynie i to prawda że panuje tu toksyczna atmosfera,zawiść i cichy mobbing oraz nie równe traktowanie jedni mają przywileje a drudzy pod górkę.Sama praca jest łatwa i przyjemna,ciekawa ale cała otoczka daje w kość,człowiek się stresuje i może nabawić się nerwicy a to tylko przez brygadzistów i kierowników którzy nie znają się na swojej pracy a wykorzystują swoją władzę nad pracownikiem utrudniając jej wykonywanie jak tylko to jest możliwe,szkoda bo ta firma mogła by być naprawdę dobrą i przyjazną, przez takich ludzi traci dobrych pracowników ale i dobrą opinię.Ja zaczynam myśleć o zmianie pracy bo na dłuszą drogę w tej firmie nie ma przyszłości a po co tracić zdrowie dla takich ludzi.Dlatego podpisuję się także pod tym aby omijać tą firmę i jak naj dalej od niej.Ps. a to do brygadzistów i kierowników zmiencie podejście do pracowników bo wasze duże wypłaty macie dzięki nam pracownikom bo co z wami będzie jak nas zabraknie sami do pracy fizycznej nie jesteści stworzeni!!!
5
operator 2016-12-10 18:44
Sama praca nie jest zła. Pracuję w tej firmie już dość długo i nie mogę narzekać. Mimo to atmosfera pozostawia wiele do życzenia. Brygadzistki klną do swoich podwładnych jak szewce. Wiele razy zwrócono się do mnie słowami typu: chcesz wpier...? Kur... czemu tak mało zrobiłaś? Albo krzyk o byle co. Wiecznie im wszystkiego mało. Mało tego panuje tu kolesiostwo i nepotyzm. Pracownicy godni uwagi, mądrzy i wykwalifikowani są traktowani jak śmiecie. W ogóle się ich tu nie docenia. Żadnych podwyżek, uznania czy słowa dziękuję. Tylko ci którzy mają dobrą wazeline mogą coś ugrać. Nowi pracownicy robią sobie co chcą, biorą urlopy na żądanie a wpisuje się im wypoczynkowe. A "stary" pracownik jak chce urlop to nie ma go dla niego bo musi go sobie zaklepac miesiąc przed!!! Krwią można się zalać. Mobbing, niesprawiedliwość, szykanowanie, poniżanie, bluzganie łaciną . Oto cała prawda o tej firmie. Czemu jeszcze tu pracuje? Nie wiem. byc może ciężko zmienić i znaleźć pracę. Ale często miewam okresy nerwicy i chęć zwolnienia się. Robić swoje i olewac otoczenie. Recepta jak złoto.
7
robolem jestem aaa 2016-12-10 19:20
Do operator: do mnie też często przeklinaja i krzycza. A najgorsze jest to że nic nie wiedzą o produkcji a chcą mądrować. Myślą że wszystkie rozumy pozjadali. Szczególnie jeden z team liderów to kompletny furiat. W dodatku co roku zmuszają do pracy po dwanaście godzin za jakieś śmieszne premie, a w umowie mamy po osiem. Ciekawe co by zrobili gdyby wszyscy się zwolnili. Już nie mieliby kim pomiatac
7
walker 2016-12-12 01:02
Z opini waszych ta firma to Dno i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Dobrze że tu nie pracuję.Trzymajcie się i nie dajcie się poniżać tym burakom.Pozdro
7
Wąż2017 2016-12-18 15:40
Ta firma może i nie jest idealną,może i nie potrafi doceniać pracownika ale jeszcze dużo brakuje jej do Flexa czy innych podobnych firm.Ja pracuję na magazynie i powiem tylko to są dobra i złe chwile,mam niekiedy też ochotę zrezygnować z tej pracy,mam także dni stresujące i nerwowe które zawdzięczm brygadziscie czy kierownikowi ale po namyśle mówię sobie inni mają gorzej niż ja i pracuję dalej.....dzień za dniem.Naszczęście pracuję z dobrymi współpracownikami są pewnie i wy tym towarzystwie ludzie nie szczeży ale to już ich zmartwienie.Pewnie kiedyś i mi pęknie żyłka to zawsze można zmienić pracę ale do tej pory pracuję i pracować trzeba a brygadziste lepiej mieć takiego niż gorszego.Napewno na produkcji jest inna sytuacja ale nie mi jest to dane kometowaćPozdrawiam kolegów i koleżanki z magazynu (wysyłki).A pracując każdy sobie wyrobi sam opinię o pracodawcy itp.
3
to ja. 2017-01-06 20:08
Szkoda że kierownictwo nie czyta tego forum, może w końcu coś by się zmieniło. Niektóre brygadzistki to po prostu porażka. Pomiatają ludźmi, klną. Zamiast motywować, potrafią tylko zdołować pracownika, narzucając nierealne czasy. A same spędzają czas na śmieszkowaniu przy biurku i przeglądaniu facebooka. Nigdy nie wiadomo jaki będą miały humor, a jedna z gwiazd jak wpadnie w szał, to ludzie chowają się po kątach, bo strach podejść. Do tego praca pod presją i marna pensja. Nie polecam.
3
konektory 2017-01-11 10:27
Ludzie co wy wypisujecie ! ja tu pracuje i jest mi dobrze. jak ci sie nie podoba to dymaj na budowe ! polecam ta firme, ludzie sa ok - wystarczy byc normalnym i umiec wspolparcowac 0 a ci co neguja najwidoczniej nie potrafia pracowac w zespole - kurcze jak tak ci zle to nikt cie na sile nie trzyma, zawsze mozesz odejsc i ty sie skonczysz meczyc i ludzie ktorzy z toba pracuja. nie wiem skad tyle nie nawisci ! praca jak kazda inna. w kazdym zakladzie znajdzie sie jakies ale. a moze po prostu zal ci [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] sciska z jakigos powodu ? trzeba bylo sie uczyc to i moze fotel prezesa bys zajela/zajal ! ale i tak byscie narzekali. rob swoje i tyle , przeciez nikt tu fizycznie nie przechodzi meczarni., kurcze przyjde, przysiade w jednym miejscu i jak zaczne matowac nawet nie wiem kiedy zmiana zleci. wyplata zawsze na czas, w cieplym pracuje, pod dachem, nie uzeram sie z nikim robie swoje, wiec skonczcie te brednie !
6
FOiRF 2017-01-19 00:02
Albo jesteś podstawiony i piszesz bo musisz lub twoje aspiracje to siedzenie po 12h i zapie....... za 2300brutto w tej "cudownej firmie"
5
PS-y 2017-01-27 01:34
Gość co mu się podoba to albo po podstawówce jest i to jego pierwsza praca albo brygadzistce się nudziło i brednie pisze.My tu pracujemy bo musimy mamy rodziny itp a praca tu to nie bajka.........tu się zap...... jak na fizoli przystoi.
2
kAMAsUtRA 2017-02-03 22:30
Witam , zastanawiam się nad pójściem do hubera mam dwie propozycje tu i na innej produkcji i nie wiem co mam wybrać . Czy aż tak na prawdę jest tak tam źle ? I tak traktują ludzi i ta pensja i wgl ?
Proszę mi napisać bo bym chciała wiedzieć . To będzie moja pierwsza praca na produkcji i chciała bym wiedzieć czy aż tak źle tam jest i czy w stresie się pracuję ? na czas tzw :D ?
Dziękuje ;)
Loko 2017-02-04 23:36
Witam. Pracuje ktoś na stanowisku magazyniera?
Jak wygląda praca i jak z kasą?
Praca 2017-02-05 08:44
bez doswiadczenia to jakies 2400 moze lub troche mniej z doswiadczeniem 2500 moze troche wiecej
Loko 2017-02-05 13:18
Brutto czy netto?
ProdCay 2017-02-05 17:31
Jak to Twoja pierwsza praca lepiej zacząć pracę w podobnej firmie jak Huber tam nabierzesz odwagi,cierpliwości i wytrwałości a potem można iść do Hubera wtedy dasz radę sobie w każdej sytuacji nawet stresowej.Wybór należy do Ciebie>
1
Filipo 2017-02-05 17:39
Kasa na magazynie bez doświadczenia od 2300 do 2500 z doświadczeniem na wózki od 2450 do wzwyż a jak wygląda praca jak na magazynie pakowanie,wysyłanie,kompletacja,odbieranie dostaw,przygotowanie do produkcji itp a sama atmosfera zależna od działu jedni mają lepiej i lżej a inni dużo ciężej,trudniej i gorzej zależy kto co lubi i jaki mają humor szefowie i kadra.
1
Praca 2017-02-06 19:24
Brutto ;D
Byłyraner 2017-02-11 18:04
Daj sobie spokój z tą firmą,poszukaj lepszej firmy w tej nie polecam pracy!Ja pracowałem w tej firmie szkoda czasu i nerwów dla tej pracy.Ludzie na stanowiskach nie nadają się do pracy z zasobami ludzkimi a podejście do pracowników szkoda słów.Kasa MAŁA a premie i social pożal się boże.
3
Operator hubera 2017-02-15 09:29
Nowi kierownicy chcą "zmieniać świat" kosztem zdrowia pracowników, dla nich liczą się tylko liczby i ilości, a gdzie jakość?
Musisz zapier.... po 12 godzin calymi tygodniami, bo oni potwierdzili, że zamówienia będą gotowe.
Kasa taka sobie, jak chcesz zarobić musisz pracować nadgodziny.
Szkoda tylko brygadzistow, bo oni mają najgorszą rolę przekazywania decyzji "góry" operatorom i to oni potem muszą wysłuchać niezadowolenia i uwag, a czy ktoś kiedyś postawił się w ich sytuacji, niewdzieczna rola, szczerze im współczuję
4
Pracownik 2017-02-19 15:35
Jak dla mnie praca w HS nie jest najgorsza. Wiadomo są gorsze i lepsze dni ale pracowac trzeba. Wiele powinno sie zmienic w naszej kochanej firmie ale to jeszcze sporo pracy i czasu....o ile wg. Mobbing jest mi doskonale znany, wielokrotnie odczuty. Niekiedy jest ciężko ale moze vyc gorzej. Dupolizow jest wielu i tacy zarabiaja i maja przywileje....ale panietajmy ze przyjdIe kryska na matyska. Ich czas kiedyś minie!!
Pozdrawiam i nie zniechecam, chyba nie jest tak zle skoro tylu ludzi tu pracuje...
1
Obserwator 2017-02-21 18:13
Jeśli chodzi o HS na Jagielońskiej to trzeba brać pod wzgląd fakt, że jest to tzw. "zapchajdziura" HS na Bałdowskiej. Nie generuje wystarczających zysków by móc się swobodnie rozwinąć. Inżynierowie opierniczają się i logistyka mocno klęka. Jako, że jest to punkt wyjściowy kolejnych działów to odbija się to na wszystkich innych pracownikach. Między pracownikami atmosfera jest świetna. Naprawdę miło się współpracuje. Chorzy ludzie niestety tez się zdarzają jak i wszędzie. Nie ma reguły uzyskania awansu. Stanowiska obejmują dupolizy, krewni dupolizów na wyższych stanowiskach, ale też ludzie z produkcji. Niektórzy brygadzisci przekraczają swoje kompetencje z aprobatą ich przełożonej. Pozostali mają g*** do powiedzenia nawet, jeśli są po stronie swoich podwładnych. Praca nie jest skomplikowana ani mega ciężka. Firma jak każda inna ma swój własny bałagan i swoich własnych zatruwaczy atmosfery. Nie przestanie mnie dziwić to, że produkcja pozwala na mobbing. Jeśli ktoś pracuje normalnie, nie opiernicza się, przestrzega narzuconej instrukcji i potrafi umięjetnie przedstawiac swoje zdanie i argumenty to każdy może mu naskoczyć. A zwłaszcza brygadzista tym bardziej, że zdarzają się brygadzisci nie znający się kompletnie na pracy ich podwładnych ;) Po kilku miesiącach pracy przez agencję HS wciela pracowników do firmy. Morał? Jeśli komuś wystarczy 2250 zl brutto przez HS lub 2000 przez agencję, nie chce się narobić, chce pracować w świetnej ekipie i potrafi mieć w czterech literach próby stworzenia stresującej atmosfery przez przełożonych to ta praca jest dla niego stworzona ;) jeśli ktoś ma większe ambicje to niech zwyczajnie nie pcha się na produkcję bo W ŻADNEJ TEGO TYPU FIRMIE nie zarobi się kokosow, praca w zespole niesie za sobą wiele nieporozumień a kolesiostwo nie pojawia się tylko w HS czy tylko w Tczewie a w PL jest bardzo często spotykane. Więc przede wszystkim bądźmy realistami zamiast opowiadać jak to w HS jest świetnie czy tragicznie. Jest dokładnie tak, jak wszędzie. Dzisiaj podwyżki są w Gemalto, za 2 miesiące w Gemalto zrobi się beznadzieja i HS zabłyśnie podwyżkami by za 3 mies posypały się zwolnienia i Flex skorzystał na tym, zatrudnił zwolnionych z HS i dał podwyżki. I tak w kółko. REALIZM I ZDOLNOŚĆ OBSERWACJI TO PODSTAWA.
1
gall anonim 2017-02-22 13:47
Mam koszyk pysznych i świeżych jabłek , teraz do koszyka dokładam kilka zepsutych jabłek. Pytanie do kadry kierowniczej, co stanie się z pozostałymi jabłkami ?
1
Lidertime 2017-02-25 17:54
Nie zadawaj takich trudnych pytań kadrze bo i tak ci nie odpowiedzą bo są za mocno zgnili i tym zarażają innych.Szkoda czasu i nerwów na tych ludzi i tą firmę.
1
Operator 2017-02-26 19:08
Ludzie mają już dość zapier..... po 12godzin, tu nikt nie liczy się z pracownikiem
1
Anonim 2017-02-28 15:44
Tragedia.
Pracowałam nie całe dwa miesiące w dniu kiedy miałam mieć przedłużoną umowę z dnia na dzień zostałam wylana z pracy. Firma żąda "obowiązkowych" nadgodzin najlepiej jakby sie było w firmie przez 7 dni dni tygodniu przez 24h.
Pracownicy traktowani są jak robokopy. Firma napierdoli zleceń i potem wielkie zdziwienie ze się nie wyrabiają. Firma najwyraźniej co jakiś czas zatrudnia na zasadzie "zapchajdiury". Przerw na papierosa nie ma bo kierownicy obliczyli ze pracownik traci na to az 7 min. Wieczne kotrole które wyglądają na zasadzie ze chodzące buraki patrzą ci na ręce i pytają a dlaczego, a po co, a czemu .. jeśli chodzi o atmosferę wśród pracowników to jak wszedzie są standardowi lizodupy którzy zrobią wszystko co brygadzista chcę , ale są też na prawdę wporzadku ludzie. Jeśli chodzi o wypłatę kokosów nie ma 2000 zł brutto czyli na rękę dostajesz 1400zł. Czyli w skrócie firma HS na Baldowskiej to dno pracownik to gowno i ma dygac na skinienie palcem, zapierdalasz na 3 zmiany chuj wielki z tego masz ale masz zapierdalac 12h + weekendy. NA PRAWDĘ NIE RADZĘ ZATEUDNIAC SIĘ SIĘ TEJ FIRMIE. Pozdrawiam "PRZECUDOWNĄ" firmę Huber.
2
Odysey 2017-03-01 01:22
To prawda,firma dno a pracownik niewolnik,wypłata raz w tygodniu owoc.Tu działa tylko mobbing!!!
2
Ciekawa 2017-03-01 17:47
A jakieś pozytywne opinie ? Nie ma?? Mam iść tam do pracy ale teraz się zastanawiam.
Zostaw swoją opinię o Huber + Suhner - Tczew
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Huber + Suhner