brak logo

Liberty Direct

Warszawa

Opinie o Liberty Direct

a. 2008-10-07 00:22:05
W porządku. Zadowalająca.
anonim 2008-10-28 23:25:15
solidna, profesjonalna, rozwojowa,
myślący 2010-08-30 23:01:48
co taki komentarz jak twój ma oznaczać?

Ludzie to nie niesie z sobą żadnych informacji. PIszcie konkrety i FAKTY, a nie swoje odczucia. Odczucia bywają różne w zależności od osoby.
Dorothy 2010-09-01 16:34:08
Typowe call center . Praca w Liberty Direct nie przynosi ani pieniędzy , ani satysfakcjii. Dorothy .
monia 2010-11-25 17:05:36
Od listopada pracuję w liberty na stanowisku likwidatora szkód i jestem zadowolona. Firma oferuje szkolenia, opiekę medyczną i kartę multisport. Oczywiście stawia też wymagania. Trzeba wykazywać się starannością, sumiennością, ale tego przecież oczekuje każdy pracodawca. Pieniądze zadowalające.
kora 2010-12-29 12:54:23
Czytałam gdzieś, że Liberty zdobyło drugie miejsce w konkursie Najlepszy Pracodawca Roku 2010.
Andrzej 2011-01-27 09:54:36
Nooo jak niektórym wystarcza 1700 - 2000 do ręki to gratuluje
zuza 2011-02-03 10:55:42
2000 za pracę w call center to raczej dobra pensja. Pielęgniarki i nauczyciele w tym kraju zarabiają mniej
lol 2011-02-11 02:26:33
Po jakim czasie po rozmowie rekrutacyjnej się kontaktują? Ktoś wie?
Bo niewiem czy jest sens czekać, czy po prostu mnie zbyli.
piter 2011-02-27 15:55:43
Polecam lLiberty Uruchomili specjalna akcję, podajesz komus swój nr polisy i on podaje go przy zapisywaniu się i zarabiacie obydwaj :) Podaję mój kod jakby ktoś chciał skorzystać. Mozna zarobic od 50 do 100 zł - kod: 69399569
1
quest 2011-03-01 14:05:05
Wiesz co możesz sobie zrobić z tą swoją akcją....:D
dominisia 2012-01-06 18:27:35
zadawalajaca??? hmmm jak kazda korporacja, stawki nie sa najlepsze a systemy motywacjyne tworza takie zebys robil jak najwiecej a jak najmniej zarabial. przyjmuja mlodych ludzi, ktorzy zazwyczaj zaocznie sie ucza i kurczowa za wszelka cene siedze i dziobia co im karza
adela 2012-01-22 21:22:33
zgadza sie, pracowalam tam jakis czas. wyciskaja z ludzi ile sie da a w zamian ofruja malo. kto dziobie, donosi ten jest cery good
medzit 2012-04-20 20:59:21
kurczę,nie wiem co myśleć, złożyłam cv i teraz czekam do wtorku na to długie 8 godzinne spotkanie...a naczytałam sie tych waszych opinii i mi sie już odechciało tam iść...
Koma 2013-02-28 13:34:30
medzit - 2012-04-20 20:59:21

kurczę,nie wiem co myśleć, złożyłam cv i teraz czekam do wtorku na to długie 8 godzinne spotkanie...a naczytałam sie tych waszych opinii i mi sie już odechciało tam iść...
Znam kilka osób, które tam pracują i raczej dobre opinie mają
iwona kępa 2013-08-23 16:05:21
Dlaczego tak negatywnie oceniać taki sposób rekrutacji??? Odnoszę wrażenie, że zwykle Ci, którzy tak krytykują nie sprawdzili się i nie zostali zaproszeni do dalszego etapu...
Ja już czytałam wcześniej jak to będzie wyglądać i nie będzie to dla mnie zaskoczeniem. Uważam, że to nic negatywnego jeśli firma wprowadza nowatorskie sposoby selekcji. Ja ide za tydzień w piątek na warsztaty i mając swiadomość jak będzie wygladał ten proces, przygotowuję sie do niego, bo na pracy mi zależy.Dla mnie to nowe doświadczenie i kolejne ćwiczenie z prezentacji siebie z jak najlepszej strony.
Becca 2013-08-28 12:30:55
Dzisiaj to Ty musisz się sprzedać pracodawcy a nie robić łaskę, że przyszedłeś na rekrutację. Jeśli tego nie pojmujesz to nie wróżę Ci szybkiego znalezienia pracy...
2
libertyd 2013-10-31 00:04:49
Od roku zstanawiam sie jak taka firma może zostać pracodawcą roku? Pracowałam tam 3 miesiące , umowa o pracę na okres próbny.Podziękowano mi po tym czasie, bez uzasadnienia..chyba norma.Spakować trzeba sie w 3 s, wszystko do niszczarki i uprzejma pani kierownik odprowadza Cie do windy. Najlepsze jest jednak to ze Cie wyrywaj w trakcie pracy i podsuwają dok z wypowiedzeniem,wsrod paru z nich był jeden który do tej pory psuje mi krew....."Uprzejmie proszę o potracenie mi 1000 zl z pensji na poczet szkolenia"Jak tak mozna ,pracodawca roku? Sam się nie zwolniłam, w umowie jest info o szkoleniu i potraceniach ale tylko w wypadku jak im sam uciekniesz.Pożegnano sie ze mna w ten sposób tydzień przed Świetami. Liberty prowadzi wieloetapowa rekrutację, chcieli takiego pracownika,poświęiłam im o 3 miesiące za duzo, nikt nie prauje za darmo.Zarobiłm podstawe a oni jeszcze potracili mi z niej 1000 zl.
2
Lukasz 2014-01-06 20:27:18
Myslę jednak,że tytułu pracodawcy roku nie dają za darmo, są okreslone kryteria, które trzeba spełnić. A jesli chodzi o osoby zwolnione, to bardzo rzadko, jesli w ogóle zdarza się, zeby mówiły pozytywnie. A fakt jest faktem - tytuł pracodawcy roku 2013 nalezy co Liberty Direct.
1
ktos 2014-01-26 00:01:15
Dzieki Piter, zniżka na nr Twojej polisy nadal działa, czyli jestes szczesliwym i zadowolonym klientem nieprzerwanie od 2011 roku- to dla mnie wystarczajacy powod aby wybrac Liberty. A wybralem wlasnie Twoj kod ponieważ uczciwie napisales ze tez masz z tego powodu znizki a nie jak inni ze to jakis magiczny numer...
Pozdr
zocha 2014-01-29 11:42:14
praca w liberty to jedna wielka fikcja, niekompetentne osoby na nieodpowiednich stanowiskach(usunięte przez administratora)
1
Kola56 2014-02-04 10:06:35
A jak wygląda proces rekrutacji? Jakieś testy robią? Bo rozmowa trwa kilka godzin...
Inny 2014-02-07 21:18:40
Spotkanie rekrutacyjne to jakieś jaja! Każą robić scenki rodzajowe w stylu sprzedaży abstrakcyjnego produktu, lub praca w podgrupach. Jak to się ma do działalności w branży finansowej? Jak dla mnie absurd. Selekcja wstępna wyeliminować może profesjonalistę, który nie spodziewa się zabaw teatralnych. Wg mnie rekrutujący promują "profesjonalnych uczestników spotkań rekrutacyjnych", tj. 25latków, którzy mają za sobą dziesiątki tego typu spotkań i "doświadczenie zawodowe" w 15 firmach, po 3 miesiące w każdej.
3
hmm 2014-02-08 09:30:12
Mamy rozumiec, ze odpadles??
1
Inny 2014-02-11 20:14:58
Po tym całym cyrku informują o wysokości wynagrodzenia. Gdyby nie ta odwrócona kolejność działań podarowałbym sobie "spotkanie rekrutacyjne" (oszczędzając 3 godziny życia). Już wiesz hmm co macie rozumieć!
1
były pracownik 2014-03-10 10:45:34
Chciałbym podzielić się opinią o firmie Liberty Direct. Przeszedłem rekrutację, mówili, że potrzebują dużo osób do działu obsługi klienta. Rekrutacja trwała 7 godzin! W tym rozmowa o pracę zawiera test na "moralność". Cyrk. Odgrywanie scenek, praca w grupie. Ale ok, przeszedłem. Po dwutygodniowym szkoleniu był test dotyczący ubezpieczeń i poprzedniej ustawy o ubezp. obowiązkowych. Masakra, nie zdało 10 osób. Zostałem zaproszony przez Dyrektora ds. zasobów ludzkich i dali mi wymównienie, bez możliwośći poprawy testu. Straszyli, że obciążą mnie kosztami szkolenia w wys 1000 zł!
3
sarenka 2014-03-24 15:38:10
Liberty Direct to strata czasu. Ja czuję się oszukana i na pewno nikomu ze znajomych nie polecę tej firmy.
skowronek 2014-05-25 19:31:03
szkoda gadac o tej firmie, dziobaki i donosiciele odnoszą sukcesy a uczciwi pracownicy musza za nich pracować. ale jakiś sukces jest pan D... krolowa UKS upadla :) wszyscy się ciesza
2
Mmm 2014-06-27 14:52:14
Byłam na grupowej rozmowie kwalifikacyjnej, poziom rekruterów żałosny! Pytania poniżające, "z czego się pani utrzymuje, skoro pani nie pracuje?", "ma pani 6 lat doświadczenia w branży?, czemu tak mało?", "może powinna pani startować gdzieś indziej?". To niektóre z pytań mi zadanych. Dawno nie czułam się tak poniższa, a konsekwencji nie ponieśli. Cieszę się, że mnie nie przyjęli, bo nie chciałabym pracować w firmie, w której tak się traktuje potencjalnych pracowników!
1
Mmm 2014-07-10 14:21:22
Ja tez nie mogłam w to uwierzyc.
Evka 2014-09-15 12:03:31
Nie wiem jakimi kryteriami ta firma się kieruje przy rekrutacji? Odpadłam w 1 etapie, mimo doświadczenia na słuchawce i w bankowości. Chociaż może właśnie dlatego...Generalnie było ze 20 osób z których do pracy potrzebują kilkanaście. Najpierw: co uważasz za swój życiowy sukces i jakie 3 cechy pomogły ci go osiągnąć?
Potem- jakie masz hobby i przekonaj innych do tego. Krótkie scenki z wyjściem na środek.
Umowa zlecenie, po 3 mies. próbnych może o pracę i karta multisport. Lokalizacja na Chocimskiej, chociaż rekrutację prowadzili na rondzie ONZ. Generalnie no comment, ale z opini poprzednich pozostaje mi się cieszyć że nie przeszłam;)
popkinson85 2014-10-12 00:56:59
Witam, pracowałem 3 miesiące w LD, przeszedłem szkolenie - za które trzeba w razie rezygnacji zapłacić 1000 zł kary,ale powiem wam tak:
Wiele rzeczy, które były omawiane na rekrutacji nie pokryły się z rzeczywistością - pracowałem na infolinii wychodzącej tzw OUTBOUND - kiedy przyszedłem do tej firmy ten dział zaczął dopiero się tworzyć. Po pierwsze wynagrodzenie do końca nie było wiadomo za jakie pieniądze bedziemy pracować, po drugie kara 1000 zł, po trzecie charakter pracy tj na rekrutacji nie było mowy o żadnej sprzedaży a tu przychodze i co - każdy musi sprzedawać, dalej plan sprzedaży nie otrzymaliśmy w wyznaczonym terminie tylko 2 tygodnie po zaczęciu pracy. Na koniec wymówienie - dlaczego? Bo miałem najlepszą sprzedaż a argumentacja była następująca - za bardzo się spoufalam z klientami i daję za dużo rabatów - przecież rabat w rękach sprzedawcy jest jak karta przetargowa - argument sprzedaży - każdy handlowiec o tym dobrze wie. Czuję się oszukany i wykorzystany - stanowczo odradzam wszystkim, którzy się zastanawiają czy warto iść na rozmowę.
3
Ktoś Wielki 2014-10-27 11:17:20
Dosyć często ukazują się ogłoszenia, że Liberty szuka pracownika konsultanta tel.
Moim zdaniem to też dużo mówi o firmie...
3
no name 2014-10-30 11:48:24
Mnie zwolnili, a i tak musiałam oddać kasę za szkolenie.
olgi 2014-12-11 15:37:02
Ja zostałam zaproszona na rozmowe i po przeczytaniu powyzszych informacji mam troche obawy... Napiszcie czego jeszcze moge sie spodziewac... jezeli pomyslnnie przejde proces rekrutacji jaki bedzie 2 etap?? A zastanawia mnie jakie cechy wyróżniają firmę spośród innych z tej branży? Jakie cechy powinien mieć kandydat, którego szukają?
Konsultant w dziale notyfikacji i wsparcia szkód 2015-01-30 13:11:03
Cześć:) Czy ktoś z Was pracował w dziale notyfikacji i wsparcia szkód i mógłby mi powiedzieć coś więcej na ten temat? co należy do obowiązków, jak ta praca wygląda w praktyce, jakie są zarobki? Z góry dzięki:)
Konsultant w dziale notyfikacji i wsparcia szkód 2015-01-30 13:19:06
Cześć:) możesz mi powiedzieć coś więcej o swoim stanowisku? Pozdrawiam:)
Huzia na juzia 2015-03-10 00:25:45
Tak się zastanawiam jakie czynniki były wzięte pod uwagę jeżeli chodzi o przyznanie tego tytułu. Obecnie pracuję w konkurencyjnej firmie, a w LD pracowała koleżanka, która niezbyt dobrze wspomina czas spędzony w firmie. Podobno atmosfera była słaba, ale to chyba w Warszawie na Call center norma, skoro taka mieszanka ludzi wszędzie?
kandydat 2015-03-16 13:04:16
Dziwny sposób rekrutacji. Mówiąc wprost, ten ich tzw. warsztat rekrutacyjny to w krótkich żołnierskich słowach "zawracanie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] quot;. Wygląda to tak, jakby zależało im bardziej na ilości przemielonych kandydatów, niż na ich przygotowaniu i doświadczeniu, czyli jakości. Istnieje również ewentualność, że wiedzieli od razu, kogo chcą przyjąć. Wg mnie ten sposób rekrutowania został bezmyślnie przeniesiony na polski grunt, a w tej sytuacji warto się zastanowić, gdzie jest granica głupoty osób za to odpowiedzialnych.
1
kandydat2 2015-04-10 08:25:32
Cześć
Orientuje się ktoś jak wygląda praca i zarobki na stanowisku Regionalnego Kierownika Sprzedaży ? Zwłaszcza warunki premiowe. Na wstępnej rozmowie zaoferowali dojść pokaźną kwotę i jestem ciekaw czy ma to odzwierciedlenie w rzeczywistości czy tylko ma zachęcać
1
Jola 2015-08-20 07:59:39
Hej!
Zostałam zaproszona na warsztaty rekrutacyjne na nie wiadomo do konca jakie stanowisko :D Niby Młodszego Konsultanta ds. Ubezpieczeń. Czytając opinię to aż strach iść... No ale zobaczymy, zawsze to jakaś przygoda a co nas nie zabije to nas wzmocni. Jakby ktoś powiedział cos o pracy na chocimskiej bedę wdzięczna:)
mlodszy konsultant LU 2015-08-30 14:13:34
idź! :)i nie przejmuj się komentarzami :) Jest kilka działów. Po szkoleniach będziecie do nich przydzielani.
Nowa 2015-10-06 11:28:55
Cześć,
Czy mogłabyś przybliżyć mi jak wyglądały te warsztaty? Tez dostałam zaproszenie i właśnie nie wiem czego sie spodziewać.
la 2015-10-06 15:08:09
Witam
czy ktos wiec cos na temat pracy back office w direct?
pracownik 2015-10-25 20:53:17
Jak czytam opinie to wiem że piszą o osoby które poporostu się nie nadają do pracy w tej firmie lub komentarze pochodzą od zazdrosnej konkurencji.Jestem bardzo zadowolonym pracownikiem i naprawdę polecam pracę w naszym zespole.Zarobki są bardzo dobre a atmosfera jest wręcz mega.
1
ania 2016-01-26 16:46:14
nie polecam
ania 2016-02-24 12:05:21
nie muszę się tłumaczyć, nie polecam i tyle.
BŁĘKITNA 2016-03-09 20:55:32
Młodszy Konsultant ds. Ubezpieczeń chciałabym wiedzieć jaka podstawa ? 2000 brutto czy mniej?
xhonek 2016-03-15 22:01:00
Witam. Pracuję tu już dwa miesiące. Praca jak praca na słuchawce. Specyficzna. Zarobki? Pierwszy miesiąc 2000 brutto. Potem aneks i 2500 brutto. Do tego benefity jak każdy pisze. Prowizja? Owszem, ludzie potrafią nawet 1000 zł wyciągnąć. Ale tu jednak sprzedaż, targety, pilnowanie by obsługa była na jak najwyższym poziomie. Porównując z konkurencją w której pracowałem jest lepiej. Aczkolwiek jeśli ktoś nie lubi mieć narzucanego tempa i w ogóle, to się będzie męczył - jak ja. Aczkolwiek pociesza mnie prywatna opieka medyczna, która ma bardzo bogaty zakres - idziesz do wybranego specjalisty nawet tego samego dnia :) Ile razy chcesz. Multisport też fajna opcja - w kwietniu dostanę swoją kartę. Ktoś wspomniał o zbytnim spoufalaniu się z klientami - no cóż... Obecnie mamy być jak najbardziej "ludzcy" dla klienta - czyli swobodne rozmowy, by klient czuł się jak najlepiej. Dla mnie fajna opcja, nie mógłbym rozmawiać skryptami. Ogólnie rzecz biorąc jedna z najlepszych ofert dla ludzi bez żadnego doświadczenia z umową o pracę. Lokalizacja też stosunkowo dogodna :)
iwona 2016-05-08 10:08:04
@xhonek dzięki za wyczerpującą opinię na temat firmy, jak porównam to z miejscem gdzie pracuje to śmiech mnie ogarnia. Na żadnej słuchawce nie ma opieki medycznej (!) a o multisporcie to my możemy sobie tylko pomarzyć. Serio czekam na jakieś oferty mam nadzieje, że coś się szybko pojawi!
Zostaw swoją opinię o Liberty Direct - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Liberty Direct