logo IDMS

IDMS

Warszawa

Opinie o IDMS

nick 2011-01-24 11:08:53
A coś konkretniej?
arius 2011-06-18 16:47:09
Pracowałem tam trochę czasu i w sumie mogę powiedzieć tyle, że jest to wszystko bardzo na pokaz. Na początku to wszystko może sprawiać wrażenie profesjonalizmu i całkiem rzeczowych szkoleń. (usunięte przez administratora) Godziny pracy na dobrą sprawe tragedia, a system szkoleń potem jest taki, że pracodawca niby posługując się systemem szkoli pracowników za pomocą innych. Nie mniej są one profesjonalne.(usunięte przez administratora) spoko koleś, wymagający ale dobry w tym co robi. Jeśli ktoś chce się nauczyć sprzedawać - ale tylko nauczyć, za nieduże pieniądze to polecam.
Seven 2013-12-10 12:37:31
Ja tam nie zostałem dłużej niż jeden dzień - w ramach research :D. Z tego co mówił to tylko prowizja.(usunięte przez administratora)
Jak masz głowę i wkręcisz kilku kolejnych piramidkowiczów jako swoich podwładnych to pewnie coś tam zarobisz na ich ciężkiej pracy.(usunięte przez administratora)
Mangie 2014-04-05 16:18:03
Pracowałam tam jakiś czas temu i w 100 % zgadzam się z osobami piszącymi tutaj wcześniej. Rzeczywiście rekrutacja może wydawać się mega profesjonalna- sama dałam złapać się na te wszystkie sztuczki. Samo ogłoszenie wydaje się interesujące- niepotrzebne jest doświadczenie ( to duży plus dla osób, które zaczynają szukać pracy). Przebrnęłam przez rozmowy i dzień obserwacyjny. Stwierdziłam, że zostanę na okresie próbnym. To , co zobaczyłam w tym czasie bardzo mnie zszokowało. Pracuje tam dużo osób bezpośrednio po ukończeniu szkoły średniej- ja sama trafiłam tam po licencjacie. (usunięte przez administratora) Podczas jazdy w teren, kiedy pytałam ludzi, o to czy studiują, czym się zajmują słyszałam odpowiedzi typu: a po co mi to, rzuciłem/am studia, bo nie są mi potrzebne do bycia ownerem czy też jak zostanę ownerem to pójdę na studia. Oczywiście życzyłam im jak najlepiej, ale nie oszukujmy się, że wszyscy się wypromują... Na spotkaniach przed wyjściem w teren odbywało(usunięte przez administratora)- obietnice zbijania kokosów i tak dalej. Wg nich wielkim plusem były wypłaty w tygodniówkach- moim zdaniem nie da się w ten sposób zaoszczędzić czegokolwiek ( nawet sam owner stwierdził że młode osoby natychmiast upłynniają wszystko, co zarobią). Dopiero po zakończeniu współpracy z tą firmą podliczyłam sobie ile udało mi się zarobić- miesięcznie wychodzą z tego marne grosze. Właściciel oczywiście utrzymuje, że szkoli pracowników tak, żeby podpisywali minimum 1 PZ-tkę dziennie ale i tak to różnie wychodzi(usunięte przez administratora)Początkowo otrzymałam informację, że przychodzenie do pracy w sobotę jest dobrowolne. Można wtedy przyjść, żeby sobie poprawić wynik z całego tygodnia, wtedy jest więcej osób w domu...
(usunięte przez administratora) Niestety takie są realia pracowania w tej firmie. Zdecydowanie nie polecam !!!
8
marble 2014-09-03 14:08:44
Byłam u tych państwa na rozmowie kwalifikacyjnej, wszystko pięknie ładnie, profesjonalnie, zadzwonili jeszcze tego samego dnia POGRATULOWAĆ że im się spodobałam że ho ho i zaprosili na dzień próbny. Tyle że na rozmowie kwalifikacyjnej kiedy pytałam na czym konkretnie polega praca to odpowiadano wymijająco, że raz się takie rzeczy robi a raz "śmiakie". Przeczytałam potem te opinie o nich, ale i tak zdecydowałam się tam pojechać i przekonać na własne oczy. Na "dniu próbnym" dopiero, kiedy poszłam na kawę z osobą, która miała mi pokazać jak to wszystko wygląda (i w końcu odpowiedzieć o co konkretnie chodzi) (usunięte przez administratora)Praca dla studentów, natomiast dla ludzi z ambicjami i szukającymi normalnej, stałej pracy odradzam.
Żaba 2014-12-08 11:57:33
Nie zbierają GOTÓWKI. Wszytko jest przez banki. Ogólnie spoko jest. Ja musiałam zrezygnować bo nie mogłam połączyć ze studiami. To co mogę powiedzieć to na pewno że dużo się nauczyłam a i spoko zarobki miałam. @Kumpel: to są darowizny które można odliczyć też od podatku więc idzie to na działania statutowe.
Joanna 2015-03-12 15:48:30
Witam, jeśli chodzi o pracę w firmie IDM Systems to ja pracowałam tam bodajże w roku 2012. Nie powiem, bo wspominam ten czas bardzo miło. Atmosfera w pracy była bardzo dobra, wszyscy życzliwi (chyba, że jakieś osobiste nieporozumienia), zawsze można było liczyć na pomoc kogoś z większym stażem. Firma daje bardzo duże możliwości zarówno w kwestii szkoleń, jak i wynagrodzeń. Z tego co pamiętam było to ok 100zł za podpisaną umowę na usługi telekomunikacyjne. Ta kwota była dzielona na "tygodniówki" i BONDa. Może i już tam nie pracuję (problemy rodzinne), ale po upływie umownych 6mcy (już nie pracowałam) BOND został mi wypłacony.
Nie oszukujmy się praca faktycznie polega na chodzeniu do ludzi i proponowaniu usług/ew.darowizny, ale podobnie wygląda praca na słuchawkach. Też dzwonisz do obcych ludzi namawiając na tel, tv czy jakieś odkurzacze. Plus jest taki, że uczysz się bezpośredniego kontaktu z klientem. Mi ta praca dała sporo doświadczenia.
szczera 2015-08-24 17:46:32
z pozoru atmosfera wspaniała, ludzie przyjaźni, profesjonalni i taktowni, naprawdę po jednym dniu z tymi ludźmi widać ich zróżnicowanie i sztucznosc, każdy tam jest z innej parafii, zbiórka ludzi zeby ktos mogl pracowac, godziny pracy sa tragiczne, (usunięte przez administratora)
1
JJWW 2015-09-26 23:32:19
Szczera prawda. Na pozór wszyscy są dla Ciebie mili, ale jak tylko mogą, to idą na Ciebie "nakablować". Szczególnie było to widać po osobie, która za moich czasów przydzielała teren pracy. (usunięte przez administratora)
1
ex crew manager 2016-01-27 19:54:47
(usunięte przez administratora)
Ann 2016-02-12 22:14:01
Oprócz tego dojazdy na teren pracy na koszt własny. Bywało tak, ze wyjazdzalo sie poza teren Warszawy i nie podpisywało sie żadnej umowy, wiec czasami kończyło sie dzień na minusie.
1
Odp 2016-02-26 11:53:07
@lacznik nie ma tam "stawki godzinowej". Zarobki zal. od ilości podpisanych poleceń zapłaty. Praca jest zaorientowana na studentow, bo nikt z doświadczeniem nie zgodzi się na takie warunki.
mm 2016-04-12 22:58:03
Szczerze pracując tam nie znałam nikogo, kto wyciągałby 2-3 tys. Trzeba mieć jeszcze na względzie poniesione koszty- często wyjeżdża się poza teren Warszawy. Takie wyjazdy finansujesz sobie sam. Jeśli nie jesteś studentem płacisz normalnie za bilety. Kiedy tam pracowałam wyjeżdżałam z takimi "absolwentami" w teren. Bywało tak, że płacili za bilety niemałe pieniądze a przez cały dzień nic nie zarobili. Kiedy nie jest się studentem i ma się podpisaną umowę o dzieło w przypadku choroby nie dostaje się chorobowego, więc nie wiem, czy rzeczywiście można to potraktować jako plus, czyli tak jak to przedstawiasz. O ubezpieczeniu też możesz zapomnieć...
1
Merry 2016-08-21 13:39:07
Ja też dostałam BONDA, chociaż spodziewałam się, że będzie on większy- dostałam ok 100 zł (przez okres, kiedy tam pracowałam podpisałam z Klientami kilkadziesiąt PZ, więc myślałam, że będzie on większy). Czy po zakończeniu współpracy zgłaszaliście się do biura i śledziliście ile wynosi w danym czasie
Wasz Bond? Praktykuje się coś takiego?
Merry 2016-08-21 13:39:42
Ja też dostałam BONDA, chociaż spodziewałam się, że będzie on większy- dostałam ok 100 zł (przez okres, kiedy tam pracowałam podpisałam z Klientami kilkadziesiąt PZ, więc myślałam, że będzie on większy). Czy po zakończeniu współpracy zgłaszaliście się do biura i śledziliście ile wynosi w danym czasie
Wasz Bond? Praktykuje się coś takiego?
Merry 2016-08-25 18:16:13
Już tłumaczę. Kiedy podpisujesz umowę z Klientem twoje wynagrodzenie jest dzielone- część dostajesz w ramach tygodniówki a pozostałą kwotę po pół roku, kiedy wiadomo, że Klient/Darczyńca nadal wpłaca na daną organizację.
Merry 2016-08-25 22:00:17
Szczerze mówiąc nie zagłębiałam się w akty prawne. W umowie był zapis, że odbywa się to w taki sposób. Wyjaśniali to w następujący sposób- organizacje płacą firmie dopiero po pół roku - wtedy widzą, że kwota jaką im płacą za pozyskanie osoby się zwraca. Firma "wykłada " na bieżące wynagrodzenie, które jest płacone w tygodniówkach, ale pozostałą część płaci jeśli darczyńca przez te pół roku wspierał daną organizację.
434343 2016-08-28 12:42:59
wlasnie napiszcie cos konktengo o co tutaj chodzi..
Zostaw swoją opinię o IDMS - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie IDMS