brak logo

Caverion Polska Sp. z o. o.

Warszawa

Opinie o Caverion Polska Sp. z o. o.

nowy 2014-03-09 21:18:53
co widzieli?
nowy 2014-03-11 21:04:17
jakie wały kreci kierownik oddziału Krk!
nowy 2014-03-13 14:50:47
ale co oni nie widzą
nowy 2014-03-28 09:21:22
panowie szykują się zmiany w firmie,czy dobrze słyszałem??
serwisant 2014-03-30 21:27:31
zmiany trwają od dawna ; niestety nie na lepsze; poziom pikuje w dół
nowy 2014-05-18 18:38:36
I coś się dzieje w tej firmie czy nie
nowy 2014-06-05 06:58:44
ciekawe co będzie się działo po spotkaniu kierowników oddziałów w Warszawie
NOWY 2014-06-17 06:44:26
może się cudów spodziewam bo mam dość takiego marazmu
crazy 2014-06-22 23:59:26
marazm jest wynikiem złych decyzji personalnych od kilku lat - co nowy przyjdzie to kulą w płot,co awans to wyższe koszty osobowe i nic w zamian; kupa nieudaczników i cwaniaków
kris 2014-06-25 22:05:55
decyzje personalne... jaki powinien być stosunek kadry administracyjnej i inzynierskiej do pracowników fizycznych? ... odpowiem 20% no może 30% administracji w 70%-80% fizycznych, jak jest w pewnym oddziałe? z tego co słyszałem, 1kierownik 3 administracja 0 inżynierów z papierami / 3 fizyczne tym się powinien zainteresować ktoś..dla mnie to Koniec pewnego oddziału no chyba że planuja porzesunięcia stanowiskowe.... jedyne wyjście to założenie związku jednoczmy sie wystarczy 10 osób by powstał i mamy juz pewne możliwości
1
Paweł 2014-06-26 23:02:27
Domyslam sie ze chodzi o oddział Krakowski bo tam kierownik jest inzynierem ksiegowa serwisantem jak trzeba to pojedzie kibel przetkać złota rączka :-)
serwisik 2014-06-27 22:43:11
Już chyba nic nikogo nie dziwi w tej firmie, największy oddział, założycielski tej firmy już za moment przestanie istnieć. Wałbrzych wywala kopyta. Dyrektor serwisu z Warszawy okazał się burakiem, nikt nie patrzył w przyszłość. Odchodzą ludzie a z nimi największe kontrakty.
Za chwilę zostanie kierownik i biuro(niekompletne) bez srwisantów i kontraktów ... Szkoda bo było całkiem dobrze jakiś czas ...
serwisWCH 2014-06-27 23:52:56
Panie Dyrektorze mam nadzieję, że po tym jak nas pan potraktował, już za chwilę dostanie pan kopa, razem z kierownikiem serwisu W-ch. To co się zaczęło jest nie do zatrzymania. Przykro, że największy oddział umiera.
3
Pawel 2014-07-27 22:18:02
Mogl bym duzo opowiedziec o tej firmie pracowałem pare latek poczawszy od MCE Konczywszy na Caverion za Stangla było najlepiej pod kierownictwem P.R. :-) gosc znał sie na zeczy. a to co było po jego odejsciu to porażka :-)
yitforever 2014-08-01 13:56:07
Strasznie przeżywacie, a w tej chwili Caverion to jedno wielkie g....o. Warszawa robi wszystko, żeby jak najdłużej brać pensje po 30 tysięcy. Co dają za to brak kompetencji i brak odpowiedzialności, ale kasa się zgadza. Ta firma to idealna miejsce dla leni. Nic nie robić (oprócz wielkiego hałasu jak jesteśmy zapracowani) i odpychać od siebie. Pozdrowienia dla Agnieszka P, Paweł S, Joanna M. Ja zaraz stąd znikam.
weteran :-) 2014-08-01 21:10:25
ta firma nie załatwiła zadnego kontraktu od czasu Stangla przejeli wszystkie obiekty gwarancyjne i na tym sie podpierali jakie to YIT nie jest wspaniałe, zanizali ceny zeby ich ktokolwiek wziął. Warszawka wymyslała zeby ludzie szukali kontraktów ( ofert) podczas przegladów to beda premie których nigdy nie dostawali bo kierownik mówł ze to on załatwił porażka współczucie dla serwisantów, jak trafili na firme która sie nie znała to ja żenili na kasie za przeglądy klimatyzacji nieraz podawali potrójną cene szok! a oferty jakie robili : montaż kratki w pisuarach :-) 500zł. , przetkanie sedesu 600zł. , wymiana grzałek w podgrzewaczach około 1000zł. wymiana dobrych urzadzeń na dobre,zamawianie glikolu do agregatów chłodniczych 4 razy wiecej zeby wziaśc lewą kaske to sie w głowie nie miesci i wiele wiele inych smiesznych ofert. pisze o obiektach Kaufland. ja nie rozumiem jak mozna tak robić ludzi w bambuko
np.przeglad klimatyzatora przez firme xxx kosztuje od 50-75zł a przez Cawerion
250-300zł, otwórzcie oczy mogłbym tak pisać cała noc pozdrawiam serwisantów z południa Polski :-)
2
realista 2014-08-05 20:53:59
rozpowszechniasz nieprawdziwe informacje ,dlaczego ? zazdrość czy zła wola ?
1
foreveryit 2014-08-05 21:46:47
Napisał prawdę. A ty albo jesteś z kierownictwa i bronisz tej ch......j firmy , albo nie wiesz o czym piszesz. Móż jesteś z tych leci i nieudaczników co poza yit sobie nie poradzi. Jeżeli masz odwagę to dawaj nazwisko to dostaniesz konkrety. Pokaż honor a nie za rzucasz kłamstwo .




Źe
1
foreveryit 2014-08-05 21:50:16
Przepraszam za błędy ,ale pisałem z komórki a paluszki za duże
BYŁEM TU JESTEM TAM 2014-08-05 22:29:46
Realista ( a może realistka, bo podejrzewam dwójkę największych nierobów w Caverionie, kermitowatą blondi albo Mioduszewską) to przydupas buraka. Ciekawe co będzie pisała jak się na nią zesra. hahahahaha
2
Van Damme 2014-08-18 23:15:57
Hahaha!

Jestem byłym pracownikiem i po krótkim czasie (wystarczyło kilka miesięcy tego cyrku) sam podziękowałem im za współpracę. Widzę że nic się nie zmieniło i wszystko po staremu.... Rynek systematycznie weryfikuje żenujący poziom tej firmy. Aby daleko nie szukać: zerwanie ogólnopolskiego kontraktu przez sieć sklepów sportowych (powód: lewe wystawianie protokołów przeglądowych) czy choćby zerwanie kontraktu na obsługę magazynów producenta jogurtów (wałki kierującego kontraktem) to tylko wierzchołek góry lodowej. Zresztą każdy z pracowników może sobie zadać pytanie ile ludzi pracowało w oddziałach jeszcze 2-3 lata temu, jakich narzędzi używali i na jakich szkoleniach byli. YIT/Caverion to dno, tam nie ma żadnego rozwoju-ostrzegam przed tą firmą.
7
pudzian 2014-08-19 20:19:18
Świeta prawda, generalnie rzecz biorąc najwieksze wały kreci kierownik oddziału Krk jest mistrzem w wciskaniu ciemnoty zero pojecia o wykonywanej pracy powinni mu sie wziaść za du...o :-)
brrr 2014-08-19 22:24:11
za rozwój odpowiedzialni są, szkolenia są,wyniki są albo będą, a złośliwi byli pracownicy też są
1
GoodMan 2014-08-21 23:03:50
Odpowiedzialni są tylko rozwoju nie ma. Szkoleni nie ma, przeglądy wykonują ludzie bez kwalifikacji. Wyniki są alb będą- jak narazie wynikiem pracy zarządu, dyrektorka i kermitowAtej są systematycznie tracone kontrakty. I proszę przestańcie już pisać o tych wypłatach na czas- dzisiaj nie chodzi o to by spełniać oczywiste minimum, dzisiaj trzeba się rozwijać i potrafić budować zgrane zespoły a nie je rozwalać ( patrz np Wałbrzych). Caverion / yit to tragiczna firma, ma bardzo kiepską opinie zarówno u własnych pracowników jak i ogólnie na rynku. Ciekawe kiedy wasz ostatni poważny klient się was pozbędzie? Kaufland też się w końcu połapie jak gracie.
7
technik 2014-08-22 21:32:39
swieta prawda, miałem przyjemnosc spitkac serwisanta tej firmy na przegladzie w kaufland Tarnobrzeg, oni nie maja zielonego pojecia o wykonywanej pracy oraz zagrozenia jakie wystepuje podczas przegladu. dawniej byli bardziej wykwalifikowani serwisanci a teraz to chyba z łapanki. :-)
3
dawny_pracownik 2014-09-22 19:43:08
Co tam jak tam panowie szlachta? Zyjeta tam na Ślunsku czy nie żyjeta :) jaa powiem jedno, z niektórymi ludzmi z Serwisu można było pogadać, mądre chłopaki i ubaw nieraz był. A niektórym to pozostaje bezlitośnie zadedykować http://youtu.be/-FQIqIiABoU?t=1m9s (o ile nie zostanie ten link z YT przez admina wycięty). Jak jest dla ludzi obecnie szukających tam pracy - nie wiem. Było? Z mojego punktu widzenia niezbyt uczciwie, zarówno dla pracownika jak i samego biznesu w cebulandii. Typowe wyrywanie sukna, zgrywania ważniaków i wielkich biznesmanow, maluczkim blokowanie rozwoju. A potem Serwis musi oczami świecić i słuchać jak go jeden z drugim obraża. Indolencja! Blazenada! I niech mi nikt nie wpiera że takie są realia, bo jak sie za dużo do paszczy (usunięte przez administratora) to przełknąć nie można.
1
BYŁY PRACOWNIK 2014-09-30 21:42:35
JAKIEŚ ZMIANY W TEJ FIRMIE MOŻE ODBIJECIE SIĘ O DNA ,ALBO SPRZĄTACI
wyrobnik 2014-10-04 23:04:25
Niestety większość powyższych opinii zawiera sporo prawdy : Może "warszawka" jednak dostrzeże potencjał oddziałów regionalnych (my na dole mamy sporo zapału i chęci do rozwoju i zarabiania pieniędzy dla siebie i firmy). Szkoda, że nikt nie widzi tego jak zmienia się rynek i nie inwestuje w nas (narzędzia, szkolenia). Powoli zaczynają uciekać ludzie, a to oni zarabiają pieniądze na utrzymanie "GÓRY" ... Sporo z nas chce pozostać w firmie, ale rynek jest jaki jest - inne firmy podkupują nas a Caverion nie oferuje nic co mogło by nas zatrzymać (brak funduszu socjalnego, żadnych premii czy choćby "nagrody", wczasów pod gruszą, bonów na koniec roku, o podwyżkach nie wspomnę).
były 2014-10-06 21:00:13
zgadzam się z tobą w 100% przepracowałem w tej firmie ładnych parę latek
anonim do czasu 2014-11-07 19:25:42
Tak pracowników się nie szanuje to jest fakt, wręcz przeciwnie traktuje się ich jak dzieci i złodzieji, a było pytanie o zarobki oczywiście wam nie powiem ile się zarabia i YIT jako serwisant, za to moge powiedzieć ile zarabia technik utrzymania ruchu w średnim markecie 4tysie brutto odpowiedzialny za wymiane oświetlenia i podniesienie esa w skrócie, a w YIT kim jesteś? technikiem hydrauliki, ogrzewania, wentylacji, klimatyzacji, systemów, p.poż, spawaczem, elektrykiem, automatykiem, naprawiać urządzenia sanitarne, plus niepisane dużury dostępny przez 24/h i tym się zajmuje jedna osoba to jej praca, jeszcze pozostaje temat Kim dla nich jesteś bardziej interesują się gdzie jest samochód na mapie gps i meldowaniem się, zameldujesz, że jestes już wolny o 15:10 to ci powie że możesz jechać 100km dalej bo( Specjalista cię nie trawi i dlatego tak robi) nie jest 15:30, lądujesz po pewnym czasie u psychologa zapisuje ci tablety zaczynasz mieć to w głębokim...kontrolowany na każdym kroku i uważany za złodzieja ...myslisz ile on może zarabiać? 6-10 tysięcy ? przyjmij sie zobaczysz ile zyskasz...koszty są jedne we wszystkich sektorach, a zarządzać oddziałami powinni odpowiedni ludzie nie tylko znający się na administracji, jak dla mnie kierownicy i specjaliści powinni przechodzić weryfikację stanowiskową to oni powinni pomagać technikom, a nie odwrotnie !!! Tak pomyślisz, że pisze kolejny nie zadowolony koleś i boisz się, czy to przypadkiem nie czyta ktoś kto jest wyżej ciebie byś przypadkiem nie starcił posady, dlatego na ważnych spotkaniach technicy sa wysyłani w teren i zabraniacie im byc w okolicach biura lub mówicie wprost by nie mówić jak faktycznie jest to czysty mobing innych słów nie ma na to.
6
GoodMan 2014-11-21 02:22:31
Ta firma ma najgorszą opinię w branży. Ostrzegam przed nią zarówno klientów, podwykonawców jak i ludzi którzy chcieli by tam pracować. Totalne dno.
1
aster 2014-11-21 14:31:06
ale u kogo ma taką opinię ? chyba nie u klientów skoro ma zlecenia ?GoodMan a moze ty jesteś BadMan ?
Rockefeler 2014-11-25 20:21:29
W GoodManie maja złą opinie(usunięte przez administratora)pracownicy ktorzy tam pracują (zatrudnieni w Cawerion) sa ok ale ich kierownictwo to debile zwłaszcza ten przydupas z Krk.
1
były 2014-12-15 20:42:05
Przepracowałem prawie sześc lat i kiedy czułem się pewnie w tym co robię, miałem odwagę sugerować kierownikowi co można naprawić potraktował to jak atak i mnie posprzątał. Odradzam.
rooooonicki 2015-02-04 14:59:27
ta firma to generalnie chyba dużo serwisantów zatrudnia, no nie? mam nadzieje, że teraz będzie nowa rekrutacja, bo ja byłbym bardzo chętny, akurat chce zmienić prace. ale jeszcze przydałoby się wypytać Was o zarobki, ile można konkretnie zarobić, bo nie wiem czy w ogóle warto mi odchodzić z tej obecnej pracy.
1
blueX 2015-03-01 01:50:15
Pracuję w Caverionie od kilku lat jako serwisant. Miodu z mlekiem nie ma, jest ciężka praca, ale też nie ma tragedii, jak to można wyczytać z powyższych komentarzy. Jeśli chodzi o zarobki to są widełki w zależności od oddziału w regionie, stażu, szczęści i pomyślności od 2000 do 4000 PLN na rąsie.
Co do sfery klientów, cóż...zawsze się znajdą tacy, co są wiecznie niezadowoleni.
Jako szeregowy pracownik mogę powiedzieć, że większość pracowników to fachowcy, znają tę branżę i robią to z zaangażowaniem(przynajmniej ja :) )
Z tego co wiem, to mnóstwo mniejszych i większych firm z branży utrzymania technicznego jest regularnie wymieniana na inne, przy okazji zmiany zarządu naszych zleceniodawców :) :)
1
green 2015-05-26 21:22:55
pracuje od kilku miesięcy w tym czymś to dla mnie stosunkowo nowe zagadnienie jedno co mnie dziwi, każdy ze starych pracowników się zwalnia, niekompetencja biura jest oczywista, po ostatnim co widziałem to kierownika powinni zwolnić za Art. 217.Dz.U.1997.88.553 Ustawa z dnia 6 czerwca 1997 r.K.K w stosunku do pracownika,zszokował mnie ten incydent... czytałem wyżej post oraz wiem jak jest w innych firmach ale dla mnie stosunek 4 stanowiska biurowe i 3 fizyczne to abstrakcja w oddziale serwisowym..nie polecam
Chętny 2015-05-27 14:43:37
Odnośnie tego maila: „..ta firma to generalnie chyba dużo serwisantów zatrudnia, no nie? mam nadzieje, że teraz będzie nowa rekrutacja, bo ja byłbym bardzo chętny, akurat chce zmienić prace. ale jeszcze przydałoby się wypytać Was o zarobki, ile można konkretnie zarobić, bo nie wiem czy w ogóle warto mi odchodzić z tej obecnej pracy.”
Ja też jestem w podobnej sytuacji, z tego co widzę u Was nie jest tak źle. Wielu wychodzi z założenia że „wszędzie dobrze gdzie nas niema ”..sprawdzicie jak odejdziecie i potem przekonacie się że nie warto było odchodzić..
Drops 2015-05-27 15:03:04
Ja bym się u Was zatrudnił, nie zniechęcają mnie złe opinie złych i rozżalonych pracowników. Są tam jeszcze rekrutacje?
Ninja 2015-07-22 08:28:54
Pracowałem w Caverion, było słabo- brak szkoleń, brak rozwoju, dziwne akcje kiearownictwa z Warszawy.
Zmieniłem firmę- pracuje nadal w branży i jest ok. Ogólnie Caverion ma bardzo słabą opinie zarówno u pracowników jak i u klientów.
1
Ninja 2015-09-17 10:37:29
Tak firma działa na rynku już kilka lat- z roku na rok jest coraz mniej pracowników a coraz więcej niezadowolonych byłych pracowników- to chyba o czymś świadczy. Ponadto nie ma drugiej firmy z branży FM która miała by tyle negatywnych komentarzy. Na rynku wszyscy wiedzą że IYT Caverion ma tragiczną opinie zarówno u pracowników, podwykonawców jak i klientów.
2
milena 2015-11-02 13:49:40
zacna i solidna firma. polecam
BYŁY PRACOWNIK 2015-12-06 19:31:13
hej co tam uwas bo dochodzą straszne wieści
koleś 2016-01-03 01:10:41
a co tam z działem montażu z warzawy kiedyś był mocny ,a teraz ktoś tam jest
Zainteresowany 2016-01-06 20:53:35
Odeszli/odchodzą wszyscy,dzięki którym ta firma odbiła się od dna. Pójść tam teraz to ryzyko. Lepiej się zastanowić.
xyz 2016-01-12 17:30:42
a co u Sekcji Pomiarów i Walidacji?
Anomim 2016-08-18 20:58:04
Panowie ja pracuje 19 lat w firmie ,stanowisko technik serwisu . Przeżyłem kilku prezesów jeszcze więcej dyrektorów i mam się dobrze nie narzekam, jest różnie raz lepiej raz gorzej.
Miałem wiele możliwości że by przejść do innej Firmy ale tego nie zrobiłem i nie żałuje
2
anonim 2016-08-19 12:13:54
Prowadziłem 4 projekty, jeśli pracowałeś w obsłudze budynków lub Firmie która montuje instalacje w budynkach to sobie poradzisz . A jak masz mało doświadczenia musisz polegać na technikach
Przede wszystkim odpowiednie podejście do ludzi nie zgrywanie ważniak z dużą wiedzą lepiej zapytać jak czegoś niewierze niż zbłaźnić się przed najemcami lub co naj gorsze przed administracją budynku
Jeśli będziesz dobrze żył i miał kontakt z technikami to sobie poradzisz w myśl przysłowia ,, koniec języka za przewodnika "
Pamiętaj Kierownik obiektu nie może nigdy powiedzieć do najemców lub administracji że nie wie jak to naprawić lepiej odpowiedzieć że się sprawdzi w instrukcji niż paląc głupotę
2
misiak 2016-08-19 14:24:47
Dobra byłaby taka praca dekarza, bo sam mam odpowiednie doświadczenie w tym zakresie. Praca w Belgii wiąże się z tym że można liczyć u nich na na prawdę wysokie zarobki na odpowiednim poziomie, ale wiadomo czy wypłata jest zawsze na czas? Z góry dzięki za odpowiedź
Ja 2016-11-17 13:34:54
Jak się chce pracować to się pracuje. Zarobki w firmie na poziomie średnim bo w Polsce na europejskie zarobki mało kto może liczyć.
Podstawą normalności jest zachowanie dobrych relacji z najemcami i właścicielami obiektów ale też z przełożonymi i współpracownikami.
Kto chce narzekać zawsze będzie narzekal
Zostaw swoją opinię o Caverion Polska Sp. z o. o. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Caverion Polska Sp. z o. o.