brak logo

MARCOLL S.C.

Siemianowice Śląskie

Opinie o MARCOLL S.C.

admin 2015-07-31 09:27:33
Wiesz co dzieje się w firmie MARCOLL S.C., jak traktowani są pracownicy i czy trudno jest wywalczyć podwyżkę? Czekamy na Twoje opinie.
Krzysztof Nowok 2016-10-27 20:23:12
Witam
Jestem pracownikiem i nie boje się być identyfikowalny z imienia i nazwiska
Jestem pedantyczny w tym co robię więc najpierw błędy
1- Admin - coś chyba z adresem masz nie tak może, trzeba sprawdzić zanim się napisze.
2- Pracownik - chcesz nas pochwalić powiedz wszystkim chcesz nas krytykować powiedz nam

Różni ludzie czytają różne strony, więc postanowiłem się również wypowiedzieć na temat tej firmy, której daje mocne 4 w ocenie i widzę, że będzie jeszcze lepiej.

Tak jest to firma rodzinna i tu jest jej wartość a nie wada.
Troszkę historii 10 lat temu dwoje ludzi małżeństwo postanowiło wziąć swoje sprawy w swoje ręce i założyło firmę Marcoll. Od tamtego czasu rozwijają się dając nowe miejsca pracy dla ludzi z okolic Piekar Śląskich. Są lokalnymi patriotami. Większość o ile nie całość pieniędzy inwestują by jeszcze więcej ludzi miało pracę. Za kilka miesięcy przeniesiemy się do nowej siedziby w, której zatrudnienie znajdzie jeszcze większa liczba osób.

Teraz moje spostrzeżenia

Co do mojej historii to przeszedłem z firmy typu korporacja gdzie zatrudnionych było ponad 1000 osób, jak kolega PRACOWNIK chce poznać taka pracę to mogę pomóc w zatrudnieniu i chciałbym poznać kolejną ocenę.

W odpowiedzi:

Słodkie buźki - naprawdę słodkie i znając zasadę lustrznych fluidów to naprawdę pozytywne
Szef pracoholik - umiarkowany - dobra cecha charakteru
Nadgodziny - nie mam i nie wypowiem się
CE -nie znam się i nie będę udawał, że się znam

Kolejne muszę pominąć, bo nie ma głupich pytań, są głupie odpowiedzi

Wysypisko śmieci - nigdy nie czułem, chyba że PRACOWNIK czół wybieranie szamba, bo nie było możliwości podłączenia budynku do kanalizacji zbiorczej.

Brak klimatyzacji - nie zawsze na wszystko starcza, odpowiem tylko tak jak kierownik produkcji mojego poprzedniego zakładu "założę sobie klimatyzację jak na hali produkcyjnej będzie ", Twoja opinia jest z prawej jego z lewej, a właściciel daje to na co go stać lub do czego zobligowany jest prawem.

Nowa siedziba - czyim kosztem? Retorycznie? Pewno na kredyt tak jak moje auto

Rodzina - największa wartość - już się wypowiedziałem - wspomnę tylko o jednej osobie choć mogę opisać w superlatywach wszystkich. Panie Heńku szacunek , że Pan jeszcze pracuje i uczy innych :-)

Ciekawe projekty - pierwsza zasada biznesu robisz urządzenie w jakości i klasie jakiej oczekuje klient. Zastanów się jak właściciel chcesz silnik strumieniowy pakować do malucha ?

Krzysztof - dyrektor zarządzający, konstruktorami zarządza Właściciel, wieloletni konstruktor. To by świadczyło, że nie jesteś pracownikiem , a byłym pracownikiem lub hejciarzem :-(

Wszystkich zapraszam by odbyć praktyki, starzów i podejmowania pierwszej pracy. Jest miejsce na rozwój trzeba tylko chcieć.

Dla Pana Ł.M.

Co za zbieżność inicjałów :-)

Wkrętarki są firmy makita i pewno jest ich za mało, choć jak czytam dalej pomsta do nieba to nie jestem pwien?
1 tokarka CNC z ruchomym narzędziem - stan idealny
3 centra obróbcze - stany idealne
1 piła do wielkich gabarytów - pozwole sobie na odrobine prywaty Bandzyjga :-)
kilka maszyny konwencjonalnych
W zamówieniu
laser do ciecia stali
przecinarka wodna
szlifierka do wałków i otworów
elektrodrążarka
drutówka
maszyna współrzędnościowa

Wielki sukces i Wielki szacunek dla Łukasza i Barbary Marcoll

Oni wiedzą, że nie wszystko w firmie jest tak jak by chcieli pracownicy i oni jako właściciele, ale pracują nad tym by to poprawiać. Każdy może przyjść i powiedzieć co mu nie pasuje bezpośredni do nich. Ze swojej strony na kolejnym spotkaniu będę przekonywał do zainstalowania skrzynki na wnioski i uwagi by Ci bardziej nieśmiali i Ci, którzy chcą pisać na takich forach mieli inną możliwość zasygnalizowania swoich obserwacji.

Pozdrawiam wszystkich pracowników Byłych /Teraźniejszych/Przyszłych
7
Gall Anonim 2016-10-28 10:41:41
Przedmowca chyba zostal wykupiony przez ta fimre dno
za duzo czytania jak chcesz pisac poematy
kolega czy kimkolwiek jestes zapisz sie do kolka
Jak by ta firma byla dobra hmm oj duzo osob by sie nie zwolnilo.
W sumie co tu pisac z debilami sie nie wygra a szczegolnie jak tacy pracuja i daja pracowac innym
Szkoda pisania bo smiechu warte.
4
Krzysztof Nowok 2016-10-28 11:12:47
Gall Anonim - ciekawe bo wydawało mi się, że już nie żyje :-)

To był kronikarz, inteligentny człowiek, który nie bał się posługiwać nazwiskiem i imieniem.
To nie poemat a fakty i odpowiedzi na zarzuty, które można zweryfikować w przeciwieństwie do tego co Wy wypisujecie.
Używał też słów których znał znaczenie.
Debilizm to tak zwane głuptactwo - osoba potrafi wykonywać drobne prace pod nadzorem (nie widzę powiązania)
Firma mi płaci za dobrze wykonaną pracę, a do moich obowiązków nie należy dbanie o wizerunek na takich portalach. Tak mnie wychowali rodzice, ze nie obrażam nikogo. Czuję się też częścią firmy w, której pracuję. Dlatego moja aktywność.

Pozdrawiam wszystkich
Krzysztof Nowok
7
M. 2016-10-31 19:46:53
Witam
Smuci fakt jak łatwo kogoś obrazić i osądzić szczególnie okrywając swoje imię.
Jestem byłym pracownikiem firmy Marcoll, i mimo różnic i decyzji o odejściu nie mogę wyrazić się o nich w tak krytyczny sposób, zawdzięczam im wiedzę i doświadczenie o jakie trudno np. w korporacji. Okres pracy wypominam dobrze mimo trudności.
Z czystym sumieniem mogę zarekomendować.

PS.
Szef może i pracoholik ale świetny konstruktor poza tym jak daleko zaszedł.
A ty ??
8
Ja36 2016-11-01 23:07:35

Szef hmm pracoholik i może ma pomysły ale raczej nie można na niego liczyć - Odpowiem tak szef musi być pracoholikiem . Bycie szefem to praca na 24h/dobe

Ogólnie streszczając się firma polska - oszukuje polskie prawo: (hmm nie zauważyłem)
- nadgodziny brak płacenia jak według polskiego prawa by się miało odbywać - jak wyrobiłem nadgodziny to miałem zapłacone. staram się nie mieć. Po za tym nie wiesz co znaczy oszukiwać. To że każdy szuka gdzie można zaoszczędzić ( luki polskiego prawa) to nie jest źle. Jakby si pracodawca nie płacił lub płacił nie to co na umowie to wtedy można mieć pretensje.

- konstrukcje nie są weryfikowane - tzn również bez CE - nie wiem o co ci chodzi nieweryfikowane. Na projektancie ciąży odpowiedzialność by konstrukcja była bezpieczna. Co do CE to się grubo mylisz. Każda maszyna musi posiadać znak CE i deklaracje nadania CE. Więc tu się mylisz.

- firma głównie robi maszyny dla auto moto Gliwice - (gm - szuka kosztów ). - hmm jakoś tego nie widzę.

- wracając stara siedziba rozdzienskiego 47 - obok wysypiska śmieci - kto sam pomyśli jaki zapach tam się unoś, (nowa siedziba ma być dalej ) - Pracowałem tam przez wakacje i dopiero teraz po tym poście zauważyłem ten fakt.
-brak klimy - masakra - budynek wybudowany chyba przez murzynów -nic nie jest zrobione dobrze. - Klimatyzacja to nie jest najważniejsza rzecz. W poprzedniej pracy tez nie miałem klimy, a pracowałem tam długo.

Nowa siedziby - hmm ( ciekawe czyim kosztem ) - Tak jak już było wcześniej napisane. Załóż własną firmę to się dowiesz jak się finansuje duże inwestycje.
Reasumując :
Firma rodzina, wujek, ciocia, kuzyn,... wszyscy tam rodzina. - Nikt tego nie ukrywa, że firma rodzinna
Dział konstrukcyjny - ciekawe projekty lecz okupione szefem - wszystko jak najtaniej. - wszystko najtańsze hehehehe - jak byś pracował u mojego poprzedniego pracodawcy to byś wiedział co znaczy wszystko najtańsze.
Pan i władca Krzysztof Samorański - szef konstruktorów - człowiek co nic nie robi a pracuje. - buc i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br />
Niech każdy kto myśli o tej firmie jako firmie gdzie by miał pracować lub mieć praktykę.
Pomyśli dwa razy albo 4 bo pracując tam to straci dużo czasu i nerwów.
3
Adam 2016-11-03 08:50:05
Można tu zauważyć jedno - przyganiał kocioł garnkowi...
Patologia wszędzie obecna jak i tu jak i tam.
Każdy na każdego ten chwali ....
Nieznajomość CE oraz podstaw konstrukcji maszyn oraz prawa jak co ma być weryfikowane - dowodzi jakie osoby tam pracują i jakie mają doświadczenia - i jak ich szef miesza im w głowie.
Wynagrodzenie ponad godziny pracy powinny być płatne 50% lub 100%. _ kodeks pracy tu się kłania.
Pierwsza osoba marudzi a już druga pisze jakie tam życie piękne.
Posty tu są bez wartości.
Bez komentarza
Inny słowy każdy sobie oceni jak zobaczy...
4
Moim zdaniem. 2016-11-26 23:59:19
Oszczędzanie na pracownikach, brak premii, żadnych 50% czy 100%.
3
TenKtoWieTenZna 2016-12-03 12:21:48
Witam wszystkich:
Tak więc i ja dodam swoje zdanie na temat tejże "firmy"

+Szef Pan Łukasz Marcoll ,miły człowiek szanuje go ma facet olej w głowie.

_________________________TO TERAZ (-) A JEST ICH WIELE__________________________________

-Zarządzanie przez niejakiego K.S no niestety mija się z celem i jeżeli tak dalej będzie to firma UPADNIE,
-Ogólny syf na hali,
-Logistyka ocena 1+/10,
-BRAK podwyżek,
-Brak szacunku do pracowników ,olewanie ich (zresztą widać jak się wszyscy powoli zwalniają) ,
-No jeszcze raz wspomnę debil na stanowisku Dyrektora Generalnego zniszczy tę firmę.
-Każdy ,każdego kabluje (nawet brat brata potrafi podkablować dla plusików) zgrana "ekipa"

REASUMUJĄC
SYF,KIŁA i MOGIŁA

Pozdrawiam :)



1
Lizaczek. 2016-12-03 15:58:58
Człowieku wazelina cieknie z każdego Twojego otworu.
To jest typowe lizanie tyłka nieważne jak by było trzeba pisać pozytywy pfff ...
Bo jak szef zobaczy to mnie pochwali i da podwyżkę.

Żałosne ....
Zostaw swoją opinię o MARCOLL S.C. - Siemianowice Śląskie
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MARCOLL S.C.