brak logo

Tenneco Polska Sp. z.o.o

Rybnik

Opinie o Tenneco Polska Sp. z.o.o

edzio 2017-06-06 17:27
je to prawda że do tenneco ukraińców zaczynają przyjmować?
1
mm 2017-06-08 19:10
niestety tak
1
edzio 2017-06-09 20:07
tylko kilku czy zapowiada się coś więcej?
Klick 2017-06-12 18:22
Aż tak Polaków do siebie zrazili że w Rybniku i okolicach są spaleni wśród szukających pracy?
ppp 2017-06-15 14:28
Cześć. Wszyscy zaczynają od firmy Masters i stawka na początek 10,80 na godzinę + 30% premi którą można się pozbyć. Co umowa co stawka wyższa. Ogólnie szału nie ma i jeśli chodzi o zarobki za wykonywaną pracę to Tenneco zajmuję jedną z ostatnich miejsc w rankingu. W innych większych zakładach stawki maja większe i nie jest tak ciężka praca. Ja nie polecam, ale czytaj dalej i Sam zdecytduj.
2
Sajmon 2017-06-15 14:39
Panowie i Panie gdzie bardzoej warto iść? Do Rybnika czy do Stanowic? Na starcie ile mógłby dostać spawacz z papierami?
Pozdrawiam i czekam na info.
ppp 2017-06-15 14:48
Wiecie czym się różni Tenneco od balkonu?
Tym że Tenneco nie utrzyma rodziny trzy osobowej.
I wszystko w temacie zarobków :) Nie polecam. Lepiej NGK w Gliwicach lub Czechy. Praca spokojniejsza i zarobki bez porównania.
4
Bywa i Tak 2017-06-15 18:20
Spawacz z papierami czy bez to właściwie bez różnicy w tej firmie dostaniesz stawke taka sama jak inni.... Już lepiej się nie przyznawać do tego że sie umi spawać: )
1
Komik 2017-06-16 11:19
Na pewno Masters? Bo znalazłem ofertę od Randstad do branży automotive i oferta wygląda na ofertę do Tenneco (bezpłatny dojazd, dofinansowanie stołówki itp.) Chyba że są jakieś dwie agencje pracy tymczasowej które dostarczają ludzi? Jak jest?
zonk 2017-06-19 08:38
a czy ewelina k żona krzysztofa k dalej się puszcza?
Sławny 2017-06-21 11:10
Tak oczywiście!! niedawno ją pieprzyłem. ????????
lech 2017-06-21 11:47
Taką ofertę znalazłem:

OPERATOR MASZYN

Wymagania stawiane kandydatom:
- ogólna orientacja w technice motoryzacyjnej
- chęć i motywacja do pracy
- precyzyjność i dokładność wykonywanej pracy
- dyspozycyjność
- umiejętność pracy w zespole

Oferujemy
- stabilną pracę w systemie trzyzmianowym
- możliwość rozwoju zawodowego
- szkolenia

Mam pytanie o ten system trzyzmianowy - czy mozna pracować tylko na 1 zmianę np 6-14? Popołudniami sobie dorabiam więc z trzyzmianówką mi nie po drodze.
qtas 2017-06-22 12:39
nie
Ciekawy 2017-06-28 20:07
Jakie są faktyczne zarobki spawacza na dziale puszek dokładnie na wkładach ?
Marek 2017-06-29 22:43
15,69 gr brutto
Ciekawy 2017-06-30 08:43
To chyba już pod Tenneco ta stawka.
Robot do Roboty 2017-06-30 09:00
A w NGK Ceramics w Gliwicach od Lipca nowy pracownik 3200 brutto plus 10% premii, do tego premia na świeta 1000 i dwa razy w roku za brak L4 po 500 zł brutto. I social. Ludzie już teraz walą drzwiami i oknami jak ktoś chętny to niech się pospieszy bo może miejsc nie styknąć.
1
Mateusz 2017-06-30 17:25
!!! Ludzie nie czytajcie opinii tych głupców !!!
Warunki pracy zależne są od działu na którym pracujecie. Najlepiej jest na Dziale montażu końcowego.
Wasza praca polega głównie na operowaniu robotem spawalniczym. Nie trzeba aż tak zasuwać, żeby się ze wszystkim wyrobić. Spokojnie możecie się napić czy iść do toalety (nawet 10 razy dziennie), ale to wszystko zależy od Was. Jeżeli jesteście chętni do pracy to spokojnie szybciutko wykonacie swoją pracę, a w międzyczasie możecie pogadać z kolegą czy tak jak wspomniałem wcześniej, napić się czy iść do ubikacji.
Z przełożonymi da się pogadać jak z kolegą z linii. Każdy jest chętny do pomocy. Oczywiście jest kilka wyjątków, ale można ich policzyć na palcach jednej ręki. :P
Co do zarobków to na starcie macie 10 zł brutto + 30% premii, a więc można to liczyć tak jak byście mieli te 10 zł netto. Premie można stracić, ale trzeba się na to bardzo postarać. Łatwiej dostać plusa za dobrze wykonaną robotę niż minusa (który obniża premię) za źle wykonaną pracę. Po miesiącu stawka zwiększa się o złotówkę, a po trzech o kolejną. Po trzynastu miesiącach przechodzicie z Mastersów (agencja pracy, o której zapomniałem wspomnieć na wstępie, sorry) pod Tenneco i stawka znowu zostaje Wam zwiększona, ale tym razem jest ona zależna od waszych wyników pracy przez cały jej okres. Dodatkowo możecie zrobić kusy na spawacza i mieć fajne dodatki.

!!! Uwaga !!! Nie wiem co to za ludzie piszą te negatywne wyssane z palca opinie na temat Tenneco w Rybniku. Może trafili oni na jakieś daremne działy gdzie praca jest bardzo monotonna, albo pracowali w tej firmie dawno temu i nie wiedzą, że teraz dużo rzeczy zmieniło się na lepsze. Ale polecam Wam samemu spróbować. Najwyżej po pierwszym miesiącu nie przedłużycie umowy. Ja też kilka lat temu byłem negatywnie nastawiony do pracy w Tenneco przez właśnie takie głupie komentarze i opinie moich znajomych czy ludzi z takich forum, ale spróbowałem i nie wyobrażam sobie, żebym się zwolnił z tej firmy.
ps. Nie wierzcie w każde słowo napisane w internecie przez ludzi. Uważam, że wiele z tych negatywnych komentarzy jest podstawionych. Jestem ciekaw czy ten mój komentarz utrzyma się tutaj długo, czy jednak zostanie szybko przez kogoś usunięty.

Pozdrawiam ciepło i zachęcam do spróbowania Tenneco zwłaszcza na dziale DMK. ;)
5
Janusz 2017-07-01 06:38
Chciałbym jeszcze uzupełnić Twoją wypowiedź.
Pod Tenneco przechodzi się często szybciej niż przed upływem 13 miesięcy, to jest maksymalna granica, sam przeszedłem po 9 miesiącach.
Odnośnie kasy- w Tenneco można pracować w nadgodzinach, soboty i nocki są płatne x 2, czyli jak ktoś ma stawkę powiedzmy 12 zł + 30 % premii, to dostaje 24 zł + 30 % premii za godzinę pracy.
Mają też bardzo dobry socjal, dopłacają do wyprawki szkolnej, można ubiegać się o jednorazowe zapomogi. Mają super tanią ofertę wczasów w takich ośrodkach jak Sandra SPA w Pogorzelicy czy Karpaczu. Na święta dostaje ok. 1000 zł "na karpia".
1
Gość 2017-07-01 22:22
Wystarczyło napisać że gdzies indziej daja 3200zł na start i już zaczęły się pojawiać komentarze ocieplające wizerunek Tenneco. Pszypadeq? Nie sondze.
9
Ralf 2017-07-05 07:58
Mam ofertę pracy w tenneco w czechach jako spawacz czy ktoś może mi napisać jakie tam są realne zarobki i warunki zakwaterowania dzięki
Były pracownik 2017-07-07 20:23
zrobili już prysznice w tym chlewie ? czy dalej chłopaki z polerni myją się w umywalkach ?
1
Wiktor 2017-07-09 14:46
Wiesz ile kosztuje 1m3 gorącej wody ? Teraz pomnóż sobie to przez 2000 pracowników.
Były pracownik 2017-07-10 15:58
Czyli bez zmian ...
1
edzio 2017-07-15 08:53
Śmiech na sali tenneco niestać na ciępłą wodę
3
Marek 2017-07-17 21:27
Ciepła woda jest dla tych,którzy naprawde chcą pracować.
1
Były pracownik 2017-07-18 13:55
Niech jeszcze ktoś napisze że chodzą liderzy po chali i biją pracowników i obrażają haha takie pierdoly tu ludzie sują .
HEHE 2017-07-18 16:11
Jak ktoś naprawdę chce pracować to woda mu niepotrzebna nawet zimna.
edzio 2017-07-18 20:22
To ty masz w pracy wodę na kartę?
1
edzio 2017-07-18 20:24
A ty pracujesz i się nie myjesz?
1
Anonym 2017-07-19 08:07
A ja polecam prace w Rybniku, pracuje w dziale montażu końcowego i brygadzista czy kierownictwo potrafia docenić moj wkład, czeste premie dodatkowe, brygadzisci gwarantuja mila prace i sa skorzy do pomocy i rozwiazywania problemow, nie wiem skad te opinie.... co prawda pracuje juz kilka lat ale wyplata na pozionie 3200zl netto to nie jest jakis duzy wysilek. Polecam prace tym ktorzy chca sie rozwijac i chce sie pracowac. A ci ktorzy chcieliby na start zarabiac 2500 to niestety ale trzeba pogodnic nadgodzinami. Ale nic od razu. Zawsze mozna isc na budowe i halangrowac po 12h dziennie zarabiac 2000 i sie prosic o kase szefa. Pozdrawiam
HEHE 2017-07-20 19:34
Do pracy przychodzę pracować a nie się myć, jeść czy zarabiać, a pracodawcy należy dziękować że ma takie dobra serce i pozwala pracować u siebie na zakładzie. ;P
2
edzio 2017-07-22 07:18
Do pracy przychodzisz nie zarabiać, nie coś zjeść no i nie myjesz się dobrze się czujesz czy wszystko o.k?
1
nicky 2017-07-22 14:35
Firma to totalne dno. Wysokie normy, chamstwo liderow, zarobki żenujaco niskie.
4
Dominika 2017-07-23 10:17
@nicky jesteś pracownikiem Tenneco Polska Sp. z.o.o? Jak długo pracujesz w firmie i co powoduje, że ciągle w niej pracujesz? Praca w każdym miejscu ma swoje plusy i minusy, możesz opisać jak to wygląda tutaj z Twojego punktu widzenia?
Były pracownik 2017-07-23 21:35
Najlepiej idz złóż CV i zobacz bo wypowiedzi tych ludzi są różne ja tam robilen krótko bo mi sie nie podobało ale w sumie nie jest ciężka robota zależy gdzie cie dają l.pozdro
Czysta Brudna Prawda 2017-07-28 19:31
Siemka wszystkim chciałbym wyrazić opinie na temat ów firmy w której pracowałem kilka lat na dziale rur. Zacznę od tego ze wstydzę się ze pracowałem w takim zakładzie jak tenneco brak profesjonalizmu przestrzegania podstawowych zasad bhp wogole prawo pracy w tym zakładzie to legenda a kasa jaka można zarobić w ów firmie to znajdziesz takich dziesiątki :))

Jako ze są nadgodziny robisz do woli to kasę zarobisz ale czy warto? Przedstawię wam jak ja to widzę.
Praca w teneco momentami nie należy do zbyt ciężkich jednak tępo i nacisk z góry jest straszny zero komfortu psychicznego.
BRAK przerwy dla siebie spowodowany częstym gadaniem kierownictwa do wszystkich, śmieszne majstowe spotkania.
BRAKi wielkie braki w zaopatrzeniu rękawice spodnie robocze itp. Jedna para gacu na półtorej roku oraz rękawice co parę dni hah. Ja w aktualnej pracy posiadam na start 3 pary nowek i dziennie wymieniam podstawowe rzeczy jak rękawice maski itp. Nikt mi tego nie rozlicza.
BRAKI w kulturze osobistej kierownictwa i nie tylko. Każdy wyżej postawiony mimo że jest z tej samej gliny to cham i nawet czasem się przywitać nie potrafi.
WSZYSCY gonią..... kierownik majster brygadzista a prawda jest taka ze nikt nie ma prawa powiedzieć Cu ze masz mało ,a tym bardziej poganiac czy wywierać presji.
WEEKENDY często obowiązkowe a jeśli nie chcesz grożą papierami. Nikt nie ma prawa zmuszać Cię do wyjaśnień co robisz w sobotę....
TOALEYY czyste dno!! Kupy pod samą deskę w co drugiej łazience. Inwestują w posadzki i inne mało potrzebne rzeczy a nie potrafią pracownikowi zagwarantować dobrej służby co chociaż kibel wyczyści.

Odechciało mi się pisać a mógłbym w nieskończoność.
Ps. Wielka ilość wypadków pracodawca nie przestrzega norm ile możesz podnosić oraz wyposażenie pracownika nie jest adekwatne do wykonywanej pracy.


Generalnie dno

Młodzi trzymajcie się z dala.Większość ludzi tam pracujących nie wie jak powinna wyglądać normalna praca jest to przykre a tenneco na tym żeruje.... 2500 prawie ludzi brak związków mówi sam za siebie.
9
enteligent 2017-07-31 23:53
Może warto napisać ile lat temu zakończyłeś pracę w Tenneco, bo firma bardzo zmieniła się i to na lepsze. A to, że jest pośpiech to jest wszędzie, na pensje trzeba zarobić. A co do kibli - jak srosz tak mosz.
Elżbieta 2017-08-02 00:53
Skąpstwo i powierzchowny katolicyzm czuć niestety już od bramy.
Benedyktyński zakład przetwórczy ,a nie międzynarodowa firma.

1
KIK 2017-08-02 06:34
chodza pogloski ze w tenneco maja dac 20zl/h brutto prawda to? ;o
edzio 2017-08-02 18:22
chyba 20gr do stawki hehe
2
Czysta Brudna Prawda 2017-08-03 19:23
Pół roku temu nic się nie zmieni gdy ręka rękę myje....
1
Czysta Brudna Prawda 2017-08-03 19:28
Aha i jeszcze jedno pośpiech. ... to się mylisz zmieniłem prace na również produkcję i mam czas by zamienić słowo z kolegą, napić się, kawę i kibel! No na wszystko no ale wiadomo swoje trzeba zrobić . Nie ma czegoś takiego jak pośpiech ty masz pracować bezpiecznie by Twoje dzieci miały coś z ojca a żona z chłopa; p
1
Johny 2017-08-04 11:26
Przekonaj się na rozmowie. Ale krążą pogłoski, ze nadchodzi dobra zmiana :)
Bartek 2017-08-05 01:07
Tylko nie mów ,że wyżej cię awansowali ?W takim razie zmiana będzie dobra tylko dla ciebie.
2
Były pracownik 2017-08-08 00:00
Czy kierownik Paweł Turaj nadal jest taki gruby jak był ?
3
Johny 2017-08-08 15:27
On może ma nadwagę i kiedyś może się jej pozbyć. Ty zaś nigdy nie przestaniesz źle wychowanym dzieciakiem.
... 2017-08-08 23:16
W jego wypadku to graniczy z cudem .
3
.... 2017-08-08 23:19
Gdy On wchodzi na wagę to waga wyświetla proszę wchodzić pojedynczo
1
Dominika 2017-08-13 15:38
Jaka atmosfera panuje w Tenneco Polska? To bardzo ważne, bo wpływa na jakość pracy na co dzień. Wiele osób uważa, że pracodawca ma duży wpływ na nastroje w firmie. Jak to wygląda w tym przypadku?
Zostaw swoją opinię o Tenneco Polska Sp. z.o.o - Rybnik
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Tenneco Polska Sp. z.o.o