brak logo

Tenneco Polska Sp. z.o.o

Rybnik

Opinie o Tenneco Polska Sp. z.o.o

arab 2016-05-13 14:11:08
Kozak ale tak na prawde Piz... nie skoczek :) mam nadzieje, że tenneko plajtnie, albo w końcu ktoś z robi z nimi porządek bo ta firma to jedno wielkie dno, i szkoda mi tych ludzi którzy boją się zrobić dym, fakt faktem rodzina,pieniądze za coś trzeba żyć ale żeby pozwalać sobie na takie traktowanie i warunki to po prostu horror
6
xxx 2016-05-13 15:07:05
skuter co na rurach pracuje dalej wiecznie naćpany chodzi ?
2
7 lat w tej firmie 2016-05-14 11:25:57
Witam pracuje w tenneco w Stanowicach , i co moge powiedziec to że kokosów nie zarobicie , norma musi być a majster głupkowato się pyta ile macie najechane i dlaczego tak mało . A gości od BHP to czysty kretyn , powienni go zgwałćić i powiesić za jaja , tak samo jak kierownika DMK łysego palanta . Wymieniam , zydorek , lang , grochla , burek , unikać tych ludzi , bo to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Grochal i Burek to karierowicze . Burek pracował w morando z grochlą , Burek ma brata co mu załatwił posadę majstra na stanowicach i grochlę wzioł ze sobą , Taka patologia .
10
On 2016-05-16 00:45:39
Lepiej pracować w Tenneco Rybnik czy jechać do Niemiec i tam pracować za jakieś 1060 euro ? . Pozdrawiam .
1
arab 2016-05-16 11:55:13
Pisząc tego posta użyłeś kolego zwojów ;) ? w Niemczech bez problemu można zarobić od 4 do 5 tysięcy , a w tenneco ile 2 tyś z 2 czy 3 sobbotami? :)
Większość wybrałaby Niemcy ;)
Reul 2016-05-18 13:24:17
Kiedy sa przyjecia do Tenneco ? Wiadomo coś juz ? Z góry dzięki za odpowiedź .
ona 2016-05-20 13:43:01
Hej, Mam pytanie odnośnie pracy w tenecco. Jak wygląda praca dla kobiet? Na jakim dziale pracują? czy i jakie są zmiany dla Kobiet, no i najważniejsze jak traktuje się kobiety w tym zakładzie i jaka jest stawka i jak wychodzi miesięcznie pensja??? Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź, piszcie kobietki jak to czytacie :) Panowie jeśli orientujecie się jak to wygląda także proszę o odpowiedz.
13
Robot 2016-05-20 15:45:41
Kobieta jest w stanie zarobić nawet 2 tys na rękę . To zależy od wykształcenia . Są przyjęcia do Tenneco .
arab 2016-05-20 21:19:20
Nie sugeruj się opinią robota, znajoma robi na hali quality wall czy jak sie to tam pisze i po 4 latach zarabia 2200 z 3 sobotami :)
4
dymalami 2016-05-21 23:55:19
Witam powiem ci masz rację to jest kpina co się dzieje w tym zakładzie
pracuje tam tydzień i po prostu już mi się nie chce po pierwsze mobbing ze strony kierownika działu tam gdzie pracuje i Brygadzisty ale jestem taka osobą która się nie da i po prostu odpowiedziałem w końcu co myślę o tym to brygadzista odrazu dzwonił po kierownia a on mnie straszył Nagana do papierów jak można tak pracowników traktować a po drugie jak pracownicy mogą na takie coś pozwolić żeby zostali poniżani po prostu by się zebrali w siłę i powiedzieli wszyscy co myślą o tym zakładzie i żeby zostały wprowadzone jakieś zmiany bo inaczej tego nie idzie zrobić a wiekszości osób sie boi bo zostaną zabrane premie to niech dalej w oborze robią prawdziwy obóz Pracy ja to mam w dupie i spadam stamtąd bo to nie ma sensu z zalem chodzić do tego zakładu Pracowałem 3 lata w Niemczech na Produkcji i w porównaniu do Tenneco to 15 Procent jest obózu pracy Myślałem że zjadę i zacznę tu mieszkać ale byba lipa
4
tenneco 2016-05-24 10:09:28
Mówie nie dajcie si [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jebnijcie tym wszystkim.
3
nono 2016-05-24 10:14:28
powiesić przełożonych na gientarkach i całą bandę przy spawac do tłumików i podpalić tenneco.
niunia 2016-05-24 13:21:35
I to nie tylko on wiecznie nacpany xD
2
tofik 2016-05-24 13:25:33
Praca kobiety nie różni się wogole od pracy mężczyzn. Normalnie na 3 zmiany a najwięcej kobiet jest na dziale rur, jakości i na magazynie. Zarobki różne to jest zależne od tego jak cie oceniają. Jedynie lepiej traktowane kobiety są takie co daja [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] całemu tenneco hah a takich jest wiele!
2
Cziko 2016-05-26 17:14:45
Tenneco.Hm. To korporacja. Ciągle coś podpisujesz , żeby im papiery pasowały. Wolą cie zwolnić i nowego zatrudnić bo robota nie jest skomplikowana . Wieczne audyty. Kasa ? Pod agencją 1,5 roku potem może cie tenneco wezmie. 9,30. Po miesiącu 9,80. Po 3 10,50.
2
linux 2016-06-03 13:06:02
Witam, jak wygląda fundusz socjalny w tenneco??
zniesmaczony 2016-06-08 12:06:36
Socjal jest. Natomiast jest kompletna rozbieżność pomiędzy tym co się mówi na rozmowach a tym co później jest w praktyce. Dotyczy to nawet tak podstawowej sprawy jak ustalona wcześniej stawka czy zakres godzinowy. Jedno wielkie oszustwo - nie wiem jak kierownictwo może na siebie patrzeć w lustrze. Jest bardzo duży przemial ludzi z tego powodu...
4
ass 2016-06-18 12:58:45
Stanowczo odradzam, ( usunięte przez administratora )- Praca nie jest ciężka, ale normy są tak nabite że nie można iść do ubikacji czy w spokoju na minute "odetchnąć". Zdaża sie że na lini jest nawet problem z napiciem sie wody.. Do tego napoczatku bardzo dużo wiedzy do zapamiętania, a gdy sie ocoś zapytasz brygadzisty zaczyna burczeć coś pod nosem bo zajmujesz jego cenny czas...Od majstrów pytania to tylko "ile tego najechaliście" i bez względu na wszystko zaczyna się drzeć "czemu tak mało". Trzeba za przeproszeniem zadupiać jak osioł bez tchu za 9 zł brutto.
Ludzie nawzajem na siebie donoszą, na lini koledzy a tylko czekają na moment w którym będzie mógł iść do biura i podkablować. Praca dla ludzi którzy mają mocne nerwy lub ich kompletny brak. Poprostu amerykański [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] umieszczony w Polsce gdzie Polak Polaka gnoi.
5
4LETNI PR 2016-06-22 15:02:11
ROBILECH TAM 4 LATA STAWKA 13.5 I SPAWACZ Z PAPIERAMI CO TYDZIEN WIEKSZA NORMA BYLA SOBOT ZERO A WYPLATY 1900-2000 MLODZI PO 4 MIESIACACH BEZ SOBOT MAJA 1700+- A ROBIA TYLE W TYDZIEN CO DOSWIADCZONY W DZIEN I JESZCZE TY BEDZIESZ TYM NAJGORSZYM ZE NOWEJ JESZCZE WYZSZEJ NORMY NIE ZROBILES OBOZ I OSZCZEDNOSC NA LUDZIACH O BRAKU SZACUNKU I WYROZUMIALOSCI NIE WSPOMNE WAZNE ZE UCIEKLEM Z TEJ FIRMY I W KONCU PSYCHICZNIE ODPOCZYWAM
2
były 2016-06-27 21:03:02
Jak tam na dziale puszek? :))
nieroba 2016-07-14 14:45:29
Po staremu :)
Dżony 2016-07-15 13:31:44
Poszukaj korporacyjnej strony. Nie ma polskiej wersji.
były 2016-07-15 14:09:10
Pawlica dalej się rządzi, jak mucha w gów...ie ?
2
adrian 2016-07-15 18:08:02
wielkie oszustwo i zlodziejstwo
2
miki 2016-07-22 11:27:05
po sposobie pisania widać, że jesteś leń, obibok i szuja. Nawet kropki i przecinka nie chce ci się zrobic.
Taki 2016-07-27 17:18:59
Czy latwo jest się dostać do Tenneco po znajomości jak są przyjęcia na produkcję ? . Czy już po znajomości się nie da ? . Pozdrówka .
Łukasz 1990 2016-08-02 20:27:14
Jak się Wam nie chce robic lebry jeb... to kur.. nie róbcie a nie narzekacie. Lepszej roboty niz tenneco to w tym chorym kraju nie ma więc jak Ci nie pasuje to się zwolnij a nie zajmujesz miejsce tym co chcą pracowac. A tak pozatym przelozeni są bardzo spoko zawsze pomogą.
3
Łukasz 1990 2016-08-02 20:28:41
Jak się Wam nie chce robic lebry (usunięte przez administratora) kur.. nie róbcie a nie narzekacie. Lepszej roboty niz tenneco to w tym chorym kraju nie ma więc jak Ci nie pasuje to się zwolnij a nie zajmujesz miejsce tym co chcą pracowac. A tak pozatym przelozeni są bardzo spoko zawsze pomogą.
3
Bubu 2016-08-04 15:15:33
Nadgodziny 100% płatne.
patryk11917 2016-08-05 01:13:53
nie polecam
1
notturno 2016-08-05 02:03:34
Czy znasz jakiś przypadek PRACY za 1000 ojro??? Opiekunki mają po 1500-1700,więc nie pitol smętow.
Niwek 2016-08-18 17:16:27
To prawda co napisał Czikoa? . Ze wola Cię zwolnić bo robota nie jest ciężka ? .Jak to jest w tym Tenneco ? .
Lakomczuch 2016-08-28 12:19:13
Odradzam pracę w dziale DMK. Planowanie produkcji na poziomie niedostatecznym, mobbing i nie kompetentny team leader SYKWESTER LACH, który swoją fatalną dykcją,wiecznym jąkaniem się powinien gnębić logopede, a nie pracowników tenneco. Niestety Pan Lach Sylwester nie zna się kompletnie na swojej pracy co wielokrotnie zostało przez operatorów odebrane głośnym śmiechem i całkowitym brakiem do niego szacunku.
7
Johny 2016-08-28 17:01:07
Daj jakiś konkretny przykład. Łatwo jest kogoś oczerniać w internecie pod przykrywką pozornej anonimowości.
3
PanKutach 2016-09-09 17:19:33
Jeżeli po 3 miesiącach dostałeś 10,50 to znaczy że nadal zapi... na pile , albo aplikujesz wate do puszek bo na nic wiecej sie nie nadajesz
2
Pelo 2016-09-11 16:07:41
10,50 BRUTTO !!!
Wszystkie podane tu stawki są brutto !!!
Johny 2016-09-11 18:31:39
Jak dodasz premie i odejmiesz podatki to tez wychodzi 10.50
Nick 2016-09-19 14:42:43
Ciekawe jak sobie firma poradzi gdy będzie musiała ustawowo płacić 12zł/H.
Pelo 2016-10-03 20:18:16
Mówią że premie zabiorą.
1
Bolo 2016-10-07 19:53:37
Wszyscy wiedzą że premie zabiorą . A ten zdziwiony.
Johny 2016-10-08 09:25:55
Żeby zabrać premie musieliby zmienić regulamin, co nie jest takie proste, bo wymagałoby pisemnej zgody każdego pracownika, wiec nie siejcie fermentu.
1
Szukacz 2016-10-21 19:17:48
Słyszałem wiele pozytywnych opinii o zakładzie produkcyjnym z okolic Rybnika, który produkuje części głównie do VW oraz GM (Opel).
Wiem, że pracuje się na 3 zmiany (6-14, 14-22, 22-6).
Jednak za nim nie potrafię przytoczyć nazwy.
Ktoś może pomóc? Co to za zakład?
6
Rafał 2016-11-03 17:28:23
Witam.
Moje pytanie odnośnie zarobków. Czy podejmując pracę w Tenneco, każdy pracownik zaczyna od jakiejś najniższej stawki, niezależnie od doświadczenia zawodowego? Czy może stawka jest ustalana w takich przypadkach indywidualnie podczas rozmowy kwalifikacyjnej?
Serum 2016-11-06 19:00:45
Ja uważam ze w tenenco jest patologia jak brygadzista ktory niczym sie nie interesuje na zmianie zostaje majstrym NP z PORSCHE brygadzista dawał telefon pracownikowi ktory jak byla awaria dzwonil po elektryka czy robociorza a sam brygadzista siedzial w biurze i mial na cala linie wyrobane co za kierownik akceptuje jego awans czy dyrektor
Na szczęście były pracownik 2016-11-09 07:43:31
Banda bez mózgów i złodziei poczynając od Kierownictwa . Ta firma to pomyłka ukrywają nową hale przed wizytatorami bo jej konstrukcja stwarza zagrożenie. Bród smród i ciemnogród.
4
ppp 2016-11-10 18:49:24
Pracuję w Tenneco kilka lat i zastanawiam się ile jeszcze wytrzymam. Jest coraz gorzej i to nie tylko na produkcji a na wszystkich działach. Wymagania coraz większe a pensje stoją w miejscu. Na dodatek powoli likwidują soboty i prawdopodobnie od nowego roku zostanie goła pensja bez możliwości dorobienia w soboty. Dyrektor już nie raz wspominał że chce doprowadzić do wolnych weekendów bo w weekend ludzie mają odpoczywać. Jest to żenujące ponieważ wiadomo że w soboty nikt nie chodzi do pracy dla przyjemności tylko żeby dorobić do kiepskiej pensji.Po nowym roku już ma nie być wcale sobót lub sporadycznie. Aż przykro że firma przynoszące tak wielkie zyski nie dba o pracowników i z tego co obserwuję to zwalniają się nie tylko osoby świeżo zatrudnione a również stara gwardia co ma doświadczenie. Wszyscy wiedzą że chodzi tu o pieniądze bo nikt nie chce wiecznie szukać pracy i każdy wolał by stabilizację. Jest od dłuższego czasu coraz gorzej a ostatnio tragicznie, a ilość zwalniających się pracowników mówi sama za siebie. Słyszałem opinie że zwalniają się osoby co im się nie chce pracować lub że duży zakład to też i rotacja duża. Nie prawda. Ludzie zarządzający firmą nie dbają o pracowników i robią z nimi co chcą bo wiedzą że za bramą czekają nowi. Pewnie że czekają ale to są osoby nie doświadczone w które trzeba wpompować kupę czasu na szkolenia a to również kosztuje. Po miesiącu lub kilku miesiącach ta osoba widzi jak to wygląda i się zwalnia. Co dalej? Idziemy za bramę po następnych :) Wystarczy posłuchać inteligentniejszych mistrzów jak narzekają że nie ma kim robić bo wszyscy dobrzy operatorzy albo się zwolnili albo mają taki zamiar a nowi nic nie potrafią i trzeba ich uczyć. Nie wiem czy to ma sens i dyrektor Michalik wie co na zakładzie się dzieje, ale myślę że doskonale wie bo pewnie też czyta te opinie. Przykro mi że ta firma leci bardzo szybko na dno i ciężko się doszukać pozytywnych komentarzy. Niestety te komentarze w większości są prawdą mimo że duża część jest wulgarna itd. Nie dziwię się że ostatnimi czasy jest dużo zwolnień i ludzie uciekają do Gliwic na strefę lub do Czech pod Ostravę. Tam w większości zakładów 2000zł jest na początek i mają problem ze znalezieniem pracowników bo firm powstało dużo i masa miejsc pracy.Jeśli chodzi o moją opinie to również nie polecam firmy Tenneco Rybnik również kobietą bo Was drogie Panie wcale lepiej nie traktują a zarobki macie mniejsze niż faceci :) Lipa Panie Michalik, lipa. Tenneco to jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ze zbyt niską płacą jak na taką pracę i teraźniejsze czasy. Pozdrawiam wszystkich i życzę powodzenia w poszukiwaniu nowej pracy a po nowym roku pewnie zrobię to samo.
6
Jeszcze niewolnik ale już nie długo 2016-11-10 19:52:00
Ludzie się zwalniają bo kiepskie zarobki jak na taka pracę i czasy już też wymagają lepszych pieniędzy to wzięli się za sposób i zaczynają Ukraińców zatrudniać...Szkoda gadać i szkoda nerwów na tą firmę. To nie ta sama firma co kilka lat temu.Kiedyś można było się pochwalić że się pracuje w Tenneco a teraz wstyd. Omijajcie tą firmę z daleka. I nie słuchajcie opinii że narzekają tylko osoby z dwiema lewymi rękoma.Myślę że to jacyś kapusie majstrów lub zwyczajnie ktoś z biur.
4
Nick jak nick 2016-11-10 20:14:48
Nic dodać i nic ująć. Od początku do końca prawda. Tenneco to już upadająca firma a nie rozwijająca się jak gdzieś na tym forum czytałem. Po trzech latach pracy 12,50 za godzinę ? :) I nie jestem żadnym Janem tylko praktycznie po dwóch miesiącach pracy zostałem operatorem na rurach. Z tego co wiem to wszyscy mają na produkcji podobne stawki. Chyba że ktoś pracuje kilka lat dłużej to może ma kilka groszy więcej z podwyżek inflacyjnych które są raz w roku i to około 40 gr. Ogólnie firma płaci na godziny a praca jest w akordzie. Kiedyś słyszałem w TV i to Polskiej TV :) że w Polsce średni zarobek na godzinę to 17zł. Myślę że Tenneco bardzo,bardzo tę średnią zaniża i nie jest to dobry pomysł zatrudniać się w tej firmie. Bardzo mało ludzi tu pracuje dłużej jak dwa lub trzy lata.Większość nie doczekuje czasu przejścia pod Tenneco. Nawet jakoś specjalnie im się nie dziwię :)
2
Janek 2016-11-10 20:32:31
Narzekacie a w której firmie macie okazje pograć w fusbal ?

Płace minimalne się nie podniosą dopóki bedzie wystarczać rąk do pracy za takie a nie inne stawki.
Kcin 2016-11-21 01:35:04
Może podasz jakąkolwiek sytuację, zamiast pisać bzdury? Bo sorry, ale ciężko traktować poważnie opinię osoby, która oczernia daną osobę W INTERNECIE (jakie to męskie!), w dodatku podając jej dane! Naprawdę sądzisz, że w necie jest się anonimowym? ;)
zapewne nie potrafisz się odezwać w pracy, więc wyładowujesz frustrację na portalach. Kozak w necie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w świecie. Nie pozdrawiam.
1
Zostaw swoją opinię o Tenneco Polska Sp. z.o.o - Rybnik
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Tenneco Polska Sp. z.o.o