brak logo

Tenneco Polska Sp. z.o.o

Rybnik

Opinie o Tenneco Polska Sp. z.o.o

były 2016-06-27 21:03
Jak tam na dziale puszek? :))
nieroba 2016-07-14 14:45
Po staremu :)
3
Dżony 2016-07-15 13:31
Poszukaj korporacyjnej strony. Nie ma polskiej wersji.
były 2016-07-15 14:09
Pawlica dalej się rządzi, jak mucha w gów...ie ?
2
adrian 2016-07-15 18:08
wielkie oszustwo i zlodziejstwo
3
miki 2016-07-22 11:27
po sposobie pisania widać, że jesteś leń, obibok i szuja. Nawet kropki i przecinka nie chce ci się zrobic.
Taki 2016-07-27 17:18
Czy latwo jest się dostać do Tenneco po znajomości jak są przyjęcia na produkcję ? . Czy już po znajomości się nie da ? . Pozdrówka .
Łukasz 1990 2016-08-02 20:27
Jak się Wam nie chce robic lebry jeb... to kur.. nie róbcie a nie narzekacie. Lepszej roboty niz tenneco to w tym chorym kraju nie ma więc jak Ci nie pasuje to się zwolnij a nie zajmujesz miejsce tym co chcą pracowac. A tak pozatym przelozeni są bardzo spoko zawsze pomogą.
3
Łukasz 1990 2016-08-02 20:28
Jak się Wam nie chce robic lebry (usunięte przez administratora) kur.. nie róbcie a nie narzekacie. Lepszej roboty niz tenneco to w tym chorym kraju nie ma więc jak Ci nie pasuje to się zwolnij a nie zajmujesz miejsce tym co chcą pracowac. A tak pozatym przelozeni są bardzo spoko zawsze pomogą.
4
Bubu 2016-08-04 15:15
Nadgodziny 100% płatne.
patryk11917 2016-08-05 01:13
nie polecam
2
notturno 2016-08-05 02:03
Czy znasz jakiś przypadek PRACY za 1000 ojro??? Opiekunki mają po 1500-1700,więc nie pitol smętow.
Niwek 2016-08-18 17:16
To prawda co napisał Czikoa? . Ze wola Cię zwolnić bo robota nie jest ciężka ? .Jak to jest w tym Tenneco ? .
Lakomczuch 2016-08-28 12:19
Odradzam pracę w dziale DMK. Planowanie produkcji na poziomie niedostatecznym, mobbing i nie kompetentny team leader SYKWESTER LACH, który swoją fatalną dykcją,wiecznym jąkaniem się powinien gnębić logopede, a nie pracowników tenneco. Niestety Pan Lach Sylwester nie zna się kompletnie na swojej pracy co wielokrotnie zostało przez operatorów odebrane głośnym śmiechem i całkowitym brakiem do niego szacunku.
13
Johny 2016-08-28 17:01
Daj jakiś konkretny przykład. Łatwo jest kogoś oczerniać w internecie pod przykrywką pozornej anonimowości.
3
PanKutach 2016-09-09 17:19
Jeżeli po 3 miesiącach dostałeś 10,50 to znaczy że nadal zapi... na pile , albo aplikujesz wate do puszek bo na nic wiecej sie nie nadajesz
2
Pelo 2016-09-11 16:07
10,50 BRUTTO !!!
Wszystkie podane tu stawki są brutto !!!
Johny 2016-09-11 18:31
Jak dodasz premie i odejmiesz podatki to tez wychodzi 10.50
Nick 2016-09-19 14:42
Ciekawe jak sobie firma poradzi gdy będzie musiała ustawowo płacić 12zł/H.
Pelo 2016-10-03 20:18
Mówią że premie zabiorą.
1
Bolo 2016-10-07 19:53
Wszyscy wiedzą że premie zabiorą . A ten zdziwiony.
1
Johny 2016-10-08 09:25
Żeby zabrać premie musieliby zmienić regulamin, co nie jest takie proste, bo wymagałoby pisemnej zgody każdego pracownika, wiec nie siejcie fermentu.
1
Szukacz 2016-10-21 19:17
Słyszałem wiele pozytywnych opinii o zakładzie produkcyjnym z okolic Rybnika, który produkuje części głównie do VW oraz GM (Opel).
Wiem, że pracuje się na 3 zmiany (6-14, 14-22, 22-6).
Jednak za nim nie potrafię przytoczyć nazwy.
Ktoś może pomóc? Co to za zakład?
10
Rafał 2016-11-03 17:28
Witam.
Moje pytanie odnośnie zarobków. Czy podejmując pracę w Tenneco, każdy pracownik zaczyna od jakiejś najniższej stawki, niezależnie od doświadczenia zawodowego? Czy może stawka jest ustalana w takich przypadkach indywidualnie podczas rozmowy kwalifikacyjnej?
Serum 2016-11-06 19:00
Ja uważam ze w tenenco jest patologia jak brygadzista ktory niczym sie nie interesuje na zmianie zostaje majstrym NP z PORSCHE brygadzista dawał telefon pracownikowi ktory jak byla awaria dzwonil po elektryka czy robociorza a sam brygadzista siedzial w biurze i mial na cala linie wyrobane co za kierownik akceptuje jego awans czy dyrektor
2
Na szczęście były pracownik 2016-11-09 07:43
Banda bez mózgów i złodziei poczynając od Kierownictwa . Ta firma to pomyłka ukrywają nową hale przed wizytatorami bo jej konstrukcja stwarza zagrożenie. Bród smród i ciemnogród.
10
ppp 2016-11-10 18:49
Pracuję w Tenneco kilka lat i zastanawiam się ile jeszcze wytrzymam. Jest coraz gorzej i to nie tylko na produkcji a na wszystkich działach. Wymagania coraz większe a pensje stoją w miejscu. Na dodatek powoli likwidują soboty i prawdopodobnie od nowego roku zostanie goła pensja bez możliwości dorobienia w soboty. Dyrektor już nie raz wspominał że chce doprowadzić do wolnych weekendów bo w weekend ludzie mają odpoczywać. Jest to żenujące ponieważ wiadomo że w soboty nikt nie chodzi do pracy dla przyjemności tylko żeby dorobić do kiepskiej pensji.Po nowym roku już ma nie być wcale sobót lub sporadycznie. Aż przykro że firma przynoszące tak wielkie zyski nie dba o pracowników i z tego co obserwuję to zwalniają się nie tylko osoby świeżo zatrudnione a również stara gwardia co ma doświadczenie. Wszyscy wiedzą że chodzi tu o pieniądze bo nikt nie chce wiecznie szukać pracy i każdy wolał by stabilizację. Jest od dłuższego czasu coraz gorzej a ostatnio tragicznie, a ilość zwalniających się pracowników mówi sama za siebie. Słyszałem opinie że zwalniają się osoby co im się nie chce pracować lub że duży zakład to też i rotacja duża. Nie prawda. Ludzie zarządzający firmą nie dbają o pracowników i robią z nimi co chcą bo wiedzą że za bramą czekają nowi. Pewnie że czekają ale to są osoby nie doświadczone w które trzeba wpompować kupę czasu na szkolenia a to również kosztuje. Po miesiącu lub kilku miesiącach ta osoba widzi jak to wygląda i się zwalnia. Co dalej? Idziemy za bramę po następnych :) Wystarczy posłuchać inteligentniejszych mistrzów jak narzekają że nie ma kim robić bo wszyscy dobrzy operatorzy albo się zwolnili albo mają taki zamiar a nowi nic nie potrafią i trzeba ich uczyć. Nie wiem czy to ma sens i dyrektor Michalik wie co na zakładzie się dzieje, ale myślę że doskonale wie bo pewnie też czyta te opinie. Przykro mi że ta firma leci bardzo szybko na dno i ciężko się doszukać pozytywnych komentarzy. Niestety te komentarze w większości są prawdą mimo że duża część jest wulgarna itd. Nie dziwię się że ostatnimi czasy jest dużo zwolnień i ludzie uciekają do Gliwic na strefę lub do Czech pod Ostravę. Tam w większości zakładów 2000zł jest na początek i mają problem ze znalezieniem pracowników bo firm powstało dużo i masa miejsc pracy.Jeśli chodzi o moją opinie to również nie polecam firmy Tenneco Rybnik również kobietą bo Was drogie Panie wcale lepiej nie traktują a zarobki macie mniejsze niż faceci :) Lipa Panie Michalik, lipa. Tenneco to jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ze zbyt niską płacą jak na taką pracę i teraźniejsze czasy. Pozdrawiam wszystkich i życzę powodzenia w poszukiwaniu nowej pracy a po nowym roku pewnie zrobię to samo.
23
Jeszcze niewolnik ale już nie długo 2016-11-10 19:52
Ludzie się zwalniają bo kiepskie zarobki jak na taka pracę i czasy już też wymagają lepszych pieniędzy to wzięli się za sposób i zaczynają Ukraińców zatrudniać...Szkoda gadać i szkoda nerwów na tą firmę. To nie ta sama firma co kilka lat temu.Kiedyś można było się pochwalić że się pracuje w Tenneco a teraz wstyd. Omijajcie tą firmę z daleka. I nie słuchajcie opinii że narzekają tylko osoby z dwiema lewymi rękoma.Myślę że to jacyś kapusie majstrów lub zwyczajnie ktoś z biur.
14
Nick jak nick 2016-11-10 20:14
Nic dodać i nic ująć. Od początku do końca prawda. Tenneco to już upadająca firma a nie rozwijająca się jak gdzieś na tym forum czytałem. Po trzech latach pracy 12,50 za godzinę ? :) I nie jestem żadnym Janem tylko praktycznie po dwóch miesiącach pracy zostałem operatorem na rurach. Z tego co wiem to wszyscy mają na produkcji podobne stawki. Chyba że ktoś pracuje kilka lat dłużej to może ma kilka groszy więcej z podwyżek inflacyjnych które są raz w roku i to około 40 gr. Ogólnie firma płaci na godziny a praca jest w akordzie. Kiedyś słyszałem w TV i to Polskiej TV :) że w Polsce średni zarobek na godzinę to 17zł. Myślę że Tenneco bardzo,bardzo tę średnią zaniża i nie jest to dobry pomysł zatrudniać się w tej firmie. Bardzo mało ludzi tu pracuje dłużej jak dwa lub trzy lata.Większość nie doczekuje czasu przejścia pod Tenneco. Nawet jakoś specjalnie im się nie dziwię :)
8
Janek 2016-11-10 20:32
Narzekacie a w której firmie macie okazje pograć w fusbal ?

Płace minimalne się nie podniosą dopóki bedzie wystarczać rąk do pracy za takie a nie inne stawki.
Kcin 2016-11-21 01:35
Może podasz jakąkolwiek sytuację, zamiast pisać bzdury? Bo sorry, ale ciężko traktować poważnie opinię osoby, która oczernia daną osobę W INTERNECIE (jakie to męskie!), w dodatku podając jej dane! Naprawdę sądzisz, że w necie jest się anonimowym? ;)
zapewne nie potrafisz się odezwać w pracy, więc wyładowujesz frustrację na portalach. Kozak w necie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w świecie. Nie pozdrawiam.
1
DOKA 2016-12-05 22:00
Szukają kogoś do działu obsługi klienta. Może ktoś coś napisać jak wygląda praca w tym dziale, stawka, atmosfera, szef ...
2
Porke 2016-12-07 22:12
Tam na rurach wszyscy nacpani razem z majstrem chyba ze sie cos pozmienialo wcale sie nie dziwie przy takim trybie roboty ^^
nick 2016-12-08 09:39
Jeśli nie masz konkretnego zawodu czy też studiów to podnieś swoje kwalifikacje o kursy zawodowe np:
-spawacz ale to drogi wydatek (a bez pracy na raty nie weźmiesz)
-wózek widłowy + kurs na magazyniera
jedź w świat zdobywaj doświatczenie a później wróć jeśli będziesz chciał wrócić.
pomarańczka 2017-01-08 00:47
są jakieś przyjęcia do tenneco ,słyszałem że na polerni-szlifierni są dobre zarobki wie ktoś na temat?
3
Marcus 2017-01-24 06:59
Jakby kogoś ciekawiło to stawki na początku roku nie zmieniły się względem następnego... 2017 w srtyczniu się nie zmieniły. Na poczatek 9.40 później po miesiącu 9.80 z umową na 3 miesiące. Po tych 3ech miesiącach dostajesz umowe na 13 miesięcy za 10.5 na godzine netto. Soboty płatne 100% a nadgodziny 50%. Nocki są patne +20%. Jednakże tak czarują że możesz dostać mniej np. W grudniu ludzie narzekali. Z paska i tak się nie połapiesz co jest grane. Mało kto robi dłużej. Większość pracuje 2-3 lata maks. Płaca minimalna to 1450 zl a wyplata w tenneco to tylko odrobinę więcej... . Radzę spi###alac chocby do lidla, biedronki. Kasa ta sama a psychicznie pewnie odpoczniecie. Normy są takie ze nie mozna sie spokojnie wysikac czy napić. Mówiąc szczerze to majster sam mówi że nie można sikać i tego zabrania mówiąc o tym otwarcie. Pieniedzy brak. Za ta robotę i za to co się od nas wymaga dostajemy wypłatę po 4ech miesiącach tak w 1/3 tego co naprawdę powinniśmy.
3
Marcus 2017-01-24 07:01
Jakby kogoś ciekawiło to stawki na początku roku nie zmieniły się względem następnego... 2017 w srtyczniu się nie zmieniły. Na poczatek 9.40 później po miesiącu 9.80 z umową na 3 miesiące. Po tych 3ech miesiącach dostajesz umowe na 13 miesięcy za 10.5 na godzine netto. Soboty płatne 100% a nadgodziny 50%. Nocki są patne +20%. Jednakże tak czarują że możesz dostać mniej np. W grudniu ludzie narzekali. Z paska i tak się nie połapiesz co jest grane. Mało kto robi dłużej. Większość pracuje 2-3 lata maks. Płaca minimalna to 1450 zl a wyplata w tenneco to tylko odrobinę więcej... . Radzę spi###alac chocby do lidla, biedronki. Kasa ta sama a psychicznie pewnie odpoczniecie. Normy są takie ze nie mozna sie spokojnie wysikac czy napić. Mówiąc szczerze to majster sam mówi że nie można sikać i tego zabrania mówiąc o tym otwarcie. Pieniedzy brak. Za ta robotę i za to co się od nas wymaga dostajemy wypłatę po 4ech miesiącach tak w 1/3 tego co naprawdę powinniśmy.
7
ANO 2017-01-25 22:53
Zgadzam sie z opinja wyzej!!normy bija ci niby ambitni a bokiem popijaja red bule zeby rypac!placa masakra nie wychodzisz 2tys z sobotami!!a teraz nie jest 13 tylko razem 18mies pod firma za grosze.Kase to dostaja ci co tylko chodza i dogladaja a ich jest wiecej niz tych co robia niestety.Nie ma co ukrywac ludzie uciekaja nie ze robota ciezka czy komus sie nie chce pracować-bzdura totalna!!!!tylko dlatego ze nie ma za co przeżyć i utrzymać rodzinę za taka pensje!!!!ludzi sie nie docenia i nie szanuje bo przeciez przyjda nastepni!!!!
8
Piotr 2017-01-26 23:06
Nikogo na siłe nie trzymamy.Zatrudniać bedziemy emerytów i ukraińców z oczywistych powodów.Na każde miejsce osoby narzekającej jest 20 ludzi,którzy chcą z sercem pracować.Prawdziwą umiejtnoscia jest tylko wynik !!!!!
4
Julek 2017-01-29 21:40
Drogi Piotrze możecie zatrudniać nawet marsjan byle by nie było reklamacji od odbiorców. Nie sztuka przyjąć kogo kolwiek i produkować złom... Pomysl o tym za nim piszesz głupoty o ukraincach ( z całym szacunkiem do tego narodu)
6
ja 2017-01-30 22:45
zeby cie szlak trafil takim pisaniem
4
eh szkoda, tak blisko a tak daleko 2017-02-01 13:00
HEHE czyli ruch ludów bez przymusu nas czeka, my do DE, NL, UK, IT , itp a Ukraina tutaj, ale przy obecnych cenach życia i opłat to i Ukrainiec powie swoje, mieszkania za gotówkę to on tu raczej nie kupi, zatem powodzenia z takim podejściem. Ja ani nie myślę o Tenneco już. Może i z czasem zmieni się nazwa na "ten no tego" z tego lubo owego, brzmi podobnie :), nie moja sprawa na szczęście. Omijam tą szopkę szerokim, widząc tak wyraźne drogowskazy ostrzegawcze.
4
Robson93 2017-02-06 19:06
Witam,a jak jest w Tenneco Silesia w Stanowicach, gm.Czerwionka-Leszczyny.Jaki dział byście polecili najbardziej ? pytam bo planuje przejść z Rybnika do Stanowic.
Sebastian 2017-02-12 17:08
DPP polecam.Fachowi mistrzowie i duże podwyżki.
Mariusz 2017-02-19 19:48
Witam. Czy ktoś się orientuje ile może zarobić netto wózkowy w Tenneco Silesia w Stanowicach?
Nadgodziny płatne ? Jakieś premie uznaniowe itp. ? Zatrudnienie przez agencję pracy tymczasowej ?

Dziękuje za odpowiedź.
Doświadczony 2017-02-22 20:40
Co powiecie o tegorocznych nagrodach? Sprawiedliwie były rozdawane? Nagrodzone osoby na nie zasługiwały?
2
Sławek 2017-03-03 01:09
Kto pracuje i daje z siebie wszystko dostanie nagrode.
2
Lovelas 2017-03-03 18:51
Taaak oczywiście sprawiedliwie. Sprawiedliwie to się podzielili między sobą... jedni zasłużyli a jedni kompletnie nie. Skoro brygadzista który straszy ludzi, gnEbi, poniża a nawet jest zdolny do rękoczynow wobec swoich wspolpracownikow (i wszyscy o tym dobrze wiedza i udaja ze nie widza) dostaje nagrode to chyba jest coś nie tak.
3
Ajeao 2017-03-10 15:53
Co to za frajer? W [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] takiego obsrańca
1
Doświadczony 2017-03-19 21:49
W Rybniku pracuje brygadzista który bije swoich ludzi? Na jakim dziale takie rzeczy się dzieją? Powiedz coś więcej.
Zostaw swoją opinię o Tenneco Polska Sp. z.o.o - Rybnik
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Tenneco Polska Sp. z.o.o