brak logo

UPS GBS POLSKA SP Z O.O.

Wrocław

Opinie o UPS GBS POLSKA SP Z O.O.

adze 2016-07-07 10:39
Nie mowie ze po roku ;-) byc może o awansach w ups piszą tutaj ludzie sfrustrowani którzy liczyli na awans a dostala go koleżanka . Dobra firma na rozpoczęcie kariery, jezeli w niej można sie rozwinąć to na pewno pracownicy z niej nie uciekają o czym świadczą też wpisy od ponad roku ze ciężko znalezc ogłoszenie z UPS :) Byc może sie o tym wkrótce przekonam bo czekam na wynik rekrutacji. A i co do dress codu. Można juz ubierać sie mniej formalnie wiec jakies zmiany zaszly w UPS.
4
adze 2016-07-07 15:25
Również uważam ze dresscode to sprawa drugorzędna. A poza tym przed klientem trzeba jakos wygadać
4
adze 2016-07-07 22:13
Wiadomo :) Zależy jaka branża, jaki kontakt z klientem itp.
3
Nick 2016-07-08 17:58
Po co dresscode skoro prawie wszyscy pracownicy UPS pracują z klientem wewnętrznym i to telefonicznie/mailowo? Nie ma żadnych spotkań twarzą w twarz z klientem.
10
Nick 2016-07-08 18:15
Na szczęście są korporacje, gdzie pracownik rozliczany jest z tego, jak wypełnia obowiązki, a nie z tego czy ma spodnie w kratkę czy bluzkę w kolorze tęczy i czy przypadkiem krzywo nie spojrzał na panie "Superwizjerki". Swoją drogą podziwiam nową taktykę kierownictwa UPS. Siedzieć po godzinach lub odpisywać z domu w tym temacie przez TL/SV/HR, żeby podrasować wizerunek tonącego statku, to musi być oznaka prawdziwie gorliwego przywiązania do firmy.
12
riri 2016-07-13 20:55
Szkoda czasu na UPS.
15
Ndjkdkd 2016-07-20 10:16
Nie ma spotkań z żadnymi klientami!
3
Nemi 2016-07-20 19:32
Hej,
Chciałam aplikować na administratora logistyki w UPS. Czy możecie się podzielić opiniami i ewentualnymi danymi o wynagrodzeniu, premiahc, benefitach, itd... Warto?
5
@123 2016-07-26 18:02
UWAGA, UWAGA. Ostrzegam wszystkich przed pracą w tej firmie, a szczególnie przed pracą AE w dziale handlowym Warszawa. To zupełne dno, tylko nepotyzm, układziki, oraz dawanie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w zamian za marną podstawę. Ostrzegam wszystkich pracujących handlowców przed ich najstarszą wiekowo i zawodowo handlową tej firmy, która zamiast zająć się robotą jeździ po miescie i zbieradu materiały przeciwko innym handlowmiesciehandlowcomiście za zgodą swojego w pinglach, którpinglach ma czelność zwać się dyrektorem. Omijajcie szerokim łukiem te firmę.
6
Yenna 2016-08-04 17:19
Również usłyszałam, że odpowiedź otrzymam do 2 tygodni ale nie dostałam nawet maila z informacją o odrzuceniu mojej kandydatury. Mogliby jednak na rozmowie uprzedzić, że skontaktują się tylko z wybranymi osobami bo takie zachowanie pozostawia pewien niesmak.
7
daszna 2016-08-11 15:19
kaja ja zostalam przyjeta przez firme zewnetrzna. pierwsza rozmowe mialam z nimi, a potem z kims z UPS. ale ogolnie kilka tygodni to w sumie trwalo..
3
daszna 2016-08-24 17:59
jestem zadowolona. agencja nic nie zabiera, bo mnie tylko przyjal headhunter, a umowe mam z UPS. pracuje w biurze, nie wiem, czy to masz na mysli czy magazyn... o wiele wiecej niz najnizsza ;)
3
ups:( 2016-09-01 19:02
Nie wypowiem się na temat pracy w firmie UPS, ale mogę powiedzieć coś o rozmowie rekrutacyjnej... jednym słowem: ŻENADA! A jeśli chodzi o szczegóły to: osoby prowadzące- niemiłe i nieprofesjonalne, miały mało śmieszne, a wręcz głupie żarty (które mówili do siebie), pani- całą rozmowę bawiła się łańcuszkiem i nakładała go sobie na brodę:D Już na początku miałam ochotę powiedzieć 'dziękuję', ale z ciekawości zostałam do końca. Pan, w połowie przestał się odzywać, pani- arogancka i miała ochotę pokłócić się, co chyba udało się. Jeśli chodzi o pytania to nie wiedziałam, że jeszcze pytają o super moc (jaką bym chciała mieć, miałam ochotę odpowiedzieć, że odporność na głupotę ludzką), moje trzy mocne i trzy słabe strony, oraz (moje ulubione!!!): co zabrałabym ze sobą na bezludną wyspę... totalny brak profesjonalizmu, nie zapytano mnie o moje doświadczenie. Na koniec powiedziano mi, że do dwóch tygodni dadzą mi odpowiedź niezależnie jaka będzie decyzja (będzie to informacja telefoniczna), dziś mija szósty tydzień i cisza;) Jaka by nie była, pracy nie odważyłabym się podjąć:P
10
mj 2016-09-03 14:50
Ja byłam na takiej rozmowie i jedyne, co mogę powiedzieć to strata czasu, nerwów, atmosfera okropna, brak profesjonalizmu, Pani na rozmowie uważała się za omnibusa, nie byłam na gorszej rozmowie.
8
Ndjkdkd 2016-09-05 11:05
Smutne jest to że cieszycie się że UPS płaci więcej niż najniższa krajowa. To żadne osiągnięcie! Właśnie takich ludzi ta forma potrzebuje ;-)
6
UPS GBS 2016-09-06 08:12
Witam,
poproszę o kontakt rekrutacjawroclaw@ups.com
2
UPS GBS 2016-09-06 08:16
Witam,
Prosimy o bezpośredni kontakt na adres rekrutacjawroclaw@ups.com.

Z góry dziękujemy.
2
daszna 2016-09-06 20:17
karta multisport, luxmed, dodatki jezykowe, swieze owoce w srode, bonus za polecenie osoby z jezykiem
3
daszna 2016-09-07 15:31
mysle, ze tak. dodatki jezykowe tam, gdzie sa awymagane, of kors
3
yhy 2016-09-13 13:46
Tylko, że w UPSie nie ma kontaktu z klientem. Jedynie telefoniczny ;)
3
yhy 2016-09-13 13:50
Nie dopłacają do kursów.
3
em 2016-10-09 23:08
Są tam różne działy i w niektórych jest praca zmianowa np od 14:00 do 22:00. Można też pracować na niepełny etat. Ale na pewno nie będzie tam tak elastycznie jak np. przy pracy w usługach.
4
antek 2016-10-10 16:30
No a zwykła słuchawka raczej chodziło mi o co takiego @em podobno na sprzedaży wypłaty są niezłe ale żadnych ogłoszeń nie widzę..mam nadzieje, że tutaj raczej to ten niepełny etat bo praca od 14 do 22 średnio mi się widzi
3
Alberto 2016-10-24 13:15
karta multisport - owszem, ale jak sobie za nią zapłacisz
luxmed ... lub inne, ale jeśli mają się do czegoś nadawać poza lekarzem pierwszego kontaktu, to jak sobie dopłacisz
owoce w środę ??? - pierwsze słyszę
2
Stara 2016-10-27 17:24
Alberto,a skąd Ty czerpiesz swoją wiedzę o upsie? Pracujesz,pracowałeś?
4
obrażona 2016-11-02 23:00
nie odezwano się do mnie po zakończonej rekrutacji. uważam, że to niegrzeczne. biegle posługuję się angielskim i niemieckim. nie rozumiem dlaczego nie otrzymałam pracy. dlaczego tak wybrzydzają?
4
daszna 2016-11-03 18:09
to byla ironia ;) akurat wyplata jest ok
4
UPS GBS 2016-11-07 07:58
Witam,
zapraszamy do bezpośredniego kontaktu na rekrutacjawroclaw@ups.com

Pozdrawiamy
3
Aga 2016-11-20 22:40
Nie polecam tej firmy (nawet na start). Najwiekszym minusem sa kadra i brak dobrych szkolen. Nie chce oceniac calej firny, ale w moim wypadku (dzial AR we Wroclawiu) atmosfera byla okropna: duzo stresu, obgadywanie innych pracownikow (np. kiedy sa na L4), przeklinanie w pracy, wmawianie roznych rzeczy, zero empatii u TL i innych pracownikow, tzw. towarzystwo wzajemnej adoracji. Do tego wszystkiego dochodzi bardzo monotonna praca. W tej firmie wazna jest ilosc, a nie jakosc. Klient jest na ostatnim miejscu, wazne zeby raporty dobrze wygladaly. Pacownicy sa ciagle pospieszani i zaczynaja prace praktycznie od razu, bez dobrej znajomosci procesow, co skutkuje bledami i ciaglymi pretensjami tl i innych pracownikow (ktorzy robia ciagle to samo od paru lat). Tl i caly team mieli do mnie pretensje, ze nie skonczylam swojej pracy i poszlam na L4 (spotkanie dyscyplinujace od razu o 8 rano po moim powrocie z choroby). Odkad odeszlam z Ups moje zycie zmienilo sie na plus, z checia chodze do pracy (w Ups musialam sie do tego zmuszac i po pracy nie mialam juz na nic sily przez nadmiar stresu) i moge wykonywac swoje zadania dokladnie, ludzie sa przyjazni i pomocni, mam swietna i kompetentna TL, atmosfera jest jak w rodzinie, a ja mam mnostwo energii (rowniez po pracy). Nawet jesli nie nadawalam sie na stanowisko w AR, nie usprawiedliwia to skandalicznego zachowania tl i pracownikow w stosunku do mnie.
21
!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 2016-12-29 14:42
MOJA OPINIA PRACODAWCA USLUGI ZAPLATA ZA PRACE ITD NIE MAM SŁOW OD 20 TEGO PROSZE SIE O ZALEGLOSC I PIENIAZKOW NIE MOGA ODZYSKAC PAN KRZYSZTOF ZE SWIERKLAN NIE POLECAM TEGO PANA SAMOCHODY NIE BYDA OPISYWAŁ PARANOJA W SPRAWIE ZALEGLOSCI DZWONIE ZA NIM ROZMAWIALEM Z DYREKTOREM MILY GRZECZNY PAN ALE COZ Z TEGO JEDNYM UCHEM WESZLO A DRUGIM WYSZLO ROZMAWIALEM Z DYREKTOREM AL MA URLOP CZLOWIEK NIE MA ZA CO ZYC A WLADZE UPS NIE INTERESUJE ICH TO WOGOLE NIE POLECAM TEJ FIRMY JAK DO PRACY TAK I DO PRZESYLEK
3
Mala 2017-01-08 11:40
Aga a wiedziałaś czym sie zajmują Ar przed przyjęciem do pracy
4
Aga 2017-01-16 22:13
Tak, wiedziałam. A co to ma do obrabiania tyłka osobom które są na L4 i wymyślania zasad pt. "Osoba, która jest na L4 i zostawi coś do zrobienia innym, następnym razem kupuje wszystkim pączki"? Dodam tylko, że byłam raz na L4 przez 3 dni podczas 5,5 miesięcy pracy....i jak wróciłam spadł na mnie od razu ten cały hejt. Mój komentarz odnosi się głownie do zarządzania w firmie i rażąco nieprofesjonalnych zachowań - monotonną pracę da się polubić, jeśli pracuje się w miłej atmosferze i odpowiednie osoby są na kierowniczych stanowiskach.
15
Mala 2017-01-30 20:16
Niestety tak bywa kiedy wychodzi sie z firmy gdzie sie ,,pracowalo'' 2 godzinny dziennie i uczylo na pamiec procedur przez 3miesiace:) niestety czasami jest ktos lepszy od ciebie kto szybciej sie uczy , a ty zostajesz w tyle .oferowana pomoc odrzucasz bo wiesz wszystko najlepiej ,a pozniej zwalasz niepowodzenia na innych,bo atmosfera nie taka ,bo musialam pracowac...itd
Powodzenia w wielkim swiecie korpo
6
były pracownik 2017-01-30 22:16
Wcinam popcorn i czytam opinie o UPS. Polecam wszystkim byłym pracownikom. Nie ma lepszej rozrywki :)
5
Ania 2017-02-02 02:16
Na czym polegają testy analityczne przed przyjęciem do pracy? Jakieś zadania z matmy i logiki ponoć
2
Happy 2017-02-08 11:43
Też tak robię :) Świetne komentarze i utwierdzają mnie w przekonaniu że dobrze zrobiłem uciekając stamtąd :) Pseudo korpo ze śmiechu wartym kierownictwem gdzie większość to koleżanki ze studiów które wzajemnie się polecają a jedna jest głupsza od drugiej :)
Śmiechu warta firma
11
Tauron 2017-03-04 17:16
Czy jest tu ktoś, kto pracuje w Łodzi, w dziale księgowości? Czy rzeczywiscie jest tak źle?
2
Weronika 2017-03-06 13:26
@Tauron myślisz nad aplikowaniem?
2
zenada 2017-04-05 12:09
Kompletnie nie polecam tej firmy, nawet na początek. Ja również po pójściu na L4 i powrocie po 3-dniowej przerwie zaczęłam spotykać się z mobbingiem ze strony TL. Byłam 12 osobą, która zwolniła się z pracy przez tę kobietę, dział HR o wszystkim wie, ale czy coś z tym zrobi? Wątpię. Osoby wyżej postawione w firmie udają, że nie mają żadnej władzy i spychają wszystko na TL, którzy, umówmy się, nie są osobami decyzyjnymi, a tak się zachowują. No beka straszna. Zarobki są żałosne, w dziale AR z dodatkowym, rzadkim językiem obcym 2,8 k netto. W biurze hałas, ciężko jest się skupić na pracy, bo wszyscy ciągle trajkoczą, a w trakcie pracy nie wolno słuchać muzyki. Dramat.
9
Weronika 2017-04-05 12:15
@zenada, a jakie benefity oferuje UPS GBS POLSKA SP Z O.O.?
2
Zgaga 2017-04-06 21:19
Rzeczywiście istny dramat. Ogromna trauma Cię dotknęła. I to z rzadkim językiem. Doprawdy nie wiedzą co czynią. Trajkotanie otoczenia Cię męczy. Słuchanie muzyki w czasie pracy już nie. Sprzeczność. Mobing po powrocie z 3dniowego L4. Rety dziewczynko, litości! Nie nadużywaj słów nie znając ich znaczenia. Można powiedzieć: czułam, że TL jest do mnie nieprzyjaźnie nastawiony, może przyczyną była moja nagła nieobecność, może nawarstwienie różnych spraw. Każdy ma prawo odczuwać zachowania innych ludzi na swój sposób. Jedni są bardziej wrażliwi inni mają delikatność walca drogowego. A może TL miał w te dni zwyczajne bóle egzystencjalne a Ty zbytnio brałaś do siebie sygnały z otoczenia? Ponadto aby cokolwiek nazwać mobingiem musi to być działanie długotrwałe. Długotrwałe czytaj jako kilku miesięczne. Doprawdy nie jest mobingiem oschłość przełożonego czy współpracowników, którzy muszą pracować za kogoś kogo nagle zabrakło. Tutaj kłania się empatia, dojrzałość i umiejętność rozmowy z drugą istotą obojętnie jak bardzo nam by się nie chciało. Powiadasz, że 2,8 netto za rzadki język jest żałosne? Skarbie świat stoi przed Tobą otworem. Doprawdy wszyscy potencjalni przyszli pracodawcy już nie mogą się doczekać takich filologicznych elementów o zawyżonym Ego jak Ty, których trzeba nauczyć wielu umiejętności jak np. korzystania z Excela, logicznego myślenia, współpracy, komunikacji. Elementów, które już po 3miesiącach pracy chcą awansować, zarządzać ludźmi i zarabiać fortunę. I kursy, przede wszystkim kursy, no przecież trzeba się wiecznie dokształcać, a to kurs szybkiego czytania, a to kurs szybkiego uczenia, a to kurs księgowej...Litości, kurs dobrego wychowania oraz nie zanieczyszczania otoczenia swoim wysoko noszonym siedzeniem raczej by się przydał. Tyle w temacie przemądrych i przeambitnych. To jest po prostu niesmaczne, na Twój rzadki język tłumacząc: no beka straszna.
2
konan bibliotekarz 2017-04-13 23:49
Zenada dobrz pisze. Zobacz sobie 200 poprzednich wpisów. Kazdy jest w niepochlebym tonie o firmie. Przypadek?
Źle się działo w tej firmie już 6 lat temu i dzieje się nadal źle. Przedszkole pomieszane z domem wariatów.
6
Tess 2017-04-14 16:36
Chyba byłyśmy w tym samym teamie w AR IT :D
5
Zgaga 2017-04-17 22:06
"Przedszkole pomieszane z domem wariatów. "- wstępnie się zgodzę. Po przemyśleniach dodam jeszcze, że pracę powinno się tam podejmować tylko jak Twoją Osobę poleci "koleżanka", wtedy czas w przedszkolu płynie ci bezboleśnie, inne dzieci dzielą się chętnie zabawkami ba nawet jedzeniem i są nastawione entuzjastycznie nawet jak puścisz bąka bo po prostu jesteś Fajny bo Ktoś tak powiedział. Jak tam zbłądzisz ot tak prosto z ulicy to już będzie raczej kolonia karna lub żmijowisko. Tak czy siak będzie ekscytująco;-)
6
Joker 2017-04-26 16:39
Widzę że dział HR z UPS w końcu się odezwał na forum :) W swoim stylu ale zawsze to coś :)
5
exUPS 2017-05-15 17:21
Tam klienta na oczy nie zobaczysz...
2
exUPS 2017-05-15 17:33
Świetna szkoła poruszania się w świecie korpo. Na dodatek później wszędzie już będzie lepiej.
Pracowałam tam jakiś czas temu, nawet bez czytania komentarzy wiem, że dobrze zrobiłam zmieniając firmę. No i niesamowite jest to, że pensje się o tylu lat nie zmieniają, pomimo że w innych firmach poszły mniej lub bardziej w górę.
W moim dziale, jak dorzucili nam obowiązków (tranzycja procesu, która oznaczała de facto, że to my jesteśmy odpowiedzialni za treningi, kontrolę i nieswoje błędy), i kiedy poprosiliśmy o zweryfikowanie pensji (albo przynajmniej o wypłacanie nadgodzin), to nam szef centrum powiedział, że na przykład Credit Suisse płaci lepiej i zawsze możemy się tam przenieść. Co też niezwłowcznie duża część z nas uczyniła.
Nie uznaję dwóch lat w UPS za zmarnowane, aczkolwiek nie wytrzymałabym tam dnia dłużej...
3
Weronika 2017-05-16 15:51
@zenada § 2. Mobbing oznacza działania lub zachowania dotyczące pracownika lub skierowane przeciwko pracownikowi, polegające na uporczywym i długotrwałym nękaniu lub zastraszaniu pracownika, wywołujące u niego zaniżoną ocenę przydatności zawodowej, powodujące lub mające na celu poniżenie lub ośmieszenie pracownika, izolowanie go lub wyeliminowanie z zespołu współpracowników. Czy naprawę spotkałaś się z takimi sytuacjami w firmie?
1
Elizabeth 2017-06-10 13:52
Hmm, przez 2 lata po studiach zajmowałem się czymś zupełnie innym, ale mam c1 angielski + taki średni niemiecki. Jak myślicie, przyjmą czy raczej wezmą studentów/świeżych absolwentów?
1
Programista 2017-06-30 22:42
Widzialem oferte pracy na stanowisko programisty vba. Ktos moze podpowiedziec jakie widelki sa tu realne?
2
Zostaw swoją opinię o UPS GBS POLSKA SP Z O.O. - Wrocław
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie UPS GBS POLSKA SP Z O.O.