brak logo

UPS GBS POLSKA SP Z O.O.

Wrocław

Opinie o UPS GBS POLSKA SP Z O.O.

Zagubiona 2015-08-31 17:24:56
Hej czy mógłbyś napisac w jakim dziale pracujesz?
kuba 2015-09-01 21:27:11
Witam. Jestem spoza Wrocławia. Aplikowałem na ofertę "spare parts buyer". Po tel. interview, zostałem zaproszony na rozmowe w UPS GBS (rozmowa z kierownikami MDC). Znam biegle niem i komunikatywnie ang., mam spore doświadczenie zaopatrzenie+logistyka w branży automotive. Zbieram kasę na studia i zależy mi na znalezieniu perspektywicznej pracy.
Proszę o info: jakie pieniądze oferują w realu na tym stanowisku.
pozdrawiam
1
pol 2015-09-02 17:14:16
A wiec tak, dużo pracy hm.... zależy kto jak woli w Niemczech na strat dają 2700e brutto tzn jakaś 2000e na rękę a wiec nie odczuwam by lipa była.... pozdrawiam rodakow
nickelodon 2015-09-03 18:09:20
co jest najlepszego? to ze mozna zwiac! :D kadra zarzadzajaca interesuje sie tylko slowem: "produktywnosc".awanse to smiech. w jednym z dzialow od razu po ogloszeniu nowego stanowiska wiadomo kto bedzie je wykonywal. smiech i zenada.
okres probny ok, ale nikt nie wspomina o smiechu na sali zwiazanym z dodatkiem przedluzanym co roku (zeby przypadkiem jakas os w ciazy nie skorzystala i dostala pare stow wiecej jak sie jej nie nalezy za siedzenie w domu z dzieckiem). przepychanki, smieszne akcje przed wizytacjami, a polowa spv to polglowki, humorzaste babki majace okres co najmniej przez 3/4 miesiaca. nie polecam!
5
ByeBye 2015-09-15 11:00:37
"i trzeba się wykazywać, nie lada umiejętnościami żeby właśnie przyjęli na takie stanowisko. "
Hahahaah! Człowieku, nie wiesz co piszesz. Sam byłem wielokrotnie świadkiem kiedy dziewczyna którą nie nadawała się do niczego zostawała TL lub SV TYLKO dlatego że jej koleżanką ze studiów jest inna która ją rekrutowała. Np kiedy TL z Contract Admin została SV. No śmiech na sali!
1
Joker 2015-09-15 11:12:55
I po wszystkich opiniach tutaj widać jeden najważniejszy minus tej firmy:
KADRA, KADRA i jeszcze raz KADRA! Ludzie, to jest główny powód dlaczego ludzie odchodzą. Czy Wy tego nie widzicie!?!? Zmienicie to to może ludzie świadomie będą chcieli dla Was pracować.
2
mala 2015-10-12 15:52:38
Pracowalam w tej firmie pare lat temu, wedlug mnie to dobra firma na poczatek kariery zawodowej, tak do 3 lat po studiach ewentualnie aby powiekszyc rodzine. To co mnie z perspektywy czasu oraz juz kolejnych doswiadczen przeraza, to presja pod jaka pracuja niektorzy tam pracownicy. Nie wszyscy, ale spora czesc.
Nie chce demonizowac, bo tez jest tam duzo super ludzi i nawiazuja sie prawdziwe przyjaznie, ale dla mnie na zawsze bedzie to centrum wyzyskiwania wyksztalconych ludzi za 1000 dolarow brutto miesiecznie. Dla Amerykanow to jak dorwac Zloty pociag :)
5
kintaro 2015-12-01 12:12:20
'Super' z rzeczownikami piszemy w języku polskim razem, zatem 'superludzi'. Nie dziwię się, że Cię wyzyskiwali za 1000 dolarów brutto, skoro nie znasz nawet języka ojczystego ;) a bardziej merytorycznie: presja pod jaką pracują pracownicy w UPS jest taka sama, jak presja pod jaką pracują pracownicy HP, CS, IBM, itd., itp. Taka specyfika pracy w korporacji.
2
Richy 2016-01-21 13:04:20
Hey!
Dla tych którzy myślą że UPS oferuje cokolwiek dam małe porównanie mojej obecnej pracy do UPS. Zaznaczam że obecne stanowisko pomimo podobnej nazwy jest dużo bardziej wymagające oraz odpowiedzialne ale i tak:
UPS - pensja niska, kadra kierownicza to śmiech, dostajecie 2 razy w roku paczkę ze słodyczami oraz po roku piłkę gumową o wartości 5 zł, raz w roku niby wyjście gdzie to wykorzystania jest 50 zł na osobę.
Moja obecna praca - pensja netto wyższa niż w UPS brutto, 1200 zł premii co kwartał, 2 razy w roku bony na 500 zł, 13- stka!, 2 razy w roku konferencje w 4* hotelach z pełnym wyżywieniem i napojami, w zeszłym roku wszyscy w ramach podziękowania od firmy iPady, możliwość wypożyczenia za darmo samochodu służbowego jeśli któryś jest wolny. A przede wszystkim uczucie że moja praca coś znaczy.
Tak to wygląda i wcale nie wygrałem losu na loterii ani jest pracuje w mitycznym Google. Po prostu UPS jest tak słaby!
Szukajcie a znajdziecie dobrą pracę ;)
9
asia 2016-01-27 10:02:55
hej, ile płacą w telesprzedaży i jaka umowa ? bo widzę ogłoszenie
johnny 2016-01-30 15:35:30
w którym dziale najwięcej można zarobić? zastanawiam się czy szukać czegoś nowego, czy przenieść się za jakiś czas do innego działu, gdzie przynajmniej 2000 zl netto wyciągnę ^^
Informacja zwrotna 2016-02-22 19:34:56
Nie ocenię SSC UPS'u Wrocław jako miejsca pracy. Chcę tylko zaznaczyć, że nie spodobał mi się brak informacji zwrotnej po rozmowie kwalifikacyjnej. Pani rekruterka zapewniała, że takowej udzieli. Brak profesjonalizmu.
5
dr.house 2016-03-04 12:57:06
Z calego serca sie ciesze ze jestem od niedawna bylym pracownikiem tej firmy. Ogolnie bardzo wiele zalezy od tego gdzie sie trafi do jakiego dzialu itd... Akurat mi sie nie poszczescilo. Trafilem do dzialu gdzie ( usunięte przez administratora )uwazala sie za Boga nie musze wymieniac z nazwiska bo jak ktos tam zacznie prace to odrazu bedzie wiedzial, nic nie moznabylo powiedziec, odezwac sie. Wyroznial ja totalny brak juz nawet nie powiem profesjonalizmu bo tego tak ujac nie mozna... nie miala pojecia o niczym a przychodzila tylko po to aby odgrywac sie na kazdym za to ze ma np okres.... zero przygotowania do pelnienia takiej funkcji (akurat tym nie tylko ona sie wyrozniala) jak to powiedziala ona jest po to aby nas pilnowac i oczywiscie brac wieksza kase a my od robienia... katastrofalna atmosfera (w moim dziale) mozna bylo trafic lepiej. ale dzieki mojej ( usunięte przez administratora ) odechciewalo sie wszystkiego! na poczatku bylem nawet zajarany ta praca i szlo mi dobrze nikt sie nie skarzyl nikt nie mial nic do powiedzenia (głowni managerzy) co do mojej pracy ale jej zawsze cos nie pasowalo... szybko wybila mi z glowy zadowolenie z pracy... w firmie panuje zasada im glebiej wejdziesz tym wyzej zajdziesz... jak jestes tam aby pracowac sumiennie bez wlazenia to nic nie osiagniesz... dlatego tacy niekompetentni ludzie zostaja( usunięte przez administratora )... porazka... zarobki baaardzo srednie jesli chodzi o corpo ... ogolnie jak macie inna opcje to z niej skorzystajcie. pozdr ( usunięte przez administratora )
6
YYY 2016-03-23 14:54:49
nie ma rotacji bo firma dostała zadyszki (ceny paczek konkurencja szczególnie DHL i do tego opłaty za podjazdy do klienta) i ma sporo nad etatów szczególnie tzw kierowników. Na zatrudnienie można liczyć w Warszawie w call center bo to psia robota
juzniestudent 2016-04-20 19:51:28
hej, widzialem ostatnio oferte w UPS do dzialu planowania sprzedazy. ktos moze cos powiedziec o tym dziale?
adze 2016-06-27 13:13:02
Mógłby sie ktos wypowiedzieć jak wygląda u nich rekrutacja i ogólnie atmosfera na te chwile ? Interesuje mnie tam stanowisko administrator ds. Księgowości.
New 2016-07-01 12:12:58
Jeśli chcesz się rozwijać, czerpać satysfakcję oraz być docenianym to nie w UPS. To jest centrum usług wspólnych. Potraktuj to jako wejście do innych firm czyli popracuj max rok aby mieć coś do wpisania do CV a potem uciekaj. Niekompetentni przełożeni czyli banda koleżanek ze studiów które nie mają pojęcia o swojej pracy i tylko zwalają robotę na innych to norma. Te panie w innych firmach nigdy nie byłyby na takich stanowiskach. Jedna drugą mianuje TL lub SV. Żart.
Jako przykład podam że w UPS jest pewien rodzaj testu aby zostać SV i niby jest to wymóg konieczny! Oczywiście jak pokazało UPS jednak nie do końca :) W dziale była dziewczyna która była TL (co zostało już wtedy uznane za żart i nie cieszyła się żadnym szacunkiem swojego zespołu). Kiedy odeszła z pracy jej koleżanka SV ona została SV na jej miejsce! Pomimo braku przejścia testu oraz kompetencji. Takie kwiatki tylko w tej pseudo firmie i kółku wzajemnej adoracji :)
8
adze 2016-07-01 14:06:59
A mógłby ktos rzucić kwoty jakie sie tam zarabia ??
2
New 2016-07-05 13:40:01
Zależy od działu. Jeśli w tytule jest "admin" to 1900 - 2200 netto", jeśli z dodatkowym językiem to jeszcze 600 netto. Dla kogoś zaraz po studiach może to brzmieć fajnie ale pamiętaj że CS czy HP dają więcej. W UPS musisz jeszcze zainwestować w garderobę bo nie można nosić jeansów czy T shirtów. Jeśli jest ponad 30oC i musisz jechać do pracy w długich spodniach i koszuli to jest "fajnie". Na święta nie dostaniesz jak w HP 500 zł bonu tylko pudełko ze słodyczami więc jeśli nie masz 8 lat nie będzie Cię to cieszyło. A po roku pracy przy oklaskach zespołu dostaniesz gumową piłkę ( to nie żart tylko ogólnie przyjęta, żenująca praktyka).
No i nie zapominaj o śmiechu wartych "przełożonych" które traktują innych jak tanią siłę roboczą a "zarządzanie ludzmi" jest dla niech pojęciem nieznanym.
Ogólnie, jeśli NIC innego nie masz to weź ale po max roku uciekaj! Nie zasiedź się bo będziesz żałował/a!!!!
8
Ricky 2016-07-05 14:02:03
Gosiu, przestań :)
1
adze 2016-07-06 16:07:57
Dzieki za info. Głównie po to tam można iść aby dobyć doświadczenie bo skoro awanse sa farsą to rzeczywiście nie ma co się napalać ;-)
adze 2016-07-07 10:39:06
Nie mowie ze po roku ;-) byc może o awansach w ups piszą tutaj ludzie sfrustrowani którzy liczyli na awans a dostala go koleżanka . Dobra firma na rozpoczęcie kariery, jezeli w niej można sie rozwinąć to na pewno pracownicy z niej nie uciekają o czym świadczą też wpisy od ponad roku ze ciężko znalezc ogłoszenie z UPS :) Byc może sie o tym wkrótce przekonam bo czekam na wynik rekrutacji. A i co do dress codu. Można juz ubierać sie mniej formalnie wiec jakies zmiany zaszly w UPS.
adze 2016-07-07 15:25:50
Również uważam ze dresscode to sprawa drugorzędna. A poza tym przed klientem trzeba jakos wygadać
1
adze 2016-07-07 22:13:18
Wiadomo :) Zależy jaka branża, jaki kontakt z klientem itp.
Nick 2016-07-08 17:58:47
Po co dresscode skoro prawie wszyscy pracownicy UPS pracują z klientem wewnętrznym i to telefonicznie/mailowo? Nie ma żadnych spotkań twarzą w twarz z klientem.
5
Nick 2016-07-08 18:15:54
Na szczęście są korporacje, gdzie pracownik rozliczany jest z tego, jak wypełnia obowiązki, a nie z tego czy ma spodnie w kratkę czy bluzkę w kolorze tęczy i czy przypadkiem krzywo nie spojrzał na panie "Superwizjerki". Swoją drogą podziwiam nową taktykę kierownictwa UPS. Siedzieć po godzinach lub odpisywać z domu w tym temacie przez TL/SV/HR, żeby podrasować wizerunek tonącego statku, to musi być oznaka prawdziwie gorliwego przywiązania do firmy.
6
riri 2016-07-13 20:55:35
Szkoda czasu na UPS.
8
Ndjkdkd 2016-07-20 10:16:38
Nie ma spotkań z żadnymi klientami!
Nemi 2016-07-20 19:32:03
Hej,
Chciałam aplikować na administratora logistyki w UPS. Czy możecie się podzielić opiniami i ewentualnymi danymi o wynagrodzeniu, premiahc, benefitach, itd... Warto?
@123 2016-07-26 18:02:13
UWAGA, UWAGA. Ostrzegam wszystkich przed pracą w tej firmie, a szczególnie przed pracą AE w dziale handlowym Warszawa. To zupełne dno, tylko nepotyzm, układziki, oraz dawanie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w zamian za marną podstawę. Ostrzegam wszystkich pracujących handlowców przed ich najstarszą wiekowo i zawodowo handlową tej firmy, która zamiast zająć się robotą jeździ po miescie i zbieradu materiały przeciwko innym handlowmiesciehandlowcomiście za zgodą swojego w pinglach, którpinglach ma czelność zwać się dyrektorem. Omijajcie szerokim łukiem te firmę.
Yenna 2016-08-04 17:19:29
Również usłyszałam, że odpowiedź otrzymam do 2 tygodni ale nie dostałam nawet maila z informacją o odrzuceniu mojej kandydatury. Mogliby jednak na rozmowie uprzedzić, że skontaktują się tylko z wybranymi osobami bo takie zachowanie pozostawia pewien niesmak.
2
daszna 2016-08-11 15:19:45
kaja ja zostalam przyjeta przez firme zewnetrzna. pierwsza rozmowe mialam z nimi, a potem z kims z UPS. ale ogolnie kilka tygodni to w sumie trwalo..
daszna 2016-08-24 17:59:06
jestem zadowolona. agencja nic nie zabiera, bo mnie tylko przyjal headhunter, a umowe mam z UPS. pracuje w biurze, nie wiem, czy to masz na mysli czy magazyn... o wiele wiecej niz najnizsza ;)
ups:( 2016-09-01 19:02:07
Nie wypowiem się na temat pracy w firmie UPS, ale mogę powiedzieć coś o rozmowie rekrutacyjnej... jednym słowem: ŻENADA! A jeśli chodzi o szczegóły to: osoby prowadzące- niemiłe i nieprofesjonalne, miały mało śmieszne, a wręcz głupie żarty (które mówili do siebie), pani- całą rozmowę bawiła się łańcuszkiem i nakładała go sobie na brodę:D Już na początku miałam ochotę powiedzieć 'dziękuję', ale z ciekawości zostałam do końca. Pan, w połowie przestał się odzywać, pani- arogancka i miała ochotę pokłócić się, co chyba udało się. Jeśli chodzi o pytania to nie wiedziałam, że jeszcze pytają o super moc (jaką bym chciała mieć, miałam ochotę odpowiedzieć, że odporność na głupotę ludzką), moje trzy mocne i trzy słabe strony, oraz (moje ulubione!!!): co zabrałabym ze sobą na bezludną wyspę... totalny brak profesjonalizmu, nie zapytano mnie o moje doświadczenie. Na koniec powiedziano mi, że do dwóch tygodni dadzą mi odpowiedź niezależnie jaka będzie decyzja (będzie to informacja telefoniczna), dziś mija szósty tydzień i cisza;) Jaka by nie była, pracy nie odważyłabym się podjąć:P
4
mj 2016-09-03 14:50:00
Ja byłam na takiej rozmowie i jedyne, co mogę powiedzieć to strata czasu, nerwów, atmosfera okropna, brak profesjonalizmu, Pani na rozmowie uważała się za omnibusa, nie byłam na gorszej rozmowie.
2
Ndjkdkd 2016-09-05 11:05:22
Smutne jest to że cieszycie się że UPS płaci więcej niż najniższa krajowa. To żadne osiągnięcie! Właśnie takich ludzi ta forma potrzebuje ;-)
2
UPS GBS 2016-09-06 08:12:38
Witam,
poproszę o kontakt rekrutacjawroclaw@ups.com
UPS GBS 2016-09-06 08:16:19
Witam,
Prosimy o bezpośredni kontakt na adres rekrutacjawroclaw@ups.com.

Z góry dziękujemy.
daszna 2016-09-06 20:17:31
karta multisport, luxmed, dodatki jezykowe, swieze owoce w srode, bonus za polecenie osoby z jezykiem
daszna 2016-09-07 15:31:15
mysle, ze tak. dodatki jezykowe tam, gdzie sa awymagane, of kors
yhy 2016-09-13 13:46:13
Tylko, że w UPSie nie ma kontaktu z klientem. Jedynie telefoniczny ;)
yhy 2016-09-13 13:50:05
Nie dopłacają do kursów.
em 2016-10-09 23:08:27
Są tam różne działy i w niektórych jest praca zmianowa np od 14:00 do 22:00. Można też pracować na niepełny etat. Ale na pewno nie będzie tam tak elastycznie jak np. przy pracy w usługach.
1
antek 2016-10-10 16:30:47
No a zwykła słuchawka raczej chodziło mi o co takiego @em podobno na sprzedaży wypłaty są niezłe ale żadnych ogłoszeń nie widzę..mam nadzieje, że tutaj raczej to ten niepełny etat bo praca od 14 do 22 średnio mi się widzi
Alberto 2016-10-24 13:15:21
karta multisport - owszem, ale jak sobie za nią zapłacisz
luxmed ... lub inne, ale jeśli mają się do czegoś nadawać poza lekarzem pierwszego kontaktu, to jak sobie dopłacisz
owoce w środę ??? - pierwsze słyszę
Stara 2016-10-27 17:24:23
Alberto,a skąd Ty czerpiesz swoją wiedzę o upsie? Pracujesz,pracowałeś?
obrażona 2016-11-02 23:00:05
nie odezwano się do mnie po zakończonej rekrutacji. uważam, że to niegrzeczne. biegle posługuję się angielskim i niemieckim. nie rozumiem dlaczego nie otrzymałam pracy. dlaczego tak wybrzydzają?
1
daszna 2016-11-03 18:09:51
to byla ironia ;) akurat wyplata jest ok
UPS GBS 2016-11-07 07:58:12
Witam,
zapraszamy do bezpośredniego kontaktu na rekrutacjawroclaw@ups.com

Pozdrawiamy
Aga 2016-11-20 22:40:16
Nie polecam tej firmy (nawet na start). Najwiekszym minusem sa kadra i brak dobrych szkolen. Nie chce oceniac calej firny, ale w moim wypadku (dzial AR we Wroclawiu) atmosfera byla okropna: duzo stresu, obgadywanie innych pracownikow (np. kiedy sa na L4), przeklinanie w pracy, wmawianie roznych rzeczy, zero empatii u TL i innych pracownikow, tzw. towarzystwo wzajemnej adoracji. Do tego wszystkiego dochodzi bardzo monotonna praca. W tej firmie wazna jest ilosc, a nie jakosc. Klient jest na ostatnim miejscu, wazne zeby raporty dobrze wygladaly. Pacownicy sa ciagle pospieszani i zaczynaja prace praktycznie od razu, bez dobrej znajomosci procesow, co skutkuje bledami i ciaglymi pretensjami tl i innych pracownikow (ktorzy robia ciagle to samo od paru lat). Tl i caly team mieli do mnie pretensje, ze nie skonczylam swojej pracy i poszlam na L4 (spotkanie dyscyplinujace od razu o 8 rano po moim powrocie z choroby). Odkad odeszlam z Ups moje zycie zmienilo sie na plus, z checia chodze do pracy (w Ups musialam sie do tego zmuszac i po pracy nie mialam juz na nic sily przez nadmiar stresu) i moge wykonywac swoje zadania dokladnie, ludzie sa przyjazni i pomocni, mam swietna i kompetentna TL, atmosfera jest jak w rodzinie, a ja mam mnostwo energii (rowniez po pracy). Nawet jesli nie nadawalam sie na stanowisko w AR, nie usprawiedliwia to skandalicznego zachowania tl i pracownikow w stosunku do mnie.
7
Zostaw swoją opinię o UPS GBS POLSKA SP Z O.O. - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie UPS GBS POLSKA SP Z O.O.