brak logo

Stowarzyszenie Niepełnosprawni dla Środowiska „EKON” ( www.ekon.org.pl )

Warszawa

Opinie o Stowarzyszenie Niepełnosprawni dla Środowiska „EKON” ( www.ekon.org.pl )

Andrzej 2015-06-17 22:57
Ja jestem bardzo zadowolony z pracy u nich. Pensja jest zawsze na 3-4 dnia miesiąca. Pracuję po 7 godzn i to jest skrupulatnie przestrzegane czego pilnuje koordynator. polecam!!!
4
IZA 2015-06-25 09:23
Nie dość ,że zatrudniają niepełnosprawnych i biorą za nich dotacje z PEFRON tak,że pracownik ich nic nie kosztuje to jeszcze zmuszają przy podpisaniu umowy o pracę do podpisania weksla in blanco wraz z deklaracją wekslową
(usunięte przez administratora)
Odpowiedzialnośc za powierzone mienie i pieniądze wynika już z kodeksu pracy, wręczanie pracownikowi rozpoczynającemu pracę weksla do podpisu to próba dorobienia się na pracowniku do tego niepełnosprawnym, jeszcze pracownik nie zarobił ani złotówki a już pracodawca chce przejąc całe jego mienie i mić go do końca życia w swojej kieszeni, idziesz do pracy po pracę , idziesz zarabiać na życie, nie idziesz do pracodawcy po pożyczkę ,że musisz podpisywać weksel, to nie bank to powinien byc pracodawca, takiemu pracodawcy należy przy wręceniu napluć w twarz a potem jeszcze kopnąc go w 4 litery.
Mirek 2015-06-25 10:41
Już Stowrzyszenie Ekon do Łodzi nawet dotarło z tej Warszawki, działają jak Agencje Pośrednictwa Pracy, podpisali umowę o współpracę z Careful i umowa o pracę jest z Stowarzyszeniem a miejsce wykonywania pracy w któryms z Careful, jako kasjer. Warunkiem podpisania z Tobą mowy o pracę jest podpisanie przez Ciebie weksla in blanco i deklaracji wekslowej, nie podpiszesz WON nie dostaniesz pracy. Zyła złota kasa z Pefronu, weksle in blanco. Na początku w sprawie pracy spotykasz się z jakimś koordynatorem wysyłanym przez Stowarzyszenie na ulicy ;-) a jak już podpisujesz umowę o pracę z obowiązkowym wekslem in blanco oczywiście to w stołówce Careful, ta umowa o pracę nie jest nawet przy Tobie podpisywana przez tego koordynatora, widocznie nie ma on takich uprawnień, jest ju gotowa i przygotowana i podpisana...ale...ale nie przez przewodniczącą Stowarzyszenia, lecz przez kogoś z jej upoważnienia. Moja dziewczyna, niepełnosprawna poszła tam do pracy, podpisała tą umowę z tym wekslem i od razu do roboty, przepracowała jeden dzień,to był piątek, od razu zaplanowali ją do pracy na sobotę i na niedzielę ;-) no, niepełnosprawny ma pracować 7 godzin dziennie i 35 godziń w tygodnu ale przecież może pracować we wszystkie soboty i niedziele ;-) fartucha czy czegoś tam nie dostała kazono jej pracować we własnych rzeczach, potem zwracano uwagę,że nie jest w stroju służbowym, w końcu wygrzebano i dano jakąś kamizelkę z worka brudów, w którym znajdowały się brudne i zużyte części gadreroby obsługi Careful i kazono w tym chodzić ;-) szafki dla pracownika nie ma, nikt nic nie wie, rzeczy zostawić na wierzchu u kierownika sklepu, każdy sobie tam wchodzi i moe wziąc co chce z Twoich rzeczy,ochrona na sklepie marna jeden pan po siedemdziesiątce, a co tam, też niepełnosprawny bo ochrona w tym kraju to tylko niepełnosprawni w koncu nic nie kosztują płaci za to Perfon,moja dziewczyna po zakończeniu pracy zgodnie ze standartami w sklepach chciała się okazać ochronie, nie ma nikogo , trzeba szukać.....ha,ha....a niech sobie ludzie wynoszą co chcą ze sklepu po renamencie w styczniu zapłacą za to niepełnosprawni wekslami, ha,ha. Po powrocie do domu moja dziewczyna zaczeła czytać te opinie o pracodawcach i powiedziała ze wiecej tam nie pójdzie do pracy. Rozwiązanie umowy o pracę odbyło się z koordynatorem na ulicy w deszczu ...ha..ha....podobno weksel mają zwrócić....zobaczymy....
Bullick 2015-06-25 11:32
Weksel to standardowa procedura osób które pracują na kasach, gdyż słyszeliśmy o przypadkach, że osoba z kasą z kasy wstawała i po prostu wychodziła ze sklepu. Koordynator jest właśnie poto, żebyście takie problemy i uwagi zgłaszali jemu. Mój brat gdy był chory, dawał przeze mnie zwolnienia takiej właśnie koordynatorce, zawsze mnie pytała, czy wszystko z nim w porządku. Brat jest zadowolony, bo dzięki temu, że pracuje już 4 miesiące dostał na wniosek kasę od EKONU za lekarstwa, za które zapłacił ponad 300 zł. Z tego co wiem, to pensja wpływa mu regularnie zawsze 2go lub 3go, a przecież o to właśnie chodzi, żeby praca była i pensja. PFRON wcale taki chętny na oddawanie swoich pieniędzy nie jest. Dostaliście cos kiedyś z PFRONU ??? Jeśli EKON wyciąga kasę z PFRONU i płaci z niej pensje mojemy bratu i wam, to co w tym złego ?
2
nick 2016-10-07 08:35
Wyzysk, wyzysk, zakład pracy chronionej tylko z nazwy, zgadzam się z opiniami negatywnymi zamieszczonymi powyżej.... praca na pewno nie dla niepełnosprawnych...
Bullick 2016-10-07 16:44
To nie jest zakład pracy chronionej. I to już od dawna ? Jaka zatem praca JEST dla niepełnosprawnych ? Mój brat, który jest niepełnosprawny nadal tam pracuje, ale o wyzyskiwaniu go nic nie mówi...
6
Mirek 2016-12-17 13:58
Zupełnie nie zgadzam się z tym co napisałeś. Pracuję w EKON w Łodzi już kilka lat i nigdy nie było żadnych problemów. Umówione pieniądze na czas, a koordynator pilnuje, zeby przestrzegali kierownicy przepisów dotyczących zatrudnienia.
2
Marta 2017-01-04 19:02
Ja pracuję w EKON w jednym z marketów w Warszawie i jestem bardzo zadowolona. Nigdy nie było żadnego problemu z wypłatą, koordynatorka opiekująca się naszym sklepem zawsze mi pomaga, gdy ją poproszę.
Polecam!
2
Ola 2017-03-08 11:14
Jeśli ktoś chce pracować jako kasjer to podoisuje weksel... to jest normalna sprawa.
Ja nie narzekam. Pensja na czas. Przestrzeganie norm pracy osob niepelnosprawnych, dofinansowanie do lekow. A dofinansowanie PEFRON skoro takie wspaniałe yo dlaczego sami nie zalozycie takiej firmy!
Rzadko kiedy pisze komentarze ale widac ze ktos po zlosci pisal wczesniejsze.
2
StruśPędziwiatr 2017-06-06 12:23
Do bani! Tempo takie, że ho-ho - 2 m-ce się bujamy i nie mamy z tego nic, o przepraszam, jaśnie panowie pewnie mają za siedzenie na d****. Piszę to najzupełniej spokojnie, zdążyło się ostygnąć przy tak zawrotnie ślimaczym tempie. Nie polecam nikomu.
Bullick 2017-06-07 15:59
O jakie tempo Ci chodzi ? Tempo czego ?
Zostaw swoją opinię o Stowarzyszenie Niepełnosprawni dla Środowiska „EKON” ( www.ekon.org.pl ) - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Stowarzyszenie Niepełnosprawni dla Środowiska „EKON” ( www.ekon.org.pl )