logo Kopex S.A.

Kopex S.A.

Katowice

Opinie o Kopex S.A.

Serwisant2 2017-04-12 13:29
No jak tam mu kazali pracować, to się zmęczył. Nie to co u nas; brzuch wywalony, słuchaweczki, filmy, czołgi itp. Jak będzie taki arogancki to nigdzie długo nie zagrzeje miejsca.
3
-- 2017-04-12 18:42
Czołgista A.D. takie już ma podejście do pracy, wszyscy to widzieli a nikt mu uwagi nie zwracał to chop sobie strzelał z tych czołgów, a jak akurat nie prowadził "bitwy" to oglądał filmy wojenne żeby wypracować lepszą taktykę. To taki mały Napoleon był, tylko że z przepukliną na brzuchu. Ale nie ma co mu zazdrościć bo ile rowów musiał wylizać, ile połknąć białka żeby tą fuche zdobyć na tej wymarzonej dyspozytorni.
5
Miro 2017-04-12 20:24
kiedy zostanie zwolniona Ali.. Mazu.......?????????czy ktoś wie ???
4
CWMG 2017-04-24 09:25
Jeszcze tego nie zlikwidowali
egon 2017-04-25 18:09
ludzie w ryfamie rypią świątek piątek i niedziela jak małe helikoprery.Bez premi,socjalu. Tacy to frajerzy dymani na każdym kroku cieszą się że mają zaszczyt pracować, ludzie bez honoru.Ukratkiem płacze i nagadywanie na kogo sie da kierowników,właścicieli i cały świat.A oficjalnie jak psy.Siad leżeć itd na każde skinięcie. Tacy to ludzie w tym kraju
10
benny 2017-04-26 20:26
Niech sobie rypią choć sami są rypani bez smarowanka i to nie pierwszy raz. Szczęśliwi że firmy nie zaorali będą tyrać za półdarmo choć w firmie niedaleko można zarobić więcej mniej pracując. Zwolnienie w moim przypadku to była przysługa. Kasę na doprawkę dostałem, lepszą nową robotę dostałem więc wszystko pasuje. A reszta niech się szmaci, stracicie zacni ryfamowcy tylko zdrowie na własne życzenie....
5
xyz 2017-04-27 08:50
normalnie, szok, "król życia", najbardziej zaradny człowiek świata z Ciebie
4
Madzia 2017-04-28 05:03
Co ? W tylek cie cisnie że inni skorzystali na zwolnieniach i maja się teraz lepiej ? A może jestes jednym z tych co myśleli że fabryka bez nich stanie a dostali kopa w krocze ? Opowiedz nam.
5
xyz 2017-04-28 08:28
Oj Madzia, Madź.. jestem zupełnie spoza branży a nawet regionu śląskiego i mam gdzieś padnie czy nie, tylko wkurza mnie takie poniżanie pracowników pozostałych w zakładzie i wychwalanie się swoją niby zaradnością a jak wiadomo net i papier wszystko zniosą, więc trzeba skorygować w dół trochę te przechwałki co poniektórych. A odprawy kodeksowe takimi "kokosami" nie są żeby spokojnie przeżyć nawet 6 miesięcy i znaleźć tą super robotę za kilka tysięcy, jak co poniektórzy sugerują. To mój ostatni post, szkoda szkoda się "produkować " na takie prymitywne odpowiedzi np. Pani Madzi lub Pana Madzia... Pozdrawiam
7
Ryb 2017-04-28 23:49
Madzia nie wiem co dokładnie Cie w tym tyłku ciśnie, ale pewnie jakieś czarne i kolczaste:) Skorzystali na zwolnieniach i mają się lepiej tak?? hahahah znam takich , zapewne Ty też do nich należysz i jak wszyscy na dzień dobry dostałaś 500 zł więcej w innej firmie!

egon, benny socjal jakiś tam narazie byle jaki jest ,nadgodziny są i będą długo, premie niebawem też przywrócą- także macie pecha pajace, a Wy nie na kompa tylko do pośredniaka lenie!
4
Madzia 2017-04-30 14:11
Nic nie dostałam bo to moja druga połowica pracowała w ryfamie. Nie dostał aż 500zł więcej tylko troszkę mniej ale jednak więcej niż u was i pracę znalazł od ręki. Po twojej wypowiedzi widzę że prawdę mówił że poziom kultury osobistej na zakładzie jest bardzo niski. Dalej smarujecie kałem i glutami z nosa po kafelkach ?
2
... 2017-05-01 09:17
Cała Ryfama z tym dziadem T. który czuł się jak prezes przyczyniła się do upadku KPXU, do tego dołożyło KTW z rodzinna mafią i jeszcze nasz nieudolny handlowy .
Trzeba mieć zdolności żeby takiego giganta powalić na łopatki. A teraz? Części za grube miliony wędrują na złom, utrzymywane są prywatne kombajny na Bogdance, remonty dla remagu i umowy gdzie klient ma wszystko za darmo-super wolontariat.
1
Mały 2017-05-03 23:21
Ponoć w Zabrzu dają jakieś świstki do podpisania, nie dostaje je każdy, coś wiecie ?
8
Prometeusz 2017-05-08 05:47
Jaka cisza chyba wrócił dobrobyt na zakładzie czyżby 5 procent premi załatwiło sprawę.pozdrawiam
1
stara wiara 2017-05-08 19:10
No i czego próbujesz mendzić marny człowieczku. Nie masz nic innego do roboty? jak cię już dawno wy...rdo..li to kupa cię powinno obchodzić co dzieje się na zakładzie. Pilnuj swojej, zapewne lepszej, spokojniejszej i zdecydowanie lepiej płatnej pracy (tak jak to chwalą się wszyscy do tej pory wywaleni) aby tam też się na tobie nie poznali. A innym daj spokój - no chyba że tak leczysz swoje kompleksy.

Szacun dla tych wszystkich którzy pokazali jaja i sami się zwolnili - ale ci tu na pewno nie piszą, co najwyżej zaglądają z sentymentu.

6
Prometeusz 2017-05-09 11:22
Haha...naiwny człowieczku małej wiary
1
master degree 2017-05-09 12:53
..dokładnie tak jest, ja sam się zwolniłem w ubiegłym roku w maju, moja sytuacja była o tyle wygodna, że w lutym obroniłem inżyniera i spokojnie szukałem pracy. Patrzę co wy tu wypisujecie i włos się na głowie jeży, smutne to ale prawdziwe - 'człowiek - człowiekowi wilkiem'.
3
1234 2017-05-09 13:33
Dla zaineresowanych pracowników - informacja o dalszej restrukturyzacji.
http://praca.interia.pl/news-z-grupy-kopex-odeszlo-ok-1-8-tys-osob,nId,2391532
1
Do zredukowania 2017-05-09 17:11
Zakład praktycznie przestaje istnieć, ludzi na bruk, niektórzy do Centrum a zwiazkowcy dziwnym trafem w dzień ogłoszenia likwidacji obrobki i spawania poszli na urlopy. To właśnie jest Kopex. A raczej był:-)
11
wichary 2017-05-10 13:34
Związki powinny już być wymienione, dwa stare grzyby mają w dupie ludzi! Trzeba być idiotą do potęgi by dalej płacić im składki.
13
egon 2017-05-10 15:15
z ciekawości o jaki zakład chodzi bo u nas w zabrzu z tego co zaobserwowałem to cud miód i orzeszki
1
Do zredukowania 2017-05-10 17:13
A możesz dać numer do Twojego dilera?!
2
Ludwig 2017-05-10 17:34
ciebie powinno sie spytać o dilera :) jaka spawalnia, jaka obróbka ?? gdzie gościu na haju ??!! wszystkie zakłady KOPEXu kwitną !!!
jeszcze starsza wiara 2017-05-10 19:35
No i widzicie - dopóki będziecie reagować na wpisy takich kreatur jak egon tak długo będą tego typki istnieć na forach.
Takie wpisy należy olewać świeżutkim moczem - prędzej czy później ich autorów ewolucja sama wyeliminuje z obiegu normalnych ludzi by nie urządzali sobie zabaw na pogrzebach.

Pozdrowienia dla ludzi dobrej woli których jak śpiewał ś.p. Czesław jest więcej i świat nie zginie nigdy dzięki nim ...
1
Cobra 2017-05-11 00:27
Nawet jak taki Gamoń jak Egon coś za bredzi, warto odpisać ponieważ uważam trzeba dać mu trochę satysfakcji bo zdechnie.
Egon plisss nie żer już tego świństwa, albo jak już musisz to żreć, to tutaj nie pisz.

Moim skromnym zdaniem Kopexu już nie ma, teraz powolne wygaszanie, realizacja gwarancji by nie płacić kar i światełko Gaśnie, płomyczek jest już bardzo malutki :((((((
Szkoda że tak to się skończyło, napisał bym więcej, ale idę spać.
10
ta co pracuje a nie w kulki leci 2017-05-12 19:59
dwa poprzednie posty są tak żałosne że szkoda gadać. Aż łezke uroniłam buhahaha. Ja pracuje w Zabrzu i jest ok. Wypłata przyzwoita na czas, praca jaka była taka jest, w biurze nie czuć żadnych negatywnych emocji. A wy na warsztacie weźcie sie w końcu do roboty ! a nie płaczcie jak jakieś niemoty.
2
MACIEK 2017-05-12 21:37
Przyjdź na warsztat to sie weźmiemy do roboty.
4
Zadowolony niepracownik 2017-05-13 08:46
Nie chcę polemizować czy zakład gaśnie czy nie, bo nie pracuję u Was, ale zwróćcie uwagę na kurs akcji.
3 lipca Marek sugerował, by wejść w akcje, bo idą przemiany i można na tym zarobić.
Nie wiem co będzie dalej, ale myślę, że 42% za 10 miesięcy to wyjątkowo dobry wynik i uważam, że czas już sprzedać. Nic tu nikomu nie sugeruje, ani nie namawiam do sprzedaży. Po prostu potwierdzam, że na zmianach idzie się obłowić.
Podziękowania dla: „Marek”, „Nick”
Pozdrowienia dla: „Bert”, „Misiu”, „Zasłużony konstruktor”
P.S. Jak bym w tym czasie wszedł także w akcje „FAMUR’u” to dziś bym miał 137% czystego zysku (aż niemożliwe; z 2,32zł na 5,70zł) - jak bym, ehhh
5
Cobra 2017-05-13 23:46
Powiem tak, akcje akcjami światełko światełkiem, czas akcji już raz przechodziłem, w sumie nie tylko ja, większość straciła grube pieniążki, dlatego podchodzę do tego z wielkim dystansem - niestety.
Akurat to że Kopexu już nie ma, nie podlega dyskusji, tu nie chodzi o polemizowanie tylko o fakt jaka jest rzeczywistość.
5
Zadowolony niepracownik 2017-05-14 00:49
Rozumiem.
Przepraszam, źle się wyraziłem.
1
Cobra 2017-05-15 23:12
Cyt" Ja pracuje w Zabrzu i jest ok. Wypłata przyzwoita na czas, praca jaka była taka jest, w biurze nie czuć żadnych negatywnych emocji. A wy na warsztacie weźcie sie w końcu do roboty ! a nie płaczcie jak jakieś niemoty. "

Plisss odstaw to szybko, albo na Kościuszki 21 :) i to pędem !

4
przypadkowyCzlowiek:) 2017-05-17 16:31
Masz po części racje ale powiem Ci tak: ci którzy czytają różne fora, komentarze i malują kreski na sterowanym kursie (hahaha !) to amatorzy. Nazywają ich dawcami kapitału. Prawdziwi inwestorzy sterują tym kursem i czytają takie bzdety żeby poprawić sobie humor przed snem. Ten co kupił ich akcje koło 2.50zł i sprzeda w porę to coś zarobi. Przemądrzali niech dalej kupują, nie moja kasa a ich decyzja. Te całe Zabrze czyli ZZM ma szczęście że będą coś chociaż remontować. Famur mógłby sobie i to robić ale widać szkoda komuś było zakładu. Albo szkoda im było nowych hal na ten syf z kopalń ;) Pozdrawiam kopexa i pracowników.
3
pracownik 2017-05-17 21:09
Mam wrażenie, że pomyliliście strony. To jest strona gdzie można wyrażać swoje opinie o pracodawcach, na temat kursu akcji pogadajcie na bankierze.
6
Niezależny obserwator 2017-05-20 09:08
Mam wrażenie, że ubolewasz Pan nad tym, że @Zadowolony niepracownik wyciągnął niezły pieniądz z akcji. Przecież zdecydowana większość komentarzy jest biegunowo odmienna od opinii na temat pracodawcy, a dotyczy konkretnych ludzi i ich działań.
Cobra 2017-05-20 16:46
Wiadomo od zawsze że na tego typu Forach pisze się o wszystkim, nawet jeżeli odbiega od tematu, to taka normalna normalność.

Co do akcji, już o tym pisałem, dużo straciliśmy swego czasu, oj bardzo dużo.
W żadnym innym kraju nie miało by to miejsca.
2
Waldek 2017-05-21 19:48
Wiadomo już kto zostanie w tych 150 osobach w ZZM ...
taka prawda 2017-05-21 22:42
mam nadzieje że was wszystkich wywalą i tę pasożytniczą nore zzm a raczej zzn no bo to były zakłady naprawcze zamkną ! zniszczyliście wamag tagor ryfame, zakłady które na was pasożyty z zabrza tyrały.
5
Cobra 2017-05-22 00:05
Oczywiście że wiadomo, nikt nie robi z tego tajemnicy.
1
Cobra 2017-05-22 00:08
Nie żer już tego gówna plisss.
3
Adam 2017-05-22 11:04
Kuźwa znowu zwolnienia.Współczuje.
pamiętający zzm 2017-05-22 20:33
Jakbyś wiedział człowieku co piszesz to byś się chyba pochlastał. Bredzisz jak posrany
Resiatov 2017-05-23 22:42
No to pięknie, nie dość że zwalniają to polskich pracowników zastąpią ścierwem ze wschodu. Żenada.
2
Adam 2017-05-24 06:59
Ważne by byście dali radę w nowej pracy,powodzenia.
1
Oli 2017-05-24 07:59
Resistow sam jesteś .......jak my jeździliśmy do Niemiec i Angli to ok? Teraz jak cię zwolnią to zobaczysz co to praca za 2000 brutto.Je...ny nacjonalista.


Vovan 2017-05-24 08:05
Polska lepiej
Resiatov 2017-05-24 09:57
Jesli jezdziles na saksy bo jestes na tyle nieudolny zeby dobrze zarabiac w kraju to nawet sie tym nie chwal publicznie. Ja jako polak nie zycze sobie wnukow bandery w naszym kraju. A jesli chodzi o ciebie to pisz sobie lepiej w notesiku a nie na forum, obrazac mozesz swego ojca gdy gwałci ci dzieci a nie obcych ludzi j3bany lachociagu.
Oli 2017-05-25 08:51
Jest stary stobą żle jeżeli ktoś gwałci to się podaje go do sądu u nas tego nie było.Podam ci numer psychologa jak potrzebujesz.Rozumiem zwalniają cię z roboty i masz doła ale to nie moja wina .



Oli 2017-05-25 09:05
Resistow pracował w Rosji.A już cię kojaże.



Vovan 2017-05-25 09:13
I tak w Polsce lepiej.
Cobra 2017-05-29 00:45
Panowie, trzeba stawiać sprawę jasno, dopuścić do siebie te myśli że robota się skończyła w Zabrzu.
Zostali nieliczni by posprzątać i zamknąć tą Firmę, ona już się nie odrodzi, wreszcie to zrozumcie i dajcie spokój i już nie użalajcie się nad sobą.
Szukać nowej pracy "normalnie" płatnej, tym bardziej że jest i po sprawie.
4
Zostaw swoją opinię o Kopex S.A. - Katowice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kopex S.A.