logo Kopex S.A.

Kopex S.A.

Katowice

Opinie o Kopex S.A.

berende 2017-06-10 11:15
Najlepiej obwiniac chlopka co rypie 8 godzin w robocie o długi poprzednich prezesików i ludzi którzy zarzadzali cała tą farma do nabijania kasy w portfel ustawionych kolesi, brawo 'koledzy'
O czym wy tu piszecie? Ludzie obudzcie się!
4
Anonim 2017-06-10 12:41
Nie przejmuj się. Zabrze będzie zaryte. Robota przeniesiona do Famuru.
4
inspektor oko 2017-06-10 13:05
Masz rację, czesci o wartosci kilku(lub kilkunastu) milionów powedrowaly na zlom, niektore w calosci a niektore popalone zeby nie szlo ich uzyc. Dzien w dzien popelniane sa przestepstwa gospodarcze w wiedzy lub nie osob wykonujacych, ale rozkazy z góry trzeba wykonywać. Szkoda ze nikt tego nie chce zatrzymac bo rzeka pieniedzy wywozona jest przez Olmet w cenie złomu plynie i plynie... Ahhh, szkoda sie denerwowac.
13
kumpel Cobry. 2017-06-10 18:39
Bolka i Lolka :) no i trochę Koziołka Matołka.
Ech......
1
Anonim 2017-06-11 02:33
Co za znaczenie? Jakiś market w miejscu firmy postawią
5
Cobra 2017-06-11 23:53
Wedle mnie mogą tam zrobić lodowisko, mi to rybka :)
Dobre czasy tej Firmy to przeszłość i tak jak pisałem wcześniej - już nie wrócą.
4
realista 2017-06-12 09:22
ludzie jacy wy jesteście ciemni. To że to wszystko zzm ryfame tagor wamag zaorają to było wiadome już rok temu. To że na wiosne będzie kolejna fala zwolnień było wiadomo już we wrześniu 2016r. Nawet panie co prowadzą szkolenia ludzi co odchodzą też to wiedziały we wrześniu. Przestańcie sie wkońcu użalać nad sobą bo jesteście daremni. Wiadomo że 3/4 ludzi pracujących w kopex miało warunki cieplarniane.Czas poszukać sobie nowej pracy a nie wylewać łzy na forum ! I tak wszyscy mamy szczęście w tym nieszczęściu bo sytuacja na rynku pracy jest świetna. Nie wierze że ktoś pracujący w kopex nie znajdzie sobie pracy.
11
Bolek i Koziołek :) 2017-06-13 01:16
Co by to było za forum bez wpisów, w ogóle czy istniały by fora robiąc tak jak polecasz ?
kol. Realisto, samo nazywanie ludzi ciemnymi to podlega pod rasizm :) a na poważnie, pisz wedle Nicku - realistycznie a nie tak by pisać dla pisania.
2
ZawszeDoPrzodu 2017-06-21 11:43
A jak sobie radzą ciężkopracujący pracownicy biur? Udało im sie bezpiecznie przetrwać trudny czas? Czy tylko oberwali ci z dołu tej piramidy pracowniczej?
5
zabrzański szwadron egzekucyjny 2017-06-22 18:22
Zwolnienia zwolnieniami, jakieś degradacje i awanse też były w trakcie całej restrukturyzacji ale dalej na niektórych stanowiskach zostali ciemniacy. Może bronią szefowie a może takich ni3doj3bów potrzebują pod sobą by w razie czego mieć na kogo wieszać psy? Nie wiem czemu inteligentnych ludzi zwolniono a na stanowiskach zostały zmutowane prymitywy.
Ciekaw jestem co teraz porabia Smutek, Wolski, Nycz, Pawluś czy Sobota i Meder. Konta pewnie pełne :-(
10
Kaczordonald 2017-06-27 00:14
Panowie, Wy se tak pie&rdolita a Ci co zostali ( mówię o pracownikach fizycznych ) zarabiają około 1500 zł. co Wy na to ?
1
buehehe 2017-06-27 10:17
..to i tak dużo :)
1
pracodawca 2017-06-28 12:59
Zapraszamy do Vlassenroot Polska Gliwice ul. Bojkowska 59 zatrudniamy spawaczy i ślusarzy z uprawieniami.
Zapewniamy darmowy przewóz z Zabrza , Bytomia, Rybnika i Chrzanowa na wszystkie trzy zmiany.
Najniższe wynagrodzeni dla początkującego spawacza to 2700 zł na rękę.
mail hrm@vlassenroot .pl
tel 32 3357022
5
ciupka 2017-06-30 11:14
Nowe zwolnienia na grabowej i w ZZM? Kto znowu ładuje miodek w pupke? Może nowe relacje i informacje wewnątrz grupy. Już wszyscy przygotowani na integracje - przygotowali wazelinke?
AntyNycz 2017-07-02 14:22
Konta pełne pieniądzów i CV pełne opisów jacy byli świetni na swoich stanowiskach... Najlepszy z nich był jednooki wszystkowidzący cham i burak z tarnowskich gór.... Kto takiego jełopa wogóle zatrudnił gdziekolwiek a co dopiero w firmie wieloosobowej? Do tej gromadki dorzuciłbym jeszcze PseudoInżyniera Gówego Konstruktora Marka. Żywy przykład najdroższych chybionych konstrukcji i wywalania nie swojej kasy w błoto. Jak ten zakład miał się utrzymać na powierzchni jak takie betony go obciążały ???
10
pl 2017-07-02 14:52
Następny poroniony pomysł tworzy się na hali. MAŁO STRAT PRZYNIÓSŁ GUŁ a tu następny badziew jest szykowany dla JSW. Tym razem swój udział ma Famur ale niestety Kopex góruje swoimi pseudkonstrukcjami nieudolnie wymyślonymi podczas wizyt w WC lub będąc na "rauszu". Panie Domagała, widzisz a nie grzmisz, weź tych zabrzańskich konstruktorów i emerytów wywal już na bruk.
5
zzmowiec 2017-07-03 19:29
masz jakieś nieaktualne informacje - konstruktorów w zabrzu to już parktycznie nie ma. Zostawili kilku do struktur i DTRek. Reszta won. A ten potworek na montażu to wymysł panów z famuru. I pewnie będą następne, w końcu przecież trzeba zapchać rynek białymi mercedesami a nie żółtymi gratami.
2
pracownik 2017-07-04 08:30
Nie ma się co czarować, produkcji kombajnów w Zabrzu już nie będzie. Zostaną tylko remonty, i powolne wygaszanie tych co jeszcze pracują.
3
ormo 2017-07-04 13:03
chyba masz złe chłopie informacje. Konstruktorzy dostali propozycje przejścia do innej spółki w bylej strukturze kopex. Bodajże do katowice lub chorzowa,
bybe 2017-07-04 13:52
W Zabrzu tacy konstruktorzy jak z koziej [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] trąbka, większość pomysłów opracował komag. Jedyny szacunek to jest do syna i ojca N. i pana Skrz..ca, reszta to była po hilwce bo xero i aparat był nieodzownym środkiem ich funkcjonowania. Najlepszy był ten co na kopalni powiedział że on tylko konstruuje uchwyty do gaśnic i nic innego bo dozór kopalni miał do niego nieciekawe pytania odnośnie maszyny!!! Żenada. Takich wrzodów to powinni kastrować i palić dyplomy bo gdzie indziej teraz będą psuć opinie .
11
Biurwa 2017-07-08 16:20
Co byś zrobił pajacu na maszynie bez rysunku i materiału ... pomyśl choć trochę
1
CWMG 2017-07-08 18:04
A kogo to obchodzi człowieku że zarabiali po 1500 zł.
Każdy ma swój rozum .
1
Stare dobre czasy na M50 2017-07-09 15:49
Bardzo dobrze wspominam czasy spędzone w ZZM. Kto miał rozum to i sznapsa wypił z rana i dorobił na boku. To se ne wrati. Żal
1
Bruno 2017-07-10 01:15
Nie pisz o wszystkich, jedyny szacunek Ty do nich Masz bo może inni nie, pisz swoje odczucia a wszystko będzie jak należy.
Zaś się zaczyna, ojciec, syn, potem ujek ciotka itp. to też w jakiejś mierze spowodowało upadek tej Firmy.
Najgorsze jest to że młody człowiek bez doświadczenia głowę nosi tak wysoko, że czasem się dławi bo szyja za krótka, pewnie wiesz Kolego o kim piszę, czasem pokora w wielu sprawach pomaga i jest łatwiej.
Co do konstruktorów to w ogóle szkoda pisania, a jaka była ich ilość to już żenada.
Z tego całego sztabu było max 3/4 kumatych i wiedzieli co z czym a reszta ( nie napiszę bo usunie to moderator )
5
Oli 2017-07-10 14:55
I tak skończył się ZZM.Idole zostali po to by popłakać że im się nie udało.Powodzenia .
4
pracodawca 2017-07-12 13:59
Zapraszamy do Vlassenroot Polska Gliwice ul. Bojkowska 59 zatrudniamy spawaczy i ślusarzy z uprawieniami.
Zapewniamy darmowy przewóz z Zabrza , Bytomia, Rybnika i Chrzanowa na wszystkie trzy zmiany.
Najniższe wynagrodzeni dla początkującego spawacza to 2700 zł na rękę.
mail hrm@vlassenroot .pl
tel 32 3357022
3
Ken 2017-07-15 00:02
Czy ktoś wie gdzie pracuje L.K pseudo "Sraczka" był jakiś czas majstrem, no niby majstrem na montażu kombajnów chodnikowych ?
Mam mu coś bardzo ważnego do przekazania a nie mam z nim kontaktu jak go zwolnili/wyrzucili.
2
Jasio 2017-07-15 14:03
Przed pracą w Kopexie składał odkurzacze z tego co wiem, pewnie teraz do tego wrócił, tylko żal mi tych klientów, te gadanie bez sensu, bez składni itp :(
Ale tacy jak on też muszą być bo kurz w domu działa na alergię.
2
nyczoluś 2017-07-16 09:12
Dziwisz się że taki imbecyl był majstrem? Rozejrzyj się w koło, większość majstrów to nieporadni, zera liczący tylko na ludzi. Nie ma majstra który by Ci pomógł rozwiązać problem, który rzeczywiście posiada wiedze odpowiadającą stanowisku. Nie ma takich ludzi w Zabrzu :-( więc sraczka jak go nazywacie wcale nie był odmieńcem, po prostu zezowaty dał go na stanowisko żeby nim sterować jak joystickiem.
3
lesław 2017-07-17 07:20
dzięki Panowie, spotkał bym niejednego z Was na dzielni i obił mordę..
tacy 'koledzy' z pracy.. eh..
2
Lechosław 2017-07-17 12:38
Ależ wy Panowie zazdrościcie. Przecież wy też mogliście zapraszać Lutka na grilla i na sylwestra. Napewno by wam też znalazł jakąś ciepłą fuchę!
2
Paragraf 2017-07-17 21:59
ty kolegów nie miałeś i nigdy nie będziesz miał z takim podejściem jakie masz.
Co do obicia mordy, to śmiać się chce, tłuszczem to tej reki nie rozbujasz no i trzeba mieć jaja których ty nigdy nie będziesz miał :) wiesz o czym piszę.
1
Bax królik 2017-07-17 22:03
Absolutnie się z tym nie zgodzę - Sorry.
Ten człowiek, hmm człowiek oki niech tak będzie, lizał ( nie napiszę co bo usunie to moderator ) wszystko wszystkim, by przetrwać z zerem wiedzy, zerem wykształcenia i zerem człowieczeństwa, takie totalne zero a pleców też za bardzo nie miał, miał tylko małe plecki i na to stanowisko to wystarczyło.
Zaś co do Majstrów, nie piszę o wszystkich, są dość dobrze przygotowani by pełnić to stanowisko, są fachowcami i znają się na rzeczy, a że robią pracownikami to taka ich rola.
Oczywiście to moje zdanie w tym temacie.
1
Rumburak.... 2017-07-17 22:09
W sumie trochę żałuje, tylko trochę mnie zniesmaczało wchodzenie i lizanie tych otworów :)
1
lesław 2017-07-18 13:36
kolegów nie miałem, bo nie byliście godni mojej osoby, ja mam się dobrze, przyjaciele mi pomogli i w Kopexie tez dawałem rady, zabrakło doświadczenia ale wszystko przyjdzie z czasem, grilla za niedługo zrobię dawni znajomi z pracy sie zjawią, a Wy zawistne hieny odeśpijcie nockę bo dziś trzeba iść na 22 do pracy, cześć!
2
Janek 2017-07-18 16:06
A co u Ryfamioków bo jakoś cicho siedzą?
zwykłyRobol 2017-07-18 16:21
Współczuje ci że kolegów nie miałeś i nie masz pewnie do teraz. Takie ekscelencje jak ty oglądam na co dzień. Nie masz się czego cieszyć, ludzie których zaprosiłeś na grilla wyciul**ą cie bez mydła. Wykorzystują a później zapomną o tobie. Kiedyś będziesz płakał że nikt o tobie nie pamięta, nikt ci nie mówi cześć na chodniku, nit cie nie zaprasza do siebie itd... Po twojej wypowiedzi wnioskuje że jesteś zwykłym bezwartościowym snobem wiec ciesz się póki możesz ;) Możliwe że więcej zarobisz niż ja, ale czy jesteś szczęśliwy ? Chodzisz z kolegami na piwko ?
2
RFM 2017-07-18 20:43
Nie ma czasu na użalanie, walczymy Janek, roboty mnóstwo do przyszłego roku, szkoda, że tyle ludzi wyp..ili, za te decyzje to akurat powinien ktoś siedzieć, bo to co odwalili - działanie na szkodę firmy
2
Emil 2017-07-18 22:42
Lesław przyjaciele ? ty wiesz w ogóle co to znaczy ? nie rób se jaj.
1
kolega lesława 2017-07-19 07:15
Jacy przyjaciele?! Końcówa i Bojko zadbali o to żeby twoje podanie o pracę trafiło do odpowiedniej osoby i żebyś się nie narobił na rozdzielni. A Lutkowi sam lizałeś to dostałeś stołek majstra. Taki układ, w którym otrzymujesz korzyści za "usługi" nazywa się SPONSORINGIEM a nie przyjaźnią!!!
1
pepe 2017-07-19 08:31
poprzednik wspomniał o rozdzielcach, więc jak tam rozdzielcy się mają w kopexie ?
lesław 2017-07-20 11:06
Co Wy tam wiecie o życiu i karierze, jak jedyne do czego się nadajecie to młotek i klucz 55, skończcie studia to pogadamy. Idę się opalać bo urlop mam, nie to co Wy je#aka na nockach przy CNC..
3
lesław 2017-07-20 14:46
Bronek, co słychać u Ciebie?
EMeryt 2017-07-21 21:53
Cyztam czytam te wypociny i dopiero tera dostrzegam z jakimi mat0łami robiłem na hali
1
Emeryt 2 2017-07-21 22:30
ty dopiero teraz, my od samego początku wiedzieliśmy żeś matoł :)
2
Karolina 2017-07-24 00:27
Czy dostępne są aktualnie nowe oferty pracy w Katowicach? Czy ktoś z Was przechodził niedawno proces rekrutacyjny i chciałby podzielić się informacjami na ten temat? Wasze doświadczenie jest pomocne dla osób rozważających zatrudnienie w Kopex S.A. Dzięki waszym wpisom będą mogli lepiej przygotować się do rozmowy rekrutacyjnej.
Vulva 2017-07-25 07:59
Rekrutacja na intratne stanowisko bezrobotnego wymagania : 3 języki obce wyższe wykształcenie i wszystkie certyfikaty EU - spawacza i uprawnienia elektryka wysokich napięć :)
1
edek_majster 2017-07-25 13:11
Firma upada, wątpię czy ktokolwiek chchciałby zatrudnić się w tej firemce, oprócz operatorów buldożerów i firm sprzątających po tym bajzlu..
6
były 2017-07-26 23:48
A kimże ten Lutek jest?
1
edelweiss 2017-07-27 10:54
Lutek co miał na głowie fiu@ (czapkę)..
Zostaw swoją opinię o Kopex S.A. - Katowice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kopex S.A.