logo Kopex S.A.

Kopex S.A.

Katowice

Opinie o Kopex S.A.

Jest mi fajnie 2016-12-27 22:26
Nie narzekać! Nie narzekać! Czy są jeszcze firmy gdzie na legalu się można napić z przełożonym z samego rańca? Nadajecie na kopex a tu fajnie jest :):):)
4
Brekaut 2017-01-03 23:50
Następna pijaczyna, jak wytrzeźwiejesz spójrz wokół siebie, jestem w domy cymbale .
4
Nalewka z gruszki 2017-01-04 20:48
Co?! Piją w pracy i ja o tym nie wiem?!
1
Ikea 2017-01-06 10:48
W IKEA Retail cały system płac uległ waloryzacji, w wyniku czego blisko 90% pracowników otrzymało podwyżki. - Zmiany związane z poprawą wynagrodzeń są częścią strategii zakładającej stały rozwój i tworzenie IKEA Retail, jako wspaniałego miejsca pracy - czytamy w oświadczeniu firmy.



Podniesienie poziomów wynagrodzeń nie jest powiązane z indywidualnymi wynikami pracy.

Od stycznia IKEA Retail podniosła minimalną płacę dla swoich pracowników. Do tej pory wynosiła ona 15 zł brutto za godzinę, od stycznia jest to 20 zł brutto za godzinę.
Pracownicy są dla nas bardzo ważni - stanowią filar sukcesu IKEA Retail i to oni mają największy wpływ na zadowolenie klientów. Zależy nam, żeby płaca w IKEA Retail pozwalała nam w praktyce realizować wizję tworzenia lepszych warunków życia dla wielu ludzi. Chcemy, aby jak najwięcej osób postrzegało IKEA Retail jako wyjątkową, znaczącą i godną zaufania markę, firmę i pracodawcę - powiedział Michał Pióro, Dyrektor HR, IKEA Retail w Polsce.
IKEA Retail w Polsce zatrudnia prawie 4 tysiące osób. Blisko 3 tysiące z nich pracuje na pełnych etatach. Dotychczasowa minimalna stawka godzinowa obowiązująca od 1 stycznia 2016 r. i wynosiła 15 złotych brutto. Ważną częścią całościowego pakietu wynagradzanie pracownika są benefity oraz plan emerytalny. Plan jest w całości finansowany przez IKEA Retail.


A my jak szmaciarze, dostajemy jałmużnę i to za bardziej ciężką i odpowiedzialną pracę. Qurna, w jakim świecie my żyjemy?
4
Margaret 2017-01-07 12:26
Zacytuję tu Pracownika 3H, który napisał: "Może jest to związane z wieloletnim, dodatnim wynikiem finansowym firmy oraz ich polityką socjalną."
Poza tym to tu się pisze opinie o naszym zakładzie, a nie przedrukowuje artykuły z innych stron odnośnie innego pracodawcy.
1
pier_luigi 2017-01-09 07:12
Kto wam broni pracować dla Ikea, Lidla.. na sropexie świat się nie kończy, ludzie !!
7
Technik obróbki NGK 2017-01-09 08:26
No właśnie – są jeszcze inne zakłady.
Ja się przeniosłem i nie żałuję, choć nie mogę sobie pozwolić na kawę/herbatę/papierosa co chwilę tak jak tu miałem.
Praca za to jest stabilna z jasnym wynagrodzeniem i raczej bez obawy patrzę w przyszłość.
9
Tarpan 2017-01-12 20:59
Pewnie gdybyś tak nie kawkował i tyle palił tych śmierdziuchów tylko pracował, też by na K.M dobrze - czytaj normalnie..
Za bardzo się rozleniwiłeś i dlatego musiałeś szukać czegoś innego, lżejszego, przykre.
4
Technik obróbki NGK 2017-01-13 10:25
Tak, tak – w szczególności jak nie było roboty i zamiast kawy stałbym przy (…) jak Queen’s Guard.
Lżej teraz ma na pewno, bo do ciężkich rzeczy są odpowiednio dobrane maszyny, przenośniki, narzędzia itp.
2
spawacz 2017-01-13 15:12
Ja wiem że spawaczy szuka Vlassenroot W Gliwicach na bojkowskiej 59 i mają autobus z zabrza
Szczery 2017-01-15 11:20
No coz ani premi ani podwyzki kopalnie zyja normalnie placa normalnie a w kopex max oszczednosci kosztem pracownikow.poprostu przestalem widziec swiatlo w tunelu.nie dam sie wykozystywac przez pracodawce w taku ochydny sposob
7
McD 2017-01-17 14:03
Polecam hamburgery w McDonald's
1
artechowiec 2017-01-17 15:37
A jak tam drodzy pracownicy "Zabrza" przekładnie planetarne ? Produkujecie coś ?
7
Jędrek 2017-01-17 18:23
Prezes rozmawia z pracownikami:
Najpierw z dyrektorem
- co pan kupił za ostatnią pensję ?
Panie prezesie, kupiłem nowego volkswagena.
- A za resztę ?
Pojechałem na urlop z rodziną.

Potem z kierownikiem:
- co pan kupił za ostatnią pensję ?
Panie prezesie, kupiłem nowego fiata.
- A za resztę ?
Spłaciłem pożyczkę.

Na końcu ze zwykłym pracownikiem:
- co pan kupił za ostatnią pensję ?
Panie prezesie, kupiłem nowe buty.
- A za resztę ?
A resztę babcia dołożyła.

Tak to wyglądało w Kopex Machinery S.A.
6
. 2017-01-18 17:02
Jedna przekładnia ostatnio uśmierciłaby chłopa...
4
SG1-C60D 2017-01-19 22:07
WITAM o jakim dokładnie miejscu pracy piszecie? miejscowośći
manufactura 2017-01-24 08:37
100% prawdy kolego. Tak jak podział grup, ja w nowej wersji mam grupę I a inny z wydziału, ma grupę 8. Praktycznie robimy to samo choć ja czasem i więcej a dzieli nas przepaść która wynosi prawie 20 zł różnicy na godzinę!
8
Biedny:) 2017-01-26 19:49
Ciekawe, w którym dziale tak dobrze płacą. Ja po 12 latach na wytaczarce mam 17,43zł. Nie wiem ile masz Ty, ale na pewno masz 11,91zł (wynika to z najniższej krajowej). Skoro w Twoim dziale ktoś ma o 20 zł więcej to ma powyżej 30 zł/godzinę. Napisz z jakiego działu jesteście to chętnie się przeniosę :)
1
serwisant 2017-01-27 15:51
Pewnie w Serwisie
2
5h erni 2017-01-30 12:31
ja dopiero co skończyłem studia zaoczne w czerwcu zwolniłem się z kopex do konkurencyjnej firmy zza miedzy, tutaj mam stanowisko specjalisty zarabiam 5500brutto gdzie w kpx miałem 2400max, wniosek z tego krótki opłacało się studiować :)
mam fajną pracę i wszystko idzie do przodu, ostatnio byłem oglądać nowe hondy. Na przełomie wiosny/lata sprawie sobie nowy samochód ;) musi miec klimę bo na wakacje jedziemy do CRO.

pozdrawiam chłopaków kopexu
były pracownik 5H
5
SG1-C60D 2017-01-30 16:05
Jest ktoś tutaj z okręgu Lubińsko-Głogowskiego chodzi o pracę w Polskiej Miedzi chcę pogadać o zarobkach bo nie wiem czy płaca 4300brutto po 9 miesiacach pracy to dużo ,teraz dostanę niedługo nowy angaż to będzie podwyżka ,ale jak jest gdzie indziej?
Jędrek 2017-01-30 16:37
Zawsze była opinia taka, że to nie Zakłady Naprawcze tylko Zakłady Poprawcze. Że tutaj tylko za karę się pracuje. I przyznaję rację tym opiniom. Zarobki zawsze były niskie, oczywiście poza kadrą kierowniczą.
Średnia zarobku wychodziła w miarę wysoko, ponieważ do tej średniej liczono zarobki właśnie kadry kierowniczej. Polityka płacowa była wyłącznie na papierze, nie realizowana zgodnie z zapisami w Zakładowym Układzie Zbiorowym.
Czyniono wszystko, aby nie dawać podwyżek zwykłym pracownikom, nawet z wieloletnią praktyką zawodową.
9
qurna 2017-01-30 18:46
Z tymi podwyżkami masz rację, lachociągi, kapusie mają teraz od 6tej grupy w wzwyż reszta nędzne 1 i 2 grupy. Ciekawe jaka ma ten z komisji sledczej ktory mierzyl na monitorze suwmiarka obciazenie kangoora. Dobrze ze byly takie wysokie stawki :-)
5
Andrzej 2017-02-01 09:42
Normalnie żenada z tym mierzeniem.
Jak leżałem w Biskupicach w szpitalu, to na mojej sali był chłop co pracował jako kucharz gdzieś w Zabrzu w restauracji i jak się dowiedział, że pracuję w „Zabrzańskich” to mi opowiadał, że słyszał historię, że u nas to auta ważą sprawdzając suwmiarką na monitorze.
Tak fama poszła w świat po tej akcji.
4
Michoł 2017-02-03 15:29
No przecież za byle jakie pieniądze, by nie robił z siebie pośmiewiska na cały zakład i miasto.
4
. 2017-02-03 22:24
Miejmy nadzieję że Heinrich Sanft pozbędzie się takich aparatów i kombinatorów jak "pseudo śledczy" robiących w robocie wszystko poza pracą a jak już to z wielką łaską. Ta szarańcza przecież wywiozła już wszystko.
7
Kopexowiec 2017-02-10 14:23
Z łaski swojej podaj miejscowość.
Kupa 2017-02-10 14:26
Wąchock!
Rumcajs 2017-02-10 19:47
Ruda Śląska, Pionierów. Jak podam nazwę firmy to obawiam się, że zostanie ta nazwa usunięta.
& 2017-02-12 08:46
Można jak najbardziej, może czasem z malutkimi przeszkodami ale przynajmniej bez konsekwencji.
4
Szczery 2017-02-13 22:34
Dzisiaj pan Domagala napisal i opublikowal list do zalogi famur i kopex.Jednak w zabrzu dalej uwaza sie zaloge za gnojkow i oszustow. Dyrekcja liczy tylko kase i ile to zarobila na wyciskaniu kopexu ale nie liczy ile zrobila.Niestety kij ma 2 konce a na rynku pracy nie brakuje.Czas pozegnac zadzacych w kopexie bez utazy.Oni raczej maja gdzies czlowieka.
5
Margaret 2017-02-14 10:24
Ale kto tak uważa? Podaj konkretne osoby (najlepiej z przezwiska), bo wydaje mi się, że to tylko prywatne Twoje zdanie. Przecież nikt nikogo nie dyskryminuje, ani nigdzie nie było napisane o "gnojkach czy oszustach". Jeżeli coś takiego stwierdzisz to możesz wnieść sprawę powołując się na wdrożone przepisy Unii Europejskiej w zakresie równego traktowania: Dziennik Ustaw nr 254 z dn. 3 grudnia 2010r. Poz. 1700, rozdz. 1.
Szczery 2017-02-14 17:10
A odrazu nazwiska jak ktos nie wie o czym kim pisze to widocznie siedzi z tej rowniejszej strony i mysli ze jest ok i
1
Nikita 2017-02-14 22:21
A ten list jest on-line dostępny??
poza KM :-) 2017-02-15 21:45
A jak mają uważać ludzi w Zabrzu ( wszystkich prezesików i decydentów ) ? Rozkradali zakład przez lata, dług sam się nie zrobił to co mają myśleć o KM? Przecież z szerokim gestem robiło się zakupy za zawyżone ceny. instalacje CAN z niedziałającymi budzikami za setki tysięcy złotych, wynalazek typu GUŁ który chyba nie przyniósł grosza zysku, prototypy typu 2000 i 800. Ile kasy wpompowano w Chiny i Sybir? Miliony przelatywały przez palce to mamy teraz dno.
6
Bujaj Się_Bujaj Się 2017-02-16 13:13
TDJ, właściciel Kopeksu, wzywa do sprzedaży 127.855 akcji spółki, uprawniających do 0,17 proc. głosów na walnym zgromadzeniu - podał pośredniczący w wezwaniu Millennium DM. Cena oferowana za jedną akcję w wezwaniu to 3,63 zł. Zapisy mają rozpocząć się 7 marca i zakończyć 20 marca.Wzywający wraz z podmiotami zależnymi posiada obecnie 65,828 proc. akcji Kopeksu. Po zakończeniu wezwania TDJ chce mieć 65,999 proc. papierów spółki.
2
KopexSropex 2017-02-16 16:37
Powiedz mi co Twój post miał na celu ? Zerznięty słowo w słowo z jakiegoś portalu ! Bujaj się fagasie jeden, g**** napisałeś i zajmujesz tylko miejsce na stronie ! Iyntelygencya ala kopex kup, przepraszam miało być grup.
1
------------------------- 2017-02-18 08:12
Ten post "Bujaj Się_Bujaj Się "miał na celu odsunięcie uwagi od innych, wysokoprocentowych tematów na tej stronie.
1
to już jest koniec... 2017-02-22 09:02
To samo w Zabrzu, wywożą wszystko co wartościowe. Produkcja już umarła, jeszcze kwartał i będą zamykać firmę więc trzeba zapi3rdalać po firmach z CV póki jeszcze gdzieś są miejsca.
5
KM-owiec 2017-02-22 14:04
Famur aktualnie "kruszy" ostatnią starą halę w Piotrowicach, następne w kolejce po przerzuceniu sprzętu będzie Zabrze. Zostało niewiele czasu na wysyłanie CV-ek
Wróżka 2017-02-22 22:07
Spokojnie.zanim zajma sie Zabrzem najpierw zamkna Rybnik.
Szampono 2017-02-23 07:46
słyszałem że w zabrzu już nic sie nie robi kiedy to padnie ?
kulawy interes 2017-02-23 09:09
Jak to się nic nie robi? Niektórzy robią zapasy materiału dla swoich prywatnych firemek, szabrują do końca póki czas i ogólny chaos bo nawet na bramie chyba mają to w d..e i prywatnych aut nie trzepią jak należy.
Prometeusz 2017-02-23 16:11
W Rybniku już mają mokro w gaciach przed zwolnieniami.Likwidacja zakładu nieuchronna.
Ryfamowiec 2017-02-23 16:21
Może i Ryfamę zamkną (przez was) ale każdy z nas Ryfamowców z przyjemnością będzie patrzył jak gniazdo darmozjadów w Zabrzu jest równane z ziemią ! Przez lata Nas niszczyliście więc przyszła pora wypłaty !
1
Prometeusz 2017-02-23 16:50
Na Ryfamie też darmozjadów nie jest mało.W części ludzie są sami sobie winni a jeszcze bardziej związki.Już dawno temu było wiadomo co się święci i co pan Z. z swoją ekipą zrobił.Może to i dobrze że to upadnie pare dup od koryta wyleci.Dobry pracownik poradzi sobie wszędzie.
5
Wiem bo szukam 2017-02-23 19:56
Moze i tak, ale gdzie pojdziesz do roboty jak wszedzie sa ten nasze zarzadcze beztalencia?! Byli kierownicy, glowni specjalisci, dyrektorzy i prezesi rozsiali sie jak chwasty po okolicznych firmach.
KMSA 2017-02-23 20:06
Musze Cie zmartwić. W Rybniku jest masa roboty i nie ma planów całkowitej likwidacji, choć Zarządzający zabrzańce w sposób celowy zwalniali pracowników Ryfamy w wiadomym celu. Teraz nie ma ludzi do roboty i o to im chodziło.
Wszyscy w Rybniku wiedzą, że większość Zabrzan życzy wszystkiego co najgorsze Ryfamie ale powody znamy wszyscy:) Faktem jest że 'władze' zabrzańskie dążyły do tego żeby za wszelką cenę Ryfame zaorać. Nie udało się. Teraz same Zabrze jest w tarapatach - mówią o tym nawet w Famurze więc coś jest na rzeczy.

pozro dla wszystkich pracownikow Ryfamy i ZZM
1
Prometeusz 2017-02-23 21:44
Kwestia czasu i będzie pozamiatane robote można zawsze oddać do innego Famurowskiego zakładu.Poza tym z garstką ludzi jaka ma zostać w Ryfamie to można ewentualnie ogrodzenia spawać a nie kilka przenośników na kwartał.
Bulbasaur 2017-02-23 22:10
Zobacz sobie na swoich Kryspinów to znajdziesz odpowiedź kto doprowadził do waszego upadku + kto spierniczył koncertowo trasę do GUŁ-a ... Zabrze ???
1
Zostaw swoją opinię o Kopex S.A. - Katowice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kopex S.A.