brak logo

Kameleon Consulting

Katowice

Opinie o Kameleon Consulting

Franc 2009-12-28 12:58:49
W firmie nie donosi sie na kolegow ...
ochroniarz z galerii 2009-12-31 17:47:53
To przez tego [usunięte przez moderatora].............., a bony były za robotę dodatkową. Dostali ci, którym się należało. Mnie się w tej firmie podoba zarabiam i bony nie są mi potrzebne - pracuję i mam pieniądze.
Cwaniaki z internetu tchórze wypad na miotłę do Biedronki [usunięte przez moderatora], jak wam nie pasuje.
ochroniarz z galerii 2009-12-31 17:49:59
Aha i ocena na 5
Neutralny pracownik 2009-12-31 20:05:03
Och panowie panowie, widzę że trzeba tutaj osoby neutralnej aby się wypowiedział co nieco na ten temat.
Po pierwsze w każdej firmie w której się pracuje są plusy i minusy obrażanie czy próby donoszenia jeden na drugiego to nie jest rozwiązanie.
Sam czasami czuję się poszkodowany niejednokrotnie zostałem już upomniany o to czy owo choć bardzo poważnie podchodzę do pracy i rzetelnie wykonuję swoje obowiązki w takich sytuacjach robi się człowiekowi bardzo żal że za jego poświęcenie i starania nikt dobrego słowa nie powie a jak ma zły dzień kierownik lub ([usunięte przez moderatora]) (bez nazwisk) to tylko czeka aby [usunięte prze moderatora] aby się odrobinę wyładować po stresującym dniu na monitoringu.
Zdaję sobie sprawę że panowie macie stresującą pracę odpowiadacie za decyzje ludzi i.t.p ale pracownik którego się nie docenia a tylko gani czuje się zbędny i przychodzi aby tylko odpierdzielić swoje godziny i nie myśli czy dobrze czy źle wykona swoje obowiązki.
Jestem zdania że wszyscy powinni być traktowani jako równi w chwili obecnej połowa ludzi jest przeciw sobie choć oko w oko nikt nikomu nie powie.
Panowie jeśli nie będziemy się szanować to długo nie pociągniemy a częste zmiany kadrowe to też nie rozwiązanie a doprowadzi do haosu.
Panie [usunięte przez moderatora] jestem naprawdę pod wrażeniem pana wpisu rozmowa w cztery oczy jest bardzo istotna lecz napiszę wprost w internecie każdy czuje się anonimowym choć nim nie jest lecz większość ludzi łącznie ze mną miały by obawę aby z problemem przyjść z uwagi na to iż obawiają się utarty pracy czy obawa że ktoś mścił by się na nich za to że z jakimś konkretnym problemem przyszedł.
Pocieszę pana że nie pracuję tutaj od początku jak firma Kameleon zaczęła ochraniać ten obiekt jednak nie oceniam tej firmy źle jedynym mankamentem panowie dowódcy doceńcie choć trochę pracownków na galerii, jednak chodzimy cały dzień i też mamy prawo być zmęczeni.

ŻYCZĘ WSZYSTKIM SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU ;)
MIEJMY NADZIEJĘ ŻE BĘDZIE LEPSZY OD 2009

antoś 2010-01-01 11:09:01
No, jak ktoś ma problem i nim przyjdzie do szefa to go wywala z roboty - logika wyniesiona ze Spektry i TFK.
Mnie się podoba i zwalniac się nie zamierzam z Kameleona :-)

Szcześliwego Nowego Roku
antoś 2010-01-01 11:09:16
No, jak ktoś ma problem i nim przyjdzie do szefa to go wywala z roboty - logika wyniesiona ze Spektry i TFK.
Mnie się podoba i zwalniac się nie zamierzam z Kameleona :-)

Szcześliwego Nowego Roku
Z Solida 2010-01-01 11:17:48
Jak wam tak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] źle w tej firmie, to po [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tam robicie??? Ci co to piszą to jakieś ciule [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] chyba. Ja tam się zatrudnię w tym roku.
Anonimowy pracownik 2010-01-02 22:38:57
- - 2009-11-04 23:18:26

ta firma podoba sie najbardziej chyba [usunięte przez moderatora], bo to najwiekszy kapus i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]

Ta wypowiedź bardzo mnie zaintrygowała, ciekawe co ty byś zrobił jeśli byłbyś na stanowisku pana [usunięte przez moderatora] hmmmmmm...... widzę że nie bardzo rozumiesz że będąc na stanowisku kierowniczym odpowiadasz za wszystko czyli cały obiekt a przede wszystkim za ludzi pracujących aktualnie danego dnia, jeśli konkretnie dasz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jest to obowiązkiem kierownika aby przekazać sprawę dalej lub upomnieć pracownika jest to bardzo niewdzięczne zajęcie z uwagi iż bardzo łatwo jest sobie narobić wrogów no ale licz się że w razie sytuacji kryzysowej to on odpowiada za wszelkie wydane polecenia i.t.p w większym stopniu od pracownika szeregowego więc trochę wyrozumiałości.
Ciekaw jestem czy przymykał byś oczy na wszystko jeśli byłbyś na jego stanowisku i musiałbyś odpowiadać za każdą swoją decyzję.
Andrzej Miśkiewicz 2010-01-03 11:17:50
Jakie są kryteria naboru, jaki płace, czy są wolne etaty? Mam licencję I stopnia i jestem w wieku 43 lata.

Pozdrawiam
Nie chce mi się podpisywać 2010-01-03 12:55:03
Proponuję rozdać jajka i zgniłe pomidory, ew kulki do paintballa i siekiery na bagnety.
Tak się grupa [usunięte przez moderatora] jak i galeria, każdy na swój sposób i każdy bardziej lub mniej skutecznie, byle do celu.
Pytanie 1. brzmi, po co to sobie wypominać w kontekście bonów/premii/pieniędzy (bo poszło o to co zwykle chodzi), skoro osoby, które były zamieszane w decyzje komu i ile mają to bardzo głęboko. Do tego jaki jest sens narzekania na to kto, gdzie i ile czasu spędza, skoro w sytuacjach wymagających działania wszystko (zazwyczaj) działa tak jak powinno?
Pytanie 2. brzmi, nie dostała/eś bona? To co Ci dadzą płacze, smutki i żale wylewane na głowę bogu ducha winnego kogokolwiek?
Pytanie 3. brzmi, kogo z zewnątrz to w ogóle obchodzi? ;] Daliście się panowie sprowokować przez gościa, który nawet nie musi pracować w naszej firmie, dopisać 3 anonimowe posty i mieć radochę. Od tego prawie wszyscy są w pracy w miarę regularnie i mają przerwy (swoją drogą dłuższe niż większości innych firm), że i pogadać można normalnie a nie w internecie.
Pytanie 4.- komuś przystawiono nóż do gardła, żeby podpisał umowę? Spectra dalej ma Dębowe Tarasy podobno.
Pytanie 5.- ktoś pracuje/pracował jeszcze w innej firmie ochrony? Jak tak to niech się podzieli z resztą jak się mają warunki u nas do warunków u nich. Ja Wam powiem, że dobrze, a nawet bardzo dobrze.
Człowiek z zewnątrz 2010-01-08 13:49:44
Nie pracuje w waszej firmie ale pracowałem kiedyś z [usunięte przez moderatora] i jedno wiem, że u niego pracować bym nie chciał.
Pan M. 2010-01-20 20:26:12
Firma spoznia sie z wyplatami dlatego bo maja procent z trzymania na kontach kasy. Zarabiaja kupe kasy od wlasciciela obiektu i jeszcze sie( usunięte przez administratora )kase to jest po prostu zenada z ich strony . Wielu z pracownikow ma rachunki do zaplaty a bank nie rozumie ze sie wyplata spoznia wiec niech sie nie zdziwia jak PIP zapuka do ich drzwi . Nie polecam tej firmy
Garniturowiec 2010-01-24 21:58:36
No jasne. Pewnie mają z samych odsetek milion miesięcznie. Jak się( usunięte przez administratora ) na kasę to zmień pracodawcę, mi ten pasuje.
normal 2010-01-24 22:02:51
Panie M. załóż swoja firmę. Przyjmij nas do niej i ciekawe co będzie. Płaczu co nie miara brak chęci do roboty i wieczne marudzenie. Wszyscy wypłatę dostali na czas, a jak ty nie to se bank zmień na inny , a nie SKOK co cię ciula na wszystkim.
Z Kameleona 2010-01-24 22:14:18
Ty panie M. weź sobie L4 i z główką do specjalisty. Uchachałem się na wieczór. Co za [usunięte przez moderatora].
Leon 2010-01-27 09:55:28
Witam
Poczytałem sobie z ciekawością i zastanawiam się na ile rynsztokowy charakter firm z branży ochrony zależy od kierownictwa, a na ile od personelu. Sądząc z postów, część pracowników nie ma nawet predyspozycji do marszu na prost. Ten serwis służy do zamieszczania informacji pomagających przy wyborze miejsca pracy, a nie do leczenia kompleksów. Rozumiem, że anonimowo można spuścić trochę pary w gwizdek, ale ilość Ferdków Kiepskich wśród narzekających - zwala z nóg.Tęskne miauczenia są takie nie męskie trochę. Firmie życzę szybkiej korekty kadrowej i więcej szczęścia w HR. Tym, którzy na to pracują - poprawy sytuacji w nowym roku. Marudom - rozumu. Pozdrawiam
:-) 2010-01-27 19:53:18
Całkiem rozsądne podsumowanie "dyskusji".
Nowe oblicze 2010-02-11 15:01:10
Wypowiedź Leona - bardzo trafna , lepiej bym tego nie ujął...
Normalny 2010-02-11 19:32:07
Dokładnie
Zgodny 2010-02-14 09:49:28
Ano tak
ignorant 2010-02-18 09:05:46
Skłóconą załogą lepiej się zarządza i być może to jest powód zamieszania i celowe podsycanie konfliktów
ignorant 2010-03-22 10:43:50
Łamią prawa pracownicze podpisują umowy na 1/2 etatu a pracujesz po xxxx godzin miesięcznie na umowę o dzieło pracowałem tak kilka dni i cieszę się że nie jestem już pracownikiem tej firmy.
fajnie 2010-03-25 18:26:07
Toś karierę zrobił he,he. Nawet pół etatu nie zdążyłeś machnąć.

"Konkurencja" mądrymi wypowiedziami szafuje.
Przemysław B. 2010-04-20 12:02:18
Witam. Powiem szczerze, że z firmą Kameleon nie mam nic wspólnego.
Chcę tylko zostawić informację dla AMBITNYCH ludzi z co najmniej średnim wykształceniem. .Buduję grupę sprzedażową na Śląsku. W grę wchodzą przyzwoite zarobki. Wszystkich zainteresowanych, chcących dowiedzieć się więcej zapraszam, na stronę. www.novumdf.pl lub do kontaktu wstępnego na gg 1081584

Z poważaiem Przemysław B.
Ktoś 2010-04-29 19:45:02
Firma beznadziejna, wynagrodzenia przesyłane po terminie 1/2 etatu plus umowa o dzieło czysty [usunięte przez moderatora].
anonim 2010-04-29 19:53:40
ZDECYDOWANIE ODRADZAM WSZYSTKIM PRAC� W TEJ FIRMIE !!!
Antykoniuszko 2010-04-30 13:28:48
Wywalili Cię za nieróbstwo to masz problem (usunięte przez administratora).
pracownik 2010-05-10 08:55:18
Opinie wyssane z palca ??? nieterminowe wypłaty wynagrodzenia, praca po 36 godzin, umowa o dzieło i 1/2 etatu wymagania kierownictwa (nie będę się wypowiadał) jeśli ktoś pisze o czymś takim jak dobrze się tu pracuje pewnie sama dyrekcja się wypowiada anonimowo nie polecam tej firmy jako godnej zaufania.
Praca tylko dla wybranych osób (była SPEKTRA).
pankracy 2010-09-14 16:42:36
ja mam dość tej firmy znowu nie dostałem wypłaty w terminie i właśnie z wyciągami z konta udaje się do pipu oraz z umową i grafikami godzinowymi bo mam już tego dośc niech w końcu zrobią coś z tymi pajacami prezesami i ich przydupasami mogą mnie wywalić trudno ale niestety z nimi tylko tak trzeba juz postąpić.pan marcin i jacus to tylko grupa i grupa a jak by słyszeli co ta cała ich grupa na nich nadaje to by spuchli i wogule jak w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] graj rozwalą się z tymi swoimi laptopami na jadalni i tylko siedzą ze człowiek schodzi na przerwe i nawet nie ma gdzie usiąsc aby zjeść juz nie raz musiałem jeść w szatni.przyjołem sie tylko dlatego ze potrzebowałem pracy i tak się juz to ciągnie ponad rok ale juz za długo i nie mam zamiaru dłużej juz tam siedziec ale najpierw im popsuje troche nerwów i niech sobie patałachy zgadują kto to ha ha
XXXXXXX 2010-09-19 12:11:54
( usunięte przez administratora )a to se w rodzinie poszukaj,a jak nie pasuje to sie zwolnij-l( usunięte przez administratora )
zaufani 2010-09-19 12:18:09
jeszcze cie dorwiemy jak bedziesz jadł w szatni sniadanko !!!! a potem zostaną ci ino papki do jedzenia-baranie jeden ,co mocny w pisaniu a w pracy gęby nie odezwiesz no niestety jesteś zwykłym cieciem,pozdrowienia i do zobaczenia.
KRIS 2010-09-19 17:46:42
( usunięte przez administratora )konfidencie, jak masz coś do mnie to przyjdz i powiedz mi to prosto w oczy, a nie tutaj sciemniasz i szkalujesz ludzi. Jak Ci nie odpowiada praca tutaj bo musisz stać 13h to sie zwolnij, na Twoje miejsce znajdzie sie kilku lepszych i chetnych do pracy a nie tak jak TY siedzieć na zerkach 1,5 godziny na jadalni i tego nie widzisz tylko od początku grupa ci nie pasuje!!!!!!!!!!!
stary znajomy 2010-09-19 21:09:37
( usunięte przez administratora )bo sadze ze takich jak ty zostalo niewielu... nie daj sie zastraszyc zauwaz, ze zaden z grupy interwencyjnej ktory sie do tego nadaje nie zawiera glosu tylko ( usunięte przez administratora )ktory ma [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] do powiedzienia i nie ma kwalifikacji co dostal sie do grupy za kablowanie i( usunięte przez administratora )
KRIS 2010-09-19 21:38:54
stary znajomy i pankracy, podpiszcie sie jak normalni ludzie a potem piszcie to co macie do powiedzienia, a nie ukrywajcie sie za jakimiś (....) ksywami. Strach was obleciał ???????????
Cwaniaki za 5 groszy :)
Ten co dostał 2010-09-21 20:02:21
Biedaku. Może komornik zajął Ci pensję??? Trzeba spłacac kredyty.
Myślący 2010-09-22 01:03:57
Skończcie robić do swojego gniazda, bo tylko sami sobie szkodzicie. Galeria robi swoje, grupa robi swoje i dopóty tak jest to będzie ok.Niech każdy się zajmie swoją pracą i na nikogo innego nie patrzy, a wtedy będzie dobra atmosfera w zespole. bo to my pracownicy tworzymy opinię o naszej firmie, a nie nasi pracodawcy.
anonim 2010-09-24 13:26:35
Myślący - 2010-09-22 01:03:57

Skończcie robić do swojego gniazda, bo tylko sami sobie szkodzicie. Galeria robi swoje, grupa robi swoje i dopóty tak jest to będzie ok.Niech każdy się zajmie swoją pracą i na nikogo innego nie patrzy, a wtedy będzie dobra atmosfera w zespole. bo to my pracownicy tworzymy opinię o naszej firmie, a nie nasi pracodawcy.

Masz racje ,ze to ludzie tworzą firme i nastrój panujacy w niej.Moim zdaniem to fajna grupa "hanysow" z lekką domieszką "goroli".Jak poprosisz to kazdy pomoże.Naprawde nie jest żle,wystarczy robić co tzw.góra każe,nie przeginać i mozna przeżyc bezstresowo,a że jak w każdej grupie ludzi zdarzają się niezadowoleni ,to przecież norma.Polecam i jeszcze raz powiem,że to naprawde dobry zespół i myśle ,że te pare głupich opinii,które tu wyrażją niezadowoleni nie zepsuje atmosfery panującej w tym zespole.A ze umowy takie a nie inne,to pokażcie mi firme dzie jest inaczej. Nocny"Marek".
SOL 2010-11-01 15:54:25
(usunięte przez administratora) ten co robił na Balicach? Jeśli to on - to wam współczuje - ksywa pan ss (twierdzi że cały Ślunsk to niemce a on przedewszystkim o czym świadczy jego nazwisko) jako zwykły "( usunięte przez administratora )" że aż miło, jak dostał trochę władzy to się w głowie przewróciło z największej drobnostki robił "problems" a później nie wiedział jak go rozwiązać haos w dowodzeniu, pic i bagno. Ktoś tu pisał o nim żołnierzyk tak, tak odbył wojo w ilości 2 (dwa) miesiące i został zwolniony do cywila cała zmiana widziała kwity jak ustalali wysługę lat. Powód zwolnienia - "( usunięte przez administratora )
Marcin P. 2010-11-03 13:23:24
SOL - 2010-11-01 15:54:25( usunięte przez administratora ) ten co robił na Balicach? Jeśli to on - to wam współczuje - ksywa ( usunięte przez administratora )(twierdzi że cały Ślunsk to niemce a on przedewszystkim o czym świadczy jego nazwisko) jako zwykły Witam, SOL Cóż, miałem już nie pisać na tym forum ale skoro pojawiają się tutaj TAKIE postacie to odpowiem, bo rzecz personalna.. Faktycznie zwolniłem się z Balic bo nie dawałem sobie rady pracując z tak błyskotliwymi postaciami jak mój szanowny przedmówca, wszak o jego niezaprzeczanej wiedzy świadczy wysoki poziom merytoryczny, jak i językowy powyższego postu. Pewnie dlatego teraz zarządzam kilkudziesięcioosobowym zespołem na obiekcie, przez który przewija się, nie 3 miliony osób rocznie tylko ok. 12 :), ale co zrobić jak się nic nie umie to trzeba pracować gdzie się da. Naprawdę zazdroszczę Ci , SOL-owcu tej wspaniałej pracy, świetnych zarobków, twarzowego munduru, a przede wszystkim wiedzy, szkoda tylko że się nie przedstawiłeś, bo chętnie, przy następnej wizycie na Lotnisku czegoś mógłbym się od Ciebie nauczyć. Pozdrawiam ps. W wojsku byłem pół roku a( usunięte przez administratora )pisze się przez "ch", pozostałe trudne wyrazy można znaleźć w słownikach, polecam zakup :)
Marcin P. 2010-11-03 17:02:42
Cóż, miałem już nie pisać na tym forum ale skoro pojawiają się tutaj TAKIE postacie to odpowiem, bo rzecz personalna.. Faktycznie zwolniłem się z Balic bo nie dawałem sobie rady pracując z tak błyskotliwymi postaciami jak mój szanowny przedmówca, wszak o jego niezaprzeczanej wiedzy świadczy wysoki poziom merytoryczny, jak i językowy powyższego postu. Pewnie dlatego teraz zarządzam kilkudziesięcioosobowym zespołem na obiekcie , przez który przewija się, nie 3 miliony osób rocznie tylko ok. 12 :), ale co zrobić jak się nic nie umie to trzeba pracować gdzie się da. Naprawdę zazdroszczę Ci , SOL-owcu tej wspaniałej pracy, świetnych zarobków, twarzowego munduru, a przede wszystkim wiedzy, szkoda tylko że się nie przedstawiłeś, bo chętnie, przy następnej wizycie na Lotnisku czegoś mógłbym się od Ciebie nauczyć. Pozdrawiam ps. W wojsku byłem pół roku a "( usunięte przez administratora ) pisze się przez "ch", pozostałe trudne wyrazy można znaleźć w słownikach, polecam zakup :)
\"zadowolony z pracy\"!!!!! 2011-03-19 11:25:52
Firma nie liczy się z pracownikami, długi staż pracy przeszkadza, najlepiej żeby stary pracownik sam się zwolnił, firma stawia na "młodzież", która nie liczy na tę obiecaną podwyżkę o 0,50zł. Szanujcie ludzi którzy ciężko pracują na wasze stołki bo kierowników, dyrektorów i innych mądrych jest w tej firmie duuużo..., tylko pracować nie ma komu!
xyz 2011-04-20 10:35:00
Potwierdzam że najgorsza firma w której pracowałam. Spotkały mnie tam tylko nieprzyjemności. ( usunięte przez administratora ). Żenada
bajka będzie długa.... 2011-05-23 10:49:33
xx 2011-06-08 11:31:03
Kazda pozytywna opinia na temat tej firmy to posty pracownikow ktorzy proboja wejsc w zad kierownika
anonim 2011-08-31 17:59:14
heh widzę, że robota niektórym nie pasi... nie dziwie się ten cały (usunięte przez administratora) to nie dość, że głupi to jeszcze kawał chama...
anonymus 2011-10-05 12:54:50
Praca głupiego za śmieszne stawki... Co do szefostwa czego można się spodziewać po człowieku, który ma ksywkę jak stopień żołnierza z III Rzeszy...
Dragicević 2012-06-27 18:18:53
Na uczciwość w tej firmie nie ma co liczyć, podobnie jak na poszanowanie do pracowników. Jak ktoś lubi być obrażany i jak mu ubliżają to może iść. Doskonała firma dla masochistów.
urako0 2015-01-22 23:22:52
w jaki sposób poszukują nowych pracowników i jak wyglada rozmowa kwalifikacyjna,która jest dla wielu osób ogromnym stresem i sytuacją porównywaną do najgorszych egzaminów szkolnych?! czy wynafrodzenie jest wypłacane terminowo i ile oferuja za wykonaną pracę na danym stanowisku bardzo dziekuje za odpowiedz ..
zuzka 2015-03-30 14:37:15
mnie również interesuje jakim kanałem szukają i zdobywają nowych pracowników bo chciałabym się bardzo załapać do nich na jakieś stanowisko. mam wykształcenie związane z HR ale niestety doświadczenie zamierzam dopiero zdobyć i obawiam się żeby to przypadkiem nie było przeszkodą bo nie wiem jakie mają kryteria zatrudnienia
lolipop 2016-05-18 18:39:05
Cześć wszystkim. Widać , że firma ma na siebie pomysł na przyszłe lata , niestety powtarzają się opinie , że nie płacą zbyt dobrze. Ostateczna decyzja i tak należy do pracownika na szczęście. Co do opinii to większość dała sobie z nimi spokój niestety
Zostaw swoją opinię o Kameleon Consulting - Katowice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kameleon Consulting