logo PG Silesia

PG Silesia

Czechowice-Dziedzice

Opinie o PG Silesia

okno na świat 2017-04-14 19:40
Forum idiotów. Jeden do drugiego skacze. Co jeden to mądrzejszy! Wielka mi brać górnicza. Tfffuuu
1
Rzeczywistość 2017-04-14 19:40
Co Ci się kobieta poryczała na ramieniu? Przecież miało być tak wesoło.... to tylko żarty ;)
2
Rzeczywistość 2017-04-14 19:47
Recenzent to z tego co się dowiedziałem..... patrz na listę zarządu związku zawodowego ratowników to raczej nr3 lub 4....? No chyba że jednak......?
Noto na święta odpuszczam...... za te bony bo się zreflektowali.... ;) Oj związki pewnie interweniowały....
Recenzent 2017-04-14 20:11
Zawsze będę przy tobie jak twój zły sen. Zawsze i wszędzie gdzie tylko się pojawisz. Znajdę, odkopię i... odpiszę.
Smacznego ,wesołego jajka :-)
1
olo 2017-04-15 08:45
Jaka KOPALNIA takie FORUM
5
znawca temu 2017-04-15 08:54
Potrzeba ludzi bo się zwalniają sami. Bardzo dużo osób poszlo na brzeszcze za lepszą kasę i bez tego DOWALANEGO systemu pracy w niby 4ro bryg. Taka jest prawda. Porobisz 2-3 lata po 3 weekendy w miejscu to sam zaczniesz szukać czegoś innego o DOZORZE Nie WSPOMNĘ
8
Zainteresowany 2017-04-15 15:48
Robiłem 9 lat na Czechach tam jest teraz to samo temperatury w ścianach niemiłosiernie zarobki 3400 oczywiście przy dobrych wiatrach bez składek bez niczego nawet bony zabrali rejony takie ze kopalnia swoich nie posyła bo co dzień to inaczej obudowa wygląda to firma bierze A ludzie psie pieniądze dostają
1
Były pracownik Silesii 2017-04-15 17:50
Nasze kopalnie przyjmują ludzi do pracy - przeniosłem się z Silesii do Piasta rok temu. Pakiet górniczy utrzymany, jest OK w porównaniu do poprzedniej pracy. Mimo że forum to pisane jest nieelegancko ja Was rozumiem i wiem, że górnikom w silesii jest bardzo ciężko. Życzę Wam przy świetach byscie spedzili je w radości razem z tymi, których kochacie.
12
Dozór 2017-04-17 20:27
Święta święta i po świętach. Odpocząłem i można jutro iść do pracy! Walczyć z żywiołem, czyli zarządzać zasobami ludzkimi na G2. Nowy tydzień nowe wyzwania nowe możliwości.
1
xxx 2017-04-17 21:49
na szczęście od 1 lipca wchodzą nowe przepisy górnicze , zgodnie z nimi wystarczy 1/3 dozoru na każdej kopalni
więc panie dupku od zażądzania pewnie cie zredukują
4
Renault Captur 2017-04-18 09:52
nic się nie zmieni!!!! uwierz mi . Zobacz na administracje . Nawet musieli zaadoptować kolejny budynek pod biura , stwarzane są fikcyjne stanowiska .Ostatnio załatwiałem coś w biurowcu i patrze a tan biuro z nazwiskiem pewnej pani z związków i Pani ta odpowiedzialna jest od obrony czego tam... Normalnie Cyrk na kółkach
6
bieruniok 2017-04-18 13:43
Na Piaście tragedia, 1 ściana bodajże, wydobycie na poziomie 2-4 tysiące ton dziennie... Kamień, błoto.... Albo po prostu złoża już nie ma na tych poziomach, albo takie decyzje polityczne zapadały, że przygotowawczych prac nie było. Żal patrzeć, taka kopalnia, taki zespół pracowników i nie fedruje... plac na zwały pusty dosłownie, jakby już była w SRK. Serce się kraja.... Prezes PGG mówi regularnie o głębieniu do poziomu 1050 m, ale żadnych planów dokładnych chyba nie ma, więc czy to pusta propaganda czy realne działania - nie wie nikt. Oby się tylko nie spełniły zapowiedzi, że jak się kopalnie zespolone tworzy, to po to żeby zamykać ruch z lepszym pijarem... Piasta otwierali w latach 70 i miało być węgla na 50 lat, no to własnie te 50 lat osiągamy, a na pewno wydobywał przez pewien okres więcej niż za komuny zakładali...
2
Zainteresowany 2017-04-18 14:16
Na PG tak miodu nie ma elektrownia odpadła a Czesi juz nie chcą inwestować powoli idzie w kierunku bardzo złym i ludzie zwalniają się masowo sytuacja bardzo smutna. Co dalej będzie z pracownikami czy dalej dozoru będzie więcej niż pracowników fizycznych ?
6
Kolażer DZ 2017-04-18 14:39
Tak Czesi - Właściciele podjęli decyzję ze swoim Rządem, że będą ratować kopalnie czeskie - majątek swojego kraju i miejsca pracy dla swoich górników. Tak podają media branżowe na świecie.
1
ggg 2017-04-18 15:58
Taka prawda, na poziomie 1050 może się pojawić jeszcze metan a Piast w ogóle nie jest przystosowany. Brak stacji odmetanowania itp.
2
były pracownik 2017-04-18 22:56
Widzę, że sami swoi. Zle już jest jak sami na siebie skaczecie i pokazujecie to na zewnatrz. Wielu ludziom wiele rzeczy nie pasuje. Trzeba umieć przegrać, trzeba umieć po przegranej podnieść głowę i iść dalej. Pod warunkiem, że nikogo nie skrzywdziło się dla swojego zysku.
1
X Men 2017-04-19 09:17
Zwolnić wszystkich z dozoru albo do fizycznej bat i jazda!!!!!!
6
Dozór z G-2 2017-04-19 16:14
Dozór musi być aby wszystko było zrobione według sztuki górniczej. Młodzi i żółtodzioby muszą się uczyć od starej strzechy górniczej fachowości!!! Dlatego osoby dozoru dając przykład optymalnego wykorzystania możliwości maszyn i ludzi przyczyniają się do poprawy ekonomicznej przedsiębiorstwa. Dlatego szanować należy etatowców za ich fachowość i wkład w rozwój firmy.
4
Pracownik 2017-04-21 07:16
Już aż tak jest - niesamowite i kto to pisze?
1
Iwona 2017-04-21 09:35
@Dozór z G-2 a mógłbyś powiedzieć coś więcej o tym jak wygląda proces wdrażania nowego pracownika? Czy przechodzi on szkolenia, czy też może liczyć na pomoc doświadczonego fachowca?
2
Gówniarz przodowy 2017-04-21 18:39
Z jakiej książki to spisałeś MISTRZUNIU???Pochwal się.
3
X Men 2017-04-21 20:33
Kubuś puchatek i przyjaciele stumilowego lasu gdzie Krzyś gra przyjaciela całego lasu bez wyjątku
1
donCorleone 2017-04-21 20:58
Wiesiu a ty sie staraj tam bo wiesz ze teraz wszystko w twoich rekach . Nie zebys zjezdzal jak hrabia o 9 o 12 pod szyb . Bo jak ta kopalnia bedzie moja to pierwszy bedziesz szukal pracy ...
10
Poczytaj mi mamo! 2017-04-23 21:35
No to ładnie! Grzeczny chłopak,to teraz podziękuj mamie za to,że ci takie mądre książki czyta .
1
X Men 2017-04-24 10:46
No ależ podziekuje na pewno a tobie co czytała mama ?
1
Marcin92 2017-04-24 19:56
Przede wszystkim - osoba dozoru powinna się znać na wykonywanych czynnościach - przyszły sztygar powinien pokazać, że potrafi wykonać poszczególne prace w sposób bezpieczny i rzetelny - oczywiście w brązowym, niebieskim lub zielonym kasku. Niestety sztygarzy często przychodzą na oddział i nie maja pojęcia o robocie oraz sztuce górniczej (te pojęcie istnieje już tylko w starych podręcznikach) i dopiero uczą się roboty od górników, a do tego szybko zaczynają wymagać i się wtrącać, niemal zawsze niesłusznie.

Chcesz rządzić? Udowodnij, że zasługujesz na ten biały kask i to nie przed wujkiem czy innym członkiem rodziny!
15
Rzeczywistość 2017-04-24 21:43
Się trochę wetnę..... poczytałem ten kodeks pracy.... to niezła historia gdyby była dobrze zinterpretowana! U nas w silesii na podstawie tego kodeksu robią takie tam co chcą.... nam górnikom wszystko co minimum a dla siebie by jak najwięcej zarobić..... Kilka czynników składa się na to ale działając według prawa można ten koszmar zamienić w piękną opowieść w której...... normalni prości górnicy pracują w super kopalni Silesii gdzie jest wspaniała atmosfera pracy i przyszłość świetlista a za swoją ciężką pracę dostają sowite wynagrodzenie dla swoich kochanych rodzin...... tylko trzeba ich mocno chwycić za ja.ja imadłem i zaciskać a to się stanie....
4
Zawiedziony entuzjasta PG Silesia 2017-04-24 22:03
Na Silesii źle się dzieje (dlaczego?), jak czytam i obserwuję, wszystko co zostało zrobione, wypracowane, zdobyte ciężką pracą ludzi walczacych o Silesie, o ludzi tam pracujacych, o ich miejsca pracy i o ogromne inwestycje, jakie zostały już zrealizowane runęło. Pozostaje pytanie dlaczego ...
Czy prawdą jest, że jest już nowy Właścicile kopalni?
Powie ktoś coś na ten temat konkretnego - czy będzie zmiana tematu i Pani Iwona z mikrofonem poprosi o rozmowę w innym obszarze.
1
kupiec 2017-04-25 08:14
Nie. Nie ma nowych Wlasciele kopalni.
2
Krzyś 2017-04-25 11:43
Nie wiecie czy były już podwyżki na maj?
1
Czas to pieniądz 2017-04-25 18:17
Jeszcze jest kwiecień Krzysztof ;-)
Górnik przed emeryturą 2017-04-25 18:18
To dobrze, bo takie rzeczy na kopalni opowiadają, straszą ludzi - ciekawe kto im tak kozoł.
Ale zastanowiom się czemu mo służyć takie godanie - po co gornikom, prostym ludziom mieszać w głowach.
Krzyś 2017-04-25 20:05
Ale umowę jak coś to podpisujesz od 1maja. I teraz niewiem czy już dają czy nie bo na urlopie siedzę a niechce mi się jeździć he te
1
Czas to pieniądz 2017-04-25 20:55
Możesz podpisać nawet 30 maja z datą od 1 maja bo i tak już bywało :-)
4
Krzyś 2017-04-25 23:54
Wiem. Poprostu pytam czy ktoś wie czy ktoś już podpisywał :D myślałem że z początkiem tygodnia ruszą z tematem :D
Iwona 2017-04-26 10:03
@Czas to pieniądz często zdarzają się takie sytuacje?
1
Czas to pieniądz 2017-04-26 16:40
Nie wiem czy często się to zdarza. Podałem przykład bo podobnie miałem w zeszłym roku
Wydaje mi się że data podpisu nie ma znaczenia
Ważne że zawarta jest i obowiązuje zgodnie z datą wpisaną we wniosku a kiedy jest podpisana to sprawa drugorzędna. :-)
1
kokosz 2017-04-26 17:01
komentarze sa usuwane!do du@y takie forum
5
emeryt 2017-04-26 18:19
Jak czytam te wasze wypociny to jedna myśl mi na myśli ze przed 6 latami byliście PATOLOGIĄ która stworzył Wałęsa dostaliscie prace na silesi ze starzy górnicy mieli jaja których wy nie mAcie I nie będzie mieć oni wywalczyli ze SILEIA żyje !!!! A wy cioty to niszyczie !!!!! cześć i chwała starej gwardii!!!
emeryt 2017-04-26 18:19
Jak czytam te wasze wypociny to jedna myśl mi na myśli ze przed 6 latami byliście PATOLOGIĄ która stworzył Wałęsa dostaliscie prace na silesi ze starzy górnicy mieli jaja których wy nie mAcie I nie będzie mieć oni wywalczyli ze SILEIA żyje !!!! A wy cioty to niszyczie !!!!! cześć i chwała starej gwardii!!!
3
trytytka 2017-04-26 20:14
jak chlejesz nie pisz .Prosta zasada matole
4
też emeryt 2017-04-26 21:05
A trawka z alkoholem widać szkodzi tretyką - ośle. Dużo jeszcze musisz się uczyć. Oj dużo... Pokory synku, pokory wobec starszych i górnictwa. Jeszcześ mało węgla zejscoł!
1
trytytka 2017-04-26 21:15
Przyznaj się kto kiedyś pracował na kopalni????? Taki nieudacznik gdzie już nigdzie się nie nadawał. buhahahahah nawet podstawówki nie trzeba było mieć skończonej . "zejscoł" no właśnie - bez komentarza . Na szacunek zgredzie to trzeba sobie zapracować nie dostaje się na piękne stare oczęta . AMEN
3
też emeryt 2017-04-26 21:31
Wybacz tretyko ale muszę odpisać twoim językiem aby dotarł on do celu. Cel to te kilka zwoji które mieszczą się pod CZERWONYM hełmem! Muszę odpisać ci językiem młokosa i ślepra abyś mógł to zrozumieć!! Idz do Biedronki na stoisko z jarzynami , połóż głowę na wagę i naciśnij...BURAK! To powinno pomóc ci odnaleźć się w świecie górników.
3
trytytka 2017-04-26 21:39
Walisz sucharami co wnuczek przyniósł z gimnazjum . A nawet poprawnie nie potrafisz napisać TRYTYTKA herosie od siedmiu boleści . Bez odbioru . Napisz jeszcze tylko czy dalej zajmujesz miejsce młodym ??? i już nic od ciebie nie chce
3
też emeryt 2017-04-26 21:54
Pracowałem młokosie na kopalni kiedy ty na księdza mówiłeś...BATMAN!!!
8
Gość 2017-04-27 07:16
Widzę że "Trytytkę" energia rozpiera? Szkoda ,że tego w jego pracy nie widać! Ty jesteś z pokolenia "Mc Donalda" Mamusia da jeść tatuś da dach nad głową. Zero szacunku dla starszych. Syneczku masz mleczko pod nosem jeszcze i nie jesteś samodzielny więc na starość " Smarku" szacuneczek będzie taki dla twojej inteligentnej "D..y" jaki ty masz do tych co pracowali do emerytury na kopalni. Więc nie rób wstydu górnikom i się zwolnij, nawet w Biedronce trzeba tyrać . Tam też się nie nadajesz widząc po tym jak obrażasz innych na tym forum. Idź do mamusi żeby ci założyła pampersa a potem do tatusia aby cię utrzymywał do czasu kiedy ty będziesz " ZGREDEM" szczylu. Chyba że zechcesz za młody spotkać się ze Stwórcom . Jednak w niebie nie potrzebują pasożytów. Szacun dla twoich rodziców że będąc "ZGREDAMI" będą mieli w tobie wsparcie.
3
Iwona 2017-04-27 09:48
@kokosz jeśli jakieś komentarze zniknęły, to dlatego że zostały zarchiwizowane przez administratora za naruszanie regulaminu portalu. Dlatego przed zamieszczeniem wpisu należy zapoznać się z jego treścią.
Bardzo proszę o zamieszczanie merytorycznych opinii dotyczących pracy w firmie. Zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PG Silesia, właśnie dzięki Waszym komentarzom.
3
Dominiq 2017-04-27 10:06
Ma ktoś numer do pokoju 111 ( kadrowo - placowego)?
1
Branża energetyczna 2017-04-27 17:17
To chyba jest pomyłka. Jak można coś takiego pisać. Czasami odnoszę wrażenie, że nie ludzie to piszą. Może mój komentarz jest nie na miejscu, ale zamiast walczyć o pozycję i dobre imię swojego pracodawcy, w tak trudnych i niepewnych czaach, sprawiacie mu wiele kłopotów zachowując sie tak a nie inaczej, mówiąc, pisząc i robiąc to co robicie. Zasada jest jedna - nie pasuje rezugnuje z tego, szukam czegoś co mi będzie odpowiadać. Bo pewne jest jedno ja też mogę komuś nie odpowiadać.
Zostaw swoją opinię o PG Silesia - Czechowice-Dziedzice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PG Silesia