brak logo

PG Silesia

Czechowice-Dziedzice

Opinie o PG Silesia

zalamany dolowy 2017-03-10 19:11
To sa chyba jakies jaja , oni maja takie stawki na gorze a my na dole 3500zl i mam byc zadowolony bo 100 za brama(piekarzy,masarzy,ciastkarzy itp) czeka na nasze zwolnienia.Ludzie co sie tu jest grane.Stawki dolowe tylko na dole a nie na gorze,wtedy beda oszczednosci.placic wedlug stanowiska rzeczywistego
3
Górnik z doświadczeniem 20 lat pracy 2017-03-10 22:00
Pnowie a kto to jest miner - zgodnie z wpisami na tym portalu to członek związku, to pracownik pracujacy na górze, to pracownik pracujący w biurze, to pracownik, który chyba ma kontakt z Szefostwem - posiada dość dużo istotnych informacji (jak dobrze poczytacie to się doczytacie kto to taki). Ja zrezygnowałem z pracy bo mam swoją godność. Zastanawiam sie tylko nad jednym czy ten miner działa sam czy ma to w zakresie obowiązków. Niech przyjdzie do pracy piekarz czy ciastkarz robota jest Brzeszcze mnie przyjęły do pracy - jestem tu około roku i już mam wyższą pensję, a przez 3 lata w silesii nie miałem podwyżki.
6
czlowiek bez premii 2017-03-11 13:15
panowie wiecie ze na peW1nym oddziale żeby dostać 20% premii to wystarczy zrobić kierownikowi LASKE...(taka z drewna) no i ma się cala premie a nie tak jak inni ze non stop po 15%..........MASAKRA ......Andrzej chwali się tym caly czas
2
Kumpel 2017-03-11 13:55
On se z ciebie robi jaja bo jesteś jak zawsze zazdrosny aż cie skręca.... a do tego żeś gł.upi że tak łykasz wszystko pelikanie...... Jak byś pracował tak sumiennie jak na forum obsmarowujesz swojego kolegę to byś nie był sobą........ Normalnie teraz tutaj śmierdzi tobą!
1
Andrzej 2017-03-11 18:35
Zbychu to się nazywa Kryka! Musisz coś zrobić boroczku bo przez tą laskę to premii nie masz i nie możesz w nocy spać......
3
Benek 2017-03-11 22:28
Podobo ksrg przy pg silesia przeżywa kryzys ? Bo podobno kierownik emeryt jest nieudolny ? I chce wprowadzic nowy system pracy dla ratowników? Ktory famie uklad zbiorowy ktory obowiązuje w pg silesia?
Benek 2017-03-11 22:30
Łamie mialo być!!!!
zenek 2017-03-12 18:32
a co wy tam wiecie
2
Miner 2017-03-13 11:04
Panie kolego, wszystko ładnie piękne ale ja pracuje ciężko na dole, w reszcie może masz pan trochę racji
1
Górnik 2017-03-14 13:35
Podobno nasz Czeski Właściciel odpuścił sobie elektrownie Rybnik - skupił swoją uwagę na problemach w swoim kraju.
remek 2017-03-14 17:35
Podobno w marcu ma być lipiec :-)
3
Jarzabek 2017-03-14 19:12
A w sierpniu mają być dwie niedziele w kupie,a w środku ma być 1 maj.Podobno.
2
Alojzy 2017-03-14 20:21
Podobno na energomechanicznym gruby pan o nazwie(otwieraczem otwiera sie butelke hehe)daje podwyzki po 800zl...to ladnie
remek 2017-03-14 21:06
i podobno będzie wiosna i podobno Adolf jeszcze żyje i podobno będzie podobno. Portal gg! Podobno :-)
2
Górnik 2017-03-15 07:54
(usunięte przez administratora) Podobno i niepodobno - jest pod powyższym linkiem - wczoraj opublikowane oficjalnie.
Czesi walczą o swoje kopalnie - istnienie przedsiębiorstwa górniczego o wysokim poziomie strategicznym jest decyzją polityczną w każdym kraju - takie działania podjął czeski rząd.
Pozdrawiam i zapraszam do lektury
1
x man 2017-03-15 11:37
strona internetowa wyłączona.....no powoli zakonczają proces wydobywczy..
2
Janek 2017-03-15 14:25
jest na portalu czecho.pl i na stronie czeskiego rządu
Dołowy!!! 2017-03-15 16:01
Gościu bony żywieniowe, to ekwiwalent za posiłek regeneracyjny który należy się pracownikom pracującym pod ziemią!!! No chyba że w każdym zakątku podziemnego świata wybudujesz stołówkę, którą sanepid dopuści do użytku, wydawania posiłków.
4
remek 2017-03-15 19:29
Brawo. Prawidłowa odpowiedz na bzdury i ploty. To nie strona opinie, tylko pudelek lub gg . pl
2
Nestor 2017-03-15 19:34
Strona nie działa , bo przechodzą na inną domenę i inny program informatyczny.
2
Iwona 2017-03-16 09:59
Lista obecnych ofert pracy znajduje się na stronie internetowej firmy. http://www.pgsilesia.pl/pl/lista-ofert-pracy
Co więcej możecie powiedzieć na temat warunków pracy oferowanych przez PG Silesia?
1
Górnik 2017-03-16 21:48
Obecna strona PG Silesia - pgsilesia.ue
Brawo 2017-03-19 10:10
Brawo
Panowie teraz pracując w trudnych warunkach(woda<przeciagi<temperatura) dla a chwały PG i zdarzy ci sie z tego powodu zachorowac w nagrodę zabiorom nam czesc Barbórki i wegla .Cały rok negocjowali i sie udało ,brawo!!!!
5
dildo 2017-03-19 15:24
jeszcze wiekszy kij na marchewke....bo oprócz tego ze jak dolowiec bral l4 to przed pojsciem na emeryture musi odpracowac chorobowe,a tu przygotowali taki bonusik....chorojusz?TO ODPRACUJESZ!ZABIERZEMY KASE!POCZUJESZ ZE NIE WARTO CHOROWAC...HEHE:-)
1
nie lubię Mende 2017-03-19 17:13
Pierwszy mechanik z ksrg pseldo (Menda) myśli że dostanie podwyżkę !!! Raczej nie bo do końca kwietnia widnieje w jego aktach personalnych nagana A nagana jest za wejście na zakład pracy po spożyciu alkoholu 0,17
5
Z.P. 2017-03-20 08:56
Dół tak święty ze dać im wszystko - powierzchnia to niepotrzebne śmiecie - szczęść boże górniczej braci - pozdrawiam Z.P.
1
łajza 2017-03-20 13:50
ogólnie jak dla mnie to nieporozumienie ze na kopalni pracuja 2podziały dołowcy i powierzchniowcy,jedni w.k.u.r.wi.a.j.a sie na drugich,a bo jedni wczesniej koncza szychte(7,5godz)a powierzchnia 8 bite godzin a nawet dłuzej,emeryturka wczesniejsza,a powierzchniowcy do samej smierci,kasa 50%wyzsza a powierzchniowcy flaki z olejem,tak zeby sie wysrac...i mozna by wiele jeszcze wymieniac,ale generalnie wszyscy jesli to jeden zaklad pracy powinni byc traktowani po rowno,bo letko nigdzie nie ma!
3
Łukasz 2017-03-20 14:22
Witam,

Przed chwilą dzwoniłem do działu kadr z zapytaniem o pracę.
Pytałem o stanowisko zwykłego ryla pod ziemią bez wykształcenia w tym kierunku. Pani mi powiedziała, że na chwilę obecną jest stanowisko robotnika transportowego (albo coś w ten deseń). Co do stawki to nie chciała mi powiedzieć ile, nawet w przybliżeniu.

Moje pytanie brzmi... jaka stawka może być (orientacyjna) na takim stanowisku w MSE i jak +/- wygląda ta praca ?

Z góry dzięki i szczęść Boże.
Tomasz 2017-03-20 14:28
Robotnik transportowy - 2364zl
Marek 2017-03-20 14:32
Solidarność chwali się w gazetce partyjnej ze obroniła barborke i węgiel? dlaczego obronili to co mamy zapisane w układzie zbiorowym? Bo jak to przeczytałem to jestem w szoku
4
Marek 2017-03-20 14:33
Solidarność chwali się w gazetce partyjnej ze obroniła barborke i węgiel? dlaczego obronili to co mamy zapisane w układzie zbiorowym? Bo jak to przeczytałem to jestem w szoku
8
Górnik z doświadczeniem 20 lat pracy 2017-03-20 14:55
Mi się nie podobało odszedłem na Brzeszcze. Trzeba pracować - jak wszędzie, jak wszędzie są problemy, tutaj wszyscy są traktowani na równi - nie trzeba należeć do związku by być lepiej traktowanym.
5
Rzeczywistość 2017-03-20 16:33
Czyli jak zachorujesz to zdychaj! Silesia nie dba o swoich pracowników a związki zawodowe to Judaszowe plemię przeważnie w zarządzie to dozór co je.b.i.e pracowników i pracownikom po premii a reszta to statyści - nieroby co mają jak u Pana Boga za piecem! a Ty Widzisz i nie grzmisz... sprzedawczyki Jeb,an.e!
7
A 2017-03-20 19:01
W mse to chyba nawet mniej...
2
santabola 2017-03-20 19:59
Co to znaczy soliDarnosc obronila wegiel a barborke upadli na glowe czy co tuz to siok jakby to zabrali to byl by ro ewenement na skale co najmiej Polski jak mozna by cos takiego zabrac jak to sa nasze ciezko zarobione pieniadze to co mamy robic za flapsy na miesiac czy jak jestem e szoku ze solidarnosc sie tym szczyci ze uratowali to co i tak jest w ukladzie zbiorowym ktory sie zmienia w tym roku siok normalnie siok .....
8
koleś 2017-03-21 11:31
Daj na luz bo informacje masz raczej kiepskie. Powiedziałbym nawet plotkarskie. No ale cóż....Jak słucha się je przy sklepie lub w pobliskim barze
3
prg 2017-03-21 11:45
przyjmują do mse a w pg będą kolejne zwolnienia. Firmy opanują firmę.
4
bigbrother 2017-03-21 15:43
A co z powiecie na temat kamer ukrytych na dole kopalni ?
1
ludwiczek 2017-03-21 17:08
firma w firmie... państwo w państwie....
1
santabola 2017-03-21 19:17
kolego ja nie mówie ze to prawda bo jakbys poczytał roche wyżej to o tym pisze marek a ja tylko napisałem co o tym mysle mamy chyba demokracje prawda pewno to sa tylko plotki ale w każdej plocie ziarnko prawdy jak chcesz poplotkować to choć na piane pod jana
1
koleś 2017-03-21 22:35
Przepraszam nie skorzystam. Nie pije piany.
2
Ka 2017-03-22 00:06
Panowie wiecie cos o przyjsciu sug do zbrojenia scian czy pobierki
Grzegorz Kieloch 2017-03-22 12:57
Jeszcze raz się dowiem w zakładzie pracy PG Silesia od pracownika lub osoby dozoru ze jakiś wpis tutaj jest przypisywane mej osobie składam pozwy o zniesławienie . Kto czuje się pokrzywdzony niech uda się na komisariat Policji w Czechowicach !!!!!!
1
Łukasz 2017-03-22 16:37
To jest kwota brutto czy netto ? Jesteś pod MSE czy Silesią ? Możesz orientacyjnie przybliżyć jak wygląda owa praca ?
Rzeczywistość 2017-03-23 15:27
Ty lepiej odejdź i weź ze sobą pańcię Cezete - statyści ratowniki a przede wszystkim nieroby związkowe! LELUM POLELUM jestem bo jestem! Taki układ związkowy to Też wasza wina!!!! Najwięksi bezczynni związkowcy - nie widziano w całej Polsce takich nierobów związkowych jak na pg.Silesia ratownicy mają!!! Tak się ukrywacie że tylko informacja o was jest tylko na cechowni w przejściu do biurowca w gablocie i nazwiska wasze - nierobów nazwiska!.....wszystko jest!(pewno jeszcze chwilę)! internet - zero info. pewnie byle by nie znaleźć waszego związku! Myślałem że mamy tylko trzy związki statystów a tu proszę taki mały związek ratowników nic nierobów sprzedawczyków! Też będziecie na wokandzie i też udu.pieni!!! Porozmawiajcie sobie o tym...... Ty wiesz poco jest policja??? - to nie konfesjonał!!! Idź albo nierób nic dalej....!
5
Rstownik 2017-03-23 17:46
Masz rację hejt się skończył. Również twój. Znajdą cie wkrótce po IP. Do zobaczenia w "rzeczywistośc" alei sądowej.
3
mirka 2017-03-23 20:37
a to się prezes ucieszy z "rzeczywistego" nazwiska :-)
2
Rzeczywistość 2017-03-23 21:05
Za co chcesz sądzić za czystą prawdę?..... za to że mamy związki którym płacimy o one nas po kawałku sprzedają.....? Boli jak opisuję rzeczywistość.....? Górnicy powinni podać do sądu wszystkie związki zawodowe za bezczynność i sprzeniewierzenie naszych pieniędzy!!!!
1
Ratownik 2017-03-23 21:17
Ty jesteś jak wrzód na du..e i jak każdy wrzód zostanie wygnieciony. Myślisz że w sieci jesteś anonimowy? Mylisz się! Nikt w sieci nie jest anonimowy, a hejt w Polsce jest karalny. Dobrze napisała mirka że prezes "Rzeczywiście" wkrótce pozna nazwisko, bo ty ciągle mijasz się z prawdą hejterze! Tchórzostwo przemawia za anonimowością. Dobrze napisał Grzegorz i szacun dla niego. Ratownicy górą! Tak trzymać. Wkrótce spotkamy się na przesłuchaniu.
3
koleś 2017-03-23 21:37
SUG raczej nie ma szans na pracę w pg. Chodź i tu wszystko jest możliwe, ale to byłoby wpuszczenie lisa do kurnika.
1
Zostaw swoją opinię o PG Silesia - Czechowice-Dziedzice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PG Silesia