logo Claire's Poland

Claire's Poland

Warszawa

Opinie o Claire's Poland

anonim 2009-09-13 09:44:26
Dodaj opinie o clairs akcesories - birmingham. Twoja ocena może okazać się bezcenna przy procesie rekrutacyjnym, podjęciu decyzji, pracy.
anonim 2011-02-28 10:12:36
Dodaj opinie o Claire's Poland Sp. z o.o. - Warszawa. Twoja ocena może okazać się bezcenna przy procesie rekrutacyjnym, podjęciu decyzji, pracy.
bolo 2011-10-25 19:10:45
Claire's sklepy z bizuterią-pracujecie? lub pracowaliście?jakie opinie?warto podjąć pracę?
xyz 2012-01-31 21:43:45
Tak, tak ,a najbardziej sympatyczna jest regionalna (usunięte przez moderatora). jak ktos pracuje to wie o co chodzi hehe... a firma do bani, nawet na czas zapłacić nie potrafią
krecik12 2012-01-31 21:52:26
nie polecam...chyba że ktoś chcę pracować w obozie pracy..nie przestrzegane są prawa pracy (brak znajomości kodeksu pracy)jeśli macie pracę lepiej jej nie zmieniajcie ..dobre pieniądze ale chyba to nie jest najważniejsze za niezbyt dobre traktowanie pracowników..bieganie za klientem z koszykiem..nie robicie indywidualnych dobrych utargów to już nie pracujecie..nie możecie przyjść do pracy bo jesteście chorzy też już nie pracujecie..nie możecie przyjść do pracy bo dziecko jest chore też nie pracujecie...źle trzymacie koszyk (musicie jak tace nosić) też nie pracujecie...szkoda że ta firma nie potrafi utworzyć bardzo fajnej atmosfery w pracy...zatrzymać bardzo fajnych pracowników...jedyne co potrafią to zwalniać..(oczywiście bez jakichkolwiek zahamowań)
bruno16 2012-02-10 20:41:11
pracowałam niestety w tej firmie..poza złym traktowaniem jest jeszcze wiele innych aspektów, które mówią przeciw rozpoczęciu pracy w claire\'s np: szukanie pracowników za kogoś kto jeszcze pracuję ...( ps. poniżające!!!!!- bo ludzie przychodzą i się pytają o pracę a ty nawet nie wiesz że już na Twoje stanowisko kogoś poszukują...choć nawet nie zdążyłeś się wykazać..)podzielam wcześniejsze negatywne wypowiedzi...
1
Mikusia007 2012-02-16 18:20:13
Firma dla najlepszych, zdecydowanie polecam.!
Jednakże jak widać po wcześniejszych komentarzach trzeba być na prawdę dobrym aby się utrzymać. Firma stara się mieć najlepsze z najlepszych osoby stąd zmiany.
Warto próbować i starać się, bo doceniają. Jest sporo konkursów po prostu trzeba chcieć to robić. Kto jest leniem nigdy daleko nie zajadzie!
betty 2012-02-27 22:08:33
(usunięte przez moderatora)..tak claire's jest dla najlepszych -desperatów na rynku...firma nawet nie ma na zapleczu komputera, wszystkie zestawienia trzeba robić na prywatnych kompach, po pracy w domu o czym się nie mówi, sms-y trzeba wysyłać z prywatnych telefonów, bo firmy nie stać zakupić firmowej komórki... wypłaty na czas też niemal nigdy nie ma dla tych najlepszych..a skoro fachowcem od HR-u jest wciąż ta sama osoba to skąd ta rotacja???nie umie taki najlepszy fachowiec znaleźć tych najlepszych pracowników??kpina w biały dzień...firma nowa a ma już historie w inspekcji pracy, inspekcji handlowej itd...nie dotrzymują żadnych warunków umówionych na rozmowie przed zatrudnieniem...poczekaj mikusia jesteś takim samym najemnym pracownikiem jak wszyscy w tym bagnie, niedługo tobie podziękuję, (usunięte przez moderatora)
2
betty 2012-02-27 22:11:55
(usunięte przez moderatora)Anetko poproś aby firma kupiła ci słownik ortograficzny- naprawdę piszę się razem a nie jak napisałaś oddzielnie, i tacy o to najlepsi pracują w claire's..haha
kocur 2012-03-08 19:50:28
dobra nie płaczcie tak, maila to se mozna drugiego zalozyc i nie zasmiecac sobie skrzynki prywatnej. za delegacje mi spoko oddali z pierwsza pensja. sa plusy i minusy. ja znam gorsze firmy ;) p.s pity były na czas, firmy moga do 28.02 je wysylac,
john 2012-03-15 20:06:42
Witam, dołączę się do dyskusji na temat firmy claire's . Muszę z przykrością stwierdzić że niestety doświadczyłem nieterminowych wypłat, oraz wielu innych rzeczy o których sądzę że nie warto nawet pisać. Widząc wypowiedź poprzednika ("są gorsze firmy")sądzę że taki argument nie jest w żadnym stopniu stosowny. Dlatego właśnie w Polsce pozwala się na łamanie prawa pracy, przez bezmyślność ludzi którzy codziennie sobie wmawiają że są gorsze firmy i boją się odezwać w pracy oraz walczyć o swoją rację. Najlepiej żeby pracownik był w pracy 20 h i jest dobrze bo ma prace NIE !! tu już nawet nie chodzi o tą firmę- PO PROSTU TAK NIE POWINNO BYĆ !! Pamiętajmy! istnieją też fajne firmy !! gdzie są fajni ludzie tylko wystarczy uwierzyć w siebie !! Moja rada: Ludzie nie bądźcie głupi nie dawajcie się wykorzystywać..Pozdrawiam wszystkich pracowników i byłych pracowników claire's !!
bibi 2012-03-19 19:46:15
kocur ty na mięczak powinienes sobie pseudo zmienić...argument, że znasz gorsze firmy rzeczywiście wystawia odpowienią laurkę dla claire's i dla Ciebie skoro tam pracujesz, bo pracowałeś w jeszcze większym bagnie...jednym słowem uwazasz, że claire's jest do bani, ale znasz też wieksze dno haha
2
lenosława 2012-06-06 16:48:07
he he he firma ma jeden wielki plus - fantastycznych pracowników za którymi mega tęsknie! Fajnie czytać wasze posty i domyślać się kto je napisał :) pozdrawiam (usunięte przez moderatora) - no regrets, dzięki wam nie mam już stresu, pracy w domu na prywatnym sprzęcie, bycia pod telefonem non stop, nikt się mnie nie czepia o głupoty, nie muszę przełożonym niczego tlumaczyć, bo znają się na swojej pracy, pracuje normalnie 40h w tygodniu itp itd.
ps. 90% pracowników Claire\'s nie jest leniwa! no way!
buziaki
Problem 2012-07-04 13:48:17
Witam! Może zrobimy wspólnie coś z Tym problemem, w tej firmie tworzy się fikcyjne umowy o pracę, bez podstaw prawnych w Polskim prawie,knuje się intrygi , zastrasza i poniża. Pani z HR u to naprawdę mało ogarnięta osoba z problemami psychicznymi , a Pani A.D to klękająca na kolanach lekko niepozbierana osoba z podstawowymi brakami na to stanowisko . Kmpetęntny w tej firmie jest tylko kurier ahahhaa!
aaaaaaaa 2012-07-16 11:52:20
Dziewczyny, a jakie są dokładnie zarobki sprzedawcy? Ile można wyciągnąć miesięcznie na 1/2 albo 1/4 etatu?
8
aaa 2012-07-19 08:28:41
w zależności od stawki
8
siula 2012-07-23 16:51:17
Te kwoty, które podajesz to netto czy brutto??
A powiedzcie może ktoś z was wie jakie są zarobki na kierowniczych stanowiskach?
2
chillout 2012-10-23 11:57:48
Pracuje w Claire\'s od dłuższego czasu, jestem zadowolona. Jeśli ktoś pisze, że sprzedajemy szajs, to chyba sam nie wie co mówi. Wiele produktów jest oryginalnych, wiadomo część lepiej wykonana inna gorzej, ale jeśłi sa jakieś wady w produktach zaraz je usuwamy . Wypłata ?-zawsze jest na czas, wynagrodzenie jest adekwatne do obowiazków, sa firmy które wymagaja o wiele wiecej od zwyklego sprzedawcy niż w Claire\'s a zarobki są o 30-40% niższe. jeśli ma się jakiś problem zawsze można liczyć na kierownika. Jak w każdej pracy w sklepie, albo sie ma do tego dryg albo nie. Wszystko zależy od podejscia, jesli ktoś uwaza obsługę klienta za ponizajace dla pracownika to jest to dla mnie śmieszne. U nas w sklepie stosuje sie wszystkie zasady obsługi klienta, jest ich duzo - fakt i nie jest to biaganie, nagabywanie, wciskanie koszyka. Potrzeba troche inteligencji aby w odpowiedni sposob przełożyc te zasady na pracę i odnieść sukces. Praca jest ciężka- to fakt, ale istnieje dużo możliwości rozwoju, jest wiele konkursów z nagrodami. Fima oferuje multisport, oraz dodatkową opiekę medyczna.Jeśli chodzi o nadgodziny- czasem trzeba zostac dłużej, ale zawsze sa one oddawane.Polecam!
xx 2012-10-29 15:04:02
Ja pracuje w Claire\\\'s w Warszawie, i też nie narzekam
xxxx 2013-08-05 17:20:22
jesli pracujesz w małym mieście to pewnie,że stawka podstawowa jest niższa niż w większych miastach, po za tym to jakie wynagrodzenie się dostanie zależy od kwalifikacji, referencji i od tego jak potrafisz negocjować stawkę podczas rozmowy kwalifikacyjnej. Premia? owszem nie łatwa do dostania ale w zasięgu .
Pyśka 2014-01-03 18:28:31
Słuchajcie pracowałam można powiedzieć rok w krakowie , faktycznie nie jest łatwo ale jak sie stara człowiek to naprawde doceniają! przynajmniej moja kierowniczka dla której wielka buźka ;* ciezko fakt z tymi planogramami ale jaks tam cel w tym jest i niegadajcie ze malo placa bo placa dobrze. co do kierowników regionalnych komentowac nie bd bo szkoda czasu, zwłaszcza co dojednego Pana - ale to kazdy wie o kogo chodzi... Teraz jak nie pracuje juz chwile to jedyne za "czym" tesknie to dziewczyny! bo co jak co ale atmosfera byla zarabista :D a z tymi konkursami to (usunięte przez administratora)troche racji ma ;P bylo ich kilka nie jakos tak dużo ale było;P na przebranie, wskazniki itd ;P Jak sie zaczyna prace albo potrzebuje na szybko dorobic, zajac sie czyms-jak to sie mowi to jest ok ;) chyba ze sie trafi na jakis lipny zespół ;P ja takiego nie miałam;) ogólnie atmosfera super, duzo obowiązków ale odpowiednia stawka ;) na rok dwa ok ;)
1
tobi 2014-03-21 15:28:15
Claire's niedawno weszło na polski rynek, ale już zdążyli otworzyć ponad 20 punktów i chyba całkiem dobrze prosperują.
Robert 2014-03-31 16:59:04
Na stronie clairs kropka pl jest kilka komentarzy odnośnie z pracy, wyglądają ok, np.: "Moja opinia o pracy w Claire’s jest taka, że jest to całkiem spoko firma dla kogoś młodego, kto nie wymaga wiele jeszcze. Miło mi się tam pracowało, oczywiście były zgrzyty jak wszędzie, ale ogólnie okej. Ani super dobrze ani super źle"
gość 2014-04-20 15:36:03
multisport w claire's...no tak, to smieszna spawa :D , byla oferta za 120 zl/mc , gdzie w innych sieciówkach za te karty płaca 25zl. ...
xxx 2014-04-29 22:07:23
Dawno większych bzdur nie czytałam..ciekawe kogo oddelegowali do napisania tego postu, jak zwykle pewnie kogoś z biura, żenada...co to znaczy, że "wiele produktów jest oryginalnych?"hehe oryginalnie przysłanych i wyprodukowanych w Chinach chyba...zwykły szajs dla siks..zarobki gdzie indziej są o 30-40% proc niższe???to gdzie Ty dziecko pracowałaś wcześniej?na bazarze??i tam tak doskonale nauczyłaś się zasad obsługi klienta?I zmiłuj się ale o jakim sukcesie piszesz???praca w Claire's to dla Ciebie sukces????gratuluję w takm razie sukcesu
Oferty Pracy
2014-07-01
Żródło: pracuj.pl
Wrocław
(dolnośląskie)
new 2014-07-02 11:32:38
Kierownik Sklepu Claire's Poland Sp z o.o. 2014-07-01 Żródło: pracuj.pl Wrocław (dolnośląskie) [...]">@Oferty Pracy - 2014-07-02 11:32:37
płacą 25 zł bo pewnie firma liczy kilka tysięcy pracowników i jest znacznie większą korporacją niż Claire's z zespołem liczącym kilkaset pracowników, wtedy inaczej negocjuje się warunki, dlatego pewnie to tyle kosztuje w Claire's
edek 2014-11-14 16:42:53
no ale to jednego sprzedawcy poszukują czy 4 na jedno stanowisko skoro to nie cały etat a 1/4 , to ile czasu sie pracuje, jeden, dwa dni w tygodniu, to sie w ogóle komuś opłaca czy nie? dajcie znać jak wiecie jak to wygląda mniej więcej.. pozdrawiam Was i czekam na nowe informacje odnośnie firmy albo pracy.
1
modema 2014-11-20 20:19:55
Co za pytanie? Etat ma 160 h, 3/4 etatu ma 120 h, 1/2 etatu ma 80 h, a 1/4 40 h miesięcznie. W rozliczeniu tygodniowym to odpowiednio 40- 30- 20 i 10 h. To sa informacje ogolnodostępne.
3
Brąz 2015-01-31 23:20:38
Jak dobrze wszyscy wiedzą - kobiety lubią brąz. A jeżeli lubią brąz to i lubią świecidełka, a jeżeli lubią świecidełka to Claire's jest świetnym 'agresorem' atakującym oczy i gusta kobiet przechodzących obok. Oczywiście pracownice robią swoje, ale jeżeli to przynosi efekt to dlaczego na tym poprzestać?
asiak 2015-02-19 05:10:27
Hej, w mojej okolicy claire's poszukuje sprzedawcy, ale jest to na 1/4 etatu, czy ktoś tak jeszcze pracuje? Mi by to odpowiadało ,bo mozna chyba pogodzić prace ze szkołą, ale czy dostosują sie z grafikiem? Bo jak dokładnie wygląda grafik przy 1/4 etatu? Chyba to nie sa dwie godziny dziennie, nie? Pozdrawiam.
załamka 2015-05-14 13:28:04
witam, nie polecam!!!!! z dala od takich firm... chyba że ktoś jest bardzo mocno zdesperowany ...bądź jest studentem i chcę popracować w okresie wakacyjnym ... firma nie docenia pracowników, rotacja jest tak duża że jak przechodzę obok tego sklepu ciągle są nowe twarze ...szkoda mi tych dziewczyn które muszą tam pracować z przymusu bo mają ciężką sytuację materialną - ale rozumiem je doskonale bo rynek pracy nie jest łaskawy ... mam nadzieję że też tak szybko jak ja uciekniecie stamtąd i jedyne co zostanie to kontakt z współpracownikami oraz uśmiech na twarzy gdy będziecie przechodzić obok tego sklepu widząc przebrane śmiesznie dziewczyny z koszykami :) pozdrawiam wszystkich pracowników oraz dawnych pracowników tego sklepu :)
beti 2016-02-11 11:31:02
Firma może daje całkiem dobre pieniądze. Ale jest bardzo wiele minusów tej pracy. Przymusowe przebieranki, np. w peruki - nie każdy to lubi, nie przestrzeganie prawa pracy. I zależy jaki kierownik się trafi, wiem, że w niektórych sklepach są naprawdę fajni, ale u mnie porażka
1
kasia 2016-03-04 17:53:43
Zgadzam się z Tobą. Całkiem dobra kasa,ale to wszystko. Atmosfera do bani, ciągły stres. Łamanie prawa pracy. Nie polecam
1
miodzik 2016-03-17 13:39:00
Zgadzam się z wszystkimi negatywnymi opiniami.
Wrogowi nie życzyłabym tej pracy.
byla pracownica 2016-10-20 21:03:28
Kierownictwo każdy swój błąd zwala na szarych pracowników, ciągłe pretensje, uwagi i to w zwyczajnie chamski sposób. Fałszywa atmosfera, fałszywe podejście do klienta. Liczy sie tylko kasa i naciągane ludzi na chiński towar. Kierownik sklepu w moim przypadku to była niezrównoważona psychicznie kobieta.
2
Zostaw swoją opinię o Claire's Poland - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Claire's Poland