brak logo

KRAN WARYŁO POLSKA Sp. J

Szczecin

Opinie o KRAN WARYŁO POLSKA Sp. J

operator 2011-11-08 14:20:21
po krotce... im dalej pracujesz od firmy tym lepiej, im zadziej jesteś na bazie tym lepiej, nic nie da się załatwić w cywilizowany sposób, jedyna w miarę kompetentna osoba (Leopold) odsuwa się z interesu robiąc miejsce zięciowi, ten z kolei gdyby nie pukał córki szefa pewnie do dziś siedział by na zmywaku w Anglii lub w pudle za ciemne interesy, ogólnie Pan (usunięte przez administratora)to zakompleksiony buc który robienie interesu traktuje nie jak prace ale jak coś gdzie można sobie dodać męskości poniewierając pracownikami, jego zona jej wysokość Pani (usunięte przez administratora)podpisując przelew potrafi obciąć ci 500 zl z wypłaty nie dlatego ze coś się nie zgadza, ale dlatego ze uważa ze za dużo zarobiłeś!!!! ogolnie nie polecam chyba ze ktos ma zerowe doswiadczenie na dzwigach to owszem warylo nawet na to nie patrzy i spokojnie mozna troche praktyki zdobyc po za tym masakra i typowa polska, kadra zarzadzajaca zerowe przygotowanie w menadzerowaniu, wszyscy nosza glowe tak wysoko ze ledwo cie widza, pomimo tego ze to pracownicy pracuja na ich pieniadze traktuja ci ejak intruza. w biurze jest moze ze dwie nadajace sie do tego osoby reszta biurowe darmozjacy nie wiadomo od czego..... pozdrawiam cala zaloge ;-)
5
Menager 2012-01-16 11:36:47
W 100% się zgadzam z poprzednią opinią. Pracowałem w firmie Kran Waryło przez 2 miesiąsce na stanowisku Managera Projektu, początkowo miała to być praca z częstymi wyjazdami służbowymi a zakończyło się na pracy całkowicie w delegacji, oczywiście pieniądze się nie zmieniły. To co firma pisze o szkoleniach itd. to kpina, w żaden sposób nie przygotowują do objęcia stanowiska. Po dwóch miesiącach zostałem zwolniony ponieważ nie zgodziłem się na coś co było niezgodne z prawem pracy, przepisami bhp i co nawet w 1/100 nie było spójne z wykonywanym stanowiskiem. Umowy bardzo jednostronne, wydawane z ogromnym opóźnieniem. A na koniec potrącili z wypłaty 500zł za mycie auta, przy czym zaznaczyli, że to i tak tylko połowa kwoty, oczywiście faktury z myjni nigdy nie pokazali. Praca standardowego biurowego pracownika na pełnym etacie to minimum 9 godzin dziennie. Szefowie chamscy, widać, że nie mają żadnego pojęcia o zarządzaniu ludźmi a wszystko to metoda prób i błędów, przy czym tych drugich jest znacznie więcej.

W kilku słowach firma tragiczna, nikomu nie polecam, od stanowiska pomocnika dźwigowego po stanowiska kierownicze zawsze trzeba brać pod uwagę, że jest się dla nich nikim i w każdej chwili można zostać wyrzuconym za nic i nigdy nie odzyska się pieniędzy.
2
og 2012-11-20 15:51:00
Również pracowałem dla tej firmy przez całe 6 miesięcy. Najpierw złote góry potem w praniu wychodzi, że nie góra a dół, nie złota a szambo...
Szefostwo mówi jedno, robi drugie a na koniec zwalają wine na kogoś innego i wypierają się własnych słów. Co do wypłaty to muszę przyznać ze niałem ja zawsze na czas. Ale po zakończeniu kontraktu ostatniej wypłaty ni widu ni słychu. Sprawa się ciągnie do ponad dwóch lat w sądzie. Najpierw stwierdzono że jej nie dostanę bo używałem służbowego auta i przekroczyłem limit km (notabene żadnego limitu nie miałem) Gdy ten patent nie przeszedł, to zrobiono ze mnie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a ponieważ na pewno spuszczałem paliwo. Dziwna sprawa bo wg tego co od nich dostałem to nakradłem paliwa na kwotę UWAGA!!
Dokładnie. Na wysokość wynagrodzenia jakie mi zalegają. Oczywiście dostanę moje wynagrodzenie jak tylko zapłace za paliwo które \\\\\\\"ukradłem\\\\\\\". Niestety to też nie przeszło i sprawa nadal leży w sądzie.
Na moje pytanie po co to robią. Po co przeciągają tą całą żenadę skoro są na przegranej pozycji usłyszałem : Bo tak. Dla zasady...
Brak mi słów
Omijać szerokim łukiem tą firmę!!!!!!!!!
1
kierowca 2012-12-18 03:49:21
niestety potwierdzam wszystkie opinie. Ile spółek tyle fikcyjnych zleceniówek ale ten sam charakter wykonywanej pracy. Po co???? hehhe Lincolnshireitp itd. Praca na kilku kartach pracowników z firmy którzy nawet nie mają o tym pojęcia. Brak szacunku, każdy pracownik jest traktowany jak potencjalny [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] . Odradzam!!!!!
1
była pracownica 2015-05-18 13:55:53
Od styczna 2015 fala zwolnień.
nie ma miesiąca,żeby ktoś normalny im nie zwiał.
Widać plan pt' przejdź na działalność "nie wypalił!
Nie wierzcie obietnicom.... bo za faktury płacą z mega opóźnieniem.....a Zus i podatek to problem pracownika.
1
b.pracownik 2015-08-12 12:16:39
Zgadzam się z wszystkimi opiniami.nie liczą się w ogóle z ludźmi.Chcą się wzbogacić chyba na biedniejszych od siebie nie wypłacając pensji lub oszukując na wypłatach
Bork 2015-09-16 23:36:33
lenny co ty (usunięte przez administratora)?!? czy tylko specjalnie podkręcasz ludzi? o jakich ty mówisz atutach? Pracodawca który żeruje na ludzkiej krzywdzie to jest atut? chyba że takie traktowanie uważasz za normę, to czas najwyższy się wybrać do lekarza... A wiem że wypowiadają się tu ludzie którzy na własnej skórze doświadczyli (czasem wiele lat) i niektórzy nadal doświadczają co się tam dzieje.
1
Ciekawski997 2015-12-07 15:45:08
Szukam kontaktu z byłymi i obecnymi pracownikami KW.
Kontakt ciekawski997@gmail.com
szymon 2016-03-12 21:53:54
Dziękuję wszystkim którzy wyrazili swoją opinię o firmie eurokran / celowo piszę z małej litery/. To dzięki Wam zrezygnowałem z ubiegania się o stanowisko operatora żurawia samojezdnego, nie lubię być bitym i kopanym....
1
Pik 2016-10-23 17:14:15
KRAN WARYŁO POLSKA to już wspomnienie. Teraz jest to Eurokran 2, A.M.Kran Wind de. i A.M.Kran Wind pl. Firmy które działają na zasadzie zysków i strat. Jedna przynosi duże dochody druga straty. Pensje są wysokie i wypłacane z dużą zwłoką tj.ok 1 do 4 tygodni opóźnienia.Potrącenia wynikają zazwyczaj po wizytach i telefonach od komorników, lizing-owców i innych wierzycieli, zależą też od humoru szefa i organizowanych "biurowych" imprez i wyjazdów integracyjnych. System motywacyjny to przede wszystkim zastraszanie, krzyk i poniżanie.Często w biurze po wejściu szefa panuje terror. Kierowcy i dźwigowi muszą liczyć się z jazdą bez zezwoleń na zużytych oponach i często są zostawiani sami sobie setki kilometrów od bazy. Wystarczy raz "małe przewinienie" nie po myśli szefa to wszystkie dokonania i wkład w rozwój firmy są zapominane-stajesz się tym najgorszym. Jeśli lubisz taką ekstremalną pracę to JEST TO FIRMA DLA CIEBIE. (pamiętaj jednak-ile byś zarabiał(a) to nigdy pieniądze nie zwrócą ci straconego zdrowia)
3
Zostaw swoją opinię o KRAN WARYŁO POLSKA Sp. J - Szczecin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie KRAN WARYŁO POLSKA Sp. J