brak logo

Bricoman

Poznań

Opinie o Bricoman

anonim 2013-08-19 07:48:43
KASA... o to tylko chodzi. Fajna atmosfera nie najesz sie i nie zaplacisz rachunkow!!! Jednym starcza pensja z Brico, drugim nie. Kto ambitniejszy wczesniej, czy pozniej ucieknie z tad
2013-08-31 15:56:25
gdzie na śląsku mają otworzyć nowe brico?
1
Pracownik 2013-09-01 08:21:13
W tych starszych sklepach 1/3 albo połowa pracowników pracuje tam, odkąd sklepy się pootwierały, więc jakieś 4-5 lat. W nowszych sklepach ekipa jest jeszcze bardziej stała, no ale one działają rok, dwa... Jak chcesz i zależy ci na pracy, to jak najbardziej jest stabilnie. Od razu dostajesz u(usunięte przez administratora), więc to jest dobre. Generalnie musisz nabroić - złamać jakieś zasady bezpieczeństwa albo regulamin, żeby cię wywalili. Ewentualnie naprawdę mocno podpaść kierownikowi, żeby zaczął szukać haka na ciebie. Ale jak ci zależy na stabilnej pracy, to polecam.
2013-09-01 14:06:48
- 2013-08-31 15:56:25

gdzie na śląsku mają otworzyć nowe brico?
Jakis "inteligent" z Dzialu Kadr napisal na wewnetrznych ogloszeniach o prace do nowego sklepu: AGLOMERACJA SLASKA. A cos takiego nie istnieje! Albo Wroclaw (ew. aglomeracja wroclawska) albo rejon Katowic (ew. aglomeracja/konurbacja gornoslaska lub katowicka) ... Choc geografii nie znaja to dobrze, ze firma sie rozwija:-)
2013-09-02 22:28:06
no to już mamy ... nowy sklep powstanie w Katowicach lub jednym z ościennych miast (np. Bytom, Chorzów, Dąbrowa Górn., Gliwice, Sosnowiec, Tychy) :-)
łowca debili 2013-09-03 12:28:05
Jaworzno
2
nini 2013-09-11 13:30:02
A ile mniej więcej zarobi osoba na stanowisku specjalista ds.kluczowych klientów?
nini 2013-09-28 21:28:58
Do jakiego sklepu aplikowałeś?
3
nini 2013-09-28 21:36:10
i jakie stanowisko?
2013-10-02 15:35:22
Jak wygląda rozmowa rekrutacyjna? Jakie są najczęściej zadawane pytania? i ile się czeka na wyniki rekrutacji.
7
2013-10-03 18:11:21
wejdź sobie na opinie o bricomanie w białej podlaskiej i tam była dyskusja o tym stanowisku, podejrzewam, że jest różnica w zarobkach - bo w warszawie pewnie wyciągniesz 2000 ale w białej to tyle raczej kierownik a nie specjalista zarabia.
2
2013-10-03 20:13:23
A ciężka jest to praca?
Jedrek 2014-03-28 10:40:43
Praca w bricoman na pewno lżejsza niż u konkurencji, zarobki również mniejsze niż w LM casto itp trzeba uważać na osoby które strzelają uszami przykładowo Bricoman Wilanów (usunięte przez administratora)dzięki niemu już dwie osoby wyleciały z roboty
Marek 2015-01-21 16:48:34
to znaczy, że u nich nie dostaje się od razu takich umów, tylko trzeba czekać? a w sumie na co trzeba czekac, no to jest po prostu nie do końca poważne podejście z ich strony jednak.. mam nadzieje, ze teraz to się zmieni tak naprawde, bo co innego dostać umowe po 2 dniach, a co innego po miesiącu na przykład.
Ksiaciu 2015-03-22 22:29:59
Bricoman z Warszawy zatrudniają ponad 500 osób na obecną chwilę, to całkiem spora liczba osób, ja wcześniej nie znałem tej firmy no ale trafiłem dzisiaj na nią i zainteresowała mnie jej oferta. Obecnie posiadają oferty pracy do sklepów w Lublinie, Poznaniu, Warszawie, Łodzi, Białej Podlaskiej, Jaworznie i Szczecienie. Wiecie jaka panuje atmosfera w sklepie w Lublinie ?
GOŚĆ 2015-03-25 13:59:52
mam pytanko a kobiety w bicoman pracują ,jeśli tak to na jakich stanowiskach ?
czy dział obsługi klienta to osobny czy jest się jeszcze kasjerem
1
anonim 2015-03-26 10:06:00
Lublina jeszcze fizycznie jako sklepu nie ma, więc trudno mówić o atmosferze.
A kobiety widziałem i na działach sprzedaży i na kasie. Są też kobiety kierowniczki.
mm 2015-04-15 16:31:35
jesli chodzi o zarobki w Poznaniu to kiepsko 1450 na reke jakas masakra! mam tam siostre ktora pracuje od 4 lat i ma caly czas ta sama pensje! :(
były pracownik 2015-05-27 20:23:02
Bzdury piszesz, pewnie jesteś kierownikiem albo kimś z centrali. Nie wiem skąd wziąłeś taka liczbę, w Wilanowie jest ok 65 osób ( łącznie z kilkoma kierownikami i konserwatorem ) , tyle samo na Połczyńskiej.
1
Yuken 2015-06-09 18:59:15
Mi na sprzedawcy zaproponowali 2000 brutto. Za tyle można gdzieś na wsi wyżyć, ale nie w dużym mieście. Na szczęście ich wyśmiałem i dwa miesiące później znalazłem pracę jako informatyk za 3500 na rękę. Warto szukać aktywnie pracy.
tester 2015-06-09 20:10:49
to samo w szczecinie 2000 brutto na start dostaniesz morda w kubel i do roboty zadnych swiadczen socjalnych bonow i premii tez nie dostaniesz
byly 2015-08-24 21:55:24
jak chcesz wziac kredyt i go spokojnie splacac to napewno nie w i z brikomanem pracujac w tym francuskim obozie nie dostaniesz nawet kredytu bo zarobki najnizsze sa
2
GOŚĆ 2015-09-01 13:22:13
ja składałam do bricomana lublin byłam na rozmowie i powiedzieli że w ciągu dwóch tygodnia dadzą odpowiedź i co już 10 września otwierają a tu nikt się nie odezwał dziwna rekrutacja ,chyba że mieli już swoich .
Pracownik 2015-10-29 18:26:23
Powiem, tak: Pracuję w Łodzi od kilkunastu miesięcy i zasadniczo mogę polecić. Warto dodać, że nie jest to jakaś masakrycznie trudna praca ale trzeba się nastawić że się jest zwykłym popychadłem. Bardzo wulgarne odzywki to norma, presja duża, jak ktoś lubi to spoko. Uważam że za takie same $$ można znaleźć znacznie ciekawszą pracę, taką która rozwija i jest spokojniejsza.

Pakiet szkoleń? OMG... 2-3 na początku a potem tylko mówienie że nie ma pieniędzy na szkolenia itd. Szkolenia na początku są dla wszystkich i są one ogólne, a produktowe? Nie wiem bo nikt nie miał ostatnim czasem.

Opieka medyczna jest taka jak by jej nie było bo są takie kolejki.

PS. W tej firmie się nie docenia i nie zauważa pracowników wyróżniających się.
3
zenek1 2015-11-27 17:49:22
Firma słaba, kolesiostwo ogólnie odradzam.
2
alfred 2016-02-11 11:23:09
jakis mit !!! kłamstwo!!!
Były 2016-04-03 18:05:26
Krótko o firmie : Brak Premii , Brak płatnych niedziel , Brak pracowników , Ciągłe zwolnienia , Brak funduszu socjalnego , Kolesiostwo na szczeblach centralnych rzutujące na wszystkie sklepy związane z obsadzaniem znajomych na stanowiskach kierowniczych i dyrektorskich , Płace rodem roku 1995 ... nie polecam były pracownik
7
pytek 2016-04-05 11:46:16
A może podacie jakieś konkrety? Szukają na kierownika działu sprzedaży, a ja wciąż nie wiem, ile właściwie się zarabia. 2000 brutto dla sprzedawcy, to już ktoś podał. A na innych stanowiskach? Ktoś wie, ile zarabia jakiś kierownik, albo dyrektor marketu? Jaka jest właściwie struktura w Bricomanie i jakie zarobki na poszczególnych stanowiskach? To chyba nie jest tajne? A jeżeli jest, to znaczy, że zarobki odbiegają od średniej... w dół i dlatego firma nie chce się "chwalić" :-)
3
kol 2016-04-06 20:34:40
W biedronce płacą lepiej
2
Były 2016-04-06 22:55:02
Praca w Bricomanie...zależy od stanowiska. Sprzedawca- na pewno jeżeli się starasz to stabilność zapewniona. Jednak tyrasz za słabe pieniądze i musisz robić robotę za 2-3 osoby, bo taka jest polityka w firmie. Im mniej zatrudnionych ludzi, tym mniejsze koszty. Za tą robotę dostaniesz u konkurencji( może nie na początek)po pewnym czasie lepszą kasę. Wyższe stanowiska to praca dla odpornych na stres ludzi. Jesteś między młotem a kowadłem, dostajesz po głowie za wyniki, braki, porządek itd. Tylko nikogo z centrali nie interesuje jak to zrobisz ile czasu poświęcisz i ile nerwów stracisz...brak stabilności to na wyższych stanowiskach norma.Dzisiaj pracujesz, jutro może Cie nie być...Zapierniczają po 10-12 godzin, aby zadowolić centralę. Nikogo nie interesuje wkład włożony w prace...Jednemu się spodoba, drugiemu nie i tak ciągle. Za ta kasę nie opłaca się marnować zdrowia psychicznego. Taka jest prawda! Praca w Bricomanie jest ciężka i wynagrodzenie marne. Duża rotacja załogi świadczy o tym, że ktoś za bardzo się nie zna ile się w tych czasach zarabia. Co Cie motywuje? moi drodzy-KASA! Za pochwałę, szkolenia, pakiet medyczny nie wykarmisz rodziny, a o kredycie zapomnij, no chyba, że w parabankach:)Na początek drogi zawodowej polecam pracę w tej firmie, wykorzystaj ich na maksa, wyszkol się i uciekaj. Nie dasz rady fizycznie ani psychicznie, o wynagrodzeniu nie wspominając.
6
eMjakM 2016-04-07 21:23:56
Praca dobra na początek, dla młodych osób chcących zdobyć pierwsze doświadczenia w namiastce korporacji. Uczy pokory, cierpliwości, radzenia sobie z klientem, przełożonymi i opornymi współpracownikami. Uczy się uczyć. Firma, wbrew temu co deklaruje, nie oferuje rozwoju, bo jej się to nie opłaca finansowo. Szkolenia, pakiet medyczny, możliwość nauki języka na preferencyjnych warunkach- brzmi to ładnie, w rzeczywistości sprowadza się do picia/braku kontaktu z firmą świadczącą usługi medyczne/płatnego kursu on-line, który można zastąpić innymi internetowymi, bezpłatnymi formami nauki języka obcego. Firma uczciwa- wypłata w terminie i dokładnie taka, jak na umowie. Pełna przejrzystość (jeśli ktoś czyta to, co podpisuje). Zarobki niekonkurencyjne, nieprzystające do realiów poznańskiego rynku pracy, niestety niepodawane oficjalnie, przez co wiele osób zaproszonych na rozmowę kwalifikacyjną po prostu zmarnuje swój czas (licząc na zarobki pozwalające utrzymać się na poziomie ponadstudenckim). Bezpieczeństwo i higiena pracy na wysokim poziomie.
Ogólnie rzecz ujmując: polecić mogę tylko osobom młodym (z uwagi na charakter pracy- raczej młodym mężczyznom), chcącym zdobyć doświadczenie, wyssać firmę ze szkoleń produktowych (mimo wszystko mogą się przydać), poznać przedstawicieli handlowych, a przede wszystkim chcącym nauczyć się czegokolwiek nowego nt. wykończenia mieszkania/budowy domu/elektryki/hydrauliki itp. Taka wiedza będzie przydatna całe życie.
3
pracownik poznan 2016-04-11 08:40:21
ogromne kolesiarstwo na stanowiskach dyrektorskich ,brak szacunku dla pracowników.liczy się tylko wynik ,płace beznadziejne uciekać bo lepiej nie będzie!!!!!
5
swojak 2016-04-23 21:23:07
Praca w tym markecie to strata czasu i zdrowia. Nie ma szacunku dla zwykłych pracowników. Kobiety w tym markecie ani trochę nie są doceniane tylko wyzyskiwane. Liczy się centrala i znajomości dyrektora regionalnego . Żadnego socjalu a premie świąteczne nie starcza ją na karpia. Ludzie poświęcają sie na maksa a podziękowaniem jest wypowiedzenie.
Były 2016-05-18 17:22:20
Więc Kamilu , powinieneś wywnioskować iż skoro tyle ofert pracy to coś jest na rzeczy , gdyby było kolorowo ofert by nie było bo pracownicy pracowali by tam cały czas . Miałem okazję przez krótki okres pracować w tym cyrku - ogólnie ten pseudo sklep budowlany przed upadkiem na twarz , ratują jeszcze obecni pracownicy reszta to szkoda słów - firma nierozwojowa chyli się ku upadkowi , ale na chwile dla młodych tak na góra 6 miesięcy jak najbardziej
3
. 2016-05-23 12:06:10
Jak się starasz to cię doceniają, a jak lecisz w "kulki" to masz pod górkę. Proste, bo większości się nie podoba że jest dyscyplina w miejscu pracy.
3
jan 2016-06-16 23:12:00
o ile większość pracowników się stara i jest przyjazna innym tak szczebel kierowniczy ma w nosie (żeby nie przywołać innej części ciała) innych i utażsamiają się z centralą która ma też dokładnie innych w tym samym miejscu
4
x 2016-06-19 10:05:29
najlepiej to jest na kasach. Grafiki ustalają sobie koleżaneczki, które same nic nie robią a jak mają iść na budowlankę to obrażone bo przecież one nie są wpisane w grafiku a mają iść. robią po pare lat i tam zgniją same jak będą tak traktować ludzi
4
jola 2016-07-04 11:37:58
dzial farb zajebisty !!! pan Adam szacun
5
Roman 2016-07-09 01:12:00
racja bez dwoch zdan ma pani racje !
3
emillo 2016-07-19 15:14:44
Czytam to wszystko i stwierdzam że gdziekolwiek bym nie czytał opinii o jakiejkolwiek firmie to tylko same narzekania i stękanie. Ja dziś byłem na rozmowie kwalifikacyjnej, wypełniłem test po czym przeszedłem z kierownikiem do rzeczowej rozmowy. 2500 brutto + dodatek co miesiąc 100zł na pranie odzieży. Więc myślę że nie jest źle i nie ma co gadać głupot na firmę. Ale cóż, taka to Polaka mentalność :(
emillo 2016-07-19 15:16:08
Zapomniałem dodać że Bricoman w Warszawie
Bogdan z Zona 2016-07-26 09:54:13
Po wizycie w firmie BRICOMAN jestesmy zona bardzo zaskoczeni mila obsluga . Na ul.Wojciechowskiego w Poznaniu kupowalismy listwy ,farby ,kleje i obsluga byla pierwsza klasa .Wiec czytajac te opinie chyba tym pracownikom nie jest tak zle skoro oddaja cale serducho w obsluge klienta ! Pozdrawiam wszystkich narzekajacych na swoj los ,widocznie nie nadaja sie do tej pracy !
Bogdan z Zona 2016-07-26 09:54:49
Po wizycie w firmie BRICOMAN jestesmy zona bardzo zaskoczeni mila obsluga . Na ul.Wojciechowskiego w Poznaniu kupowalismy listwy ,farby ,kleje i obsluga byla pierwsza klasa .Wiec czytajac te opinie chyba tym pracownikom nie jest tak zle skoro oddaja cale serducho w obsluge klienta ! Pozdrawiam wszystkich narzekajacych na swoj los ,widocznie nie nadaja sie do tej pracy !
1
byly pracownik 2016-07-26 10:13:24
https://www [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] com/watch?v=GTgCSKWZe20 jak maja to puszczane od rana to nic dziwnego :)
Bogdan z Zona 2016-07-26 10:36:01
Byly pracowniku jezeli jestes zazdrosny ze takich opinii nie dostawales to znaczy ze chyba do dzisiaj ze swoim poziomem inelektualnym nie masz pracy skoro masz czas na bruzganie na swoch zastepcow w tej firmie . Napisze cos wiecej jestem osoba starsza mam 67 lat i pamietam czasy gdzie szacunek dla czlowieka byl priorytetem ! teraz to zaniklo ,ale nie w Twojej bylej firmie kolego ! tam dalej bez wzgledu na wiek na tych ludzi mozna polegac ,pracownik ktory nam wszystko wyjasnil niestety nie znam nazwiska ani imienia oprowadzil nas z farb po wszystkich dzialach i nie bylo mu ciezko .Widocznie tobie to nie przychodzilo latwo lub nie robiles to wcale .CALE SZCZESCIE ZE JUZ TAM CIE NIE MA !
2
. 2016-08-11 20:36:44
he he dobre
las 2016-08-27 15:12:56
Teraz jest najlepszy dyrektor w Poznaniu , wywalili go z casto .....................
jednemu kierownikowi w bricomanie napisał , że jak nie wróci z urlopu i posprząta dział to go zwolni
ciekawe gdzie się takiej motywacji nauczył
zresztą większość dyrektorów w bricomanie są z kapelusza
a jak zatrudnili jakiś inteligentnych dyrektorów stażystów to po dwóch miesiącach jak zobaczyli co to za [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to podziękowali
2
syn 2016-08-27 15:16:37
rzeczywiście 2500 brutto jak na warszawe to szczyt marzeń
Na szczęście byly 2016-09-07 20:35:11
Bricoman - doskonałe miejsce pracy dla ludzi którzy chcą poznać na chwilę inne osoby , rotacja jakich mało większość ucieka jak zrozumie gdzie się znalazła .
Kadra pseudo zarządzająca wykazująca się wybitnym brakiem profesjonalizmu - głupota goni głupotę pomysły rodem lata 90-te
Zarobki - tam się nie zarabia
Atmosfera - ciśnienia , mobingi , itp.

Reasumując : szkoda czasu jest 21 wiek
4
lkw 2016-10-18 13:04:03
wiesz, w terminie to może być, ale kwestia ILE dają? zdaję sobie również sprawę że to w dużej mierze może zależeć od piastowanego w firmie stanowiska, mnie interesuje oczywiście praca jako kasjera - a na niepełnym wymiarze etatu to ile wychodzi godzin tygodniowo?
Zostaw swoją opinię o Bricoman - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bricoman