brak logo

Bricoman

Poznań

Opinie o Bricoman

były pracownik 2015-05-27 20:23
Bzdury piszesz, pewnie jesteś kierownikiem albo kimś z centrali. Nie wiem skąd wziąłeś taka liczbę, w Wilanowie jest ok 65 osób ( łącznie z kilkoma kierownikami i konserwatorem ) , tyle samo na Połczyńskiej.
1
Yuken 2015-06-09 18:59
Mi na sprzedawcy zaproponowali 2000 brutto. Za tyle można gdzieś na wsi wyżyć, ale nie w dużym mieście. Na szczęście ich wyśmiałem i dwa miesiące później znalazłem pracę jako informatyk za 3500 na rękę. Warto szukać aktywnie pracy.
tester 2015-06-09 20:10
to samo w szczecinie 2000 brutto na start dostaniesz morda w kubel i do roboty zadnych swiadczen socjalnych bonow i premii tez nie dostaniesz
byly 2015-08-24 21:55
jak chcesz wziac kredyt i go spokojnie splacac to napewno nie w i z brikomanem pracujac w tym francuskim obozie nie dostaniesz nawet kredytu bo zarobki najnizsze sa
2
GOŚĆ 2015-09-01 13:22
ja składałam do bricomana lublin byłam na rozmowie i powiedzieli że w ciągu dwóch tygodnia dadzą odpowiedź i co już 10 września otwierają a tu nikt się nie odezwał dziwna rekrutacja ,chyba że mieli już swoich .
Pracownik 2015-10-29 18:26
Powiem, tak: Pracuję w Łodzi od kilkunastu miesięcy i zasadniczo mogę polecić. Warto dodać, że nie jest to jakaś masakrycznie trudna praca ale trzeba się nastawić że się jest zwykłym popychadłem. Bardzo wulgarne odzywki to norma, presja duża, jak ktoś lubi to spoko. Uważam że za takie same $$ można znaleźć znacznie ciekawszą pracę, taką która rozwija i jest spokojniejsza.

Pakiet szkoleń? OMG... 2-3 na początku a potem tylko mówienie że nie ma pieniędzy na szkolenia itd. Szkolenia na początku są dla wszystkich i są one ogólne, a produktowe? Nie wiem bo nikt nie miał ostatnim czasem.

Opieka medyczna jest taka jak by jej nie było bo są takie kolejki.

PS. W tej firmie się nie docenia i nie zauważa pracowników wyróżniających się.
5
zenek1 2015-11-27 17:49
Firma słaba, kolesiostwo ogólnie odradzam.
2
alfred 2016-02-11 11:23
jakis mit !!! kłamstwo!!!
Były 2016-04-03 18:05
Krótko o firmie : Brak Premii , Brak płatnych niedziel , Brak pracowników , Ciągłe zwolnienia , Brak funduszu socjalnego , Kolesiostwo na szczeblach centralnych rzutujące na wszystkie sklepy związane z obsadzaniem znajomych na stanowiskach kierowniczych i dyrektorskich , Płace rodem roku 1995 ... nie polecam były pracownik
11
pytek 2016-04-05 11:46
A może podacie jakieś konkrety? Szukają na kierownika działu sprzedaży, a ja wciąż nie wiem, ile właściwie się zarabia. 2000 brutto dla sprzedawcy, to już ktoś podał. A na innych stanowiskach? Ktoś wie, ile zarabia jakiś kierownik, albo dyrektor marketu? Jaka jest właściwie struktura w Bricomanie i jakie zarobki na poszczególnych stanowiskach? To chyba nie jest tajne? A jeżeli jest, to znaczy, że zarobki odbiegają od średniej... w dół i dlatego firma nie chce się "chwalić" :-)
4
kol 2016-04-06 20:34
W biedronce płacą lepiej
2
Były 2016-04-06 22:55
Praca w Bricomanie...zależy od stanowiska. Sprzedawca- na pewno jeżeli się starasz to stabilność zapewniona. Jednak tyrasz za słabe pieniądze i musisz robić robotę za 2-3 osoby, bo taka jest polityka w firmie. Im mniej zatrudnionych ludzi, tym mniejsze koszty. Za tą robotę dostaniesz u konkurencji( może nie na początek)po pewnym czasie lepszą kasę. Wyższe stanowiska to praca dla odpornych na stres ludzi. Jesteś między młotem a kowadłem, dostajesz po głowie za wyniki, braki, porządek itd. Tylko nikogo z centrali nie interesuje jak to zrobisz ile czasu poświęcisz i ile nerwów stracisz...brak stabilności to na wyższych stanowiskach norma.Dzisiaj pracujesz, jutro może Cie nie być...Zapierniczają po 10-12 godzin, aby zadowolić centralę. Nikogo nie interesuje wkład włożony w prace...Jednemu się spodoba, drugiemu nie i tak ciągle. Za ta kasę nie opłaca się marnować zdrowia psychicznego. Taka jest prawda! Praca w Bricomanie jest ciężka i wynagrodzenie marne. Duża rotacja załogi świadczy o tym, że ktoś za bardzo się nie zna ile się w tych czasach zarabia. Co Cie motywuje? moi drodzy-KASA! Za pochwałę, szkolenia, pakiet medyczny nie wykarmisz rodziny, a o kredycie zapomnij, no chyba, że w parabankach:)Na początek drogi zawodowej polecam pracę w tej firmie, wykorzystaj ich na maksa, wyszkol się i uciekaj. Nie dasz rady fizycznie ani psychicznie, o wynagrodzeniu nie wspominając.
8
eMjakM 2016-04-07 21:23
Praca dobra na początek, dla młodych osób chcących zdobyć pierwsze doświadczenia w namiastce korporacji. Uczy pokory, cierpliwości, radzenia sobie z klientem, przełożonymi i opornymi współpracownikami. Uczy się uczyć. Firma, wbrew temu co deklaruje, nie oferuje rozwoju, bo jej się to nie opłaca finansowo. Szkolenia, pakiet medyczny, możliwość nauki języka na preferencyjnych warunkach- brzmi to ładnie, w rzeczywistości sprowadza się do picia/braku kontaktu z firmą świadczącą usługi medyczne/płatnego kursu on-line, który można zastąpić innymi internetowymi, bezpłatnymi formami nauki języka obcego. Firma uczciwa- wypłata w terminie i dokładnie taka, jak na umowie. Pełna przejrzystość (jeśli ktoś czyta to, co podpisuje). Zarobki niekonkurencyjne, nieprzystające do realiów poznańskiego rynku pracy, niestety niepodawane oficjalnie, przez co wiele osób zaproszonych na rozmowę kwalifikacyjną po prostu zmarnuje swój czas (licząc na zarobki pozwalające utrzymać się na poziomie ponadstudenckim). Bezpieczeństwo i higiena pracy na wysokim poziomie.
Ogólnie rzecz ujmując: polecić mogę tylko osobom młodym (z uwagi na charakter pracy- raczej młodym mężczyznom), chcącym zdobyć doświadczenie, wyssać firmę ze szkoleń produktowych (mimo wszystko mogą się przydać), poznać przedstawicieli handlowych, a przede wszystkim chcącym nauczyć się czegokolwiek nowego nt. wykończenia mieszkania/budowy domu/elektryki/hydrauliki itp. Taka wiedza będzie przydatna całe życie.
4
pracownik poznan 2016-04-11 08:40
ogromne kolesiarstwo na stanowiskach dyrektorskich ,brak szacunku dla pracowników.liczy się tylko wynik ,płace beznadziejne uciekać bo lepiej nie będzie!!!!!
9
swojak 2016-04-23 21:23
Praca w tym markecie to strata czasu i zdrowia. Nie ma szacunku dla zwykłych pracowników. Kobiety w tym markecie ani trochę nie są doceniane tylko wyzyskiwane. Liczy się centrala i znajomości dyrektora regionalnego . Żadnego socjalu a premie świąteczne nie starcza ją na karpia. Ludzie poświęcają sie na maksa a podziękowaniem jest wypowiedzenie.
1
Były 2016-05-18 17:22
Więc Kamilu , powinieneś wywnioskować iż skoro tyle ofert pracy to coś jest na rzeczy , gdyby było kolorowo ofert by nie było bo pracownicy pracowali by tam cały czas . Miałem okazję przez krótki okres pracować w tym cyrku - ogólnie ten pseudo sklep budowlany przed upadkiem na twarz , ratują jeszcze obecni pracownicy reszta to szkoda słów - firma nierozwojowa chyli się ku upadkowi , ale na chwile dla młodych tak na góra 6 miesięcy jak najbardziej
5
. 2016-05-23 12:06
Jak się starasz to cię doceniają, a jak lecisz w "kulki" to masz pod górkę. Proste, bo większości się nie podoba że jest dyscyplina w miejscu pracy.
4
jan 2016-06-16 23:12
o ile większość pracowników się stara i jest przyjazna innym tak szczebel kierowniczy ma w nosie (żeby nie przywołać innej części ciała) innych i utażsamiają się z centralą która ma też dokładnie innych w tym samym miejscu
5
x 2016-06-19 10:05
najlepiej to jest na kasach. Grafiki ustalają sobie koleżaneczki, które same nic nie robią a jak mają iść na budowlankę to obrażone bo przecież one nie są wpisane w grafiku a mają iść. robią po pare lat i tam zgniją same jak będą tak traktować ludzi
5
jola 2016-07-04 11:37
dzial farb zajebisty !!! pan Adam szacun
15
Roman 2016-07-09 01:12
racja bez dwoch zdan ma pani racje !
7
emillo 2016-07-19 15:14
Czytam to wszystko i stwierdzam że gdziekolwiek bym nie czytał opinii o jakiejkolwiek firmie to tylko same narzekania i stękanie. Ja dziś byłem na rozmowie kwalifikacyjnej, wypełniłem test po czym przeszedłem z kierownikiem do rzeczowej rozmowy. 2500 brutto + dodatek co miesiąc 100zł na pranie odzieży. Więc myślę że nie jest źle i nie ma co gadać głupot na firmę. Ale cóż, taka to Polaka mentalność :(
emillo 2016-07-19 15:16
Zapomniałem dodać że Bricoman w Warszawie
Bogdan z Zona 2016-07-26 09:54
Po wizycie w firmie BRICOMAN jestesmy zona bardzo zaskoczeni mila obsluga . Na ul.Wojciechowskiego w Poznaniu kupowalismy listwy ,farby ,kleje i obsluga byla pierwsza klasa .Wiec czytajac te opinie chyba tym pracownikom nie jest tak zle skoro oddaja cale serducho w obsluge klienta ! Pozdrawiam wszystkich narzekajacych na swoj los ,widocznie nie nadaja sie do tej pracy !
2
Bogdan z Zona 2016-07-26 09:54
Po wizycie w firmie BRICOMAN jestesmy zona bardzo zaskoczeni mila obsluga . Na ul.Wojciechowskiego w Poznaniu kupowalismy listwy ,farby ,kleje i obsluga byla pierwsza klasa .Wiec czytajac te opinie chyba tym pracownikom nie jest tak zle skoro oddaja cale serducho w obsluge klienta ! Pozdrawiam wszystkich narzekajacych na swoj los ,widocznie nie nadaja sie do tej pracy !
5
byly pracownik 2016-07-26 10:13
https://www [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] com/watch?v=GTgCSKWZe20 jak maja to puszczane od rana to nic dziwnego :)
Bogdan z Zona 2016-07-26 10:36
Byly pracowniku jezeli jestes zazdrosny ze takich opinii nie dostawales to znaczy ze chyba do dzisiaj ze swoim poziomem inelektualnym nie masz pracy skoro masz czas na bruzganie na swoch zastepcow w tej firmie . Napisze cos wiecej jestem osoba starsza mam 67 lat i pamietam czasy gdzie szacunek dla czlowieka byl priorytetem ! teraz to zaniklo ,ale nie w Twojej bylej firmie kolego ! tam dalej bez wzgledu na wiek na tych ludzi mozna polegac ,pracownik ktory nam wszystko wyjasnil niestety nie znam nazwiska ani imienia oprowadzil nas z farb po wszystkich dzialach i nie bylo mu ciezko .Widocznie tobie to nie przychodzilo latwo lub nie robiles to wcale .CALE SZCZESCIE ZE JUZ TAM CIE NIE MA !
11
. 2016-08-11 20:36
he he dobre
las 2016-08-27 15:12
Teraz jest najlepszy dyrektor w Poznaniu , wywalili go z casto .....................
jednemu kierownikowi w bricomanie napisał , że jak nie wróci z urlopu i posprząta dział to go zwolni
ciekawe gdzie się takiej motywacji nauczył
zresztą większość dyrektorów w bricomanie są z kapelusza
a jak zatrudnili jakiś inteligentnych dyrektorów stażystów to po dwóch miesiącach jak zobaczyli co to za [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to podziękowali
3
syn 2016-08-27 15:16
rzeczywiście 2500 brutto jak na warszawe to szczyt marzeń
2
Na szczęście byly 2016-09-07 20:35
Bricoman - doskonałe miejsce pracy dla ludzi którzy chcą poznać na chwilę inne osoby , rotacja jakich mało większość ucieka jak zrozumie gdzie się znalazła .
Kadra pseudo zarządzająca wykazująca się wybitnym brakiem profesjonalizmu - głupota goni głupotę pomysły rodem lata 90-te
Zarobki - tam się nie zarabia
Atmosfera - ciśnienia , mobingi , itp.

Reasumując : szkoda czasu jest 21 wiek
10
lkw 2016-10-18 13:04
wiesz, w terminie to może być, ale kwestia ILE dają? zdaję sobie również sprawę że to w dużej mierze może zależeć od piastowanego w firmie stanowiska, mnie interesuje oczywiście praca jako kasjera - a na niepełnym wymiarze etatu to ile wychodzi godzin tygodniowo?
donosiciel donosiciela 2017-01-17 15:08
@donosiciel - w obecnej sytuacji na rynku pracy ZATRUDNI KAŻDY bo tak jak brico i innych firmach bierze się wszystkich z łapanki .
4
były 2017-01-20 09:51
jak tam koleżaneczki z kas? nadal sobie grafiki ustawiają i gniją ?
3
roman ela 2017-03-22 07:49
Jestesmy klientami o niedawna i musimy to napisac . Przyjechalismy po emulsje na mieszkanie ,to co nas spotkalo od pracownika bylo totalnym zaskoczeniem ! W sklepach takich jak leroy czy castorama jest nie wyobrazalne .... szczuply pan wszystko nam doradzil i byl bardzo mily ,na dodatek nasza wiedza o wykonawstwie dotychczasowa byla bezuzyteczna jak sie okazalo .Jestesmy po remoncie i jetsesmy bardzo zadowoleni z doradzctwa ,wszystko wyszlo super . Klienci z Winiar . Pozdrawiamy !
12
ewa 2017-03-22 09:48
tak jest rzeczywiscie !
6
jola 2017-03-22 09:54
to pan Adam mysle :)







3
klient 2017-04-03 22:04
za to dzial drzewny obsluga frechowna pozbawiona kultury !
8
hanna 2017-04-03 22:21
tak ta pani masakra
7
klient i na dodatek staly uuu sorryyy 2017-04-03 22:34
racja jes okropna nie nadaje sie do tej pracy ,widac ze robi to za kare jakas !
7
Żakowie 2017-04-08 10:53
Trzeba przyznać że obsługa na dziale farb w tym sklepie jest na najwyższym poziomie. Pan z tego działu bardzo dobrze wyjaśnił nam wszystkie różnice między farbami i doradzil także w wyborze koloru (wyszedł świetnie!) Dyrektor sklepu z miejsca powinien dać podwyżkę :)) Napis ekspert na koszulce jak najbardziej na miejscu.
Pozdrawiamy i na pewno jeszcze przyjdziemy na zakupy :))
6
nik zostawie dla siebie 2017-04-20 20:17
jak ktos napisal ,potwierdzam bylam tam pracownikiem i podziele sie opiia ,kobiety w tej firmie to same porzucone lub po przejsciach ,kobiety ktore sa zle ze sie urodzily .Ale ze wplywaja na zle relacje z innymi pracownikami tego nikt nie widzi ! kazdej potrzebny chlop ,tylko kto by chcial takie wredne kobiety !
5
nareszcie ktos to napisal :) baba w budowlance to 2017-04-20 20:39
zgadzam sie z ta Pania na kazdym dziale faceci sa milsi niz kobiety
5
zbyszek 2017-04-20 21:06
tak jest wiadomo od dawna
4
Basia 2017-04-24 17:43
Fakt, pani z działu podłóg bardzo niemiła
3
Coma 2017-05-02 19:05
Cala ekipa na tym dziale o przepraszam NA DZIALE bo to trzeba pisac z duzej litery ! Jest doskonala !
4
Coma 2017-05-02 19:06
Cala ekipa na tym dziale o przepraszam NA DZIALE bo to trzeba pisac z duzej litery ! Jest doskonala !
3
Arek 2017-05-25 22:25
Oglądasz Ucho Prezesa? Kto jest Adrianem w Bricomanie? A kto Antonim ? Świr spod Złotowa czy Pychol z Jędrzejowa?
1
mmmm 2017-06-11 21:07
Nie polecam tam pracy stosowanie metod policyjnych na pracownikach byłych i obecnych, zastraszanie ,itd...
3
ZIGI 2017-06-14 14:31
Witam, podsumowuję krótko i na temat:
- byłoby jak trzeba gdyby wymieniono ludzi wokół dyrektora generalnego. Generalny jest OK. Myślę tu o małej grupce cwaniaków, którzy nie mają poszanowania dla innych - tu w sklepie wszyscy ich dobrze znają. Jak się pojawiają na sklepie to dla lansu i po to by "zakozaczyć". Poza tym:
- inwentaryzacje , za które nikt nie zapłaci
- praca po godzinach dla oddanych, praca za przysłowiowe poklepanie po ramieniu
- mało osób na dziale
- ciśnienie na wynik i obrót przy małej ilości pracowników
4
Zostaw swoją opinię o Bricoman - Poznań
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bricoman