brak logo

HDS SERWIS sp. zo.o.

Bielsko-Biała

Opinie o HDS SERWIS sp. zo.o.

gość 2015-07-07 07:42:50
Dobre warunki pracy, wysoka prowizja. Fajna atmosfera.
2
Gosc 2015-09-07 15:39:55
No musza byc dobre prowizje skoro klienta oszukują na ciezkie tysiące.... Nie polecam tej firmy!!!!!!! Wszystkie negatywne komentarze usuwają ale i tak ludzie wiedza ze jest tam klient oszukiwany i przeprowadzana fuszera jakich malo
FILLL98 2015-11-27 11:13:17
POPIERAM OPINIE POWYŻEJ. JESZCZE NIGDY NIE SPOTKAŁEM FIRMY KTÓRA ZA WYCENĘ KASUJE PIENIĄDZE!!! UWAŻAJCIE LUDZISKA ZANIM PRZEKROCZYCIE BRAMĘ TEJ FIRMY CHYBA ŻE CHCECIE ZAPŁACIĆ ZA NIC CIĘŻKĄ KASĘ!!! OMIJAĆ, OMIJAĆ JESZCZE RAZ OMIJAĆ SZEROKIM ŁUKIEM. A I JESZCZE ZOSTANIECIE NA KONIEC POŻEGNANI SŁOWAMI JAK SIĘ NIE PODOBA TO WY..ERDALAĆ!!!
Adam 2016-01-23 12:43:40
Witam. Jestem osobą która od lat pracuje w branży maszyn budowlanych, pochodzę z Pomorza Polski. Kiedyś dużo współpracowałem z tą firmą, więc to co teraz napisze jest to moja opinia stworzona na podstawie moich doświadczeń:
1. Jest prawdą, że firma HDS (KUMATEX, GENEUS itd.) jest firmą, która faktycznie kasuje wszystkie swoje negatywne opinie. Parę lat temu pisałem wiele krytycznych uwag na temat tej firmy i niestety po pewnym czasie moja opinia jak i inne negatywne opinie szybko znikały. I tak jest na prawie każdym portalu. Firma ma bardzo duże problemy z zaakceptowaniem swojej niskiej wartości.
2. Firma ma bardzo duże problemy z rzetelnym wykonywaniem swoich prac. Kiedyś tak mi wyremontowali silnik do minikoparki SCHAEFF, że minikoparka nie miała sił podnieść łyżki. Cały czas mi wmawiali, że jest problem z moją hydrauliką. Aby im udowodnić, że się mylą i są w błędzie wymieniłem silnik na zupełnie inny, sprawny. Efekt? Mini zaraz zadziałała, miała mocy jak szalona. Bardzo ciężko było się doprosić o reklamację, z łaską przyjęli mi silnik z powrotem. Po reklamacji silnik działał lepiej, ale do ideału było ciągle bardzo daleko.
3. Kiedyś brałem u nich bardzo dużo części zamiennych. Teraz już wiem, że wszystkie tańsze części to są chińskie zamienniki. Jakość słaba, cena jak za oryginał. Nie polecam.
4. Osoba która siedzi za biurkiem w ogóle nie ma żadnego doświadczenia jeżeli chodzi o praktykę. Ich wycena uszkodzeń w maszynach stworzona jest na podstawie swoich domysłów, niczym mądrym nie poparte, a jak już te wyceny powstaną to ceny są z kosmosu. Przykład? Wymiana wieńca i silnika hydraulicznego obrotu w minikoparce SCHAEFF za cenę 30 tyś zł netto (materiały z robocizną). Chore, tym bardziej, że oryginalny wieniec i silnik kosztuje około 8-9 tysięcy zł netto. Wniosek? Sam bym tak chciał, montując byle jakie części, pracując 2-3 dni i mieć z tego ponad 20 tyś czystego zysku. Raj na ziemi.
Biorąc pod uwagę wszystkie w/w dowody stwierdziłem, że nie warto się szarpać z pseudo firmą. Szybko sobie odpuściłem. Jest takie powiedzenie: NIGDY NIE WCHODŹ W DYSKUSJE Z IDIOTĄ BO PO PIERWSZE SPROWADZI CIĘ DO TWOJEGO POZIOMU A PO DRUGIE SZYBKO POKONA SWOIM DOŚWIADCZENIEM.
Reasumując: nie polecam tej firmy, najbardziej nie rzetelna firma jaką znam. Profesjonalizm - zero. Dbanie o klienta - zero. Ceny konkurencyjne - zero. Same zera, tak jak ta firma.
Pozdrawiam
Gość 2016-01-24 18:52:28
Moim zdaniem jesteś w błędzie i to dużym. Bez względu na to w jakiej działa się branży, co konkretnie się robi, to ZA KAŻDĄ wykonaną pracę ZAWSZE należą się jakieś pieniądze. Nie ważne co robisz, ale wykonując pracę poświęcasz swój czas i wiedzę. Nawet taka głupia rzecz jak WERYFIKACJA maszyn powinny być wykonane odpłatnie, bo w przeciwnym razie człowiek nigdy nie zarobi na chleb. Po prostu nie szanuje się. Ja nie wiem jak firma HDS weryfikuje maszyny swoich klientów (powinna być pełna diagnostyka plus pisemny kosztorys) ale nie dziwię, że pobierają za tą usługę kasę. Tak powinno być w każdym profesjonalnym i szanującym się warsztacie, i to w każdej branży. Owszem można dawać klientom jakieś darmowe rady, pomocne wskazówki, ale pełna diagnostyka maszyn ZAWSZE powinna być odpłatna. Jak ktoś jest fachowcem, dobrym fachowcem, MA PRAWO się cenić, żądać kasy. Jeżeli klient uważa inaczej to takiego klienta zawsze można wysłać do "Ziutka z młotkiem naprawiającego sprzęt w stodole". Ten to na pewno za darmo zweryfikuje maszynę, no może za jedno piwo....
Aro 2016-01-31 20:43:04
Ludzie omijajcie to firmę!!!!!!! I lepiej idźcie do stodoły do ziutka z młotkiem w ręku !!!!!!!
Gośç 2016-05-19 23:59:08
Wielkie D....a amator by lepiej HDS zanotował. Nie polecam i dołączam do kolegi- w stodole lepiej.
mat 2016-07-18 18:15:39
Firma hds serwis jak i firmy siostrzane Geneus i Kumatex oferują wysokie zarobki w zamian za oszukiwanie klienta naciąganie na koszty . A pracownicy nie dysponują żadną wiedzą techniczną a zwłaszcza w firmie GENEUS
czcf 2016-07-18 23:08:06
Wydaje mi się @tekla, że i tak jest szansa, żeby znaleźć zatrudnienie chociażby jako specjalista ds. rozwoju systemów it. Oczywiste jest, że wymagane jest doświadczenie, ale wiadomo jakie są zarobki teraz?
Zostaw swoją opinię o HDS SERWIS sp. zo.o. - Bielsko-Biała
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie HDS SERWIS sp. zo.o.