brak logo

Ochrona Osób i Mienia STEN

Wrocław

Opinie o Ochrona Osób i Mienia STEN

pracownik 2015-02-17 12:45:19
Mogę wydać opinię z własnego doświadczenia ,jest to firma przyjazna pracownikowi,podejście tzw. ludzkie .Płaca minimalna jak wszędzie ,wymagana grupa o niepełnosprawności,pomoc biura przy załatwianiu formalnosci.Brak świadczeń socjalnych .
pracownik 2 2015-02-17 12:52:52
Umowa na zatrudnienie na stałe ,raczej nie możliwa ,chyba że wejdzie w życie nowelizacja .Firma nie należy do żadnego układu zbiorowego.
anonim 2015-10-01 12:55:29
Dyrekcja w porządku troche mało płacą jak wszędzie POLECAM
pracownik 2015-10-02 19:05:46
jest jeszcze jeden minus ,przepracujesz 170 godz.,czy też 150 ,wypłata tak sama.
Katarzyna 2016-01-12 12:39:33
W firmie STEN pracowałam będąc jeszcze na studiach. Jeśli chcecie pracować w firmie w której będziecie czuli się jak w rodzinie to serdecznie polecam!!! Niesamowici ludzie, a Pan Staszek jest konkretnym, serdecznym i bardzo ludzkim przełożonym; Panie z biura to również niesamowite osoby. Nie zarabiałam dużo, ale na tamte czasy: wystarczająco, jednak pieniądze w tym przypadku nie były dla mnie najważniejsze. Ta niesamowita atmosfera, serdeczni współpracownicy i poczucie, że praca staje się klimatem podobna do rodziny to rzecz w tych czasach niespotykana; pomimo upływu lat za każdym razem wspominam tę pracę z ogromnym sentymentem. Ja polecam pracę w firmie STEN!
1
Lola 2016-08-10 18:28:23
Co tak słodzisz? pewnie znajoma? osobiście mam zupełnie odmienne zdanie,chciwi i żli !!!!!!!!!!!!
pracownik 2016-10-04 16:04:21
Największym problemem jest to że szef zatrudnia osoby ze znacznym stopniem niepełnosprawności ,z cukrzycą ale i też chorych psychicznie ,bo na nich dostaje największą dopłatę z pfron-u. I przychodzi taki delikwent do pracy a sam potrzebuje opieki ,i wydziwia ,albo śpi ,a inni za niego odwalają obowiązki.
1
zainteresowany 2016-10-06 11:01:07
'Sten ' żadnych dodatków nie płaci ,ani stażowego ,ani premii, czy też dodatku nocnego ,jeżeli ty się cieszysz że w ogóle coś płacą ,no to masz rację, na Ukrainie zalegają z pensją nawet rok.Z takim myśleniem to żeby przeżyć należy pracować w dwóch :Stenach:,tylko kiedy...
2
sąsiad 2016-10-06 11:19:42
Żeby nie PFRON ,to byłoby 5 zł.na godzinę ,ta firma się nie rozwija ,żyje dzięki dotacjom do niepełnosprawnych ,bez tego nie utrzymała by się na rynku pracy. Jedynym inwestorem jest PFRON,czyli państwo ,nie licząc inwestycji właściciela w zakup i remont posiadłości ,których ma kilka.
3
sławek 2016-10-06 17:05:35
Największą tajemnicą firmy jest to ,że tylko kilka osób ma umowy na czas nieokreślony ,reszta na czas określony ,i są wśród nich tacy którzy mają wieloletni staż pracy.Wszyscy czy większość pracodawców stara się o stałą załogę ,w Stenie jest inaczej.Czyli wniosek ,wykorzystać ,a jak coś się szefowi nie spodoba ,to do widzenia ,bez żadnych ekwiwalentów.
1
pracownik 2016-10-07 08:02:33
Żadnych socjali ,na to nie ma szans ,bo firma nie należy do żadnego układu zbiorowego ,czyli tylko ŁASKA PAŃSKA.Jeżeli chodzi o premie ,w tej firmie nie znają czegoś takiego.Na awans też nie licz ,a podstawa jest solidna -najniższa krajowa ,i to się nie zmieni .
2
sd 2016-10-09 14:52:26
Z lekkim stopniem niepełnosprawności Sten nie zatrudnia ,tylko umiarkowany i znaczny .Tylko jaka to opinia dla firmy gdy zatrudnia osoby chore psychicznie ,które stawiaja na nogi służby porządkowe bo niby widzą ,złodziei,a to zwid chorobowy ,bo ci ludzie w nocy nie mogą pracować, no ale dopłaty są ważniejsze od ludzi i wizerunku firmy.
1
bp 2016-10-10 10:17:59
Potwierdzam grupa ma największe znaczenie ,ze znacznym stopniem choćby inwalida miejsce się zawsze znajdzie , i wypchnie tego który ma długi staż w firmie ale niższą grupę.Przez taką politykę kadrową Zalesie wypadło.
2
sd 2016-10-11 17:50:00
Najniższa krajowa ,w tej firmie to standard,nawet dla kadry kierowniczej. I ewentualnie co łaska od szefa ,ale to bardzo rzadko i tylko dla niektórych z kadry.
sd 2016-10-12 15:49:54
Moje informacje wynikają z wpływów na moje konto i moich współpracowników , i to jest najniższa krajowa.Tu na forum piszemy to co jest w rzeczywistości ,to co ludzie zarabiają ,a nie hasła propagandowe o średniej krajowej ,chyba że 1380 zł.to średnia krajowa.
2
pracownik 2016-10-13 11:17:36
Jeżeli wybierasz się do pracy na meliorancką czyli do dyrekcji to być może tam obowiązuje średnia krajowa ,w terenie czyli praca w ochronie ,to tylko najniższa krajowa ,ten koleś co pisał ostatnio o zarobkach ,pisał jak w rzeczywistości jest .Te wszystkie ryposty na temat najniższych poborów ,pochodzą od ludzi z melioranckiej dla których tak male pieniądze za pracę są nierealne.Ale dobrze wiedzą jakie przelewy idą do ludzi w terenie ,a one nie są imponujące .
1
bp 2016-10-13 13:34:33
Z tego co czytam łatwo jest wywnioskować jakie są warunki pracy i płacy ,skąd te pomysły ze Średnią Krajową ,chyba na fotelu obok szefa.Podpiszesz umowę ,to się dowiesz....
ps 2016-10-13 15:13:24
No i wszystko wiesz ,polska szara rzeczywistość , nie wiesz w cuda [ średnia krajowa].
1
ps 2016-10-16 13:49:42
Dają ,ale na najniższą krajową .Chyba że idziesz do dyrekcji ,tam przejadają większość dotacji PFRON ,to dostaniesz coś więcej.Odcinka wypłaty też nie zobaczysz.
1
bp 2016-10-16 13:56:11
Wychodzi średnio 7-8 zł.godz. nieżle...
sd 2016-10-17 10:57:29
Po nowym roku jak wejdzie obowiązkowe 12 zł.brutto,to Sten zrówna się ze wszystkimi , i będzie równo ,bo nie wierzę żeby coś więcej dorzucili .Teraz z dofinansowaniem idą prawie równo,ale pewnie już tam myślą jak obejść ten przepis ,podobnie jak z tymi umowami na stałe.
1
sd 2016-10-20 15:38:29
Jeżeli chodzi o solidność ,skuteczność,firma Sten spełnia te warunki w 100%. A opłacanie pracowników to już całkiem inna strona medalu ,najniższa krajowa tutaj króluje i to niepodzielnie.Z powyższej opinii o Stenie wynika że ,pracownicy wysokiej klasy ale niestety słabo opłacani.
2
sąsiad 2016-10-21 15:12:05
Tu się zgadzam z tezą ; Sten solidna firma ; ,ale i z tą drugą co do zarobków również ,ukłon w stronę dyrekcji , patrzcie na tych dzięki którym istniejecie .
1
pracownik 2016-11-19 14:47:01
Rynek pracy drgnął ,jest dużo ofert do ochrony ,do tego dochodzą problemy z uzyskaniem grupy i jej utrzymaniem ,przepisy zaostrzono i to znacznie ,ciężko będzie Stenowi utrzymać pozycję na rynku przy tym poziomie zarobków.Sam przyglądam się kilku ofertom .
1
obserwator 2016-11-22 13:58:46
Chciałbym nawiązać do kwestii pracy osób ze znacznym stopniem niepełnosprawności ,według kryteriów przyznawania tej grupy niepełnosprawności są to osoby które samodzielnie nie mogą egzystować ,pobierają dodatek opiekuńczy ,a tu czytam że są zatrudniane na samodzielne stanowiska .Jaki pracodawca chce mieć taką ochronę ?




/
pracownik 2016-11-25 15:09:12
Sten jest zakładem pracy chronionej ,więc jest taki układ kadrowy jak piszecie ,warunki płacowe słabe ze względu na nocne godziny ,ale porównując Sten do innych w tej branży to wypada on dobrze .
1
Zostaw swoją opinię o Ochrona Osób i Mienia STEN - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ochrona Osób i Mienia STEN