brak logo

ARKO-GUM F.H.U. Wyposażenie Serwisów Oponiarskich

Katowice

Opinie o ARKO-GUM F.H.U. Wyposażenie Serwisów Oponiarskich

anonim 2015-11-03 15:41:20
Zawsze chciałeś wyjechać za granicę? Z nami to możliwe, podejmij pracę w charakterze opiekunki/opiekuna osób starszych i jedź do Niemiec już dziś.
pracownik 2015-11-03 15:46:24
temat dotyczy pracy w tej firmie a nie myjni. Jak się nie podoba ta myjnia można wybrać inną
obiektywny 2015-11-03 15:50:04
Dla mnie firma ok. Pracowałem tam 2 lata i na poziomie zakończyliśmy współpracę
Zbigniew 2015-11-06 13:39:02
Naprawdę słaba firma , jakość materiałów i narzędzi się nie broni na rynku a ceny o 2 klasy zawyżone , nie polecam bo nie zarobisz , podrostu nie ma na czym .
Atmosfera tez nie sprzyja pracy, wiecznie niezadowolona księgowa to już historia.
Ja rezygnuje.
MM 2015-11-06 18:54:30
"Postępowanie dotyczy nieuwzględniania ujemnej stawki bazowej LIBOR w sytuacji, gdy jej wartość bezwzględna jest większa niż wysokość marży kredytu, mimo że suma odsetek należnych dotychczas oraz w bieżącym okresie rozliczeniowym przekracza 1 grosz, czyli odsetki w najniższej możliwej wysokości" - głosi informacja na stronie UOKiK.
mechanik 2015-11-09 22:20:01
przyjedzal do nas przedstawiciel tej firmy z narzedziami, niestety słaba jakosc, poza tym nazywalismy go brudasem... mogłby od czasu do czasu korzystac z prysznica a nie zabijac zapachem ciagnacym sie za soba
K.S..... 2015-11-24 23:56:25
Totalna beznadzieja w kazdej kwestiii
ftvdtkbgkvv 2015-11-30 22:13:44
Gdzie zniknął komentarz o budowie domu za firma?
1
Były 2015-12-01 21:13:22
Najniższa krajowa + gotówka w kopercie(WCALE NIE GWARANTOWANA). Narzędzia lipne i za drogie. O premii raczej można zapomnieć.
byly 2015-12-01 22:19:53
I jeszcze ojciec szefa który we wszystko się wtrąca.
xxx 2015-12-01 22:38:03
napisz czy się zwolniłeś czy zostałeś zwolniony? Twoich wpisów jest bardzo dużo
kuul 2015-12-06 19:04:46
zdjecie uzytkownika


MM - 2015-11-06 18:54:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)



"Postępowanie dotyczy nieuwzględniania ujemnej stawki bazowej LIBOR w sytuacji, gdy jej wartość bezwzględna jest większa niż wysokość marży kredytu, mimo że suma odsetek należnych dotychczas oraz w bieżącym okresie rozliczeniowym przekracza 1 grosz, czyli odsetki w najniższej możliwej wysokości" - głosi informacja na stronie UOKiK.
xyz 2015-12-10 14:09:10
Czy myślisz ze to jedna osoba? Kilka osób może dac sobie nick byly i tyle. Co to ma za znaczenie czy byly czy obecny. Ta strona służy wypowiadaniu opinii o firmie.
K1 2015-12-22 12:35:48
Nie polecam ani pracy u nich ani współpracy , słaba firma jeszcze gorsza jakość
towaru .Cp na poziomie ale układ dziwny kto zna to wie o czym pisze .
Widać że amatorka bez zaplecza finansowego.
marek 2016-01-12 23:04:25
Nie trzeba jednak nie polecam. Poszukuja chyba odkąd strona internetowa działa :)
KAROL 2016-01-13 23:18:36
Słuchajcie może ktoś konkretnie opisać oco chodzi w tej firmie co jest takie złe. Co się dzieje, straszycie tak bez końca a nikt szczerze nie napisał co jest grane. Skoro jest umowa i w umowie zarobek to co nie płacą czy co
Force-man 2016-01-17 15:52:13
A jakie to elektronarzędzia jeśli można wiedzieć ?
Bob 2016-01-19 18:49:40
Witam dostałem zaproszenie na rozmowę jako Przedstawiciel Handlowy - Vanseller. Chciałbym się czegoś dowiedzieć czy samochód służbowy dostaje taki pracownik na stałe czy tylko podczas pracy, oraz jakkiego wynagrodzenia można się spodziewać
Franek 2016-01-19 22:44:20
Jak by było tak wszędzie to by tyle służbowych samochodów nie stało pod blokami :). Wiem że dużo firm daje samochód na stałe ale są też firmy które tylko podczas wykonywania pracy. Wiec nie mów że jest tak wszędzie
Bob 2016-01-22 14:03:49
@bonny, wynagrodzenie jest powiązane z wynikami sprzedaży - Pewnie podstawa + premia/prowizja i dlatego tak napisane . Z tego co wiem zawsze handlowcy mają wynagrodzenie powiązane z wynikami sprzedaży
Ssss 2016-01-27 23:23:18
Mam pytanie ile można zarobić na stanowisku przedstawiciel handlowy ( vansaller ) od początku współpracy z tą firmą ? Wiadomo że nie wyrobimy planów sprzedażowych bo na początku to ciężki temat .
....... 2016-01-28 06:15:10
2000, w tym najniższa krajowa płacona na konto reszta do ręki.
Ssss 2016-01-28 17:27:17
2 tysiące yhh to nie za dużo a wręcz bardzo mało . Jedno że odpowiadamy za samochód oraz towar to jeszcze 8 godzin pracy w tej firmie to mit . Niby od 8 do 16 a tak naprawdę jak będziesz tak pracował to cię zwolnią . TRAGEDIA najlepiej jak wsiadasz do samochodu o 7 a wracasz z trasy o godzinie 19 pewnie w tedy są zadowoleni
,...... 2016-01-28 19:21:05
Było tak jak piszesz.
Ssss 2016-01-28 20:41:15
Pełna odpowiedzialność za towar a wynagrodzenie marne . A wiadomo jacy są pracownicy warsztatów wystarczy chwila nie uwagi i my za to oddajemy . A jak długo pracowałeś ? . Jest wg możliwość wyrobienia premii ?
,.... 2016-01-29 16:55:14
Marne szanse na premię a jeśli już, to marna kasa.
obecny i byly 2016-02-09 22:16:45
Dziewczyna w biurze sprawdza gps, o ktorej rano wyjazd i o ktorej koniec pracy,kasę trzeba ściągać od klientów, bo ona dzwoni tez i pyta a tu a tam a ty na wszystko odpowiedz musisz znać :) kasa... Obiecanki cacanki szefa. Tyle powiem.
.... 2016-02-10 20:06:40
To gorzej niż było.
zawiedziona 2016-02-17 21:39:57
Witam. Proszę uważać na właściciela. Mówi jedno a za jakiś czas zmienia decyzje i tym samym rujnuje człowiekowi wszystkie plany.
1
KRIS 2016-02-24 12:36:13
WIDZĘ ZE NIC SIĘ NIE ZMIENIŁO PRACOWAŁEM DWA LATA.
WSZYSTKO CO PISZECIE TO PRAWDA.
FIRMA TOTALNIE BEZNADZIEJNA OMIJAĆ SZEROKIM ŁUKIEM
PRACA PO 12 GODZIN NA 1800 ZŁ ZUS NAJNIŻSZY RESZTA DO REKI.
WŁAŚCICIEL TOTALNY KŁAMCA I CWANIAK.
OMIJAĆ BUCA Z DALEKA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Arkadiusz Stępień właściciel firmy Arko-Gum 2016-02-25 13:18:59
Witam,

od niedawna przeglądam ten portal i widzę dużo negatywnych wpisów odnośnie mojej firmy i mojej osoby. Wpisy zaczęły się pojawiać od września 2015 roku, czyli dokładnie w okresie kiedy to zwolniłem niektórych handlowców.

Firma Arko-Gum istnieje od 2005 roku i małymi krokami umacnia swoją pozycję na rynku w branży motoryzacyjnej. W ofercie mamy produkty liczących się producentów, takich jak Hpa, Vipal, Cp, Force.

Informacje zawarte we wpisach mówiące o tym, że firma ma kłopoty finansowe lub też dziwne układy z dostawcami są wierutnymi kłamstwami i nie mają nic wspólnego z rzeczywistością. A robienie mi wyrzutów, że buduję dom dla swojej rodziny jest śmieszne, niestosowne i całkowicie nie na miejscu.

Bardzo proszę osoby umieszczające te wpisy o rzetelne napisanie ile czasu pracowaliście Państwo w firmie i czy realizowaliście podstawowe założenia wynikające z zakresu obowiązków dotyczących Waszego stanowiska pracy? Czy znaliście ofertę naszej firmy ? Bo pamiętam czasy, że niektórzy handlowcy nawet po roku czasu nie zdążyli zapoznać się z oferowanymi przez nas produktami, a co dopiero sprzedawać je. Proszę napisać z jakich powodów firma się z Państwem rozstała bo na zwolnienie u nas naprawdę trzeba sobie zapracować. Praca na stanowisku handlowca jest bardzo samodzielna i niestety nie każdy się do niej nadaje.

Obecnie w firmie jest zatrudnionych 15 osób z czego większość ma minimum trzyletni staż pracy. Co więcej, są także osoby, które związane są z firmą od samego jej początku.

Podsumowując, osobom, które już nie pracują w firmie Arko-Gum życzę znalezienia pracodawcy spełniającego ich oczekiwania. Natomiast osobom, które dopiero zaczynają pracować w firmie życzę samych sukcesów zawodowych.
z poważaniem
(usunięte przez administratora)
obserwator 2016-02-25 20:32:10
Witam. Nikt nie musi odpowiadać na Pana pytania, poniewaz to forum sluzy do wypowiadania zdania na temat danej firmy. A takie jest wlasnie o Pana firmie wiec moze trzeba sie zastanowic dlaczego. Ofertę firmy można zawsze znaleźć na stronie www wiec niepotrzebnie Pan ja tu reklamuje.
Arkadiusz Stępień właściciel firmy Arko Gum 2016-02-28 00:05:37
Witam, Nikt się tutaj nie tłumaczy i nikogo nie oszukuje, proszę napisać dlaczego Pan nie pracuje i swoje żale wylewa na forum . Firma Arko-Gum ma się dobrze i parę osób niezadowolonych ze zwolnienia tego nie zepsuje. Panie Kris zawsze możesz założyć swoją firmę. Proszę przedstawić te sprawy sądowe bo o takich mi nic nie wiadomo. Był to ostatni mój komentarz na tym forum.
Kris 2016-02-28 09:48:34
Ta pdeudo firma powinien zjajac sie urzad pracy i skarbowy za oszustwa i robote na czarno zus najnizszy reszta do reki to tez jest klamstwo..... Wlasciciel moze i ma sie dobrze jak wszystkich prcownikow i klintow ciula w zywe oczy. Jesli myslicie sie tam zatrudnic lub cos kupic jakies chinskie badziewie i 3 razy przepacic w tej firmie to dacie sobie spokoj sa na rynku firmy 100razy lepsze i uczciwsze.
były 2016-03-03 12:27:12
Gorzej być nie może księgowa chyba naprawdę jest głupia bo nadal tam pracuje
KSIĘGOWA 2016-03-03 15:18:11
Witam serdecznie BYŁY nie życzę sobie wydawania OPINII na mój temat ponieważ pracuję w porządnej,wiarygodnej, rzetelnej i godnej zaufania firmie w której jest gwarantowana stabilizacja,super wynagrodzenia oraz ogromne możliwości rozwoju zawodowego !!!atmosfera jest miła i koleżeńska!!!! Uważam, że Ci co tu pracują mogą to potwierdzić !!!!! POZDRAWIAM WSZYSTKICH SZCZĘŚLIWCÓW WYKONUJĄCYCH SWOJE OBOWIĄZKI :)W TAK PROFESJONALNEJ FIRMIE :)
Jarząbek. 2016-03-05 11:22:58
Łubu dubu, łubu dubu, niech nam żyje prezes naszego klubu niech żyje nam. To mówiłem ja- Jarząbek. Brawa dla Pani księgowej, 10 punktów do premii.
MN 2016-03-16 20:26:01
Witam wszystkich zainteresowanych :) Pracowałem w tej firmie bardzo krótko, ale rozstałem się za obustronnym porozumieniem (nie każdy się nadaje na przedstawiciela i to było moje zdanie). Jeżeli chodzi o umowy to faktycznie leci się na najniższej krajowej (w wielu firmach jest taka praktyka, a szczególnie na stanowisku PH). To możne ktoś zaliczyć na "minus". Dla mnie jedynym minusem były częste telefony szefa z pytaniem: i jak dzisiaj?? Mnie osobiście to drażniło i nie dawało się skupić na robocie, ale to tylko moje zdanie. Ale poza tym pracodawca jest moim zdaniem w porządku - nie było problemów, aby w jakiś sposób się z nim dogadać. Towar, który oferuje firma to nie jest tani bubel. Jeżeli ktoś nie potrafi używać i dbać o sprzęt to i "mercedesa" szybko rozwali, a potem powie, że szajs. Odpowiedzialność za powierzony towar to też moim zdaniem nic dziwnego jak niektórzy tutaj sądzą...jak ktoś nie jest piz.. to towar przypilnuje i nic mu nie zginie. Jeżeli chodzi o pracę po 12h...to nie jest przymus, ale jeżeli ktoś chce zarobić to trzeba robić (w tym kraju za darmo można jedynie dostać w ryj) i tak jest moi drodzy wszędzie. Nikt za siedzenie na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie płaci i z tym trzeba się pogodzić, albo znaleźć sobie starą, samotną i bogatą babę, która będzie Was utrzymywała (ale to już jest kur...wo). Jeżeli chodzi o ludzi pracujących tam na miejscu (dziewczyny oraz magazynier) to jak najbardziej ludzie mili i pomocni :). Wszystkim tym, którym się nie udało związać z tą firmą na dłużej proponuję się zastanowić nad tym dlaczego się tak stało...bo albo musieliście coś "nawywijać", że Was zwolniono, albo po prostu nie nadajecie się na takie stanowisko (bądźmy rozsądni - nie każdy się nadaje do wszystkiego...nawet zamiatać trzeba umieć). Miejcie Panowie jaja i weźcie tą Waszą "porażkę" na klatę i znajdźcie sobie zajęcie, w którym będziecie się spisywali zamiast wylewać żale jacy to jesteście pokrzywdzeni.
Wszystkim, którzy chcą spróbować jak najbardziej polecam o ile ktoś jest w tym dobry bo szkoda Waszego czasu jak i czasu pracodawcy.
Pozdrowienia Wszystkim :)
Sniper 2016-03-17 22:32:56
Najbardziej merytoryczna wypowiedź, nic dodać nic ująć.
Spostrzegawczy 2016-03-21 13:33:35
F.H.U. „ALGUM” Wyposażenie Serwisów Oponiarskich Aleksandra Stępień - kujawsko-pomorskie. Czyste konto na gowork tego samego właściciela. Czyżby nowa siedziba w kujawsko-pomorskim? :)
Zainteresowany 2016-04-07 11:18:40
Witam. Chciałem zapytac Panią Księgową bo wydaje mi sie, ze jest najbardziej kompetentna osoba w tym temacie, czy rzeczywiście wynagrodzenie to najniższa krajowa? Na tym forum większość straszy ze mimo wkładu pracy nie da sie zarobić więcej, a wiemy ze cieżko sie utrzymać za takie pieniądze zwłaszcza gdy ma sie rodzine, dzieci na utrzymaniu. Proszę o odpowiedz.
byebye 2016-04-19 22:44:13
I jak teraz sytuacje w firmie? Jaki sklad obecnie?
Artur S. 2016-05-12 09:33:12
Pracowałem niecałe pół roku kilka lat temu. Rozstaliśmy sie z powodu braku zadowalających wyników (obustronnie) Czas pracy - 8h na rejonie( nie licząc dojazdu ) realnie +/- 10h. Wynagrodzenie - najniższa krajowa + koperta.
Co do samej pracy - przerost formy nad treścią , mianowicie żeby wchodzic n anowy rynek , to trzeba go na początku zbadać - tego brakło , ale powodzenia - może znaleźli / znajdą się wytrwalsi :)
jak na firmę prywatną bez dramatu.
Pozdrawiam !
Bobo 2016-10-23 09:50:04
Zgadzam sie z niektórymi przedmówcami, tzw firma " kogucik" najniższa krajowa na konto i pare groszy dodatkowo w kopercie pod stołem, codzienne telefony "jak idzie" jezeli mało kasy to "no Panie ..... co tak słabo ma Pan najlepszy teren " i tak do każdego, przecież kieszeń trzeba napchać prezesikowi :) nie mam nic przeciwko tylko jezeli ktoś ma wymagania względem pracownika i to nie małe a dodatkowo zarabia krocie to niech przynajmniej pracownika doceni i nie bawi sie z tymi groszami pod stolikiem i da godziwa pensje. Przypominam ze słowo krocie użyte nie bez przyczyny dlatego ze ów właściciel sprowadza materiały z Chin przykleja włoskie naklejki i
Sprzedaje ze to niby włoskie i jakie dobre ahh oprócz tego odpowiedzialność za cały towar, samochody pożal sie Panie, wtrącający sie tatuś który nie ma bladego pojęcia o niczym a myśli ze pozjadał wszystkie rozumy a na koniec dodam ze jezeli byłoby tak dobrze i wspaniałe to nie szukałby non stop sprzedawców, na koniec dodam krótko "jaka małpa taki cyrk " dziekuje pozdrawiam
1
Ciekawska 2016-10-31 23:45:15
ech jedni piszą tak inni inaczej. Smiechu warte. Wysłałam cv i mam nadzieję że osobiście się przekonam
KKK 2016-11-09 20:59:27
He he przestrzegam wszystkich którzy myślą o tej firmie żeby sie zatrudnic gorszej nigdy w życiu nie spotkałem totalna lipa w kazdej kwestii Pan Stępień na 100%zapracowal sobie na taki wizerunek totalny oszust. klamca nie ma pojecia o niczym nie wiem jakim cudem prowadzi ta firme na niczym sie nia znajac totalny amator nieslowny wizje z kosmosu nirealne .Trasa zepsuta co sie dziwic jak co miesiac inny handlowiec
1
Obserwator 2016-11-10 17:30:20
Panie Kkk w tej firmie pracuje prawie 15 osób więc pisząc i obracając właściciela napisz jakim orłem byłeś i za co Cię wypieprzył. Firma solidna ale boryka się z trudnościami rynku czyli zatrudnieniem odpowiednich ludzi którym się po prostu będzie chciało pracować. Panienl Kkk do roboty a nie przed klawiaturę.
KKK 2016-11-11 17:25:37
Obserwatorze czytaj( lizusie prezasa) bardzo ciesze sie ze ta firma ma klopoty poniewaz jest totalnie daremna problemu z pracownikami nie ma żadnego tylko trzeba im najzwyczajniej w świecie dobrze zaplacic a nie ciulac na kazdym kroku i wynagac nie wiadomo czego nie dajac wzamian. Pana S. interesuje tylko wlasna kieszen innych ma gleboko w d... klintow również....... 15 osob musza byc bardzo zdesperowani ze tam pracuja niestety czasami tak byla pozdrawiam pana lizusa Nara
wolf 2016-11-13 23:09:01
Witam,

Nie lubię jak ktoś wylewa żale a nie pisze dlaczego już nie pracuje. jak widzę opis MN to mam uczucie że, chyba komuś bardzo zależy, żeby obsmarować firmę. Wpisów ponad 70 a firma na poziomie 15 osób. Polska mentalność to żalenie i narzekanie.
1
lajlaj 2016-11-17 20:30:11
Pewnie zrobił mega wynik 30 tys netto i spodziewał się 8 tysięcy wypłaty. Policz sobie jakie są koszta utrzymania pracownika i na kwocie się nie zarabia tylko na marży. Trzeba dużo pracować żeby zarobić normalne w tej branży. Dodatkowo konkurencja nie śpi. Jak się chcę to można zarobić.

Osobiście polecam ale nie obibokom
Trzeba się napracować żeby zarobić godziwie.

Pewnie coś narobił albo pracując pił tylko kawy u klientów
Zostaw swoją opinię o ARKO-GUM F.H.U. Wyposażenie Serwisów Oponiarskich - Katowice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ARKO-GUM F.H.U. Wyposażenie Serwisów Oponiarskich