Twoje konto

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
<<<Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach na swój adres e-mail.>>>
wsw - 2010-02-16 19:12:38 odpowiedz | cytuj
zenada!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
anonim - 2010-02-22 08:48:01 odpowiedz | cytuj
Dlaczego żenada? Napisz co� wi�cej o tym pracodawcy. I jakie� ogólne informacje o swoim stanowisku - jeste� pracownikiem produkcyjnym czy biurowym?
anonim - 2010-02-22 21:39:52 odpowiedz | cytuj
wiesz dlaczego zenada bo za takie pieniadze to pora�¼ka �¼e tam sie pracuje i 3 zmian�³wka najlepiej za darmo robi�� bo po co nam te pieniadze ale to jest w��a��nie POLSKA!!!!!!!!!!!!
lepsze jutro - 2010-05-13 23:49:02 odpowiedz | cytuj
calkowita racja. licza sie tylko slupki i wykresy, ktorych wzrost to tylko zgrabna zadlerka danymi. Coraz gorszy stosunek ilosci zatrudnionych ludzi nieproduktywnych do tych drugich, co ciagnie za soba coraz drozsza godzine pracy firmy i przez co spadek ilosci zamowien. Nowy prowadzacy raczej traktuje firme jako poligon dla swoich pomyslow, niz przejmuje sie tym, czy oddzial bedzie istnial za rok, czy 5 lat. wszelkie akcje sa przeprowadzane na pokaz przed wlascicielami, tak by dało sie wykazac na papierze (tablicy) ich pozytywny wplyw na wyniki firmy, tak skutecznej manipulacji danymi nie nauczy was zadna uczelnia.
Racek - 2010-05-17 21:06:39 odpowiedz | cytuj
Co racja to racja
Dziś w robocie ktoś wpadł na pomysł żeby podesłać link do szwedów z tymi opiniami...
anonim - 2010-05-18 20:41:41 odpowiedz | cytuj
nie uzywaj polskich liter. To trzeba nie znac samokrytyki i byc bez wstydu, zeby tak z firmy do firmy skakac i nie zauwazyc, ze tam skad sie odchodzi zostawia sie jakies powazne klopoty. Jasne, mozna sobie to zawsze jakos wytlumaczyc, np. brakiem checi wspolpracy pracownikow firmy i dalej sie chwalic mniejszymi sukcesami, oplaconymi przez wlascicieli i ludzi pracujacych fizycznie na ten przychod firmy, z ktorego fajnie sie odejmuje koszty inwestycji nie przynoszacych nowych zyskow. Poza nowym slupkiem lub kolejnym przystankiem zwiedzania dla VIPow, oczywiscie.
A tak na marginesie , jak podoba sie panstwu najblizsza impreza za pieniadze z naszego funduszu socjalnego? Wszyscy spoza firmy, zainteresowani poznaniem bohaterow naszego "blogu" beda mogli przyjsc zobaczyc firme, niejednokrotna laureatke nagrody Gazela Roku i innych wyroznien, za czasow kiedy firma preznie sie rozwijala, w realu oczywiscie. Zapraszamy
Lechia Gdańsk - 2010-05-19 21:24:16 odpowiedz | cytuj
Co Wy śledzie wiecie o zabijaniu :-)
Panie starszy z KJ i ten co nazwisko przypomina "tępą strzałę" nie filozofujcie tylko Weście się do roboty. To właśnie dzięki takim jak Wy ta firma pada; trzymać twarz i zapie..... byście popracowali w stoczni to byście docenili DC
To Ja jeden z Tych co pochodzą z działu nie przynoszącego zysku.
LECHIA GDAŃSK
anonim - 2010-05-19 21:28:21 odpowiedz | cytuj
Witam wszystkich. Od jakiegos czasu sledze ta dyskusje. Nie moge uwierzyc w te wszystkie zmiany jakie dotknely w ciagu ostatniego roku firme. Tak jak wspomnial ktorys z moich przedmowcow wraz ze zmiana glownego prezesa nastapily tez powazne zmiany w ekipie rzadzacej. Koledzy prezesa poznej koledzy kolegow, wszyscy znalezli "schronienie" w tej firmie. Mowi sie o zwiekszeniu zamowien, o nowych kontraktach a tymczasem jakos nie widac znacznego przyplywu zlecanej pracy w firmie. Wrecz przeciwnie obserwuje sie spadek produkcji, likwiduje sie maszyny i inne urzadzenia, ktore przechodza kwarantanne, po czym laduja niby na zlomie. Jezeli chodzi o pracownikow fizycznych ekipa rzadzaca sprawila, ze niegdys zapracowani i zadowoleni z natloku zadan do wykonania, dzisiaj boja sie o swoje jutro. Pracy bylo duzo, pracowano na maszynach nawet na 3 zmiany, dzisiaj niestety pare detali do obrobki na caly dzien. A to jeszcze nie koniec, jak oswiadczyl prezes szykuje zwolnienia, tylko kto poleci na zielona trawke, jego koledzy i koledzy kolegow, czy moze latwiej jest upolowac sobie kogos z fizycznych, bo "murzyna" zawsze mniej szkoda.
Nie jestem z wyksztalcenia ekonomista, ale mialem z ta dziedzina troszke wspolnego i wydaje mi sie, ze w tej firmie trzeba cudu, zeby ludzi poczuli sie znowu produktywni, dajac im wiecej pracy. Aby to sie stalo nalezy przede wszystkim ZREDUKOWAC LICZBE PRACOWNIKOW BIUROWYCH, bo obecnie liczba zatrudnionych w biurze ok 100 osob rowna sie zatrudnionym na produkcji. Wiec jak ta firma ma preznie dzialac i sie rozwijac skoro kazdy z pracownikow hali ma swojego odpowiednika w biurze na ktorego musi robic, gdy tymczasem biale kolnierzyki urzadzja sobie spotkania i spacery z laptopikami po hali. Pracowalem w kilku zakladach, w ktorych srednio na jednego pracownika biurowego przypadalo okolo 10 pracownikow fizycznych lub wiecej. Nie musze podawac chyba przykladow takich firm. Takie przelozenie przy zaangazowaniu zalogi i wzajemnemu szanowaniu i wykonywaniu pracy na pewno nie stworzy sytuacji takiej jaka mam miejsce w DC. Kolejna zmiana konieczna to sprawa podwykonawcow zewnetrznych. Gdyby zlikwidowac "uklady" i nie zlecac pracy innym tylko dac ja naszym pracownikom bylby taniej. Przeciez mamy park maszynowy (tokarki, frezarki, maszyny CNC i wiele innych ktore kosztowaly niesamowite pieniadze). Wyjatkiem moglyby byc firmy dysponujace urzadzeniami, ktorych nie posiadamy.
Reasumujac, mozna by sie pokusic na podanie przepisu na cud w DC.
1. Usunac wszytkich statystow (nie trzeba chyba wyjasniac, ze jedna osoba w biurze moze wykonywac kilka zadan, w koncu to SPECJALISCI wysokiej klasy, takie tytuly widnieja na wizytowkach)
2. Wycofac zlecenia od podwykonawcow, ktore mozemy wykonac na naszych maszynach i dac je pracownikom DC
Powyzsze dzialania napewno sprawilyby, ze firma znow by odzyla, a konkurencja mialaby twardy orzech do zgryzienia, bo stalibysmy sie bardziej konkurencyjni cenowo, nie przegrywalibysmy przetargow, a co za tym idzie mielibysmy latwiejsza droge do pokonania kryzysu.
anonim - 2010-05-19 21:28:21 odpowiedz | cytuj
Reasumujac, mozna by sie pokusic na podanie przepisu na cud w DC.
ttut - 2010-05-19 21:28:26 odpowiedz | cytuj
Arka - 2010-05-19 22:09:20 odpowiedz | cytuj
Czy widzicie podobienstwo? Tylko recepcji brakuje!

To samo spojrzenie i to samo zaangazowanie szkoda tylko, ze po zalatwieniu sobie stola ludzi nie poznaje! (*&(^&^%%
jakiś - 2010-05-20 09:07:15 odpowiedz | cytuj
dlaczego skoro jesteście tak niezadowoleni i tak wam źle, nie przeniesiecie się do szukającego pracowników i rosnącego w siłę danfosa bez przybysza ?!
dellner couplers - 2010-05-20 11:12:52 odpowiedz | cytuj
Lechisto-byles,jestes i bedziesz betonem.Gtatuluje wzoru pracowitosci-jak bedziesz tak pracowal jak stoczniowcy to wyladujesz tam gdzie oni-na bruku.
anonim - 2010-05-20 16:16:00 odpowiedz | cytuj
Ja tez nic nie mam do tego tczewa bo to nie o to tu chodzi,ale zgadzam sie z panem (JA) koordynatorzy na jaka cholere.Biurowi se popalaja kiedy chca mimo ze jest zakaz,smieszne.Stary gadal o rownosci jakos ja jej w tej firmie nie widze Pozdro
anonimek - 2010-05-20 18:36:41 odpowiedz | cytuj
jakiś - 2010-05-20 09:07:15

Zamnij sie głupcze!!!
jeżeli jest potrzeba forum - 2010-05-20 19:26:54 odpowiedz | cytuj
a chyba jest, powinno się przenieść tę dyskusje w jakieś inne miejsce . może się ktoś tym zajmie kto się na tym zna?. myślę ze prac brudy należy w domu.
JA - 2010-05-20 19:55:18 odpowiedz | cytuj
muszę jeszcze dodac cos z czym mysle ze kilka osob sie zgodzi, a mianowicie: brak koordynatorow czyli uciecie dodatku wszystkim, a liczac hale i biuro to na pewno by sie spora suma miesiecznie uzbierala. Mogloby sie to przyczynic do niezwalniania 2 czy 3 osob albo chociaz przyczynic w przyszlosci do braku ewentualnych nastepnych zwolnien
anonim - 2010-05-20 19:58:03 odpowiedz | cytuj
jeżeli jest potrzeba forum - 2010-05-20 19:26:54

owszem potrzeba jest, ale wlasciciel takowego forum mialby dostep do wszystkich nr IP z ktorych pisze sie opinie
anonim - 2010-05-20 20:26:30 odpowiedz | cytuj
bla bla bla
anonim - 2010-05-20 22:35:36 odpowiedz | cytuj
jeżeli jest potrzeba forum - 2010-05-20 19:26:54

tak, tak Panie dyrektorze wiemy, ze chciał Pan takie forum zalozyc wczesniej (Tanczacy Bolek nic dlugo w tajemnicy nie utrzyma), ale widzi pan taka jest roznica, ze na Pana zebraniach jest wprowadzana taka atmosfera, ze nikt nic nie chce juz dodac i tak samo byloby z Pana forum, a tak mamy swoje wlasne.
eustachy - 2010-05-21 07:18:44 odpowiedz | cytuj
bo baranie ludzie wola zostac tylko bez was nieudaczniki
ANONIM - 2010-05-21 10:15:25 odpowiedz | cytuj
A CO ZAL CI DUPE SCISKA ZE NIE MOZESZ SOBIE W ZYCIU PORADZIC?! NIE ZAPOMINAJ ZE ZYCIE TO JEST CIAGLA WALKA A JAK CHCESZ BYC KOPANY CALY CZAS PO TYLKU , MASZ TO TYLKO NA WLASNE ZYCZENIE!!!!!!!!! COS CI JESZCZE PODPOWIEM. CZASY PRAWOSCI I RYCERSKOSCI DAWNO SIE SKONCZYLY A TY ZAPOMNIALES ZE MIESZKASZ W POLSCE.
JD BOBO - 2010-05-21 12:25:01 odpowiedz | cytuj
SZKODA ZE TAK FAJNY ZAKLAD ZMIENIL SIE W DOM WARIATOW ZLE ZAZADZANIE I BEZNADZEIEJNE KIEROWANIE ODBIJA SIE NA PRACOWNIKACH A NIE NA OSOBACH WINNYCH CALEGO ZDAZENIA ,GDZIE SZWEDZI MAJA OCZY CALE TE TOWARZYSZTWO WYWIEZC NA TACZKACH ZA BRAME WPROWADZANE INNOWACJE TO NIC INNEGO JAK WYCIAGANIE PIENEDZY Z FIRMY .JAK SAMI WIDZICIE NICZEMU TO NIE SLUZY BO PALNOWANIE JEST DO DUPY .A TE SPOTKANIA TO FARSA MYDLENIE OCZU ROBOLOM JEZELI TO CZYTA ELITA TO NIECH RUSZA TYLKI I ZABIORA SIE DO ROBOTY A NIE PIERNICZYC GLUPOTY I STAC PRZY TABLICACH JAK CIOLKI I ZIEWAC ,POZBYC SIE BEZNADZIEJNYCH KIEROWNIKOW MISTRZOW I KORDYNATOROOW PLANISTOW I INRZYNIEROW A PRODUKCJA STANIEJE DLACZEGO BIORA PIENADZE ZA ZAWALENIE PRODUKCJI
jajol - 2010-05-21 12:38:06 odpowiedz | cytuj
widac w tych slowach reke pana kierownika po co ci szkolenia jak i tak nic ci one nie daja jak sie woziles tak sie wozisz a w glowie eror i pustka liczy sie tylko zastraszanie ale przegioles kolego i rabniesz na glebe ostro prezes L mial racje ze kopa ci chcial zasadzic na dowidzenie Uosnij jako dobry kierownik a nie jako kawal G mobing nie jest w modzie i kolesi trzymj na podwurku a nie bezmuzgi sprowadzasz i nie maja pojecia co robia
dc kibel - 2010-05-21 13:12:48 odpowiedz | cytuj
czlowieku karjera karjera ale to co ty wyprawiasz to zenada troche pokory bujac sie morzesz w domu cwaniaczku
x