brak logo

Dellner Couplers

Gdynia

Opinie o Dellner Couplers

jakiś prosty czlowiek 2011-01-13 13:20:51
odpowiedź na twoje pytanie brzmi : TAK, to firma koteryjna. Praktycznie na wszystkich szczeblach. Jeszcze jakis zestaw pytan?
wszechpolak 2011-01-20 16:21:38
a co to znaczy koteryjna?(usunięte przez administratora)
anonim 2011-01-26 19:48:45
koteria: klika, ekskluzywna grupa osób popierających się nawzajem.
koteryjność klikowość nepotyzm
m 2011-05-30 18:34:03
Witam. co to za firma gdzie (usunięte przez administratora) zostaje koleś po znajomości bez wiedzy praktycznej jak i teoretycznej , który twierdzi ,że nie musi nic wiedzieć ważne ,że jego ludzie coś wiedzą dziwne co? (usunięte przez administratora) he śmieszne - koleś również bez żadnej wiedzy z dziedziny Jakości... I oni chcą budować jakość?? Nie polecam tej firmy można zdobyć wiedzę lecz jeśli chodzi o klimat jak i wynagrodzenie - porażka. Proponują ci 1900 zł dostajesz 1500 he był przypadek gdzie kolesiowi proponowali 1400 brutto - śmiech na sali he W dellnerze bez znajomości nigdzie nie zajdziesz - możesz być tylko całe życie popychadłem i liczyć co roku na podwyżkę 70 zł brutto oczywiście nie dla wszystkich ....
aw 2011-06-01 14:08:12
(usunięte przez administratora) to chyba już cały zakład lubi DC.
wa 2011-06-09 19:47:52
nie.. chyba .... jeszcze zostały ludziki w biurach
robol 2011-06-09 19:55:37
ale ubaw hehehe ... sami eksperci od kierowania firma i wszyscy wiedza kto gdzie i na jakie sie stanowisko nadaje.... no poprostu ekspeci i fachowcy .... do roboty!!!! ....typowa poska tylko jeczec potrafia.. jak dobrze ze mnie juz z wami nie ma
Ted 2012-02-17 22:45:08
Dzięki za info o tej firmie.Dzisiaj dali ofertę pracy a już miałem wysłac CV
gracz 2012-03-03 23:17:07
witam,w poniedziałek 05.III.idę na spotkanie, robić próbki,hehe ciekawe jest to co piszecie
Nowy 2012-03-09 11:18:17
Produkcje w szwecji zamkneli, wszystko przenieśli do polski, nową halę budują, firma się rozwija a tu tak cicho ?...
Laga 2012-03-15 16:12:24
Hej Hej. Drodzy pracownicy Dellner.

Firma wystawiła oferty pracy . Zastanawiam się nad wysłaniem CV

Możecie powiedzieć ile mają u was kaski monterzy-elektrycy???

Proszę o pomoc. Pozdro
kolo 2012-03-22 22:53:33
...tak przypatruję się jak obrzucacie sie błotem a mój kolega pracuje na produkcji już tam od pięciu lat i nie narzeka...zresztą i jeszcze kilku tam pracuje i co z nimi rozmawiam to sobie chwalą...o co kaman???
anonim 2012-04-16 10:43:26
no coz, oczywiscie, ze firma sie rozwija. projekty, ktore rozpoczal dyrektor po prostu daja efekty. ludzie, ktorzy je realizowali robili je z mysla o faktycznym rozwoju, a nie o slupkach. efekty pojawily sie teraz.

stety czy niestety nie wszyscy doczekali efektow i prawdziwego docenienia w postaci przeniesienia produkcji do najbardziej efektywnej fabryki koncernu. welu doceniono, dajac im szanse nieograniczonego rozwoju...za plotem. stad tak wiele niemilych, wczesniejszych wpisow.
pan dyrektor pragmatycznie skonsumowal efekty zmian i wieksza produkcje teraz realizuje mniejsza obsada. choc kloci sie to z zasadami tych zmian to jednak niewatpliwie daje efekty finansowe i prace tym, ktorzy zostali.
lolo 2012-09-02 10:12:46
Co tak cicho? Pewnie nic się nie dzieje...
dielektryk 2012-09-17 22:06:08
Jak jest na dziale elektrycznym w DELLNER C. ?
Jak z zamówieniami u was?
Piszę bo chciałbym odwiedzić waszą firmę. Widzę że nową hale macie

JAkie zarobki?
nicky 2012-10-28 21:31:41
Praca w tej firmie to bardzo ciekawe doświadczenie. Trzeba się dostosować do czasów jakie obecnie mamy, nie jest łatwo i pewnie będzie tylko gorzej. To co niewątpliwe jest przejawem nowych, cięższych czasów, to zatrudnianie na wyższe stanowiska ludzi bez kwalifikacji i kompetencji. Nie trudno się domyśleć że taka praktyka jest podyktowana mniejszymi oczekiwaniami potencjalnego pracownika, jeśli chodzi o wynagrodzenie. Ale tacy ludzie mają pod sobą wielu wykwalifikowanych i z wieloletnim doświadczeniem ludzi. W tej firmie jest wielki kontrast pomiędzy produkcją i magazynem. Ta pierwsza to świetnie zorganizowana, od wielu lat w stałym składzie grupa. W przypadku magazynu niestety problem jest na stanowisku magazyniera ( mistrza ) jeśli wpiszemy w wyszukiwarce google słowo MISTRZ to, to co najczęściej się powtarza pod tym słowem, to osoba o najwyższych kwalifikacjach i pełnej wiedzy(usunięte przez administratora)
Może nowy kolega 2012-11-04 17:41:24
WItajcie - widziałem że szukaja w Dellner inżyniera produkcji. Jakieś opinie na temat tego stanowiska? Ciekawa robota? Przełożony jakis sensowny? Mam zamiar wysyłać CV ale opinie mnie troszkę wystraszyły :( No i jaka jest róznica między Dellner Couplers a Components bo ogłoszenie jest do Components. To jest to samo? Dzięki z góry za informacje
Szlakxxx 2012-11-23 14:47:15
Nie polecam tej Firmy. Nie pamiętam, aby jakikolwiek stażysta z tej Firmy przetrwał w niej dłużej niż 2-3 miesiące. Innymi słowy : poszukują osób, które odwalą czarną robotę i potem kop w tyłek (czyli(usunięte przez administratora)). Jeśli jednak jakimś cudem uda ci się przebrnąć przez ten okres i otrzymasz propozycję pracy to musisz wiedzieć że....prawie wszystko to co napisano w poprzednich postach jest prawdą. Łącznie z tym, że jak to w korporacji bywa możesz wylecieć z dnia na dzień z nie wiadomo jakiej przyczyny czy powodu.
SMT 2012-12-30 12:03:08
witam
Niestety co jakiś czas zaglądam we wszystkie zapisane tutaj wypowiedzi i muszę stwierdzić ze większość wpisów jest strasznie naciągana.Dellner jest bardzo dobrą firmą ,można zdobyc w niej ogromne doświadczenie.Poprostu ludzie nie potrafia docenić tego co maja i wiecznie tylko narzekają.Niech w stoczni spróbuja swoich sił,napewno po tygodniu by się przeprosili.Znam ludzi którzy zaprzepaścili swoja szansę w tej firmie a po roku pisza lub dzwonią o powrót.
Jeszcze raz proszę:Ludzie docencie to co macie!!

Różnicy w nazwie Couplers i Componets nie ma żadej to jedna i ta sama firma natomiast nazwa zmieniła się na poczet rozpoczęcia produkcji z poza branży kolejowej:)
Może nowy kolega 2013-01-03 00:05:13
SMT dziękuję za wyjaśnienie - chociaż trochę po terminie. Zmiana nazwy na skutek próby rozszerzenia działalności. Czyżby rynek kolejowy przeżywał kryzys, czy tez może firma nie potrafi sobie z tym rynkiem poradzić? Tak czy owak nie brzmi to zbyt optymistycznie.
Odpuszczam sobie jakiekolwiek aplikowanie do Couplers czy Components. Byłem już w jednym bagnie i nie mam zamiaru pakowac się w następne. Pozdrawiam
Fabryka Automatów Tokarskich 2013-01-04 23:20:54
Może nowy kolega - 2013-01-03 00:05:13

SMT dziękuję za wyjaśnienie - chociaż trochę po terminie. Zmiana nazwy na skutek próby rozszerzenia działalności. Czyżby rynek kolejowy przeżywał kryzys, czy tez może firma nie potrafi sobie z tym rynkiem poradzić? Tak czy owak nie brzmi to zbyt optymistycznie.

Odpuszczam sobie jakiekolwiek aplikowanie do Couplers czy Components. Byłem już w jednym bagnie i nie mam zamiaru pakowac się w następne. Pozdrawiam
Do odważnych świat należy :-)
Może nowy kolega 2013-01-06 19:13:54
(usunięte przez administratora)Zresztą szkoda czasu na dalsze wypowiedzi - decyzja zapadła. Pozdrawiam Wszystkich forumowiczów.
BYLY 2013-01-19 19:57:08
Na tyle ile sobie pozwalasz i nie masz godnosci sam do siebie tak jestes traktowany w tej firmie.To zaloga tej firmy jest sama sobie winna za takie traktowanie i nie narzekajcie wiecej ze wam zle na swoje zadanie jestescie kopani w cztery litery
Grażyna Domagała 2013-01-29 09:19:43
(usunięte przez administratora) osobiście podziękować za współpracę, już nie wspominając o przysłowiowym uścisku ręki. Ciśnie się na język jedno słowo : MIERNOTA.
Rambo 2013-01-30 09:33:34
Chciałem składać papiery do DC ale jak czytam te posty to bierze mnie przerażenie. Co jest prawda a co falszem, tego nie wiem ...
1
Rocky 2013-01-31 15:12:59
Grażyna - Twój komentarz to istny strzał w "10". Tak właśnie jest w tej firmie.Może jest fajnie, może jest kolorowo ale jak dochodzi do ciężkich tematów to grupa trzymająca władzę jakoś nie potrafi sobie z tym poradzić pomimo mnogości szkoleń albo w ten sposób pokazuje brak szacunku do pracowników albo poprostu się boi trudnych tematów. Potwierdzam - MIERNOTA i ŻAL!!!
byly 2013-02-08 22:47:13
witam wszystkich postowiczów,jak czytam te wszystkie posty to ogarnia mnie przerazenie ze wytrzymalem w tej FIRMIE tyle lat.CZY JA NAPISALEM FIRMIE,NIE NIE NIE TO NIE FIRMA TO ZAKLAD WA....TOW.ZGADZAM SIE Z PRZEDMÓWCAMI W CAŁEJ ROZCIĄGŁOŚCI ZE DC JEST FATALNIE ZARZĄDZANY.W TYM ZAKŁADZIE WIEKSZOSC KIROWNIKOW I KOORDYNATOROW MA BARDZO WYSOKIE MNIEMANIE O SOBIE.NIECH KTOS W KONCU ZROBI PORZADEK Z KOLESIOSTWEM W TEJ FIRMIE BO INACZEJ TO SZLAG JASNY TRAFI TA FIRME.
Michał 2013-02-11 18:44:39
www - 2012-06-21 22:36:04

tylko tego Boczka szkoda...
Dlaczego szkoda ??
Przecież sam się zwolniłem :)
Tak sobie czytam i widzę, że u was chyba nic się nie zmieniło ;)
Pozdro dla prawie wszyskich :)
Były pracownik 2013-02-27 22:44:29
Tak jak napisała Grażyna rządzący tym (usunięte przez administratora)mają zero klasy choć legitymują się dyplomami wyższych uczelni / do końca nie wiadomo w jaki sposób je zdobyli ??? / , z dnia na dzień pani "dyrektor personalna " wzywa pracownika do siebie i melduje mu w obecności szefa danego działu iż jutro już nie musi przychodzić do pracy gdyż nie jest już pracownikiem ; zero jakiegokolwiek podziękowania za lata pracy które człowiek przepracował aby rządzący mogli spijać śmietankę na którą zapracowali ludzie związani bezpośrednio z produkcją . A były prezes (usunięte przez administratora) / pracownicy i Ci którzy mieli styczność z D.C. wiedzą co oznaczają te literki :) / nawet nie pofatyguje się aby podziękować człowiekowi którego właśnie wyrzuca na bruk !!!
Rumburak 2013-03-07 07:53:14
tak jak wszędzie z tym zwalnianiem. Przykre, że niektórzy (ci co zwalniaja) mają z tego przyjemność, bo leczą w ten sposób swoje kompleksy.
Bilbo 2013-03-22 09:53:37
Pracuję w tej firmie od kilku lat. Od pewnego czasu zachodzą w firmie zmiany, tłumaczone przez zarządzających jako zmiany na lepsze i jako eliminacja tych którzy są najsłabsi. W ich miejsce przychodzą nowe osoby - podobno lepsze. Tylko zastanawiam sie gdzie jest to lepsze - opóźnienia jak były tak są, zwolnienie osób ze stanowisk kierowniczych nic nie wniosło do firmy (no może poza oszczędnościami ale tutaj nie mam wiedzy), atmosfera jest do bani - kiedyś był czas na prace i był czas na zabawę, teraz każdy siedzi z nosem w komputerze przestraszony kolejnym piątkiem a sytuacja choćby z opóźnieniami jest bez zmian. Wszystko jeszcze wg mnie kręci się z rozpędu. Panie i Panowie Kierownicy - idźcie na jakies kolejne szkolenia z zarządzania przedsiębiorstwem bo coś widać że pomysły Wam sie kończą.
PLUS I MINUS 2013-04-03 18:22:53
Windows hom premuim nie ma pojęcia co tam robi , ogólnie jest total na rozpiernicz młodzi ludzie którzy są kierownikami kończąc studia róznego typu od Biologi po Oceanarium swieżo prane nowe mózgi typu Wodecki Pinki i ... co więcej , kazdego z nich to pierwsza kierownicza PRACA nazwijmy to umownie , ale laptop pod pachą i jest gościem , ani dzień dobry , (usunięte przez administratora)o , żal.pl za Was , i tak wyjadacie frytki po wizytatorach ,no cóż kraina mlekiem i miodem płynąca , wszyscy zachowują się jakby pozjadali wszystkie rozumy i rozmawiali przynajmniej w 18 językach coż szkoda czasu ... na strzępienie języka ... Pozdrowienia dla wszystkich co trzymają głowę prosto o 3 nr niżej niż koszula pozwala (usunięte przez administratora)a .... grosze a reszta srebniki...
1
PLUS I MINUS 2013-04-03 18:57:40
A za ścianą chwalą się cały czas podwyżkami przynosząc odcinki...
SYSTEM 2013-04-12 19:17:31
Mój bracki zarabia w kawiarni 2200 i napiwki w Klifie
Rambo 2013-04-17 11:14:47
SYSTEM - 2013-04-12 19:17:31

Mój bracki zarabia w kawiarni 2200 i napiwki w Klifie
super, pewnie kupił już dom i luksusowy samochód.
SYSTEM 2013-04-23 20:09:48
Pewnie nie zrozumiałeś przekazu
Rambo 2013-04-28 17:42:42
SYSTEM - 2013-04-23 20:09:48

Pewnie nie zrozumiałeś przekazu
pewnie zrozumiałem, tylko to co piszesz nic nie zmienia.
Bilbao 2013-05-10 11:07:31
To znaczy gdzie ?
1
Link 2013-05-10 11:09:15
jak to gdzie ? McDonalds zatrudni 1000 nowych pracowników w Polsce
fred 2013-05-28 20:05:21
tzn ze produkcja w dellner jest rownie odowiedzialna i wymagajaca kompetencji na tym samym poziomie co produkcja bułki z serem ? ;)
anonim2 2013-08-06 07:23:45
a w gowork?
terefere 2013-09-05 21:42:46
spoko.... juz go posuneli
Gość 2013-09-17 16:35:53
Cześć wszystkim. Ostatnio dostałem oferte pracy w Waszej firmie ale po przeczytaniu tego forum naszly mnie poważne watpliwości tym bardziej ze mieszkam koło Torunia i mam prace. Poprawiło sie cos w firmie czy lepiej sobie odpuscić???
Stary 2013-09-18 13:36:12
Pytanie czy Dellner czy Dellner Components? Jakie stanowisko? Jeśli to Dellner to ok bo tam jest w miarę spokojnie. Jeśli to jest Dellner Components to poczytaj forum o Dellner Components.
Dubiii Duuuu 2013-09-19 23:06:39
Dellner Kompot-Dens?
1
2013-09-22 21:22:47
Dzięki za zainteresowanie ale odpuściłem sobie tą firmę i idę do Poznania za większa kasę.:)
2013-09-23 17:20:21
Witam
Jak tam teraz sytuacja wygląda?? Bo poszukują na stanowisko Koordynatora nowych wdrożeń. Jak wygląda praca na tym stanowisku??
terefere 2013-09-25 13:29:33
koordynator nowych projektow --- to koordynator męczy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] klient wymaga a ty stan na glowie i ma byc bo inaczej jestes nie-skuteczny........musisz byc dobrym aktorem w tej firmie i caly czas udawac ze cos robisz ze jestes niezbedy
terefere 2014-11-15 13:48:44
i na tym polega dobre aktorstwo właśnie aby się nikt nie zorientował... są tam tacy już wiele lat
rgd 2016-05-16 21:26:59
@Magik glownie tez chodzi o to przeciez zeby atmosfera w firmie byla dobra w kiepksiej to ciezko by bylo
Zostaw swoją opinię o Dellner Couplers - Gdynia
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Dellner Couplers