brak logo

KZCHG "Pollena-Savona" Spółka z o.o.

Katowice

Opinie o KZCHG "Pollena-Savona" Spółka z o.o.

barbara orzechowska przekupien 2017-03-07 14:07
Plusem jest jeszcze praca na jedna zmiane i wolne weekendy .
1
kris 2017-03-07 15:52
no przeoczyłem ten fakt... rzeczywiście.... zgadzam się...., podobno kiedyś w Pollenie pracowało się na dwie zmiany, a teraz na jedną....., wynika to pewnie z braku większych zamówień na wyroby firmy, no ale tak sobie myślę,że w takiej sytuacji co robi dział marketingu i handlowy? chyba w tej firmie takowe są ?:)


A tak z innej beczki...., czy w firmie działa jakiś związek zawodowy pracowników?
4
barbara orzechowska przekupien 2017-03-07 16:34
Kiedys zaklad pracowal nawet na 3 zmiany i nawet w soboty ale to bylo dawno ... dawno temu .
Marketing w tej firmie to fikcja . Co do zwiazkow zawodowych to kiedys cos takiego bylo a teraz to nie .
3
Ewa 2017-03-07 18:16
Cześć
Teraz to zakład pracuje na pół zmiany, kilka linii i to nie codziennie, gdyby nie magic do biedronki to byłoby pozamiatane
Dział marketingu to fikcja, jak o wszystkim decyduje prezes, o upustach i marży że wszystkim trzeba się zwracać do niego
A wracając do związków zawodowych, kiedyś były, ale po zmniejszeniu ilości pracowników, ostatnim związkowcem i zarazem dobrodziejem został on -wiadomo kto Prezes jedyny sprawiedliwy i nieomylny
W tym zakładzie jest rada nadzorcza, jest przedstawiciel załogi ale to wszystko fikcja, figuranci - pełna dyktatura niestety
8
barbara orzechowska przekupien 2017-03-07 18:44
Biedronka ratuje wiele podpadajacych firm. Wiem bo sama pracowalam w takiej .
Co dp Polleny to powiem tak dziwie sie ludziom a w szczegolnosci mezczyznom ,ze tam pracuja .Przeciez zarobki sa smiesznie niskie i nie sposob jest utrzymac rodzine .
3
ksiezulo 2017-03-08 11:44
Stawka godzinowa wynosi 13 zl . na godzine a w Pollenie ludzie tyle nie maja . Kazdy dzien urlopu planowany szczegolowo i najlepsze ,ze nie wolno tzw '' gruszy '' planowac w poszczegolnych miesiacach np. w grudniu .
Ta firma powinna zajac sie PIP .
5
kris 2017-03-08 16:53
Z tym PIP-em to nie jest zły pomysł...., myślę że w Pollenie przydałoby się jakieś silne "trzęsienie ziemi" w postaci niezapowiedzianej kontroli inspektorów PIP-u
4
ksiezulo 2017-03-09 16:41
Z pewnoscia tylko kto sie odawazy zgloscic jak tam wszyscy wystrachani ??
3
kris 2017-03-09 17:59
No właśnie nie wiem jak z tymi skargami do PIP-u jest, czy oni jadą na kontrole jak jest skarga imienna czy jak jest anonimowa to też....
Inna sprawa to taka czy te kontrole są zapowiedziane wcześniej czy niespodziewane? Bo jeśli są zapowiedziane to bez sensu...., na kilka dni uporządkują wszystko w papierach, ludzi postraszą żeby się nie wychylali przy inspektorze z PIP-u i nic to nie da , będzie jak było....
4
Ewa 2017-03-09 20:30
Cześć
Właśnie wczoraj wpłynęła ta wyczekiwana wypłata po podwyżce stawek niecałe 1600 zł
Po 20 latać pracy w tej firmie właśnie tak docenia nas nasz pracodawca
Panie Prezesie jak przeżyć za takie pieniądze ale skąd Pan może wiedzieć, kilka domów, auto firmowe kilkadziesiąt tysięcy złotych co miesiąc i miliony na koncie
Ale tak jak Pan kiedyś powiedział "najważniejsze jest zdrowie"
Tylko że my tego zdrowia żeby Na Pana zapieprzac to już nie mamy
7
ksiezulo 2017-03-10 05:53
Z tego co wiem to mozna zglaszac anonimowo i takie zgloszenie bedzie traktowane jak najbardziej powaznie . Tylko nikt w tej firmie sie nie odwazy a poza tym prezes jest silny i sie wywinie .
barbara orzechowska przekupien 2017-03-10 05:56
Gratuluje wynagrodzenia .Mezowi takze gratulowalam .
kris 2017-03-10 14:12
Też tak myślę.....i z tego co tutaj piszą byli i obecni pracownicy to faktycznie prezes jest "nietykalny"..... no ale byli pracownicy spokojnie by mogli go podkablować do PIP-u.
Ja tylko byłem na rozmowie o pracę i tak się ostatnio zastanawiałem czy aby nie zgłosić PIP-owi że prezes firmy proponuje nowym pracownikom 12 zł brutto i że dyskryminuje osoby palące (takie wrażenie odniosłem bo mnie na wstępie zapytał czy biore narkotyki,czy pije alkohol i czy pale papierosy, a potem głośnym tonem powiedział,że "w jego firmie nikt nie pali i nie będzie palić" ), no ale pomyślałem sobie ,że w razie czego to temu wszystkiemu może zaprzeczyć i tyle.
1
ksiezulo 2017-03-10 14:40
Z tych co tam pracuja to nikt nigdzie nic nie zglosi . Wiekszosc z nich to tutaj bedzie zlozeczyc i uzalac sie jednak na tym koniec . Do tego trzeba miec troche charakteru i odwagi a tym ludziom ( poza malymi wyjatkami ) tego brakuje . Jak widza pana i wladce to siedza cicho jak myszy pod miotla . Niewazne czy kobiety czy mezczyzni . Do takich rzeczy to ludzie musza byc zgodni i zgrani a tam tego nie ma .
6
asceta 2017-03-11 14:57
Czytam tak tutaj te opinie i zastanawiam sie po co piszecie to wszystko po proznicy ?? Zamiast tracic czas i energie na pisanie zastanowcie sie jeden z drugim co zrobic aby bylo w firmie lepiej.Wylewacie kubly pomyj pomiedzy siebie .Krytykujecie kierownikow ,prezesa i wysokosc wynagrodzenia itp. A dlaczego nie pojdziecie do prezesa i nie powiecie mu tego wszystkiego co Was boli ?? Ano dlatego ,ze jestescie wystrachani . Wiekszosc przez lata wychwalala pana i wladce pod niebiosa !! Jaki to dobry tatus z niego !! Jak nie potraficie zrobic niczego aby byt swoj w tej firmie polepszyc to siedzcie cicho bo prezes i tak tego nie czyta i ma te Wasze wypociny gleboko w d**** !!!
3
rusalka 2017-03-17 11:11
Pollenowska rzeczywistosc przestawia sie nastepujaco ;
- Puk .... puk !!
- Kto tam ?? -
- Wyplata !!!
- To zapraszam ! Prosze sie rozgoscic !!
- Nie .... nie dziekuje .Ja tylko na chwileczke !!!

Smieszne co ???
5
FIZOL 2017-03-18 00:24
Witam wszystkich. W Pollenie pracowałem 14 l i pamiętam że atmosfera zawsze była zagęszczona ale teraz z tego co czytam, to co się tam wyprawia to jest jak w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pod pałą gestapowca. Prezes zawsze jak przechadzał się po włościach to miał taką minę jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] kot na pustyni , jakby go za kare posadzili na tym stanowisku, no chyba że oprowadzał gości to nawet zwykłemu pracownikowi DZIEŃ DOBRY powiedział . Jeśli chodzi o PIP to nikt z załogi na niego złego słowa nie powie bo tak jak już było pisane wyżej, pracują tam osoby w takim wieku ze już wtopiły się w tło tego zakładu. A że rynek pracy jaki jest, wszyscy wiedzą to i każdy o prace i te nędzne grosze będzie się bał że je straci, a szczególnie kobiety. Ten facet nigdy do nikogo nie miał szacunku. Tam jedynie zmiana kierownictwa może odmienić sytuacje, ale na to nie ma co szybko liczyć. Mówili że Fidel Castro miał swojego sobowtóra. Kto wie czy stary nie ma swojego . Stać go . Pozdro dla wszystkich.
3
Oddana do końca 2017-03-19 14:23
Cześć a jednak stało się mamy w firmie nowy nabytek, najpierw myślałam że to stara bryka od Pana Prezesa bo taka brudna i z góry biurowca nie widać, chyba że celowo specjalnie ja pobrudzil i celowo nie myje, ciemna załoga się nie pozna
Panie Prezesie niech Pan umyje nowe Audi za ponad 200 tyś zł w końcu reprezentuje nas Pan wszystkich Pozdrawiam
4
rusalka 2017-03-19 16:03
Od mycia ,odkurzania ,woskowania to Pan prezez ma swoich pacholkow !! Swoja droga wstyd ....!! Przeciez stac go na to aby skorzystal z myjni profesjonalnej .
4
rusalka 2017-03-19 16:36
Witam Wszystkich .
Zgadzam sie z Toba FIZOL . Moje odczucia sa takie same .
Atmosfera gesta , kliki , intrygi , plotki , kopanie dolkow jeden pod drugim itp.
Potem prezes zaczal zwalniac ludzi jednego po drugim nie zwazajac na to ,ze ktos pracowal tam ''od zawsze '' i jest juz w wieku takim ,ze nigdzie juz sie byc moze nie zalapie .Dzialanie chamskie i bez skrupolow . Teraz pracuje tam garstka ludzi ,ktora chce dotwac do konca nie wiklajac sie w zadne afery. Jednak dziwie sie ,ze nawet ludzie ktorzy dostaja po tylku od pana i wladcy dalej nie potrafia jakos ze soba zyc i wspolpracowac . Czytajac opinie powyzej to az wlos na glowie sie jezy !!! Na prawde poziom ''gimbusow '' . A ten pije .... ten spi ..... kto inny jeszcze cos tam ..... ach wstydzcie sie ludzie przeciez na jednym wozku jedziecie . Chcecie szacunku od prezesa ,kierownika itp . jak sami wzajemnie sie poszanowac nie potraficie ?? Zasada jest taka ,ze jak miedzy wami szacunku nie bedzie to i kierownictwo i prezes tez Was nie poszanuje .Niestety tak to dziala .
Pozdrawiam Wszystkich bylych i obecnych pracownikow Polleny ..... i tych pijacych i spiacych i Bog wie co tam jeszcze robiacych .
6
FIZOL 2017-03-19 20:41
Witam ponownie . Tak jak pisze rusalka same się nie szanujecie , plotkujecie jedna na drugą, gdzieś coś usłyszycie jakąś bzdurę , rozpętujecie między sobą wojny nie wiadomo o co a wszystko dociera na sam szczyt a pasożyty się cieszą i was depczą. Nie mówię ze wszystkie tak robicie ale wiem jak było gdy tam pracowałem. Zjednoczcie się a potem nie proście tylko żądajcie szacunku. Pamiętam jak mówiłem że w tej firmy to ja mogę spokojnie do emerytury pracować ale szybko dostrzegłem że byłem w błędzie i coś z tym zrobiłem :)
3
rusalka 2017-03-20 07:11
Prezesowi ,kierownictwu i majstrom taka atmosfera na produkcji pasuje !! Nad skonfliktowanymi ludzmi latwo zapanowac i miec pelna kontrole nad tym co sie dzieje .
Druga sprawa to ta chora rywalizacja .Wyscigi bez sensu jedna zrobi tyle to ja musze zrobic wiecej chocby kilka kartonow ,zeby pokazac a jakze ....... Przodownice pracy z bozej laski za minimalna place ...... A potem sie uzala jedna z druga ,ze nie ma sily zapieprzac na prezeza . Powtarzam wiec kazdego traktuja tak na ile sobie pozwoli . Ta garstka desperatow bez perspektyw na pozytywna zmiane ( niektorzy sa za starzy a niektorzy sie boja ) powinni przewartosciowac swoje postepowanie .
Ta firma w tej chwili juz nie rokuje .Wszystko sie rozpada ......... Jedynie prezes sie bogaci i byc moze tylko o to w tym wszystkim chodzi . Przeciez prawo do emerytury juz ma wiec co tam jeszcze robi ??? Ano nikt nie opusci kury co znosi zlote jajka !!! Ten czlowiek umrze w tej firmie a nie odpusci .
Duzo mozna by mowic ........ ale ja powiem jedno ,szczesliwi ci ktorzy juz tam nie pracuja .
Pozdrawiam :)


4
trybik1 2017-03-20 09:53
Masz racje rusalka . '' Gora '' jest zawsze zadowolona z tego jak na produkcji jest rozlam i konflikty . Kierownictwo potrafi takie rzeczy obrocic na swoja korzysc . Niekiedy nawet sami mieszaja miedzy ludzmi . W Pollenie pracuje sladowa ilosc ludzi na produkcji ale wiekszosc stanowia kobiety i to glownie z ich inicjatywy sa te wszystkie konflikty .
Tak wiec myslcie ludzie co , gdzie , kiedy i komu mowicie i co robicie .
2
Kogut 2017-03-20 11:25
Witam. Wlasnie w sobote byl pogrzeb naszego wieloletniego pracownika nasz prezes nawet nie raczył sie pofatygowac i byc obecnym nawet kierownik utrzymania ruchu nie przybył widocznie szef zabronił czarnemu baronowi . Jest to straszne ze tak traktujecie pracownikow... Najwazniejsze ze prezes ma znowu NOWE AUTO za nasze wypłaty ciekawe kiedy je zas rozwali... Pozdrawiam wszystkich ludzi z opini czeba wkoncu zrobić pozadek w tym zakladzie i opisac to w gazecie lub wezwac PIP .
3
rusalka 2017-03-20 12:51
Zmarl wieloletni pracownik firmy i ani prezes ani kierownik sie nie pojawili ??!! Owszem to jest chamskie i przykre jednoczesnie . Jednak nalezalo sie tego spodziewac po biznessmenie z kieleckiego ale ze kierownik nie pojawil sie to tego bym sie nie spodziewala !!! Pomimo wszystko szanowalam czlowieka i mialam za jednego z nielicznych porzadnych w tej firmie .No coz czasami mozna sie pomylic. Kazdy porzadny zaklad w takim przypadku funduje wieniec i posyla na pogrzeb delegacje !!! Fakt ,ze byla sobota ale pomimo wszystko powinno byc cos zorganizowane a jesli nie to kierownik mogl pojsc prywatnie .W koncu to byla sobota czas wolny od pracy i prezes nie ma nic do tego !!!
A tak z innej beczki to ilu wspolpracownikow tzw. kolegow bylo na pogrzebie ???
3
jan lll sobieski 2017-03-20 16:02
Znam te firme troche bo w niej pracowalem. Tylko tragedia zmusza ludzi dp racy w takich warunkach Ten zaklad to jedno wielkie nieporozumienie .
1
FIZOL 2017-03-21 01:05
Witam jan lll sobieski i wszystkich czytający . To nie zakład a kierownictwo to nieporozumienie . Nad grobem starego i reszty poganiaczy pies z kulawą nogą nie stanie chyba żeby się na nie wysikać. Pamiętajcie zła karma wraca a dla mości pana z kielecką słomą w butach może przyjść ze zdwojoną siłą. Zakład wyremontowany od piwnic po dach za nasze wypracowane pieniądze . Chwała prezesowi za to że tak pokierował prywatyzacją tylko czemu ten zakład nie daje pracy i satysfakcji z pracy i godnego życia ludziom którzy wypruwali sobie żyły i nadal to robią ??? Bo komuś si [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tak rozrosła ze mu skóra na głowie resztki mózgu sprasowała i zapragną zrobić sobie z ludzi niewolników. Szkoda że nie ma takiego prawa żeby za prace dziennie miskę ryżu mógł dać. Nigdy nikomu źle nie życzyłem ale mam nadzieje że tacy ludzie się kiedyś we własnym gu..ie wytaplają . Wiecie co mnie jedynie cieszy ??? Jak ten cały pseudo prezes będzie wiedział że odchodzi z tego świata to mu te skamieniałe serce pęknie jak pomyśli ze musi to wszystko zostawić .
2
rusalka 2017-03-21 13:27
Moja rada uciekac z tej firmy . Szukac czego innego .Teraz sa rozne mozliwosci .Ostatecznie zawsze mozna wyjechac z Polski .Wiele ludzi tak zrobilo i dzis nie zaluja . Zyja godnie za godziwe pieniadze. Moim zdaniem poki bedzie kogo wykorzystywac to tacy pracodawcy bede tak robic .
1
FIZOL 2017-03-21 15:37
Dokładnie tak tylko nie każdemu wystarczy odwagi na jakiś ruch . No cóż żal mi tych którzy to znoszą . Może w końcu coś się tam odmieni
rusalka 2017-03-21 16:15
Byc moze sie zmieni jak umrze ten stary despota .
Pozdrawiam :)
2
jan lll sobieski 2017-03-22 10:58
Biadolicie tylko i nic z tego nie wynika .
1
FIZOL 2017-03-22 13:21
Bo i nic z tego nie wyniknie do puki władzę ma tam ten pseudo prezes . A co masz jakiś super pomysł ?
jan lll sobieski 2017-03-22 15:51
Wszyscy ale powtarzam WSZYSCY powinni sie postawic i nie prosic a ZADAC konfrontacji z najwyzszym !!! Postawic wszystko na jedna karte . Ostatecznie nigdzie nie bedzie gorzej niz w Pollenie .
1
rusalka 2017-03-23 13:12
Tak ale nie z tymi ludzmi .Za duzy rozlam wsrod zalogi .
2
nikifor 2017-03-23 14:39
Apel do ludzi szukajacych pracy !! Omijajcie te firme z daleka !! No chyba ,ze jestescie juz kompletnym dnem !!
4
Oddana do końca 2017-03-25 14:13
Cześć
Dostaliśmy do wypełnienia wnioski o dochodach za 2016 r.do wypłaty wczasów pod gruszą czyli nasz naczelny szeryf znowu planuje zastąpienie premii, czy jego pseudo funduszu wypłata z funduszu socjalnego
Po co uczciwie płacić jak można zaoszczędzić i wypłacić nam pieniądze z naszego funduszu socjalnego
Och Prezesie te same numery co zawsze, no ale przecież tradycyjne "nie ma zbytu" zastępuje wszystko
5
jan lll sobieski 2017-03-26 08:03
Zbuntowac sie lub zmienic prace .Nie rozumiem po co to biadolenie .
2
Bobek 2017-03-26 09:49
Po co te dyskusje niepotrzebne za niedługo tatuś idzie na emeryturę dlatego czekam na fajerwerki :) bo ja wiem, że on potrafi zrobić nie miła niespodziankę. Tatuś będzie miał spokój a pracownicy pośredniak. Za niedługo lizodupy nie będą mieć komu lizać i będzie trzeba zacząć od nowa przebijać się w karierze lizodupa gdzieś indziej.
1
rusalka 2017-03-26 12:55
Prezes na emeryture ?? Nie rozsmieszaj ludzi jak by chcial to by dawno poszedl bo juz moze .
On dokona zywota na tym stanowisku !! Wspomnisz moje slowa . ( usunięte przez administratora )
2
jan lll sobieski 2017-03-26 18:02
Bez urazy ale Wy wszyscy tutaj jestescie zdrowo walnieci !!!
3
FIZOL 2017-03-27 15:59
Siemka wszystkim. Jak III miałeś to szczęście że nie musiałeś w tym kołchozie tyrać do emerytury i znalazłeś inna robotę zresztą tak jak ja ale poczytaj jeszcze raz i zobacz kto tam jeszcze pracuje a może dojdziesz do tego że na zmianę pracy i ogólne bunty nie ma szans . Też tak myślę że stary na emeryturę nie przejdzie a jeśli już to tak czy inaczej nie sądzę że odda komuś pełnię władzy . Na pewno jeszcze długo będzie tyranizował te garstkę wystraszonych
1
jan lll sobieski 2017-03-27 16:47
Witaj FIZOL . Czytalem opinie i wiem kto tam pracuje . Osoby 50 + bez szans na cokolwiek z powodu wieku. Smutne ........ Jednak uwazam ,ze taka pisanina jestbez sensu .Przeciez tyran taki tak tgo nie czyta .Jezeli mu ktos doniesie ,ze pisza o nim zle to on i tak to w czterech literach ma !!!
4
hexe 2017-03-28 17:20
Za robote uczciwa sie wezcie a nie tylko narzekac . Myslicie ,zr gdzie indziej jest lepiej ?? Otorz nie !! No chyba ,ze ma swie wyksztalcenie a pracownicy Polleny ( produkcja ) to w wiekszosci absolwenci zawodowki .
2
rusalka 2017-03-29 11:02
Kimkolwiek jestes przeginasz .
3
FIZOL 2017-03-30 17:51
Chyba ten ktoś nie pracował w pollenie albo jest z rodzaju tych terrorystów z lipska. Niema się co nim przejmować
2
rusalka 2017-04-04 12:16
Obsatawiam terroryste z ''lipska '' .Swoja droga jak ktos nie ma nic madrego do napisania to niech sie nie udziela !!! Poza tym to wlasnie w biurowcu leca w kulki .Czasami przychodza na produkcje to widac ,ze lenie i nieroby jedne !!! Tylko kawki ,przerwy ,fajki itp. Z reszta jak moze dobrze prosperowac firma w ktorej jest wiecej pracownikow umyslowych jak na produkcji !!! To jest chore .Malo gdzie tak jest .
9
hexe 2017-04-05 16:17
Lepiej pic kawe niz wodke od rana a potem o 15.00 na fajrant to nie potrafi jeden z drugim w drzwiach sie zmiescic taki pijany .Najlepsze w tym wszystkim jest to ,ze ich kierownik dobrze o tym wie i nic z tym nie robi .Nie gadaj glupot jak nie wiesz albo nie chcesz wiedziec albo jestes taka sama a moze nawet z nimi chlejesz i kto wie co tam jeszcze robisz ??
3
ksiezulo 2017-04-06 14:30
Z tej firmy nalezalo sie ewakuowac wiele lat temu jak tylko zaczelo sie psuc .
5
hexe 2017-04-24 17:38
Pollenowskie pijackie ekscesy nadal trawja !!
Brawo Panowie !!
5
Lucy Wilska 2017-06-09 17:04
Co tak wszyscy tutaj nagle zacichli ?? Nikt sie nie udziela ....nie ma zadnych wpisow ?? Moze Wam sie polepszylo w tej firmie ??
4
Zostaw swoją opinię o KZCHG "Pollena-Savona" Spółka z o.o. - Katowice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie KZCHG "Pollena-Savona" Spółka z o.o.