DIF Sp. z o.o.

Poznań

Opinie o DIF Sp. z o.o.

Pracownik 2009-11-19 16:13
Witam. Odradzam odrazu , szkoda nerwów. (usunięte przez administratora)Pracowałem w kilku firmach ale to co jest w difie to jest przesada!
3
pytanie 2010-01-19 15:08
witam szukam wlasnie pracy w poznaniu jako operator cnc lub technolog jaka firma przyjmuje lub bedzie ?
edm 2012-08-10 16:59
Od kilku tygodni zamieszczają ogłoszenia na operatora drążarek. Kiedyś tam byłem na rozmowach na drążarki, pieniądze raczej średnie jak na Poznań a maszyny już leciwe trochę. Ciekawe czy coś się zmieniło z maszynami i stawkami? Ale sadząc po ilości ogłoszeń kandydaci na drążaczy raczej nie zainteresowani...
1
macher 2012-11-22 18:36
Dif znowu szuka drążaczy?
ludo 2014-03-19 19:54
i co udało Ci się dostać @anonim do difa? jak wyglądała rekrutacja do tej firmy? czy nie zdecydowałeś się jednak...
nurek 2014-04-26 19:15
dif to bardzo doświadczony pracodawca, toteż dziwi mnie trochę brak ofert do tej firmy czy w ogóle brak formularza kontaktu na ich stronie
budowniczy 2014-07-14 21:37
Szukają na elektrodrążarki, ktoś wie ile zmian i jaka podstawa netto?
edm 2014-09-21 20:45
Anonimowo przez agencję otto szukają operatorów elektrodrążarek EDM, anonimowo bo nikt nie chce iść do dif'u podejrzewam bo praca na 3 zmiany i za marne pieniądze. W 2009 chyba jak dobrze pamiętam dawali 2600netto ale potem chyba było z 500 mniej. Jak ktoś ma dokładniejsze dane to niech mnie poprawi. Pracuje tam jeszcze człowiek który był kierownikiem/technologiem w Polformie?
ciekawe 2014-11-15 22:32
Nie można znaleźć? Przez agencję otto są 3 ogłoszenia na serwisie infopraca. Łatwo się domyśleć o jaką firmę chodzi chociaż brak nazwy w ogłoszeniu.
otto 2014-12-03 16:37
Witam,

Osoby zainteresowane podjęciem pracy w firmie DIF w Poznaniu zapraszam do kontaktu z oddziałem warszawskim firmy OTTO Polska pod numerem( usunięte przez administratora )4.

Pozdrawiam
Tak 2015-03-21 21:07
Tam nigdy nie będzie dobrej stawki!
spec 2015-04-14 20:58
Obecnie jak sądzę 3 ogłoszenia przez agencję Otto, ślusarz, szlifierz, operator edm, treść ogłoszeń sugeruje ze to Dif
spec 2015-07-13 12:07
cały czas infopraca.pl i agencja otto
1
poszukujący 2015-08-04 06:53
Dif szuka kogoś obecnie w księgowości... czy wiecie jak jest tam atmosfera? czy warto? Proszę o opinię jeżeli ktoś miał styczność z działem księgowości.
2
edm 2015-09-02 22:11
Ile płacą na elektrodrążarkach że ciągle nie ma chętnych do pracy? Właśnie ukazało się po raz kolejny ogłoszenie.
edison 2015-12-04 00:03
na edm slabo placa daja ledwo 2000zl i to sie czeba jeszcze z nimi na negocjowac zeby dali tyle pozatym z obserwacji jak tam pracowalem nie wiele idzie tam zarobic na innych stanowiskach podobnie wiec szalu nie ma a roboty w brut i nigdy sie nie wyrobia.
plus to ludzie w miare wpozadku i pomocni ale nie wszyscy
1
PW 2015-12-09 00:39
Jakie doświadczenie??
Idealnym przykładem jest teraz dział jakości, obecna (od niedawna) szefowa po gospodarce przestrzennej - osoba kompletne atechniczna, poza angielskim kompetencje...... , najlepszy jakiego widziałem inż ds dostawców P. Anna - nikt nie wie co robi nawet ona sama :), inżynierowie jakości którzy nigdy nie byli na stadiach technicznych (ważne że jest tytuł) i wiele innych tego typu przypadków szkoda mówić, gdyby tylko Francuzi znali prawdę..... A poza tym jest to firma w której można sporo się nauczyć ale mało płacą.
3
były 2016-04-26 20:52
Nie polecam. Firma dobra na start po studiach na rok lub dwa. Płacą mało, praca po godzinach za wolne. Totalny brak organizacji. Brak miejsca do pracy. Ludzie się kiszą w klitkach (w lato 45 st.!). Wieczne opóźnienia wszędzie. Szkolenia na starcie mają jedynie konstruktorzy z niezbędnej obsługi CAD (jeden szkoli drugiego). Duża rotacja.
ktoś taki tam 2016-05-17 00:56
@były baaardzo mocno przesadził. Fakt, nadgodziny można wybrać później wcześniej wychodząc. Co do 45 st, hmmm, w Polsce 35 w cieniu to maks :D szkolenia mają wszyscy, bez względu na stanowisko. Firma cały czas się rozwija i powiększa. Zarówno pod względem ilości produkcji jak i ilości osób zatrudnionych
piotr 2016-06-11 15:15
a ja widzę na zmianę złe i dobre opinie @Zaciekawiony. Jak dla mnie, to firma działa w normie, a po prostu ktoś robi zbędne zamieszanie.
nowy89 2017-02-02 15:29
Chyba w innym kraju żyjesz,ostatnie lata pokazują jakie sa upały w polsce, w dif co najwyżej można sobie okno otwozyc bo o wiatraku zapomnij. Jakie szkolenia?dla jakich wszystkich pracowników? Chyba tylko bhp i jakosciowe. Firma co jakis czas ma problemy czy to z dotrzymaniem terminow czy tez brakami kadrowymi. Co po chwilę szukaja nowych konstruktorów,slusarzy. DIF zatrzymal sie na etapie wczesnego PRL
nowy89 2017-02-02 15:29
Chyba w innym kraju żyjesz,ostatnie lata pokazują jakie sa upały w polsce, w dif co najwyżej można sobie okno otwozyc bo o wiatraku zapomnij. Jakie szkolenia?dla jakich wszystkich pracowników? Chyba tylko bhp i jakosciowe. Firma co jakis czas ma problemy czy to z dotrzymaniem terminow czy tez brakami kadrowymi. Co po chwilę szukaja nowych konstruktorów,slusarzy. DIF zatrzymal sie na etapie wczesnego PRL
nn 2017-02-02 15:41
Moja kariera w difie trwała kilka miesięcy,więc pewne zdanie juz mam. Mozna sie sporo nauczyc i dowiedzieć.Firma dobra zeby zdobyć doświadczenie i wpis do cv. Ludzie sa spoko,chociaz pojawialy sie zgrzyty przy odejsciach. Placa nie najgorsza,zależy kto ile wywalczył. Firma ma potencjal z ktorego nie potrafi skorzystać kierownictwo. Poziom kultury osobistej prezesa-PW,jest tak niski ze az przykry. To samo tyczy sie jego żony. Taki sam stosunek maja do siebie nawzajem i do pracowników-zero szacunku.
3
designer 2017-02-03 18:50
Mogę się wypowiedzieć o narzędziowni. Potwierdzam, atmosfera w naszym zespole konstruktorów była okej. Co do szkoleń to można zapomnieć, rzeczywiście tylko bhp i szkolenie wewnętrzne z jakości. Zajęcia z angielskiego też tylko dla wybranych. Firma w ogóle nie inwestuje w rozwój pracowników, dlatego mogę polecić świeżakom zaraz po zdobyciu dyplomu, ale tylko na początek kariery, żeby mieć co wpisać do CV,Co do zgrzytów przy odejściu też potwierdzam – nagle stajesz się czarną owcą i zarówno prezes jak i jego żona są bardzo opryskliwi, nie potrafią przyjąć z klasą wypowiedzenia złożonego od pracownika, bo przecież DIF jest taki och i ach, że ciesz się, że masz pracę, ale o podwyżce to zapomnij. I uwaga – na okresie wypowiedzenia nie obejmują już dofiannsowania np. okulary, więc o takich tematach lepiej pomyśleć zdecydowanie wcześniej. Płace niższe niż wynagrodzenie na rynku na podobnym stanowisku. Robią fajne imprezy integracyjne, polecam andrzejki. niestety socjal jest uzależniony od stażu pracy, więc poniżej roku nic się nie należy. Brak multisportu i opieki medycznej. Moim zdaniem firma powinna też bardziej pomyśleć o PR, bo w XXI wieku brak strony internetowej (tym bardziej w firmie, w której pracują w większości inżynierowie)to jakaś żenada, idąc na rozmowę kwalifikacyjną nawet nie masz szansy zagłębić się w informacje o firmie, jedyne co to sprawdzić w googlemaps, że stoi taki budynek i kojarzyć po prostu ze studiów z pamietnych zajęc na Nieszawskiej ;) Po dobrym roku pracy mogę powiedzieć jedno : nie jest dobrze, ale też nie jest najgorzej, jęsli wystarcza komuś tylko „stabilne zatrudnienie” to mogę z czystym sumieniem polecić.
4
Jedynak 2017-02-04 16:44
DIF znam z pracy jako dobrą firmę , niestety musiałem wyjechać. Życzę dalszych sukcesów i miłej pracy kolegom.
1
niejedynak 2017-02-07 13:37
Te dobre opinie to pewnie szefostwo pisze lub administracja :P
2
Zostaw swoją opinię o DIF Sp. z o.o. - Poznań
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DIF Sp. z o.o.